- Milyen monitort vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz nyunyu #79396 üzenetére
Hát nem tudom, azért ha felmegyek a tracking numberrel együtt linkelt oldalra, ott a végállomásként valóban azt a várost látom ahová rendeltem. [link] Ez egy egy kisváros, eléggée icipici az esélye hogy pont ebből a boltból ugyanoda rendeltek volna valamit. Úgyhogy ez szerintem nem kamu, mármint valamit elküldött, kérdés hogy tényleg az-e amit vettem
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
nyunyu
félisten
válasz [Prolixus] #79388 üzenetére
Mindenesetre már tényleg van tracking infó, *valamit* elindított a szállítással, hát kíváncsian várom hogy mit kapok.
Miből gondolod, hogy a te címedre indított csomagnak a tracking azonosítóját kaptad meg?
Pár éve rendeltem valami gyanúsan olcsó boltból valami GMK klón kupakszettet, már messziről látszott, hogy valami nagyon nem kóser az eladóval, kezem végig a refund gombon volt, amíg töketlenkedtek a feladással.
Pár nap késéssel adtak egy trackinget, így nem lett refund belőle,
Pár hét múlva nézem, kézbesítve.
Megyek a sarki postára, hogy hol a csomagom, erre közölték, hhogy XY 18. kerületi címére szólt a csomag, közöm nincs hozzá.Próbaképpen egyik topiktárs is berendelte ugyanazt a kupakszettet pár nappal később, ő "csomagja" Debrecenbe lett kézbesítve Pest helyett
Felnyomtuk a csaló eladót, Alitól megkaptuk a refundot, "bolt" pár hét múlva el is tűnt az Aliról.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #79394 üzenetére
Bal szélre kerülő gombokon balra van rendezve a felirat, jobb szélre kerülőkön jobbra, a maradékon középre. A 65% pedig anomália, ahogyan a teljesen eltérő betűtípusú Escape-nek is hagyománya van olcsó kínai készleteknél
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Gabbbb
senior tag
Space bar alatt csökkenteném a rugóerőt, akkor azt csípőfogóval meg lehet oldani, vagy ez rossza ötlet?
-
törölt tag
válasz lezso6 #79304 üzenetére
jelen, szinten keychron k3, gateron mecha red.
egy ganss gs87c mellett hasznalom (red), de megszerettem. engem is a klasszikus mechanikus billentyuzetek magassaga zavar kicsit, pedig SUN Sparc Classicon meg Sparcstation10-en kezdtem tanulni a programozast, a gyari billentyuzetukkel.a keychron-t es a ganss-ot is 95%-ban programozasra hasznalom, a k3 otthon van, neha kap kicsi asphalt9-et is mikor nem megy a melo.
hordozas szempontjabol a keychron-t nem szivesen rakom csupaszon a hatizsakba, ugy gondolom h a lebego bill serulekenyebb, de lehet nincs igazam. dobozostol meg nem foglal sokkal kevesebb helyet, mint a masik, bar teny h konnyebb.
-
Throme
veterán
válasz lezso6 #79377 üzenetére
Kb '93-'95 között kiéltem a "kék" kapcsolós korszakomat.
Akkoriban volt utoljára mikrokapcsolósan kilkkelső 101 gombos billentyűzetem.
Elég volt belőle ennyi#79387lezso6
Szerencsére még sosem, bár nem vagyok nagy vásárló.
Ha itthonról vetted szerintem írj a boltnak hátha küldenek egy kék kapcsolót. Csak egyszerűbb nekik, mint visszaküldeni az egész billentyűzetet és venni egy másikat...[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz [Prolixus] #79362 üzenetére
Kövi update a sztoriban, ha már elkezdtem erről a "kálváriáról" beszámolni:
Visszaírt tisztességesen az eladó, igaz alibaba translate-tel, de azok alapján azt mondja, hogy a beszállítónál megdrágultak a készletek, ezért szűntette meg a hirdetéseket a keycap szettekhez, de az én rendelésem már el lesz postázva, nézzem majd a tracking informationt. Írtam neki hogy kb ő már az ötödik store aminél megrendelem ugyanezt és mindig visszaírták hogy out of stock pedig elérhető volt elvileg, nagyon fura ez az egész, főleg, hogy ő megszűnteti az összes releváns hirdetését stb. Erre írta a fentit, meg hogy "we have no coopreation", gondolom a többi oltra vagy nemtom mire gondolt itt.
Mindenesetre már tényleg van tracking infó, *valamit* elindított a szállítással, hát kíváncsian várom hogy mit kapok.
-
Na basszus, úgy néz ki hogy rossz az AltGr kapcsolója. Azt hittem csak én vagyok béna, de tényleg nem jó. Ha a billentyű alját nyomom és nem középen, akkor nem érzékel, s hát hüvelykujjal mégis hogy nyomjam másképp. Többi gombbal nincs ilyen. Még jó hogy hotswap.
szerk: kicseréltem a LED switchével, s most jó, hurrá.
Gondolom ha szétszedném a switchet lehet könnyen meg lehetne javítani, de nem volt kedvem szöszölni vele, mert tök zöldfülű vagyok még. Örülök, hogy egyáltalán sikerült kicserélni, az első kapcsoló rögtön repült is, ahogy kijött.
Ti kaptatok már hibás / problémás switchcsel billentyűzetet, mire erre az esély?
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem mi éri meg legjobban ilyen árban? Láttam, hogy inkább 30-40+ nál kezdődnek a jobb mechanikus billentyűzetek, de hátha van vmi jó ár/érték arányú ebben a szegmensben is amiben én keresek
1.Mekkora összeget szánsz rá? 20-25k
2.Használt szóba jöhet? inkább új felé hajlok
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? közel 10 éves Hama uRage , megnéznék egy belépő mechanikus billentyűt
4.Mire használnád a billentyűzetet? leginkább játék, net, átlagfelhasználás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Redragon, SPC, Whiteshark termékeket láttam ilyen árban
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) mindenképpen ISO/magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) TKL szerintem okés lehet, numpad nem kell, viszony F1-F12 gombok és nyilak igen
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) rgb jöhet, vezetékes is okés
" Just remember Manchester is RED! "
-
Mephike
őstag
Gondolom mindenkinek van kék kapcsolós korszaka, kíváncsi vagyok nekem meddig fog tartani.
Addig, amíg választanod nem kell a switchek és a lakhatás között
Mondjuk én nem próbáltam csak Ink Blue-t, de ha bejönne clicky, lehet adnék annak a Jade-nek egy esélyt, ha már itt annyian ajánlották. -
YellowFlash
aktív tag
közben visszaírt a keychron support, a Q1 Pro kb 1-2 hónap múlva lesz náluk kapható
They don't know... PepeLaugh
-
nagyúr
Én kb. 8 évig használtam MX Bluet, aztán jött egy kis kitekintés MX Brown, MX Red, EC Rose V2 felé, plusz pár hét Gateron Milk, de egyik sem tetszett, szal most már bö 1 éve clicky Jade, szal én már szentem maradok clickyn.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
Stabilizátorok amúgy egész jók
Vagy csak a kapcsolók hangja elnyomja a stabilizátorokétmagasabb, mint a Das Keyboard 4 Ultimate
Igen, a Keychromok eléggé magas építésűek.Gondolom mindenkinek van kék kapcsolós korszaka, kíváncsi vagyok nekem meddig fog tartani.
Lásdeggyelkettővel feljebb. A clickbaros korszak pedig akkor ér véget, amikor kipróbál az ember egy clickleafes Alpsotnyunyu: Valahol van darabokban egy Alps White billzetem, annak nem szerettem a fémesen pengő hangját.
CF plate-ben imádom az SKCM White-ok hangját, sokkal kellemesebb érzés a fülnek, mint Box Navy.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Múltkor kérdeztem, hogy a Kailh Box White (legkönnyebb clickbaros clicky) milyen hangerőt képvisel az ütvefúró MX Blue * - légkalapács Outemu Blue tengelyen?
Valahol van darabokban egy Alps White billzetem, annak nem szerettem a fémesen pengő hangját.
*: plateless billzetben elég halk, anno a piacon böködve a G80-1000HFD-t észre se vettem, hogy kattogna, inkább csak zümmögő hangja van, csak itthon jöttem rá, hogy clicky.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Megérkezett a Keychron K2 Gateron Blue kapcsolós.
Hát jól kattog. A kattogáson kívül amúgy tök jó mély hangja van, s a kék switchek gépelésérzete egyelőre nagyon tetszik, mintha pontosabban is tudnék gépelni, de persze lehet csak placebo, mert very satisfying az érzés. Palmrest pedig úgy néz ki nem kell, pedig magasabb, mint a Das Keyboard 4 Ultimate. De majd hosszabb távon kiderül még.
Azt még szoknom kell, hogy nem kell már olyan messze nyúlnom az egérért. A kiosztás az oké, gyorsan megszoktam. Állati jó ez a kompakt méret, örülök, hogy nem TKL lett.
Stabilizátorok amúgy egész jók, nem kell csere semmiből. Egyelőre... Gondolom mindenkinek van kék kapcsolós korszaka, kíváncsi vagyok nekem meddig fog tartani.
Ja és köszönöm mindenkinek a segítséget és kitartást hozzám.
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Gigabyte Force K7 /Aivia 8100 helyett mit ajánlanátok,.ami kapható is?
Kettő bill.t is keresnék egyébként, az egyiket munkához, de mechanikusból csak nagyon keményet/hangosat láttam eddig, és talán inkább a laposabb billentyűzeteket jobban szeretném.
Magyar kiosztás megléte és világítás feltétel.
Tudtok kérlek ajánlani valamit?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
YellowFlash
aktív tag
-
[Prolixus]
addikt
válasz YellowFlash #79366 üzenetére
Milyen alfákat rendeltél hozzá? A zöld modokkal?
-
dqdb
nagyúr
válasz YellowFlash #79371 üzenetére
Ja, oké.
Eléggé régóta árulják az extrákat és furcsállottam, hogy még nem kaptad meg, mert bár mostanában nagyon nem gyorsak, de annyira azért nem lassúak, hogy 1 hónapig tartson elküldeni raktárkészletről valamit (az a Candykeys).
-
mrviceguy
tag
Esetleg nem bújik meg valakinél két high profile mill max socket strip amit el akarna adni jó áron? A drága jó splitkb-sek low profile-t küldtek, azzal meg nem fér be a 301230-as aksi a lefele néző nicenano! alá...
-
dqdb
nagyúr
válasz YellowFlash #79366 üzenetére
mkb-től meg jön egy jó drága (hogy rohadjanak meg ) Kat Napoleonic szett
Még mindig nem szállították ki a megvásárolt extrákat? Vagy csak tervben van a rendelés?tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
YellowFlash
aktív tag
elborzadván a Q1 árán és Pro nemlétén, berendeltem kuponostól egy M1-et meg mellé gyárilag kent lavendert az Akkotól
mkb-től meg jön egy jó drága (hogy rohadjanak meg ) Kat Napoleonic szettThey don't know... PepeLaugh
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #79364 üzenetére
Ismerős. Én hátizsákos vagyok, csak öregszem is sajnos, jobban odafigyelek, hogy mi húzza a vállamat. Amikor lehetőségem lett választani a céges Dell-ek közül, akkor inkább lemondtam nagyobb teljesítményről és kijelzőről, kértem egy 14-es Latitude-ot. A dokkolón bent van egy 27-es monitor, nekem az elég és a Type-C töltés miatt a saját töltőjét sem kell sétáltatnom.
M.
-
Alan[HUN]
senior tag
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #79361 üzenetére
cs..nek frissíteni
Más eszközöknél ebbe én is beleszaladtam. Nem volt gond a refunddal, mert az első store jelezte, hogy nem tudják beszerezni. Utána pár 95% feletti store-ban is próbálkoztam infószerzéssel, ahol elvileg csak néhány példányban, de elérhető volt. Többen is a "tessék a kasszához fáradni és majd utólag megmondjuk, hogy mit tudunk szállítani" attitűdöt vette fel.:/ Pénzem így szerencsére nem állt benne, de a rossz szájíz megmaradt. Azóta csak néhány jól bejáratott store-ral próbálkozom.Hordozhatóság:
Persze, nem lehetetlen, de azért egy kisebb, könnyebb és lapos bill. egyszerűsítheti az életet. Nekem a GMMK 2 65%-osból elég volt pár alkalom, hogy rájöjjek, ezt a bill.-t én biztosan nem akarom napi szinten cipelni. OK, elég passzentosan használom a hátizsákom, sok minden megy bele, de az a bill. nekem túl vastag és nehéz volt. A 65-ös táskájába simán bele megy a K3 Pro. Ezzel együtt szerintem egy ISO K7 Pro lesz erre feladatra hosszútávú megoldásom.
Nyilván sokkal több kompromisszumot kell vele kötni, mint egy nem LP bill.-lel, de a notinál nagyságrendekkel jobb a gépelési érzet ezekkel a picit erősebb rugós Gateron LP Redekkel és eddig még senki sem panaszkodott a hangjára sem. Nyilván nem kifejezetten csendes, de nem is kellemetlen a hangszíne, a stabok is rendben vannak. Mondjuk azok a műanyag klippek, amik a fenéklemezt pattintják be az integrált plate-re, nem túl meggyőzőek, szóval én szinte biztos, hogy egy tapemod miatt nem fogom szétszedni, más meg alig férne bele.M.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Alan[HUN] #79361 üzenetére
Csak annyi, hogy a többi árus simán out of stock-ra állította ezt a konkrét általam vadászott Ember/Dawn klónt, de a többi színvariánst ugyanúgy árulja tovább. Mondjuk a difi sokszor óriási, érdekes hogy egyazon hirdetés, különböző variációkkal, az általam keresett Dawn/Ember "0 left" lett, mellette a másik variánsból meg 4999 meg 500 darab van még elvileg...
Viszont ha ez a legutóbbi meg korrekt, lecsekkolta az összeset és rájött hogy nincs már ezért levette a hirdetéseket, akkor meg az merül fel hogy üzenetben miért írja azt hogy össze van készítve szállításra.
Szóval nagyon fura az egész. Valszeg állíthatok erre is be emlékeztetőt, hogy 10 nap múlva refundoljam...
Még fogok próbálkozni egy Dusk variánssal, ha éppen pont annál az árusnál amire rábökök az sem lesz akkor feladom.
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz [Prolixus] #79356 üzenetére
Nincs, csak cs..nek frissíteni és/vagy elfelejtették, nem ellened irányul, egyszerűen szerintem a beszállító megszüntette a szállítást és sorba jönnek rá, hogy már nincs raktáron. Ebből a szempontból az Ali nagyon védi a vásárlót, plusz a magas reputációjú (90%+) sellerek vigyáznak is rá, ha beküldesz egy refundot nem fognak vitatkozni rajta. Egyszerűen nálad borult a dominó, ami szívás, de hidd el nincs nekik energiájuk személyeskedni, még ha nem is túl jo élmény
@Molydeus: azért nem megoldhatatlan, én a TKL méretű Nascentet hurcibálom, ami nyilván nem normális, de azért abszolút nem megugorhatatlan, alapvetően simán befér a noti mellé egy 28lityós rolltopba
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Áprilisban jön a K13 Pro, Q2 Pro, Q3 Pro.
-
prolad
addikt
válasz [Prolixus] #79356 üzenetére
Van jópár bolt az Alin (meg gondolom a többi hasonló oldalon), ami érdemi készlettel nem rendelkezik (vagy egyáltalán semmivel) és kba pénzedből él. Te és sokan mások fizettek, pár hétig semmi, aztán refund vissza valaki más pénzéből, vagy ha kísértékű akkor sokan el is engedik. Aztán ha már túl sok a refund és nincs miből, akkor tűnnek csak el. El lehet így hónapokig, akár évekig lenni, addig nem lesz csaló hivatalosan.
Lehet itthon is vannak ilyenek, bár itt hamarabb utánamennének az emberek. Inkább azok as aprósok fordulnak elő, akik valami nagyértékűre előre utalva megszerzik a pénzt, aztán valami tuti tippen fogadnak vele (főleg tippmix, de lehet bármi más szerencsejáték). Ha bejön, visszafizetik valamilyen okkal és kerestek egy csomót. Ha nem, próbálnak eltűnni.Ha meg még nagyobban akarod ezt legálisan, akkor legyél autógyártó, jelents be valamit ami majd jön, aztán nyisd meg az előrendelést előleggel...
-
[Prolixus]
addikt
válasz [Prolixus] #79260 üzenetére
Na, egyre inkább úgy érzem hogy most már szándékosan akarnak átverni...
A legtuóbbi rendelés ugyebár kb mág aznap shipped lett, nyilván gyakorlatban nem, tracking number azóta sincs. Ráírok az eladóra hogy in stock? Erre visszaír, hogy arrenged to be shipped.
Viszont érdekes módon gyakorlatilag a store-ban korábban árult összes MG klón "SA" szett eltűnt (a Godspeed szíynkombót leszámítva), korábban volt mindenféle szinkombinácó. Szerintetek át akarnak verni vagy át akarnak verni? Csak azt ne értem tényleg mire játszik itt az eladó? Hogy nem fogom refundolni ha kamut küld? Vagy nem fogom refudolni ha nem küld semmit? Van itt valami időlimit ami a vásárló ellen dolgozik?
-
-
Molydeus
őstag
válasz elite.cs11 #79350 üzenetére
LP témához pár sor:
Szerintem abban igazatok lehet, hogy a topik visszajáró látogatói között kisebbségben vannak a LP-t elfogadók/pláne rajongók. Viszont ugyanez nem biztos, hogy elmondható a bill. keresésben tanácsért ide tévedők esetében. Utóbbiak egy jelentős része valamilyen LP gumidómosról, ollósról vagy notebook bill.-ről akarna felfelé váltani, de úgy, hogy a kritériumok között marad a slim kialakítás. Ezt szokták meg, ilyesmit keresnek, csak jobbat.
Igazság szerint nem is nagyon van lehetőségük, vagy a minimális ollós kínálatból választanak, vagy elindulnak a LP mechák felé.
Emellett ott van az is, hogy hordozhatóság szempontjából is van előnye az LP-knek, ha valakinek nincs lehetősége munkahelyen elzárni a bill.-t. Tapasztalatból mondom, nagyon nem mindegy, hogy milyen magas és mennyire nehéz egy bill. a hátizsákban.
A konkrét példa (K3) pedig egy elég klasszikus noti kiosztásra hajaz, szóval engem annyira nem lep meg, hogy népszerű.Elvileg lehetne annyi hozadéka annak, hogy bővül az LP kínálat, hogy a switch gyártók is bővíteni fogják a kínálatot olyan darabokkal, amik most hiányoznak. Ugyanakkor amig a hangosabbik fele a felhasználóknak ennyire ellenzi az LP-t, addig nem hiszem, hogy ez be fog következni. Esetleg a Keychron a saját eladási alapján bevállalja ezt a kockázatot.
M.
-
YellowFlash
aktív tag
keychron.de oldalon rákérdeztem, hogy mikor lesz náluk Q1 Pro Knob ISO barebone kapható (fekete vagy fehér)
ha visszaírnak, jelzek
hátha itt rajtam kívül mást is érdekel a dologThey don't know... PepeLaugh
-
elite.cs11
senior tag
-
Ispy
veterán
nem tudom, nekem cherry mx reddel szenvedés volt, brown már jobb lett, de a kék lett a végén a befutó
hogy most a cougar milyen profil volt, már nem emlékszem, már a típusra sem nagyon, kb 2 hét alatt ment vissza amazonra
cm-ből volt quickfire rapid barna és masterkey barna
nálam ha nagyon gyenge a rúgó hajlamos vagyok missklickelni könnyebben, amikor kavarnak az ujjaim a billen vagy épp pihennek
most teszteltem a milky yellowt, hátha mégiscsak jó lesz a lineáris is, de nem, azzal is többet hibázok, az okát ne kérdezzétek
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Domonkos
Ármester
Erdekes, mert egy kelloen jo konkav "key well"* mar onmagaban is eleg lenne szerintem, hogy ne lehessen melle utni - a valasztott kupakprofiltol fuggetlenul. A szomszedos oszlopok (asztallaptol mert) magassaga kozott van akkora kulonbseg ami mar nagyobb, mint a teljes ut LP eseten(, MX-nel pedig a kapcsolasi pontig valo tavolsag).
A kupakprofil ekkor max annyiban lehet erdekes, hogy mennyire engedi kozel rakni egymashoz a kapcsolokat. Nekem ezert az egyik kedvencem a DSA, mert amennyire trapezos, ugy egy extremebb ivvel sem lesz a billencs haza tul nagy.*ugye ez implikalja a hajlitott hatlapot es legalabb az ortho elrendezest.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #79344 üzenetére
Én a kupakprofilt tenném messze az első helyre. Ha ugyanazon a billentyűzeten tudok Cherry-SA-MT3-KAT-KAM-DCS-DSA profilok bármelyikével rendesen írni (tehát sculpted és uniform profillal is, magassal és alacsonyabbal is), miközben XDA-val pedig merő félreütés a vége, akkor eléggé egyértelmű, hogy mivel van probléma.
A kapcsoló nem hibás szerintem sem.
-
LLKobe
veterán
Érdekes, valszeg én a kissebbség vagyok, de nekem ez pont fordítva van.
A normál mechán folyamatosan félreütöttem, mert zavart hogy egy gomb lenyomásakor az első ujjpercem jelentős része eltűnt a gombok között bottom-out-kor.Nekem pont a low profillal megy jól a gépelés, a brown switch-el tökéletesen érzem mikor lett lenyomva, és a rövid út miatt már tudom is tenni az ujjam a következő gombra. Ki mihez szokott hozzá.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Ispy
veterán
válasz TheProb #79337 üzenetére
A low-profile key-eket még mindig nem sikerült 100%-ban megszokni, de azért ez sem kezelhetetlen. Az a legzavaróbb, hogy "összefolynak" a gombok és nem tudom úgy érzetre lenyomni azt, amit szeretnék.
Na én ezért nem gondolkodtam low profileban soha, ez kábé nálam a legfontosabb és egyben vízválasztó tulajdonság, majdhogynem a többi semmit sem ér, ha ezzel gond van. Előkapom a laptopot és mintha egy papírlapon gépelnék. Meg gondolom a red sem segít ebben, ha túl könnyű a rúgó, mégkönnyebb mellégépelni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
LLKobe
veterán
válasz TheProb #79337 üzenetére
Jó kis cuccnak tűnik Én is nézegettem, de végül Keychron K3 lett, mert nekem kell az ISO.
Kár hogy ebből nincs ISO, mert sok szempontból jobb mint a keychron.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #78257 üzenetére
~3 heti tapasztalat a NuPhy Air75-ről
Anyaghasználat és összeszerelési minőség majdnem tökéletes. A frame nagyon masszív a fémtől, nem lötyög, nyeklin-nyaklik. Hirtelen kb egyetlen negatívumot tudnék felhozni, hogy Type-C port lötyög a házban.BT párosítás nagyon gyorsan megy, 3 device-t tud menteni és pluszban egy fixen a 2,4GHz-es dongle-höz van párosítva.
Az akksi kb 30-35 órát bír ~100->20% relációban. Ami szerintem jó (bár nincs tapasztalatom más akksi bill-ek üzemidejét illetően). Ez erős tipp, mert alapból bukom a töltöttségi infókat, ha nem direct BT-al csatlakozok, hanem 2,4-en (márpedig én utóbbival használom, KVM miatt). Azt nem jelzi vissza, ha csutkára töltött. 20%-nál kezd el pirosan villogni a jobb szélső LED csík, ilyenkor rádugom az USB-re és úgy használom pár órát, majd lehúzom.
Amitől leginkább fostam, hogy az ANSI layout-ot hogy fogom megszokni. Nyugodtan mondhatom, hogy ha nem is teljesen kompromiszummentesen, de relatíve gyorsan sikerült "aklimatizálódnom". Meglepődtem. Bár az tény, hogy sokszor keresni kell az ékezetes vagy spec. karaktereket, ha épp nincs az ujjamban a "reflex".
A low-profile key-eket még mindig nem sikerült 100%-ban megszokni, de azért ez sem kezelhetetlen. Az a legzavaróbb, hogy "összefolynak" a gombok és nem tudom úgy érzetre lenyomni azt, amit szeretnék.
Bár rtings-ék majdnem max pontszámot adtak rá, nekem kb a legnagyobb negatívum a gyári software. Oké, hogy még béta, de telepítés utána azonnal error-al száll el a program, pontosabban a tray-re kerülő, háttérben futó service. Fogalmam sincs, hogy mit csinálna, mert ugye nem indul el. (Lehet, hogy pl. ezzel ki tudná jelezni a töltöttséged 2,4G-n is?) Ha elő akarod varázsolni az appot, akkor ki kell túrnod az install folderből a megfelelő .exe-t, ami persze egy kódnév alatt lévő folderstruktúrában van. Itt vagy kisakkozod, hogy melyik való a te eszközödhöz vagy a DC szerverükön átfutod a pinelt message-eket...
Ha sikerült beizzítani az appot, akkor már lehet babrálni a cfg-ot, alapbetően 3 fő rész van csak. RGB vezérlés, key layout és macro-k. Nem vagyok jártas a custom keyboard-okat illetően, de én mondjuk szerettem volna olyat csinálni, hogy a PGUP/PGDN key-ekre by default a hangerő állítást rakom és fn-t nyomva hívom meg a tényleges PGUP/PGDN commandokat. Lehet én nem jöttem rá, de ilyet nem tud.Fw-t illetően nem láttam eddig sehol, hogy milyen verzió van rajta. Ami önmagában nem a világ vége, de azért én ezeket szeretem tudni. Főleg, hogy legyen egy referencia a latest-hez képest.
A háttérvilágítás valóban nem ér túl sokat a gyári, nem Shine-through-s keycap-ekkel.
A csuklótámasz elvileg bükkfa. Nem tudom, hogy ez mennyire kéne, hogy nehéz legyen. De ez baromi könnyű. Először azt hittem, hogy egy darab műanyag és csak bevonat van rajta. A finish glossy, ami nekem annyira nem jön be, kissé csúszós a felülete, illetve túl sima. A fában nekem pont a minimáls érdesség, a textúra érzete tetszik. Összességében, kicsit mű hatása van. Egyszer lehet felcsiszolom és kap valami saját felületkezelést. Használata egyébként kényelmes. Bár én pl el tudtam volna képzelni egy mágneses megoldást, ami a bill. frame-hez cuppantja.
Hirtelen ezek jutott eszembe. Switch-ekre nem tértem ki, számomra ezek nem sokat mondanak. RED-ekkel rendeltem, teszik a dolgok. Egy barna sw-es Redragonról váltottam, értelem szerűen azok jobban "csattogtak".
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
mrviceguy
tag
válasz elite.cs11 #79305 üzenetére
Az az érdekes, hogy ez az állítás úgy is igaz, hogy:
szerintem akit érdeklik/szereti a mecha billzetek(et), azoknak a nagy többsége nem próbált soha életében minőségi low profile-t
És ez azért némiképp árnyalja a képetFélreértés ne essék, ez itt most nem a "nem szeretem a temetéseket - azé' me még nem vótá jó temetésen" érvelés, de ez a hobbi sokkal többrétű annál, hogy leragadjunk a "nem kong, nem jó" szinten.
Ha szereted a:
- halk billetyűzetet
- lényegesen jobb géplési sebességet
- páratlan hordozhatóságot
És egyúttal nem szereted a:
- hónapok utánajárását igénylően széles választékot (csak sima "piros" mecha kapcsolóból annyi van, hogy egy 75%os billencset tele lehetne rakni különbözőkkel)
- hónapos/éves várakozásokat
- feleslegesen és mesterségesen túltenyésztett és 'optimalizált' szabványokat
Akkor szerintem mindenképpen érdemes megnézni az LP-k háza táját, mert bár a közvélemény hagosabbik fele a pokolra kívánja őket, a legjobban fogyó nem budget mecha billentyűzet itthon mégis csak a Keychron K3.[ Szerkesztve ]
-
YellowFlash
aktív tag
érdekes egyébként látni, hogy egy réteg topik mennyire pörög
-
-
Domonkos
Ármester
válasz lezso6 #79321 üzenetére
Hat; milyen felhasznalashoz / nyelvhez, ugye... Nekem peldaul lisp-hez nem kellenek csak a sima zarojelek.
De altalanossagban az ANSI kiosztas jobb az ISO-nal, mert kozelebb van az enter es a shift is. Valamint az US a HU-nal, mert a fejlesztes kozben gyakrabban hasznalt billentyuk "konnyebben elerhetok" - nem kell annyit shift-ezgetni, meg altgr-ezgetni hozzajuk.Ha en valaszthatok, akkor:
- Sajat billencset hozok. Ha az nem lehet, akkor valami ANSI-t kerek - merettol fuggetlenul. Ha nem, akkor elvagyok ISO-n is.
- Hozom a sajat "programozoi" kiosztasomat. Ha azt nem lehet, akkor a felhivatalos programmer dvorak-ot allitom be. Ha azt nem lehet, akkor a sima US-dvorak-ot. Ha azt sem lehet, akkor a sima US-t. Ha azt sem lehet, akkor kb. mindegy is.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
ATI
senior tag
Mi most a daily driver-ed? QK65?
-
ATI
senior tag
A K3 Pro ISO már elérhető, rendelhető. Gondolkodom rajta erősen, de tuti le akarnám cserélni, ha megjelenik majd a K1 Pro ISO.
Ráadsul van otthon pár befejezetlen projekt. Nem kellene újabb projektbe belevágni (még).A majdani Monsgeek M3 (TKL) azért érdekelne.
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #79321 üzenetére
Én ezzel a céllal váltottam ansira, de végül kiderült, hogy annyira rögzültek már a magyar spec karakterek helyei, amiket használok, hogy végül nem használom az us kiosztás, simán magyaron van, azt kész.
-
-FreaK-
veterán
válasz YellowFlash #79322 üzenetére
-
Láttam van itt több programozó is, mint én. Csak kíváncsiság miatt: az ANSI kiosztás ugye elvileg jobb erre, hisz a speciális karakterek egy részének dedikált billentyűk jutnak. Ezzel mik a tapasztalatok, állt át valaki csupán ezért?
-
-FreaK-
veterán
válasz Mephike #79316 üzenetére
Fentebb már raktam be képet, ez a szett így most 90-91e Ft-ra jön ki (árfolyam miatt változik) a végén. Igaz, ez így messze van a $99-tól amibe a bill. DIY kit kerül, de azért még így is jó ár szerintem
#79317 lezso6
Én is onnan indultam, aztán lett ez(illetve még mindig nem döntöttem el, hogy a Wooting vagy ez, leginkább mindkettő kéne, de csak az egyik lehet )
-
-
-FreaK-
veterán
Írtam a hétvégén az Akko.de-nek hogy miért nem megy a kupon kód ami a főoldalon van, ISO bill-ekre. Vissza írták, hogy azért mert 12.-e van (amikor írtam), és az akció csak 13.-tól érvényes (ott a főoldalon kiírva szintén).. Facepalm. Írtam hogy bocsi, nem figyeltem, írták hogy semmi gond, aktiválták már a kódot nekem, előre. Az igen, megköszöntem.. Most meg írják, hogy köszönik hogy kapcsolatba léptem velük (de érted, én voltam az ökör), adjam meg neki a rendelés számomat, küld egy switch testert is vele, ajándékként.
Az igaz, hogy az egyik levélben németül írtak, a másikban meg angolul, de azért ez már supportJa és a kupon kód mindenből levon 10 v. 15%-ot a kosaradban, ha van ISO bill. benne.
Akkogear.de [link] -
ATI
senior tag
válasz lezso6 #79304 üzenetére
Nekem tetszenek a low profile mecha billek. Szeretnék is egyet, de szerintem megvárom a K1 Pro ISO-t.
Van egy olyan érzésem, hogy az ISO változat ismét valami gyengébb minőségű kupakokat fog kapni, mint a normál profile-ú társai... Mert akkor hiába lehet jó a bill, ha szarok a kupakok és vadászhatsz rendes kupakokat rá, ami szinte biztos, hogy nem lesz 100% kompatíbilis vele.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz [Prolixus] #77071 üzenetére
most néztem ide vissza sok hét után, és kb padlót fogtam a russian green verziótól
nagyon pofás a zöld/törtfehér kombó, és font pedig tökéleteskár a sárga színválasztásért, bár ez csak a pár kupakot érint, szóval azokat nem a világ vége kicserélni
-
sittes79
addikt
-
Domonkos
Ármester
Amig ki nem probaltam a choc pink-et, addig en sem ertettem az LP mivoltat. En sem a linearis, se a rovid uton jaro kapcsolokat nem szeretem. Ellenben a legpuhabb-puha kapcsolok itt vannak. Es a pink choc valami egeszen mas, mint amit az MX vonalon kapni lehet.
Amugy a tobbi varians szerintem mind elmarad az MX-es parjuktol (bar choc-bol tul sok kulonbozot meg nem probaltam), de gateron clear-t (ami azt hiszem, hogy meg mindig az egyik legkozelebbi ligaban jatszo kihivoja) a pink oda-vissza veri.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ispy
veterán
Én még nem próbáltam, de nem is hiányzik.
-
LLKobe
veterán
De akadnak kivételek (én is) akinek meg az jön be
A normál mecha magasságát nem tudtam megszokni, de a Keychron K3 nagyon fekszik, max a pro verzióra cserélem egyszer, de hogy marad a low profile az 1000%.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
haddent
addikt
Láttatok mostanában valahol EU raktáron / olcsó(bb) és gyors(abb) szállítással a következőket egy helyen? Csinálnék egy DIY szettet szabadidőmben, csak úgy.. mert miért ne..
- full milky house Gateron Milky (valamelyik lineáris, mindegy a szín / súly, de lehetőleg yellow)
- TX spring, medium, 50G körül +-5G belefér
- Krytox 205G0 & 105Keygem, MKEU stb. rugó nincs egyszerűen Ha csak kapcsoló ninsc, az nem gáz, a Keychronnál elér bitang áron van, $20 / 110db
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- SONY LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...