Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz Marseille199 #7407 üzenetére

    Nem tudom milyen géped van, de a pana 14-42 elég gyors AF-ben pl a gh1-2-n, de használtam gf2-3-on is. 45-ös valóban észrevehetően lassabb és ami ennél is bosszantóbb, hogy néha el kezd keresgélni, ez különösen mozgó jeleneteknél, svenkelésnél (közelebb-messzebb van valami) jelentkezik, ha ringó hullámokat filmezel állványon zúmolás nélkül, akkor nem jelentkezik (persze akkor minek az AF?)
    Nem tudom milyen elven működnek, de szerintem elég nehéz az AF beállítása ezeknél az obiknál (oly-nál tekerek vagy 180 fokot, mire egy közelebbi dolgot beélesít)
    Azt hallottam, hogy profi videós csak manuálozik, persze ehhez kellene valami segédfunkció (sanyinál ez a peaking) ami megmutatja hol éles éppen az adott beállítás, mert az a mákszemnyi lcd vagy evf nem épp alkalmas szerintem erre. Ezért tudok 100-szor gyorsabban manuálozni a sanyival, mint az AF keresgélését és pontatlanságait elviselni.

    Tehát kérdésedre válaszolva, valószínű, hogy tapasztalt fotós manuálozik...persze kérdés, hogy mikor tekintünk valakit tapasztaltnak...

    szerk: folyamatos af be van kapcsolva???

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák