Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
volt nekem pár belőle. Különböző változatokban létezik, hogy a kerülendő felől közelítsem, amiken szemből a tubusok éle krómozott (silvernose) és a lencsék csillogása szépiás, barnás-aranyos (SingleCoatid) Utóbbi a lényeges. Ilyeneket ne vegyél. Nekem kettő is volt. Ezek a SC változatok 2.8-on kezd használható lenni, alatta sehogy se jó, lágy.
A többi nagyon jó, sokkal jobb az 50/1.8-nál, szép lágy bokhé, kiváló élesség...Széria szám alapján is van támpont a bevonatokra, mert nem gyakran jelzik:
www.fredmiranda.com/forum/topic/1121708Bár e szerint az egykori 445e-s szériaszámú obim SC bevonatos silver, míg a valóságban fekete és gondolom MC-s mert nagyon jó volt.
-
orko
tag
Olympus OM Auto-S 50mm f1 4 objektíve van valakinek? M4/3 rendszerre szeretném adapterrel használni.Valakinek tapasztalata vele?
-
faki_
senior tag
A Jupiternek van egy cserélhető véges változata, ami így Nikonra is probléma nélkül felrakható. Tulajdonképpen az M-es elődje, viszont ritka és ha ért valamennyit hozzá az eladó, akkor drága is: Jupiter-21A.
-
Nikonra kb. semmi nem megy fel lencsés adapter nélkül, csak úgy, hogy bukod a távol fókuszálást.
Mivel a Nikonnak nagy a bázistávolsága, így minden adatper úgy műxik, mintha makró közgyűrű is lenne egyben. Ha makrózni akarsz, akkor pont jó, más esetben nem.
Erre való a lencsés adapter, ami megoldja a problémát, de az ugye ez plusz lencsetag, amiből drágát érdemes venni, ha csak keveset akarsz rontani a képminőségen...
Sajna, nikonra a legtöbb más bajonettes lencse nem jó választás - legalábbis szerintem. -
RCH
tag
Mondjátok, RMC Tokina 200mm f3.5-öt fel lehet csattintani Nikonra?
Ha igen milyen kompromisszumra számítsak? -
-
gonger
senior tag
Sziasztok, Sony Nex 5T-hez szeretnék filléres objektívet, kreatívkodni kicsit. Heliost kerestem és belefutottam itt az apróban egy Helios 44M-6 -osba. (11 Ft-ért, míg a többi 5-6 ezerért vihető)
Megnéztem az első HSZ-et, és gugliztam kicsit, de nem derült, ki, hogy miben tud ez többet a 44-2, 44M, vagy a 44M-4-nél.
Egyáltalán mennyit érdemes egy ilyen obiért adni? (Adapterből is láttam új áron 2500 - 8000 Ft-ig) -
konyi79
addikt
válasz
Elektrosokk #6987 üzenetére
Kicsit az oké, de ennyire elvinné?
De majd kiderül, mit mond mennyire húzta fel. -
konyi79
addikt
válasz
MrChris #6985 üzenetére
Sokkal visszafogottabb szinei vannak az 5N-nek, nem az a baj. Ha nézed nincs a kacsának árnyéka, felhős az ég. Ezt a füvet az 5N ilyenkor sötétzöldre hozta volna, szóval szerintem a fehéregyensúly lett legalább melegebbre tolva, meg a szaturáció feljebb. A fénymérés se eredeti, alapból ez sötétebb lenne vele szerintem.
Viszont innen nézve nem rajzol rosszul az obi, viszont a bal felső sarokban látszó alapján elég kemény a bokeh. Olyan, mint némely modern sok ed tagos obi. -
konrad
aktív tag
NEX-5N feat. Pancolar 50 mm f/1.8 teljesen nyitva ezt produkálja
:
Dák télsz -
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #6980 üzenetére
Mosmér? Ez a nemzetközi eladási ár
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #6976 üzenetére
Hogy mi van? Vicces eladók
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6976 üzenetére
az mf egyre menőbb
-
Mr.Csizmás
titán
gyerekek, mi a f van a piacon?
Mir-1V 37/2,8 Bruxelles GP kiadás 25k-ért....
én 4600ért vettem a nagykőrösin, aztán 10 körül adtam tovább pár év múlva....
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrChris #6973 üzenetére
mind nyitva ahha, az optika elég éles, a bemozdulás meg hát, jó záridővel dolgoztam de folyton nekem jöttek. elég nagy volt a tumultus. a Bonsai-okat nagyon nem is Tudtam fotózni. az optikának thorium-os bevonata van, az tolja el a fehéregyensúlyt, nem korrigáltam mert elég sok kép lett, meg úgy voltam vele hogy belefér a hangulatukba
-
MrChris
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6972 üzenetére
Tök jók, persze ott gondolom volt miből válogatni, a virág mindig hálás téma
Mind nyitva? Egész jó azaz obi. Persze FF-en lehet rekeszelni, marad DOF
Viszont a színek (WB?) valahogy nem okésak. Főképp zöldbe van elcsúszva, meg pár kép bemozdult, gondolom fos volt a világítás (kompaktszarok)... -
Elektrosokk
veterán
tegnep a Garden
expon jártam, képek a Sony A7-el készültek és a pancolar 1.4 55 optikával. akit érdekel nézzen rá -
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Olcsó, széles látószögű objektívet keresek. E-pl5-ön használnám, M42-es adapterem van, így azok előnyt élveznek, de ez nem fontos szempont.
Egy pana 20 1.7 vételét tervezem és amellé egy még szélesebbet, probaképp, ezért is szempont az ár.
Kösz a segítséget. -
Zozzant
addikt
Igen jó képe van, abban a minimális élességi síkban éles, kicsi ca nyitva, masszív nehéz dög, nagyon finom élesség állítással. Az 1.4-hez képest (az is van) a képe nem indokolja a négy-ötszörös árat. Elég sok benne a gyűjtői, befektetési és hülyeségi mutató
Majd tolok képeket se jelenleg nulla időm.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6966 üzenetére
Ezek a régi zoomok elég vackok, amúgy mire kellene?
-
zolka78
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6962 üzenetére
Ez nem inkább a mostani digitre tetvezett 70-300-ak elődje, ami még a filmes érában volt alap/belépő telezoom? Mert valószínű, hogy egyről beszélünk, akkor viszont felejtős.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6962 üzenetére
Nem ismerem, mekkorát nagyít? Gondolom szigorúan állványos obi, kis Pen hogy tartja meg?
-
Mr.Csizmás
titán
sigma 75-300 DL macro-ról mit gondoltok?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6957 üzenetére
mi kaptunk egy soligort próbára, 80-200 macro funkciós, 4.5 a fényereje. meglepően jó és éles. ami nekem még tetszett az az FD 35-105 3.5. de kisebb fd zoom is nagyon jó, aminek fix a fényereje. ezt a 35-105 3.5 telét abban korszakban amúgy sok gyártó licencelte és gyártotta, az áráért nagyon korrekt, csak hát cserébe nem túl kicsi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Elektrosokk #6953 üzenetére
m42, bármi jöhet, ha b*szatja a napsütés, akkor az f4.5-f5.6 is elviselhető
-
jjeahh
nagyúr
válasz
zolko74 #6952 üzenetére
Nekem van egy olcsó F1.4-esem is, de karakteren, mosodán kívül mindenben rosszabb mint a kis zuiko meg minolta. Ettől függetlenül ez a kedvenc manuálom, de nem a képminősége miatt szeretem
Amúgy ha már F1.2... miért van az, hogy az F1.2-es üvegek általában 1.2-ről egyből F2-re ugranak? nincs ezekből olyan, amit lehet rekeszelni F1.4-re is, esetleg fokozatmentes a rekeszgyűrű?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #6949 üzenetére
70-200 manuálisban ? zoom obikat nem nagyon próbálgattam, de szerintem manuális nikonok nem lehetnek rosszak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
zolko74 #6950 üzenetére
Mindkettő bokehje ideges nyitva, egyet rekeszelve meg szögletes, nyitva CA-znak és lágyak, F2.8-tól viszont sztem elég pengék, a minoltát én egy picivel élesebbnek találtam, de mindkettővel baromi könnyű fókuszálni a g3 keresőben... amúgy a képi világuk nagyon hasonló, nem tudom milyen bevonatok vannak rajtuk, de elég jól bírják az ellenfényt, kontrasztos a képük, a színeik is majdnem ugyanolyanok. Szerintem az olcsó üvegek közül valszeg a legkompromisszummentesebbek.
-
zolko74
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni G3-hoz manuális obit. Ezeket találtam elfogadható áron:
Olympus OM-SYSTEM F.ZUIKO AUTO-S 50mm 1.8
Minolta MD 50mm 1.7 JapanNem baj, hogy nem mc-sek?
-
Mr.Csizmás
titán
bubikáim!
mit gondolnátok olcsó, relatíve fényerős zoom megoldásnak a május elsejei nagy futamhoz? egy fix135-öm van, de azt nem érzem odavalónak. 70-200, és tsa?
-
hemaka
nagyúr
Igazából néztem EU eladókat is, de nem találtam normális áron hasonlót sem. Általában 1 hónap alatt érkezik meg a cucc Kínából, megszoktam már, hogy várni kell. Addig szórakoztatom magam a meglévő objektívekkel. Meg egyébként sincs mit rátekerni az adapterre még, nézelődöm ebay-en.
MrChris: Köszi az infót.
-
-
hemaka
nagyúr
Ha már adapterek, ezt gondolom nyugodtan megvehetem az Oly EM10-hez?
Ha esetleg tudtok jobb eladót, vagy jobb és nem sokkal drágább adaptert, várom a javaslatokat. -
Muerte68
addikt
mi a baj a FOTGA átalakítókkal?nekem is van de nem értettem a problémát amit felvetettek?nem jól ál a bajonett??
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6933 üzenetére
Lassan már nem igazán van mit hozzáfűzni
T* bevonatos 50mm zeissek esetleg élesség fetisisztáknak meg m39-es obik azoknak, akik kis obiméret/vékony adapter-re buknak.
(#6935) ferq68: kíváncsi vagyok jobb-e ez mint az md verzsön, az nyitva rossz, F2.8-tól meg szájtátósan éles
-
Muerte68
addikt
friss szerzemény
-
Mr.Csizmás
titán
-
Novics
senior tag
válasz
Elektrosokk #6928 üzenetére
Nagyon úgy fest.
12 lamellától kicsit mást vártam. De majd kiderül, hogy mit lehet belőle kihozni valós körülmények között.
-
Zozzant
addikt
válasz
Elektrosokk #6924 üzenetére
"...nem emlékszel, te is ottvótáá"
-
Zozzant
addikt
válasz
Elektrosokk #6921 üzenetére
hű majdnem felismertelek
-
Novics
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6920 üzenetére
Egy még mindig be van nálam könyvjelzőzve. (Megnéztem, még nem vitték el.
) Sajnos még nem volt időm, lehetőségem kipróbálni, hogy a Biotar 12 lamellája mit tud bukéban. Lehet este felszerelem a karácsonyi izzósort, és gömbőcölök egy kicsit. Hmmm... ez nem is olyan hülye ötlet!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6918 üzenetére
jó üvegek? sosem próbáltam őket
-
jjeahh
nagyúr
Az olcsó üvegek közül nyitva egyik sem valami jó, de egyet rekeszelve nagyjából az összes vállalható amit eddig próbálam. Ha szereted a flare-t, a hangulatos örvénybokeht, akkor a helios 44-2 nem rossz, ha viszont az élességre, kontrasztra, színekre gyúrsz, és olyan kéne, ami jobban bírja az ellenfényt, akkor az OM bajonettes zuiko 50mm F1.8-akból a késői példányokat ajánlom meg a minolta md 50mm F1.7-et, sőt igazából az összes 50mm F1.7-es manuál ugyanilyen jó elvileg (rikenon, revuenon, pentax) élességben, csak a kontraszt, színek másak valszeg a különböző bevonatoknak hála. Az aláírásomban lévő linken megnézheted a helios meg a zuiko kb. mire képes mft-n
-
Zozzant
addikt
válasz
Elektrosokk #6899 üzenetére
Na szerinted láttuk egymást?
-
faki_
senior tag
Heliosok nagy vonalakban:
44-2: Preset, 8 lamella, 2-3e Ft-ért is akad már, könnyebb használni (lásd összefoglaló), a hátteret jobban(másként)? mossa a többinél. Az ellenfényre érzékenyebb, kevésbé kontrasztos a képe.
44-3: ritka, 8 lamella, amolyan átmeneti verzió lehetett, többféle kinézetű előfordul belőle, talán MC-s is. Van olyan, amelyik problémás Canonra.
44M: MC-s is van, de inkább anélkül, 8 lamella, már nem preset.
44M-4: a leggyakoribb, innentől 6 lamellásak, van belőle MC-s is.
44M-5: viszonylag ritka.
44M-6, 44M-7: a legutolsó, ritkább, drágább változatok.Elméletileg az újabbak jobb felbontásúak, élesebbek és az ötöstől mind MC-s. Viszont nagy a minőségi szórás közöttük, nálunk megfordult 5-6, de nem az újabbak voltak a jobbak.
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
MFT-re szeretnék nagylátószögű, illetve 50 mm környékén valamit. Az árról csak annyit, hogy csak szórakozni lesz, szóval ár/érték arányba jó legyen. Első mft gépem és manuálozás, szóval ehhez bevallom kb. semmit nem értek, de hamarosan utána olvasok.Helios 44-es típusúakat néztem, de azokból elég sokféle elnevezéssel futnak, amiket nem igazán tudok hova tenni, de láttam vele készült képeket és egyáltalán nem voltak rosszak.
-
polcsa
aktív tag
-
MrChris
nagyúr
ezen exakta bajonettet látok. Egy kissé nagy lehet, mert KF-ra való. Keresgéltem de nem derült ki számomra hogy konkrétan ez nyitva mit tud.
Amúgy aszem apámnak van egy ilyen,vagyis egy zebra verzió ami nem MC-s Pentacon Sixre és próbáltuk filmmel Pentacon Sixen. Középen elment szélek felé már romlott az élesség és nyitva becsillant gaussian blur-os.
Az ugró blende nem megy az nemtom mit ért alatta, akármi lehet. Pl Pentacon Six-en nem ugrasztja be fotózáskor, az még nem baj, de ha sehogy sem lehet beugrasztani csak áll fixen az baj. -
polcsa
aktív tag
Erről az obiról mi a véleményetek:
biometar
Illetve mi az, hogy az "ugró blende" nem megy? Manuálisan használható?Mondjuk a bokehja pont nem szimpi.
-
daniduke
tag
Igen erről, kemény egy db user reviewt találtam róla
de jónak tűnik. ~13 ért mérik, annyit nekem megérne egy ilyen mütyür ha hozza a másik minőségét, swirly nélkül.
(Nekem is sikerült egyet túl csavarnom, de két mindfuckkal később sikerült is életét lehelni bele
Az enyémnek kb. 1m a közélpontja, ami elég szomorú ) -
jjeahh
nagyúr
válasz
daniduke #6904 üzenetére
te erről beszélsz? sosem láttam még, ez tényleg teljesen másnak tűnik
-
daniduke
tag
Köszi a választ, de azt hiszem félre értettél, pontatlanul fogalmaztam. Nem apscre kell az objektív, hanem "25mm F1.4 apsc" a neve az objektívnek. Az általad leírt, és általam is használt, szeretett objektív Apscre tervezett nagytesója lehet. (?)
Tetszik ez a játékossága a kistesónak, de pont emiatt nem jó általános objektívnek. Ez az apsc edisön meg sokkal jobbnak tűnik, csak a fényereje kérdéses. -
jjeahh
nagyúr
válasz
daniduke #6902 üzenetére
én mft-n használok, valszeg apsc-n kb. annyi lesz az eltérés, hogy jobban fog vinyettálni...
képminőség: nagyon vinyettál, széleken ken, nagyon CA-zik, kopott a képe, ellenfényt nem bírja, cserébe középen szép éles, és tud "swirly bokeh-t", szal játszani nagyon jó de semmi komolyat nem kell elvárni tőlemakróra viszont fura módon tűrhető, csak minden egyes darabnak más a közelpontja
építési minőség: full fém, az enyémben rengeteg a rekeszlamella és lekerekítettek, cserébe nagyon kell kímélni, nekem már kettő tönkrement, ha picit megfut a fókuszgyűrű pl. amikor csavarod fel az adapterre és próbálod enyhén rászorítani, akkor b*xhatod, többé nem lehet fókuszálni veleaz adapterrel vigyázni kell, mert nekem amit velük adtak rosszak voltak, külön kellett vegyek... ezeket lőttem vele: [link]
-
daniduke
tag
Tiszteletem!
Használ valaki C mount 25mm f1.4 aps-c objektívet? Nem sok mindent találtam róla, de az a kevés nagyon meggyőző. Viszont valahol említették hogy az az 1.4 valójában 2.5-2.8Így azért már nem annyira bestbuy. Tapasztalt ilyet valaki, vagy csak az az egy példány volt ilyen?
(esetleg valami más alternatíva 25 mili környékén és ezen az áron?)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olympus Pen-F m43-as fényképezőgép
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Canon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest