Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz 80hun #90771 üzenetére

Nem én lettem megszólítva, de az a hír járja, hogy nekem szokott az ilyenekhez türelmem lenni.

"Cáfold hogy az mft képminősége rosszabb a FF-mnél."

Nincs mit cáfolni ezen (már ha itt a szenzorról beszélsz), de mi köze van ennek ahhoz, hogy szerinted csak a pici váznak + pici objektívnek van egyedül értelme az MFT rendszerben? Ezt kapásból az cáfolja, hogy a legjobban fogyó MFT vázakon kitüremkedő EVF ház van és egy kisebb-nagyobb markolat is. Én is rangefinderszexuális vagyok, de lássunk már túl egy kicsit a saját igényeken is. Hovatovább éppen azon gondolkozom, hogy a G80 mellé beszerzek egy kisebb vázat is, akár EVF nélkülit mindennapi szaladgálósnak és családi összejövetelekre elcipelősnek és nyilván azokat a kisebb objektíveket fogom rácsavarni, amikkel jól pariban van, de van vázam amivel a nagyobb és nehezebb üvegek is kényelmesen használhatók.

"Cáfold hogy hiányzik a normális af-c+tr"

Ezen sincs mit cáfolni, de szintén semmi köze ahhoz, amit a "nagy" gép + "nagy" objektív értelmetlenségéről állítasz.

"Cáfold hogy felesleges ez a sok pro obi már közel FF-m áron."

Ez viszont csúsztatás, mert közben van egy csomó nem nagy, nem pro objektív is, messze nem FF áron. Hozzáteszem éppen az objektív az a műfaj, ahol az ár kevésbé múlik azon, hogy mekkora képkört vetít ki. Felhasznált anyagok, lencsetagok száma, gyártástechnológia, időjárásálló konstrukció megléte/nemléte és a megmunkálás minősége ami beáraz egy objektívet (nem beszélve a gyártási volumenről, amiből kevesebbet gyártanak, az csak drágábban tehető nyereségessé, de fontos faktor a gyártás országa is, ahol eltérő bérköltségekkel, export/import terhekkel dolgoznak).

Új hozzászólás Aktív témák