Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Muerte68
addikt
válasz daniduke #12427 üzenetére
Ha jól tudom a camdiox-ot már a Pixco gyártja azért van így camdiox mint olyan már nincs ezen a néven
Mr.Csizmás Én E-bay ről szoktam ha minőségi akkor K&F-de a fotga is elég jó kevesebb pénzért
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
dzz
aktív tag
válasz daniduke #12170 üzenetére
Hát azért ez a vetítőlencse általában 100 és 150€, szóval a nekem ajánlott darab a maga 60€-val kedvező, míg a 135-ös pentacon 70. Most kifejezetten a buké a meghatározó, ezért kérdeztem. Mindkettő határozott, markáns csak kíváncsi lettem volna hátha valakinek van testközelből tapasztalata.
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
MrChris
nagyúr
válasz daniduke #10038 üzenetére
Végig skubiztam összevetve a képeket. Számomra elsősorban a nyitott rekesz a lényeg, utána már szinte mindegy. Czj alapban elég vacak, és szinte csodát tesz a focal reducer! Szinte kétkedek, hogy tényleg 2.8-on készült a focal reducer-es Ugyan ez áll az exaktára. A kennex viszont nem lett jobb tőle, még szűkebb rekeszen se igazán. A pentaconnak megint csak jót tett. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat javít a képen, kíváncsi lennék, hogy egy rendes minőségibb obival mit művelhet. Ezzel így szinte megvan a szegény ember fullfrémje
-
Matska
senior tag
válasz daniduke #9967 üzenetére
Én csak Helios 44-2-ről tudok egyelőre nyilatkozni.
Nálam a képminőség (élesség) gyakorlatilag zuhan a képek széléhez érve. Ez leginkább végtelen fókusznál problémás, szóval nem éppen tájképelésre való (meg egyébként sem). Ha végtelennél közelebbre fókuszálok, akkor meg nem érdekel a kép széle, mert ott úgyis bokeh van többnyire. A jövőhéten lesz egy másik 50-es, a 44-2-t meg lecserélem 44-M4-re, kíváncsi leszek azokkal hogyan teljesít, de Jjeahh korábbi leírásából kiindulva nem számítok a széleken számottevő javulásra.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
80hun
addikt
válasz daniduke #9870 üzenetére
A blendés csak canon eos obikhoz kell, mivel azokat nem tudod rekeszelni csak af-es elektronikus adapterrel.
Manuálokhoz nincs értelme a blendés verziónak.Camdiox jjeahh kolegának van
Nekem nincs focal reducterem, én egy A7 váz melett döntöttem így nincs rá szükségem.
UWA-ból nekem 16-35-ös zeiss van.Aps-c nexre talán a legolcsóbb UWA megoldás egy olcsó adapter + egy Canon EF-S 10-18-as zoomobjektv. De ez már az obi miatt a kereteiden túl van.
A 18-19-20-ról induló manuál zoomok nemnagyon vannak.
Talán a Soligor/Cosina/Vivitar 19-35/3.5-4.5-et tudnád rárakni , azok olcsók.. Pentax-os verzión van rekeszgyűrű is -
80hun
addikt
válasz daniduke #9860 üzenetére
Sztem a focall reducter pont nem UWA-ra találták ki.
Sőt ha nem éjszaka csillagokat v. kézből éjszakai képeket akarsz fotózni a fényerő mit sem ér ilyen rövid gyújtótávon .Bár a 24mm még nagylátónak se mondható apsc szenzoron a crop miatt nemhogy UWA-nak.Manuálból inkább egy jobb 24mm-es obit ajánlanák pl Canon fd 24/2.8 .
De a legjobb megoldás egy sigma dn 19mm f2.8 lenne , v akár egy sony 16mm f2.8.
Ráadásúl ezekhez legalább van torzításkorrekció és még af is van. -
Matska
senior tag
válasz daniduke #9860 üzenetére
Én a B-vel kezdeném mindenképpen. Nagyobb fényerőt és látószöget ad mindennek amit még elé tekersz. Nekem legalábbis nagyobb örömet adna, ha az összes objektíven dob a dolog, mintha veszek a meglévők mellé még egyet.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
80hun
addikt
válasz daniduke #8987 üzenetére
Sőt ha milcre rakod akkor m42-eos + eos-nex(m4/3) beépített blendés adapter és máris van rekesz is
Igy lehet a cyclopra is rekeszt csinálniDe léteznek helicoid adapterek is amivel fókuszt is tudsz varázsolni némelyik obira.
EL-Nikkor 50/2.8-hoz azt használ komám a IR NEX-en. -
-
fefe9
tag
válasz daniduke #8770 üzenetére
Zotya21, daniduke, Maxx71: köszönöm szépen a válaszaitokat, iránymutatást, jobban képbe kerültem. Próbálok minél több infót összeszedni, hátha majd egyszer fentebb tudok lépni kategóriában.
(#8778) Balinov: érdekes a bokeh ennél az obinál. Nem tudom, segít-e, de nálam pl. a Minolta MD 50-nél csak akkor kerek, ha teljesen nyitva van a rekesz, viszont akkor a mélységélesség kisebb. Egyet rekeszelve penge, de akkor meg eltűnik/szögletesedik a bokeh.
Tájképre lehet, egy nagyobb látószögűt kéne kipróbálni, pl. 28mm körüli a te vázadon már jó lehet.--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
tvamos
nagyúr
válasz daniduke #8640 üzenetére
Hat igen, rekeszelve jo, viszont mar nem sokkal fenyerosebb, mint a kit obi.Pedig az elvileg csak f/5 korul van 25mm-en. Vagy valamit rosszul csinalok. No majd ki kell ugy is probalni, hogy szembol tuti semmi feny nem jon.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #8133 üzenetére
Akkor valszeg hagyom a francba... esetleg valami más megfizethető F2.8 vagy F2.4-es 24-28mm, max 30mm m42-es üveg van ami ennyire nem botrányosan rossz? Az m42 bajonett a speed booster miatt lenne fontos.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fattyu
veterán
válasz daniduke #8098 üzenetére
azért nincs ilyen méretben opció mert ami kirajzolja a nagyobb szenzort az nagyobb. meg amiben benne van a rekesz az is.
szóval értem hogy pici és már megvan. de erre egy forintot se költenék mert csak a szart reszeled.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
masterful87
senior tag
válasz daniduke #7866 üzenetére
Hm, ez piszok jól hangzik, elgondolkoztam egy pillanatra a dolgon!
De ha beírom ebayen, hogy "sony nex focal reducer", akkor 22e a legolcsóbb holmi, és külön van PK, CY, MD, M42, stb.
Szóval nem két fillér. Gondolom meg lehet trükközni, hogy veszek egy Sony E/Canon EF boostert, és akkor a Canon foglalatba cserélgetem az adaptereket, így egy boosterrel megoldhatom több lencse használatát is?Mert ugye Canonra van M42,PK, Nikon F, meg CY adapter is, korrekciós lencse nélkül, végtelen fókusszal.
Samsungra keresve nincs is booster, MFT-re meg 50-től indul a móka.
Én keresek rá rosszul, vagy ez tényleg ilyen drága holmi?
-
masterful87
senior tag
válasz daniduke #7864 üzenetére
Úgy érted, hogy a felsoroltak közül a Samu bázistávja a legnagyobb (~25,5mm) a többié meg 17,7mm, 18mm, 19,25mm, ezért ha régi C-mountos kameraobit tennék rá, akkor max 10 centiig tudnék makrózni?
A focal reduceres részt viszont nem értem, igazából sose tudtam, hogy mire jó, eddig nem használtam, nem is hiszem hogy lenne rá igényem. De szabad a gazda, mire jó, és milyen hátrányom lenne a "nem használatából"? -
jjeahh
nagyúr
-
dzz
aktív tag
válasz daniduke #7458 üzenetére
Hi,
Nem nekem íródott ugyan, de a cél az eredeti kérdezőéhez hasonló, bár nem kifejezetten astro
Az én jelöltjeim csillagképes (olykor tejút) fotózáshoz µFT rendszeren:
Rokinon 14mm F2.8 Ultra Wide Angle
Samyang 12mm f/2.0 NCS CS Lens
Samyang 10 mm F2.8 WeitwinkelA befutónak a 12mm-est érzem a fényereje és a 83° szélessége miatt, de itt jön amiért írok.
Barkácsolást említettél! Varrógépműszerészként nem riadok meg az apró alkatrészektől, van pár javított manuális obim és szeretek is ilyesmivel bíbelődni. Ha lehet ne tartsd magadba, hátha a „házibarkácsos igyénytelen” megoldások alapjain lehet valami okosat alkotni és nem annyira barkács jelleget kölcsönözni neki.
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
Ádcs
csendes tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #7401 üzenetére
Végülis ha jól értem durván rövidebb záridőt kapok focal reducer-el ugyanolyan rekeszen, így sokkal gyengébb fényben is tudok vele fotózni-videózni, nekem ez is elég, de lehet megint elhalasztom és nem veszem meg egyelőre, mert picit eloszlattátok a rózsaszín ködöt
MrChris: A széleken biztosan gyengébb lesz, de ez lehet inkább az obi hibája, középen elvileg inkább élesebb kéne legyen, CA-ra kíváncsi lennék... a gyútávokkal úgy vagyok, hogy videóra ekv. 24-150mm között, fotóra ekv. 24-400mm között bármi jöhet, tökmindegy, hogy megfelel-e a "sztenderdeknek" vagy sem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #7399 üzenetére
Az elsődleges a + záridő gyenge fényben, de azért az extra dof is érdekelne, ezekért szeretnék focal reducert. Az apsc vagy h szenzor engem annyira nem érdekel, mert drágább lenne egy ilyen szenzoros gépre váltani mint venni egy focal reducer adaptert. Dofsimulatorral próbálkoztam, de ha összehasonlítok azonos szenzoron egy obit az eredeti fényerejével/gyútávval és focal reducerrel kapott gyútáv/fényerővel, nem igazán látok különbséget dof-ban...
-
MrChris
nagyúr
válasz daniduke #7138 üzenetére
Én úgy láttam, hogy eléggé tönkrevágja, főképp apsc-n. A G6-on teljesen jók az OM-ek, régi e510-en pedig még picit jobbak. Canon 700d-n viszont picivel pixelkukkolva szinte alig észrevehetően gyengébb, de ez lehet a szenzor miatt volt. Még fuji xe1 jöhetne számításba, tetszik a színe és a magasisos színtartása.
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #6904 üzenetére
te erről beszélsz? sosem láttam még, ez tényleg teljesen másnak tűnik
-
jjeahh
nagyúr
válasz daniduke #6902 üzenetére
én mft-n használok, valszeg apsc-n kb. annyi lesz az eltérés, hogy jobban fog vinyettálni...
képminőség: nagyon vinyettál, széleken ken, nagyon CA-zik, kopott a képe, ellenfényt nem bírja, cserébe középen szép éles, és tud "swirly bokeh-t", szal játszani nagyon jó de semmi komolyat nem kell elvárni tőle makróra viszont fura módon tűrhető, csak minden egyes darabnak más a közelpontja
építési minőség: full fém, az enyémben rengeteg a rekeszlamella és lekerekítettek, cserébe nagyon kell kímélni, nekem már kettő tönkrement, ha picit megfut a fókuszgyűrű pl. amikor csavarod fel az adapterre és próbálod enyhén rászorítani, akkor b*xhatod, többé nem lehet fókuszálni vele az adapterrel vigyázni kell, mert nekem amit velük adtak rosszak voltak, külön kellett vegyek... ezeket lőttem vele: [link]Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
masterful87
senior tag
válasz daniduke #6490 üzenetére
Tehát manuál üveggel a Canonokon nincsen folyamatos élesség visszajelzés, csak akkor van egy csippanás, amikor pont megvan a fókusz?
Mert D5100-on alapból van élesség visszajelzés, és itt villog a zöld pötty, majd ha megvan az élesség, akkor egy határon belül folyamatosan világít a zöld! A Canonnal szemben itt a csippanás hiányzik, de ez nem akkora tragédia!
A Pentax K10D meg chip nélkül ad folyamatos visszajelzést, és még csipog is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Windows 10
- Assetto Corsa
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2