- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz jaanoo89 #102139 üzenetére
Az ár az egy dolog, megtalálja azt a réteget, akik megadják érte, legyen szó bármelyik gyártóról és bármelyik modellről. Minden gyártó örül neki, ha drágán tudja eladni a termékét, kevesebbet kell gyártani és megvan a bevétel. Azt nem várhatjuk el, hogy nekünk amatőr fotósoknak kedvezzen és olcsón adjon jót.
A teló meg nem fényképezőgép, egy pillanatra nem jut eszembe azzal fotózni mondjuk egy nyaraláson, túrán, hajókázáson, éjszakai csillaglesen stb. Meg nem is vagyok hajlandó kéthavi minimálbért adni egy telóért hívják azt bárhogy.
Sokáig filmre fotóztam, most kiváló használt gépeket lehet venni olcsón, de már 20 éve átálltam digitálisra, nem lépek vissza.
Marad a használt cucc, attól a rétegtől, akik megveszik az újat, és eladják sokkal olcsóbban a használtat, ami persze még tökéletesen működik.
Az utómunkás csoportba tartozok és nem az automatásba, hanem kézzel és szemmel dolgozok a képeken. Később, ha az AI-k már sokat javulnak majd megint ránézek, de szerintem a kész kép elkészítésébe beletartozik az utómunka is, ezt kattintásokkal és automata filterekkel nem lehet megúszni, vagy ha igen, akkor a kép olyan is lesz.
Vannak dolgok, amiket nem lehet nélkülözni, pl. a felbontás. Ha összehasonlítunk egy 2 Mpixeles 20 évvel ezelőtti képet egy mai 20 Mpixelessel, látszik a fejlesztés. De hogy a panorámát svenkelés közben csattogtatva összerakja a fényképezőgép vagy a számítógépen a panoráma software, az a végeredmény szempontjából mindegy, nem látszik, ezt lehet nélkülözni. Vagyis minden olyan fejlesztésnek látom értelmét ami a kép minőségét javítja, és minden más kényelmi dolgot nélkülözhetőnek tartok. De a minőségnek is van ésszerű határa, nekem nem szükséges a 4 k, 8 k, ezer k, mert 2 k-s monitoron nézem, és várhatóan a jövőben sem fog javulni a szemem felbontó képessége, vagyis ez továbbra is meg fog felelni. Akárhány k-s képet nézek az oprendszer átszámolja 2-k-ra a monitorra, zoomolásnál van értelme a több pixelnek. Majd ha már csak minimum 40 Mpixeles használt gépet tudok csak venni akkor lesz 40 Mpixeles gépem, addig aligha.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- World of Tanks - OFF topic
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Napelem
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...