Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- RAM topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok én is, alapvetően a családot fotózom, mert mellettük már nem nagyon marad idő arra, hogy csak úgy elmenjek fotózni valamerre.
A különbség annyi, hogy én most akarok új rendszerbe beruházni, és ez sokkal fájóbb döntés a pénztárca szempontjából, mint hogy egy meglévő rendszert megtartsak vagy eladjak. Passzívan olvasgatom a fórumot már egy ideje, és sokat segített abban, hogy eldöntsem, merre legyen az előre.A következőt tervezem:
- E-M10 Mark II kit obikkal + 45 mm fix, később esetleg bővíteni további fixekkel
- obik beszerzése a használt piacról, vagy újonnan akkor, ha közelíti a használt piaci árat, minimalizálva a veszteséget, ha később meg akarok válni tőlük
- olcsó használt m4/3 váz beszerzése (terv szerint GX1), amelyet i) tudok és nem sajnálok bárhová magammal vinni egy olcsó obival, ii) lehetővé teszi a fényképezéssel párhuzamosan a videózást (családi eseményeken ez fontos), iii) tartalék vázként szolgál, iv) az elsődleges vázhoz kapcsolódó összes obit tudom vele használni.Azt vettem észre, hogy a mostani rendszeremmel (Nikon D80) egyre kevesebbet fotózom. Volt, hogy hónapokig nem került elő a gép. Olyan gép kell nekem, amit élvezettel veszek kézbe, jól hordozható, és magas érzékenységen sem zajosodik a beltéri képek miatt (a D80 már ISO800-on botrányosan zajos tud lenni).
Lehet, hogy értelmetlen 700 ezres cuccot a polcon parkoltatni, de ha nem kell prompt a benne álló pénz, akkor a mai kamatok mellett pénzügyileg kevésbé fájó (kivéve a drága váz, mert gyorsan értéktelenedik).
De ha gondolod, felülírom a terveimet, és megveszem a Fuji parkodat, de kizárólag occsóé'.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest