Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Olcsó, széles látószögű objektívet keresek. E-pl5-ön használnám, M42-es adapterem van, így azok előnyt élveznek, de ez nem fontos szempont.
Egy pana 20 1.7 vételét tervezem és amellé egy még szélesebbet, probaképp, ezért is szempont az ár.
Kösz a segítséget. -
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Helios 44-2-t, szépen működik is, csak egy kérdésem lenne hozzá. Valamiért az f értékek fordítva vannak felírva rá, vagyis amikor odacsavarom a 2-höz, akkor bezárul, majd ahogy elcsavarom a nagyobb számokhoz, akkor nyílik ki teljesen. (ugye attól függ, hogy a másik, kattanós csavarót meddig csavarom el, ha pl a 8-asig, akkor amikor a 2-esnél a pötty, akkor van bezáródva és ha a 8-asnál, akkor pedig teljesen nyitva)
Ezzel az is a baj, hogy a rekeszállások között nem egyenlő a távolság, így nem tudom pontosan beállítani, csak ha a kattanós csavaróval csinálom. (bocs a fura megfogalmazásokért, nagyon kezdő vagyok)
Nem teljesen értem, hogy ennek milyen célja lenne, ha direkt van, ha meg nem, akkor hol a hiba? -
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Olcsó, de jó (kitobinál jobb) objektívet keresnék, teljesen kezdőként az e-pl5-ömhöz. Ilyeneket találtam eddig:
Pentacon 50/1.8
Helios 44m-2 58mm f2
Olympus Zuiko Auto-S 50mm F1.8
Mind hasonló (5-8 ezer) árban van, melyik az ajánlott közülük?Másik kérdésem, hogy adapterben milyet érdemes? Mellé lehet-e nyúlni? Mit jelent az, hogy blendeperemes? Chip-pel mi a helyzet, az érint-e engem?
Bocs, hogy sok a kérdés, de valahol el kell kezdeni. Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Valami baja van a tápomnak
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Warships
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest