- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tommy1982
tag
válasz
jimmy399 #4219 üzenetére
Megpróbáltam ez alapján megcsinálni a particionálást Gparted helyett, és most már több szabad hely van (reserved block törlés: tune2fs -m 0 /dev/sdb1), bár még mindig nem a teljes méret (14 GB-al kevesebb), marad így, már csak azt kell megoldanom, hogy Samba-n tudjam írni Windows-ról.
-
Tommy1982
tag
válasz
jimmy399 #4217 üzenetére
Sajnos fog kelleni a finomhangolás, Samba megosztással nem lehet írni, viszont azt nem értem, hogy miért csak ennyi szabad hely van a full üres 1 terás vinyón, alapból 931 GB-ból csak 916 GB-ra formázta a gparted, és még ebből is kevesebbet lát a Windows Samba-n keresztül
-
Tommy1982
tag
Elsőnek ez alapján csináltam meg a telepítést, de nem volt jó, az alaplap Legacy-ban látta, ezért kicsit módosítottam rajta, az UEFI partíciót fat32-re formáztam (bár ez inkább csak Win dual bootnál lényeges) és legacy boot helyett sima boot flag kell.
A hibákat már HDD-n is dobálta bootoláskor, de mivel egy öreg Toshiba bad sectoros laptop HDD volt, ezért inkább csinátam egy új telepítést SSD-re. Közben a vinyót megnéztem Hdat-al, de semmi hiba
Alaplapom ASUS J1800I-C 4 giga RAM-al. -
Tommy1982
tag
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy az UEFI módban feltett Linux Mint minden egyes bootolásnál fájlrendszer hibát ír ki, és megáll a boot, addig amíg nem nyomom rá manuálisan a javítást? Kingston 64 gigás SSD-re van felrakva, Win nincs mellette telepítve, partíciók így vannak megcsinálva, mit rontottam el
?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest