Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
Létezik olyan felület, amely ETF portfólióból megmutatja az országonkénti kitettséget?
Csak egy példa:
- Vanguard S&P500
- Lyxor MSCI World
- iShares MSCI EM AsiaAmire gondolok, hogy ezekből X számú pozíció esetén, az össz. vagyon alapján kilistázza, hogy hány % USA, hány % Kína, hány % Japán, stb...?
-
aujjobba
addikt
válasz
Oppenheimer #106193 üzenetére
Anno vettem ezt, 10.31-tol lefele 8.15-on is
(zöld háromszög vétel, piros eladás) -
basaharc502
aktív tag
Tegnap délután igen érdekesen alakult az államkincstárnál. Gépről léptem be, push üzenettel. A push üzenet kb. 20 perc késéssel érkezett a telefonomra, miután már beléptem jelszóval.
A vásárláshoz be van állítva, hogy sms kódot kérjen. Az sms sem jött meg, ennek ellenére (kinyomtam azt a kis ablakot, amiben az sms kódot kell írni) véigigment a folyamat és megvettem, amit akartam...ami azért több, mint érdekes. Az sms is bő fél óra utánérkezett meg, de addigra már rég végbement a tranzakció, jóvá is írták az összeget a mák számlán. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
szabi__memo #106194 üzenetére
Mire lesz pénzem befektetni, ATH lesz
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Oppenheimer #106193 üzenetére
13 alatt ráérsz
-
Oppenheimer
nagyúr
Ha lenne mibol, en vennek.
-
avl
senior tag
válasz
fecus #106191 üzenetére
- nekem ez tul hosszu (=kötvenyekhez kepest nagyon "nyugtalan", sokat valtozhat, nem stabil) - azaz: ha kötveny, akkor en rövidebbet vennék
- EU: nekem kiszamithatatlanabb, nem olyan szimpatikus, mint USkicsit #106189aAron_ is a válasz
mi a celod ? inkabb nagyobb hozam es vallalt kockazata ? jobb ez arra, mint rv. ? ha nem az a célod, nagyon nem az, akkor inkabb max. 10 eves kötveny, vagy 3-7
érteni vélem a WB portfoliot: 90% rv., 10% rövid kötveny (a 90% remelve, hogy hosszu tavon jol hoz, a 10% ha kell belöle pénz)
nyilvan: ha belathato idön belül több penz kell, akkor több kevesbe inagdozo
a célon túl: mi a portfolio többi eleme ? (extrém1: ha 90% rövid kötvenyben, akkor mehet hozza ilyen kockazatos kötveny ...vagy rv.; extrém2: ha 90% rv.-ben, akkor inkabb kevesbe rizikos kötveny hozza)
a kerdeseket persze nem nekem/ünk hanem mogadnak erdemes megvalaszolni
...nekem van hosszu magyar allamkötvenyem (2051/G, 2032/G) ...de akkor vettem, mikor jo olcso volt (~50% ill. 67% arfolyamon) ...és <0.4%-a az ertekpapirjaimnak
-
Itt is felteszem a kérdést, talán ide jobban illik.:
És erről a kötvény ETF-ről mi a véleményetek mint kötvény láb?
Xtrackers II Eurozone Gov Bond 25+ UCITS ETF 1C
Tudom, hogy nem USA hanem EUR. Acc. -
bigdady
nagyúr
Milyen etf-et javasoltok mostanság rövid távon (tbsz)
-
Joe123
senior tag
-
válasz
customer114 #106184 üzenetére
latatlanban is biztosra veszem, hogy nincs, foleg, hogy eleg sulytalan az egesz geotermia. szerintem az is marad. de ha megsem, a texhnologiat beszallito cegek portfoliojaban (szivattyuk, hocserelok, csovek, akarmilyen wgyeb technologia) ez egy baromi kis reszesedes lesz, ergo nincs olyan ceg ami mondjuk tozsden kereskedett es a geotermia lehet a fo profilja. ez persze 2 perc gondolkodas utan, a valosag lehet mast mutat, de ketlem
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, azonban még nem vagyok olyan jártas az ETF világban, hogy a kérdést egyáltalán jól tegyem fel.
Létezhet olyan Erste-n belül elérhető acculating ETF-et, ami a megújuló energia szektoron belül a geotermikus szakágat tartalmazza nagyobb %-ban, földrajzlag pedig főként hazánkat és környékét?
Kioktatóan is válaszolhattok, abból is tanulok.
Köszönöm
-
buherton
őstag
Basszus, akkor lehet hogy a KH nem engedte. Legutóbb egy szemmel látható összeget akartam utalni és azt nem engedte aztán hívtak is, hogy én voltam-e meg hogy szerencsejátékhoz köthető-e.
-
válasz
szabi__memo #106178 üzenetére
Pont ezért. Mert az viszonylag nagy valószínűségű, hogy oda még visszanéz. Aztán ahogy megyünk egyre lejjebb az árfolyammal, annál kisebb a valószínűsége, hogy visszanyúl még oda a jegyzés. Aztán csak jobb kicsit magasabb áron beszállni, mint várni egy szintet, ahova többé már nem tér vissza.
-
buherton
őstag
Más tudott fizetni bankkártyával a MÁK oldalán? Ők is érintettek lennének az MBH által?
DKJ-t próbáltam venni, de nem sikerült. A limit jó és meg is erősítettem appból.
-
Horvi
őstag
-
julius666
addikt
válasz
360xbox360 #106149 üzenetére
+1, nekem is csak az jött, de az future program specifikus csatolmánnyal, 09.29 értéknapra. Remélem csak rendszerhiba, hogy nem kap mindenki külön üdvözlő mailt (vagy még jobb, az emaileket is kézzel küldik és most el van havazva Micike
)
Mástól: eladni a papírt gondolom csak holnap lehet majd. De hol? Befektetési jegy -> kereskedés készletekkel?
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz
PredatorZoli #106167 üzenetére
ez könnyen lehet
-
seven7
aktív tag
VWCE már 100 EUR alatt.
-
avl
senior tag
válasz
Joe123 #106168 üzenetére
nekem optimam soha nem is volt, de ebböl a többi az van - szerintem egy "jo bef.alap" a PMAP es rv. ETF között helyezkedik el (jobb hozam mint PMAP, de rizikosabb, kisebb hozam, mint ETF, de kevesbe rizikos...gondolom ez utobbit sokan vitatják
)
szoval: mindenki ugy tesz, ahogy jonak látja
[link] -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
noiq_nolife #106163 üzenetére
Akkor lehet hogy ez az üzenet csak akkor megy ki, ha valaki george-on keresztül indítja ez ezt a cuccot?
-
matt22
tag
válasz
Shade45 #106165 üzenetére
Egyelőre nem tudni, de pár nap múlva kiderül ha elkészül a szeptemberi kivonat, hogy azok a jelszavak működnek-e majd.
Szerk: az a pár nap helyesen inkább jópár nap még
ÉSZLA ismertető:
Milyen időpontra vonatkozó információkat láthat?
Az aktuális jelszóval mindig az adott havi számlakivonatot tudja lekérdezni, amire vonatkozóan a lekérdezés a havi számlakivonatot követő hónap 10. munkanaptól az azt követő második hónap 10. munkanapjáig lehetséges. A sikeres bejelentkezés után módjában áll letölteni a kimutatást PDF formátumban. -
Fifi
őstag
válasz
tothjozsef #106156 üzenetére
Elballagsz az ersteinvestment oldalára
-> Utalhatok nem Erstés folyószámláról is?
-> Kitöltési útmutatónk (ez figyelmeztet arra is, hogy TBSZ-re min 25eFt-kell)Amire figyelj még, hogy a díjjegyzékben leírtaknak mind megfelelsz-e:
"Akciós feltételek meglévő ügyfeleknek:
Azon ügyfelek számára, akik 2023. október 1. és 2023. december 31. között új Erste Future Befektetési Programot indítanak – és az indítást megelőző hat hónapban nem rendelkeztek aktív Erste Future Befektetési Programmal –, az indítást követő két évben a Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj 100%-a elengedésre kerül minden értékpapírszámlára vonatkozóan azokban a hónapokban, amelyben legalább 20.000 forint utalás érkezik normál, TBSZ vagy NYESZ-R számlára, bármelyik rendszeres befektetéscsomag megvételére. A kedvezmény csak azon hónapokra vonatkozik, amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 20.000 forint. A kedvezmény további feltétele az értékpapírszámlához kapcsolódóan e-mailes értesítési csatorna választása."
Szerk:
#106154 noiq_nolife által írt üdvözlő üzenetet én nem kaptam, amikor 2023.03.29-én beutaltam a fenti kitöltési útmutató alapján a pénz a NYESZ számlámra, pedig a papír vétele is megtörtént automatikusan.
Igaz azóta sem fizettem be Future programra, gondoltam, hogy majd 2024. januárjától csinálom rendszeresen. -
tlac
nagyúr
válasz
noiq_nolife #106154 üzenetére
lehet csak te kaptál ilyen emailt, ezekre tudnál még válaszolni?
reklámot is kérted?
milyen email címről küldték?
melyik csomagban vagy? az online-ban? -
tlac
nagyúr
válasz
tothjozsef #106156 üzenetére
a mifid alapján nem vagy alkalmas rá
valószínűleg a kitöltésénél a befektetési jegyekre azt mondtad, hogy nem ismered
utólag is módosítható -
tothjozsef
aktív tag
A George felületen azt mondja az Erste Future befektetésekre kattintva, hogy 'According to your MiFID questionnaire, you do not have the product knowledge required to trade with investment funds.' (több dolgot se értek, egyrészt ez miért angol üzenet, másrészt 4 tbsz-el, számos etf-el és részvénnyel mi a fene gondjuk lehet..). Leírná valaki hova és hogy kell utalni manuálisan ehhez a kedvezményhez?
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz
360xbox360 #106149 üzenetére
Üdvözlünk az Erste Future befektetők között!
Mostantól te is élvezheted a rendszeresen megtakarító ügyfeleinknek járó előnyöket:
A következő két évben az értékpapírszámládnak 0 Ft a számlavezetési díja azokban a hónapokban, amikor legalább 20 000 forintnyi befektetés érkezik rá.
-
Pharaoh
aktív tag
Érdekes mennyi pénzt adnak olyan alapnak ami amúgy állampapírba fektet be
-
avl
senior tag
[The art of keeping it simple, by JPMorgan’s Jan Loeys]
Managing Director and Senior Advisor, Long-Term Strategy, at J.P. Morgan
"Hence, we are now starting from a belief that there are very few superior asset classes left and that you might as well just stick to a simple portfolio of a global equity ETF and a bond fund in your own currency."
-
360xbox360
tag
válasz
noiq_nolife #106146 üzenetére
Ez hol jött? Nekem csak egy tranzakciós értesítő jött.
-
blg
senior tag
nekem hibára futott a future program. jött egy pdf, hogy
Az Erste Future Befektetési Program keretén belül az alábbi tranzakciókat hajtottuk végre az Ön részére:
csak a bejövő pénz beutalása van rajta, és az, hogy "Befektetési jegy vétel sikertelen!"TBSZ-re küldtem, lehet, hogy az a gond, hogy két részletben ment a pénz (bénáztam, 20+5e)
meglátom az októberi beutalásnál... -
Hali
újonc
Tegnapi tranzakció értesítő/ futures program (péntek de. utaltam revolutról):
2023.09.29 187992334 Bejövő pénz MAGYAR FORINT 20,000 HUF
2023.10.02 187992337 Vételi megbízás ERSTE MEGTAKARÍTÁSI ALAPOK ALAPJA 19,999 HUFNetBroker egyenlegközlőben még itt van szerepeltetve: NYITOTT MEGBÍZÁSOK FEDEZETÉRE ELKÜLÖNÍTETT ESZKÖZÖK - 19,999 HUF
Ha szerencsém van, akkor ez már októbernek számít.
-
noiq_nolife
csendes tag
egyébként most jött email az erstetol, hogy üdvözölnek a futureben és a kövi két év ingyenes
valaki esetleg nem emlékszik savenel mennyi a cooldown period, ahonnan büntetés nélkül lehet eladni?
-
WasabiTrsr
csendes tag
-
Ixion77
addikt
válasz
PredatorZoli #106120 üzenetére
Esetleg ha valaki aki most pénteki utalással indított jár egy Erste fiók közelében, kérdezze már meg hogy neki elindult-e a future program, és hogy melyik kezdőhónappal. A saját rendszerükben csak látják már hogy milyen kedvezmények élnek éppen, még ha nekünk nem is jelzik ki.
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
PredatorZoli #106137 üzenetére
Köszönöm!
IBKR-hez lehet már más magyar szolgálatótól TBSZ-t transzferálni? Ha igen, el kell adni előtte róla a részvényeket és csak cash-t lehet, vagy mehet az egész egyben? -
VÁMpír
aktív tag
IBKR TBSZ.nél csak HUF-ot lehet választani bázisdevizának?
Ennek ellenére lehetséges EUR-ban befizetni a számlára? -
aAron_
őstag
válasz
jagermester #106132 üzenetére
Köszi, ezek megvannak.
-
-
66zio
aktív tag
Ha már nyugdíjpénztár a téma, akkor tudnátok nekem is pár infót adni?
Barátnőm régebbi munkahelyén a munkáltató fizetett nyugdíjpénztárba hozzájárulást. Az utolsó valamikor 2019-ben lehetett.
Sajnos egy elég noname pénztárral kellene kapcsolatot tartani. Még weboldala sincs.
Bongrain Nyugdíjpénztár
A kérdés az mit lehet tenni a pénzzel. Már az is probléma, hogy nem tudjuk mennyi pénz lehet rajta. Ezzel kapcsolatos emailre nem reagáltak. Kb 300e ft-ról lehet szó.
Akkor ehhez a 10 év lejártáig nem lehet hozzányúlni?
Azt látom, hogy a legkisebb költségű pénztár, viszont a hozamait nem tudom elhelyezni, hogy milyen lehetőségek lennének máshol (semmi papírt vagy kimutatást nem szoktunk tőlük kapni)
Azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene átvinni másik pénztárhoz visszaírtak.
Szóval az igazi kérdések:
1.) 10 év előtt nem lehet a pénzhez hozzáférni? A számlanyitástól 10 év?
2.) Van-e a pénztárváltásnak költsége?
3.) Hova érdemes szerintetek átmenni? Érdemes-e? Terv szerint nem lenne rá pluszban befizetve.
Ezt találtam a hozamokról az MNB oldalán: [link]
De sajnos nekem a Bruttó hozamráta, Bruttó hozamráta, Referencia hozamráta nem mondd semmit. -
válasz
PredatorZoli #106123 üzenetére
Csak a hozamot vettem ki. Köszi mindenkinek a választ.
-
zoo8800
veterán
válasz
WasabiTrsr #106128 üzenetére
Nem kell átváltani. Csak beutalod a forintot, és veszel, amit szeretnél. Vételkor átváltja, amit kell.
-
WasabiTrsr
csendes tag
Sziasztok. Lehet volt tema, de minden nap olvasom a topikot es nem emlekszem...
Beutaltam Forintot az IB TBSZ-re, majd akartam venni EUR-ert IWDA-t.
Sehogy sem engedte atvaltani Euroba a penzt. Vegul vettem egy adag IWDA-t, az EUR szamlam negativba ment, aztan egyszercsak atvaltotta a HUF-ot EUR-ba es helyreallt a vilag rendje.
Ez nektek is igy mukodik? TBSZ-en nem lehet konvertalni?
-
Zozzant
addikt
-
SzGee
aktív tag
válasz
PredatorZoli #106123 üzenetére
Azt írta, hogy hozamkifizetés volt
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
SzGee #106122 üzenetére
Az akkor van amit mondasz, ha csak a hozamot veszed ki. Ha a tőkét is, a tőke már egyéb jövedelemként adózik. De akkor lehet én most félreértettem, és úgy értetem hogy felszámolta az egészet a 10 év letelte után. De ha csak a hozamot vette ki akkor nem kell adót fizetni.
-
SzGee
aktív tag
válasz
PredatorZoli #106121 üzenetére
Szerintem az ÖNYP-ből 3 évente adómentesen lehet kivenni a pénzt, de lehet már nem így van, amikor én vettem ki még nem kellett semmit fizetni utána, se adót se illetéket
-
PredatorZoli
Topikgazda
Hát igen, ezzel a futures hosszabbítással buktunk 3 hónapot, de akkor pénteken ez volt a racionális döntés. Illetve legalább ha kicsúsztunk mert mondjuk a könyvelés számít, akkor így már az se baj ha októberi kezdettel számítják be a dolgot.
-
j0k3r!
őstag
válasz
SzGee #106112 üzenetére
Én mindig tartanék a helyedben "egy adag" puskaport szárazon IB-nél.
Melyik frusztrál jobban?
A) Nem történik semmi a következő automatizált vásárlásig, tehát az "egy adag" pénzed addig sem kamatozott
B) Esik 2-3%-ot a piac, de mire elvégzed a papírmunkát, addigra lehet lemaradsz róla (vagy éppen rossz(abb) árfolyamon váltasz dollárt) -
válasz
Csabroncka #106117 üzenetére
Az jó. Csak az igénylőlapon van egy ilyen rész, azért kérdeztem:
A kifizetésre kerülő összeg minden esetben „bruttó” összeg [értelemszerűen az ac) részösszeg esetén is csak bruttó összeg adható meg], amelyből a Pénztár levonja a Költségeket, az esetleges Adóelőleget. Az esetleges SZOCHO fizetési kötelezettség a tagot terheli, amelyet a kiutalt „nettó összegből” kell megfizetnie
-
SzGee
aktív tag
válasz
dellfanboy #106114 üzenetére
Igazából fogalmam sincs, hogy mit vállalnak, mert erről nem találtam semmilyen leírást
Ez csak bosszantó, nyilván nem őket hibáztatom
-
dellfanboy
őstag
válasz
SzGee #106112 üzenetére
ez kb olyan mint amikor elindulnal egy autoversenyen es mikor felvillan a rajtot jelzo lampa nekialsz tankolni, es csodalkozol hogy nem vagy elol.
ha nem vallaltak az azonnali jovairast felesleges idegelni magad...az meg hogy tegnap megoldottak 30perc alatt nemjelent semmit.... -
SzGee
aktív tag
Na ma egy elég kellemetlen élményem van az IB-vel, beutaltam Rafival a számlára pénzt, kb 2 órája, és azóta sem írták jóvá...
Közben persze a piac kezd visszakorrigálni, ezért esélyes sincs azon az áron vásárolni, amin terveztem...
Rafiról-rafira ment az utalás, azaz azonnal megjelent náluk, de valahogy nem sikerült a számlámra könyvelni... Eddig ilyen nem volt, mindig max 30 percen belül megvolt a jóváírás... picit mérges vagyokDBPG-t vettem volna 124,70-en egy gyors swingre már 125,60 közben...
-
AssAssynn
addikt
Most voltunk MÁK fiókban. PMÁP-ba max 25 misit lehet már csak berakni. Korábban még valami 100 misit lehetett.
-
nyirzoz
aktív tag
Future meghosszabítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Panasonic Toughbook Cf 54- Katonai laptop- I5 6. gen- Érintős
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest