-
3100 - 3001
16861 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-07 05:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
lev258
veterán
-
Dhampir
félisten
FPS-vesztést tapasztaltál a MáSik oprendszerhez képest?
(#3095) ubyegon2
Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat.

-
törölt tag
Ez így van.
Kérdés: Neked milyen videó kártya van alatta? Mert nekem Nvidia, de szerintem az intelt használja alapból. Tudom van a Bumblebee nevű okosság, de gondolom magától nem vált át, csak ha én azt mondom neki. -
tolvaj!
őstag
Jó kérdés, de a Mint unalmas és abszolút kezdőknek ideális. A Debian a Jessie óta kezdőknek ideális, rugalmas, gyors és meg lehet ismerni a Linux alapokat működés közben.
Első tapasztalatok a Jessie- vel.
Cinnamon upgrade LMDE2 repoból. Gondok a hanggal, ilyen apróságok, nem ment zökkenőmentesen, de már jó ideje változatlan és stabil az állapota, pedig igazi koktél lett belőle a sid/strech/betsy hármasnak köszönhetően.
Ennyi így hirtelen. Kedvcsinálónak!(#3093) tolvaj! Sok terminal parancsot ismer a macska amúgy?

Nem tudom, de egy tucat majom is megírja a Romeo és Júliát.... Az ördög nem alszik!

-
ubyegon2
félisten
Jó kérdés, de a Mint unalmas és abszolút kezdőknek ideális. A Debian a Jessie óta kezdőknek ideális, rugalmas, gyors és meg lehet ismerni a Linux alapokat működés közben.
Első tapasztalatok a Jessie- vel.
Cinnamon upgrade LMDE2 repoból. Gondok a hanggal, ilyen apróságok, nem ment zökkenőmentesen, de már jó ideje változatlan és stabil az állapota, pedig igazi koktél lett belőle a sid/strech/betsy hármasnak köszönhetően.
Ennyi így hirtelen. Kedvcsinálónak!(#3093) tolvaj! Sok terminal parancsot ismer a macska amúgy?

-
Dhampir
félisten
Ismét nincs mit! Végül is Te csináltad.

Kicsit irigyellek benneteket, hogy ki bírtátok várni a frissítést, én már elkezdtem jó rég a cinmanó 2.6-tal, azóta folyamatos a dolog, de így sose tudom meg, milyen a normál verziófrissítés.
Könnyen ugráltam persze, mivel Debian 8 a másik fő rendszer, bár ott se volt egyszerű a cinmanó frissítése.Vannak tapasztalataitok a Rendszerbeállításokkal? Nekem a kisalkalmazások, asztalalkalmazások frissítése nem nagyon megy gördülékenyen, bár ez lehet a szerverek miatt is, mert a Jessie 2.4 cinmanó és a Mint 2.6 is ugyanúgy akadozik ebben.
Debian 8 a másik fő rendszer
Melyik vált be jobban?
-
tolvaj!
őstag
"Egyszerűen nem tudom rendszergazdaként indítani."
"Én csak a fájlkezelőben akartam root jogot"Félreérthetően fogalmaztál, hiszen az pont a gksu <fájlkezelő> lenne.
Szóval neked lényegében egy "sudo editor fájlnév"-re volt szükséged egy menü opcióként, ami csak az adott fájlt nyitja meg emelt jogosultságokkal.
Egyébként meg mindegy szerintem, hiszen ha gksu-val indítod a fájlkezelőt, pont ugyanúgy tudod szerkeszteni, amit akarsz, a többi fájlt attól még nem kötelező bántani.

Bocsi, ha félreérthető voltam, igen, nekem csak annyi kellett, meg egy szemüveg
- mert ott van a környezeti menüben...Tudom, hogy nem kell babrálni a többi fájlt, de van egy macskám.... szerintem tovább nem is kell mondanom
Az asztalra nem mer felmászni ,de ha az ölemben van a gép akkor szó nélkül randalírozik a klaviatúrán és a touch panelen.... 
-
spammer
veterán
"Egyszerűen nem tudom rendszergazdaként indítani."
"Én csak a fájlkezelőben akartam root jogot"Félreérthetően fogalmaztál, hiszen az pont a gksu <fájlkezelő> lenne.
Szóval neked lényegében egy "sudo editor fájlnév"-re volt szükséged egy menü opcióként, ami csak az adott fájlt nyitja meg emelt jogosultságokkal.
Egyébként meg mindegy szerintem, hiszen ha gksu-val indítod a fájlkezelőt, pont ugyanúgy tudod szerkeszteni, amit akarsz, a többi fájlt attól még nem kötelező bántani.

-
tolvaj!
őstag
Én csak a fájlkezelőben akartam root jogot, de mint írtam a szemem tolta ki.
Nem az egész rendszer felett kell a root jog, arra ott a terminál SU parancs. -
spammer
veterán
"gksu-ban csak root joggal való indítás van."
Nem értem. Te akartad rendszergazdaként indítani, a gksu-val pont azt csinálja. -
tolvaj!
őstag
gksu-ban csak root joggal való indítás van. Nem randalírozni akarok, csak beállítani mindent ami kell és pár dologhoz su kell. Amúgy megvan, csak a szememet szúrta ki a fájlkezelőben... környezeti menüben a terminálban való megnyitás alatt van

Köszi a reakciót!

-
lev258
veterán
-
tolvaj!
őstag
Clean installal fent van a MATE, de a fájlkezelővel vannak gondjaim. Egyszerűen nem tudom rendszergazdaként indítani. Valami tanács?
-
tolvaj!
őstag
-
Fenyő
őstag
-
lev258
veterán
-
tolvaj!
őstag
XFCE verzióból mikor várható a 17.2-es? Vagy inkább tegyem fel a MATE-et?
-
altare
tag
A téma összefoglalóra reagálva:
- A játékokhoz a Steam direkt nem került bele? Mert simán megy mint alatt. Én a FEZ nevű játékot toltam egy darabig, nevetségesen olcsó volt. (70%-os kedvezmény), Igaz, hogy nem vittem végig mert meguntam, de a tény attól még tény hogy lehet korhű játékokkal játszani mint alatt legálisan.- Van fizetős sequencer is linux alá. Bitwig a neve, olyan mint az Ableton. A demó módot bárki kipróbálhatja ingyen. Én demó móddal próbálgattam, nem tossz.
Jó magam fel raktam Mint Mate alá egy steam-et és Left 4 Dead 2-t valamint WarThunder-t nyomom rajta, de néha cs1.6 és cs: source is benne van a pakliban, akár a Red Orchestra első része a kiegészítővel. El lehet azért játszadozni Linuxon is.
-
ubyegon2
félisten
Ismét nincs mit! Végül is Te csináltad.

Kicsit irigyellek benneteket, hogy ki bírtátok várni a frissítést, én már elkezdtem jó rég a cinmanó 2.6-tal, azóta folyamatos a dolog, de így sose tudom meg, milyen a normál verziófrissítés.
Könnyen ugráltam persze, mivel Debian 8 a másik fő rendszer, bár ott se volt egyszerű a cinmanó frissítése.Vannak tapasztalataitok a Rendszerbeállításokkal? Nekem a kisalkalmazások, asztalalkalmazások frissítése nem nagyon megy gördülékenyen, bár ez lehet a szerverek miatt is, mert a Jessie 2.4 cinmanó és a Mint 2.6 is ugyanúgy akadozik ebben.
-
lolka1980
aktív tag
-
törölt tag
A jó ég tudja, hogy van ez helyesen.

Egyébként ok, lehet írok róla majd.

-
lolka1980
aktív tag
-
ubyegon2
félisten
- A játékokhoz a Steam direkt nem került bele? Mert simán megy mint alatt. Én a FEZ nevű játékot toltam egy darabig, nevetségesen olcsó volt. (70%-os kedvezmény), Igaz, hogy nem vittem végig mert meguntam, de a tény attól még tény hogy lehet korhű játékokkal játszani mint alatt legálisan.- Van fizetős sequencer is linux alá. Bitwig a neve, olyan mint az Ableton. A demó módot bárki kipróbálhatja ingyen. Én demó móddal próbálgattam, nem tossz.
Mivel elég blogékony vagy, ha írsz egy blogot a Steam Linux Minten témában, berakjuk az összefoglalóba! Én ha akarnék, se tudnék, mert nem játszom a gépen.
erre most nem az aláírásomban szereplő irónia érvényesLinuxával
ide lehet, hogy dupla xx kéne? -
ubyegon2
félisten
Szia! Ezt nézd meg: How to upgrade to Linux Mint 17.2
fradi81 gyorsabb volt!(#3072) Honkydoo A linuxmint.hu-n nem írnak a steam-ről, ez az alapja az összefoglalónak, de a végén ajánlott linkeknél az abszolút kezdő topikban írt Kapitány a Game/Steam részt is. Sok disztróra fel lehet tenni a steam klienst és van SteamOs disztró is.
Egyébként az összefoglaló az ismertetésre/telepítésre helyezi a hangsúlyt, ha már működik a rendszer, akkor már úgyis mindenki szabadon garázdálkodik a Linuxával!

-
fradi81
veterán
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Lesz majd olyan hogy feldobja frissítésre a 17.2-őt?
Vagy csak külön "lemezről,usb" lehet ezt.
jelenleg 17.1 cinnamon fut. -
törölt tag
Jelentem én is migráltam 17.2-re.
Pro:
- A rendszer érzésre gyorsabb
- A stabilitás a jól megszokott
(bár ezt kb 5 perc használat alatt nem lehet eldönteni)
- Minden lezajlott szépen rendbenkon:
- 2 órás volt mindennel együtt, lehetett volna kevesebb is
- Első ránézésre minden maradt ugyanolyan (bár ez nem feltétlen baj)
- Blueman-t használok, és még mindíg trükközni kell a BT hedset csatlakoztatásánál...Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy nagyon jó rendszer a mint, remélem így is mard!

-
törölt tag
Jelentem én is migráltam 17.2-re.
Pro:
- A rendszer érzésre gyorsabb
- A stabilitás a jól megszokott
(bár ezt kb 5 perc használat alatt nem lehet eldönteni)
- Minden lezajlott szépen rendbenkon:
- 2 órás volt mindennel együtt, lehetett volna kevesebb is
- Első ránézésre minden maradt ugyanolyan (bár ez nem feltétlen baj)
- Blueman-t használok, és még mindíg trükközni kell a BT hedset csatlakoztatásánál...Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy nagyon jó rendszer a mint, remélem így is mard!

-
Shiku
aktív tag
"Nem akartam egyik mellé sem telepíteni, szóval kapott külön partíciót, ext3 fájlrendszerrel."
Ha nem gyalultad le a Windowsokat, akkor mellé telepítetted, mivel külön partíciót csináltál neki (ami lehetett volna ext4 inkább). A GRUB (rendszerbetöltő) nem megfelelően települt. Javítani/telepíteni kell:
Elindítod a Linux Mint-et live módban és:
1. lehetőség: terminálból belövöd a GRUB-ot:
sudo grub-install /dev/sda
aztán:
sudo update-grub
A /dev/sda az első HDD.
De ha esetleg több hdd van, akkor az lsblk paranccsal tudod listázni őket. Vagy sudo fdisk -l (kis "L" betű, nem "i" betű) paranccsal is tudod. Mindenképpen azt a HDD-t add meg, amire telepítetted.
2. lehetőség:
Letöltöd rá ezt: Boot-Repair és azzal rakod helyre. De ez lényegében ugyanazt csinálja, mint a fenti parancs.
Köszönöm a segítséget

-
spammer
veterán
Szép napot!
Extrém kezdő vagyok Linux téren, és attól tarok, hogy már a telepítésbe beletört a bicskám.
XP van a gépen, meg egy félholt windows7. Nem akartam egyik mellé sem telepíteni, szóval kapott külön partíciót, ext3 fájlrendszerrel. A telepítés szépen végig is ment, viszont újraindítás után csak a két windows közt ajánl fel választási lehetőséget, a mintet (13 mate 64bit) nem látom."Nem akartam egyik mellé sem telepíteni, szóval kapott külön partíciót, ext3 fájlrendszerrel."
Ha nem gyalultad le a Windowsokat, akkor mellé telepítetted, mivel külön partíciót csináltál neki (ami lehetett volna ext4 inkább). A GRUB (rendszerbetöltő) nem megfelelően települt. Javítani/telepíteni kell:
Elindítod a Linux Mint-et live módban és:
1. lehetőség: terminálból belövöd a GRUB-ot:
sudo grub-install /dev/sda
aztán:
sudo update-grub
A /dev/sda az első HDD.
De ha esetleg több hdd van, akkor az lsblk paranccsal tudod listázni őket. Vagy sudo fdisk -l (kis "L" betű, nem "i" betű) paranccsal is tudod. Mindenképpen azt a HDD-t add meg, amire telepítetted.
2. lehetőség:
Letöltöd rá ezt: Boot-Repair és azzal rakod helyre. De ez lényegében ugyanazt csinálja, mint a fenti parancs.
-
fradi81
veterán
Szép napot!
Extrém kezdő vagyok Linux téren, és attól tarok, hogy már a telepítésbe beletört a bicskám.
XP van a gépen, meg egy félholt windows7. Nem akartam egyik mellé sem telepíteni, szóval kapott külön partíciót, ext3 fájlrendszerrel. A telepítés szépen végig is ment, viszont újraindítás után csak a két windows közt ajánl fel választási lehetőséget, a mintet (13 mate 64bit) nem látom.hello
Valószínűleg a grubot nem jó helyre telepítetted és ezért nincs menü.
-
Shiku
aktív tag
Szép napot!
XP van a gépen, meg egy félholt windows7. Nem akartam egyik mellé sem telepíteni, szóval kapott külön partíciót, ext3 fájlrendszerrel. A telepítés szépen végig is ment, viszont újraindítás után csak a két windows közt ajánl fel választási lehetőséget, a mintet (13 mate 64bit) nem látom. -
Dhampir
félisten
Lev258 írta:
Hivatalos Linux Mint 17.1 Cinnamon frissítése 17.2-re megtörtént. Jelentem, még élek. Viszont tévedtem. Nem jött vele automatikusan új kernel...A blogon írta Clem:
Although Linux Mint 17.2 features a newer kernel, this upgrade does not change the kernel on your behalf. This is a decision only you should take. Should you decide to upgrade to 17.2’s recommended kernel you can do so by applying the “linux-kernel-generic” update, post-upgrade.A 17.2-es Mint Cinnamon nálam ezzel a kernel verzióval települt:
3.16.0-38-genericEz a Mint nagyon válogatósan osztogatja a kernyölt a felhasználóknak.

-
SATA_boy
csendes tag
Lev258 írta:
Hivatalos Linux Mint 17.1 Cinnamon frissítése 17.2-re megtörtént. Jelentem, még élek. Viszont tévedtem. Nem jött vele automatikusan új kernel...A blogon írta Clem:
Although Linux Mint 17.2 features a newer kernel, this upgrade does not change the kernel on your behalf. This is a decision only you should take. Should you decide to upgrade to 17.2’s recommended kernel you can do so by applying the “linux-kernel-generic” update, post-upgrade.A 17.2-es Mint Cinnamon nálam ezzel a kernel verzióval települt:
3.16.0-38-generic -
fradi81
veterán
Szomorú, hogy a Banshee zenelejátszó egy zeneszám lejátszása utáni összeomlását még mindig nem javították. A probléma nem újkeletű, már régóta létezik. Egész egyszerűen ha betöltesz egy mappányi zeneszámot a Banshee-ba, azonnal összeomlik, miután lejátszott egy számot és lépne a következőre.
Gondolom nem a Mint hibája, de bosszantó, hogy egyáltalán még mindig ezt a (nem működő) programot preferálják a Mintnél, ahelyett hogy pl. egy Clementine-t csomagolnának az alap telepítőhöz. Tudom-tudom, olyan programot telepítek a tárolóból amilyet akarok, de mégis átgondolatlan lépésnek tartom, hogy olyan szoftverrel érkezik a Mint, ami nem működik az elvárásoknak megfelelően. Kezdő, a rendszerrel ismerkedő felhasználókat egy ilyen hiba könnyen elháríthat a linux világának komolyabb megismerésétől.
Ti használjátok a Banshee-t? Nálatok működik? Tudtok egy biztosan működő hibajavítást erre a problémára?
Kezdő, a rendszerrel ismerkedő felhasználókat egy ilyen hiba könnyen elháríthat a linux világának komolyabb megismerésétől.
Ez nem a mi gondunk
Néha próbáltam de akkor nem omlott össze. Inkább audacious,amarok. -
SATA_boy
csendes tag
Szomorú, hogy a Banshee zenelejátszó egy zeneszám lejátszása utáni összeomlását még mindig nem javították. A probléma nem újkeletű, már régóta létezik. Egész egyszerűen ha betöltesz egy mappányi zeneszámot a Banshee-ba, azonnal összeomlik, miután lejátszott egy számot és lépne a következőre.
Gondolom nem a Mint hibája, de bosszantó, hogy egyáltalán még mindig ezt a (nem működő) programot preferálják a Mintnél, ahelyett hogy pl. egy Clementine-t csomagolnának az alap telepítőhöz. Tudom-tudom, olyan programot telepítek a tárolóból amilyet akarok, de mégis átgondolatlan lépésnek tartom, hogy olyan szoftverrel érkezik a Mint, ami nem működik az elvárásoknak megfelelően. Kezdő, a rendszerrel ismerkedő felhasználókat egy ilyen hiba könnyen elháríthat a linux világának komolyabb megismerésétől.
Ti használjátok a Banshee-t? Nálatok működik? Tudtok egy biztosan működő hibajavítást erre a problémára?
-
Fenyő
őstag
Pedig nekem is úgy rémlett, hogy át fognak állni az Utopicban (14.10/14.04.2) használt kernelre/X-re/Mesa-ra, mondjuk anélkül is át lehet rá állni, legalábbis öcsém kolis gépét most átlőttem rá;
Mondjuk nem volt elég a sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-utopic xserver-xorg-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic sor, mert lekapott volna néhány csomagot a hiányzó függőségek okán, így a az utopic dev csomagokra is szükség volt (xserver-xorg-dev-lts-utopic mesa-common-dev-lts-utopic libgles2-mesa-dev-lts-utopic libgles1-mesa-dev-lts-utopic libgl1-mesa-dev-lts-utopic libegl1-mesa-dev-lts-utopic libglew-dev), de ezekkel telepítve rendben feltelepült és hibátlanul működik is, leginkább az újabb vdpau csomag okán volt szükséges átállítani a rendszert, de ppa-t nem szerettem volna használni mert arról egyrészt nehezebb visszaállni az alap X/Mesa csomagokra ha vmi mégis rosszul sülne el, másrészt a 17.2-re való upgrade-nél is gondot okozhat.
-
lev258
veterán
Hivatalos Linux Mint 17.1 Cinnamon frissítése 17.2-re megtörtént. Jelentem, még élek. Viszont tévedtem. Nem jött vele automatikusan új kernel és Mesa, kíváncsi vagyok, az új telepítőben ezek benne vannak-e.
-
SATA_boy
csendes tag
Hűha! Még csak most jelent meg a 17.2-es Linux Mint Cinnamon kiadás (64 bites verzió), de friss telepítés után máris 27 ajánlott frissítéssel fogadott.

Úgy látszik hogy a fejlesztés nem áll meg soha.

-
Dhampir
félisten
Hú, ez hasznos megoldás:
Egy egyszerű kijelentkezéssel lehet váltani az Intel és Nvidia között, nincs szükség újraindításra. egy rendszertálca ikon mutatja, hogy éppen melyik grafikus kártya aktív, rákattintva lehet váltani a másikra.
-
lev258
veterán
-
törölt tag
-
lev258
veterán
-
törölt tag
-
lev258
veterán
-
törölt tag
-
lev258
veterán
Milyen hibaüzenet van? Amúgy nálam időnként előfordul, hogy valami grafikai bug miatt féloldalasan jelenik csak meg a pajzs, de az nem befolyásol semmit.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy beragadt a frissítő alkalmazás mint alatt?
Konkrétan, ott van a pajzs de üres és fehér..
Az apt-get update is elakad ott, hogy frissíti az adatbázist..Szerk.: 17.1-es mintet használok.
-
nemurea
aktív tag
Megoldódott, vissza tudtam állítani a Mint-et, bár volt olyan pillanat amikor azt hittem, hogy mindkét telepített rendszernek búcsút inthetek.
Nem én voltam az egyetlen akinek a windows installer elnyalta az ext4 partícióját, de szerencsére a testdisk program segítségével vissza tudtam állítani a partíciót.
Megelőzésképp annyit tudok javasolni, hogy a régi win partíciót törlését és az új winnek szánt NTFS-t létrehozását is linux alól érdemes elvégezni. Így minimalizálható a veszély, valamint nem fog a win rendszerindító partíciót készíteni magának (üres terület felajánlása esetén két partíciót készít magának).
Másrészt az eredeti mbr-ről a telepítés előtt javasolt másolatot készíteni, hogy a win mbr söprését vissza lehessen állítani. Ennek elmulasztása esetén sincs nagy baj, mert a grub live DVD-ről is visszaállítható.Köszönöm, tényleg hasznos volt! Háthogyismondjam, pont a héten, pont a Win8.1 próbatelepítése miatt kellett kipróbálnom pont a testdisk-et: a HTPC-NAS-ba tettem plusz egy HDD-t, hogy arra telepítem próbaképp a Win8.1-et, és a CRT tévén, amire ez a gép van kötve, nem láttam jól a partíciók nevét és számát... két klikkel le is daráltam az XPEnology rendszerpartícióját, szerencsére a DATA-nál gyanút fogtam és nem törölgettem tovább, így megmaradtak az adataim. Próbáltam visszaállítani testdisk-kel a rendszerpartíciókat, hogy a NAS újra működjön, de ahogy Te is mondtad, mintha a Win a "saját képére formázná" üresítéskor a partíciókat, így nem találta meg a program a két ext4-es rendszerpartíció elejét és végét.
Btw, csak hogy ne nézzetek ennyire amatőrnek (csak egy kicsit
): az egész onnan indult, hogy a telepítés előtt a BIOS-ban letiltottam a NAS HDD-jét, hogy még véletlenül se lássa a Win a telepítés során. Osztán mégis látta. -
spammer
veterán
Megoldódott, vissza tudtam állítani a Mint-et, bár volt olyan pillanat amikor azt hittem, hogy mindkét telepített rendszernek búcsút inthetek.
Nem én voltam az egyetlen akinek a windows installer elnyalta az ext4 partícióját, de szerencsére a testdisk program segítségével vissza tudtam állítani a partíciót.
Megelőzésképp annyit tudok javasolni, hogy a régi win partíciót törlését és az új winnek szánt NTFS-t létrehozását is linux alól érdemes elvégezni. Így minimalizálható a veszély, valamint nem fog a win rendszerindító partíciót készíteni magának (üres terület felajánlása esetén két partíciót készít magának).
Másrészt az eredeti mbr-ről a telepítés előtt javasolt másolatot készíteni, hogy a win mbr söprését vissza lehessen állítani. Ennek elmulasztása esetén sincs nagy baj, mert a grub live DVD-ről is visszaállítható.A testdisk egy jó kis program, a hétvégén kellett pont egy formázott pendrive-hoz.

-
camillus
tag
3.16-os kernellel jön.

-
Bohus
aktív tag
Másrészt az eredeti mbr-ről a telepítés előtt javasolt másolatot készíteni, hogy a win mbr söprését vissza lehessen állítani. Ennek elmulasztása esetén sincs nagy baj, mert a grub live DVD-ről is visszaállítható. -
lev258
veterán
-
Sonja
nagyúr
Kijött a 17.2 MATE és Cinnamon!

-
Dhampir
félisten
Windows Live Mail
Szemre tök ugyanaz, mint a TB+Lighning. Amúgy az igazi férfi mutt-ot használ, mivel az összes kliens sz?r.
@lev258
Tekintve, hogy az upstream xfce és KDE configolását csak elrontani tudják, így jobb most matésra rádobni egy Xfce-t oszt cső. Aki KDE-t akar az persze egy kicsit szív, feltételezve, hogy ott kdm-et használnak, plusz takarítani is kell a gkt appok után.Amúgy az igazi férfi mutt-ot használ, mivel az összes kliens sz?r.
Eszerint az "igazi férfi" használjon Debiant vagy valamilyen UNIX-rendszert és kizárólag "DOS"-os alapokon, jótékony sötétségbe burkolózva élje az életét. Háááát... ez is lehet egy megoldás, ha manapság ki szeretnénk tűnni a tömegből.

-
King Unique
titán
-
camillus
tag
Szerintem ez is egyéni, hogy kinek mi jön be a választékból.
A Gearyt is szerettem, de bugos volt. Az Evolution nekem bevált egyszerű használatra. Sokan a Thunderbirdet használják, régen kipróbáltam, akkor valahogy nem jött be. Szerintem a Windows Live Mail az összes felsoroltnál jobb, de az egy másik "dimenzióban" használható.
A KMailről nem tudok véleményt mondani, azt egyáltalán nem ismerem.
Windows Live Mail
Szemre tök ugyanaz, mint a TB+Lighning. Amúgy az igazi férfi mutt-ot használ, mivel az összes kliens sz?r.
@lev258
Tekintve, hogy az upstream xfce és KDE configolását csak elrontani tudják, így jobb most matésra rádobni egy Xfce-t oszt cső. Aki KDE-t akar az persze egy kicsit szív, feltételezve, hogy ott kdm-et használnak, plusz takarítani is kell a gkt appok után. -
lev258
veterán
Üdv!
Mikor lesz 17.2 Rafaela, arról volt szó, hogy június végén jön, de sehol semmi
Eddig csak az RC-k vannak kint, abból is csak Mate és Cinnamon.Még június vége van.

De amúgy valószínűleg hamarosan jön, szerintem maximum 1 hét. A többi változat mindig is később jött a Mint-nél, a MATE, Cinnamon élvez prioritást. -
King Unique
titán
Üdv!
Mikor lesz 17.2 Rafaela, arról volt szó, hogy június végén jön, de sehol semmi
Eddig csak az RC-k vannak kint, abból is csak Mate és Cinnamon. -
Dhampir
félisten
Szerintem ez is egyéni, hogy kinek mi jön be a választékból.
A Gearyt is szerettem, de bugos volt. Az Evolution nekem bevált egyszerű használatra. Sokan a Thunderbirdet használják, régen kipróbáltam, akkor valahogy nem jött be. Szerintem a Windows Live Mail az összes felsoroltnál jobb, de az egy másik "dimenzióban" használható.
A KMailről nem tudok véleményt mondani, azt egyáltalán nem ismerem.
-
nemurea
aktív tag
-
Dhampir
félisten
A KMailt használod, ha igen, akkor mi a véleményed róla, felveszi a versenyt az Evolutionnal?
-
Bohus
aktív tag
Hétfőn lesz fejlemény, nem hoztam haza a munkahelyi gépet.
Nem írtam, de előzetesen volt némi szokatlan a partíciók sorszámozásában (amiatt, hogy a Mint előtt jó pár disztrót kipróbáltam). A kiterjesztett partíción fizikailag első volt a linux ext4 partíciója (sda7), a második - és egyben utolsó - egy NTFS partíció (sda5). Úgy lett volna elegáns, hogy az ext4 az sda5, majd az azt követő NTFS az sda6, azaz a fizikai sorrendet növekvő számozás követi. Nem így volt, de ez egyébként nem okozott problémát. Talán ez a malőr is független ettől, de az is lehet, hogy emiatt értelmezett félre valamit a windos installer partíciómanipulátora. -
nemurea
aktív tag
Kicsit off lesz amit írok, a MInt mindössze áldozata lesz a sztorinak.
Munkahelyi notin win és linux boldogan él egymás mellett, általában a Mint alatt dolgozom, de néha megkerülhetetlen a másik használata. A Win7 szép lassan kinőtte a rendelkezésre álló helyet - a 120GB-os SSD-nek a felét kapta meg - és nem a sok telepített program miatt, hanem mert a Windows könyvtár kevesebb mint három év alatt felhízott 40GB-ra. Mellette már szűk volt a hely, ezért úgy döntöttem, hogy kap a gép egy friss Win 8.1-et.
Rászántam magam a nagy műtétre, lementettem pár C meghajtóhoz kötödő beállítást (adatokat nem kellett, azok külön NTFS partíción voltak) és résen voltam: készítettem az mbr-ről egy mentést, mert azt a Win köztudottan legyalulja. A telepítésnél töröltem az előző hetes boot és rendszer partícióját, a felszabadult helyet jelöltem ki a 8-as telepítésére. Telepítés után szépen belaktam a rendszert (driverek, programok, beállítások, stb...), majd nekiláttam az mbr visszaállításának, mert már nagyon hiányzott a Mint. Ehhez egy Gparted-del felvértezett régi pendrive-ról bootoltam, onnan elérhető a parancssor a dd futtatásához. A grafikus boot után egyből maga a Gparted fogadja az embert, és akkor már láttam, hogy baj van. A kiterjesztett partíció első logikai partíciója volt a Minté, majd azt követte a "lemez" végén egy közös használatú NTFS partíció. A telepítésnek köszönhetően a Mint partíciója helyén csak unallocated space maradt. Tutira nem töröltem le, csak a két primary-t gyalultam le a Win8-nak, a kiterjesztetten az NTFS megmaradt, az ext4 eltűnt.
A Mint pöpecre be volt lakva, rengeteg munka lenne újra behangolni. Backup persze csak régi van. Nem ez volt az első alkalom, hogy linuxot követően telepítettem a Windows, van pár trükk de álmomban sem gondoltam volna,hogy ilyen is előfordulhat.
Megyek megpróbálkozom partíció recoveryvel, remélem a Win csak az mbr-t nyalta el és ténylegesen nem változott az a partícióterület.Ha van fejlemény, engem érdekelne, ugyanis pont hasonló cipőben járok (HDD, Win7->szétfolyik->Win8.1), habár a Kubuntu, amire épp kezdek rászokni, még messze nincs annyira belakva, mint a Te rendszered.
-
Bohus
aktív tag
Kicsit off lesz amit írok, a MInt mindössze áldozata lesz a sztorinak.
Munkahelyi notin win és linux boldogan él egymás mellett, általában a Mint alatt dolgozom, de néha megkerülhetetlen a másik használata. A Win7 szép lassan kinőtte a rendelkezésre álló helyet - a 120GB-os SSD-nek a felét kapta meg - és nem a sok telepített program miatt, hanem mert a Windows könyvtár kevesebb mint három év alatt felhízott 40GB-ra. Mellette már szűk volt a hely, ezért úgy döntöttem, hogy kap a gép egy friss Win 8.1-et.
Rászántam magam a nagy műtétre, lementettem pár C meghajtóhoz kötödő beállítást (adatokat nem kellett, azok külön NTFS partíción voltak) és résen voltam: készítettem az mbr-ről egy mentést, mert azt a Win köztudottan legyalulja. A telepítésnél töröltem az előző hetes boot és rendszer partícióját, a felszabadult helyet jelöltem ki a 8-as telepítésére. Telepítés után szépen belaktam a rendszert (driverek, programok, beállítások, stb...), majd nekiláttam az mbr visszaállításának, mert már nagyon hiányzott a Mint. Ehhez egy Gparted-del felvértezett régi pendrive-ról bootoltam, onnan elérhető a parancssor a dd futtatásához. A grafikus boot után egyből maga a Gparted fogadja az embert, és akkor már láttam, hogy baj van. A kiterjesztett partíció első logikai partíciója volt a Minté, majd azt követte a "lemez" végén egy közös használatú NTFS partíció. A telepítésnek köszönhetően a Mint partíciója helyén csak unallocated space maradt. Tutira nem töröltem le, csak a két primary-t gyalultam le a Win8-nak, a kiterjesztetten az NTFS megmaradt, az ext4 eltűnt.
A Mint pöpecre be volt lakva, rengeteg munka lenne újra behangolni. Backup persze csak régi van. Nem ez volt az első alkalom, hogy linuxot követően telepítettem a Windows, van pár trükk de álmomban sem gondoltam volna,hogy ilyen is előfordulhat.
Megyek megpróbálkozom partíció recoveryvel, remélem a Win csak az mbr-t nyalta el és ténylegesen nem változott az a partícióterület. -
King Unique
titán
Értem és köszönöm a válaszokat!

Sejtettem, hogy vmi ilyesmiről van szó, de most már tisztább a dolog. Majd meglátom miként járok el. Vacillálok Cinnamon és KDE között, utóbbi RC változata még nem jött ki, de abból lehet megvárom a véglegeset.
Eddig csak a billentyűzetre, folyton elugráló curzor problémára nem sikerült megoldást találnom, de talán majd helyrejön az is magától, vagy nem. -
ubyegon2
félisten
Felraktam a 17.2 RC Cinnamont.
Ennél már ok az Fn billentyűs fényerőállítás, de nem jegyzi meg, így a másik topikban felhozott 2 módszert itt is meg kell csinálni.
Amúgy az RC az pontosan mit jelent, béta verzió, nem =pl. RTM? Tehát ez maradhat fent, lehet róla véglegesre frissíteni, vagy azt célszerűbb újra feltenni?Én a 17 RC- t tettem fel bő egy éve, azt frissítette a rendszer eddig, most már lehet, hogy 17.2 állapotra frissülte magát. Semmit nem kell tenned az RC- vel lényegében, frissül és ugyanoda jut, mint a stabil változat.

Olyan sokáig írtam volna, hogy közben lev258 ft megelőzött?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lev258
veterán
Ennél már ok az Fn billentyűs fényerőállítás, de nem jegyzi meg, így a másik topikban felhozott 2 módszert itt is meg kell csinálni.
Amúgy az RC az pontosan mit jelent, béta verzió, nem =pl. RTM? Tehát ez maradhat fent, lehet róla véglegesre frissíteni, vagy azt célszerűbb újra feltenni?A frissítésekkel idővel véglegessé válik; a 17-et vagy 17.1-et is fel lehet frissíteni 17.2-re, ha már késznek nyilvánítják.
-
spammer
veterán
Amúgy az RC az pontosan mit jelent, béta verzió, nem =pl. RTM? Tehát ez maradhat fent, lehet róla véglegesre frissíteni, vagy azt célszerűbb újra feltenni? -
King Unique
titán
Amúgy az RC az pontosan mit jelent, béta verzió, nem =pl. RTM? Tehát ez maradhat fent, lehet róla véglegesre frissíteni, vagy azt célszerűbb újra feltenni? -
Tommy1982
tag
Egyenlőre felfüggesztve a projekt elutazás miatt, most kapcsoltam le mindent (már csak mobilról írok), a SMART-ot sem tudtam már megnézni, jövő hétvégén folyt. köv.
, addigra talán már lesz 17.2 is. Köszi a tippeket mindenkinek. -
Dr.FantastiK
őstag
-
lev258
veterán
-
Tommy1982
tag
Mindkettő ext4-es partición vannak hibák (root és home), alaplapon legfrissebb BIOS van, kernel verzió: 3.13.0-37-generic
-
lev258
veterán
Csak jelzem, úton a Mint 17.2, az újítások között a Cinnamon 2.6, valamint frissebb kernel (és valószínűleg Mesa) is szerepel. Az RC jelent meg ma, így 1-2 héten belül érkezhet.
-
tlac
nagyúr
szerintem ettől még nem lesz lényegi változás
melyik partíción szoktak a hibák lenni?
mivel a vinyóval is gondod volt, így inkább kábel vagy alaplap (esetleg vmi bugos kernel) hibád lehet
-
lev258
veterán
Úgy jó lesz és menni fog. Mint említettem, az fontos, hogy megjelöld az EFI partíciót, ahogyan a /-t is. Nem kell itt mindenféle extra alakítás, másrészt nem kell külön a GParted-et indítani, hanem a telepítés során lesz opció manuális (kézi) partícionálásra.
-
Tommy1982
tag
Nekem valami most összekeveredett. A Legacy és az UEFI két nem összeegyeztethető dolog.
A leírás látszólag jó, de azt a BIOS Grub partíciót nem értem benne, még nem láttam ilyet és fogalmam sincs, mire jó. Amikor a telepítőről boot-olsz, fontos, hogy EFI módban bootolj róla, ez külön meg szokott jelenni a listában.
Most, hogy tovább nézegettem azt a leírást, elég nagy hülyeségnek tűnik. Olyan dolgokkal operál, aminek nem látom értelmét és még bonyolult is.Szerintem majd megpróbálom úgy telepíteni, hogy ezt a grub formázás nélküli paríciót elhagyom, és elsőnek lesz a 300 megás UEFI partíció meg utána a többi, az USB telepítő alapból UEFI módban bootol, Legacy BIOS-ban ki van kapcsolva.
-
lev258
veterán
Elsőnek ez alapján csináltam meg a telepítést, de nem volt jó, az alaplap Legacy-ban látta, ezért kicsit módosítottam rajta, az UEFI partíciót fat32-re formáztam (bár ez inkább csak Win dual bootnál lényeges) és legacy boot helyett sima boot flag kell.
A hibákat már HDD-n is dobálta bootoláskor, de mivel egy öreg Toshiba bad sectoros laptop HDD volt, ezért inkább csinátam egy új telepítést SSD-re. Közben a vinyót megnéztem Hdat-al, de semmi hiba
Alaplapom ASUS J1800I-C 4 giga RAM-al.Nekem valami most összekeveredett. A Legacy és az UEFI két nem összeegyeztethető dolog.
A leírás látszólag jó, de azt a BIOS Grub partíciót nem értem benne, még nem láttam ilyet és fogalmam sincs, mire jó. Amikor a telepítőről boot-olsz, fontos, hogy EFI módban bootolj róla, ez külön meg szokott jelenni a listában.
Most, hogy tovább nézegettem azt a leírást, elég nagy hülyeségnek tűnik. Olyan dolgokkal operál, aminek nem látom értelmét és még bonyolult is. -
Tommy1982
tag
Elsőnek ez alapján csináltam meg a telepítést, de nem volt jó, az alaplap Legacy-ban látta, ezért kicsit módosítottam rajta, az UEFI partíciót fat32-re formáztam (bár ez inkább csak Win dual bootnál lényeges) és legacy boot helyett sima boot flag kell.
A hibákat már HDD-n is dobálta bootoláskor, de mivel egy öreg Toshiba bad sectoros laptop HDD volt, ezért inkább csinátam egy új telepítést SSD-re. Közben a vinyót megnéztem Hdat-al, de semmi hiba
Alaplapom ASUS J1800I-C 4 giga RAM-al. -
lev258
veterán
Ezen bármi elmegy. Kezdőként valamely Ubuntu variáns, illetve Mint ajánlott. A videókártya miatt ütközhetsz kezdeti problémákba, ilyen esetben bátran kérdezz és segítünk.
-
APONE
tag
ÜDV!! Milyen 64bites linuxot rakjak erre a gépre a mi jó megy rajta:
Intel® Core™ i3-2330M 2,2GHz
4GB DDR3, 750GB SATA HDD
GeForce® GT 520M 1GB VGA -
lev258
veterán
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy az UEFI módban feltett Linux Mint minden egyes bootolásnál fájlrendszer hibát ír ki, és megáll a boot, addig amíg nem nyomom rá manuálisan a javítást? Kingston 64 gigás SSD-re van felrakva, Win nincs mellette telepítve, partíciók így vannak megcsinálva, mit rontottam el
?Köszi
Én már használtam UEFI-t (meg láttam olyat, aki hallott róla
). Szóval az első partíció nekem is gyanús. De persze érdemes nézni merevlemeztesztet is. Swap-ot meg úgy tudom, nem a legjobb SSD-re rakni. -
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy az UEFI módban feltett Linux Mint minden egyes bootolásnál fájlrendszer hibát ír ki, és megáll a boot, addig amíg nem nyomom rá manuálisan a javítást? Kingston 64 gigás SSD-re van felrakva, Win nincs mellette telepítve, partíciók így vannak megcsinálva, mit rontottam el
?Köszi
Szia! Nem használtam még uefi módot, de az az sda1 partíció valahogy nem illik a képbe.

Azt leformáznám és csinálnék egy update-grub- ot. -
tlac
nagyúr
Sziasztok,
?Köszi
nem hibás az ssd?
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
?Köszi
-
lolka1980
aktív tag
Hirtelen én is erre gondoltam,bár ahogy elnézem végleges megoldás lesz.
-
Fenyő
őstag
Én elég sok régi Ati kártyával (Ati 9ezres, X-es X1-es HD3-4 ezres) használok Mint Xfce-t, és nincs ilyen gondja, igaz javarészt asztaliak és a hibernálás is és a képernyő power off is ki van kapcsolva, csak standby-ba küldöm monitort.
-
lolka1980
aktív tag
-
fradi81
veterán
-
lolka1980
aktív tag
-
fradi81
veterán
Hello
Milyen gép, régi ati kártya van benne?
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Linux Mint 17.1 xfceOtt hagyom több percre a pc-t kikapcsol a képernyő,majd mikor visszatérek mondjuk mozdítok egeret akkor csak az egér nyíl jön be,de a képernyő fekete marad.
Hiába lökdösőm az egeret hiába nyomkodom a billt nem történik semmi.
Esetleg ötlet? -
SATA_boy
csendes tag
Bennem is voltak félelmek, amikor anyósnál XP-ről váltottam Linux Mint MATE-re (az új laptop simán bírna erőforrás igényesebb disztrót is, de a MATE stabilitásában eddig még nem csalódtam; ugyanez nem mondható el pl. a Cinnamon-ról).
Rááldoztam fél órát a rendszer bemutatására, a böngésző ikonja a gyorsindítóban és az asztalon is megtalálható, felvettük a könyvjelzők közé a kedvenc oldalakat, beállítottuk a kezdőoldalt, gyakoroltuk a szabályos ki- és bekapcsolást, zenehallgatást, videózást, és belőttem egy szép háttérképet. A frissítéskezelőben kikapcsoltam a hármas szintű frissítések telepítését (bár nem jellemző hogy anyós frissítéseket telepítene, de jobb biztosra menni).
Ha valami gubanc támad (jellemzően a nyomi flash lejátszás miatt), akkor átszaladok és frissítem a rendszert (a hármas szintű frissítésekkel egyetemben).Minden frankón működik XP-s kinézet nélkül is, tehát idősebb ember számára is megszokható (főleg ha tényleg csak netezésre van használva a gép), de remek dolognak tartom, hogy a linux erre is képes, ezáltal még barátságosabb és kellemesebb lehet az áttérés XP-ről.
-
Tonyk
veterán
Mint 17.1 Xfce menüszerkeze az pont eléggé hajaz az Xp-ére és elég jól testre is szabható ha vmi nem teljesen ott lenne vagy úgy viselkedne akkor a whisker menu és a panel beállításait próbálgasd végig, amúgy meg ezt, meg ezt nézd meg ha még az ikonoknak, háttérnek is pont ugyanolyannak kell lennie.

Köszi! Igazából önvédelem miatt kéne, mert én csak simán lecserélném, mert hogy a "rókát" vagy "góglét" mi alatt indítja el számomra huszadrangú, csak nem akarok naponta rohangálni, a miatt, hogy "Jájj, ez eddig kék vót' ..." másra meg úgysem használják a gépet, csak netezésre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3100 - 3001
16861 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Trollok komolyan
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Anime filmek és sorozatok
- Projektor topic
- Filmvilág
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Forza horizon 6 prémiumot vásárolnék
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Logitech Pro X Superlight 2c vezeték nélküli GAMER Egér!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- MSI Thin 15 B12UC - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB ZALMAN N4 Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem értem. Te akartad rendszergazdaként indítani, a gksu-val pont azt csinálja.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, addigra talán már lesz 17.2 is. Köszi a tippeket mindenkinek.

Rowon