-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy HW telepítéséhez. Egy külső hangkártyáról lenne szó, Line6 GX. A gyártó által csak MacOS és Win driver készült, de elméletileg ezen leírás alapján lehet passzítani debian alapú rendszerekehez. A leírásban lévő linkek nem teljesen jók, de copy/paste módszerrel letölt mindent a Mint a megadott könyvtárba, és miután elméletileg telepítettem a bulid-essentialt és linux-headerst is, hiába adom ki a make parancsot, semi nem történik. Természetesen rendszergazdai módban vagyok.
Remélem tudtok valami tanácsot adni.
Ui.: Wine nem opció sajnos, mert az ardour nem ismeri fel az eszközt ha emulátoron keresztül van csatlakoztatva.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Én már összekevertem melyik disztrót használom....A héten vagy 7 különböző disztrót telepítettem már a laptopomra, és most tesztből a másik winyómra az asztalira raktam fel a xubuntut, és megszokásból jöttem a mint topikba mert alapértelmezésben mint van a gépen...
Amikor belekattintok meg folyton visszaugrik arra ami most aktív.
Nem aktiválja...
Valószínű előbb törölnöm kell a drivereket... -
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2491 üzenetére
Egyéb illesztőprogramoknál egy kattintás.
Csak finoman jelezni szeretném, legközelebb ne a Linux Mint topic-ban kérdezz Xubunturól. -
Ezekiel Ston
senior tag
Ez a bajom:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
fglrx : Függ ettől: fglrx-core de az nem telepíthető
Ütközik: fglrx-driver
Ütközik: xorg-driver-binary
fglrx-updates : Ajánlja: fglrx-amdcccle-updates de az nincs telepítésre megjelölve
vainfo : Függ ettől: libva-drm1 de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libva-wayland1 de az nincs telepítésre megjelölve
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt-get -f install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!).a -f kapcsolóval se érek el semmit sem
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Próbálja futtatni az „apt-get -f install” parancsot az alábbiak javításához:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
fglrx : Függ ettől: fglrx-core de az nem telepíthető
fglrx-updates : Ajánlja: fglrx-amdcccle-updates de az nincs telepítésre megjelölve
vainfo : Függ ettől: libva-drm1 de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libva-wayland1 de az nincs telepítésre megjelölve
E: Teljesítetlen függőségek. Próbálja kiadni az „apt-get -f install” parancsot csomagok nélkül (vagy telepítse a függőségeket is!). -
st6969
őstag
Lehet igazad lesz... ugyanis úgy történt a telepítés, hogy windows alatt bootolható pendrive készítés, majd kikapcsolás helyett újraindítás...és így bootolt pendrive-ról. Emiatt a windows valószínűleg csak hibernált.
A windowsnak 4 partíciója van (egyet automatikusan csinált még anno, van a rendszer C:, és a maradék adatoknak D ill. E. A Linux lecsípett magának még 3-at az E-ből, és ezek egyikére került a / jelű -
st6969
őstag
Feltettem az Xfce-t, tényleg gyorsabb, köszi
PS. viszont ez is kinyírta a boot választólistát. Megint csak úgy tudtam visszaállítani, hogy bootolás közben shift nyomvatart, akkor kiválasztható a recovery mód, és ott grub update. Kiírta, hogy window 8 found, és következő indításnál újra volt választó menü. Miért lehet ez?! Sem Ubuntunál, sem Suse-nél ilyen nem volt...
-
105kacsa
őstag
Ez adja a terminal,
dell@dell-Latitude-D630 ~ $ sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
[sudo] password for dell:
E: A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatnia a(z) „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma megoldásához.
dell@dell-Latitude-D630 ~ $ sudo dpkg --configure
dpkg: error: a --configure legalább 1 csomagnév argumentot várType dpkg --help for help about installing and deinstalling packages [*];
Use 'apt' or 'aptitude' for user-friendly package management;
Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;Options marked [*] produce a lot of output - pipe it through 'less' or 'more' !
synapticban sem megy pepperflasht hibát dob
Ma lett frissítve 17-ről 17.1-re egyébként -
válasz
105kacsa #2481 üzenetére
Akkor tedd fel a pepperflasht, keress rá a synapticban vagy add ki terminálból a sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree parancsot.
Ezekiel Ston: Fglrx csomagra lesz szükséged, keress rá a Synaptcban az fglrx-updates csomagra vagy csak add ki terminálból, hogy sudo apt-get install fglrx-updates , ha hardveres videógyorsítást is szeretnél, akkor ezt nézd át, ezeket a csomagokat is rögtön lehet terminálból is telepíteni akár sudo apt-get install fglrx-updates xvba-va-driver libva-glx1 libva-egl1 vainfo , de lejátszó progikat még be/át kell állítgatni vaapi -ra utána (linkben benne van mit/hol kell). -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Adnátok egy linket vagy egy step by step leírást hogy kell az ati drivert telepíteni xubuntu alá? Eddig nem sikerült....
Mint alá sikerült annó... -
105kacsa
őstag
Mit kell letölteni a Crhome böngészőhöz hogy a Youtube videók menjenek amit a Firefox simán lejátszik?
-
fradi81
veterán
válasz
szildavid90 #2474 üzenetére
qbittorrent
-
Jim-Y
veterán
Az a baj, hogy tegnap probaltam (jo nem orakig, de amig meg nem untam
), nekem csak annyi kene, hogy dupla panel, a fentin a notificationok, ora, stb.. meg a menu. Alul pedig a megnyitott ablakok, a workspace kezelo. Na ezt intuitiven nem sikerult megoldani, tobbet pedig nem foglalkoztam vele :/
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
A LM Mate tud valahogy default Gnome2 feluletet varazsolni magara?
Udv
-
-
st6969
őstag
Megoldódott...recovery módban elindítottam, és ott hibajavítás, vagy valami ilyesmi. Lényeg, hogy működik. Bár sajnos sokkal lassabb, mint a win 8, tegnap néhány órát használgattam. Pl. szoftverkezelőt elindítva, néha rögtön előjön, később rákattintva semmi nem történik (winchester sem pörög), aztán 15-20mp múlva megjelenik (persze addigra 2x, mert közben újra elindítottam)...
Amúgy a gépem Asrock E350M1 4GB RAM Ezt leszámítva tetszene. -
st6969
őstag
Úgy jártam, hogy feltettem a Mint 17.1-et Win 8.1 mellé. Viszont nem jön elő a boot menü, csak a Linux töltődik be automatikusan. Bármely másik linux változat esetén volt boot menü... Mi lehet a gond?
-
lev258
veterán
válasz
FLATRONW #2449 üzenetére
Próbáld meg a következőt. Nyitsz egy Terminált, majd bemásolod:
echo "options ath9k nohwcrypt=1" | sudo nano /etc/modprobe.d/ath9k.conf
Jelszót fog kérni, amit nem látsz beírás közben. Ezután indítsd újra a gépet.
Közben már láttam, hogy fájlrendszerek is szóba jöttek a másik topic-ban. Linux alatt a Windows-os fájlrendszerekre, vagy azokról történő másolás lassabb. Ez nem a támogatás hiánya miatt, hanem a fájlrendszerekben rejlő mély különbségek miatt ilyen (pl. jogosultságkezelés). -
KAMI911
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnénk egy kis mozgolódást a Linux Mint körül.
Ha emlékeztek volt ez a cikk tavaly:
itcafe.hu/cikk/linux_mint_telepites_windows_xp/bevezetes.htmlMajd pár napja ezt publikáltam:
http://itcafe.hu/cikk/linux_mint_bemutato_telepites/nem_kell_windows.htmlIdőről időre írok ezt-azt. Viszont most Tóth Gáborral elkezdtük a magyar honlap megreformálását. Nemrég elkészült az új honlapunk. Ezen belül készül a doksi is. Egy része meglévő anyagokból, fordításokból más része az Ubuntu doksiból, meg frissen írt dolgokból.
https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyv
Ha tudtok, segítsetek: írásokkal, ötletekkel, észrevételekkel.
Köszönöm!
-
joecontra
addikt
válasz
Ezekiel Ston #2458 üzenetére
Egy másik disztróval live módban nézted már? Pl. Xubuntu?
Üdv,
J -
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2460 üzenetére
Arra hogy lehet nem a jobbik vga drivert használod a kártyához, ez okozhat némi lassulást. Régi ati kártyáknál nem mindegy.
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2458 üzenetére
Gép jó, marad a 6670 mint gyenge láncszem, az amd-sek majd mondanak rá valamit.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
fradi81 #2456 üzenetére
A laptopon meghalt ez a rész. Egy ASUS X455LA széria i3-as procival. Sok disztrót kipróbáltam a hétvégén de kifogott ez rajtam.
Az otthoni gépemen meg mint 17.1 fut.
összességében ez van benne:
ASUS M5A78L-M LX3 az alaplap
AMD FX 6-Core FX-6300 a proci
Asus 6670 radeon kártya 1 Gb gddr5-el.
Ezt szeretném ha gyors, pörgős és normálisan futna. Mit tanácsoltok? -
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2455 üzenetére
Nálam a haswell pentium intel gpu-jával nem volt semmi volt gond a nyílt driverrel. Egy mai gépen gyors a rendszer ha minden ok, nem kell telepíteni rá semmit ehhez. Írj konkrét géptípust is.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Kérdésem az lenne, hogy 17 vagy 17.1 minthez valahol van-e leírás az after install részhez?
Tehát felraktam a mintet, és mit érdemes még utána? Driver stb?
Szeretném ha jó gyors lenne a ketyere, mert egy 4gb memóriával és 6 magos AMD procival illene száguldania. Tudtok segíteni?
Korábban kértem a laptop problémámhoz is segítséget, de az közben megoldódott win8.1 64 bittel. Linux alá az új verziós intel grafikus kártyát nem lehet feltenni rendesen ez a tapasztalatom. -
105kacsa
őstag
válasz
fradi81 #2452 üzenetére
Köszi.
Megéri frissíteni?Nincs problémám a 17-el.Egyedül a Bluetooth bekapcsolást nem találom sehol.A kék Bluetooth visszajelző led világit , szoftverközpontban Bluetooth szóra egy alkalmazás van az telepítettem, de sehol nincs ki Bluetooth párosítás vagy ki-be kapcs opció(Dell laptop) -
st6969
őstag
Nem tudom, mi lehetett a hiba, kipróbáltam másik pennel, ill. babráltam a BIOS-ban is, és rögtön elindult. Nagyon tetszik ez a változat, bár csak néhányat kattintgattam Live módban, de így is gyorsabbnak tűnt, mint az Ubuntu ill. a Suse feltelepítve. Hétvégén fel is telepítem, ha lesz időm. (És utána jövök 1000 kérdéssel
)
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok.
Feltelepítettem a legfrissebb Mintet, de a wifi sebessége nagyon alacsony. Böngészésnél ez nem jelent problémát, mivel még így is gyorsabb mint az internet sebességem. Azonban fájlok másolásánál kereken 3 MB/s. Windows alatt ez az érték 11 MB/s. Gondolom ez valami driver hiba lehet. Hogyan tudnám frissíteni a drivert? A wifi adapter a következő: qualcomm atheros ar9285.
-
válasz
fradi81 #2445 üzenetére
Az nem a GPT? Az MBR- nél lehet négy elsődleges partíció.
(#2446) lev258 Olvastam a MS hozzáállását a 10 bevezetésével kapcsolatban, épp linkelék az offtopikban is.
(#2448) lev258 Így már tiszta, kösz nektek az infófrissítést, már egy éve nem foglalkoztam ezekkel a partíció típusokkal.
Csak az jön le nekem most már, hogy Linux esetén értelmetlen ez az UEFI és a GPT. Beugrott, hogy anno az SSD és HDD topikokban olvastam ezekről, mivel akkoriban vettem HDD- t és kezdtem Linuxozni, később jött az SSD.
Win 8 és 10 meg nem fenyeget addig, amíg van választék a Distrowatch- on. -
válasz
fradi81 #2443 üzenetére
Tényleg jól le van írva, de ha valaki nem jött volna rá, mivel kell kiegészíteni a linket, annak itt a megoldás: jó link
Azt nem értem, ha nem kerül rá Win 8.1, akkor mi értelme van ennek az UEFI- s telepítésnek.
Nemrég cserélt alaplapom nekem is UEFI- s, mégis normál módban telepítettem az összes disztrót eddig. Ha valaki ismeri ennek a telepítési módszernek az előnyeit ebben az esetben, megoszhatná velünk!Ahogy olvasom, itt is azt írják, ha csak az Ubuntu lesz a gépen, akkor értelmetlen az UEFI választása.
-
-
Giovanny
őstag
Üdv,lenne egy pár kérdésem,szeretnék kipróbálni Mint 17.1 laptopon (Dell E7440) usb-ről kipróbáltam minden mintha OK. Most igazából a telepítéssel vagyok gondban,EFI be érdemes telepíteni vagy nem,illetve ha igen akkor azt hogy kell?
-
Bohus
aktív tag
Hmm. Munkahelyi gépen natív 17.1 KDE alatt nincs lomtáros gond, egyedi hibával állhatok szemben. Az otthoni notira 17 lett telepítve és lehet, hogy a 17.1 frissítésnél csúszott el valami. A két gépet összevetve talán meg tudom majd oldani a problémát...
-
Bohus
aktív tag
KDE verzió alatt a kuka nem működik. A menüben ikonra kattintva "Hibás formátumú URL - trash:/" üzenet fogad, Dolphinban a kuka fül alatt soha nincs semmi, mindig üresnek tűnik.
A törölt fájlok persze szépen gyűlnek az adott meghajtó .Trash-1000 könyvtárában, innen végérvényesen is törölhetőek, de nem találok elegáns módszert a szemetes kiürítésére.
MATE alatt az asztali gépemen nincs ilyen probléma. -
Most kipróbáltam a Noscript Lite-ot, ami már vmennyire előre van konfigolva (ehhez már csak néhány oldalt kell hozzáadni, azt még kibírom), bár azért ez is eszik egy kis ramot (mondjuk ublock-nál kevesebbet) szóval gyengébb gépre (max 512mb ramig) tényleg csak flashblock (ami kifejezetten csökkenti a cpu és ramhasználatot még noscript vagy blokkoló mellet is) kicsit erősebbre már mehet a flashblock mellé a noscript lite, közepesre az ublock, ha meg van bruteforce/mindegy akkor adpblock plust is be lehet vállalni ha vkinek az tetszik/áll kézre.
-
válasz
szildavid90 #2433 üzenetére
Pl ezzel a videóval tesztelheted (teljes képernyőn), de pl ha gyorsan mozgatsz egy ablakot akkor is fel fog tűnni ha tearinggel...
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2430 üzenetére
De épp ez az, hogy az Intel driverrel nincs dolgod. Az már most is működik és a frissítése nem hoz olyan változást, ami számodra látható eredménnyel járna.
-
Igazából csak macerásabb konfigurálni én meg elég lusta vagyok
szildavid90: Még vmi ami kimaradt és xfce esetében fontos, másik topikban szóba került és így jutott eszembe, szóval a beállítások -> ablakezelő hangolásán belül a kompozitálásnál a synchronize drawing to the vertical blank opciót aktiválva megszűnik a zavaró screen tearinelés, bár van akinek fel sem tűnik, de engem speciel zavar. -
Ezekiel Ston
senior tag
Mint montam...Használom, tehát tudom mit kell beállítani a wine-felületében hogy fussanak a windows-os dolgaim. A heroes of the storm is tökéletesen megy. Ezek mind az asztali gépen. Viszont ezek annó akkor nem mentek mikor a videokártyám nem volt felrakva rendesen. Mióta rendbetettem azóta minden faxa rajta.
A notebookon is ezt akartam elérni, csak az a mocskos intel driver szopat. Erre akartam megoldást, nem a wine problémára. Az egyébként is solved... -
De gyengébb gépre természetesen, bár oda egy flashblock is elég, javát ppapi plugines böngészők amúgy sem támogatják, míg Firefox eleve csak rákérdezésre aktiválja.
szildavid90: Ja az lemaradt, hogy Ati 9600-os csak nyílt driver van (ami amúgy teljesen jó), tehát nem kell semmit telepítened, ill. külön letöltened, ha kell vmi nézz körül a szoftverközpontban/synaptic csomagkezelőben. -
válasz
szildavid90 #2424 üzenetére
Ezek alapból benne vannak, az Xfce verzióból, ha jól rémlik nincs is codec/java/flash nélküli verzió (bár a proci a flashez valószínűleg kevés lesz), egyedül pepperflash-re lehet szükséged Chromium/Opera alatt. 1,5 gb-on bármelyik böngésző jól fut, a lényeg, hogy ne tegyél fel adblock plust, az az igazi ramgyilkos, helyette ublock javallott vagy csak simán flashblock.
-
lev258
veterán
válasz
szildavid90 #2424 üzenetére
Én Firefox-ot használok, de van néhány kevesebbet evő is (pl. Midori). Flash, ha nem került fel magától, akkor a Szoftverközpontodból telepíthető. Java-ra van OpenJDK7+IcedTea (böngésző beépülő). Ha Intel videókártya, azzal nincs semmi teendő. (A driver CD-n úgyis csak Windows-os driverek vannak.)
-
szildavid90
aktív tag
Köszi a segítséget mindenkinek. Újra húztam a rendszert Xfca-val és sokkal jobb lett a sebesség, teljesen rendben van minden. Videókártyát kell telepítenem a cd-jével vagy egyből látja? Ezt hol tudnám megnézni pontosan? Más: Adoba flash playert meg javat kell telepítenem? Vagy lehet rátenni valahogy? Böngészőből melyik a legjobb? Ti mit használtok ami kevés ramot eszik?
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2422 üzenetére
Szerintem én már kiveséztem a dolgot, amennyire lehet, de ezt azért még belinkelem neked.
[link]
A részletekre figyelj. -
spammer
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2420 üzenetére
"hacsak valaki nem tudja hogy melyik az a tuti tuti disztribúció ami 100000% hogy tudja, nem szívat, és működik úgy ahogy meg kell hogy írva legyen."
Ezt sajnos nem fogja tudni neked senki biztosra megmondani.
Én is azt mondom, amit (#2410) Fenyő: tegyél egy próbát a Manjaroval, hátha...
-
Ezekiel Ston
senior tag
Nos hát...Winfows 8 alatt szépen futnak a dolgok. (már csak tesztelés céljából is próbáltam hogy megy-e.
Wine alatt tudom hogy nem minden hab aminek annak kéne lennie viszont futnak a dolgok. Az ubuntunak tudom hogy több fajtája van. Annyira nem vagyok én se kezdő. Viszont az hogy kipróbálom a gyári ubit 14.04, 14.10-est és egyik se tudja az gáz volt.
A mageia nevű cuccot még nem próbáltam. A fedóra befulladt telepítés után. Elindult a telepítő, feltettem, és újraindítás után fekete képernyő...-Köszönjük fedora...
Szóval kipróbálom a win7es vonalam a laposon ha az fix és jól megy akkor az marad rajta, hacsak valaki nem tudja hogy melyik az a tuti tuti disztribúció ami 100000% hogy tudja, nem szívat, és működik úgy ahogy meg kell hogy írva legyen. Ilyen a Linux Mint is az asztali gépemen. Azt felraktam, bekonfigoltam, és megy...hozzá se kell nyúlni. Wine is tökéletes, a film is a zene is minden ami csak kellhet itthonra. Ugyanezt vagy hasonlót szertnék a laposon is elérni. -
Mégis van ingyen ebéd! – Linux Mint 17.1 bemutató by KAMI911 fórumtárs
Megjelent fenti cikk a Mint- ről, ha még nem olvastátok! Érdekes hsz- ek vannak már az elején, érdemes benézni, nem értem mi az élmény a másnak tetsző dolgok lefikázásában és a trollkodásban.
-
spammer
veterán
válasz
szildavid90 #2415 üzenetére
Szerintem is tegyél fel egy friss telepítésű XFCE-s kiadást. Ha még az is lassú, akkor érdemes lehet megnézni más disztrót, mondjuk egy Manjaro Openbox változatot innen: [link]
-
válasz
Érdemesebb inkább újrahúzni XFCE verzióval (Mate is sok lesz arra gépre, proci a szűk keresztmetszet, ram, vga elég lenne), hamar megvan, utólag felrakott de nem szerencsés, gyakran bugos és teljesítményben sem biztos azt kapod amit várnál.
Egyébként az a proci nagyon-nagyon gyenge, egy jobbfajta P3-as is erősebb nála, érdemes lenne egy rendes P4-est tenni bele 500-1000 Ft-ból megvan az apróról. -
lev258
veterán
válasz
A Linux telepítők nagy előnye, hogy van bennük Live mód (vagyis kipróbálás). Így telepítés nélkül tudod tesztelni, megnézni működés közben. Ebbe persze valamennyire beleszól a telepítő média gyorsasága is, de nagyjából reális tapasztalatot nyújt. A gyorsaság mellett szempont az is, neked melyik tetszik jobban. Szerintem nézz meg néhányat Live-ban az ajánlottak közül és dönts az alapján.
-
lev258
veterán
válasz
szildavid90 #2413 üzenetére
Felrakhatod erre a rendszerre is azokat a grafikus felületeket, és bejelentkezésnél lehet majd választani.
Elvileg sudo apt-get install xfce4, illetve sudo apt-get install mate-core mate-desktop-environment parancsok Terminálba (jelszót fog kérni, amit nem látsz beírás közben). -
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2408 üzenetére
Ahogy gondolod. Mindenesetre amit leírtam, működik. Az új telepítőt meg az Ubuntu 14.10-zel tudod használni. Megismétlem azt is, nem tudom, milyen teljesítményt vársz el Wine-on keresztül és a játékot se ismerem, de a driver nagyjából jól működik, teljes OpenGL 3.3 támogatással.
szildavid90: A Cinnamon kicsit erősebb gépekre való, neked a MATE, vagy XFCE verziók ajánlottak Mint vonalon (egyébként Xubuntu, Lubuntu). -
szildavid90
aktív tag
Üdv!
Most tettem fel a Linux Mint 17 Cinnamon 32 bites verzióját és érezhetően lassabb mint a korábban használt Windows Xp. Ez normális? Már csak azért kérdezem, mert ilyen 512 ramot meg ilyeneket olvasgattam, hogy kell neki.Gépem adatai:
1,5RAM
Intel Celeron Cpu 2.00GHz x1
Ati Redeon 9600Miket kellene beállítgatnom ,hogy gyorsabb legyen a rendszerem? Jó kis rendszer ez, csak nekem lassú valami oknál fogva. Pl ráálok bal alsó sarokban, hogy menü és akkor ilyen 5-10 másodperc mire feljön a menü ablak, meg ilyenek. Efekteket kikapcsoltam már. Valaki valami ötlet, hogy mit lehetne még csinálni a gyorsítás érdekében?
-
válasz
Több féle Ubunutut/ill Ubunutu alapú disztrót hiába próbálgatsz nemigen fogsz más eredményt kapni, inkább vmi teljesen más vonalakat kéne megnézni, Fedora pl jó ötlet volt (RedHat alapú) abban elég friss csomagok is vannak, de próbálj ki pl egy Manjaro-t az Arch alapú, ami csomagok szempontjából a legfrissebb, 3.19-es kernel is elérhető alatta pl egy kattintással. Ami még emészthetőbb és más vonal pl az OpenSuse.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mageia-t is próbáltál?
-
Ezekiel Ston
senior tag
Bevallom töredelmesen, most csalódtam.
Linux mint 32, 64 bit 13,16,17,17.1 verziókból az éjjel mindet kipróbáltam...nem sikerült a rohadt intelt feltelepíteni, mert mindig distribution error.
Akkor mikor az ubuntu 14.04, 14.10-el próbáltam szintén.
Na gondltam egy nagyot...fedóra. Hagyjuk...
Végül egy Xubuntut is megpróbáltam de ezzel is felsültem. Az internet csodasztárja a google végleg leégett a kereséseimben. próbáltam magyarul, próbáltam angolul keresni de siker nulla.
Na fórum...Sehol sem találtam kielégítő választ, így marad a legutolsó megoldás...winfost telepítek fel a laptopra. -
spammer
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2404 üzenetére
Írd be terminálba:
lspci | grep VGA
(első betű kis "L", nem 1-es vagy "i")
Ez megmondja, milyen kártya.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2404 üzenetére
Tipp.
Nézd meg egy Xubuntu 14.10 Live-val mondjuk (így a Unity sem fogja annyira a gépet), ott megy-e Wine alatt úgy, ahogy szeretnéd. Ha nem, nincs értelme bűvölni. Bár persze könnyen lehet valami Wine beállítás is a dolog mögött.
lspci gyorsabb -
Ezekiel Ston
senior tag
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2402 üzenetére
Most akkor mit töltöttél le?
Hoppá. Most látom, hogy már nem is elérhető az előző. -
Ezekiel Ston
senior tag
sötétben tapogatózom. Átírtam a fájlt, csináltam biztonsági mentést, update utána letöltöttem egyel korábbit de nem tudom hogy indítsam vagy installáljam.
Van benne install-sh file ami nem pont hanem kötőjel sh-val van...az nem csinál semmit sem.
A readme file meg nem egyértelmű számomra hogy mit kell csinálnom a makefile meg többi paranccsal...Még egy kis segítséget szeretnék kérni ha lehet. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest