Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Nekem egy Pentax 2.0/50 van 450D-n, de szerintem hasnló felépítésű lehet a két obi. Nagyon finoman kell tekerni a fókuszt, hogy pont jó helyre kerüljön. Ha az AF csippanásra vársz már rég továbbtekerted. Szinte csak live view ad jó eredményt.
A diopter állást ahogy írták be kell állítani, de ahhoz meg nagyon jó szem is kell. Nekem nagyon jó de így is nehéz a keresőben pont élesre állítani.Nick: HE_Storm
-
Rapid136
őstag
Mondjuk egy téglafalat is le kellene merőlegesen fotózni nyitott rekesszel. Akkor kiderül hogy a közép élességéhez képest egyenletesen változik a széle felé, jó-e az adapter.
És mondjuk egy AF-es 1,8-as obival pontos az élesség?Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
Asztalra tegyél állítva egy könyvet szenzor síkban és állványról 2-3 m-ről állítsd keresőben élesre, majd kapcsold át liveview-ba és 100% nézetben ellenőrizd. Ha nem éles akkor vagy rossz helyen van a mattüveg, vagy az azaz ovf nem elég ahhoz, hogy precízen élesre állítsd. Próbáld meg ugyan ezt becsippantósan is. Mind két irányból (makro-végtelen) az első csippanásnál ellenőrizd liveview-ban.
Az én csippes adaptereimmel mindkét irányból hamarabb bejelzett. -
Muerte68
addikt
igazából APSC-n elég jól megvan az örvény meg a peremsötétedés is nem sokat vesztesz ami hiányzik az max a sötétedés széle de azt akár utólag is mókolhatsz rá ha az hiányzik
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
Nálam a bokeh valamivel krémesebb lett, a flare formája más, de amúgy nagyjából a karakter maradt a régi... az élesség nőtt, CA kevesebb lett a Camdiox-ommal, de a képszéleken valóban ront, bár az örvény bukés üvegek képszéleken amúgy sem valami erősek. Ha saroktól sarokig frankó focal reducer kell, akkor lens turbo II.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
Miért? Ha az M42-es jó akkor az OM is!
Praktica B: 44mm
Sony A: 44.5mm
M42: 45.46mm
OM: 46mm
Nikon F: 46.5mm
A Praktica B szerintem már elég necces, csak valami speckó módon lehet megoldani, mert az a fél mili eléggé számít, lévén az adapternek is kell valamekkora falvastagság. -
MrChris
nagyúr
Akkor Canon fd sem jó a bázistáv miat? Pedig ha jól emlékszem jjeahh-nak volt ilyenből 24/2.8-a ami nyitva is jó volt. Nekem Oly OM24/2.8-am van, ajánlanék ilyen típust, de létezik ebből gyenge példány is, meg elég drágán mérik, bár pár hete volt a zindexen 20e alatt, gondolom elkapkodták. A rekesze harapósan racsnis, műteni kell, ha fokozat mentesíteni szeretnéd.
-
80hun
addikt
Tehát maximum M42-es obi jöhetne szóba. 24mm-es.
Presetet(fokozat nélküli rekesz) nem fogsz találni sztem..
Nincs is olyan sok m42-es 24mm-es obi.Kérdés az is hogy A580-on van e auto iso videózás közben
Nem éppen videózásra termett az a váz (volt A580-am)
-
faki_
senior tag
Az olcsóbb 24/2.8-ak vannak 15-20e Ft környékén (Cosina, Sigma, Tokina, Vivitar...). Egyik fajta Vivitarom volt (Cosina gyártású Vivitar 24mm F2.8 MC WIDE ANGLE), ez 2.8-on nem az igazi, F4-en már a sarkokig meglepően éles, közelpontja kevesebb mint 20cm, távolra/végtelenre fókuszálva kiábrándító.
-
faki_
senior tag
A vetítő- és a nagyítóobjektívek között még érdemes lehet szétnézni, de a használatuk körülményesebb, az érdekesebb, ritkább darabok itt sem feltétlen olcsók:
Projection lens,
Enlarger Lenses. -
daniduke
tag
A filléres tételek listája sajnos ennyivel ki is merült. Amennyiben milced van, cctv obik közül APS-C-re a Fujian 35mm 1.7-t érdemes kipróbálni. 5 ezer körül van + max 2 ezer hozzá az adapter. Itt tudsz mazsolázni. Ilyen field curvature-t más objektívnél még nem láttam
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
jjeahh
nagyúr
Bocs, az kimaradt, hogy olcsó kell . Esetleg Domiplan? Annyira nem bubi mint a nagytesók, de azért ki lehet belőle hozni a kisördögöt, nálam mft + focal reducerrel már a széleket is csavarja picit, a7s-en meg egész örvénylős volt. Esetleg cctv obik nem játszanak?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
"ami egyértelműen jobb, de hasonló karakterrel"
Egyértelműen jobb van, de hasonló karakterrel... Ezért szeretjük az orosz objektíveket
Esetleg kevésbé karakteres, de élesebb-kontrasztosabb fényerősebb alternatíva a helios-ra: soklamellás kerek blendés revuenon 55mm F1.4, kékbevonatos OM zuiko 50mm F1.4, amiket ismerek.
A jupiterre meg a 135mm zeiss sonnar lehet alternatíva, ha a karakter helyett inkább a képélesség, kontraszt a lényeg, ebből a feketék elvileg a legjobbak.
De jók az oroszok is, csak másak, szerintem azokat is simán odaadhatod neki, egy jupiternek személy szerint én is örvendenék (helios már van)[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Helios 44M - 58mm, f2 - Oroszosan "kopott" kép, flare, örvénybokeh, nem túl éles de cserébe nem CA-zik vészesen, egyedi karakter, szeressük
Jupiter 37A - 135mm f3,5 - Oroszosan "kopott" kép, rekeszelve is gyönyörű kerek bokeh, 135-ösök között viszonylag élesnek számít, de szerintem a jupi 11 élesebb nála.
Porst 35mm f3,5 - ? fogalmam sincs[ Szerkesztve ]
-
-
-
Mr.Csizmás
titán
-
faki_
senior tag
A Revuenon név alatt a Quelle áruház lánc árulta a különböző gyártású objektíveket (a Revue gépekhez), szóval itt ezerféle variáció van. Támpont lehet, hogy melyik géphez volt és az minek az átnevezett változata. Általában lágyabb rajzolatúnak tartják a Pentax obijainál. Párom egy 1.7/50-est használt egy darabig, azóta is bánja, hogy eladta, mert élesség tekintetében nem igazán maradt el nyitva sem az azóta kipróbált, többszörös árú etalon lencsék szintjétől. Persze az is lehet, hogy egy egyedileg kifogott jó darab volt, egy ilyen képet csináltam vele, exif benne van.
A 200-asból a Pentax bajonettes, MC-s Chinon verziót próbáltam (ennek is van a Revuenon változata), bánom, hogy nem maradt meg, 7e Ft-ért adtam el... Két kép, ami vele készült: F4, F5.6. De mint a fenti is, ezek már élesített, vágott képek ~14 Megapixelből. Ha nagyon érdekel, el tudom küldni a RAW-ot.
-
MrChris
nagyúr
-
faki_
senior tag
Nem M42, de a keretedbe belefér adapterestül egy SMC Pentax-M 28mm F2.8. 10-12e Ft körül van a reális ára, az F3.5 verzió picivel drágább és ritkább, mert ennek a fényerő hátránya ellenére jobb képe van. Olcsóbbak a Chinon, Revuenon modellek, talán M42 is van belőlük. Ha az élesség az elsődleges szempont, nemrég láttam eBayen ez utóbbiak valamelyikéből Macro verziót 10-15e Ft környékén, azt érdemes lehet kipróbálni, ha van rá lehetőséged.
Telénél a fotópuskához is gyártott Tair 300mm F4.5 szokott sláger lenni, 20e Ft alatt kifogni szerencse kell. Gyakoribb és olcsóbb a Pentacon 200mm F4 és a Jupiter 21M 200mm F4.0, 5-10e Ft. A Chinon és Revuenon 200mm F3.5 van M42 és Pentax véggel, ezek is akár 10e Ft alatt megkaphatók és létezik MC-s változatuk. Ha már Pentax, akkor még ott van a saját SMC bevonatos SMC Pentax-M 200mm F4. A többi lehetőség (Tokina, Takumar...) már inkább eBay-es kategória, itthon ritkán fordul elő.
-
jjeahh
nagyúr
3: fujian, bár nem emlékszek milyen géped van, ha dslr, akkor felejtős... én is használok egyet milc-en
-
félisten
A Helios-t meghúzam, és eltűnt a kotyogás.
A Jupiter üvege pedig tiszta, szóval no para.
Köszi a tippeket!Más 1: Szerintetek van esély arra, hogy 20k alatt találjak olyan 28mm körüli manual vagy Minolta AF lencsét, ami f2,8-on is képes egy 6MPixeles APS-C érzékelőre éles képet rajzolni?
Más 2: 200-300mm körüli telét keresek minél nagyobb fényerővel, szintén a 6MPixeles CCD-re kell éles képet rajzolnia nyitva. Erre is max 20-at szánok, de nem baj, ha 5-ért utánam vágják, annál több egyéb lencse jön ki belőle.
Más 3: Keresek 135mm-ig olyan lencséket, amiknek jellegzetes, érdekes karakteres képük van. Nagyon bejön pl. a fujian 25mm f1,4 rajza. Nem feltétlenül ilyet keresek, csak valami ehhez mérhetően jellegzetes lencsét.
A meglévő Helios-om is érdekes bokeh-t tud nyitva, de nagyobb dózisban keresem mosta jóságot.Kössz.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MrChris
nagyúr
35mm-nél (~100eur) nagyobb látószögű régi manuálok már nem muzsikálnak valami jól croppos vázon, a fényerős meg elég drága is. Eredeti Olympus OM-ből a jók nem lesznek olcsóbbak mint a Minolta MD, sőt... kb. egy jó 50/1.4 25ezer, 135/2.8 25-30ezer, 24/2.8 40ezer, 100/2.8, 50ezer... Persze ki lehet fogni olcsót is meg gyengébb szériát.
-
félisten
Erre valaki tud mondani okosat?
Nem nagyon ismerem a kínálatot, de jól jönne némi segítség, hogy kb. mit keressek, mert nem szeretnék sokat bukni a próbálkozásokon.Tehát röviden: 35, 85, 135mm lencséket keresek egyelőre egy 6MPixeles APS-C érzékelős gépre, de később lehet, hogy 16Mpixelen is kell működnie, de nem várom el, hogy azon tű éles képet adjon, csak totál homály ne legyen.
Első körben az a fontos, hogy szép lágy háttérelmosásuk legyen, és nem baj, ha fényerősek.Ki is néztem már egy 135mm-eset: [link] Mi a véleméyn erről?
És két 35mm-est:
- Chinon mc 2.8 / 35mm
- Flektogon 2.4 35 mm Carl Zeiss Jena M 42És végül egy 90mm-es:
Vivitar 90 mm / 2.8 MACRO 1:1 LEKÉPEZÉS M42Érdemes valamelyiket megvenni?
Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
Szia!
Nekem az index minolta aanalóg fórumról sikerült beszereznem egy md 50 1.4-et és egy md 28 2.8-at 10e alatt. Mindkettő igen kedvemre való darab,
minimális rekeszeléssel igen éles képet adnak vajpuha fókuszgyűrűvel. Pen vázon használom őket.
Vettem még egy soligor 75-205 3.5 macro szörnyet. A maga 1 kilós súlyával számomra használhatatlan a fele akkora tömegű vázamon...[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Nem elektronikus a blendemozgatás, hanem mechanikus.
Tehát E-mount-ra is van hozzá olyan átalakító amivel lehet mozgatni mechanikusan is.
43-ra ehhez a mechanikához nincs hely. m43-ra már vanEgyébként házilag is meg tudod oldani a kallantyú rögzítését egy általad választott f értékre - már ha nem félsz
A régebbi A-mount vázak meg elég nyomott áron mennek, akkor kisebb lesz a crop és lesz hozzá autófókusz és stabilizálás, alapvetően azon éri meg egy ilyet használni.
-
félisten
Ma reggel licitáltam egy 50-es f1,4 OM lencsére, hátha értelmes áron megkapom.
Más téma: Egy olyan kérdésem is lenne, hogy létezik olyan megoldás, ami egy Minolta AF lencsét használhatóvá tesz 4/3 vázon?
Tegnap kaptam kölcsön egy Minolta 80-200-ast, ai egy passzív átalakítóval meseszép eredményt adott az E-30 vázamon. Egy baj van csak; nem tudom állítani a rekeszt, így csak teljesen nyitva lehet használni, ami azért is rossz, mert nyitva nem tűéles a kis 12 MPixel-es érzékelőn.Erre van megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
OM 135/2.8 az egyik legjobb (nemcsak a bokeh-ja jó, kompakt és mechanikailag is ez áll a legközelebb a drága OM-ekhez, vajpuha az élességállítás nekem volt ezért tudom) Sonnar szintén nagyon jó és olcsóbb mert gyakoribb
(De azt írtad ekv. 200-ig ez meg már 270)[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
jaa, a beltér! Szobabelső az teljesen más, én azt hittem kültér, panoráma a téma. Nem véletlen, hogy belteret sokan akár halszemmel is fotóznak. Az egyenestartó, de extra nagylátószög (ekv. 18mm-nél rövidebb) szerintem már extrémebb torzítást ad, mint a halszem, vagy a részlegesen korrigált halszem.
Beltérben túl sok alternatívád nincs, marad a drága nagylátó..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
jjeahh
nagyúr
az omd stabija igen, a többi sztem nem sokat számít főleg a mai szenzorok mellett, amik bírják az iso3200-at is...az én vázamban is kéttengelyes stabi van, de szinte olyan mintha nem is lenne.
-
gorgo
őstag
"tökölni kell a torzítással". Hát, legalább 2 négyzetet be kell pipálni (torzítás korrekció és vinyettálás korrekció), meg jól fotózni, hogy legyen ~25-30% átfedés, a többit teljesen automatikusan végzi a PS.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
p_adam
addikt
Nem nagyon van értelme, szinte csak az OM lencséket lehet rendesen adaptálni hozzá (amiből 18x2=36mm a legszélesebb) és a nagylátószögű objektívek mindenből elég drágák. M42-höz csak lencsés adapter van, nincs értelme.
Szóval maradnak a gyári zoom objektívek.
Egy nagylátószögű FF objektívet egyébként sem érdemes adaptálni csak ha bitang éles középen mert a kisebb pixelméreten látszani fog hogy nem erre tervezték.
-
MrChris
nagyúr
ez sajnos nem fog menni. 8-10 milis lencsék alkalmatlanok lesznek, már a 24mmes obi is határeset, egy jobb darab a kitobi szintjét tudja. Onnan lefelé pedig kezd aranyárba kerülni. MF obik kb 35mm től kezdenek igazán jól muzsikálni, alatta csak a natív marad. Ez meg nagyjából a zd9-18.
-
zolka78
senior tag
Ezek régi képek, már nem emlékszem pontosan, meg nem is csináltam nagyon csak bohóckodás képen, repi volt a harmonika kihuzat. De szerintem nyitott rekesszel próbáltam élesre állítani, és amikor úgy gondoltam jó lesz, akkor beugrasztottam a rekeszt. Persze pár képet el kell lőni, mire 1 jó lesz. Viszont egy makró sin nagyon sokat tud segíteni, arra hamar rá fogsz jönni, ha komolyabban érdekel a téma.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
Az a zeiss jena 50/1.8 véletlenül nem egy pancolar? Mert olyanom nekem is van. Szerintem nem eget verően rossz mint ahogy sokan mondják, persze sokan túl is istenítik. Tény, hogy nem egy iq bajnok, kihuzatos makróhoz nem éppen a legideálisabb, pont ezért. Ráadásul ehhez már igen csak rekeszelni kell. Nekem kihuzattal ezeket sikerült kihoznom, csak úgy próba képen, de többet nem játszottam ezekkel.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
félisten
-
MrChris
nagyúr
tegyél fel képet, így nehéz okosnak lenni. Alapvetően közgyűrűvel nagyon kicsi lesz a mélységélesség. A lágyság pedig attól is lehet, hogy az adapter és kihuzat belül valamennyire szórja a fényt, ettől csökken a kontraszt és élesség érzet. Pl. fekete bársonnyal, tépőzár szőrével lehet kibélelni. De még az is lehet, hogy az obi nem komálja a közgyűrűzést. Elég drágán mérik ezt az obit (nemtom miért) , érdemes megcsináltatni szakemberrel, ne erőltesd a blendét. 1,8-on milyen a képe? Becsillan vagy használható? Tudnál feltölteni 1,8-on készült képet?
-
MrChris
nagyúr
a 14-45-t nem ismerem, 14-42-m van az jól karcol az e510-en. Manuál obival szerintem kiválthatatlan. Volt egy OM 28/3.5 obim annak megegyezett vele a képminősége azonos gyutávon. Fényerőben sincs érdemleges különbség. A 24milis obik amik jók inkább 30tól vannak. És fényerőben se nagyon vagy előrébb. Alatta meg exponenciálisan nő az ár, többe kerül mint a mostani szeted. Ha nem váltasz rendszert én a helyedben vennék egy ZD35/3.5 makrót, 30ért össze lehet hozni, portréra pedig egy jó 50/1.4-et, persze legjobb a ZF50/2 Népszerű az OM50/1.8 de sajnos annak pont az a hibája, hogy darabos a bokéja és 2.8nál jön meg az éle. Egy jó helios szépen mos, csak f2-n még becsillan.
-
MrChris
nagyúr
4/3-on az azt jelenti 20-60mm. 50-es manuál. Az alatt megugranak az árak ha éleset akarsz. f2-n is jó 50-es 15-30e között van. 35mm-ből 2,8-on jó már húzós, ha nincs szerencséd. Milyen gyutávot, hány obit és mennyit szánsz rá? Mit szeretnél fotózni manuállal? Most mid van?
-
ccs2929
senior tag
-
MrChris
nagyúr
ahogy fentebb olvashatod sok a változó hogy melyik a legélesebb, legjobb ár értékű 50-es. Írd meg nyugodtan mit néztél ki, a srácoknak van tapasztalata... de mint ahogy a modern obiknál, ezeknél is van minőségi szórás és különböző változat! Az adott példány pedig +- kilóghat a sorból
Azt én is tapasztaltam, hogy a régi lencsékből más minőségű képet hoznak ki a különböző szenzorok. Ami megfordult nálam Canon 700d-n jóval gyengébb volt u.a. a lencse mint az Oly E510-en, ami számomra eddig a legjobban tolerálja ezeket. -
faki_
senior tag
Pentax bajonettesből valószínűleg mindent megtalálsz, de M42 is rengeteg van:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/
http://www.pentaxforums.com/userreviews/ -
p_adam
addikt
Olympusból nagyon számít hogy milyen széria, valahol valószínűleg finomították a gyártást.
1 000 000 feletti szériaszámmal már a jó darabok vannak, a dolog hátránya hogy rettentő ritka, én is keresek egy jó ideje amiket látsz azok se rosszak, de nyitva nem lesznek élesek és a becsillanásra is érzékenyebbek.
Minoltából az MC-Rokkor PG elvileg a legjobb de a korai MD is jó, 55mm-es szűrőmenettel.A Takumar-ból megint van egy jó változat ami pl. arról ismerhető fel, hogy nem sárgul be (Nem radioaktív a felhasznált üveg) de extrém ritka az is, egyre jobban elkapkodják...
Egyébként oldalak amik ezzel foglalkoznak: mflenses.com fóruma, artaphot.ch (Minolta) meg rengeteg egyéb oldal, pl. a photo.net bár ott elég régi információk vannak amik digitálisra nem feltétlen érvényesek
Vagy itt is vannak hasznos tesztek: erphotoreview
Van sok csoportos 50mm-es teszt (pl. Youtube-on is) de azokat sem kell készpénznek venni, mert mindegyikből vannak jobban teljesítő darabok és az adapterekből is vannak jók és kevésbé jók ami befolyásolja a széleket...
De a rajzolatát mindegyiknek lehet látni, szerintem az egy kicsit többet számít, mint maga az élesség és mindenkinek más fog tetszeni jobban. -
fattyu
veterán
mire rakod?
mert pl canon 350dn a az oly 1.4 egy rakás fostalicska trágya lágy szar volt. nexen meg sokkal sokkal jobban működött. szenzor mikrolencsék nemtom mi miatt de mintha másik obi lett volna.
minolta fel se megy canonra pl. lehet mások tudják tükörmentes vázad van akkor mindegy is.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrChris
nagyúr
50-esből a legnagyobb és olcsóbb a választék. A ruszkik olcsók és nagyon baráti áruk van ~5000ft.
Ami igazán 1.4-en is jó az 12-25 körül van, pl. OM50/1.4 SMCTakumar50/1.4 Minolta 50/1.4
135-ből is viszonylag nagy a kínálat hasonló árban, Sonnar, Olympus OM, Konica135/3.2, Jupiter...
Használható 28-as már sokkal drágább 30felett kezdődik ami érdemes.
Természetesen lehet szerencsével olcsóbban hozzájuk jutni. Mint ahogy drágán is lehet xarba nyúlni tuti márkával, típussal. Vásárlás előtt le kell ellenőrizni mit nyújt nyitott rekeszen 1:1 nézetben, mennyit kell szűkíteni hogy megfeleljen... Van szórás minőségben, szériában.[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
Na ez messze nem ér ennyit, nekem is volt, igaz auto reflecta márkájú, de egy kutya, 2,8 alatt nem mondhatni túl élesnek, én 7500+postáért adtam el.
Inkább ez, olcsóbb is, konkrét tapasztalatom nincs vele, nekem az 1,4/55-öm volt, ami elég penge volt.
Vegyél egy olcsó Heliost 2/58-at azzal nem lősz mellé, olcsó, és, ha nem jön be, árában el tudod adni, nekem van, és szeretem /de ez csak az én véleményem, hallgass meg másokat is, akinek több tapasztalata van/
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
MrChris
nagyúr
a speed booster elfogadható képminőségűnek tűnik rengeteg teszt megnézése után, de tagadhatatlanul ront rajta, rekeszeléssel se javítható. Fényerőben kb ½fé plusz, szélek, sarkok kicsit keni. Pedig elég drága. A többi olcsó változat kritikán aluli, max videóra. E500-ra nem tudod használni a tükör elfoglalja a helyet. Ha a 0.71-es 3-400$-os ad kompromisszumos képet akkor egy 0.5-ös szorzójútól sok jót nem várnék, árban sem, de még nincsen olyan. Szvsz nem éri meg, annyi pénzt inkább egy natív obiba tennék, pedig lenne miket rácsavarni
-
jjeahh
nagyúr
sztem ha ilyen kínai adaptert szeretnél fontolj meg akkor már helyette egy használt nexet is az árukból kb. kijöhet egy 3, 5 vagy c3, a nagyobb szenzor miatt kapsz szélesebb látószöget, több dof-ot, és focus píkinget...ha ez utóbbi bejön, egy haszn. nex ideális manuálozós másodváz lehet
-
jjeahh
nagyúr
nem tudok róla
szerk: valahol olvastam pedig egy közelgő minden eddiginél széleslátóbb speed booster-ről vagy lens turbo-ról, nem tudom forgalomba került-e azóta, ezek szerint nem
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sajnos lejárt a szerkesztési idő.
A Mitacon oldalán csak Sony NEX és Fuji X konvertert láttam. Ez szintén 0.72-es szorzójú, vagyis csak APS-C érzékelőből "csinál fullframe-es gépet".
A Metabones Speed Booster is 0,71 szorzójú, de ott van MFT is, viszont nincs m42 bajonettes verzió.
Így egyelőre marad ez a kínai cucc. Sajna, 25k körüli ára miatt nem merek belevágni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
sztem ez elég gáz lehet ha egyáltalán működik, a metabones speed booster kínai másolata...ilyen koppintásokból én minimum egy mitakon lens turbót vennék meg esetleg, de azt is csak próba után, az legalább nem ennyire noname, egész érdekes obikat gyártanak
amúgy igen, szélesebbet lát elvileg, és a fényerőt is növeli...asszem van olyan is, ami nem csak 0,72-szeres, hanem gyakorlatilag mft-ből ff gépet csinál ami a látószöget és a dof-ot illeti[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest