Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• theporcupine

tag

válasz eeXaa #52899 üzenetére

Moziba nem járok, csak tv-ben nézem a 3D filmeket, ami blu-ray, drága és így kevés. Nem merültem el soha a technikai részleteiben, de mindig olyan érzésem van, mintha azokat a 3D-s kihajtható mesekönyveket nézném. A legjobbak szerintem a rajzfilmek, de talán csak azért, mert az eleve nem valóságos kép. Érdekes, hogy a fénykép, film nem felel meg az emberi szem és agyműködésnek, de a 2D képet szeretjük. A szemünk kb. 5 fokos szögben lát élesen, a fényképek meg előre fókuszálnak valamire és ha más részét nézzük, akkor ott homályos, pedig az agyunk szerint akkor ott kellene élessé válnia. De mégis nagyon élvezzük a mélységélességgel a játékot. 3D hasonló lehet az agy számára, de ott is a kamera fixálja előre a teret. Ha lesz szemmozgást követő 3D megjelenítő, akkor talán az valósághű lesz. De lehete, hogy nem ez a baj, én nem értek hozzá.
    A 4k már kicsit nagyobb kijelzőt kíván meg, nálam már az sem fér el, max. monitor. Ezért a 8k a legtöbb lakásban (magyarban) túl nagy. De ha nagyon olcsó lesz, akkor lesz 8k, mert bár nem látjuk a különbséget, de annyiért lesz, mint a 4k+egy fagyi ára, akkor miért ne. Kicsit ez van a 3D-vel is, nincs jelentős plusz ára a 3D tv-nek, akkor miért ne legyen az.

Új hozzászólás Aktív témák