-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
SATA_boy
csendes tag
Bennem is voltak félelmek, amikor anyósnál XP-ről váltottam Linux Mint MATE-re (az új laptop simán bírna erőforrás igényesebb disztrót is, de a MATE stabilitásában eddig még nem csalódtam; ugyanez nem mondható el pl. a Cinnamon-ról).
Rááldoztam fél órát a rendszer bemutatására, a böngésző ikonja a gyorsindítóban és az asztalon is megtalálható, felvettük a könyvjelzők közé a kedvenc oldalakat, beállítottuk a kezdőoldalt, gyakoroltuk a szabályos ki- és bekapcsolást, zenehallgatást, videózást, és belőttem egy szép háttérképet. A frissítéskezelőben kikapcsoltam a hármas szintű frissítések telepítését (bár nem jellemző hogy anyós frissítéseket telepítene, de jobb biztosra menni).
Ha valami gubanc támad (jellemzően a nyomi flash lejátszás miatt), akkor átszaladok és frissítem a rendszert (a hármas szintű frissítésekkel egyetemben).Minden frankón működik XP-s kinézet nélkül is, tehát idősebb ember számára is megszokható (főleg ha tényleg csak netezésre van használva a gép), de remek dolognak tartom, hogy a linux erre is képes, ezáltal még barátságosabb és kellemesebb lehet az áttérés XP-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest