Hirdetés
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Szabadalmi vita után bukta a német piacot az ASUS és az Acer
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Még ezüst is van a Pulsar és Vaxee közös egerének receptjében
- AMD vs Intel… hol a Harmadik?! – Elfeledett CPU-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Elvonult a zimankó, de a hardverek nem mennek sehová
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Csináltam egy kis összehasonlítást, mert kíváncsi voltam mennyit javult az új EM5 II videó felbontása.
1. Letöltöttem a DPreview-ról az új EM5 II Video Stills Comparison, FullHD videó képét.
2. A New studio comp-ből letöltöttem ugyan erről az ábráról az EM5 fotó jpg-t, itt jön a trükk!! Leméreteztem 720p-re majd felkonvertáltam 1080p-re. Ezzel kaptam egy felkonvertált FHD képet, amit gyakran szeretnek alkalmazni a gyártók. Kevés DSLR, MILC van aminek valódi FHD képe van. Ez már korábbi teszteknél kiderült.
3. Hogy legyen még egy viszonyítási alap letöltöttem ugyan ezen ábra GH4 videó képét.4:3 arányra vágtam a 16:9-eseket jobb összehasonlítás kedvéért, de tartottam az 1080 sort.
EM5 II video kép, EM5 resize 720 upsize 1080, GH4Egy mintát ide teszek amit persze elcsesz a PH

De a fenti képeket letöltve összehasonlítható, hogy az EM5II FullHD videója még a 720p-t sem éri el, ami elég szomorú
Sajnos ez látszik is a mintavideókon, sehol se igazán éles. Még az is lehet, hogy elvileg a natív videó felbontása alulról közelítve 720p és ebben videózva utólag szerkesztővel felkonvertálva jobb eredmény születik moiré és élesség szempontjából, mintha a váz csinálná.
Ha ezen az oldalon beállítjuk összehasonlításnak az új EM5II-t és mellé az EM10-t, szinte pixelre megegyezik a képük felbontása. Ennél azért kicsivel többet vártam, ráadásul a 70megabit ellenére még mindig jelen van a szétesés, pedig ilyen adatsebesség mellett már nyomának se kéne lennie, mintha erőből próbálnák megoldani amit ésszel kéne. Kezdeti lelkesedésem lelóhadt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- BMW topik
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- 3D nyomtatás
- Sweet.tv - internetes TV
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Dell Precision 5510 4K Touch i7 16 GB RAM 512 GB SSD NVIDIA Quadro M1000M Windows
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sajnos ez látszik is a mintavideókon, sehol se igazán éles. Még az is lehet, hogy elvileg a natív videó felbontása alulról közelítve 720p és ebben videózva utólag szerkesztővel felkonvertálva jobb eredmény születik moiré és élesség szempontjából, mintha a váz csinálná.