Hirdetés
- A kezdet vége: viszlát, Model S!
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Az X3D-s Ryzenekkel való bűvészkedés a Colorful alaplapjának fő profilja
- Ha sokat küzdünk a porral, a GEEEK megfizethető "házát" nem nekünk találták ki
- Nagyzási hóbortja van az ASUS legfrissebb, QD-OLED paneles monitorának
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok én is, alapvetően a családot fotózom, mert mellettük már nem nagyon marad idő arra, hogy csak úgy elmenjek fotózni valamerre.
A különbség annyi, hogy én most akarok új rendszerbe beruházni, és ez sokkal fájóbb döntés a pénztárca szempontjából, mint hogy egy meglévő rendszert megtartsak vagy eladjak. Passzívan olvasgatom a fórumot már egy ideje, és sokat segített abban, hogy eldöntsem, merre legyen az előre.A következőt tervezem:
- E-M10 Mark II kit obikkal + 45 mm fix, később esetleg bővíteni további fixekkel
- obik beszerzése a használt piacról, vagy újonnan akkor, ha közelíti a használt piaci árat, minimalizálva a veszteséget, ha később meg akarok válni tőlük
- olcsó használt m4/3 váz beszerzése (terv szerint GX1), amelyet i) tudok és nem sajnálok bárhová magammal vinni egy olcsó obival, ii) lehetővé teszi a fényképezéssel párhuzamosan a videózást (családi eseményeken ez fontos), iii) tartalék vázként szolgál, iv) az elsődleges vázhoz kapcsolódó összes obit tudom vele használni.Azt vettem észre, hogy a mostani rendszeremmel (Nikon D80) egyre kevesebbet fotózom. Volt, hogy hónapokig nem került elő a gép. Olyan gép kell nekem, amit élvezettel veszek kézbe, jól hordozható, és magas érzékenységen sem zajosodik a beltéri képek miatt (a D80 már ISO800-on botrányosan zajos tud lenni).
Lehet, hogy értelmetlen 700 ezres cuccot a polcon parkoltatni, de ha nem kell prompt a benne álló pénz, akkor a mai kamatok mellett pénzügyileg kevésbé fájó (kivéve a drága váz, mert gyorsan értéktelenedik).
De ha gondolod, felülírom a terveimet, és megveszem a Fuji parkodat, de kizárólag occsóé'.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A kezdet vége: viszlát, Model S!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM teleobjektív
- Kamera objektív szűrők - UV, Polár, ND - 49, 55, 67, 72, 77, 82 mm
- Canon EOS 90D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM + Canon EF 50mm f/1.8 STM + 2 akksi
- Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs