- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6498 üzenetére
Elvileg az AFszenzor és a képérzékelő helyesen van beállítva, mert ez a hiba akkor az AF-es obiknál is jelentkezne, ami azért durva lenne.
A mattüvegen, vagyis a keresőben 1 méterre lévő arcon már simán elé, mögé lehet tekerni a fókuszt, márpedig mi a közelebbi szemre szeretnénkEkkor jó a csippantó, közelre tekered és távolítasz végtelen felé. Mikor csippan fotózol. Megnézed a képet, nálam ekkor volt általában jó, egy hajszálnyit még kellett mozdítani, de így se mindig sikerült. Ha végtelen felől jöttem, akkor ugyanott simán mögé fókuszált. Mindenkinek ki kell tapasztalnia a gépében mekkora a keresőben az élesség 'holtjátéka'.
A mattüveget vonalzóval lőttem be meg livewievval. Vékony fóliából vágtam ki kis kereteket azt tettem a mattüveg alá, ami tulajdonképpen fölé. Meg beszereztem törőékest, az nagyon hasznos, főképp a 45 fokos és még körbe prizmás+cshippes adapter
Viszont egy jó Milcnél (peaking+belenagyít) ilyen gond nincs -
jjeahh
nagyúr
válasz
masterful87 #6497 üzenetére
jaj én nem erőltetem, csak arra akartam kilyukadni, ha valakinek sok manuál hányódik otthon, vagy szeretne elmélyedni a manuálozásban, annak bőven jó vétel lehet egy 25-35k-s milc... és nem, nem azért hoztam fel a milc-eket mert milc fan vagyok (sőt a d90-en én is sokat agyaltam annó), hanem azért mert ezek kevésbé kompromisszumosak erre a célra, és dslr-t nem is igazán lehet ilyen árban vásárolni, max valami őskövületet, amin még élőkép sincs.
amúgy tükrös méret, tükrös képminőség: [link]... bocs, magas labda volt, nem tudtam kihagyni
-
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #6494 üzenetére
Ez lesz a nyertes válasz, pont ezekre gondoltam!
Tegyük fel, hogy az obi hibátlan.
A lencsés adapter mindenképpen ront a képen!
A váz lehet kicsit elnézi a fókuszt.
Apró, sötét kereső, abban aztán nem állítasz pontosan tű élesre semmit, és már kész is az életlen kép!Meg a Helios 44-2 méter beosztásának a vége: 4 - 6 - 20 és utána azonnal végtelen. Az 5 méter itt már bőven távolinak számít, azt meg DX keresőn meglehet próbálni élesre állítani, úgyse fog sikerülni.
És a végén a ráadás, hogy egy dolog mit látsz a keresőben, egy másik mit érzékel az AF, és a szenzorra lehet egy 3-ik kép kerül, aminek megint más az élessége!
(na ebből a szempontból jobb a MILC, ott mind3 dolog a szenzor dolga, az AF, az EVF, meg a kész kép is, nem jöhet össze fókusz hiba a 3 dolog különbözőségéből) -
masterful87
senior tag
Ez mind szép és jó, meg igaz is. Elfogadom, hogy sokan bele vannak habarodva a MILC-ekbe, és hogy manuálra kiválóak! (tudom focus peaking, EVF, nagyítható kereső, meg vázstabi!)
DE! Ez a gombhoz kabátot esete! Én a tükrösre voksoltam, erre próbálok építkezni, ezzel kell főzni. Akár használt MILC-et, akár újat vennék a manuál üvegekhez, mindenhogy plusz kiadás lenne, két rendszert meg nincs értelme fenn tartani, annyira nem megy jól, a kihasználatlanságot meg nem szeretem! Addig amíg a D5100 tudását, fogását nem dobják utánam potom pénzért, addig hallani se akarok a m4/3-ról! (legyen legalább belépő tükrös méretű váza, beépített kereső, beépített vaku, 5-600 képes akku idő, és legalább d5100 képminőség, 300 ezer lett, maradhat? öööö, inkább felejtsük el) -
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6492 üzenetére
Gyártó válogatja mit tilt és engedélyez ha nincs fent obi.
-
daniduke
tag
válasz
masterful87 #6492 üzenetére
Ezek szerint a lényeg ugyan az : csak akkor jelez ha éles.
Majd jönnek a szakik, én nem használok ilyeneket, nem is nagyon értek hozzá de az tuti hogy ez sem egy tökéletes megoldás, sőt. Inkább csak egy kis segítség, de vakon nem érdemes benne bízni. Mondom inkább tanulj meg manuális lencsével normálisan fókuszálni, ahogy lentebb a kolléga is írja. -
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6489 üzenetére
Olvasva Robi nem nagyon vágja a témát. Egyrészt könnyen lehet, hogy a lencsés adapter áldatlan hatását látja, életlen a kép. És ez nem az obi hibája.
Másrészt " nem pontosan élesít a Nikon vázra
rátekert Helios.." nem a helios élesít pontatlanul, annak semmi baja, hanem a váz hamar/későn csippan.
Harmadrészt a kis keresőben pedig egy bizonyos tartományon belül élesnek látszik a kép, így nem vagy csak nagyobb keresővel, törőékkel lehetne megállapítani a precíz élességet.
Negyedrészt a mattüvegre vetülő kép élessége néhány századdal eltérhet a szenzor élességi síkjától, nekem volt ilyen vázam, a mattüveget kellett kicsit lejjebb tenni és akkor lett tökéletes, de ezt simán szemre nem lehet megállapítani.Persze lehet hogy szar példány volt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ma már olyan olcsón mennek a használt milc-ek, hogy aki komolyan érdeklődik a régi manuálok vagy érdekes üvegek iránt, annak csak erre a célra is nagyon megéri venni egyet szvsz... új samsung nx-ek 28k-ért mennek ebay-en, de a keresős panasonic-ok is 20-35k között beszerezhetők akár, de sony nex-ek is vannak bagóért. Lassan egy akármilyen 50/1.4-es manuál többe kerül egy makulátlan állapotú milc-nél komolyan, és a használati értéke azért jóval meghaladja az árát
-
masterful87
senior tag
válasz
daniduke #6490 üzenetére
Tehát manuál üveggel a Canonokon nincsen folyamatos élesség visszajelzés, csak akkor van egy csippanás, amikor pont megvan a fókusz?
Mert D5100-on alapból van élesség visszajelzés, és itt villog a zöld pötty, majd ha megvan az élesség, akkor egy határon belül folyamatosan világít a zöld! A Canonnal szemben itt a csippanás hiányzik, de ez nem akkora tragédia!
A Pentax K10D meg chip nélkül ad folyamatos visszajelzést, és még csipog is!
-
copass
veterán
válasz
az adapter is lehet pontatlan,sőt általában decenteresek és hulladék minőségűek. de jobb adaptereket lehet finomhangolni a chip programozásával.
nikon bázistáv miatt meg eleve szenvedős az egész.
érdemes úgy fókuszálni hogy belövöd kb jóra és utána nyakból finomítasz. de így is benne van a pakliban az hogy mire lenyomod a gombot már túlmentél az éles síkon.
sokat kell gyakorolni. -
daniduke
tag
válasz
A chipes csak csippan ha úgy érzi sikerült fokuszalnod, magát az élesség allitast te végzed. Biztos van belőlük használható is, de szerintem többet ér ha gyakorolsz, majd bele jössz.
-
masterful87
senior tag
Lehet valamit félre értek, de mi köze az adapternek, és a rajta lévő chipnek a fókusz pontosságához?
Én úgy tudtam, hogy ezek a chipes megoldások csak átverik a váz kobakját, ami ezért hajlandó aktiválni a fázisfigyelő egységet, onnantól meg a váz tudása határozza meg, hogy talált az a fókusz, avagy nem?!És ha már fókuszvisszajelzés hiba:
Nikon D90, lencsés adapter, Helios 44-2
Itt egy érdekes rész amit nem értek:
"Amit viszont el kell, hogy mondjak, mint tapasztalat, hogy tág rekesznél (f2, f2.8) távolra nem pontosan élesít a Nikon vázra rátekert Helios... A keresőben a kép témája élesnek tűnik, élesnek jelzi a gép, de a végeredmény nagyon messze van az "éles" képtől. "
Nekem ugyanis Nikonom van, és erősen gondolkodom azon a szentségtörésen, hogy beszerzek egy lencsés adaptert!
A linkelt esetben nem csak annyi történt, hogy messzire manuállal nehéz élesíteni? És amit ő élesnek látott, az még bőven életlen volt?! Eközben a D90 fókusza se volt tű pontos, finomhangolni meg manuál esetében nem lehet?! És már kész is az életlen kép! Vagy nem így lenne? -
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #6485 üzenetére
Ez a Biotar két gyűrűs preset lencséje. Az orosz két gyűrűs, mint ez a helios 44-2 akkor van a blendeértéken ha az első gyűrű az adott blendén van a belső pedig a 2-es számon, ha a két piros pötty együtt van akkor van nyitva, lehet fókuszálni és ha a belsőt eltekered (2-esre koppig, vissza) akkor csukódik a blende és lehet lőni.
A Biotar féle szimpibb, mert ott ténylegesen határolónak nevezhetjük, mert a belső gyűrűvel csukod a külsőn látható értékre. -
pana0017
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6485 üzenetére
Igen megvan, köszönöm.
-
pana0017
senior tag
válasz
Zozzant #6483 üzenetére
Elnézést közben megértettem, bár egy angol fórum is besegített. Lehet velem van a baj, de számomra nem volt világos, hogyha beblokkolok pl. f/8-ra és odatekerem a piros pontot, akkor a legnagyobb rekesznyílást látom, és csak akkor kapom meg a beállított értéket, ha eltekerem a gyűrűt koppig.
-
pana0017
senior tag
Nem volt egyszerű, de megfejtettem
viszont ezek szerintem egy f11-es rekeszméretet nem tudok pontosan beállítani? Mivel ha 11-re blokkolok, akkor ugye ott lesz a legnagyobb a rekesz nyílása és a f2-es felé haladva szűkül, azonban a beosztások közti távolság nem egyenlő. Tehát a f.11 valahol f2-f2.8 között lesz, de pontosan hol azt nem tudom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
pana0017 #6479 üzenetére
ha blokkolsz f2.8-ra a legelső gyűrűvel, amin a számok vannak, akkor nem tudod az f16-osra tekerni mert megáll f2 és f2.8 között. legalábbis nálam így műkszik, és a kép alapján a te obid is ugyanilyen mint az enyém
szerk: amúgy értem miről beszélsz, nálam is akkor van nyitva, ha f16-ra rekeszelek, de csak akkor ha a "blokkoló" gyűrűt nem használom
-
pana0017
senior tag
Lehet csak értetlen vagyok, vagy másról beszélünk
tehát ha nekem ha a 2-esnél van a piros pötty, akkor a legkisebb a rekesz nyílása, 2,8-nál picit nagyobb és 16-nál akkora mint a 2-nél kéne lennem. Tehát ha blokkolok 2.8 és 2 közé, akkor a 16-~11 tartományhoz blokkolok.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
pana0017 #6475 üzenetére
az enyém is ilyen, sztem csak hülye a logikája vagy nem tom
blokkolás: próbáld az első gyűrűt is tekergetni... nehezen jár de nem kell félni tőle, max szétesik
amúgy az oroszos összeszerelése, az ellenfényes hisztije ellenére nagyon szerethető üveg, csak rá kell érezni az ízére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
pana0017 #6472 üzenetére
úgy általában? a menüben állítsd be majd, hogy tudj fotózni obi nélkül is, asszem custom menü, 7-es menüpont, mf segédeket kapcsold be, majd a hüvelykujjnál lévő tárcsát benyomva nagyíthatsz, így tudsz fókuszálni...ja a tárcsát ilyenkor ha tekered változik a nagyítás mértéke, sztem a legnagyobb nagyítással használható a legjobban. A 44-2 helioson két rekeszgyűrű van, az egyikel tudsz "blokkolni", gondolom észrevetted, meg sztem érdemes néha lerekeszelni portrénál is F2.8-ra, mert sokkal élesebb, de még mindíg jól mos, majd ezt kitapasztalod... kb ennyi.. a dioptriát a kereső mellett állítsd be szépen, max ha raw-ban fotózol a jpeg beállításainál az élességet felhúzhatod, mert mintha élesebb élőképet mutat így, ez is segíti picit a fókuszálást. majd kíváncsi vagyok véleményekre
-
pana0017
senior tag
Lehet amatőr kérdés lesz, de a Heliost egyelőre csak egy Zenit keresőjéből nézve a rekeszértéket változtatva nagyobb számnál, nagyobb a rekesz mérete. Ha jól tudom ez pont fordítva lenne
-
pana0017
senior tag
Már csak a vázat várom
-
MrChris
nagyúr
Szerintem nem.
Egyszer volt vaterán egy OM 100/2 és nem totojázott az eladó feldobta 1ft indulóval. 35 körül/felett kifulladt mindenki aztán az utolsó másodpercben 62-vel vitte el valaki.
Ez az ürge is jobban járna így mert csak rajta marad. Én is többért adtam el vaterán mint amennyi fix árat gondoltam rá. -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6455 üzenetére
Aha, azzal akadtam össze én is. Szerinted a feléért odaadja?
Háá hiányzik róla a bevonat!
Eleinte tair 300-assal szemeztem, de a helios és az 50-es om zuiko között is láttam a kis kezdő szememmel a különbséget, gondolom egy tair 300-assal és az om zuiko 300-assal is így lenne.Nah, az ed 70-300-ról meg még nem ugrik be automatikusan, hogy DIGITÁLis, chipes adapter kell! Hisz oda is van írva. És akkor még nem is jó...
A ZD 50-200+EC14 tényleg jobbnak tűnik, de hát mennyi egy EC14?! Azt hittem rosszul látok.Ez a fotográfia úgy viszi a pénzt, mintha ingyen volna. Ráadásul, amiket eddig vettem-eladtam, azokon én csak buktam. Lassan kisül egy fényerős obi a buktámból.
Lehet tair lesz belőle... -
ccs2929
senior tag
válasz
pana0017 #6456 üzenetére
Szia!
Első körben, minimum 5000-re lealkudnám, vagy még lejjebb, és legalább ilyen képeket kérnék tőle, mint ebben a régebbi hirdetésemben volt, hogy lásd milyen állapotban vannak a lencsék, nincs-e rajta gombafolt, vagy egy nagy karc, és kérdezd meg, hogy jár a fókusz/rekeszgyűrűje. Talán így ennyi
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. ezt az objektívet néztem de látatlanban venném meg. Így ránézésre láttok esetleg valamit rajta? Telefonon mire érdemes rákérdezni? Külső sérülés nincs. (egy laikus hölgyről van szó)
-
MrChris
nagyúr
Te is azt az olx-es F-Zuiko AUTO-T 300mm f/4.5-t hesszölöd
Már nyáron is találkoztam vele ugyanennyiért. Kitartó! Az f-zuiko a régebbi az újabb a sima zuiko ami MC bevonatos, aszem más különbség nincs. Hogy ez képben mit jelent nemtom. Innen szereztem az infót.
A Zuiko Digital ED 70-300 1:4-5,6 a régi 4/3-os DSLR obi, csak adapterrel megy fel a m4/3-ra, ami vagy működik és lassú vagy csak tilitolizik eredmény nélkül. Állítólag sigma obi, amilyen behemótul néz ki a többi Zuiko Digitalhoz képest el is hiszem, nem Olympus tervezés. Nem volt híres a jóságáról, nem véletlenül állandóan eladják.
Az OM 300mm f/4.5 mennyire jó nemtom, a 4/3-os ZD 50-200+EC14 ami 280/4,9-nek felel meg jobbnak tűnik, meg világosabb (lap alján) de ez nem sok infó.
-
MrChris
nagyúr
válasz
pana0017 #6450 üzenetére
Ebben a táblázatban minden benne van. Lamella különbség, felbontás bevonat... Amúgy meg első hsz.!
-
polcsa
aktív tag
Szerintetek egy Zuiko Digital ED 70-300 1:4-5,6 zoom obi és egy Zuiko OM Auto-T 300 1:4,5 fix obi közül melyik lehet élesebb?
Nincsenek árban olyan messze egymástól. Vagy ennyivel jobb a régi fix obi?Ja, az F.ZUIKO miben más? (OM-SYSTEM F.ZUIKO 300mm 4.5)
-
daniduke
tag
Már sokszor le volt írva, fejből én sem tudom de láttam már itt is ezerszer, használd a keresőt, google-t.
Sokat nem szabad adni értük, ahogy a rögzített hszben is van: 5e max, de akkor nagyon jó állapotú legyen.még annyi hogy nem egy hiánycikk, irányjelzős m42 adok veszeken, arcképes FAV csoportban, olx-en mindig van pár. (mármint ha mindegy hogy melyiket veszed, ha specifikusan akarod épp valamelyiket, azt lehet keresgélni kell)
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy milyen különbség van a Helios 44-2, 44-3 és 44M-4-es objektívjei között? Mi a reális ár értük? (esetleg valakinek eladó?
)
-
copass
veterán
válasz
berobi78 #6445 üzenetére
pdaw-nak is van adaptere, olcsóbban
m42-ben volt ilyen obim 1100D-re peremes adapterrel, minőségi darab, nyitva is szépen rajzol és jó nehéz! -
berobi78
tag
Sziasztok, létezik pentax-canon adapter?
Egész pontosan egy ilyen (Vivitar 28MM 1:2.5 Auto Wide Angle Lens) obit fel tudnék tenni egy 600d-re? -
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01 #6437 üzenetére
Nekem is vannak panasonic-al meg olympus-al lőtt fotóim is itt: [link], döntsd el magad... bár néhányan más véleményen vannak, szerintem ha jpeg-ben gondosan beállítod a fehéregyensúlyt, +egy kis utómunkával, vagy ha raw-ban dolgozol, kihozható hasonló eredmény.
"Az a z iso tartomány, ahol jobb a PL5 mikor lehet hasznos?"
Fényerős obival ritkán, én gyakorlatilag a g3-at sem tolom fel iso1600 fölé kb. soha, de a sötét kitobival gyenge fényben hasznos lehet a jobb magas-iso teljesítmény -
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01 #6435 üzenetére
Van amiben elmarad, van amiben jobb. X-A1-ben pl. jobb szenzor van, utómunka nélkül is szépek a színei, cserébe lassú az af, a kijelző nem forgatható csak kihajtható, kisebb az obipark meg drágák is rá az üvegek... pl5 szintén jobb picit magas iso-n, és szebbek a színei, van benne egy kéttengelyes stabi, minden másban a panasonic jobb. Ha használt milc-et szeretnél már jó ideje valszeg a g3 a legjobb ár/érték arányú gép a piacon, az evf-en kívül ezért ajánlottam korábban, és ezért kötöttem ki én is mellette... sztem ha tisztában vagy azzal, hogy a manuálokkal nem olyan egyszerű az élet mint af-el, mivel kézzel fókuszálni több türelmet igényel, akkor igen, kezdőnek is ajánlhatóak, főleg, ha szűkös a keret meg szeretnél játszadozni, nem zavar a karakteres bokeh, valamivel több CA stb. Én is manuálokkal kezdtem, és sacc 3 éve még mindíg azokkal kattogok, gyakorlatilag régi üvegekkel tanultam meg az alapokat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01 #6433 üzenetére
Új vagy használt is játszik? Sztem evf-el a legkényelmesebb manuálozni, ha ez nincs, akkor legalább kihajtható kijelző legyen... milc jobb erre a célra a kis bázistáv miatt, de érdemes utánnanézni, hogy milyen manuálokat szeretnél, ha csak olyanokat, amik felmennek dslr-re is, akkor akár tükröst is vehetsz...
-
balazsk01
újonc
Üdv mindenkinek. Kezdő fotós vagyok és érdekelnek a régi manuál objektívek. Milyen vázat ajánlanátok hozzá? Kezdőként egyáltalán érdemes belevágni a manuálba? Főleg MILC gépek érdekelnének, de DSLR-t is meghallgatok (Canon?). MILC esetében az EVF létszükséglet?
-
grigo
őstag
válasz
Zozzant #6431 üzenetére
És tényleg....
Fasza, soha nem mertem hozzányúlni
Fel sem merült, hogy ennek szerepe lehet.
Köszönöm az infót, amúgy tényleg beijedtem, hogy valamit széttekertem benne. Erről most ez a sztori jutott eszembe.... -
grigo
őstag
Lenne egy nagyon láma kérdésem.
Hülyén nyúltam egy objektívemhez és elfordítottam ezt a tubust vagy mi a szart. kép
Viszont azóta finomabban mozog az egész fókuszállítás közben. Ugye nem tehettem tönkre benne semmit azzal, hogy elforgattam? -
copass
veterán
-
ccs2929
senior tag
Szia!
A200-on azt hiszem, csak M módban fogod tudni csip nélküli adapterrel használni, mert nincs a menüjében olyan funkció, ahol ki lehetne kapcsolni az obi nélküli exponálás funkciót. Ha viszont csipes adaptert veszel hozzá, akkor elvileg bármelyik módban tudod használni, mert az az adapter "átvágja" a gép elektronikáját, és úgy érzékeli, hogy van rajt valóban objektív.
@polcsa A Helios 44-2 az pre-set, ott nincs blendebeugrasztó pöcök, hanem 2 gyűrű van a rekeszeléshez
Nem lesz vele gond
-
polcsa
aktív tag
Ha kézbe véve tudod rekeszelni az obit, akkor csak fel kell szerelned és kész. Nekem olyan volt, hogy egy kapcsolóval az obin 'M'anuálba kellett állítani. Ha nem, akkor utána kell nézned, hogy hogyan lehet ezt megoldani.
Ha sikerült felszerelned, a géped érzékelni fogja, hogy manuál obi van rajta és automatikusan nem fog próbálkozni blendét állítani egyik módban sem, de ettől még használhatók. Sőt, használhatod abban a módban, amelyikben automatikusan állítja a záridőt és neked csak blendét és fókuszt kell állítani. -
Roxx
tag
Sziasztok!Kaptam egy régi Zenit gépet egy Helios 44-2 es objektívvel van hozzá egy M42-es adapterom és egy Sony A200-ra szeretném rátenni.Átkell rajta valamit alakítani,hogy használható legyen?A gépet ilyenkor csak M módban lehet használni csak?
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris #6415 üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne. Elég nagy ugrás van árban a következőhöz. Azt valszeg meg fogja közelíteni.
Az OM Zuiko 50 F1.4-esnek elégedett vagyok a képével, gondolom ennek is jó a képe. De érdekes ez a nagy szórás az árában.
Mindegy, nem sürgős, nézegetek majd ilyet is, de ahogy nézem, ezt csak kintről érdemes.faki_:
Köszi! Ez a két olx-es bíztató... -
faki_
senior tag
Ja, fotópuskára kiadja. Harveraprón is van két M42 teleszerűség, nem ismerem őket:
http://hardverapro.hu/apro/prinzgalaxy_300mm_f56_teleobjektiv
http://hardverapro.hu/apro/mc_rubinar_8500_macro_m42 -
grigo
őstag
erre azért mocskos mód kíváncsi lennék, hogy mit tudhat, meg az ilyen brutál árú lencsékre amik fel vannak rakva.
(#6410) polcsa: Fogalmam sincs. Beraktam hátha te értesz hozzá. Amit vettem eddig m42-et napokig nyálaztam a véleményeket róla, illetve faggattam a szakikat. A többiek biztos tudnak róla valamit, van itt bennük annyi felhalmozott tudás, hogy meg megkérdezed, hogy 76-ban milyen üvegből használták a legtöbbet akkor kapsz egy 8-as listát típusunként szétbontva.
-
polcsa
aktív tag
Ezt pont olvastam.
Ez a Telemegor jó lehet? Az a baj, hogy nem vagyok járatos obi ranglistában. Most próbálom összeállítani az enyémet, 1. az élesség, 2. a nagyobbacska gyútáv, 3. az ár., stb.faki_:
Nem sürgős a vétel, ha megéri, inkább várok egy eladó Tair-ra. A Telemegor-nál gondolom élesebb a képe.copass:
Na a Sonnar-t pont tudtam, hogy "lista első", de hát a képüknek megfelelő az áruk is... karcolnak.
Amúgy a Telemegor is majd 2 kg, szerencsére nem szempont.
Volt egy hibás a PH-n (Sonnar 200/2.8-as), blende valszeg KO-s volt, de nyitva még használni lehetett volna. Azt az eladó sem akarta igazán eladni... -
faki_
senior tag
-
grigo
őstag
Akkor sajna nem neked való, de láttam ma egy CZJ Sonnart 135mm az arckönyvön. Veszprémben talán. Külsőre elég jó állapotúnak tűnt. De akkor ezek szerint neked valami igazi ágyú kell...
Ez volt még mellette: Telemegor 5,5/400 M42 20e alkulépes korának megfelelő állapot. Pont reggel lapozgattam én is onnan emlékszem.
-
polcsa
aktív tag
Nézegetek már egy ideje M42-es végű obit, 200-300mm körül (nagyobb jobb lenne), 20e-ig, max 25-ig, kinti fotókra. Az élessége lenne a fontos.
Tudnátok ajánlani, vagy ez mission imposible? -
Novics
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6402 üzenetére
Jó is lenne, csak elég nehezen jutok el talikra. (Eddig még nem sikerült.
)
Az a sárgásbarna árnyalat egy kicsit elbizonytalanít, mert nem annyira emberekre lövöldöznék vele, inkább "makróznék".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 3
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest