Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz
G@ben #128096 üzenetére
Ezek a biztositasok mint BEVA es tarsai, kb. csak buncselekmeny eseten erdekesek, pl. mint a questor-nal, amikor az ugyfeleknek kuldott kimutatasok szerint a broker megvette az ugyfeleknek a papirokat, de valojaban ez nem tortent meg.
Egy IBKR eseten ilyesmi hogy megtortenjen, hat nem valoszinu, egy tobb evtizedes multu ceg reputacioja menne a levesbe egy marek aproert. -
G@ben
addikt
-
ngaba
aktív tag
válasz
Steve_Brown #128093 üzenetére
Nekem azzal sincs nagy bajom, ha a tranzakciós adót áthárítják az ügyfélre utalásnál. Most a magyar bankról beszélek. Nem vagyok a bankok nagy rajongója, de nem okoz örömet, ha más jár rosszul helyettem (ők fizetik a 20 ezret helyettem), plusz igazságosabbnak is tartom azt a kondíciós listát, ami jobban tükrözi a bank költségeit (és nem 2% körüli kp-felvételi díjakkal, meg 10 ezret közelítő nem akciós havidíjakkal próbálják beszedni a költséget).
-
axioma
veterán
válasz
Steve_Brown #128093 üzenetére
2x5e usd-t valtottam, igaz me'g csak az egyiket utaltam ki, es kozben mar egy ideje ott kamatozott nekik ennek tobbszorose - igy nekem jelzes se jott hogy nem kene
-
G@ben
addikt
válasz
D1Rect #128089 üzenetére
Az első pont ok.
Az állampapír nem szimpatikus, kihagynám.
Lakást már adtunk ki, finoman szólva is problémás volt, illetve 10M-ból nehéz lakást venni, amikor egy panel 30 körül kezdődik. A hitelt hagyjuk, illetve nem tartanám az összes megtakarításom ugyanabban a formában, mint saját ház plusz lakás. -
válasz
G@ben #128081 üzenetére
Én a helyedben nyitnék egy IB számlát, TBSZ számla és az idén és kezdeném pakolni a pénzt. Az elején rengeteg kérdés és bizonytalanság van, de veszel ezt-azt és elmúlik.
A nagyját betolnám FIXMÁP-ba az államkincstárnál.
Amikor a gyerek megszületik, akkor meg vennék egy lakást saját nevemre, de "neki" 20 évre és kiadnám albérletbe, pont kitermeli, amire a gyerek 20 éves lesz. -
SzlobiG
félisten
válasz
bandus #128086 üzenetére
Van megtakarításom és ugye mint tudjuk annak nincs értelme, hogy áll a számlán, mert csak inflálódik, na meg jól jönne egy kis plusz passzív bevételi forrás is a fizetésemen felül. Itt inkább nem vállalnék nagyobb kockázatot, mert kriptózok is, ott van kockázat rendesen.
A komolyabb összeggel csak arra gondoltam, hogy magasabb összegű kifizetést érjek el a 6.5%-al.
Viszont most néztem az OTP alkalmazásba azt írja, hogy ma éjfélig van fixmáp.
Gondolom ez csak náluk érvényes, nem? Kincstárnál még tudok venni márciusig?
-
aujjobba
addikt
válasz
DopeBob #128084 üzenetére
Kb. 15M volt bent Ersteben, a havi koltseg 2ezer forint volt mar erre is (azt hiszem 3 TBSZ-em volt).
Ez mar evente 24ezer forint, plusz ha csak evente 2x vettem volna valamit az minimum 2x7 EUR (~5600 HUF) plusz.Mindegy ki kell szamolni, azt is figyelembe veve, hogy majd egyszer eladni is fog akarni, ami megint koltseges.
Devizavaltassal mar nem is szamoltam, hatha legalabb azt megoldja Revolut-on, aki az erste-t valasztja.SzlobiG: soha ne hozz befektetesi dontest az alapjan, hogy "ismerősöm dicséri a tavalyi év az OTP-nél igen jól hozott neki"
-
válasz
SzlobiG #128085 üzenetére
minden a saját céljaidtól függ, mit szeretnél elérni a befektetéssel. lakásra gyűjtesz, meggazdagodnál, a pénz reálértékét megőriznéd? milyen kockázatot vagy hajlandó vállalni a többlet hozamért, milyen időtávban gondolkozol, stb stb.
miért kellene a máp-ba "komolyabb összeggel beszállni"? se a költsége se a hozama nem függ az összegtől. ha egy milliód van, vagy ha száz, ugyanúgy 6,5% kamattal számolhatsz.
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Gondolkodok tovább bővíteni a befektetéseimet, jelenleg a 2028-as lejáratú PMÁP-om van, ami nagyon jól hoz ezidáig, de szeretnék még további tőkét befektetni.
Mi a véleményetek az ingatlanjegyekről? Foglalkozik valaki ezzel a befektetési formával? Ismerősöm dicséri a tavalyi év az OTP-nél igen jól hozott neki.
Ezenfelül még gondolkodok a fix 6.5%-os MÁP-on is, igazándiból erre hajlok leginkább, csak oda azért egy komolyabb összeggel kéne beszállni...
-
DopeBob
addikt
válasz
werszomjas #128083 üzenetére
Ez felhasználás függő, én pl évente 2x tudok ETF-et venni, IB-nél ez évi 24k, Ersténél jelenleg 2x~8-10€/év
-
werszomjas
addikt
-
DopeBob
addikt
-
G@ben
addikt
válasz
UberMutant #128078 üzenetére
Igen, ezért is szimpatikusak az ETF-ek. De ettől még nem tudom, mi ajánlott. Pl fel van sorolva az iShares Core DAX UCITS ETF, de Németország gazdasága kérdőjeles, elég csak az autóiparra gondolni. Fogalmam sincs, hogy a fejlett és fejlődő világ ETF-ekbe érdemes-e fektetni. Nem tudom, hogy az S&P500 milyen lesz, ha Trump jön. Itt azért elég jól látjátok a folyamatokat, trükköket, azért is kérdezem.
D1Rect: 43 és vagy kicsit korai nyugdíj vagy majd gyereknek lakás úgy, hogy még nincs gyerek.
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Most jutottam el oda, hogy a bankban lévő pénzem befektetném hosszú távra (10+ év). Tegnap voltam a bankban (K&H), ahol elmondták, hogy milyen befektetési alapokat ajánlanak, amiknek 1% a vásárlási költsége. Amikor felhoztam az ETF-eket, akkor mondták, hogy ők nem tartanak ilyet, mire kiderült, hogy amit néztem ETF-eket 0,34%-os költséggel, az a K&H értékpapírnál van, ami más cég. A végén kérdezték, hogy nyugdíjbiztosításom van-e, mert nagyon ajánlják. Úgy jöttem el, hogy átgondolom az egészet.
Nem tudok sokat a pénzügyekről, de ha az eddigi infóim helytállóak, akkor a kisebb költség nyer. Ez alapján a bankot el kell felejteni. A nyugdíjbiztosítás is ha jól tudom nagyon költséges, ami az évi 120.000 Ft-os adókedvezményt is elviheti.
Ezek alapján mi az ajánlott? 10M forintot szeretnék többfelé elosztva befektetni. Érdemes lenne a K&H értékpapírnál ETF-eket venni? Vagy más szolgáltatónál? Biztonsági játékos vagyok, tehát mindenképp megbízható szolgáltatót keresek, de mivel tényleg hosszú távban gondolkozom, ezért mehet kockázatosabb befektetés is. Én ezt a pénzt 3-4 felé osztanám el és az menne különböző befektetésekbe, de mibe ajánlott és hol? Nem szeretnék aktívan kereskedni, ez ilyen beteszem és mondjuk évente átnézem, hogy mi a helyzet, kell-e változtatni valamit. Forintban kapom a fizetést, ha ez fontos infó, de nem feltétlen forintban fektetném be, látva a romlást. -
kovaax
őstag
válasz
Steve_Brown #128065 üzenetére
Időátlagban alacsonyabb a hozama, ezért szokták inkább a középtávú kötvényeket ajánlani hosszabb távra is. Nyugdíjra fiatalon lehet szuper a hosszú, de én már 52 éves vagyok. De egyelőre marad a VDST, oszt csókolom.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
üzenabakusz #128069 üzenetére
A kamat 20-án jön meg, korábban nem férsz hozzá, csak a Kincstár mutat jövőbeni állapotot. Viszont amióta folyamatos árfolyamjegyzés van, nem kell megvárni a kamatfizetést. A kamatra azok jogosultak, akik az E-2 nap zárásakor birtokolták az adott papírt, azaz az E-1 napon már el lehet adni, a kamat meg fog érkezni akkor is, ha már eladtuk a papírt.
A 2033/I esetében az E-1 nap január 17 lesz, azaz pénteken 14:00 előtt eladva már aznap hozzá lehet férni majd a tőkéhez, a kamathoz pedig január 20-tól. 17-én és 20-án is 99%-os árfolyamot jegyez majd a Kincstár.
Ez új dolog, aki nem biztos benne, hogy tényleg meg lehet így nyerni egy napot (valójában most hármat, de ha az újrabefektetés T+1 napos elszámolású papírba megy, akkor csak egy napot), kérdezzen rá a Kincstárnál.
-
superg
senior tag
Én azért még reménykedem abban hogy új PMÁP-ok jelennek meg 1,5% kamatprémium felett.Ha marad a mostani 0,25-ös szint az a PMÁP végét is jelenti.Új pénzzel ki választaná ezt?persze az is lehet hogy elengedik a PMÁP-ot.
-
Lmh
őstag
válasz
CragON #128066 üzenetére
Így van, valahogy így. 25 és 26ban 3-5% közöttit várok, utána kicsit többet. De mivel semmiben nem vagyok biztos, ezért az első két opció valószínűség súlyozása hozza a harmadik opciót, amit csinálok.
"Hosszú" (4-7 év) távon nem számítok arra hogy 1,5%-nál nagyobb prémiumot adnának, ezért tartom meg az ilyen pmápot.
Igazából még max 3 hónapig tervezek állampapírba fektetni, utána másfelé kezdek nézelődni. (Költeni is jó lenne már elkezdeni a 15 év kuporgatás után
)
Max P€MÁP jöhet még szóba. Bár jobban örülnék egy P$MÁPnak
-
tototos
addikt
válasz
CragON #128066 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy a PMÁPból kiszállni jelenleg 1%-al lehet, tehát a fixmápba annyival kevesebbet tud berakni. Én is agyalok rajta, hogy mi legyen, de szerintem hagyom PMÁPban aztán majd lesz vele valami. Igaz nekem ez csak fél évre elegendő tartalék amit a MÁKnál tartok.
-
CragON
aktív tag
Na akkor ebbe nagyon belekavarodtunk.
A válaszod alapján tehát Te arra számítasz az elkövetkező pár évben, hogy az infla 4 % fölé megy így jobban megéri Pmápot (1,5%) megtartani.
A másik lehetőség pedig az, hogy az infla marad tartósan 3-4 között, így a fixmáp több évre jobban fog teljesíteni.
A harmadik opció a vegyes elosztás a P és a Fix között, de itt sem mindegy melyikben mennyi áll, de talán ez a legjobb megoldás.Ezt sokminden befolyásolja, valószínű az egyik döntően befolyásoló tényező az, hogy lesz e kormányváltás (politika nézetektől mentesen…) és annak milyen hozadékai vagy nehézségei lesznek.
-
vadcoca
tag
válasz
Steve_Brown #128060 üzenetére
Hosszú kötvény etf-et pont azért tartanak hogy bukjanak :) hozamot (a 100% részvényhez képest). Cserébe "buknak" kockázatot is.
Pont nemrég írtam be valakinek válaszolva hogy azért mert szép negatív a korreláció.
De magad is kipróbálhatod akár egy sima Google sheetsben pár kattintás, a googlefinance függvény hozza az árfolyam adatokat, beírogatni sem kell. Pl a tavaly augusztusi mini medve esetén. Látni fogod hogy sokkal kisebb lesz az esés ha van akár csak 20% dtla vagy hasonló kötvény etf. -
SpdY24
csendes tag
Tavalyi TBSZ-be még utolsó pillanatokban sikerült betolni nagyobb pénzmagot. 80%-ban tartok VWCE -t és 20%-ban CSBGU0 -t . A VWCE-t már megvettem. A kötvény részén már 2 hete agyalok, hogy maradjon a CSBGU0 vagy legyen helyette VDST?! Arra számítok hogy idén esni fog a VWCE árfolyama és akkor rebalanszolnék is. Ki mit gondol erről ?
-
lemusz
addikt
-
kepe1977
csendes tag
válasz
aAron_ #128050 üzenetére
Igen, ezek mind figyelembe kell venni. Viszont ha egy 8 éves futamidejű bond etf-nél a kamatemeléseknél az átárazódás miatt 1% kamat emelkedés 8% értékcsökkenéssel jár. Ha ugyan ez történik egy 1 éves futamidőejű kötvény etf-fel az csak 1% csökkenést jelent. Persze ez fordítva is igaz.
Olvastam egy nagyon meggyőző írást Bernstein-ől, ahol kifejti, hogy még a nagy biztosító társaságok sem vállalnak infláció követést a kifizetéseiknél. Ez engem nagyon elgondolkoztatott. [link] https://www.advisorperspectives.com/articles/2022/11/29/playing-inflation-russian-roulette-in-retirement -
adrian14
tag
válasz
werszomjas #128030 üzenetére
Ezek a treasury bondok hogy működnek? X idő után automatikusan felbontják az etf-et?
-
aAron_
őstag
válasz
Kepe2020 #128048 üzenetére
Attól még, hogy egy rövid és egy hosszú kötvény alap YTM-e azonos, nem biztos, hogy a hozamuk is megegyező lesz. Bármelyiké lehet magasabb vagy alacsonyabb, hozamgörbe mozgása szerint.
Portfólió szemléletben a hosszú kötvények nyújthatnak diverzifikációs előnyt is. Érdemes csinálni pár backtestet hosszabb időtávra, különböző részvény/kötvény arányokkal és eltérő durationnel.
Alapvetően minél nagyobb a részvény arány, annál nagyobb durationnel érhető el a max Sharpe ratio.
Egyébként most USD hozamoknál kezd visszatérni a term prémium is, azaz hosszabb kötvényeknek magasabb a hozama. US Treasury Yield Curve
-
Kepe2020
újonc
válasz
üzenabakusz #128037 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a kamatfizetés után érdemes váltani a x MÁP -ot , mivel akkor a kamatból akkor nem jön le az 1 % visszaváltási költség. Ha egyáltalán érdemes váltani.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
üzenabakusz #128041 üzenetére
Emelniük kell az értékesíthető mennyiségeket is, ha jól számolom. Rekord pénz van bent, rekord kamatfizetés lesz, rekord lejáró papírok, és rekord lehet az átforgatás másik papírba.
-
axioma
veterán
válasz
ja akkor meg ugy ertsd, h a kamatfordulo napjan erdemes-e atvaltani [nekem mar csak az remlett, h fix idot nez, mind2-nel a vegen 1% buntivel, csak a valtas eseten elol is van egy bunti]
ez nem lesz lejarat elotti 2 nap [de ha kamatfiz elotti 2 nap akkor is siman utani napon] -
werszomjas
addikt
válasz
nort_on #128033 üzenetére
Rövid bond-nak oka az én elképzelésem szerint, hogy legyen kis szabad pénz rövid idő múlva ha át akarnám tenni másba, ha épp nincs jobb, akkor újra valami rövidebb bond.
Olvastam, hogy SP500 és VWCE igazából ugyanaz, de mivel nem tudom eldönteni melyik legyen, ezért lesz felesben mindkettő.
SOL és XRP tényleg csak kis szerencsejáték miatt tettem bele, 1-1 kiugrás sztem van még mindkettőben.
#128032torma99# igazból inkább csak 4 ETF (első 4db) + kiriptó, ami most épp valóban 4 különböző, de lehet ha kigrik valamelyik eladom és megy valamelyik alap 4 ETF-be az ára, vagy BTC-be, hosszú távon mindig szeretnék BTC-t a profilomba.
-
lokalisalj
csendes újonc
Ha az en Lightyear szamlamra egy masik szemelytol jonne beutalas, azt befogadja a Lightyear?
Vagy csak "megbizhato (nevemen levo)" szamlarol johet? -
válasz
Azt nézi, hogy a 365 nap végén mikor lesz több pénzed, ha végig PMÁP-ban tartod vagy, ha azonnal átváltod és végig FIXMÁP-ban. Nem vizsgálja, hogy mikor optimális váltani (mikori váltásnál lesz maximális a pénzed a 365. napon). De egyébként az optimális megoldás az, hogy megvárod a kamatkifizetést és akkor váltod át.
-
kovaax
őstag
válasz
nort_on #128033 üzenetére
Kötvény: Azért a hosszú oldalt szokták, mert alacsony kamatkörnyezetben szépen mutatott (magasabb hozamokat), de ha most megnézed, akkor már nem annyira szép. Alacsony kamatkörnyezetben is az óvatosabb
gazdasági szakértőkmegmondóemberek inkább all maturity etf-et ajánlottak, Warren Buffett meg egyenesen rövid kötvény etf-et ajánlott az asszonynak, ha feldobná a pacskert, merthogy a rövid kötvény etf gyorsan leköveti a kamatváltozásokat, a hosszú-vegyes meg nem annyira (emelkedő kamatnál leesik egy csomó benne levő kötvény árfolyama, stb.). De továbbra sem vagyok meggyőződve, hogy jól döntöttem ezzel a VDST-vel, de a többivel se voltam boldog, bármilyen backtestet nézegettem. De én nem vagyok gazdasági szakember, lehet benézek valamit.Szerk.: WB sem vagyok, se a felesége.
-
üzenabakusz
tag
Zavaros, mert a fejlesztő ugyanakkor ezt írja a saját fb oldalán, egész friss bejegyzésében:
Ahogy közeledünk a kamatfordulókhoz, egyre több sorozatnál fog átfordulni az utolsó oszlop értéke zöldre, ami azt jelenti, hogy már nem eredményez negatív hozamot a csere. Viszont amíg nincs kilátásban, hogy csökken az alternatívák (pl. FixMÁP, MÁP+) kamata, addig érdemes kitartani a magasabb kamat mellett, és csak a kamatforduló után cserélni. Már ha egyáltalán szeretnéd lecserélni. Ha csökkenni fog az új kibocsátások kamata, arról igyekszem azonnali írni, hogy számításba lehessen venni a cserénél. -
üzenabakusz
tag
válasz
axioma #128035 üzenetére
Köszi a választ, de nem értem.
Azt írja az oldal, hogy a PMÁP kamatfordulójától számol 365 napra. 20-án van a kamatforduló, addig mégiscsak jobban ketyeg a PMÁP mint a FIXMÁP, akkor mégiscsak 20-án kell cserélni, nem?
Most ugrott be, hogy esetleg azzal számol, hogy a FIXMÁP esetleg egy kicsit drágább lesz pár nap múlva, mert emelkedik az árfolyama? Ez ennyit számítana? -
axioma
veterán
válasz
üzenabakusz #128026 üzenetére
hat mert fix idore elore kalkulal, es hosszabb innen mar a magasabb fixmap kamat a pmap-nal 350 napra mint tizenparra a 18%
amit nem vizsgal, hogy ha ma erdemes atvaltani, akkor mai napon van-e a legoptimalisabb napja az atvaltasnak... nyilvan nem, de errol az a szamolgato nem is nyilatkozik semmit -
Hmmz
aktív tag
válasz
Nekem teccik, azt érdemes átgondolni hogy az VG FTSE ALL World az 62% USA túlsúlyos, én lehet bevenném európát jobban valahova stoxx600? Esetleg treasury bondból 3-7-10 verzió?
Jó az izgalom rész, reméljük fölvele tupirozza, nem lefele -
nort_on
senior tag
válasz
10% - Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond - nyugdíjra inkább a hosszú oldalt szokták venni, 10Y vagy 20Y, van valami különleges oka a rövidnek?
30% - Vanguard FTSE All-World - ez jó
30% - iShares Core S&P 500 - direkt van felesben a FTSE-val? Ha igen, és felülsúlyozás a cél, akkor jó.
10% - Vanguard LifeStrategy 80% Equity - ez szerintem felesleges, inkább 5-5% a fenti kettőbe
Kriptóra szerintem kb jó (bár SOL korábban és XRP is sokat ment az utóbbi időben, ráadásul viszonylag kicsi fund-ok, bár annyi likviditás biztos van benne, ami kell. Én BTC+ETH-ra súlyoznám, 70/30 vagy ami tetszik, és ha a következő 3-12 hónapban hoz 20-30-(40)%-ot akkor dobni kell.
-
torma99
aktív tag
válasz
Elbonyolítod. 8 ETF teljesen felesleges. Ebből a palettából 70% SP500 (most SPYL), 15% bond, 15% BTC (én nem vennék tbh most már ebben a ciklusban, max 5%-ot)
-
werszomjas
addikt
Portfolio újratervezés (eddig csak részvényeket tartottam, ETF lenne helyettük)
Buy&hold, 10-15-20+ év, nyugdíjra, gyereknek lakásra, családnak ha meghalok.
10% - Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond
30% - Vanguard FTSE All-World
30% - iShares Core S&P 500
10% - Vanguard LifeStrategy 80% EquityÉs kell egy kis izgalom is, ezeket rövidebb távra:
10% - VanEck Bitcoin ETN
5% - VanEck Ethereum ETN
2,5% - VanEck Solana ETN
2,5% - WisdomTree Physical XRPErről így vélemény?
-
TCr
veterán
válasz
üzenabakusz #128026 üzenetére
Gyanítom, hogy nem nekem szerettél volna válaszolni.
-
üzenabakusz
tag
Érdekes, a 2033/I, aminek prémiuma ugyan csak 0.25%, de most még 20-áig 17.85%-on kamatozik, már most érdemes átváltani fixmápra az állampapír csere odal alapján. Fura, mert én úgy gondolnám, hogy a hátralevő napokon nem mindegy, hogy 6.5%-on vagy 17.75%-on megy. Érti ezt valaki?
-
TCr
veterán
válasz
szabi__memo #128016 üzenetére
Azt írja Miklós, hogy csak a %-os van.
Azért ez így igencsak nem hangzik rosszul. -
SzGee
aktív tag
Ma nincs USA tőzsde, ha esetleg valaki csodálkozna, miért nincsenek pre-market adatok
The New York Stock Exchange, Nasdaq Inc.'s US equities exchanges and Cboe Global Markets Inc. announced on they will close for their entire sessions on Jan. 9, in observance of the National Day Of Mourning for former President Jimmy Carter.
-
aujjobba
addikt
válasz
HussarF #128020 üzenetére
Azt irja felhivta oket hogy adjanak valami pluszt ha mar ir roluk, igy erte el hogy 3 honap helyett 6 honapig el a dijkedvezmeny (ha kiszamolora hivatkoznak igenyleskor).
Kezdoknek annyibol nem rossz, hogy tenyleg kis fix osszegekkel is lehet kezdeni, amibol toredekreszvenyt vesz a KH.
Igen tudom az IB is tud toredekreszvenyt, de aki mondjuk havi 50ezer forinttal kezd ennek neki, annak az IB a havi minimumdijjal dragabb. -
válasz
Mat86 #128008 üzenetére
Miért nem írta oda, hogy fizetett hirdetés? Egyébként így sem jobb, mint egy IB, csak kicsit lecsípnek a comission-ből.
Egy-egy ETF-be legalább 10 ezer forintot kell tenni, minden hónapban ugyanazon a napon veszik meg az értékpapírokat. Ha közben le vagy felment az ár, téged nem érint, a megjelölt összegért vásárolnak.
Mint mikor azt hallom, hogy "nem érint az üzemanyag ára, mindig 10 ezerért tankolok" -
Janusz001
őstag
Nekem még az lenne a kérdés, hogy ha adok rendszeres megbízást, hogy a saját számlámról menjen át x összeg a knh értékpapír számlára, az onnan hogyan kerül át az aktuális tbsz számlámra, hogy ott történjen az etf vásárlás? Vagy ezt nekem kell manuálisan megtenni? Pont az lenne a lényeg, hogy havonta automatikusan menjen, ne kelljen foglalkozni vele.
-
Llew
senior tag
Kezdőként nekem ez jól hangzik. Lehet a K&H lesz belőle. Az elérhető ETF-eket kell átnézni.
-
TCr
veterán
válasz
szabi__memo #128014 üzenetére
Nem egyértelmű számomra ez az egész.
Írtam Miklósnak is. -
TCr
veterán
válasz
Steve_Brown #128010 üzenetére
Jól hangzik, de számomra kérdéses, hogy a 0,6%-on felül ott van a kb. 7 eurós vásárlási díj is?
-
Most hogy elég magassá vált a revoluton és a wise-on is a váltás költsége, megérheti beutalni az IBKR-hez devizát váltani, ha aztán csak kiutalás lenne a cél? Vagy ez eleve nem is megengedett?
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Steve_Brown #128000 üzenetére
Ha csak VNGA-t veszel, akkor lemondasz a speki lehetőségéről. Arról, hogy esik a részvény piac 30-50%-ot és olyankor lecsökkented a bond lábad 10%-ra és átsúlyozol részvényre. Habitus kérdése ki melyiket preferálja.
-
TCr
veterán
válasz
Steve_Brown #128000 üzenetére
Az egyszerűsége miatt a VNGA-ra szavazok. A súlyozással sem kell bajlódni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus