- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gigabyte alaplap topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
válasz
Frawly #13191 üzenetére
A wine nem járható út, mert baromi gyenge a hardver. Annyira régi verziót pedig nem szeretnék futtatni, csak az előzőt. 18.9-et. Az új főverzió nem kompatibilis az addonokkal, amiket használok. Win htpc-n és málnapc-n nem volt gond, de a munkahelyi laptopomon is szoktam használni a kodit, viszont vissza kellett váltanom Tarára, mert nem bírtam sehogy működésre bírni a hálózatot 20.0 alatt.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Régebbi tárolókat tudnátok ajánlani, ahonnan be lehet szerezni a kodi régebbi verzióit?
A hivatalos oldalról csak a forrás, vagy a tárolóbol csak a legfrissebb szerezhető be. Forrásból nem tudok dolgozni, mert cmake-vel kellene, de ahhoz én ötét vagyok. -
tolvaj!
őstag
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Mate és cinnamon verziók más hálózat kezelőt kaptak? Ha igen,a fahéjas verzióknak mi a neve?
-
tolvaj!
őstag
válasz
Lathronos #4256 üzenetére
És mi van, ha kettős szigetelésű a táp amit használ? Akkor teljesen mindegy, hogy földelt e az aljzat vagy sem.
Saelin
Az a brumm amit hallasz a hálózati 50/60 Hz. Általában ha gyengébb minőségű kondenzátorokat használnak, és vagy tápot akkor jelentkezik. Szoftveresen szokták szűrni és a windows viszonylag jobban kezeli. Asztali gépeknél is elő szokott fordulni a jelenség, ott egy külső, vagy pci kártya megoldja.
-
tolvaj!
őstag
válasz
joecontra #4047 üzenetére
Köszönöm, de már hazajöttem. Végül meg lett oldva a kép kivezérlése D-sub kábellel. Igaz hang nincs, de a kép volt a lényeg. Alapvetően a HDMI-t leszámítva tökéletes a nyílt driver is. Viszont vasárnap is megyek át ismerősömhöz, akkor meg fogom próbálni amit most leírtál.
-
tolvaj!
őstag
Megvolt, ugyanúgy az xorgot használja.... Pedig letöröltem a nyílt drivert kínomban
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg
és mégis az van használatban!
Az nvidia settings is ezt hozza be csak és nem is hajlandó átállni. Ha át akarom kapcsolni intelről csak egy behajtani tilos táblát kapok egy mégsem gombbal és kész.az asztali gépemen ugyan ez a rendszer van van fent, igaz ott csak gt630, de ugyanebből a tárolóból, szintén a 355,11 és az működik gond nélkül.
Igazából itt sincs baj a géppel, mert minden funkció megy szépen a nyílt driverrel, kivéve a hdmi port. És jelenleg az lenne a fontos, mert a lapos tulaja szeretné kiterjeszteni az asztalát a TVjére.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
355.11-es zárt nvidia driver került a laposra, de sehogy sem bírom működésre bírni. Települt, de az illesztőprogram kezelőben még mindig azt írja, hogy a Xorg van használatban és nem tudom átállítani sem, mert ha rányomok és újraindítom a gépet ugyanúgy a nyitott van használatban. Tanács?
-
tolvaj!
őstag
Azt hol lehet megnézni, hogy mely grafikus gyorsítók támogatottak jelenleg a tárolóban lévő driverrel?
szerk: Mármint a hivatalos tárolóban lévővel!
-
tolvaj!
őstag
Letöltöttem szépen a csomagot ( a régi ~80MB-osat), de nem a tárolóból, hanem az AMD oldaláról. "Sajnos" a telepítés lement csak utána bajok lettek.... mert későn olvastam, hogy a 13-as kiadás utáni Mintek nem támogatják azt a zárt drivert.... Valami tipp a nyílt driverek helyreállítására?
lev258
Van, nem található a csomag.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Mate Rafaela x86-val akadt egy kis gondom. Asus x51rl topira tettem fel. X1100 radeon van benne és miután telepítettem a zárt AMD drivert 1024x768-ba hajlandó csak megjeleníteni. Letöröltem és újratelepítettem a nyílt kártyát, de úgy maradt és nem tudom mit kellene beállítanom még.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
SSD-re költöznék, de csak a / partíció. A /var, /home. és a swap marad a merevlemezen, ami megy optibaybe. Mit használjak a beállítások mentésére ( hacsak a /home nem tárol mindent), illetve mivel tudnám migrálni a /-t? Ja igen, a / 20 giga az SSD 32, a firefox cache pedig megy a ramba és a trimmelés is be lesz állítva.
-
tolvaj!
őstag
válasz
spammer #3092 üzenetére
Bocsi, ha félreérthető voltam, igen, nekem csak annyi kellett, meg egy szemüveg
- mert ott van a környezeti menüben...Tudom, hogy nem kell babrálni a többi fájlt, de van egy macskám.... szerintem tovább nem is kell mondanom
Az asztalra nem mer felmászni ,de ha az ölemben van a gép akkor szó nélkül randalírozik a klaviatúrán és a touch panelen....
-
tolvaj!
őstag
-
tolvaj!
őstag
Clean installal fent van a MATE, de a fájlkezelővel vannak gondjaim. Egyszerűen nem tudom rendszergazdaként indítani. Valami tanács?
-
tolvaj!
őstag
XFCE verzióból mikor várható a 17.2-es? Vagy inkább tegyem fel a MATE-et?
-
-
tolvaj!
őstag
válasz
ubyegon2 #2711 üzenetére
A többi -akár külföldi-fórumokon, nemhiszem, hogy mindenki az én gépemet használná.
A magyarázatom, ami magyarázatra nem szorul...
Nem, hanem a mint miatt. Nem kísérleteztem a plusz tárolókkal. Jelenleg az asztali gépen ubuntu stúdió fut, a notimon használom a mintet, oda tökéletes, de ez a régi grafikus kártya miatt is van persze. -
tolvaj!
őstag
-
tolvaj!
őstag
Vagy még a ram is lehet. Az alap rendszer proci+ram. Alaplap+proci+műveleti memória a szentháromság. Ha valamelyik meghibásodik akkor ki kell cserélni. Ha ez egy kompakt rendszerben történik, mint egy laptop akkor nagyobb sz#rban vagy sajnos. Ha nincs bios, vagy hektikusan működik a gép akkor valószínűleg a szentháromság valamelyike haldoklik.
-
tolvaj!
őstag
válasz
fradi81 #2606 üzenetére
Konfig:
Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5- alaplap integrált ATI HD3000
Point of View GeForce GT630 4GB GDDR3 - grafikus vezérlő
AMD Athlon II x2 270 -processzor.Merevlemezek sata2-es WD-k.
RAM: Kingmax 1333 CL9 2x4GB dual.
FSP hexa+ 400 táp, NEC DVD író, modecom mATX ház.Öszvér gép, de mindenre alkalmas ami nekem kell. Egyedül a GT630 lóg ki a sorból.
-
tolvaj!
őstag
Repót nem adtam hozzá, a 331-es ment fel a current-vel és ismételten előjött a hiba. Nem, asztali gép amit hazsnálok (-nék).
(#2604) lev258
Egyenlőre most párom "bitorolja" a gépet, mert anyagokat tölt le és nyomtat a vizsgájához, így majd később linuxolok újra. Nem nagyon akaródzik átmenni ubuntura, akkor már inkább fedora, vagy nyers debian.
-
tolvaj!
őstag
Az NVIDIA oldaláról leszedtem a legfrissebb drivert .run kiterjesztésben. Futtathatóvá tettem, terminálban indítottam, de rendszergazdai jogokra hivatkozva leállt. Indítottam egy rendszergazdai terminált, abban elindítottam, majd a futó X szerverre vonatkozóan állította le magát. Az NVIDIA oldalán ki van emelve a 17,1- es Mint, tehát lehet ez megoldaná a problémámat,
de a readme-t sem találom az NVIDIA oldalán.- Megvan. -
tolvaj!
őstag
17.1 van fent. xfce és KDE szintén az X server hibára hivatkozva nem indult el. Mindegy, egyenlőre nem szerelem vissza a kártyát, párom használja főleg a wint, a nyomtató miatt, de nem játszunk rajta, csak nagyon régi, vagy gagyi játékokkal, így el evickél az integráltal is a masina. Sajnálatos ez a hiba, annak fényében még inkább, hogy az NVIDIA igért fűt-fát a linux támogatással kapcsolatban annó....
-
tolvaj!
őstag
válasz
ubyegon2 #2558 üzenetére
Konkrétan semmit. Még csak az sem, hogy feltétlenül, vagy szabálytalanul állítottam volna le a gépet. Egyszerűen az x server nem válaszol, de már más is írta a neten más fórumokon. Összefüggés: azoknak is cinnamon felülete van és nvidia kártya. Nem tudom, hogy derítsem ki, melyik csomag van fent. Ha tudnám letörölném az nvidia csatolót és attól hátha helyre áll!
Spammer
Köszi, próba!
Bocs a tördelésért, jelenleg telefonról vagyok.
Szerk.: nem jött be.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Ismét nehézségekbe ütköztem. Egy pár napig csak a windows ment a gépemen és amikor a linuxot akartam indítani azt írta,h hogy X hiba. Lefuttattam a recovery részt grubból, de ugyanaz. Nincs grafikus felületem egyáltalán. Helyre lehet hozni? Vagy telepítsek egy újat, mármint felületet? -
tolvaj!
őstag
válasz
tolvaj! #2500 üzenetére
x86 telepítés ment fel x64 helyett és mostmár minden a helyén van, nem kellett szenvedni a telepítéssel, minden formában kezeli a külső hangkártyát a mint. Az ardour szépen dolgozik, még a vst pluginek is szépen szólnak. Kicsit bosszant, hogy x64 en nem megy a dolog, de hátha majd valamelyik frissítés megoldja.
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy HW telepítéséhez. Egy külső hangkártyáról lenne szó, Line6 GX. A gyártó által csak MacOS és Win driver készült, de elméletileg ezen leírás alapján lehet passzítani debian alapú rendszerekehez. A leírásban lévő linkek nem teljesen jók, de copy/paste módszerrel letölt mindent a Mint a megadott könyvtárba, és miután elméletileg telepítettem a bulid-essentialt és linux-headerst is, hiába adom ki a make parancsot, semi nem történik. Természetesen rendszergazdai módban vagyok.
Remélem tudtok valami tanácsot adni.
Ui.: Wine nem opció sajnos, mert az ardour nem ismeri fel az eszközt ha emulátoron keresztül van csatlakoztatva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged