- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genji
őstag
válasz Mephike #81999 üzenetére
Nem garis sajna. Köszönöm, azért elviszem megkérdem mennyi lenne, aztán legfejjebb rendelek egy kínai PCB-t , találtam egyet ami kompatibilis a házzal és nincs horror áron és megpróbálom összerakni haverral.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Mephike
őstag
Szia! Magyarországon a hivatalos Ducky szervíz a CaseKing-nél van.
Ha még garis a termék, akkor inkább cserélnek (pl forrasztással sem kínlódnak egy switch csere miatt), ha viszont nem garis a billentyűzet lelkileg készülj fel arra, hogy lehet olcsóbban kijössz egy új vásárlásával, mint javítás+cserealkatrész árazással. -
Genji
őstag
Sziasztok! Tudtok ajánlani szervízt ahova lehetne vinni egy Ducky 2 minit? Működött szépen, aztán egyik nap bedugom, ledek égnek, de gombok/leütések felét veszi be kb, azokat se mindig. Amit tudtam megtettem, kábel, firmwire, etc.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #81985 üzenetére
Ha 3x3 is lehet, akkor van még egy ilyen lehetőség is (ez alapján még 2-3 hónap, mire szállítják).
Ezekből egyedül a Big Switches Megalodont találtam meg a drop-on, de nekem is gyanús volt, hogy nem lesz kicsi.
Az abban használt Outemu Big Switch minden dimenzióban kétszer akkora, mint egy hagyományos kapcsoló. A Kailh Big Switch minden dimenzióban négyszer akkora, mint egy hagyományos kapcsoló, ezért nem trollkodtam bele a specifikációt teljesító, 2x1 kapcsolós Mega MilkettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #81983 üzenetére
Gateron X kapcsolókat milyen olajjal kennéd? Nem tudom egy 105 pl megmaradna-e rajta, nem folyna-e le a kapcsoló aljába.
Én? Semmivel Megkent rugó bele és pipa.Aki megkente, az 105-öt vagy 106-ot használt, de nagyon könnyű túlkenni ezekkel kapcsolót még tapasztalt embernek is.
Nem tudod esetleg Gateron X hol van polírozva? A polírozásrol nem találok semmit a Gateron oldalán.
Tudomásom szerint a stem, de ennek nem jártam utána alaposabban.Gateron X-et amúgy MKEU-tol veszed?
ProtoTypisttól vettem, mert akkor MKEU-nál még nyoma sem volt és jött onnan más is éppen. Ha lenne náluk még készleten, akkor most is onnan rendelnék, mert olcsóbban adták, 200 darab felett a háromszoros szállítási költség ellenére is megérte onnan, de sajnos nincsen. A két legközelebbi opció az MKEU és a Sandkeys, az utóbbi olcsóbban adja, de szállítással az előbbi jön ki olcsóbbra 200-300 darabnál is még.Tudsz más kapcsolóról egyébként a CJ és a Gat X-en kívül, ami gyárilag polírozott?
Nem igazán. Pár webshop árul utólag polírozott kapcsolókat, ezekről hallottam jót és rosszat is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mephike
őstag
válasz elite.cs11 #81993 üzenetére
A led helyére gondolsz? RGB!
-
elite.cs11
senior tag
válasz micafighter #81990 üzenetére
Amugy a switch 5 pinjen kivul mi az az extra, nagyobb furat?
-
őstag
formula01: Ez így teljesen jó, ez épp ilyen. Ducky One III-ban is északra néznek a LED-ek. A CK 550-ben is északra néztek. Nekem az lenne fura, ha délre néznének.
Ez a Gateron G pro 3 lehet engem is érdekelne, a yellow vagy a black kapcsolót szívesen kipróbálnám (a sima Outemu red nekem kicsit puha volt, amikor MM-ben próbáltam, a mostani Cherry MX blue meg valahogy mintha kemény lenne, biztos a clicky jellege miatt). Volt egy Gateron brown CK550-em, gépelsére jó, de a hangja nagyon zavaró volt (nem biztos, hogy a kapcsoló hibája).
Lineárist tartósan még sosem próbáltam, hallottam, hogy gépelésre nem az igazi, de nekem arra kellene, játék az nulla.
Valaki hozzáértő erősítsen meg, mielőtt hülyeséget csinálok, hogy a Ducky-hoz a 3 pin-es verziót kell rendelnem, ugye?
Bármi egyéb tanácsot is szívesen fogadok. A Ducky egyelőre marad... Mondjuk, most már nem ezt venném.Icewolf || kósza ||
-
Molydeus
őstag
válasz micafighter #81983 üzenetére
205g-vel én stem oszlopot úgy kentem, hogy csak épp hozzá értem az ecsettel 2 oldalt
Ismerős, 205G00-val is pillanatok alatt túl lehet kenni az oszlopot, még ha elsőre kevésnek is tűnik, amit felvisz az ember. Amig csak gyakoroltam a kenést pár kapcsolón, többször is sikerült... de idegesítő volt az a cuppogás, amit hallatott.Nem lehet, hogy pont csak a nem polírozott részeket kenik gyárilag a CJ-n?
M.
-
Molydeus
őstag
válasz formula01 #81984 üzenetére
A LED és switch tájolása a NYÁK-tól függ. Nem hiszem, hogy egy típushoz a Varmilo két külön PCB-t használna, szóval minden VEA88 ilyen lesz. Nem hiba, egyszerűen ilyenre tervezték és gyártották. Ha mindenképpen délre nézőt szeretnél, szerintem keress vissza a topikban a TKL-ekre, cseréltesd ki egy megfelelőre.
Amúgy szerencse, hogy rákérdeztél, mert nem emlékszem, hogy bárki panaszkodott volna emiatt. Jó tudni, hogy erre is figyelni kell még egy Varmilonál is.De hogy mi a búbánatnak tértek el a megszokott délre néző switchektől...? Valami marketinges kitalálta, hogy átvilágítós OEM kell a Varmilokra és mielőtt leállították volna az ámokfutását, már gyártásban volt a PCB...?
M.
-
Molydeus
őstag
+#81939 Domonkos
Köszönöm!
A nyomtatott ház sajnos nekem sem opció jelenleg.
Ezekből egyedül a Big Switches Megalodont találtam meg a drop-on, de nekem is gyanús volt, hogy nem lesz kicsi.
A UwU és a tejesdoboz aranyos, de kilógnának az asztalomon lévő dolgok közül.
Az S7.7 helyett sokkal inkább a Voice mini, még ha a knob nekem amúgy nem is lenne túl hasznos. Vicces ezt megállapítani 7 billentyű esetén, de jobb a kiosztása.
BN006
A Kailh LP switchek ebben az esetben a Choc v1, ugye jól látom?
Amúgy ránéztem a többi termékükre is és még az is lehet, hogy végül mégis egy 3x3-as lesz belőle. Ehhez switch és kapcsoló is akadna. A háza a lecsapott élekkel olyasmi, mint a legtöbb hifi komponensemé az asztalomon. Kár hogy nincs szürkében, fene a renderképekbe... azok alapján pont jó lenne, de valójában fényes ezüst. Fehér meg az egérhez menne, még meg álmodom. Még egy méretben passzoló Keebmat lenne jó.
Jól sejtem, hogy szállítanak hozzánk? Kalkulált egy előzetes díjat, legalábbis bíztató.Még egyszer, köszi!
M.
-
formula01
senior tag
Nem voltam napközben itthon, így a fények miatt nem a legjobb kép, de a lényeg talán látszik:
Akkor ez így, ha jól értem, nem annyira frankó?
Nem tudom, hogy érdemes lenne-e cserét kérni, vagy valószínűleg a következő is tökugyanilyen lenne VEA88-ból?[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
micafighter
nagyúr
Gateron X kapcsolókat milyen olajjal kennéd? Nem tudom egy 105 pl megmaradna-e rajta, nem folyna-e le a kapcsoló aljába.
Nem tudod esetleg Gateron X hol van polírozva? A polírozásrol nem találok semmit a Gateron oldalán. Szétszedtem most CJ Boxokat, ezek még a "régi" 5-pinesek, gyárilag kenve. Elvileg ez is polírozott, mintha a stemen látszódna is valami, de az alsó házban nem láttam nyomát. Érdekes módon ez csak a stem oszlopon és a stem lábakon van kenve gyárilag, a sliderek oldalt egyáltalán nincsenek. És valami olaj szerű cuccot használtak ránézésre, de ez az olaj szerű anyag nem ment le a kapcsoló aljára, a stemen volt a kenőanyag, nagyon egyenletesen, szerintem ahogy gyárilag meg lett kenve. Lehet ezért nem kenték a slidereket, mert ott könnyebben lemenne a kapcsoló aljába? Bár én azt hittem volna ha a stem oszlop így meg van kenve ahogy a CJnél volt, az is lemenne róla idővel. 205g-vel én stem oszlopot úgy kentem, hogy csak épp hozzá értem az ecsettel 2 oldalt, ezen a CJ-n meg rendesen körbe volt kenve az egész oszlop, aljától a tetejéig, teljesen egyenletesen
Ezzel szemben az Oil Kingnél úgy emlékszem még pont fordítva, csak a siderailek vannak kenve, de azok vastagon (de ott is tök egyenletesen) valami 205 szerű anyaggal. De ez lehet egyáltalán nem polírozott kapcsoló (polírozottra ugye nem nagyon jó a 205)
Megnézem majd ezeket alaposabban melyik hogy van kenve/polírozva, kíváncsi vagyok. Gateron X-et amúgy MKEU-tol veszed?
Tudsz más kapcsolóról egyébként a CJ és a Gat X-en kívül, ami gyárilag polírozott?
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Aki esetleg lemaradt mint én, holnap 4pm-től ha jól számoltam, meletrixtől újra lehet rendelni zoom75öt, akit érdekel.
-
Domonkos
Ármester
En inkabb egy masik megkozelites alapjan itelnem meg:
Hagyomanyos billentyuzetbe kerlu? -> Nem eri meg.
Ergo billencsbe kerul? -> Szinten nem eri meg. Viszont itt a kapcsolokra elkoltott penz lesz az egyik utolso gondodGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ispy
veterán
Azt vedd amelyik jobban tetszik és amelyik kapcsoló bejön, az ilyen kérdésekkel meg, hogy megéri-e....inkább ne foglalkozz, nem, egyik sem éri meg, egyébként meg de, mindegyik megéri. Szívesen.
Jelenleg ott tartunk, hogy annak kell örülni, hogy egyáltalán létezik ez a pár lehetőség, ki tudja meddig van még (5 éve ennyi sem volt...).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
elite.cs11
senior tag
válasz micafighter #81977 üzenetére
Vagy szimpatizálnak a writers strike-al ami az usában folyik épp
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #81972 üzenetére
Hotswap socketbol is kijöttek egy 2.0-val, ami új dizájn, állítólag stabilabb, jobban fogja a switchet így jobb rajta gépelni és több kapcsoló cserét bír (50ezret írnak).
Ennek az instagramos bejelentése eléggé Google Fordítósra sikeredett 2 hete Sajnos azon, hogy ne lehessen letépni a nyákról, nem tudnak javítani a fizikai kompatibilitás megtartásával.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
micafighter
nagyúr
válasz Mephike #81974 üzenetére
Nincs mit Azt érdemes tudni azért, hogy a G Pro széria átlátszó felső háza PC, úgyhogy magasabb hangja lesz, mint pl a Milky top kapcsolóknak, amiknek nylon a top. Egyeseknek a PC hangja zavaró, olcsó "műanyag" hangzású, sokan ezért kerülik a PC-t használó kapcsolókat.
Egyébként elvileg a ledek fényét is szebben teríti a 3.0, ha ez valakinek szempont. Itt egy jó kép az új, megerősített pinjükről:
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz micafighter #81972 üzenetére
Ez a Gateron G Pro 3.0 ígéretesnek tűnik. Lehet a fekete változattal teszek majd egy próbát.
Köszi, hogy szóltál! -
h1mpi
félisten
Kettő billencs maradt: VEM88 vagy VEA88. Megéri a 68 990 Ft- os ár (Moonlight EC V2 Iris) a 49 990 Ft-os (Cherry MX Brown)-al szemben? Kicsit túlzónak érzem a különbséget.
Fully electric lifestyle!
-
micafighter
nagyúr
A Gateron oldalára felraktak sok újdonságot, a weboldal dizájn is változott kicsit. Újdonság pl a G Pro 3.0 kapcsolójuk, ahol a kapcsoló gyengébb pinjét megerősítették, hogy jobban bírja a hotswapot és úgy általában a gyűrődést. Hotswap socketbol is kijöttek egy 2.0-val, ami új dizájn, állítólag stabilabb, jobban fogja a switchet így jobb rajta gépelni és több kapcsoló cserét bír (50ezret írnak).
Kijöttek még pár új kapcsolóval. A legérdekesebb talán az új halk kapcsolójuk, 0°Silent Switch névre keresztelve. Kép még nincs róla, de van egy videó róla a fő oldalukon, ott lehet látni a switchet belülről is. A megszokottól eltérő stem slider, a halkitásert felelős anyag a felső házban van (bottom-out halkitáshoz nem látszik, van-e valami benne), a kapcsoló alján is vannak gumik, illetve megerősített pinnel jön ez a kapcsoló is:
Amit hirtelen észre vettem még újdonság, hogy egyes kapcsolóknál feltüntetik külön a kapcsolási és a bottom-out rugó erőt is, plusz a rugó hosszát is feltüntetik külön az adatoknál, nem csak a szövegben. Plusz pont hogy az adatok eddig a lap alján voltak náluk a weboldalon, ezt előre vették a lap legtetejére. Illetve a CJ Box kapcsolóból eddig csak egy verzió volt, 5 pines, gyárilag kenve. Most már kapható 3 pines is, viszont az 5 pinesre azt írják már, hogy nincs gyárilag kenve, csak a 3 pines.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #81968 üzenetére
~3 éve még lehetett külön is kapni a magyar kupakkészletet, és 80 eurót kértek érte. A kompatibilitás pocsék volt (109 kupakot kaptál csak) és árban sem volt túl jó (de túl rossz sem az akkori kínálatot nézve), de legalább árulták még. Azóta a Varmilo külön már nem árulja ezeket, a piacon pedig szerencsére megjelentek olcsóbb lehetőségek jobb támogatással.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
SoulReaver
veterán
válasz Táltos Suhan #81964 üzenetére
Én úgy tudom, hogy Magyar keycapeket csak billel együtt adnak.
h1mpi #81965
Én az EC iris v2-t használom. Elvileg ez felel meg a brown-nak. Elején van egy pici ellenállás. Jó tömör a hangja. Tetszik.
-
elite.cs11
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz elite.cs11 #81963 üzenetére
Azt írta, hogy MX Silent Red, az pedig biztosan akad. Ha nem említi a kapcsolótípust, akkor ugyanarra gondoltam volna, mint te.
-
h1mpi
félisten
válasz SoulReaver #81959 üzenetére
Te melyik switchet használod hozzá? Fogalmam sincs, hogy mondjuk egy brown switchnek melyik felel meg Varmilo esetében?
-
Táltos Suhan
csendes tag
válasz SoulReaver #81959 üzenetére
Ah, köszi - akkor külön nem beszerezhető
-
-
őstag
Sziasztok,
tudnátok egy leírást, vagy linket adni, ahol látható, hogy miként kell összeszerelni egy Keychron low profile optical brown switchet? Kiszedéskor szétugrott egy és nem tudom, hogy a három rugót, kis gumi izét, miként kell visszarakni.
Amit találtam a neten videót, az látszólag nem pont ilyen switch voltVálaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz Táltos Suhan #81948 üzenetére
Ezek a gyári Vem88 kupakjai, cmyk eredetileg, de adnak hozzá ilyen szűrkét is.
-
elite.cs11
senior tag
Mykeyboardnál van most sok group buyos meg refundos para, ezért kicsit izgultam a rendelésem miatt (ami egy raktáron lévő keycapre szólt).
27én megkaptam a DHL tracking számot, de egy hétig (igaz "csak" 4 munkanap) nem kapta meg a DHL a csomagot. Tegnap írtam a discordjukra, hogy esetleg tudnak e valamit, és kb 15 percen belül válaszolt az egyik admin, hogy kicsit megcsúsztak a csomagolással, mert sok volt a bejövő cucc, de látta egy raklapon, szóval még aznap kimegy és estére updatelődik a DHL tracking státusz is, és ez valóban így történt.
Azt mellékesen jegyzem meg hogy az üzenetem körül kb 5 ember azon mérgelődött, hogy 20-30-40 napja várja a refundot, szóval vannak bajok azért, de úgy néz ki in stock dolgokat lehet rendelni. Vagy csak szerencsém volt, ki tudja, ez csak saját, egyszeri tapasztalat, gondoltam leírom.
A cucc már az internation processing centerben van amúgy, szóval tuti meg fog jönni. -
dqdb
nagyúr
Vastag, nem átvilágítós kupakoknál a háttérvilágítás csak arra jó, hogy kevésbé lásd a feliratokat bekapcsolt világítással, mint kikapcsolt állapotban.
Azon a VCS88-on a feliratok a monitor fényénél közepesen-nem túl jól lesznek láthatóak, a kupak ugyebár világosszürke, ami ilyen téren rosszabb, mint a fehér, és a felirat sötétszürke, ami ilyen téren rosszabb, mintha fekete lenne.
-
dqdb
nagyúr
A K8 Pro programozható, délre néznek a LED-ek, gyárilag mellékelt szilikon hangtompító betét, a tapasztalatok alapján jobban kent stabilizátorok. Ha nem nagy az árkülönbség, akkor a Prót választanám.
Ha nem magyar változatot veszel, akkor gyárilag jobb minőségű kupakok.Ha nem elengedhetetlen a programozhatóság és a hotswap, azonban kell a jó minőségű, magyar feliratos kupak, akkor ebben az árkategóriában Varmilót vennék inkább.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
Táltos Suhan
csendes tag
válasz SoulReaver #81920 üzenetére
Milyen kupakok ezek? Nagyon hasonlít a Keychron ISO HUN PBR-re, de ott az "í" és az "ű" is szürke.
-
Throme
veterán
válasz Mephike #81944 üzenetére
"egy picit jobban látható így a felirat a keycapen."
Szerintem mindegy, hogy északi vs déli a led helyzete, a kupak kivágás számít. A ledhez igazítják a kivágásokat és ha kellően széles akkor mindehol jól látod.
Mivel én nem felülnézetben látom a bill-t, hanem srégen (a sréhen-t aláhúzta a helyesírás ellenőrző... lehet tájszólásom van ) így a vékonyka Keychron kivágások még szűkebbnek látszódnak és xar az egész. Nem is volt kérdés, hogy a PBT kupak lesz a nyerő, mert az átvilágítás semmit nem ér -
h1mpi
félisten
Úgy látom, hogy a K8 vagy a K8 Pro lesz a befutó. Milyen érdemi különbségek vannak köztük?
-
Mephike
őstag
válasz formula01 #81938 üzenetére
Az utóbbi időben kezdtek a gyártók arra figyelni, hogy a fények déli elhelyezésűek legyenek. Ez legfőképpen az RGB őrületnek tudható be, illetve talán egy picit jobban látható így a felirat a keycapen.
Nekem pl a K8 Pro-nál ilyen van. De kb. nekem nem oszt, nem szoroz, hogy déli vagy északi tájolású-e a led.[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz formula01 #81937 üzenetére
Igazabol nincs olyan, hogy fejjel lefele beszerelt switchek. A PCB-n a led lehet felul (eszakon) vagy alul (delen). Tehat a PCB donti el, hogy a switchet hogy kell betenni. Gondolom ezen a modellen akkor north ledek vannak, ezert allnak ugy a switchek ahogy. Mas modellen meg delen, ezert 180 fokkal elforgatva kerulnek a switchek azokba.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #81936 üzenetére
[link]
Még ez ugrott be, ami gombszámban teljesíti a feltételeket, de az Outemu Big Switch miatt méretben valószínűleg nem, mert körülbelül egy 4×3-as macropadnak feleltethető meg.[link]
Oké, megtaláltam, ez kell neked.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
QMK/VIA nincsen, csak a saját konfigurátoruk, és nem rossz áron megy.A Voice Mini nagyon-nagyon pofás, de nekem teljesen overkill lenne.
Ez sem QMK/VIA amúgy, csak valami nagyon hasonló.[link]
Ez is nagy lehet már.Minden más, amiről tudok, az vagy 3D nyomtatott, mint a Milk, vagy nagy (2×4-es és felette), vagy lényegében beszerezhetetlen, mint az iS0.
---------------
[link]
Használj rendes billentyűzetet és akkor nem kell a placebo[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
Forkbomb-bol tudok generalni tetszoleges meretut. Bar ennek az alap kapcsolo tavolsaga kicsit szukebb, mint a hagyomanyos 3/4", ha szeretned, akkor (a kommersz kupakkeszletek miatt) vissza tudunk allni a standard meretre - vagy esetleg a szellosebbre, ha valamiert epp az kellene.
Nyomtatasban viszont nem tudok segiteni.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
formula01
senior tag
válasz formula01 #81937 üzenetére
Közben sikerült találnom egy videót VEA87-el, ahol ugyanígy fordítva voltak a switchek, úgyhogy gondolom akkor ez ennél a szériánál szándékosan lehet így. Annyiból előnyös mondjuk, hogy így nem bántja a szemem a fény bekapcsolt világításnál se a gombok alján. Mondjuk nem mintha túl sokat számítana a világítás ezeken a billentyűkön, valóban talán kicsit többet is árt, mint használ.
Ettől függetlenül, ha valakinek van még ilyen billzete és leírná a tapasztalatait, annak előre is köszönöm.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
Az normális Varmilo VEA88 Mx silent red billentyűzetnél, hogy a switchek fejjel lefele vannak beszerelve a billentyűzetbe, és így a ledek a gombok felső részén vannak?
A CK550-nél is fejjel lefele voltak a gateron brown switchek, de ott volt értelme, mert a gomboknak a felső részét kellett átvilágítani. Erre a konkrét típusra nem találtam példát, de más varmilokon, ahogy láttam a gombok alján volt a LED. Valaki, akinek birtokában van, vagy találkozott már ezzel a konkrét típussal, megnézné légyszíves, nála hogyan van?
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Használ valaki egészen kicsi - 1x3, 1x4, 2x2, legfeljebb 2x3 - QMK/VIA programozható macropadot?
Rotary encoder nélküli verziót keresek. Inkább kifizetnék egy nagyobb felárat egy fém házért, de az akril és átlátszó/tetsző műanyagok nagyon nem tetszenek.
A hotswap előny, de nem feltétel, LED-ek nélkül is megvagyok.Az Alit már átrágtam, de csak nagyobbat találtam. A legközelebb az Xd004 áll ahhoz, amit keresek, de nem teszik se az ezüst ház, se a mikro-USB aljzat.
A Voice Mini nagyon-nagyon pofás, de nekem teljesen overkill lenne.M.
-
Domonkos
Ármester
válasz Dr. Akula #81931 üzenetére
Egyebkent van egy billentyuzetem amivel CSAK NAGYBETUKET LEHET IRNI. A magyarokat is, meg mindent. Nem erdekel? Akkor a shift-tel sem kellene mortal kombatoznod.
Hol huzod meg a hatart a billentyuk szamat tekintve? A shift az miert jo "fn" billentyu a nagybetukre, meg az altgr a furcsa karakterekhez, plusz a ctrl a kontroll karakterekhez - ellenben miert nem lehet elkepzelni egy 4. fn-t is mondjuk az F1-12 billentyuknek, vagy a kurzormozgato billentyuknek?
-
Molydeus
őstag
válasz TheMartin03 #81922 üzenetére
Nem gondoltam, hogy nem néztél utána, csak a h1mpi kérdésére adott válaszod egészítettem ki.
#81904 h1mpi
Készre szerelve a Varmilok lesznek ehhez a legközelebb, de fehér háttérvilágítással és a legjobb magyar feliratos dye-sub PBT kupakokkal (nem átvilágítósok). Afteréknél ezekből is van kínálat, a mostani akciókkal bele is férnek a 60-ba.
Ha esetleg maradnál Keychronnál, akkor teljes méretben a V6 ill. a K10Pro, TKL-ben a V3 és K8Pro, de ezeknek az ISO változatai festett ABS kupakokkal jönnek. Ha szeretnél magyar feliratot, akkor a szokásos Keychron készletek vannak hozzájuk (esetleg a szintén festett ABS Glorious). Annak utána kell nézni, hogy hol elérhetők jelenleg itthon.M.
-
Dr. Akula
félisten
válasz TheMartin03 #81929 üzenetére
Úgy minden nyomható, legalábbis amit lehet programozni, csak épp nem szeret az ember Mortal Kombat kombókat gépelni folyamatosan.
-
Throme
veterán
válasz TheMartin03 #81914 üzenetére
"vagy miért ajánlott leváltani"
Ha megfelel a gyári, akkor kár váltani, csak azért mert itt sokan váltanak szvsz .
A különböző anyagú kupakok hangját nagyjából YT videókon keresztül fel tudod térképezni. Összehasonlítva a gyárival, ha jobban tetszik, akkor beleugrasz.Az érzetet azt nem nagyon tudod csekkolni.
Az tény, hogy mindenkinek jobban bejön a PBT... valószínűleg - főleg ha sokat olvasod továbbra is a fórumot - nem fogod kibírni és le fogod cserélni
-
TheMartin03
aktív tag
-
Dr. Akula
félisten
válasz TheMartin03 #81927 üzenetére
Csak épp a legfontosabb gombok maradtak le róla.
-
ATI
senior tag
-
Domonkos
Ármester
válasz TheMartin03 #81924 üzenetére
Ha tudsz szabalyosan gepelni, akkor 1-2 het hozzaszokas utan valami alom. Ha nem, akkor lehet, hogy nem fog atjonni a lenyege.
-
Domonkos
Ármester
válasz TheMartin03 #81922 üzenetére
>És ahogy ismerem magam, szeretek beleugrani a rabbit hole-okba, szóval valószínűleg elértem volna ide.
Hallottal mar az ergonomikus billentyuzetekrol?
-
TheMartin03
aktív tag
válasz Molydeus #81921 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget!
Igen, az alu házzal, és a gasket-al képben voltam (főleg amikor kézbe vettem a netto 3 kilós dobozt), azért nem csak random ráböktem az egyik drágára, bocsi, ha hirtelen ez jött át, azért nem ilyen vagyok.
Próbáltam magamhoz képest (kb 0-ról) annyi infót magamba szívni nettó 1 hét alatt, hogy kialakuljon vmi normális kép, hogy ne szart vegyek túlárazva, 200%-os méretben a MediaMarktban >40-ért. Szerencsére nem sokkal drágábban tudtam megvenni, mint valami átlagos gamer bill-t, amit vettem volna valószínűleg.
És ahogy ismerem magam, szeretek beleugrani a rabbit hole-okba, szóval valószínűleg elértem volna ide. Akkor úgy veszem ki a szavaitokból, hogy jó döntés volt. És én is ezt érzem.
-
Molydeus
őstag
válasz TheMartin03 #81913 üzenetére
A Q-k igazi előnye, mondjuk egy V-hez vagy egy K Pro-hoz képest, a CNC-zett alu ház és a rugalmas felfüggesztés. Szerintem részben legalábbis ez utóbbi miatt érzed másnak a Red-eket is, mint egy random gamer billencsben.
Ha a végén mindenképpen elérted volna ezt a szintet, akkor a közbülső(k) kihagyásával, ami(k)nél - ha nem is mindenkinél, de elég gyakran - felüti a fejét a kisebb-nagyobb módosítások igénye is, nem is keveset spóroltál.A kupakoknál jó néhány szempontot érdemes megvizsgálni. Kép alapján azt tippelem, hogy a magyar feliratozást elengedted, remélhetőleg az átvilágítást is. Marad még a készlet kompatibilitása (az MX kereszten túl az is, hogy milyen kiosztásokat fed le), a kupak profilja (magasság, uniform vagy sculpted, gömbfelület vagy hengeres mélyedés), az anyaga, az elérni kívánt akusztika, és nem utolsósorban az esztétika (elérhető színek, feliratozás minősége, felületképzés, stb).
Mindezt csak azért sorolom fel, mert nem biztos, hogy nem éppen egy double-shot ABS készlet lesz a befutó végül, pl. ha tetszenek az élénkebb színek vagy mondjuk a magasabb profilok pláne, ha a szerencsésebbek közé tartozol, akinek a bőre, gépelési technikája nem polírozná fel a kupakokat idő előtt.M.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Megjött a hyperx csuklótámasz végre
Még szokni kell, de így elsőre elég kényelmes. Majd játék közben lesz több haszna. A váltott 4-5-6 ujjas gépelésem nem sok hasznát veszi Régen a középsuliba volt egy év gépírás szak, de az régen volt... "asdf jklé" Ennyi maradt meg..
-
Ispy
veterán
válasz Apollyon #81917 üzenetére
Én például dysub pbt szettet vettem, de tök véletlenül, csak ez tetszett azt kész.
De most jön a második szett, az is dye sub, az is véletlen, egyébként meg ha olcsó doubleshot, az sem gáz, az ember megveszi 15k-ért azt lecseréli, ha kell. Az nem fáj annyira, mint egy 70k-s kifényesedett szett.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Apollyon
Korrektor
válasz TheMartin03 #81914 üzenetére
Ez egyéni ízlés kérdése.
Én a Q1 mellé (amely még nem érkezett meg) instant rendeltem egy ilyen keycap szettet aliról: [link]Nálam a "retro" kinézetű billzet jön be, a keychron sajátjai közül egyik sem tetszik, sem a szivárványos, rikító stb. sokszínű stílusúak.
Az, hogy milyet kell rendelni, kompatibilisnek kell lennie a billzeteddel és a kapcsolókkal is, általában a cherryvel komp. szettek vannak többségben, így azért nem olyan nehéz olyat találni ami passzol a cuccodhoz és tetszik is.
Attól függ, pl. ha nem világítóst akarsz, akkor az ABS és a doubleshot PBT kerülendő, és velük szemben, ebben az esetben a dye-sub-os PBT a nyerő ha a tartósság a cél. De ezekre a kulcsszavakra rákeresel itt a topikban, van sok infó már.
De a világítással szemben érdemes megjegyezni, hogy állítólag a legtöbb (ha nem az összes?) billentyűzet világítása mind PWM-es, amiben nem lesz köszönet éjszaka a sötétben. Nálunk már csak az én telefonom PWM-es világítású, levett fényerőnél ki is égeti az agyamat az este folyamán.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ispy
veterán
Nem vagyok, és még én is csak a budget alját kapirgálom. Egyébként a varmilo is nagy ugrás volt a CM masterkeys után, emlékszem rá mennyire tetszett, szóval jó vétel volt, pláne ennyiért, én 5 éve drágábban vettem.
-
TheMartin03
aktív tag
Alapvetően ha jól tudom, akkor a Q az a drágább szériához tartozik Keychron-okon belül is, én igazából csak arra gondoltam, hogy a legtöbb ember valamiféle basic mindennapos márkából vásárolja az első mechanikusát, én azt a szintet kihagytam.
Főleg miután olvastam itt dolgokat a topikban... És milyen jól tettem. -
Mephike
őstag
válasz TheMartin03 #81909 üzenetére
Még egy jó keycap szett kell és meg is vagy.
-
h1mpi
félisten
válasz TheMartin03 #81909 üzenetére
Nagyon szép ez is (meg a setup ) lehet elengedem én is a num lockot és maradok a Keychronnál. A Q széria miben más, mint a többi? Mitől másvilág?
-
h1mpi
félisten
Belelkesedve a gyerek mecha billentyűzetén lehet én is vennék egyet csak hirtelen nem találtam. Vezetékest szeretnék legalább piros háttérvilágítással, készre szerelt teljes 100%-os legyen a mérete és ISO HUN, brown switch. Létezik ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest