Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
A 20as egy rohadt jo obi, de videozni minek?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Freddy76
üzenetére
OK, akkor training day-t tartunk

1. Jobbra fent: opciók, részletes keresés felhasználónévhez beírod akinek a hsz-ében keresnél, a többi meg értelemszerű. "lassú traktor hang" szavakat beírva pl. ezt alistát kapod, mindjárt a 6. találat ez
-
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére

-
jmakk
őstag
Srácok! A Pana 20/1.7 fókusza mennyire traktor? Videó közben belehallatszik a felvételbe?
És mennyire lassú? 14/2.5 obim volt, azzal nem volt gondom semmilyen téren. -
Studi
veterán
Obit vettem: bementem, adatlap kitölt, közben wavrekordz szig és lakcímkártya alapján rögzít a rencerben, kéred a terméket, kifizeted, kapod a kártyát + terméket.
Gondolom az ingyenes premium klubtagság csak akkor jár, ha teljes áron veszed a vázat, tehát váz*0,85+8k árral számolj.szerk: nem privi lett, de tán mást is érdekelhet. :-)
-
-
arn
félisten
Vasarolt mar vki ezzel az oly premium klubbal kedvezmenyes vazat? Mi a menete? Plz privi.
-
FEDman
addikt
A G3/GX1 alap iso-n egy kicsit vissza lett butítva a GH2-höz képest. Ez abban nyilvánul meg, hogy alap iso-n az árnyékokban nem annyira zajszegény ez a két váz, mint a GH2. Ezzel szemben iso400-tól felfelé már nem nagyon van különbség, itt a G3/GX1 is szépen teljesít.
A G5 viszont már tényleg megkapta a GH2 lapkáját. Erről egyébként itt írok, valamint itt egy összehasonlító ábrám a G3 - G5 vázakban lévő szenzorok fizikai méretkülönbségéről.
-
Warter
addikt
LCW Fader ND
Bár nem tudom, hogy milyen átkategóriában keresel. -
Szulita28
senior tag
-
Nem tud valaki normális minőségben 46mm-es átmérővel ND32 (esetleg ND16 v. ND64) szürkeszűrőt? Holyák 52mm-ről indulnak. Egyedül tengeren túlról találtam B+W-t, ami alapból nagyon húzós amire még +vám +áfa jönne

Az 52mm-es adapterezettel annyi bajom van, hogy elfelejthetem a napellenzőt, ami adott esetben legalább akkora ha nem nagyobb baj.És még valami: hátsó LCD-re védőfóliát (3"). Emlékszem tizenezer hsz-sal korábban volt róla szó, sose találom meg...
-
|AP|
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Amelyiken van kapcsoló, ott értelemszerűen lehet az obin ki-bekapcsolni.
Ahol nincs ott már nem ilyen egyértelmű a helyzet, ha jól emlékszem csak az újabb Pana obik tudják azt, hogy elsődlegesnek a vázba épített stabit tekintik. De hátha valaki jobban meg tudja mondani
-
MrChris
nagyúr
peneken működik a pana obik stabija?
-
válasz
n.andras74
üzenetére
videót nem tudom, képminőségben picivel a g5/g6 alatt, de már a modernebb vonalban van, magyarán bőven elég jó. a régi 12 mp-es m4/3 lapka volt relatíve gyengébb, a gx1 már jó (talán jobb is, mint a g3, picit reszeltek rajta).
-
n.andras74
aktív tag
Most, hogy már érkezik a kis GX1em, hol helyezkedik el képminőségben és videóban a mai mezőnyben?
-
madgie
titán
Engem pont nem érdekel a vakuzás, főleg, hogy nem rádiós a vezérlés.
Azt persze megértem, hogy Roboternek fontos, látom és tudom a képein, mire jó... de ha nekem nem kell, hát nem kell

szerk: én csak idegbajt kaptam a PL2+ FL-36R kombótól is, már (nagyobb területű) beltérben is borzasztó korlátolt, hová rakhatod.
-
arn
félisten
Megkapja az em5 ibiset? Arban is tuti oda lovikbe, lesz benne par plusz ficsor, evf minusz.
-
ROBOTER
addikt
És lesz az E-P5-nek beépített vakuja?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
szerintem is mókolt, gyanús a pen felirat, nem túl hihető egy logóváltás az oly részéről, illetve a vállpánt tartó fülecskék időtlen idők óta ugyanolyanok tudtommal az összes panán, olyn, nem látom értelmét, miért tervezték volna át...amúgy sem úgy néz ki, mint egy stock gyári fotó, inkább hat illusztrációnak
-
FEDman
addikt
Soha nem gondoltam hogy egyszer ilyet fogok mondani, de nekem itt már kicsit sok a retro.

De lehet hogy nem is a retroval van bajom, hanem csak az összhangot hiányolom belőle. Az Olympus után az PEN felirat is nagyon nem hiányzik már oda, így túl sok, túl darabos. Szerintem közelébe nincs az E-P1 letisztult vonalaihoz. Na az tényleg egy ékszer volt!
No persze ettől függetlenül látványra még ez az E-P5 is kellemesebb a szememnek, mint a Pana G6.

Ami viszont pozitív, hogy nagyon úgy néz ki a GF1 után végre megint lesz egy mFT váz amihez normális kit obit is csomagolnak majd!

-
FEDman
addikt

-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Tényleg?
Ideje volt ,a GF1-hez képest az összes Pana vázam pocsék volt színekben (G1, GH1, GH2). -
Tulku
veterán
Ha a méret nem számít, akkor (és csak akkor...egy mindenes jó minőségű fénycsapdával - Pana 14-45 - rendelkező) GH1-et mondanám....de rögtön utána az LX7 jönne...és persze ha a méret is számít, akkor a sorrend megfordul...persze ez az én sorrendem, szerintem van aki mindkettőt körberöhögi egy x100 ellenében pl...
-
válasz
wavrekordz
üzenetére
Látod wavrekordz, ennyire csőlátásúak az emberek. Olyannyira, hogy mikor megvettem nem tudtam hogy a "power zoom" az nem manuális (részben azért, mert eleve eladásra szántam). Mint ahogy azt sem hogy van manuális üzemmódja is. Nos, ez esetben, akkor ezt a (+) tulajdonságok közé kell sorolni, bár ez egy olyan feature amit sosem használtam volna. Ezek mellett is költségvetési (meg racionalitási = kihasználatlan lenne) okok miatt most olyan ember használja, aki nagyon boldog, hogy van ilyenje, és én is boldog vagyok mert az árával beljebb vagyok

-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Hm, furi. Mondjuk én fotónál simán ráhúztam az élességet (látható az LCD-n a különbség, de a raw-nak hála fotónál édesmindegy), de ez videónál nem járható út

Cimborám akar valami HDSLR-t, főleg daruról, rail-ről meg hasonló finomságokról használná, így 90%-ban külső monitorral dolgozna (az meg asszem megy a GH2-n HDMI-n)... mennyiért adnád a GH2-t? Off vagy privi is jöhet, továbbküldöm neki.
-
Superbad
tag
válasz
madgie
üzenetére
Mohályos! Érdekes, amikor ráélesítesz valamire autófókusszal, akkor a kijelzőn homályosnak látszik (nem nagyon), viszont visszanézésnél már élesnek* látszik.
Tehát a fókusz pontos, a kijelzőben keresem a hibát. Elég zavaró.*máramennyire lehet élesnek nevezni a gh2 kijelzőjét.
-
Superbad
tag
Mennyire mennek még a használt M4/3-os gépek?
El lehet adni manapság GH2-t illetve GF1-et? Pályázok egy G6-ra. -
neevous
tag
Kövezzetek meg, de nekem tetszik a G6. Kicsit emlékeztet azért valamire:
http://www.reidreviews.com/S2-front.jpg
Az általam használt fixekkel viszont elég bénán mutat:

Tudom, hogy nem ez a lényeg, de azért részben esztétikai sportág a fotózás is.

-
Mercutio_
félisten
Jézus, mi volt ma
de legalább pezsgünk 
-
válasz
n.andras74
üzenetére
kicsit szerencsésebb ahhoz a 14-42 X, vagy méginkább a 14-es és a 20-as fix, de ettől függetlenül szerintem tök oké váz, és most tényleg hülye áron szórják odakint..

-
végiggondolva az új vasakat, az az igazság, hogy nem tudok belekötni a g6 + új 14-140 párosba. ha kívánhatnék, nex-6 formájú g6-ot kívánnék, de tudásra ez újfent egy nagyon érett, nagyon jó kombó. nyilván drága lesz (800 usd csak az obi
), de úgy amúgy ilyen egy igazán kiforrott milc. kb. mint a d7000/d7100 a nikonnál, apc-s vonalon nincs sokkal feljebb a nem megélhetési fotósoknak. -
sphe
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
Egyetértek Blogosok botrányos képeket tudnak lőni. Szólni hiába, többen is megtették, válaszuk erre az, hogy full automata módban fotóznak, ahogy szerintük egy átlaguser is tenné.
Ha hozzászokik az ember szeme, akkor már tudja mit ihez kell viszonyítani. Egy PBlogos tesztet önmagához és más honlapokhoz képest semmiképpen sem. 
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10
üzenetére
Ez kellően érthetetlenre sikerült. Szóval egy kis statisztika, G5-tel, elektronikus és mechanikus zárral, 300mm-en. Minden esetben 3 kép készült. Az éles képes aránya:
m-zár e-zár
1/125 0/3 1,5/3
1/250 0,5/3 3/3
1/500 2,5/3 3/3
1/1000 2/3 3/3Fél pontot akkor adtam, ha nem borotvaéles, de bőven jó.
A jelenség magyarázata:
http://cameraergonomics.blogspot.hu/2012/09/micro-43-shutter-shock-revisited-omd-em.html
Az elektronikus zár hátránya, hogy mozgó témára nem ajánlott, torzítást okoz. Statikusra viszont a fentiek miatt ilyen gyutávnál feltétlen! Én az egyik custom beállítást (C1/C2) erre programoztam a G5-ön, így egy mozdulattal tudok váltani.
[ Módosította: Parci ]
-
HollyBoni
veterán
Én csak azt nem értem miért raktak a G6-ba focus peaking-et, és a GH3 miért nem kapta meg, mikor elvileg a GH a videós széria.

-
andersen10
aktív tag
Látom téma volt ma a Pana 100-300.
Aki a tele végén használná, pl. madarazás, erősen javaslom elektronikus zárral rendelkező vázzal kombinálja (G5,G6,GH3), OIS ide vagy oda vagy ne menjen 1/500s alá, saját tapasztalat G5-tel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
.
.