- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz Jorus #100187 üzenetére
Én nem látom értelmét ennek az endgémezésnek, egyszerűen azért, mert nekem ez hobbi. Nem egy billt keresek, ha így lenne tk a neo65 mindent tud amit kell. Így viszont, hogy nincs rajtam a jobb és jobb, a tökéletes hajkurászásának terhe, így bármit megvehetek csalódás nélkül, a lényeg, hogy tetszen és még ne legyen olyan (forma, hang, kiosztás, felfügesztés stb). Egyébként mindet szoktam használni felváltva, mikor milyen kedvem van épp, ezért is fontos, hogy nagy legyen a választék itthon.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Valkűr
addikt
válasz Jorus #100187 üzenetére
Valószínű igy visszaolvasva, h rosszul is fogalmaztam
meg a kérdést!
A kérdésem arra irányult, h visszanézve a topikot mikor valaki billentyűzetet keres nagyjából 50-60 ezer tájékán akkor rendszerint az Akko, de legtöbbet mostanában a Keychron V1 vagy V3 Max kerül ajánlás alá. A kérdés azért merült fel mert láttam, h Alin az általam felsorolt billentyűzetek azonos áron vannak mint a Keychron, van amit én minőségben jobbnak is vélek a leírtak vagy beszámolók alapján! Szóval mikor ebben a kategóriában keresgél valaki milyen szempontok alapján ajánljuk jobban mondjuk a Keychron V1 maxot mint ezek közül bármelyiket?
Tehát magyarul ha valaki azt mondja van 55 ezrem billentyűzetre akkor mit néztek, vagy milyen alapon ajánljuk mondjuk a Keychront és nem egyet a felsoroltak közül? Vagy miért pont azt ajánljuk és nem egyet az általam felsoroltak közül?
Átnéztem a netet mindegyikről elég jók a visszajelzések, meg olyanoktól is mint a neten fellelhető nagyobb tesztelők. Tehát hogy választjuk ki ezek közül melyik lesz ajánlottabb?
Remélem így picit érthetőbb, hogy mit is szerettem volna kihozni a kérdésemből. Tehát nem azt akartam kérdezni melyiket vegyem meg, mert ahogy irtam nem akarok többet venni, esetleg majd kipróbálok még egy HE billentyűt, hanem ha valaki ezeket felsorolná h ebben az árban keresgél akkor melyiket ajánlanánk neki és miért.
Bocs a felesleges hosszú beirasokért, csak úgy véltem s fogalmazásom miatt rosszul értelmeztük a felvetésem.iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz Jorus #100173 üzenetére
Azért ha jól visszaolvasgatunk a legtöbbet ajánlott kategoria pont ez a 50-60 ezer közötti szokott lenni...Azért is volt a kérdés pont erre a kategoriára mert ebből van a legtöbb, mivel a legtöbbünknek elég ez is. A kérdést pont amiatt tettem fel, h ezekből van -e best vétel, vagy nagyjábol itt-ott egyformák, pár dologtól eltekintve. Erre kaptam ajánlatokat 200 ezres billentyűzetekre amik beszerezhetősége azon kivül, h nehézkes még igen költséges is, pedig a kérdés nem ez volt
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Jorus #100151 üzenetére
Szerintem leginkább amiatt, mert
1) a legtöbb pro nincs igazán képben hardver-/piacügyileg
2) valamit megszokott, azzal jól teljesít, így minek váltani
3) esetleges szponzorációk
4) mostanában meg már ugye ott az analóg, ami FPS-ben tényleges előnyEgyébként HE kapcsolós cuccból már van osztott ortolineáris, ráadásul aluházas. Sunder E70 HE.
-----------------------------------------------------
(#100150) Molydeus: Ha lenne backspaceFn, kevésbé irritálna, de azt az egyet nem akarom megszokni, hogy a bal oldali legyen a backspace, a jobb oldali meg a spacebar. Próbáltam, de nem sokat, mert az tényleg iszonyatos vergődés volt. Valószínűleg pont emiatt tartom annyira jónak a Q8/V8 Fn2-jének helyét.
Na jó, egy Meridian kedvéért azért megkísérelném, bár ide is kéne akkor még egy gomb balra Fn1-nek, ami valszeg az alt lenne, és akkor Doomban átszokhatnék a control/alt -turnleft/-turnright-ról az elterjedt q/e -turnright/-turnleftre.
Meg itt még ha találnék is embert, aki némi térítésért csudaszépfullprofimódon™ beforrasztja nekem a kapcsolókat, akkor is 400 dodó körülre jönne ki a vége mindennel együtt. Lehet, tényleg el kéne kezdeni kuporgatni rá, de brühühü...ez már Dactyl árszint...
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
HThomas
őstag
válasz Jorus #100126 üzenetére
Igen, gyengébb pillanataimban nézegettem a Kinesis 360-at, meg a trackpointos UHK-t, de a családi béke érdekében most a kapcsolókkal futok még egy kört aztán egy darabig leállok
#100127 Throme: azért a családban marad az is, csak kap silent kapcsolókat. Majd néha visszakérem és váltogatom
-
értékelem persze, de még én is a fejem kapkodtam, pedig csak 1 képet néztem...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, hogy ez működni fog a Cyboardon. A profilt lapos billentyűzetekre tervezték, neked pedig hajlított az egész.
Van esetleg más olyan kupakkészlet, ahol nem csak a sorok, de az oszlopok is eltérnek kialakításban?
Legfeljebb 3D nyomtatható profiloknál akad ilyen, amelyeket kimondottan splergo billentyűzetek számára terveztek.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A JTK HSA profilját kéne majd megnézni. Félmagas SA, szuperfényes doubleshot ABS, szóval tovább fényesedni már nem fog. Egy ideje pöcörögtet, főleg az Eccentric, csak hát nem húszezer, különösen, hogy kell a spacebar kit is az alapszett mellé.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
hegegabi80
addikt
Teljes mértékben megértelek, szerintem sokan így vagyunk ezzel.
Esetleg matrica a bill-re?
Máskülönben ha egy minőségi mechára nem vigyázna úgy mint te, még akkor is jóval tovább bírná, mint a filléres bill-ek.
Tessék feláldozni magadat és megígérni az asszonynak, hogy te jófiú leszel és hetente megtakarítod az ő billentyűzetét is.#99132nyunyu Azzal a fehér Akko 5075B-vel én is szemezek, de most leállítottam magamat, mert kezdek nagyon elborulni bill-ek terén.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Asszony nagy kedvence, most vettem neki 4-et (fehérben), mert kb. egy év alatt lekopik neki az E-betűje.
Végülis, olcsóbb évente cserélni a gumidómot, mint venni egy rendes mechát.
Szóval ár/értékben biztosan jobban jártatok, mint egy fehér magyar mechával, amit kb. 60k összelegózni. (=Akko 5108+Silent Peach+XMI magyar kupak)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
micafighter
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy a kettő különböző erősségű Clickieznél csak a rugóerőben van eltérés, vagy a clickleaf is más. Én a gyengébből rendeltem, majd ha megérkezett próbálok benne rugócserét is, bár ezek Gateron CAP moldot használnak, igy a stem oszlop kialakítása a szokványostól eltérő (egyik dolog amin elméletben javít az pont a wobble ), úgyhogy lehet nem lesz kompatibilis a standard rugó mérettel. Van itthon valahol egy doboz Gateron CAP Yellow, ha esetleg előkerülne vagy megjön majd a Clickiez akkor lemérem/tesztelem más rugókkal őket.
-
dqdb
nagyúr
Így jár az, aki olcsó kapcsolót vesz, ahol a minimális wobble nem kapott figyelmet
Magas kupak mindig jobban fog billegni, az alacsony pedig nem fog olyan telten szólni, szóval kompromisszum lesz a vége. Ha DSA-n kívül kipróbálnál más uniform profilt is, akkor szóljál, aztán kölcsönadom.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Hangra nagyon hasonló a Gateron Melodic-hoz, nem rossz de nekem speciel a Box Jade/Navy hangja jobban tetszik, nyilván ez egyéni preferencia. Hangjától eltekintve milyen érzésre a Box Navyhez képest? Nekem a Melodic-ban az nem tetszett még a hang mellett, hogy nagyon hirtelen a taktilitása, a Box Jade fokozatossága az ujjaimnak sokkal kellemesebb, persze ez is egyéni preferencia.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Inkább pízt adnál azoknak a tisztelet helyett. Vagy Dactylt. Többre mennénk vele.
-
dbius
veterán
Minden elismerésem, hogy el bírod viselni a hangját. Ezt tényleg komolyan mondom, nekem ez a pár másodperc is elég arra, hogy egy életre elvegye a kedvem az ilyen kapcsolóktól. Ezt a monoton kattogást hallani, ill. hallgatni felér egy kínzással.
Közben nekem megérkezett az Akko 5075B Plus, amire felkerültek a Keychron kupakok és outemu crystal clear silent peach switchek. Ez váltotta a GMMK-t, ami bántóan hangosnak tűnt a V6 Max után.
Bár korábban azt mondtam, hogy egy eszközben lenne jó mindez (bill+numpad), végül úgy döntöttem (többen is javasolták, thx ) megpróbálom ezt a bill-t egy MF17 numpaddal. (Otthonra pedig még érkezik egy fehér Q10 pro meg egy numpad a V6 max mellé ) Eddig nagyon jónak tűnik és egyáltalán nem bántam meg a váltást, bár még szoknom kell a jobb oldali oszlopon a navigációs gombok helyeit, a stabok pedig jobbak benne, mint a V6 Max-ban. Sokkal halkabb a space és az enter is.
Készítettem egy rövid videót, bár visszanézve és hallgatva nagyon felerősíti a rezgéseket és a hangokat is (ugyanazon az asztalon egy tartóban volt a telefon, amivel rögzítettem a videót, mint amelyiken gépeltem), a valóságban szinte alig hallani valamit gépelés közben, kiváló dolgozni/gépelni vele!
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van egy olyan érzésem, hogy tetszik.
De hogy a bánatba lett ez HATVAN? Így még jó ideig maradnak a BOX Jade-k...
---------------------------------------------------------------------------------------
(#98478) dqdb: A negyedik opció meg a doubleshot ABS. Ha már színes kupakok.
-
nagyúr
Önmagában nincs nagy jelentősége, de kézben ilyen a különbség hangban - bal oldali Kailh Box Navy, jobb oldalon Zeal 3-in-1 Clickiez clicky üzemmódban.
Ez pedig normál használat közben.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tonyrulez
őstag
Ez aztán gyönyörű...
"Az Alza(?) gyártatott saját magyarítást (csak náluk kapható)"
Már biztos nem csak ott, mert Árukereső szerint kismillió helyen van.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
micafighter
nagyúr
A rugó erő preferencia kérdése, a rugó csere nem lenne nagy művelet alap esetben, de a Clickiez az a Gateron CAP moldját használja ha minden igaz, így ott a stem belső kialakítása kicsit más a megszokottól, és eltérő lehet a rugóméret. Elgondolkoztam most a Gateron CAP, Kailh, Kailh Box vajon a standardtól eltérő méreteket használnak -e, majd előkeresem az ilyen kapcsolóimat és lemérem. Kailh-hoz való rúgót csinál SPRiT és TX is, de pl Kailh sima és Box kapcsolók rugói között nem tudom van-e különbség. Gateron CAPhez gyártott rúgót külön nem láttam sehol, de nem mértem le, hogy tényleg eltérő-e a standard MX-től.
-
micafighter
nagyúr
Én rendeltem tegnap 10db Zeal Clickiez-t hogy egy numpadban kipróbáljam, nálam a Gateron Melodic nem überelte egyenlőre a Kailh Box Jade-t, majd hátha a Zeal Jól emlékszem nálad most Box Jade-k vannak? Synthwave-et érdekelte még a Clickiez, de neki most lehet nem fog beleférni a keretbe egy billentyűzetnyi adag.
-
-
nagyúr
Ahha, aztán most az első játéknál rájöttem, hogy a bal oldali spacet használom játékokban - ilyenkor minden funkció a bal oldali részen van, hiszen a jobb kezem egerezik. De gyorsan megoldottam, tap: space, hold: rétegváltó.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
A legtöbbet használt osztott billentyűzetemen a jobb oldali space-hez tartozó dióda hiányzik az egyik buildnél, és 3,5 év kevés volt ahhoz, hogy pótoljam (van itthon minden méretben SMD dióda egy-egy tekerccsel). A másik buildben működik, csak egyszerűen nem használom
A legtöbb ember csak az egyik oldali space-t használja,, az már megoszlik, hogy a bal vagy jobb oldalit, nagyon ritka, aki kétkezes ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Egy columnar staggered split-ergo-nál nem is csodálom, hogy felesleges a num/macropad, hiszen eleve ott van a kezed alatt egy kiterjesztett pad.
Nálam a Q0 Plus + egér vagy olyan munkafázisoknál jön, amikor nem kell váltogatnom, vagy játéknál, amikor meg nem akarok. F sorom már több, mint két éve nincs, knobot pedig akkor tekergettem, amikor rá bírtam bírni hotkey-s KVM váltásra. De amúgy értelek.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Még 3000 forint, és HU ISO V6 Maxet vesz. Még pár ezer forintért halkított kapcsolókat.
------------------------------------------------------------------------------------
(#97666) Maxxxim: "NE mechanikus legyen (esti melónál nem akarja felkelteni a családot)"
Attól, hogy valami mechanikus, még nem szükségszerűen hangos."ha bill+egér kombó, az sem baj (sőt)"
Biztos nem. Egerek 16 éve a hobbim, a billentyűzetek ~5, de még soha nem láttam olyan kombószettet, amiben legalább az egyik (vagy mindkettő) eszköz ne lett volna kuka kategória.
Keychron V5 Max/V6 Max HU ISO + Aliról Outemu Silent Peach V2/V3 vagy Silent Lemon V2/V3 kapcsolók, aztán az eredetijeid eladod aprón. Néhány ezer forinttal lesz több, mint a fentebb linkelt Logitech, csak épp billentyűzetként lesz nagyon nem egy kategória.
Szerintem.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy van itt a polcon belőle, full patika, doboz, minden, még a floppy vagy a leafletek sem hiányoznak. Neo approved.
Nem, nem láttam a filmet 13x, egyes jeleneteit meg sok tucatszor. Ennél többször csak a Reloadedet nyomattam. Már az volt a szint, hogy az angol szövegkönyv ~75 százalékba ment fejből, és együtt nyöszörögtem a szereplőkkel.
A harmadik rész csak négyszer volt meg, ellenben az Animátrix azért megérte a kilenc újranézést. Oh yes.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én is előszeretettel használtam pár évvel ezelőttig, de viszonylag könnyen sikerült elengedni. De látom, neked is ott vannak a médiavezérlők, csak van egy olyan érzésem, hogy te használod is őket.
-----------------------------------------------------------------
(#97370)dqdb: Akkor csak nem volt akkora hülyeség.
Amúgy a DaYe/Aifei AF SA szetteket nem nevezném drágának, de persze magyar az nyilván legfeljebb csak matricával.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem nagyon használom őket, legfeljebb csak néha számológéphez, így minden az alapértelmezésen van.
De beraktam őket ide is:
Az összeadás/kivonás gyakrabban kerül elő, és lehet, hogy a szorzást/osztást még majd átköltöztetem az Fn1+NUBS/Z-re.
Meg a görgetéseket is az Fn1 közvetlen közelébe szerveztem az éjjel (a fullos egérfunkciókat tartalmazó, harmadlagos rétegen az oldalirányú máshol van, de a függőleges ugyanott, szóval az két rétegen is rajta van).SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
Kevésbé troll válasz: ha megnézed, tipikusan 3×5-ös és 3×6-os méretű billentyűzetek vannak, minimalista 3 gombos thumb clusterrel és tentinggel. Ebben a kiosztásban a keywell körülbelül semmi extrát sem ad, cserébe a komplexitást növeli. Ha 4-5 soros kiosztások lennének, akkor azonnal változna a helyzet, de nem 4-5 soros kiosztásokat használnak.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Azok már nem az én világom.. De vicces, h elindultam a silent vonalon és aminek van némi hangja az már jobban tetszik. Ez a kis Keychron Q8 nagyon fincsi hangú lett ezzel a kis filléres tuninggal, és a kezem is kezd lassan ráállni. Rendeltem a GMK-tol rendes kupakokat mellé gondolom még az is dob majd a külsőn és a hangján is..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
szaki26a
aktív tag
Ezért itt lehet meg fognak kövezni de egy egyszerű Auchan saját márkás vezeték nélküli halk billentyűzetet. Tuti hogy gumiharangos talán van a billentyű alatt valami bélés szerű aminek koppan így halk. Anno néztem van gyártó akinek lehet venni billentyűzetébe valami gumi vagy nem tudom mi réteget hogy halk legyen kychron vagy nem tudom melyik volt aki külön árul ilyen készletet. Csak épp nagyon drága és nem értek kapcsolóhoz és az nem is szempont. Mondtam nem játékra hanem írásra kell éjszaka a sötétben.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem majd vedd ki belőle a foamokat, hogy rendesen legyen neki rezonanciakamrája. Ez akkor van elemében.
--------------------------------------------------
Más: Mint kiderült, a Bsun Beary-t és MX Blacket majdhogynem "ötvöző" KiiBOOM Topazokhoz jó a Cherry kapcsolónyitó, úgyhogy ha valamikor rá tudom venni magam egy óriási szöszölésre, kipróbálom bennük az 14 mm@55 gF-es single stage Geon rugókat. Kíváncsi vagyok, milyen lesz CF twill plate-tel.
Mivel a kapcsoló jóval rövidebb úton (3,2 mm) jár a sztenderdnél, a 45 gF-es már jó eséllyel túl könnyű (vastagon, pirossal szedve és aláhúzva, a korábbi MX Speed Silveres tapasztalatból kiindulva; szó szerint elég volt érinteni) lenne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Persze attól még egy full billentyűzethez vámmal, ÁFA-val simán 80k fölött vagy és akkor még csak egy zacsi kapcsolód van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A Black Friday akciót várjuk, aztán mehet az US proxy. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nekem az előző jobban tetszett (meg kicsit érdekes anatómiája van a jánynak).
Középen amúgy nem férsz el az egérrel? Talán kényelmesebb lenne arrafelé nyúlni érte, mint így.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez még akár jó is lehetne, ha megtalálnám a mérőszalagomat, de amúgy a csuklótól középső ujj hegyéig x tenyér szélessége, mellézárt hüvelykujjal értéket szokás ilyenkor megadni.
--------------------------------------------------------------
(#93703) viperabácsi: Kéne már egy jó kis CoD 4 LAN...
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na jó, de cm-ben érdekelne, mert az összehasonlításhoz ez így semmit nem mond.
[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hé, én csak értelmezem a csillagok állását.
Még nem vitték el?
Amúgy hogy-hogy nem 5x7-es Dactylt vettél?SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Haha, az én első posztom is MS Ergo 4000 related.
Minő véletlen, az Érddel együtt. Még a multiverzum is azt súgja, hogy ideje nekem adnod a Dactylt. Megmozdulni természetesen nem kell, házhoz megyek.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Nekem két dolog jött le abból a hozzászólásból:
1. már akkor is különc voltál az ergo billentyűzettel
2. azóta megtaláltad az ultimate megoldást a stabilizátorral szívással: ha nincsen stabilizátor, akkor nincsen mivel szívnitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Jó későn vetted az Ergo4000-et, addigra már a második példányom is túl volt az élettartama felén.
Így utólag visszaemlékezve tényleg mindegyiknek csörgött a szóköze, ha jobb hüvelykujjal ütöttem a végét.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Azt is hozzá kell tenni, hogy azok közül, akik tudnak és akarnak több pénzt billentyűzetekre költeni, tipikusan külföldön költik azt el, mert ott van a kínálat és/vagy jó ár, szóval az a bevétel, ami részben el tudná tartani a hobbit itthon, nem itthon realizálódik. Végiggondolva az elmúlt ~10 év billentyűzetes költéseimet, az ikeás tárolódobozokon túl nem találtam mást, amit itthon vettem, miközben a költések 60-70%-a az EU-n belül történt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem tudtam, hogy lélekben kiirtanád a valkűröket. A soviniszta mindenit.
-
Mr.Csizmás
titán
anno Domonkos egyik dactyljét én nyomtattam, most egy ilyet szívesen csinálnék mondjuk ebből [link] közben meg belső vitát folytatok, hogy megrendeljem-e banggoodról 37€-ért az ABM066-os alice barebone-t
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dqdb
nagyúr
QMK-ban 8 réteg az alapértelmezett, ezt a billentyűzethez tartozó info.json-ben lehet felüldefiniálni.Hülyeséget írtam elsőre, ez a világításra vonatkozik, és részben másodikra is, de most már korrekt a válaszQMK-ban legfeljebb 32 réteged lehet, és annyit használsz ki ebből, amennyire a saját firmware-edhez szükség van. A maximum 32 az hard limit, architekturális döntés eredménye, és vannak esetek, amikor csak 16-ot tudsz kihasználni ebből.
VIA-ban 4 réteg az alapértelmezett. Ha van még szabad memória, akkor ezzel a define-nal tudod felülbírálni saját VIA-kompatibilis QMK firmware fordításával.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Clickieznek szerintem a legkevésbé érdekes része az, hogy szabadon átalakítható lineáris, taktilis és clicky között, oda vissza. A sokkal érdekesebb része az, hogy úgy teljesen MX kompatibilis minden szempontból, hogy a belseje teljesen más: click leaf -et használ ahogy említették előttem, tehát közelebb áll az általában legjobb clicky kapcsolóknak tartott Alpsokhoz, mint a Cherry-féle click jackethez vagy a Kailh-féle click barhoz.
Synthwave: ha rendelnétek Zealtol szóljatok mert nekem USA proxin keresztül áfát meg lehet spórolni, csak kicsit várni kéne rá (október/november környékén jön majd a pakk)
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, sztenderd cucc ilyen szempontból.
Jól van, akkor majd kommunikálunk az ügyben. Ide majd a 45 gF-es lesz (amúgy az is NAGYON taktilis, és ha jól emlékszem, a tactile force-a annak is 73 gF). : >
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Semmi különös, csak annyi, hogy átépíthető más karakterisztikájúra, ha esetleg megunod a banánt.
Viszont a Clickiez a clicky "Szent Grál", és nem click jacket vagy click bar, hanem click leaf, hasonló, mint a régi Alpsok. Rohadtul taktilis (ha megkened picit a leafet, valamivel könnyedebb lesz), és csudálatos hangja van. Előbb-utóbb biztos bekúszik ide egy egészséges 80 darab, pedig nem vagyok nagy clicky lover. Ezért mondtam, hogy ha érdekel, majd szólj, és felezhetünk a postán, aztán majd összefutunk valahol.
[ Szerkesztve ]
-
kriszwells
aktív tag
Köszi! Közben videón látom, hogy a VCS88 magyar ékezetes betűk is ugyanaz a fura betűtípus, mint a többi. Így korrekt. #93208 A VEM88 CMYK EC V2 verzióhoz jár plusz szürke keycap.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nana. Még lehetne hozzá gyártatni CNC-zett aluházat. Vagy szénszálas kompozitot. High-endebb kapcsoló? Custom Pexon cerakote kábel van-e?
Tényleg, te nagy clicky rajongó vagy. Ráadásul érdi. Nem akarsz majd valamikor Zeal Clickiezt?SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hogy három irányba lehet egyszerre fröcsköltetni a pontytüdős halászléplazmát?
-
Mr.Csizmás
titán
hm, ez még némi befektetést igényel, de legalább kapható. a drop-os meg oos
1976 SA Keycap Set | Mechanical Keyboards | Keycaps | Custom Keycaps | Drop"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dqdb
nagyúr
SP SA nálam sem fényesedik, MT3 ABS is csak négyzetmilliméteres foltokban, míg GMK-nak elég volt pár hónap.
Én arra jutottam, hogy a profiltól függ, hengeresen többet csúszkál az ujjam, így a degradáció is nagyobb lesz (ennek a DCS ellentmond, de abból még nem használtam ugyanazt a készletet 4-5 hónapig egyfolytában).
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az érdi ghettóóó, ó-ó-óóó, lézerkedés ligeteeen, sáláláá.
-
dqdb
nagyúr
"is ohkeycaps still in business? kinda wanna pick up for purple dsa blanks"
"I ordered some SA Short Bars from ohkeycaps in October last year. Never shipped, no communication. Submitted issue to PayPal and got my money back."
júniusi kérdés-válasz a 40%-os Discordon, szóval nem erőltetném (SP DSA-t árultak amúgy)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ennek egyszerű az oka: a magasabb profilok az esetek túlnyomó többségében jobban mutatnak a közeli fotókon az alacsonyabb profiloknál és így a figyelemfelkeltés eszközévé válnak, míg a felhasználóknak a kényelem a legfőbb szempont.
-
dqdb
nagyúr
+ áfa + vámkezelési költség
Igen, tetszetős darab, anno nézegettem egy ideig ezt a színkombinációt az Alchemy mellett, aztán másfelé mentem el. Az Alchemy utólag meglett, de DCS-ben.
[link]
kupakkészlet RGB imádóknak, ezt felrakva az összes foton a retinádat fogja égetnitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
A DSA a Signature Plastics profilja, szóval náluk érdemes nézelődni. Bár a legtöbb készlet group buy-ként futott, néhány variáns ezekből most is kapható náluk raktárkészletről drága pénzért, és tudsz egyedileg is legózni még drágább pénzért. Maga a profil általánosságban egyáltalán nem népszerű, ez a group buy-ok számán is lemérhető, de éppen a neked érdekes 40%-os világban népszerűnek számít, és rendszeresen futnak kisebb billentyűzeteket lefedő körök. Itt nézz rá, hogy találsz-e valami neked tetszőt, ami simán lehet, hogy valamelyik vendornál még raktáron lesz.
Még a Keyreative-nek van DSA öntőformája, a fenti group buy-ok egy részét ők gyártották, és tudomásom szerint az AliExpressre kikerülő készleteket is, szóval két cégre korlátozódik a választék.
Az uniform listát még KAM és PBS profillal lehetne bővíteni, az utóbbi megjelenés előtt áll, az előbbi lényegében KAT R3, valahová az XDA és DSA közé tenném, az utóbbihoz közelebb (tudok adni kipróbálásra). A többi uniform lehetőség közül az SA R3 opció szerintem túl magas lenne neked, az SLK pedig olyan hit or miss ránézésre (ha kipróbáltam, utána oda tudom adni kipróbálásra).
-
Yany
addikt
Jogos, kimaradt, teljeset keresek, rácsekkolok azokra, amit említettél. Thx.
Most látom, itt is van kérdéslista, menjünk az alapján:
---
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Amennyibe észszerűen kerül.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Ozone Strike Pro HUN
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gaming és Programozás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Jót. De tényleg nem szempont, ha a gyakorlati igényeket teljesíti, ld. többi kérdés/válasz.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
A Cherry KW X ULP nagyon tetszik a visszafogott megjelenése, a használt anyagok és az ULP kialakítása miatt. Semmi sallang, csak a lényeg.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Hagyományos teljes 102-105 billentyűset. Ne legyen benne törés a két kéz irányába, egyenes vonalút kergetek.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Háttérvilágítás mindenképp kell, de RGB nem érdekel.[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
dqdb
nagyúr
Más: ékezeteseket is használó split userek szűk csoportjához kérdés: ű-re, ú-ra milyen javaslatok vannak?
Önmagaddal fogsz beszélgetniA layout megosztásáért köszi, mindig érdekes látni, hogy kevés billentyű-sok réteg vonalon ki hogyan gondolkozik (gyűjtöm az ötleteket az Altair megérkezéséig).
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Szóval szerintem dactyl manuformot mindenkinek."
Én elfogadok egyet.
-----------------------------------------------------------------
Jaffának van most fenn egy Model M-je.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Keebnél a 700 x 350 a legnagyobb, bár én célzottan ezt a márkát venném. Egy már van, és zsír kis cucc.
Most nézem, érdi gettó?
-
TheProb
veterán
NuPhy féle nem jó? valamivel kisebbek ugyan, mint a megadott méret...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
dqdb
nagyúr
kicsit talán karcos
Nem kicsit, hanem nagyon-nagyon karcos. De ez van, ha a méretgazdaságosság nem üt be. Ja igen, és a helyedben természetesen én is megvettem volna a Redox melléHa olyan oldalról rendeltek matokat, ahol van nagy méretű (minimum 900*450 mm), vicces mintázatú, akkor én is benne lennék egy közös rendelésben.
900×400 mm az elterjedt méret, bár most jön nekem egy 1000×500 mm-es. Ha előbb szólsz, akkor beférhetett volna a tegnapelőtti impulzusvásárlásomba a ProtoTypisttól, de az már úton van. EU-n belül egyik vendornak sincsen nagy választéka (Keygem és Candykeys, ahol van egyáltalán valami), a PT-t nézd meg, aztán majd szólok, amikor onnan lesz megrendelésem.És a pár nappal ezelőtti ajánlóm után felhívnám a figyelmedet a Busy Town R3-ra
-
Domonkos
Ármester
Amugy a gosig råtta tenyleg ebbe az iranyba forditva kenyelmes? Vagy csak a foto kedveert neznek befele?
Kerdezem, mert a gosig mus az kifejezetten ek alaku es akarmilyen pozitiv tenting mellett csak ebben az iranyban kenyelmes (btw. nem tudom, hogy mi ennek a csuklotamasz-konfiguracionak a pontos szakmai neve...):Ekkora kulonbseg lenne a ketto kozott?
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
>A Ctrl+C, Ctrl+V-re viszont kitalálok vmit, az most nagyon nem komfortos az MT3-mal.
Egyik ismerosom, redox-on a bal oldali belso gombon tap-dance-szel erre: 1 tap: ctrl+v, 2 tap: ctrl+c, 3 tap: ctrl+x (asszem). Masik kezevel igy tud egerezni.
De mondom, ebbol a vegen ugyis a DSA fog maradni!
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
>nem minden gombot kényelmes ujjbeggyel nyomni, van, ami a hüvelykujj második percével nyomható le kényelmesen
Jah. En oda siman a felso sorbol valo, magasabb kupakokat raknam, ha mar ilyen profilt probalgatsz. Nem kell ekkora magassagbeli kulonbseg a huvelykujjak 4-4 also billentyui koze. Viszont hogy milyen orientacioban lenne a legjobb, azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Nők, nőügyek (18+)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- További aktív témák...