Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #20097 üzenetére
kíváncsiságból megnéztem az mno.hu-t, hgoy amikor már mindenki ezzel foglalkozik, ők vajon mivel... hát gyurcsánnyal
-
Mercutio_
félisten
válasz
fokukac #20094 üzenetére
És ki/mi jön(ne) helyettük? Röfifej, TóCsa, etc.?
Persze annyival jobb lenne, hogy szolidabb lenne a pénzlenyúlás és annak mértéke, a jogállamiság is valamicskét talán erősödne, és a pics*ba kib*szott nagyképű/pökhendi pártkatonák arca is priceless, de félő, hogy egy hatékony tabula rasa már nem tellene tőlük, nem lenne visszaállítva az eredetialaptörvényalkotmány, a módosítások és pofátlan törvények és kinevezések se lennének érvénytelenítve -
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
DopeBob #20091 üzenetére
A Néphazugság szerint most még csak kóstolgatnak minket.
-
g@bo
nagyúr
válasz
DopeBob #20091 üzenetére
" A Magyar Nemzeti Bank nem fog beavatkozni, hogy megvédje a forint árfolyamát és nem fog kamatot emelni az áprilisi parlamenti választások előtt - vetíti előre friss kommentárjában a Societe Generale elemzője. Ezek fényében a szakértők a forint gyengülésére játszó pozíciót nyitottak, a célárfolyamot 329 fölé helyezték, 3 hónapos időtávon. "
a gőz lakói lassan rámoccannak a túlzott magabiztosságal riszáló szűzre..
-
DopeBob
addikt
nemsokára leporolhatják a korábban már többször bevált nyilatkozatokat... (hint: támadnak a spekulánsok)
önkritika nulla
-
-
Tizedes1
aktív tag
10% a hozam, de nem éves szinten, hanem akár 3-6 hónapos szinten, ami már nem mindegy!!
Ellenben ott vagy, hogyha 315-ön veszel, adózol és onnan lejjebb megy és ben t ragad a pénzed egy évig, akkor szevasz nyereség....
Mondjuk nekem nem való ez a beváltom, átváltom dolog, mert amikor beváltom végre, akkor mindig feljebb megy az árfolyam.
Mint most -
g@bo
nagyúr
válasz
DopeBob #20082 üzenetére
ülök mondjuk 12 keményvonalas langyival (befektetők) a gőzfűrdőben akik köztudottan nem vetik meg a finom farhusit (pénz) és hirtelen minden ok nélkül levetem a törölközőm, beriszálok, és kiabálom nekik: úgyse kaptok el, nem is meritek. majd elalszik a villany....
szóval ez az egész beszólogatás, pont a deviza törlesztők fizetése előtt (hó vége) mire volt jó? mert én logikus és elfogatható magyarázatot nem találok.
-
DopeBob
addikt
ha most mégis kamatemelésre kényszerül majd kuszaszem, akkor jól megszivatták magukat az ingyenhitellel... remélem egy 6%-ig visszaemelik augusztusik, az már talán elég nagy bukás neki ahhoz, hogy soha többet ne lássuk
-
Lmh
őstag
válasz
Neszójábe #20063 üzenetére
Jaja köszi, már megvan az új számlám a másik banknál, csak azt hittem, hogy sokba fog kerülni az átutalás, de most nézem, hogy ha minden igaz, akkor nem függ az utalt mennyiségtől a díj. 53 Ft lesz ha jól látom. Ez király lenne. Nincs szükségem egyébként kp-ra, csak nem szívesen tudattam volna az OTP-vel, hogy hova megyek át. Na mindegy
Szerintem elutalom a 95%-át, aztán bemegyek lemondani és akkor abból a maradék pár ezer ft-ból még gazdálkodhatnak, meg viszek kp-t, hátha rá kell valamit fizetni. Egyébként azt is várom, hogy az éves díjból visszakapom a nagy részét ha visszaadom a kártyámat. Jól gondolom?
-
DopeBob
addikt
Csak a szokásos januári forintgyengülés... lassan Matolcsy ciki lesz a Fidesznek. Semmit nem kellett volna csinálni tegnap csak mondjuk egy ilyen mondatot kiböfögni: felülvizsgáljuk a további kamatcsökkentési terveket. Még szerencse, hogy nincs árfolyamcéljuk
-
concret_hp
addikt
felvetődött bennem a kérdés, hoyg nem kéne-e kurvagyorsan eladni a magyar államkötvény alapomat?
Cathfaern: hozamplázán több alapkezelőt érsz el.
-
pdw_ph
tag
válasz
Cathfaern #20070 üzenetére
Erstes is igy mukodik. Arra figyelj hogy ne csak ugy bankfiokban nyiss netbrokert, hanem a netbroker honlapjan torteno regisztracio utan az ott kapott koddal. Kulonben csak az Erstes alapot vehetsz, azok meg relative fosok
Tudtommal annyi kulonbseg van, hogy a HP-n elerheto nehany alap ami a netbrokernel nem. De relative jelentektelen a kulonbseg.
-
Cathfaern
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
-
Neszójábe
senior tag
Ha nem kell kp. ne így rendezd. Először nyisd meg az új számlát máshol és utald át. Az ingyenes kp. felvételhez nyilatkozni kell. Jelenleg (februártól, ha nyilatkoztál) havi 2db max. 150e HUF van benne, most próbálják ráhúzni a bankokra ennek a többszörösét, de az nem tudom hol tart. Akkor van gáz a számlazárással, ha az ügyintéző elszámolja magát és mínuszba megy a számlád, akkor járnak utánad. Ezért javasolom, ha van rá lehetőség, zárják úgy a számlát, hogy ott hagyod a pénzt és a konkrét záráskor elutalják, amit lehet, akkor biztosan nem lesz gond.
-
Rive
veterán
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Nem olyan nagyon rég mondtam fel nekik, tulajdonképpen nem tudom ezeket a rémtörténeteket megerősíteni (én is hallottam azért ezt-azt). Megmondtam, mit szeretnék, az ügyintézővel rendeztem a kisebb tartozásokat (számlavezetési díj, ilyesmi), kifizettem ott helyben kápéban, kaptam róla egy igazolást is, hogy nincs fennálló tartozásom. Bankkártyát, hitelkártyát szintén leadtam, folyószámlát, ÉP-számlát megszüntették. Azóta semminemű utólagos probléma nem volt, de azért az igazolásokat megőrzöm.
-
válasz
Cathfaern #20042 üzenetére
erste számlát + hozamplázát össze tudják kötni és az átvezetés díjmentes így...
havi számlavezetési díj tudtommal többféleképpen adódik össze:
- függ, hogy erstés bankszámlával van-e összekötve vagy sem
- ha erstes akkor függ a vásárolt alapoktól (hogy az erstes vagy sem)nekem most csak erstes alap van rajta és cirka 1 millió + tbszben a többi... és így 317 ft a havi díj...
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
A megtakarításaimról kérdeznék. Valaki fel tudna kicsit készíteni, hogy mire készüljek, ha szeretnék bemenni az OTP-be és szeretném megszüntetni a náluk vezetett számlámat? Bemegyek, mondom, hogy mi a helyzet. Aztán gondolom rá akarnak beszélni, hogy maradjak, ezt elutasítom, majd megkérdezik, hogy miért, erre majd mondok valamit. Majd a kb 500ezer körüli összeget kifizetik nekem kp-ban? Ez elvileg ingyenes kell, hogy legyen, igaz?
Hallottam rémtörténeteket, hogy még utána is küldözgettek utólagos díjakat, meg hogy nem könnyű lerázni őket... Szóval néhány tanácsnak örülnék.
Előre is köszönöm! -
emvy
félisten
Ja, ertem. En altalaban 3-12 honap kozott gondolkozom, inkabb 6-12. Tehat evente biztosan ujragondolom a portfoliot, de inkabb hat havonta. Extrem esetben gyakrabban, peldaul spekulaltam a Nokiara meg a Teslara, elobbinel volt vagy 6-8 tranzakciom egy ev alatt, utobbinal meg ket honapig tartottam csak a papirt. Szoval a 6-12 alapvetoen indexekre, alapokra, meg 'nyugis' reszvenyekre vonatkozik (pl. amit irtam is, Porsche, BB Biotech, Corning, ilyesmi.)
-
fokukac
nagyúr
309,4
a dollár 227
Napon belül 6,5 Fta kamatcsökkentés folytatódik.
Sőt, kéne még kamatot vágni rendkívüli ülésen. -
Rive
veterán
Tényleg nem vagyunk Törökország.
A gazdaságunk hanyadrésze is az övéknek?
...és szólt a hangya az elefántnak: hallod-é, hogy dübörgünk? -
pdw_ph
tag
válasz
Cathfaern #20042 üzenetére
Nekem Erstebroker szamlan van es Erstes folyoszamlam. A ketto kozott ingyen vezetgetek odavissza penzt. Felteteleznem hogy hozamplazas szamla es Erstes folyoszamla kozott is mukodik a dolog, de jobb megkerdezni. Ha nem akkor sajna bukod a 3 ezreleket.
A koltseg meg tenyleg csak 0.01%.
-
Cathfaern
nagyúr
Ha jól tudom többen is hozamplázáznak, jól értem, hogy ott a számla egyetlen (rendszeres) költsége a havi 0,01%-a a teljes bent lévő összegnek?
Illetve ha már van Erste folyószámlám, akkor arról kezelhető a dolog, vagy mindenképp egy külön számla lesz (és így a kettő között csak tranzakciós díj ellenében lehet utalgatni)? -
törölt tag
247/248 az utcán a frank
isten éltesse sokáig a királyt meg eltolcsyt
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
Captaindeph #20034 üzenetére
én féléveset vennék csak. ennél lejjeb csak kis mértékben mehet a kamat, föflelé viszont meglódulhat.
a törökök is ma emeletek egy brutálisat, pedig azt hangoztatták előtte, h nem engednek majd a "kamatlobbynak". -
emvy
félisten
Na, az ATH ellenere bevallaltam egy XSL2-t meg egy adag XEL2-t, kivancsi leszek, legalabb lesz min elbukni a BION meg PAH3 nyeresegeket
-
fokukac
nagyúr
válasz
pdw_ph #20028 üzenetére
igen, de amikor vásárolsz egy részvényt, abban is bízol, hogy profitábilisabb lesz a vállalat, hogy eléri a célját, hogy versenyképes termékeket gyárt, és azt elegen veszik meg, és abban is bízol, hogy nem jelenik meg valami veszélyes konkurencia, vagy nem esik recesszióba az adott ország, vagy a cég egyéb célpiacai, normális lesz a szabályozási környezet, stb.
Nincs egy olyan, általánosan indokolható érték, ami abszolút lenne, minden körülmények között. A körülmények befolyásolják a várakozásokat, és az adott pillanatban elfogadott érték mindig ezen várakozások szerint változik.
De még az is spekuláció, ha veszel egy árut. Azért veszel egy árut, mert abban bízol, hogy jó üzletet csinálsz (nem lesz olcsóbb holnap), az jó lesz neked, amíg használod, és később el tudod majd adni jó áron, stb.
És a sor végtelen, lehet szó lakásról, telekről, nőről, oktatásról, bármilyen döntésről az életben, az mind spekuláció.Szóval ne állítsuk be ezt a szót pejoratívként.
A csúnya, gonosz spekulánsokat, na, azokat lehet szidni, de mondjuk őket én úgy definiálom, hogy azok, akk főállásban ebből élnek. De kérdés, hogy egy ingatlanfejlesztő is ide tartozik-e?
-
pdw_ph
tag
Egyrészt az nem normális, hogyha büfög valamit egy Eltolcsy vagy I. Viktor király, akkor az OTP beszakad rögtön 5-10%-ot. Kicsit sarkítottam, de a fentiek miatt magyar részvénypiacba fektetni eléggé hazárdírozás.
A másik részére: igen, tuti h nem mindegy h mikor szállsz be (vagy ki), de azért ez az egész nem olyan egyértelmű. Ha15 éve rakta be a pénzét most mondjuk épp 0% a 15 éves hozam, de neki most 15 év múlva kell a pénz akkor miért is van még mindig részvényben a pénz?
-
-
pdw_ph
tag
válasz
Captaindeph #20021 üzenetére
A kincstárjegy aktuális hozamára abszolút semmi hatása nincs a forintnak. Úgyhogy kvázi semmi kockázatot nem vállalsz a kincstárjeggyel. Csináld nyugodtan, ekkora összeggel amúgy sem lehet csodát tenni (és nem is kell hogy cél legyen).
-
Captaindeph
tag
Sziasztok!
Nem olyan régen bukkantam rá erre a topicra és láttam, hogy sokan ajánlják a féléves kincstárjegy vásárlását. Sajnos nem vagyok kellőképpen informált vezen a téren, de szeretnék 150-200e forintot hasznosan "befektetni".
Kissé óckodom minden ilyen nemű dologtól, mert semmi mást sem hallani, csak hogy mélyponton van a forint stb. Ami azér nagymértékben befolyásolja a gazdaságot.Ennek tudatában, esetemben is kifizetődő és egyben okos lépés lehetne a féléves kincstárjegy vásárlása?A válaszokat előre is köszönöm.
üdv,
deph -
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
fokukac #20017 üzenetére
Forgattam én is a karikagyűrűmet, de aztán mégsem vettem bele. Amikor így öntik, mint bolond gyerek a lisztet, akkor érdemes legalább a következő napot kivárni. Még aukció is volt a vége felé, annyira szórni kezdték. A dupla aljat most még nem vetném el én sem, bár van néhány jel, ami nem feltétlen támasztja alá az elgondolást. Egyrészt új mélypontot ütött ma, másrészt a forgalom is elég nagy volt, a dupla aljra egyik sem jellemző különösebben. Ha holnap nem néz a mai minimum alá, akkor pár százalékot korrigálhat felfelé a napokban, ez tisztán spekulatív alapon megjátszható, de nem tenném rá a nyakam, hogy pont most fordulna emelkedő trendbe. Mondjuk, amióta megy ez a huzavona az INA körül, azóta esett jó 20%-ot az árfolyam és december óta úgy-ahogy stabilizálódni látszik. A 11ezer forintos árszinthez megint kellene majdnem annyit esnie, ezt azért már nem tartom igazán reális forgatókönyvnek, ahhoz már fogalmam sincs, minek kéne történnie.
-
pdw_ph
tag
A magyart amúgy is, de amúgy ez hülyeség szerintem. 5-10-15 éves távon tökmindegy, hogy most várhatóan nem egy jó év lesz (amúgy ki tudja). DCA-zva meg annál jobb, legalább olcsóbban veszel a lefelé hegymenetben
Aki meg rövidebb távra részvényezik az meg spekuláns, a spekuláns meg ne sírjon ha nem jön be.
Na, ezt jól megaszondtam... -
fokukac
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I. #19500 üzenetére
Hali!
Egy kis Molly-vételről mit gondolsz?
Ha a 13500 megfogja, és duplaalj lesz?
Vagy hiú ábránd az ilyen?
(Egon 11 ezres célárral riogat, ami azért elég durva lenne, 2009 tavaszán volt annyi) -
rolland88
tag
Üdv.
Nekem van 500ezer ft om, jelenleg otp nél van lekötve vmi nevetséges kamattal, március elején fog lejárni a lekötés.
Fél vagy akár 1 évig simán tudnám nélkülözni. biztos megoldás érdekelne.
Tudnátok ajánlani valamit hogy hova lenne érdemes berakni? -
maross
nagyúr
válasz
zsoltee10 #20013 üzenetére
Lehet azzal kene kezdenem, hogy hivok egy szakit, aki megmondja hogy o felujitana-e, vagy jo lesz ez még 20 evig. Masfel eve vettuk, es a fele teto van felujitva uj cserepekkel + belul szigetelessel, a masik fele meg van ahogy van, kivulrol azon kivul hogy regi es koszos a cserep, jol nez ki. Ezen felul az egesz tetoresz kapott ilyen fenyes visszaveros "szigetelest" valami iszonyu vekony muanyagszeru anyagbol,belulrol kifeszitve es odaszogelve/kapcsozva a lecekhez, na ez szanaszet szakadt, log mindenhol, ugy nez ki az egesz padlas mintha egy kisebb haboru zajlott volna.
-
maross
nagyúr
A fundamenta még mindig jo buli? Tegnap nezegettem, 4ev4 ho havi 20ezerrel szimpi, teto felujitasra el is tudnam verni ha majd lejar.
-
MaciG
addikt
válasz
concret_hp #20010 üzenetére
Még egyikőnknek sincs saját lakása, úgy hogy valószínűleg el tudjuk majd költeni
-
törölt tag
(Állam)kötvényeket lehet shortolni?
-
zsoltee10
addikt
-
MaciG
addikt
Most hogy ennyire lenn vannak a bankbetétek megéri rakni a Fundamentát ha aztán a pénzt úgy is olyanra költené amire lehet?
-
pdw_ph
tag
válasz
bandus #19999 üzenetére
"gyakorlatilag mind elég szépen teljesített"
1-2 éves múltbeli hozamból SEMMIT nem lehet és szabad megítélni. (5-10 évnyi kiemelkedő hozam persze már jelenthet valamit).
A felsorolt alapok kizárólag azért teljesítettek jól tavaly, mert csökkent az alapkamat és ezek az alapok 60%+-ban állampapírokból állnak.
Idén lesz kb 3-4% hozamuk, (amennyiben I. Viktor király teli bilije nem borul ki és nem kell ismét masszívan kamatot emelni.)Ha ez neked elég akkor felesleges befalapozni, bankbetét, PMÁK bőven jobb vagy ekvivalens. Ha meg nem elég akkor ne ilyen "egyszerű" alapokban gondolkozz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!