- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- ASUS notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
csyo
senior tag
Most, h telepult sikeresen a rendszer, siman elindul.
Amikor uj rendszert teszek fel, akkor csinalja ezt.
Hasonlo gond volt Win7 telepitesekor is, meg Win XP EE telepiteskor, de ennyire meg sose halt meg atmenetileg, hogy fel oran at kellett vele szenvedni, es csak a kurzort latom bal felul.
Ubuntunal ugyanez volt, 3x kellett telepiteni, mire beindult. Most meg a Mintet nem akarta.
Gondolod h ez alaplapi hiba lesz, hogy az uj rendszerek telepitese egyre nagyobb gondot jelent?
Talan lehet az h Linux ujdonsaga kavarta meg?
-
tolvaj!
őstag
Vagy még a ram is lehet. Az alap rendszer proci+ram. Alaplap+proci+műveleti memória a szentháromság. Ha valamelyik meghibásodik akkor ki kell cserélni. Ha ez egy kompakt rendszerben történik, mint egy laptop akkor nagyobb sz#rban vagy sajnos. Ha nincs bios, vagy hektikusan működik a gép akkor valószínűleg a szentháromság valamelyike haldoklik.
-
csyo
senior tag
válasz
tolvaj! #2693 üzenetére
En is igy gondoltam, de veletlenul lecsuktam a laptop fedelet, es a gep leallt. Meg nem allitottam be, hogy a fedel lecsukasakor ne kapcsolodjon ki.
Ujrainditottam, es ekkor elindult a tepeito CD! (pedig ez mar a tizedik ujrainditas volt)
ELndult a Live valtozat siman. Telepitettem is a Linux Mintet. A vegen kiirta, hogy nem tudja a bootvalamit betenni a kijelolt szektorba, valasszak masikat, vagy hagyjam ki.
Valasztottam masik szektort, telepult.A gep most ujraindul, irta, es vartam, h megtortenjen. Leallt a gep, es nem tortent semmi sem ujrainditaskor.
A kurzor villogott 10 percig a bal felso sarokban.
Nah, sebaj, turelmesen hard reseteltem, aztan ujrainditottam.
Semmi. Se a telepito, sem a rendszer nem indult ujra.Kb husz alkalommal inditottam ujra es ujra, a lemez felporgott, de egy ido utan mar a biosba sem tudtam belepni, odaig sem juott el.
Meg tovabb probalkoztam, de mar nagyon ideges lettem, legszivesebben az ablakon vagtam volna ki a laptopom a teleipolemezzel egyutt.
Hard reset a laptpon.
Kivettem az aksit, 2 percet vartam, visszatettem, vartam.Most mar a laptop el sem indult ezutan.
Itt mar feladtam. Kuka.Akku ujra kiszed, 5 percre, aztan ujra vissza 5 percre, 1 percig nyomtam a bekapcs gombot
Vegul skerult elindulnia, bejott a bios.
Kivalasztottam, hogy networkrtol bootoljon, persze arrol nem tudodd. Nyomtam egy esc-et, es erre csodak csodaja, elindult valahogy a telepitolemez.
Bejott a Live ujra, es telepitettem ujra a Lime-t.Most ez van a gepen fent.
Nem tudom mit a baja a lemeznek, v a gepnek, hogy 30-40x kell ujra meg ujrainditani, es csak a masodik telepites lesz sikeres.
Az ubuntuval is hasonlokeppen jartam, 3x kellett ujrainditani a telepitest, mert nem indult a rendszer, csak a kurzor villogot.
Le sem allt magatol a gep, ki kellett kapcsolni a power gomb hosszan nyomasaval.harmadik alkalommal sikeresen telepult az ubuntu.
Most meg a mintet kellett ketszer telepiteni, es rengetegszer inditgatni.
Vajon az olvasofej kezd meghalni benne, vagy a cpu, vagy mi okozhatja ezt a hibat?
-
Akkor 2 dolog lehetséges, vagy az iso fájl jött le hibásan vagy hibásan lett kiírva (vagy a média vagy az író progi végett, tavaly pl Brasero-nak (még a 13-as Mint alatt, de más Linuxos író progival is tapasztaltam) még volt egy olyan bugja, hogy hiába állítottál be akármilyen fix írási sebességet, mindenképp az író maximális sebességével írt végül, így jó eséllyel kuka lett a média, nem tudom azóta ezt javították-e, elvileg menet közben írja az írási sebességet, de az eltelt időből is lehet következtetni, hogy túl gyors volt-e
).
-
törölt tag
Sziasztok! Szeretnék én is csatlakozni a Mint-esek táborához, mint nem teljesen kezdős Linuxos!
Átrágtam magam az összefoglaló íráson, és néhány hsz-en is ( és még vagy tucat külföldi fórumon is ), de nem igazán találtam megoldást a gondomra. Magával a rendszer overall teljesítményével nincsen bajom, azonban van egy Achilles-sarka ennek a Mint-nek, számomra: egy netbook-on használnám ( Intel Atom 1.66 ghz, ), az üzemidő pedig szinte töredéke a Win 7-en produkáltnak! Mit ajánlotok? Laptop-mode-tools-nak van értelme? vagy TLP-nek?
-
-
csyo
senior tag
válasz
ubyegon2 #2684 üzenetére
x/ubuntu fut most a gepemen, nekem meg uj.
A letoltott Linux Mint.iso file-t irtam ki az ubuntu alatt talalt "Xfburn" alkalmazassal.
(Volt meg olyan is, hogy "Brasero" talan azzal kene?)Egyik programot sem ismerem, nekem tok uj a linux, meg minden ami rajt van
--
cd/dvd bootra valtottam (alapbol is ez a sorrend)
A lemez felporog, de nem bootol -
Szia!
Érdekes a problémád, mert probléma a pendrive írással szokott lenni, dvd írással nem.
Az mit jelent, hogy (rajt van az ISO file, x-Ubuntu alatt irtam ki)? Ha az iso fájl van valóban a lemezen, az úgy nem jó, pontosan melyik programmal írtad ki?
Ha újraindítod a laptopot, boot- nál előhívtad a meghajtó választó menüt és átváltottál DVD/CD boot- ra? -
csyo
senior tag
Sziasztok
Szeretnem kiprobalni a Mintet.
Probalom telepiteni, de nem megy.Letoltottem (Xubuntu alatt), kiirtam dvd-re, ujrainditom a laptopot, de nem bootol be lemezrol.
Bejon a szokasos valasztasi lehetoseg, hogy Ubuntu /memory test /win7.Linux Mint live lehetoseg nincs, dvd nem csak felporog, de nem tolt be (rajt van az ISO file, x-Ubuntu alatt irtam ki)
Hogy csinaljam, mit rontottam el?
-
Kicsit próbálgattam most live módban az unnoficial Lmde 2 LXDE-et, sajnos még csak németül érhető el, de néhány kattintás, synpaticban turkálás után 95%-ban magyarrá tehető live módban is. Jessie alapnak köszönhetően frissebb csomagok vannak benne, mint a 14.04 LTS-re épülő 17.x-es verziókban, pl alapból 3.16-os kernel, 16-os X, 10.3-as Mesa, 340-es NV driver (ez az MDM bugra lehet megoldás lehet újabb nv karikkal rendelkezőknek), 14.9-es Amd diver, ill. alapból benne van pl a tárolóban az smplyer/smtube, compton (ami lxde esetén ill. régebbi xfce esetén jól jöhet) stb.
17.x-el kapcsolatban pedig 2 új/jó felfedezésem van, ismét működik a dropbox rendesen (3.2.valahányas verziótól, a korai 3-asok ikonja nem jelent meg a panelen), ill a caffeine (online full képernyős videó esetén kilövi a képernyővédőt, energiagazdálkodást) is a 2.8-as verziótól (a korábbiak 12.04-13.04 alapúakkal mentek csak), ráadásul ez már Chromiummal is működik, az eddig használt lightson-ng script csak npapi-is flashal működött, így ez az zavaró dolog is kipipálva (ami a 17-es megjelenése óta bosszantott, mivel a korábbi verzió 13-assal tökéletesen megy a mai napig, szóval nem siették el a fejlesztők).
-
Ez egy nagyon jó oldal, innen próbáltam anno optimalizálni az SSD- t! Szinte minden benne van Ubi/Mint vonalon.
Kár, hogy nem magyar nyelvű leírásokat nem lehet berakni az összefoglalóba, biztosan erre gondoltál az előbb. Gondoltam én is rá, hogy be kéne tenni, mert így sehol nincs meg magyarul.Én sok disztrót próbáltam kezdőként, de a Mint volt az, amiben minden megvolt, ami kellhet egy home usernek és könnyen megtanulható Win7, XP után, stabilan működött és jól felfedezhető benne minden, ami kezdő Linuxosnak nagyon fontos! Cinnamonról van szó, ami nekem tetszik is nagyon és épp eléggé testreszabható.
-
105kacsa
őstag
Nálam spec az indokok:
Gyenge régi második gépen is jól fut
Nem kell vírusirtó ami fogja a gépet
Megvan benne minden ami kell
Rendszeres frissítés
Nem kell nem hivatalos alkalmazásokat használni (általában nem szokás megvenni semmit MO-n ami nem csoda lassan mindenki elhagyja az országot mert itt a munkából megélni nem lehet)
Jó dolog más rendszereket is megismerni nem csak a wint -
zoli62
addikt
Szerintetek miért lett ennyire népszerű pár év alatt a Linux Mint profiknak és kezdőknek egyaránt?
-
válasz
105kacsa #2671 üzenetére
Köszi az alkotók, segítők nevében is!
LXDE változat egyelőre nem került be se a kézikönyvbe, se ide az összefoglalóba, mert nem hivatalos változat, így ha azzal kapcsolatban merül fel kérdés?LightDM az nem ablakkezelő, hanem egy grafikus login manager.
Egyébként Lathronos ft csinál remaster változatokat LXDE- vel és Voyagert is csinált.
Őt kéne megkeresned privátban ezzel a Voyagerrel kapcsolatos kérdéssel, vagy az abszolút kezdő topikban aktív inkább! Utóbbi még jobb, mert más is láthatja a megoldást!
-
105kacsa
őstag
Jó lett az összefoglaló
Nekem a 17.1 van fent LXDE Grafikus környezettel ami elvileg gyorsabb és kisebb igényű mint az
XFCE (erről az összefoglalóban nincs szó, miért?)
Ablakkezelő: OpenBox amiben van hőmérséklet figyelő amit az óra mellé kirakva állandóan látok(ez nekem létfontosságú mivel plusz usb-s hűtésem van az öreg laptopon amit ha melegszik be kell dugni)
Kipróbáltam a Voyager 14.04.04 LTS LightDM Ablakkezelővel ott pont ez a hőmérséklet figyelő nem volt benne.
Szóval ha nincs a tálcán hőmérséklet figyelő amit az óra mellé a jobb sarokba ki lehet rakni más linux verziókon azt hogy lehet megoldani? -
Santosh
tag
Sziasztok!
Hogy tudok az indítópulthoz olyan programot adni, ami csak rendszergazda engedéllyel hajlandó indulni?
-
-
tlac
nagyúr
Kiadták a Debian Jessie alapú Mint-eket:
LMDE 2 “Betsy” Cinnamon
LMDE 2 “Betsy” MATE -
Sziasztok!
A TG- k egyetértésével a linuxmint.hu lelkes gárdájának A Linux Mint felhasználói kézikönyve c. munkája alapján elkészült a
topik Összefoglaló.
Főleg kezdők számára hasznos és könnyen érthető leírás fejezetekre és alfejezetekre bontva.
Hozzáértő Mint felhasználók építő jellegű javaslatait, hogy mi szerepelhetne még az Öf- ba, szivesen fogadjuk! Sok szükséges infó fog még belekerülni.
köszönettel: TG team
-
válasz
ElGatto #2657 üzenetére
Fentebb sorról sorra leírogattam miket kell még csinálni a kernelfrissítésen kívül, ha azt meg tudtad oldani ezek sem lesznek nehezebbek, a 14.10-es Ubi sem elég friss, mivel emlékeim szerint 3.16-os kernel és 10.3-as mesa van benne, szóval ugyanúgy hegeszteni kell, ráadásul nem is lts, bár ismerkedésre jó.
Kororában már a kernel és a Mesa is elég friss, max a mesa-vdpau csomagot kellhet feltenni yumexből, ill beállítgatni a lejátszó progikat.
Manjaroban szintén elég friss a Mesa, kernel egyszerűen egy klikkel frissíthető 3.18-asra és szintén a mesa-vdpau csomagot kell telepíteni.
OpenSusében szintén 1 klikkes installal fel lehet tenni a 3.18-as kernelt, a mesa-vdpau alapból fennt van de vmiért a nvidia-sat szeretné használni alapból, de azt is egy sorral rá lehet venni, hogy az r600-asat használja. -
ElGatto
aktív tag
Kösz fiuk, holnap folytatom a próbálgatást.
-
-
válasz
ElGatto #2653 üzenetére
Ha szeretnél HD videókat (ill kisebb cpu terheléssel egyéb videókat) is nézni ahhoz mindenképpen kell a frissebb diver (kernel/mesa) és a mesa-vdpau a karidhoz (Amd-nél nem volt prioritás az uvd1-es (HD 2 és 3 ezres széria) vgak vdpau támogatásának beépítése a kernelbe így csak a 3.18-asba került bele, míg mondjuk az uvd2-eseské a 3.10-esben is biztos benne volt, de lehet már korábbiban is), hogy ezt másik alapból frissebb disztróval éred el vagy a Mint hegesztésével az már a te döntésed, Chromium-hoz flashez szükséged lesz a pepperflashplugin csomagra;
sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree -
ElGatto
aktív tag
válasz
fradi81 #2649 üzenetére
Sorozatos oldalon flash videóval van gond, de érdekes módon youtube - on minden tök jól megy.
Chrome nincs csak ilyen chromium vagy mi a tök ááááááááááááááááá ezen meg megy mint az állat...
Mi a tökért nem kerestem erre rá eddig?Akkor hagyjam az egész drivereket, meg disztrokat is a francba, hagyjam a cinamonn mintet és használjam ezt a chrome klón böngészőt?
Thx
Bakker ez a mesa kimaradt...
-
kurion
senior tag
érdekes mert a gyors indítást kikapcsoltam és nem volt eleinte gond
de végül msotmár minden megy tökéletesen.
A repair utoljára azt írta hogy a /boot távol van a lemez kezdetétől és hogy csináljak neki particiót meg ilyenek, ebből később lehet gond? vagy csak figyelmeztetés?
-
válasz
ElGatto #2647 üzenetére
Önmagában mint írtam a 3.18-as kernel kevés a mesát is frissíteni kell legalább 10.4 -esre ill. a mesa-vdpau csomagot is fel kell tenni, ill beállítgatni a lejátszókat (smplayer/vlc stb), FF-et vdpau-ra.
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install mesa-vdpau-drivers
sudo mkdir /etc/adobe/
echo "EnableLinuxHWVideoDecode=1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg
Állítsd át a preferált lejátszódat is vdpau-ra, ill. mesa frissítés után nem árthat egy újraindítás.
Mate-t akkor érdemes megpróbálni, ha nem vagy megelégedve a Cinnamon sebességével, mivel jelentősen kevesebb erőforrással is beéri.
Ha kompatibilitási gondjaid vannak akkor pont nem Ubunutu alapút kéne megpróbálni, mivel a Mint is az, hanem vmi teljesen mást, pl. Korora, Manjaro, Opensuse, ezek még kezdőbarátibbak is mindegyik más alapú.
Testreszabás de-nként (ablakkezelőnként) változó, de xfce-től fölfelelé egyiket sem különösebben nehéz alakítgatni a kívánt formára/kinézetre, nem tudom hogy létezik-e hozzá guide, de a kiszemelt disztró vagy a linux kezdőknek topikban biztos segítenek. -
lev258
veterán
válasz
ElGatto #2647 üzenetére
A kernel önmagában még nem elég. Xorg, video driverek frissítései követik. Mondjuk én Mint-en ezt nem játszanám, a múltkor csak kíváncsiságból megnéztem egy 3.16-os kernelt és meghalt tőle.
kurion: a Windows 8-ban bevezettek egy félhibernálásos leállítást, mert így gyorsabb a boot (látszólag). Ez a fájlrendszerre is hatással van (nincs tisztességesen lezárva), ezért kaptad a fent említett üzeneteket. -
kurion
senior tag
Na telepítés után voltak gondok, lett egy grub error, ezt helyre álíltottam boot Repairral live CD-ről, ezek után csak a Win bootolt be. Utána újraraktam a Mint-et bár még mindig csak a windows bootolt be utána de a Live végre látta a Mint köteteit(a windowsét nem nyitotta meg)
Csináltam még egy repairt, ekkor Bootban csak a Mint volt ott és nem fért hozzá az NTFS particiókhoz hivathozva a hibernálás vagy más nem teljes leállásból adódó problémra. Egy sudo update-grub parancs után ami kiírta hogy talált win 8 loadert ismét futtattam a repairt és végül működik
Remélem nem gond a sok bénázás, de nagyon akartam ezt a rendszert és hát addig keresgéltem amíg fel nem ment úgy ahogy én akartam
remélem innen már menni fog mint a karikacsapás.
-
ElGatto
aktív tag
Hali!
Elméletileg feltettem ezt a 3.18-as kernelt, de bakker nem lett változás. Firefox alatt kicsi képernyőben szaggat a videó ha kirakom teljes képernyőbe akkor pedig fehéren villódzik.
Azt mondjátok érdemes lenne megpróbálni a Mint Mate verzióját?
Vagy szimpatizálok a zorin os-el lehet azt is megnézem.
(Ja ubuntut is kipróbáltam ott sem ment normálisan....)Azt hol tudom megnézni előre, hogy van - e driver támogatás az adott linuxnál?
Sry még egy kérdés Fenyő írtad korábban, hogy elvileg minden disztribuciót simán testre lehet szabni. Erről van valami leírás kezdő felhasználóknak esetleg?
-
lev258
veterán
válasz
105kacsa #2641 üzenetére
Annyit még találtam, hogy egyrészt az ISO szabványnak van egy 4GB-s limitje, tehát ez eleve behatárolhatja a lehetséges megvalósítást, másrészt a Systemback által készített formátumot ki tudod írni pl. pendrive-ra a Systemback programmal.
De ha kellenek a részletek, írj Kendek kollégának. -
lev258
veterán
Bár azt nem tudom, mi lehet a gond nálad, de abban biztos vagyok, nem ilyen természetű. Tehát azt mondod, Live módban se indul el ezen a gépen. Nálam Gigabyte alaplap van alatta, de annak nincs igazán köze a dologhoz a perifériák összekapcsolásán kívül meg persze az usb kezelésén. Ha a merevlemezt lehúzod, változik valami? A pendrive telepítőt UEFI módban bootolod? Velem amúgy már több alkalommal előfordult, hogy egy-egy Mint szerverről rosszul jött le az ISO.
105kacsa: nem vagyok biztos a dologban, de nincs eleve ISO készítése opció a Systemback-ben? -
105kacsa
őstag
Sziasztok
Systembackal készítettem egy systemback_live_2015-03-29.sblive mentést
Ezt hogy lehet Konvertálni ISO-vá hogy utána rufus-al ki tudjam írni ha újratelepítem a laptopot ne keljen mindent újra beállítani? -
spammer
veterán
Próbáld meg különböző változatokkal is, bár sanszos, hogy azokkal sem lesz jó, de egy próbát megérhet. Tehát ha Cinnamonnal próbáltad, akkor szedj le Mate vagy KDE változatot. Esetleg 17.1 helyett 17-es verziót.
Egyébként mintha lett volna nem olyan rég valakinek ilyen gondja (vagy itt, vagy a kezdő topikban), legalábbis úgy rémlik.
-
kurion
senior tag
Háromszor szedtem le és a javasolt három program mindegyikével kiírtam legalább kétszer pendrivera
ebből egyszer indult el, pedig mindegyikkel megpróbáltam minimum 3x, három különböző portba
természetesen holnap folytatom, ubuntut tettem fel hogy a grubot visszaírjam és elérjem a windowst a gépen, ubuntu pl második vekapcsra nem volt egér, vagy ha parancsal elő is varázsoltam nem mozgott.
Szóval lesz még pár keserves és izgalmas napom a rendszerrel, de ha egyszer sikerül
-
kurion
senior tag
érthetetlen számomra hogy az Ubuntu elsőre bbootol Live CD-ről a Mint pedig 1x bootolt b azóta minding ugyan az a hiba
-
Santosh
tag
Köszönöm a tippet!
Még nem csináltam ilyet, kérlek nézd meg, hogy jó-e:
megnyitottam az rc.local file-t rendszergazdaként szövegesen, majd beírtam az exit 0 elé:
/usr/crashplan/bin/CrashPlanEngine
/usr/crashplan/bin/CrashPlanEngine startDe sajnos nem indult el. Mit csinálok rosszul?
-
kurion
senior tag
válasz
fradi81 #2622 üzenetére
Bocsi
szóval Yumi-val készítettem egy Linux Mint boot pendrivot és ezt bootoltam be. elindult a betöltés, Mint ikon bejött majd megint parancsok futtotak és kaptam
hibaüzenetet.
ezek után megáll a tudomány
Gyors rendszerindítást már kikapcsoltam.
Secure Bootnál van System/setup lehetőségem és ennyi. (próbáltam mind a kettővel)
-
spammer
veterán
Boot során? Tehát telepítve lett csak nem bootol? Vagy már a live rendszer sem töltődik be (pendrive-ról)? Melyik programmal írtad ki?
Fast Startup ki lett kapcsolva előtte? BIOS-ban a Secure Boot?
Pontos hibaüzenet nem ártana persze.
-
válasz
Ezekiel Ston #2609 üzenetére
Szia!
Panel jobb klikk, alkalmazás hozzáadása, ott pedig az ablaklista?
Ahogy itt a képen is: [link] -
kurion
senior tag
Üdv
Új felhasználó lennék és Win 8.1 mellé szeretnél linux Mint-et telepíteni de a boot során erroral kidob hogy már van egy windwos rendszer a gépen és csináljak egy check disc-et de nem igazán akart utána se jó lenni, próbáltam azt hogy leválasztottam neki üresen 70gigát de akkor is ugyan ez a hiba volt.
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Telepítettem a Linux Mint-emre a CrashPlan-t, ez egy biztonsági mentést biztosító progi (felhőbe). Szépen működik, viszont nem tudom beállítani az autostart-ot.
Általánosan megfogalmazva:
szerintem az a gond, hogy nem kap az indító file rendszergazdai jogot, ezt kellene valahogyan megoldanom.A rendszerbeállítások - Automatikus indításnál beállítom az /etc/init.d/crashplan -t indításba, illetve az /etc/rc.d mappában is van egy S99crashplan indító, ezt is betettem indítóba, de így sem indul el.
Hogyan tudnék rendszergazdai joggal indítani? Előre is köszönöm, ha kapok választ!
-
Az eddigi tapasztaltok alapján a 17.1-es Mint Gdm-e összeakad (X nem indul el) bizonyos Nv kártyák esetén a hivatalos tárolóban levő 331-es zárt driverrel, ezekre lehet megoldás a friss diver ppa-ból és/vagy (hogy melyik variációk azt én sem tudom mivel nincs gyakorlati tapasztalatom vele, 9600GT-vel megy 331-es diverrel is, jellemzően inkább újabb karik esetén jelentkezik a probléma) gmd cseréje lightdm-re.
-
toth_janika
őstag
Szeretnék segítséget kérni. Van pár olyan doksim, amit nem szeretnék, ha illetéktelenek kezébe kerülne. (Tervrajzok, projekt ötletek, stb).
Ezeket egy pendrive-on tárolom, hogy bármikor hozzáférhessek. Szükségem lenne egy titkosító szoftverre, ami lehetőleg van WIN-re és Linuxra is.
Eddig a truecrypt-et használtam, de egyre kevesebb tárolóból érhető el, a hivatalos fejlesztés meg leállt. Tudnátok ajánlani ilyen programot? -
fradi81
veterán
válasz
tolvaj! #2611 üzenetére
Kipróbálnám felvenni ezt a ppa-t, és telepíteni belőle a kártyához való drivert. (346)
[leírás link] -
válasz
tolvaj! #2611 üzenetére
Akkor pont 2 olyan kari van a gépedben ami az aktuális Minttel nem kerek alapból
, mindkettővel molyolni kell, hogy működjön, ami fix, hogy alaplapi vgaval is mennie kell a fullhd-nak csak kell hozzá min a 3.18-as kernel, 10.4-es Mesa és a mesa-vdpau csomag, Nv-vel meg nincs konkrét tapasztalatom ilyen szinten, de ahhoz az eddigiek alapján a friss driver meg gdm csere lightdm-re.
Ha meg nem akarsz hegeszteni akkor tényleg tegyél fel próbaképp egy Fedora/Kororát. -
tolvaj!
őstag
válasz
fradi81 #2606 üzenetére
Konfig:
Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5- alaplap integrált ATI HD3000
Point of View GeForce GT630 4GB GDDR3 - grafikus vezérlő
AMD Athlon II x2 270 -processzor.Merevlemezek sata2-es WD-k.
RAM: Kingmax 1333 CL9 2x4GB dual.
FSP hexa+ 400 táp, NEC DVD író, modecom mATX ház.Öszvér gép, de mindenre alkalmas ami nekem kell. Egyedül a GT630 lóg ki a sorból.
-
válasz
Ezekiel Ston #2607 üzenetére
Milyen felület? Nem lehet, hogy véletlenül törölted az ablakgombot a panelről?
Nézd meg a panel elemei közt szerepel-e. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2593 üzenetére
Az én kérdésemre valaki?
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2593 üzenetére
Törölted a panelről azt az elemet, ami a megnyitott ablakokat tartalmazza, add hozzá a panelhez és zárold, így véletlenül se fogod tudni törölni.
-
tolvaj!
őstag
Repót nem adtam hozzá, a 331-es ment fel a current-vel és ismételten előjött a hiba. Nem, asztali gép amit hazsnálok (-nék).
(#2604) lev258
Egyenlőre most párom "bitorolja" a gépet, mert anyagokat tölt le és nyomtat a vizsgájához, így majd később linuxolok újra. Nem nagyon akaródzik átmenni ubuntura, akkor már inkább fedora, vagy nyers debian.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- PlayStation 4
- EA Sports WRC '23
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- BMW topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest