Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
válasz
Tyler Durden #103298 üzenetére
Az inflaciot eves alapon szokas megadni, azaz ha most 18% az infla, akkor a tavalyi 100 forintod most 85 forintot er. De a mostani 100 forintodrol van szo jovo ilyenkor.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Tyler Durden #103298 üzenetére
Ennyi lesz jövő ilyenkor a mostani bázishoz képest, a várakozások szerint.
-
-
emvy
félisten
válasz
üzenabakusz #103296 üzenetére
Szerintem 5% abszolut realisnank tunik.
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
üzenabakusz #103292 üzenetére
4 m x 0,82 (18% infláció) = 3,28 m
-
üzenabakusz
tag
[link]
Sok olyan kérdésre választ ad, amit itt már többen felvetettek.
Bár nem értem a példáját, hogy jött ki neki, hogy a mostani 4 millió forint jövőre 3.3 millió forintot fog érni. -
ngaba
aktív tag
válasz
PredatorZoli #103288 üzenetére
Köszi. Életútnak nincs EP-kártyája, így az nálam nem játszik.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
ngaba #103287 üzenetére
Amióta lerontották a generalinál a szülési meg a csed/gyed/gyes segély igénylési feltételeket, azóta szerintem nem nagyon van más ami igazán jó. Költségekben az életút is jó de arról nincs egyéb tapasztalatom.
Sajnos egyre kevésbé éri meg mert a max összeg sokat inflálódott, a költségek pedig nőttek. -
ngaba
aktív tag
Még mindig az Új Pillér az ajánlott EP? Senki nem hallott olyan pletykát, hogy pár nap múlva megemelik az elvonást, stb.? Mert akkor átlépek.
-
ngaba
aktív tag
válasz
PredatorZoli #103282 üzenetére
Persze, ez valami hiba lehet, ahogy írta is a kolléga. (Én a nem TBSZ-es számlámon nem tapasztaltam most semmi rendelleneset.)
-
avl
senior tag
-
Alg
veterán
válasz
aujjobba #103265 üzenetére
Édesanyámat anno az OTP-s ügyintéző konkrétan azzal akarta lebeszélni az állampapírról hogy az kockázatos, mert még csökkenhet is az értéke
Mondjuk PMÁP-ra nem tudtam rábeszélni, mindenképpen olyat akart ami lejár 1-2 éven belül, DKJ lett... de legalább nem OTP-nél hanem MÁK-nál vette.
-
aujjobba
addikt
Nálatok is megkergült az IB?
Volt párezer forintnyi OPUS részvényem, azt ma kényszer likvidálták (?).
Így most a normál számlán mutat €380 egyenleget (a részvények kb 10-et értek), a TBSZ egyelőre nulla, a kettő együtt meg $1. (?)
A részletekben azt írja van mínusz €350 és mínusz 300 HUF cash, amit összead Total 750.
Jesszus mi van itt. -
VirsLee
őstag
válasz
Hi!King #103269 üzenetére
Mert 2006-ban alapította azt a leányvállalatot Magyarországon (kft-t), ami IT szolgáltatással foglalkozik a cégcsoporton belül, aminek létszáma ~50 fő, majd 2020-ban megalapították a bróker céget(zrt), ahol tavaly már ~90-en dolgoztak. De ezt inkább régiós cégnek szánták, nem csak magyar fókuszú, ezért is saccoltam azt, hogy nem mind a 90, hanem csak 20 ember van, aki közbetlenül a magyar specifikus dolgokkal foglalkozik. Inkább több, mint 20, de biztosan nem 1-2
-
Gézengúz
addikt
válasz
PredatorZoli #103272 üzenetére
Erre gondoltam, igen, köszönöm!
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Gézengúz #103267 üzenetére
Mi az hogy mikor éri utol? A PMÁP magasabb kamatú, így az első perctől kezdve előnyben van.
Vagy arra lennél kíváncsi, hogy ha kiszállnál, vagyis a visszaváltásokat is figyelembevéve milyen távon jobb már a PMÁP?
A PMÁP-nál számolj 1% visszaváltással, a DKJ-nál (ha nem várod meg a lejáratát) mondjuk 0,2-0,3%-al, de ha kivárod akkor ez 0. A PMÁP-nak van kb 5-6% kamatelőnye. Ebből már gondolom nagyjából ki tudod matekolni, hogy havonta kb 0,5% a kamatelőnye, így durván 2 hónapnál van valahol a válaszhatár. Ez egy durva számítás, igény esetén nyilván pontosabban is ki lehet, akár a kalkulátorral is. -
Gézengúz
addikt
Ki tudja nekem valaki számolni, hogy a jelenlegi PMÁP mikor éri utol a jelenlegi DKJ-ket?
Ha mindkettőt vennék most, mikor előzné be a PMÁP a DKJ-t, elég heti pontossággal!Köszönöm!!
-
aujjobba
addikt
“Uram, sajnos ilyen kis összegű kölcsönt nem tudunk adni, ajánlanám viszont a hitelkártyánkat amiről le tudja venni az összeget.”
Megtörtént eset, emberünk hónapokon keresztül ünnepelt hónapdolgozója volt, nyilván.
-
-
rajzol01
tag
válasz
Drizzt #103197 üzenetére
Köszi a segítségeket, ma kivettem a megtakarított pénzem a bankból és átraktam Pmap-ba, ami 2024.01.20 kivehető 6,91%-n, 1% büntivel, vagy 2025.01.20 14,75 %-n mai állapot szerint.
A bankos hölgy azt mondta soha nem venne állampapírt, az ÁK-s pedig hogy nincs itt semmi kockázat. De gondolom mi más mondhattak volna. -
sakal83
addikt
válasz
Mercutio_ #103254 üzenetére
Azt nem mondom, hogy szép volt
en megprobaltam nyilatkozni, de mint kiderult nem soroltak be mnypbe a munkabaallasomkor, pedig kotelezo lett volna nyilatkozat nélkül
en is allamnal voltam akkor, es bolcsebbnek lattam nem jelezni ezt a malőrt, hogy 5 evig nem utaltatok jarulekot mnypbe, ami azert derult ki mert nyilatkozni akarok hogy maradnék
Meg az oepem is piros volt a hazidokinal -
Mercutio_
félisten
válasz
sakal83 #103251 üzenetére
Ne kezdjük újra ezt a szálat
ha érdemi változás történik, ott a beleegyezésről kellene alapból nyilatkozatot kérni az érintettektől.... ráadásul a változás mértékéhez/érintettek számához képest elegendő helyszín, kellően kis távolság se volt biztosítva (aka külföldi magyarok 4 évenkénti lehetősége szavazásra) és akkor az állami/közszféra suttogó terrorját a 10%-os létszámleépítés előtt nem említem
(nem mendemonda, családban is volt érintett, akinek a felettese szóban utalt rá)
-
julius666
addikt
válasz
dellfanboy #103247 üzenetére
Nem volt einstand. Többször is ki lett tárgyalva már a topikban ez, keress vissza ha érdekel.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Ez amit te leírtál, pont az amire azt írtad hogy attól nem félsz vagyis az államcsőd. A fennálló adósság önkényes törlése ugyanis az.
-
sakal83
addikt
válasz
Es hogy pontositsunk - nem vedve senkit- a tagok nyilatkoztak - ugy hogy nem nyilatkoztak - onkent - dalolva- a sajat mnyp megtakaritasukrol, hogy visszalepnek az allamiba, tehat nem einstand volt.
-
Hi!King
őstag
válasz
VirsLee #103249 üzenetére
Biztosan nincs 20 embert aki viszi a magyar részleget, lehet 1-2 supportos, aki a célzottan a magyar részlegre dolgozik, meg nyilván a TBSZ miatt a fejlesztőik mérnökóráinak egy része a magyar részlegre ment, de nem hinném hogy jelentős lenne. A magyar irodában 99%-ban külföldre dolgoznak.
-
VirsLee
őstag
válasz
PredatorZoli #103243 üzenetére
Én nem sajnálom egyiket se, csak azt mondtam, hogy azért jöttek ide, hogy pénzt keressenek, nem jótékonyságból. Azért azt vedd figyelembe, hogy egyetlen költséget számoltál most bele abból a rengetegből, ami itt felmerül.
Csak abba gondolj bele, ha kell 20 ember aki viszi a magyar részleget, pl. 1m/hó költséggel (ennél több lesz) és van 10k ügyfél, akkor az még mindig plusz 2000/fő havonta. -
Uyuarasy
tag
válasz
Stylewars_kp #103226 üzenetére
Ha az a kerdes, hogy TBSZ-en gyujtoev utan kereskedhetsz-e, a valasz igen.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Oppenheimer #103242 üzenetére
A hivatalos megnevezése minimum activity fee, úgyhogy inkább "TBSZ minimum activity fee"-nek kellene hívnunk, de én is egyszerűen TBSZ díjnak emlegetem. Vagy mondhatjuk rá, hogy "A 2 rugó", és mindenki érti majd.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
VirsLee #103229 üzenetére
Ha számolgatsz egy picit, akkor könnyű belátni, hogy a magyar ügyfeleken nem lesz vesztesége az IB-nek. A BEVA költsége 0,1% évente. Vegyük a legrosszabb eshetőséget, vagyis hogy az ügyfélnek légalább 100 ezer euroja van, így egy ilyen ember után neki van 100 euro költsége, ez most kb 39 ezer forint. Ha az illető csak a minimumot fizeti mert tbsz-es buy and holdos, akkor azok 24 ezret fizetnek be, így itt lehet akár 15 ezer forint vesztesége.
Csakhogy a TBSz-t használók medián állománya jóval 100 ezer alatt van, és akinél ez az állomány 60 ezer euronál kevesebb, azon eleve nem tudnak bukni. És rengeteg olyan száma van ahol 60k euronál kevesebb az állomány, ezek a kisebb számlák jelentik számosságban az ügyfélállomány javát.
Csak azon a szegmensen lehet vesztesége, aki több mint 60 ezret tart a számláján és mellé még nem is tranzaktál érdemben semmit. De rajtuk (ezen a szűkebb szegmensen) sem bukik sokat (max 15k-t).
Ki van ez számolva hidd el, nem kell őket sajnálni. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
PredatorZoli #103241 üzenetére
Jó, hát én mikor megláttam hogy inactivity feet ír, megijedtem hogy a TBSZ díjon túl van inactivity fee is normál számlára. Viszont a TBSZ díj TBSZ számla létezéséhez van kötve, úgyhogy nem "inactivity fee". Akkor lehet "TBSZ inactivity fee"-nek hívni, csak hosszabb mint azt írni hogy TBSZ díj. Ha nevén akarjuk nevezni a gyereket, akkor az utóbbi helyesebb, másik kérdés hogy a jellege inactivity feehez hasonlít.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Oppenheimer #103239 üzenetére
Ez lényegében inactivity fee, mert pont úgy működik. Ha valami úgy néz ki mint az inactivity fee, akkor még akkor is az, ha máshogy nevezzük
Inactivity fee lényege pont ez, hogy egy olyan havidíj ami beszámítható tranzakciókba. -
VirsLee
őstag
válasz
Oppenheimer #103236 üzenetére
Ha eleget kereskedsz, akkor nem kell kifizetni
Ez amolyan álruhás inactivity fee.
-
Az ERSTE brókernél, a Neten nyitott számla esetében, a BÉT-en történő kereskedéskor számolt 0,35% min ? díj hol található írásban?
A díjjegyzékben a 0,45% és min 390Ft van. -
SzGee
aktív tag
válasz
SzGee #103231 üzenetére
Nem véletlenül van USÁ-ban IBKR Lite, ahol ingyé' van a kereskedés
Mondjuk egy debit kártyát hozzám is hozzámvághatnának, szerintem az nem rossz konstrukció, bár ahogy olvasom a külföldi reddit-et, ott is van most valami gebasz a kártyagyártással, természetesen ez is US only -
SzGee
aktív tag
válasz
Oppenheimer #103232 üzenetére
A TBSZ-en van, havi 2000 Ft
-
SzGee
aktív tag
válasz
VirsLee #103229 üzenetére
Náluk nincs olyan, hogy veszteséges ügyfél, az egész régiót egyben kezelik és nézik, a daytradelők eltartják a buy and hold befektetőket, nem hiszem, hogy lehúzzák a napi riportot, hogy kin nem kerestünk semmit, és ez alapján szankciónálnának
Jómagam az elmúlt 2 évben, amíg lenyugodtam, megtermeltem a következő 20 év költségeit nekik
Jól hangzik ez a buy and hold dolog, de ha valakit elkap a gépszíj, akkor könnyen megy az adás-vételNekem például kényszeríteni kellett magam, hogy ne lépjek be minden reggel a kereskedési felületre
Szerintem az európai befektetőkön jóval nagyobb hasznuk van, mint az USA régión, ott sokkal nagyobb a konkurencia, sok a fintech befektetési szolgáltató, ingyenes platformokkal
Nem gondolom, hogy az IBCE lenne a legrosszabbul profitáló részleg
Nem várok szignifikáns változást az árazásban, az inactivity fee pont elég, sőt... -
SzGee
aktív tag
A prémiumokat a lehető legkésőbb add el, mert ott naponta felírják a kamatot, nincs ingadozás
A többinél napi árfolyam van, ami változhat kedvező és kedvezőtlen irányba is, de mivel mindnek (a 2026-on kívül) közel a lejárata, olyan nagy mozgásokat nem várnék tőlük, ezekkel is megvárnám a lehető legkésőbbi időpontot
a 2026-ost nem ismerem, gondolom valami bubor-os kötvény, ott nem tudom, hogyan jön ki a napi árfolyam, majd a többiek felhomályosítanak -
VirsLee
őstag
válasz
PredatorZoli #103227 üzenetére
Itt megtalálsz mindent. Pontosan leírják a szabályzatban, hogyan kell számolni. Degiro, eToro, Saxo, KBC mind csak €20k-ig biztosított. Ez a nemzetközi gyakorlat, plusz az, hogy alacsonyabb a hozzájárulás mértéke.
De ez itt magyarisztán, szóval itt csengetni kell 2015 óta a korábbi majdnem ötszörösét. Boldogok a nyugati székhelyű brókercégek (esetleg a sajtkészítő), mert nekik nincs ilyen. IBKR pedig majd hoz valamit, inaktivitási díj, fix havi díj, stb, hogy ne bukjon a buy and hold ügyfeleken. Hosszú távon nem fog veszteséges állományt tartani. -
RWD
tag
Sziasztok! Úgy fest fel kell törni a "malacperselyt", 5 napon belül megszabadulok az összes papíromtól. Összetétel:
-DKJ 231018
-DKJ 231129
-Magyar Államkötvény 2023/C
-Bónusz 2026/O
-Prémium 2030/I
-Prémium 2030/J
-Prémium 2029/J
-Prémium 2028/J
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes/van értelme spekizni a napi árfolyam jegyzésre, vagy valamilyen képlettel ez számolható? Természetesen az 5 napos határidőn belül akkor lenne jó eladni mindet, amikor a legtöbbet ad értük a Kincstár.
Gondolom ez erősen papírfüggő, meg az is lehet hogy ez simán lutri és nem érdemes vele matekoznom. Bocsi ha full hülyeséget kérdezek.
Mit gondoltok/tudtok erről? Köszi! -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
VirsLee #103224 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ezt ennyire egyszerűen számolják.
A nemzetközi brókergyakorlatba nem fér bele olyan tétel hogy állománydíj. Nem tartom elképzelhetőnek hogy az IB ilyesmit bevezessen, nekik nem ez az üzleti modelljük amit te írsz, ők az ügyfélállomány felfuttatási szakaszon már ezer éve túl vannak.
Amikor ide jöttek, tudatában voltak minden költségnek. Nem gondolnám, hogy ne számolták volna ki és nem gondolnám, hogy drága helyre települtek volna. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Stylewars_kp #103161 üzenetére
Erre valaki pls?
-
VirsLee
őstag
válasz
PredatorZoli #103202 üzenetére
Azért ebben ne legyél annyira biztos.
Ami ugye 0.153%, amit ha összehasonlítasz egy erste állományi díjjal, ami talán 0.18%/év, akkor nekem nem jön ki az elhanyagolható összeg. A magyar brókerbotrányok előtt ez jelentősen kevesebb volt. De az már rég volt. Ezért gondolom, hogy piacszerzés után eljön majd a pénzkeresés időszaka. Mi erről a véleményed? -
Drizzt
nagyúr
válasz
julius666 #103218 üzenetére
[800e embernek van ertekpapirszamlaja a MAK-nal, 5700 Mrd forint osszerteku allampapir allomannyal.]
Tehat atlagban egy szamlan ~7M forint van. Jo lenne deciliseket is latni, erre az adatra nagyon kivancsi lennek. Arra is, hogy en melyikbe esek. Az, hogy ebbol mikor mi merre fog menni, jo kis gondolatkiserletek targya. Aztan majd a valosagban meglatjuk.
Jott olyan cikk is nemreg, hogy pezugyi(ingatlan es targyi eszkozok erteke nelkul!) vagyonban a felso 50K-ba tartozni kb. 250K USD kell Magyarorszagon. En arra tippelnek, hogy ennek a csoportnak a tagjai kb. el is viszik a harmadat, felet a lakossagi allampapir erteknek. De legalabbis eros Pareto eloszlast gyanitok. -
julius666
addikt
A PMÁP büfik többsége tuti teljesen laikus, de ha piaci hatást akartok elemezni akkor piaci súlyt nézzetek. Átlag kisbüfinek pár millája, esetleg max 10-20 millája fog bent dekkolni (ha épp ingatlanra gyűjt), míg szerintem a jobban hozzáértők oldalán simán találni százmilliós vagyonokat*. Legfőképp olyanoknál akik az elmúlt 10 évben ingatlanba fektettek de most inkább kiültek a partvonalra. Ezeknek az összegeknek a nagy része úgyis az ingatlanpiacon fog landolni előbb vagy utóbb, lévén hogy idehaza az "A" befektetés. Az ingatlanra gyűjtő kisbüfik meg majd követik őket ha megindulnak felfelé az árak.
*Tudom, hogy az újabb PMÁP szériáknál már alacsony a befektethető összeg limitje, de előzőkből még lehetett bőven zsákolni
-
Ringman
félisten
válasz
PredatorZoli #103215 üzenetére
köszi, ZPRX-et átgondolom.
-
-
IG55
senior tag
IBCE-nél is van személyes azonosítás, meg egyéb olyan Ersténél tapasztalt ügyintézések, amelyek miatt be kell fáradni valahova?
-
kellett nekem a het elejen vasarolnom, szepen betesz most a piacnak ez a leminosites.
-
Ringman
félisten
válasz
PredatorZoli #103205 üzenetére
hasonló helyzetben, nálam most ez az ETF láb, ezt szerinted mivel érdemes bővíteni most? EM marketből kínát nem akarok.
az utóbbi 2 vásárlásom a jóárasított ftse volt.
Invesco FTSE All World UCITS ETF Acc 12,9%
JPM Global Equity Multi-Factor UCITS ETF - USD acc 37,0%
Lyxor MSCI Emerging Markets Ex China UCITS ETF Acc 14,0%
Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc 36,1% -
Ra3
őstag
Összesen 6000 milliárd hempereg ilyenolyan állampapírokban, és ahogy Zoli írta nem fognak az emberek egyszerre az egésznek a seggére verni ha beesik a kamat, időben pár évre eltolva még az egész összeg sem okozna akkora emelkedést ha mindenki ugyanabba az eszközbe tolja szerintem, de ilyen amúgysem lesz.
A kamatokat esetleg majd visszaforgatják vagy felélik, de szerintem kevesen vannak akik nagyon befektetői szemmel nézik a magyar állampapír piacot és ahogy lecseng a 20% közeli kamat egyből rámolják ki a pénzt, aki igen az is majd átmegy tőzsdére vagy ami éppen akkor jobban pörög.
Ez a közösség itt eléggé buborék, a pmáp vásárlóknak tuti hogy van egy szemmel jól látható része aki fogalmatlan a befektetésekkel (lásd a még mindig létező többszáz milliárdos MÁP+ állomány), és valószínűleg kiülik végig, a banki kamatoknál még így is bőven jobban járnak, a reálértékcsökkenést valószínűleg nem is értik. -
emvy
félisten
válasz
PredatorZoli #103208 üzenetére
De ha meg el is koltik -- ha nagyon lecsokken az inflacio (es valoszinuleg ezzel egyutt a novekedes is), akkor az azt jelenti, hogy erdemes elkezdeni futeni a gazdasagot, es ez automatikus megtortenik a PMAP-on keresztul?
-
PredatorZoli
Topikgazda
Szerintem azok az emberek akik a pénzüket befektetik, nem vernek annyira a pénz seggére és nem annyira költik el mint azok akikhez csak hozzávágták és könnyen jött könnyen ment alapon gazdálkodnak vele (lásd szja visszatérítések). Szóval szerintem ez a hatás nem lesz érdemi.
Persze ha lecsökkennek a kamatok, akkor elkezdhet újra áramlani a pénz az ingatlanokba és hasonlókba, de az már nem annyira PMÁP-al van összefüggésben. -
emvy
félisten
válasz
üzenabakusz #103203 üzenetére
> Van egy spekulációm, miszerint maga a PMÁP is gerjeszti majd az inflációt, csak időben elcsúsztatva. 2025 folyamán sokan kiveszik a pénzüket a PMÁP-ból, és a felszabadult pénzt elköltik árura és szolgáltatásra.
A kontraciklikus hatas onmagaban nem gond.
-
Hi!King
őstag
válasz
üzenabakusz #103203 üzenetére
A PMÁP-ba tett pénzt az állam eleve elkölti vagy korábbi adósságait finanszírozza belőle, nem megy ki a rendszerből, mikor pedig kifizeti a kamatot, azt vagy újabb állampapírokból, vagy adóbevételekből finanszírozza. Szóval nincs az, hogy egyszer csak állampapír kamatfizetésből hatalmas összeg szabadul fel belőle, ha nettó pénzáramlás történik az államtól a lakosság felé, akkor az állam valamire a másik oldalon kevesebbet költ, ami meg önmagában infláció csökkentő hatás lenne.
-
Kobe
veterán
JPGL / EUNL / IS3R melle miket zsakolnatok ETF ek kozul mostani allapotok alapjan ?
-
üzenabakusz
tag
Van egy spekulációm, miszerint maga a PMÁP is gerjeszti majd az inflációt, csak időben elcsúsztatva. 2025 folyamán sokan kiveszik a pénzüket a PMÁP-ból, és a felszabadult pénzt elköltik árura és szolgáltatásra. Ezek a költések tehát elhalasztódnak kb. 2 évvel. Amikor ráömlik a pénz a piacra, akkor a kereskedők tudnak árat emelni, mert van plusz bevétel. Ilyen módon az állampapírba terelés tavaly és idén kissé visszafogja az inflációt, de ezt később visszakapjuk. Akkor viszont mégsem érdemes kivenni 2025-ben a PMÁP-ból a pénzt... és így tovább.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
VirsLee #103200 üzenetére
A beva messze nem kerül annyiba mint amennyit ezek számlavezetésre levonnak, inkább úgy a tizede lehet.
Ha ez nekik probléma lenne, nem jöttek volna ide MO-i székhelyre az IBCE vel hanem máshova mentek volna. Meggyőződésem, hogy a BEVA nem nagyobb költség, mint bármely egyéb országban működő hasonló biztosítási alap. (azt látni kell, hogy nem csak a magyar ügyfeleikre vonatkozik a beva hanem a teljes IBCE ügyfélállományra, vagyis minden keleteurópai ügyfelükre)
Az ország kiválasztásakor biztosan a költségek voltak az egyik döntő szempont, nem gondolnám, hogy ők veszteségesen üzemelnek. Teljesen más az üzemméret, más a nyereségessége egy ilyen mamutnak mint egy pici piacból pici szeletet kihasító brokernek (pl ex random).
Szinte egy komoly nagy brókernél sincs olyan hogy számlavezetési díj és köszönik szépen jó profittal üzemelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 , FHD+ IPS , Intel Ultra 5 135H, 16GB DDR5, 512GB NVMe SSD, Magyar vil bill
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest