Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
Kicsit off lesz amit írok, a MInt mindössze áldozata lesz a sztorinak.
Munkahelyi notin win és linux boldogan él egymás mellett, általában a Mint alatt dolgozom, de néha megkerülhetetlen a másik használata. A Win7 szép lassan kinőtte a rendelkezésre álló helyet - a 120GB-os SSD-nek a felét kapta meg - és nem a sok telepített program miatt, hanem mert a Windows könyvtár kevesebb mint három év alatt felhízott 40GB-ra. Mellette már szűk volt a hely, ezért úgy döntöttem, hogy kap a gép egy friss Win 8.1-et.
Rászántam magam a nagy műtétre, lementettem pár C meghajtóhoz kötödő beállítást (adatokat nem kellett, azok külön NTFS partíción voltak) és résen voltam: készítettem az mbr-ről egy mentést, mert azt a Win köztudottan legyalulja. A telepítésnél töröltem az előző hetes boot és rendszer partícióját, a felszabadult helyet jelöltem ki a 8-as telepítésére. Telepítés után szépen belaktam a rendszert (driverek, programok, beállítások, stb...), majd nekiláttam az mbr visszaállításának, mert már nagyon hiányzott a Mint. Ehhez egy Gparted-del felvértezett régi pendrive-ról bootoltam, onnan elérhető a parancssor a dd futtatásához. A grafikus boot után egyből maga a Gparted fogadja az embert, és akkor már láttam, hogy baj van. A kiterjesztett partíció első logikai partíciója volt a Minté, majd azt követte a "lemez" végén egy közös használatú NTFS partíció. A telepítésnek köszönhetően a Mint partíciója helyén csak unallocated space maradt. Tutira nem töröltem le, csak a két primary-t gyalultam le a Win8-nak, a kiterjesztetten az NTFS megmaradt, az ext4 eltűnt.
A Mint pöpecre be volt lakva, rengeteg munka lenne újra behangolni. Backup persze csak régi van. Nem ez volt az első alkalom, hogy linuxot követően telepítettem a Windows, van pár trükk de álmomban sem gondoltam volna,hogy ilyen is előfordulhat.
Megyek megpróbálkozom partíció recoveryvel, remélem a Win csak az mbr-t nyalta el és ténylegesen nem változott az a partícióterület.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rowon