- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Kifejezetten Mac-felhasználóknak szánja két új monitorát a BenQ
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Már jobb.
A Pio beépített phono erősítője nem egy csúcs valami, de amit kapsz mondjuk 100 000 alatt, azok sem jobbak, csak mások. Ha nem zavar az AT hangszedő vékony, magasba húzó hangja, akkor ne nyúlj a lemezjátszóhoz, ha zavar, akkor cserélj hangszedőt.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Jaja. Majd a Sumiko Oystert én is fejleszteni akarom egy ML-re, de úgy tűnik a Jamo kis hangszóróknak tök mindegy
-
Mr. Elliot
senior tag
Ezt már mástól is hallottam – a kék széria már jobb? Tudom, hogy az árban is más kategória. Jelenleg egy Pionner A204r erősítőt használok Heco Victa Prime 202 sugárzókkal. Szerinted érdemes lenne egy külső phono előerősítőt vennem ehhez a lánchoz, vagy ebben a kategóriában ez még felesleges pénzkidobás? Ha fejleszteni szeretnék, inkább más irányba induljak? A szoba mérete miatt a jövőben is csak állványos, polc hangfalakban gondolkodnék.
-
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Jó, hogy le lett cserélve, a Red talán a legrosszabb hangszedő, amihez volt szerencsém.
-
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Ha mérleget használsz, akkor tök mindegy, milyen számok vannak írva a súlyra, nem számít.
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igazából annyi, hogy ezeket Ortofon Red hangszedővel+tűvel árulják. István árulta de nem volt hangszedő hozzá, anyagi keretembe akkor ez az ATVM95EN fért bele. Azt hiszem 100ezer volt a lejátszó és olyan 60-70 ezret tudtam még hozzá hangszedőre. Pluszban annyi volt kérésem, hogy elektronikus zenéhez passzoljon, mert az nagyobb arányban szól nálam.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére

van valami ami nem gyári rajta? -
Mr. Elliot
senior tag
Azért bizonytalanodtam el, mert a súly éppen határon van, István is úgy állította be nekem amikor vettem, hogy megfordította a karon a súlyt számozással hátrafelé, így érte el a kívánt értéket. Keresek egy videót aztán lehet neki állok.
Most néztem csak jobban utána ennek, hogy nem is csak egyféle súly létezik hanem vannak különböző súlyúak a márkán belül. Van még mit tanulnom. -
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Szerintem nyugodtan. Az az AT bírja a strapát, az a kar nem túl macerás, nem olyan nagy kihívás.
-
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani Veszprémben, esetleg a környéken aki beállítaná a tűnyomást?
Project Debut Esprit Carbon a lejátszó egy ATVM95EN-nel társítva. Takarításkor nem voltam elég óvatos és elmozdítottam a súlyt, van itthon mérlegem hozzá de mivel eleve fordítva van a súly, nem szívesen csinálnám én. Biztosabb kezekre bíznám.
-
sinci01
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Földelve van, a búgás csak bizonyos állásban jelentkezik, ha mozgatom a kart megszűnik, hol előjön.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Oooo, ezt kerestem pont!
Köszi
-
sinci01
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Köszi, akkor marad a régi felújítása!
Hangkar belső kábelt hol tudnék venni? Találtam, de 2000 Ft/cm, hát azért na...
Biztosan van olcsóbb is, csak meg kell találni. Esetleg a 4.000 Ft-os Alis készlet megfelelő? -
CharlieDrop
veterán
Kicsit visszaolvasol, tényleg nem sokat láthatod honnan indulhat egy lejátszó. Szerintem 60 körül nincs olyan amit érdemes, de talán ami még használható az az AUDIO-TECHNICA AT-LP60X. Ez olyan 62-63 ezer ft. De ez csak az én véleményem.
Én elindultam keresgélni 150-es határral végül 200 lett (egy utolsó példányt erősen leárazva sikerült megvennem).
Pont az előbb üzemeltem be, az összes hiper szuper digitális formátum elmehet oda, ahová valóak, pedig egy pár monitor hangfalon próbáltam ki a lemezjátszó saját erősítőjével
Egyelőre egy elég, de a lejtő innen indul 
-
sinci01
aktív tag
Vagy érdemes foglalkoznom a régi Pio javíttatásával, mert ezek a régi gépek még rendesen meg voltak csinálva?
-
sinci01
aktív tag
Ha esetleg új lejátszó vásárlásán törném a fejem, és hagynám a régi Pioneer felújítását, mi az amit most érdemes vásárolni 60.000 Ft-ig?
A Pioneernek valószínűleg vezeték szakadása van a karban, vagy a panelban, mert bizonyos pontokon gerjed, búg, és a javíttatására sem akarnék vagyonokat költeni, inkább bepróbálkoznék egy új vásárlásával. -
sinci01
aktív tag
Sziasztok! Új vagyok a bakelit lemezjátszók körében. Kezdésnek vásároltam egy Pioneer PL445 lemezjátszót, és szeretném kicserélni rajta a hangszedőt és a tűt, de nem tudom hogy ehhez a típushoz melyik lenne a megfelelő ár/érték arányban. A lejátszót 60 Euróért vettem, ehhez mérten keresek hozzá hangszedőt. Ha tudtok ajánlani megfelelőt, megköszönném. Nem a legdrágább high-end kategória érdekel.
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az Akt Recordsot elfelejtettem mondani.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Nagyon köszönöm
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én nem ismertem ezt a lejátszót de az előbb kikerestem. Nekem is nagyon megtetszett abban a színben.
Gratulálok.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Köszi, megsasolom.
Dió színben

-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezt is nézd majd meg; deep, különösen értékes darabokat találni itt abban a stílusban amiben keresel.
Milyen színben vetted a lejátszót? -
nord_
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Használd egészséggel! Kiegészítőként javasolnék egy tűnyomás beállító eszköz beszerzését.
Lemezboltok
új lemezek: facethemusic, neonmusic, bakelitfutár, mgrecords.
használtak: vatera, discogs.com, hanglemezek.hu, recordstore.hu -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Végiül nem az ÁT-k közül választottam, elengedtem a BT-t és a kar, a motor es a ház miatt a TEAC-4D-O lett a befutó.
Tudom a tű nem a legjobb, de majd caerélem valamikor.
Arra van jó tippelek ha pár ritkább 90-es évek beli elektronikus zenei lemezt szeretnék venni, arra itthon mi a legjobb lelőhely? -
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem értem. Az AT 120 is DD.
-
Ear001
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nad 5120 mint felújítási alap? Ugye viccelsz? Az vagy úgy jó, ahogy van, vagy kell keresni helyette másikat. A csapágyak ennyi idősen már kukák, a gumi alkatrészek dettó, a hangkarja ugye cserélhetetlen, annyi a variáció, hogy lapos vagy cső.
Régi lemezjátszó, mint garázsban álló veteránautó? Hát nem igazán. A régi dörzskerekes Dual-ok, Elac-ok gyakorlatilag újszerűek, valahogy az 50 éves gumi alkatrészek még mindig rugalmasak, nem igazán kopottak, a hatalmas, mai szemmel mosógépbe való méretű motorjaik általában hibátlanok. De rengeteg ilyen lemezjátszó van, a korai szíjhajtásúak, Linn-ek, Roksan-ok, Pink-ek mind elég jól bírják, ha odafigyeltek a csapágyazásukra, kaptak némi kenést, és ezekhez meglepően sok alkatrész mind a mai napig elérhető. Nagy Mikro Seikik? Mai napig referenciák sok helyen. És ezek a lemezjátszók abszolút napi használatban lehetnek és vannak.
Ami kerülendő, azok a mikroprocesszor vezérelt és DD csodák. Ha abban meghal egy olyan IC ami létfontosságú, és már nem kapni, akkor kuka. A DD motor dettó.
"A folyamat végére pontosan megérted, hogy mely alkatrész hogyan befolyásolja a hangot, mi javít és mi ront rajta." - hát ez igen meglepő végkifejlet lenne. A lemezjátszó ennél bonyolultabb rendszer, ugyan az a változtatás tök más eredménnyel jár különböző lemezjátszóknál.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Áh. Az a baj, hogy saját magamnak csak egy feneketlen gödör lenne.
ugyanezert sem veteránozok.
mire egy komponens jó lenne, ott egy másik a végén meg kiderülne, hogy nem jó az akusztikája a szobának.
ördögi kőr.
és a lemezgyűjtésről nem is szólva. Viszont most kapok egy jó adag lemezt és nem akarom, hogy csak álljanak, mint az elmúlt 30 évben. Mondjuk azt sem tudom, helyesen voltak-e tárolva. -
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Amit érdemes felújítani, az biztosan többe kerül, mint AT LP120xxx újonnan, és még rájön a felújítás
Egy Thorens TD124 bőven 1 millió Ft felett van az ebayről, és ki tudja, hogy milyen állapotban van
Ezek a lemezjátszók olyanok, mint a veteránautók, a gondos felújítás után inkább a gyűjtők féltett kincsei, mintsem napi használatos eszközök
Ha bele akarsz vágni a lemezjátszó felújítás nevű addiktív játékba, akkor kezd az alapoknál, vegyél egy NAD5120 lemezjátszót, ahhoz sok mindent lehet kapni, tele van az internet jobbnál-jobb (és persze rosszabbnál-rosszabb) felújítási útmutatóval. A folyamat végére pontosan megérted, hogy mely alkatrész hogyan befolyásolja a hangot, mi javít és mi ront rajta.
A végén persze semmi sem garantálja (sőt!), hogy sok idő és pénz ráfordítása után jobb hangú lemezjátszód lesz, mint az AT LP120 egy jobbfajta hangszedővel, de biztosan olyan lemezjátszód lesz, ami senki másnak sincs és ez is valami
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem nagyon férne bele egy jó régi+felújítás+hangszedő+phono fokozat.
-
CharlieDrop
veterán
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hát izé. Az első DD tényleg Technics volt, de azon nem volt hangkar, a második talán a Dual volt, aztán jöttek sokan. Az, hogy a Technics 1200-as lett az ős DJ lemezjátszó, az gyakorlatilag véletlen. Az AT koppintja a Technics-et meg csak akkor igaz, ha olyan messziről nézzük a dolgot, ahonnan minden okostelefon egyforma, hiszen mind téglatest egy érintőképernyővel.
Inkább az van, hogy ebben az árkategóriában minden azonos kínai üzemekben készül, ami az eltérés, az leginkább pár kritikus komponens meg a minőségellenőrzés. -
30 éve ismerem Szekeres Istvánt, kizárt, hogy ne mondjon igazat

Az lehet, hogy "húz" valamelyik irányba, de sosem fog olyat írni, ami nem igaz, legfeljebb a másik oldalról nem mond el minden részletet, de ugye ahogy szokták mondani, a másik oldalon is kell dobolni valami hírt.
Persze, hogy van az általa javasolt termékeken felül is elfogadható minőségű, kinézetű és elérhető árú lemezjátszó (ReLoop RP1000, TEAC TN2xx, JVC AL-E5xx, Denon DP-3xx, stb.), de ettől függetlenül az általa ajánlottak közül az olcsóbbakat (200 eFt alatt) szemrebbenés nélkül megvenném, a többi úgysem érdekes az itt fórumozók számára

Egy ósdi használt, felújítandó dörzshajtásos Lenco L75 meg hiába szólna felújítás után sokkal jobban, mint bármelyik itt ajánlott futómű, sem a kinézet, sem a szükséges technikai igény (jó hangszedő, jó RIAA korrektor) nem fér bele a fórumozók komfortzónájába. Hasonlóan nem mernek venni másmilyen használt lemezjátszót sem, pedig egy használt NAD633, vagy Thorens TD124 megérné a feljavításba befektetett energiát és pénzt

Mindegy, abban messze egyetértünk, hogy az AT LP120 széria tökéletesen megfelel a kezdő és középhaladó igényeknek gyári állapotában is, aztán meg lehet jobb hangszedőt, RIAA korrektort, lemezalététet, karkábelt, antisztatizálót, meg stb. akasztani rá.
Aztán meg nem is biztos, hogy többre vágyik valaki, sajnos néha maguk a bakelit lemezek sem tökéletesek, meg sokszor a házi lehallgató rendszer sem tudja azt a dinamikát, frekvencia-átviteli tartományt, jel/zaj viszonyt, amit a jó bakelit lemezek nyújtanak

-
Kicsirics77
veterán
válasz
ManUnited
üzenetére
Nálam mivel denon erősítőből
ez van így ment mögé a wiim ultra amire a lemezjátszó a tv meg egy 1GB ethernet van, volt cd lejátszó is optikán rajta, de az olyan keveset volt használva, hogy elpakoltam.
A 2db Infinity SM50 elég jól szól vele.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Szia!
Köszi a választ, egyelőre nem is tervezek semmit változtatni, ez már csak a jövőre nézve volt kíváncsiság. Mert magamat ismerve, fél-1 év múlva úgyis ki fogom találni hogy valamit fejleszteni kéne és érdekelt hogy akkor majd milyen irányba érdemes elindulni.
#152 Kicsirics77: Köszönöm neked is a választ, ez a wiim ultra érdekesen hangzik, kicsit beleolvasva a hifi topikba tényleg nagyon sokan dícsérik az ampot és a streamer-t is, azt hiszem kicsit jobban is utána fogok olvasni ennek.
-
nord_
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ear,
köszi, akkor még futok pár kört.
Charlie,
egyértelműen Audio-Technica alapnak tűnik, ráadásul a lehető legolcsóbb hangszedővel szerelik… -
Mr. Elliot
senior tag
Úgy értettem, hogy bár a csoport alapvetően lemezjátszó-tulajoknak és lemezgyűjtőknek szól, közben a létrehozója – aki lemezjátszókat és hangszedőket is árul – ezzel magának egy saját piaci felületet is teremtett.
Nem rosszindulatból írom, és nem illegális dologra gondolok, egyszerűen szerintem a közösségépítés mellett üzleti szempont is jelen van.
Ha valaki hangszedőt keresne a csoport nélkül, valószínűleg Google-ben kutatna, itt viszont az érdeklődő eleve „házon belül” van, és könnyen megtalálja őt mint eladót. -
CharlieDrop
veterán
-
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Bújtatott?
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Istvánt erős szálak fűzik az AT hazai forgalmazójához, és erősen biasolva van a lista azokra a termékekre, amit árul.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Ó. Köszi. Látszik ebben új vagyok

Amúgy kicsi ez az ország, körbeér minden

-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én a blog tulajdonostól vettem a lejátszómat. Segítőkész embernek ismertem meg de azért hozzáteszem, hogy abból él. Az FB csoportja is egy bújtatott hangszedő shop szerintem.

Amúgy már volt róla itt szó. -
CharlieDrop
veterán
Illetve ebben a blogban ajánlanak lemezjátszókat (igaz a FiiO-t is innen vettem, szóval lehet fenntartással kell kezelni)
-
Ear001
addikt
300 000 komplett lemezjátszó? Nem em ismerem az összeset, és nem igazán találkoztam az újak közül ennyiért jóval.
Igazából ennek az árnak a felét elviszi egy már jobb MM hangszedő.
Amiket írtam, a Takumi, Clearaudio ami minden szinten jobb, ott vannak még a MoFi-k, de ezek is drágábbak.
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hogy hülyeség. Szar hangszedő, mondjuk egy kerámia, rosszul beállított hangkar már egy lejátszás után is jól hallható nyomot tud hagyni a lemezen. Ahogy mondtam, ott vannak azok a lemezek, amiket lemezbörzén lehet venni, ránézésre hibátlan, lejátszva rettenetes.
-
nord_
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezt nekem is feldobta a kereső, de őszintén szólva én gyáva vagyok ahhoz, hogy egy többszázezres komoly műszaki cikket külföldről vegyek meg…

(Meg egyébként nagyon kíváncsi vagyok Ear ajánlására.
) -
CharlieDrop
veterán
Hmm, a YT feldobta ezt a videót, arról, hogy mennyire használódnak el a lemezek (szerinte semennyire), mi a véleményed?
A tesztet direkt használt lemezjátszóval és tűvel végezte el.
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az AT 120 ma talán a legelfogadhatóbb belépő szintű lemezjátszó, ha többet akarsz, a sokszorosát kell rákölteni, de minek? Hangszedő cserével bőven tudsz feljebb menni, de a beépített phono, pláne Bluetooth streamen keresztül hallgatva azért erős korlát. Ha akarsz lemezeket hallgatni néha, anélkül, hogy sokat költenél, vacakolnál a beállításokkal, akkor ez az AT ideális.
Ha komolyan gondolod a lemezhallgatást, külön phono elektronikával, komolyabb erősítővel, hangfallal, akkor mondjuk egy Takumi vagy egy egybe Clearaudio jó lehet. Használtban mondjuk egy Systemdek, ami már függesztett vázas, vagy egy Mitchell Gyrodeck, ami pont az ellentéte - de itt azért jó tudni, hogy van kopás, a csapágy, a csapágyház elsősorban, a rugók kilágyulhatnak, a hangszedő tűje sem örökéletű, szóval vagy ért hozzá az ember, vagy tudja, hogy ki ért hozzá, és megfizeti a tudását, vagy vesz kompletten egy újat egy megbízható kereskedőtől, aki a helyszínen be is üzemeli.
-
Ear001
addikt
Azért nincs, mert a DD-nek kell a hely, hiszen a motor a tányércsapágy alatt-mellett van. Szíjhajtásúnál meg fogsz egy falapot, fúrsz egy lyukat a közepére a csapágynak, egy másikat a motornak, meg ha olyan, egy harmadikat a hangkarnak. Ettől még ezeknek sem lesz jobb a rezgéscsillapítása egy fikarcnyit sem, mint a műanyag házasoknak, legfeljebb más karakterű.
Az igazi rezgés meg akusztikai csillapítás ott kezdődik, hogy fogunk egy fém lapot, arra szereljük a csapágyat és a hangkart tartó bakot, és az egészet rugókon hintáztatjuk a lemezjátszó dobozán belül vagyvagy akkora tömegeket használunk, és olyan ügyesen méretezzük és csatoljuk el, illesztjük őket, hogy a vibrációk ki sem tudnak alakulni, vagy irányított módon halnak el.
-
nord_
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egyetértek a többiekkel: ebben a kategóriában mindenki ezt választaná.
-
nord_
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kicsit túlzó volt ez a megfogalmazás, ne arra gondolj, mint amikor egy bádogból készült vödröt oldalba csapsz.
Ahogy az interneten olvastam egy jó összefoglalóban: a test főként műanyagból készül, belül fém merevítésekkel, nincs tömör, nagy tömegű (pl. MDF, fa, akril) szerkezet, mint a drágább, magasabb kategóriájú lemezjátszóknál; a rezgéscsillapítás alap szintű, nem prémium. Ez abszolút nem hiba, csak kompromisszum a kategóriában. És valószínűleg talán nem is igazán hallható.
-
nord_
veterán
Ha már így belemerültünk a “milyet érdemes?” kérdéskörbe: néha eszembe jut, hogy a pont éppen témában lévő AT 120-ról talán érdemes lenne fentebb lépnem.
Kvázi konszenzus van a témában megszólalók közt, hogy sajnos a 120-as beépített előerősítője nem csak hogy nem tartozik a legjobban sikerültek közé, hanem még akkor is beleszól a hangzásba, ha OFF-ra állítjuk a kapcsolóját. Plusz az, hogy kvázi kong az egész ház, nekem valahogy nem annyira tetszik. (A gyári zöld békát már lecseréltem egy VM520EB-re, a filc alátét helyett is jobbat használok.)
Szóval ezek miatt is merül fel bennem a kérdés, hogy mi a következő lépcső, amire érdemes lépnem.Megelőzendő a kérdést: az erősítő Yamaha A501, a hangfal pedig Triangle Borea BR08 (tudom, ezeknél is van jobb, de most inkább a lemezjátszón lenne a hangsúly).
Zenében egyértelműen az akusztikus hangszeres a legtöbbet hallgatott (zenei előképzettség miatt ez nálam már korán bevésődött); elektronikus zene ugyan előfordul, de finoman szólva sem jellemző. (Mostanság vettem néhány one-step eljárással készült lemezt, hát ennyire leesett állal már rég hallgattam zenét!)Lényeg a lényegben: szerinted mi lenne a jó váltás?
(A teljes manuális vezérlést szeretem, főleg, mióta megvan Mark Knopflertől a Local Hero azon változata, ahol az utolsó szám tengerzúgással végződik - pontosabban nem végződik, mert manuális lemezjátszók esetében ezt a tengerzúgást akár a végtelenségig lehet hallgatni.
)(egyébként az earblog a tied?)
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Semmit sem lehet rajta állítani, sem karmagasságot, sem tűerőt igazán, sem antiskatinget, a karcsapágyazás meg egy vicc.
A tű piszok nagy erővel nyomódik a lemez falába és tulajdonképpen egy elég pontos útvonalat kéne bejárnia. Ebben segítenek a hangkkar-hangszedő beállítások. Ha ezek nem elég pontosak, vagy pontosan elvégezhetők, akkor ott nem csak torzítás lesz, hanem konkrét lemezgyalulás is. Használtban simán bele lehet futni olyan lemezbe, aminek az egyik oldala torz - kinyírta a lemezjátszó. A FiiO kábé ezen a határon van. csilivili világítás van, mert az olcsó, finommechanika nincs, mert az drága.
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pedig lehet nem is lenne rossz.
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ez a Denon és Teac egy fél kategóriával egyszerűbb, mint az AT és kicsit bénább a hangszedőjük is. A FiiO meg arra jó, hogy tönkretedd a lemezeket.
-
CharlieDrop
veterán
Semmi extra, semmi Audiofil őrjöngés nem lenne.
Van két Jamo S801PM monitorhangfalam, arra kötném. És leginkább elektronikus zenéket hallgatnék (azok vannak).
Az fix, hogy az AT a jelenlegi igényeimnek bőven megfelelne. De ez a max 150-es kategória amiben én is keresgélek.
Amik eddig felmerültek az AT-LP120XBT-USB mellet:
Denon DP 300 F
Teac TN-280BT-A3
FiiO TT13 BT (ez azért mert teljesen automata)és nem annyira ajánlott Pro-Ject T1 EVO BT
Azt hiszem nem hagytam ki egyet se.
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Melyik Teac vagy Denon . melyik láncon, milyen zenéken?
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
ManUnited
üzenetére
Szia!
Szerintem egyelőre tartsd meg az alap VM95-öst. Használd sokat, szokd meg a karakterét, mert a tapasztalatom az, hogy akkor fogod igazán értékelni a különbséget, amikor később váltasz egy komolyabb tűre.
Én is kezdő vagyok még, de tanultam a saját utamból. Egy Akai AP-100-zal kezdtem (AT95E-vel), de megőrjített, hogy a háza minden mozdulatra kongott, meg nem tetszett a retró kinézete.
Váltottam egy Pro-Ject Debut Esprit SB-re: karbon kar, akril tányér és egy VM95EN hangszedő. Zongorázni lehet a különbséget, ég és föld! Most úgy érzem, ez a setup jó ideig kiszolgál majd, bár a hifi-bogár már ott van a fülemben, hogy egy jobb erősítővel még többet kihozhatnék belőle. Szóval csak nyugi, hallgass meg több véleményt is, és élvezd a zenét. -
ManUnited
aktív tag
És #144Kicsirics77 és #146Mr. Elliot köszönöm a válaszokat, végül az AT120-ra esett a választás, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, azt hiszem ez engem bőven ki fog szolgálni, legalábbis amíg nem hallok egy 300ezres lejátszót, addig biztosan.
Erre meg viszonylag kicsi az esély.
Amúgy innen egy jobb lejásztó vagy egy jobb erősítő jelentene nagyobb minőségbeli ugrást? Illetve ha vennék egy erősítőt vagy egy wiim-et, az sokat dobna a rendszeren?Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!
-
Ear001
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A Pro-Ject gyakorlatilag a szocialista Tesla lemezjátszók megoldásait viszi az alsó kategóriában mind a mai napig. Hol a tányér rettenet, hol a hangkar, hol a motor. Hogy mindez együtt jó legyen, az pedig nem annyi pénz, mint az AT.
Az AT-n sem cserélhetsz mindent, sőt. Kicsit pofozgathatod itt-ott, de attól jobb nem igazán lesz, csak más.
-
Ear001
addikt
válasz
ManUnited
üzenetére
Vedd az AT-t. Ennyiért a Rega, a Pro-Ject nem ad ilyen komplett lemezjátszót, sok-sok kompromisszum van velük ennyi pénzért. Mondjuk a Regával bármennyi pénzért sok gond van.
Használtban vannak jó vételek, de ennyiért gyakran véres a torkuk, vagy alapból nem jobbak, mint az AT. 250-300 től vannak jobb vételek, de azokat meg messze nem szolgálja ki az erősítőd. -
Kicsirics77
veterán
válasz
ManUnited
üzenetére
Igaz én újat vettem, meg 0-ról kezdtem mindent.
AT-LP120XUSB lemezjátszó egy belépő (bár sokak szerint nem), én személy szerint egy Denon PMA-900HNE erősítőre kötöttem 1 pár Infinity sm50-et plussz van egy wiim ultra amire minden eszköz rá van kötve(cd, bakelit lejátszó), így a wiim optikával van az erősítőre kötve.
Jó választás lehet, ha feljebb kívánsz lépni akkor max eladod a bakelitet. De a 150k határba még esetleg a Denon bakelit lejátszók férhetnek bele.
esetleg itt nézelődj -
ManUnited
aktív tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Lemezjátszót keresek, kb. 150ezerig. Egyrészt az lenne a kérdésem hogy melyik lejátszók az ajánlottak eddig az ársávig?
A meglévő dolgaim: pioneer vsx-1122 házimozi erősítő, dali concept 6 hangfalak, smsl sanskrit 10th (bár ez ha jól sejtem most nem lesz lényeges), Loxjie P20 fejhallgató erősítő, hd58x fejhallgató.
Gondolom a házimozi erősítő nem ideális alap, de egyelőre a keretet az elérhető legjobb lejátszóra fordítnám, és a meglévő rendszerembe illeszteném be, aztán ha nem vagyok megelégedve vagy szeretnék feljebb lépni, akkor nincs kizárva a külön erősítő keresése majd.
Második kérdésem hogy a meglévő rendszerembe hogy érdemes egy lejátszót beépíteni, hogy a hangfalakkal és fejhallgatóval is tudjam használni, lehetőleg kábel dugdosás nélkül (de ha úgy jobban meg lehet oldani, akkor az sem nagy probléma). Melyik kimenet, melyik bemenet, mit hova érdemes kötni a lehető legjobb minőség érdekében?
Nincs bajom a használt dolgok vételével hifi cuccokban, az erősítőm és a hangfalam is így vettem anno. Viszont a lemezjátszók kapcsán azt olvastam, hogy használt vásárlás esetén valamemnyire érteni kell hozzá, mert lehetnek benne buktatók. Nem tudom ez mennyire van így, de emiatt egyelőre újakat néztem, amennyire olvastam 150-ig a leginkább ajánlott lemezjátszó az AT-LP120XUSB. Valóban ez a leginkább ajanlott vagy van más is ami felé érdemes nézelődni (pro-ject?, Rega?)? És ha mégsem kockázatos a használt vásárlás, akkor ott mit érdemes nézni?
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv, ManUnited -
taylorp
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Keresek egy 120-ast és megveszem.
-
nord_
veterán
-
taylorp
senior tag
Újabb kérdés.
Mi a véleményetek a színes, kék, arany, csilli-villi lemezekről? Érdemes értük plusz pénzt fizetni?
-
Ear001
addikt
Mindegy, hogy direkt, szíj vagy épp dörzskerekes hajtás, mindegyiket lehet ügyesen meg szarul is megcsinálni. A lemezjátszó egy szörnyen összetett finommechanikai rendszer, aminek csak egyik része a hajtás.
Az AT 60 annyira leolcsósított lemezjátszó, hogy az már-már veszélyezteti a lemezt. A 120 ebben jobb, ezért is ajánlott. -
taylorp
senior tag
Kicsirics77, Ear001 köszi a válaszokat.
Egy olyan kérdésem lenne még a fórumozókhoz, hogy kinek mi a véleménye a direkt hajtásról? Közben egy helyi hangszerboltban sikerült meghallgatnom az AT 60-at és az AT 70-et is. Aktív hangfalakkal szólaltatták meg őket és mindegyik hangzása tetszett.
Közben egy ismerősöm is lemezjátszót keres, de ő mindenképp Pioneer-t. Abból mi az amit ajánlotok?
-
Kicsirics77
veterán
120-as van otthon viszont nekem nem 20-30 lemezem van hanem most tartok 100+ fölött van,hogy napi szinten hallgatok van mikor egy hétig sem.
Neked kell eldöntened mennyit enged meg a pénztárcád.
Mellé nem lősz vele, de ez belépőszint, van akinek ez nem felel meg, én eddig maximálisan megvagyok a sajátommal elégedve. -
taylorp
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
Lemezjátszó vásárlás előtt állok. Van 20-30 db régi lemezem amit néha jó lenne újra meghallgatni.
Milyen lejátszót szabad megvenni? Több százezret nem szeretnék rákölteni.
Az AUDIO-TECHNICA AT-LP120XUSB jó lehet? Az ennél olcsóbb, mint pl. az AUDIO-TECHNICA LP-60X már felejős?
Köszi a segítséget előre is.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy szep Dual CS 604 lemejatszom, de sajnos eltorott a teteje. (Dust cover, vagy nem tudom.) Tudnek en masik fedelet venni ra Magyarorszagon?
Elore is koszonom a segitseget! -
kalmani
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem ezt nem tőlem akartad kérdezni.
-
kalmani
tag
válasz
Norby-007
üzenetére
Nem tudom, hogy aktuális-e a kérdés, de nekem van egy lemezjátszó ajánlatom, amiről minden normálisan gondolkodó "hifis" elismerően bólint.
Linn Axis lemezjátszó, Linn Akito hangkarral.
Jóval drágább a Denonnál, de ezt zenehallgatásra, örök életre tervezték.
Keress, ha érdekel!
-
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Ez mindenkinek a saját preferenciája.
Én meg sosem vennék rendes erősitőt ami csak két csatornás,sem Audio Technika cuccot és semmilyen MC tűt sem.
De biztos vannak még igy sokan.
Lehet hogy egyesek röhögnek a DJ-ken azok meg egyeseken.
Nem vagyunk egyformák.
Engem a Hifi majmoktól például a hideg ráz mert mindent is tudnak...
Az AT pedig hallgathatatlan,számomra éppen selejt. -
Ear001
addikt
A Reloop bokorban sincs az AT 120-hoz képest, ha a hangot nézzük. A Reloop olcsón nyártott DJ-ni még éppen elég erős lemezjátszó, az AT 120-ban pedig van némi erőfeszítés arra, hogy jól szóljon. A nagyon nagy dinamikát meg hagyjuk, pláne Ortofon DJ hangszedőkkel. Milyen jelzőt használnál akkor egy rendes MC hangszedőre, ami jól van illesztve? Hogy olyan nincs is?
-
válasz
Norby-007
üzenetére
Nincs mit,remélem valamit azért tudtam segiteni.
Bár annyit hozzáfüznék csak úgy...
Én egy közel 5 milliós gyüjteményhez simán hozzátennék egy 2024-es kiadású nagyon jó minőségű lemezjátszót.Első blikkre nem olcsó 400e ,de azért ez a technika már finoman kezeli a lemezt is,mindenképp jobban kiméli.
-
válasz
Norby-007
üzenetére
Sajnos ez már nem az a cucc amiben nagy választék lenne.
A technics az egy nagyon friss fejlesztés amiben nagyon sok alkatrész friss design,egy a legjobb minőséget kináló gyártók közül-itt az az ár amit küldtem több mint kedvezményes,ha nem szánsz rá annyit megértem.
A Reelop az biztos hogy jó minőség még a hozzá adott Ortofon OM hangszedővel is,és persze itt akármire is cserélhetsz igény szerint.
Nem tudom az AT-t minősiteni,sem viszonyitani sem mert még nem halottam.
Amit tudok az annyi hogy én a Reloop-ot nem bántam meg,máskor is megvenném.
Igaz több hangszedőm is van hozzá Ortofonok közül de nagyon nagy dinamikát nyújt,sokszor az interneten fellelhető bármelyik forrást megszégyenitve.
Ja igen,szóval valamikor meghalgattam az AT tűt az halgathatatlan!
Én most Az ilyen Ortofon Q Bert-el használom de lehet hogy kombinálva van egy másik mágnessel,sajnos elfelejtettem már de biztos hogy egy nagyobb érzékenységű mágnest tettem hozzá.
-
Norby-007
tag
válasz
wrathchild
üzenetére
Szia,
Ha még aktuális, megosztok itt egy kis szösszenetet ami számomra is érdekes csak olyan kevés ember van akivel erről egyáltalán kis hazánban lehet érdemben értekezni, hogy én már feladtam, hogy választ kapjak a kérdéseimre.
Én korábban sok-sok évvel ezelőtt hallgattam vinyleket, de aztán ez megszűnt. Most 2021-ben kezdtem újra, mivel már a régi lemezjátszóm nem volt meg gyorsan vettem egy Denon DP-29f pörgettyűt használtan potom pénzért, de soha nem volt használva. Azóta vásároltam 410 lemezt, a gyűjtemény értéke közel 4.5 millió Ft és még mindig ezt a lejátszót használom.
Vettem közben egy Audio Techinka LP120x-et, de visszavittem, mert gyengébben szólt sokkal sajnos mint a Denon (ez azért volt meglepő, mert mindenhol ezt tolják az meber arcába 150 ezer alatt, de még küldöldi tesztek, ajánlókban is ezt nyomják az alsó kategórában). Ezt követően próbáltam ki használt, de jó karban lévő Denon DP-300f és majd Denon DP-400 lemezjátszókat, mindkettő gyengébben szólt sajnos mint a DP-29f-em. Vettem csere hangszedőként a nemrég megjelent elliptikus ATN3600LE cuccot, de sajnos nem került fel a masinára véglegesen, mert az eredeti kúpos tű amivel szerelve van sokkal jobb (mondjuk utána olvastam Amazonon is, hogy szidják páran az LE-t, hogy szar lett). Előtte egyébként vettem egy csere ATN3600L-t is ami Audio Techinka (elve az lehet az eredeti Denondban is, de nincs rajta a logó) azzal is gyengébben szólnak a lemezek.
Most ott vagyok, hogy igencsak szeretnék egy kategóriával már feljebb lépni, mert a DP-29f-ben még karemelő sincs és a lemezonyomást sem lehet állítani, mégis kenterbe veri a fent leírt masinákat, tehát a döntés igen nehéz.
Én nem tudom miért lehet az, hogy ezek az dárgább gépek miért gyengébbek az én pörgetőmnél.
Tehát ha van aki ezt elolvasta annak köszönöm és lenne estelg valami tanácsa, hogy mi lehet ami biztosan jobb ennél a cuccnál ossza meg, a legjobb az ha valakinek van is vele tapasztalata.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
- Lenovo Legion Slim 5 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 -2 év gari
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hangkar belső kábelt hol tudnék venni? Találtam, de 2000 Ft/cm, hát azért na...