- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
junior19 #97899 üzenetére
No, megpróbálom elmagyarázni. Tehát kék lett minden, ez stimmt. Van 3 téglalap, a nagy, benne a villogó és a 3. a nagy alatt. Na most én a villogó téglalapokat nem tudtam beleolvasztani a nagyba, csak a 2 alsó kicsi téglalapokat. Ahogy írod, kitoltam a max +/- értékekig, de nem lett jó, tehát látszódtak a villogók.
A fehéregyensúly az az ezt megelőző beállítások összessége? Tehát a fényerő és a kontraszt minták? Mert azok elvileg rendben vannak.
A tv egy 49 LF632V, és valóban youtunre-ról voltak a minták, tehát akkor ezt el kell játszanom a saját lejátszójával is? Nem lehet alkalmazni más "bemenetre" is? Csak egy bemenetem van, mert HM erősítőből jön a kép.
-
junior19
senior tag
válasz
Flowtation #97896 üzenetére
Szia!
Nem tudom jól értem-e, ezt a téglalap alját nem nagyon tudom értelmezni.
Van a videó. Bekapcsolod a kék színszűrőt, a videó két szélén található eredetileg fehér és kék nagy téglalap kék színre változik. Ezekben van a kis téglalap, amik ha megegyeznek az értékek, akkor beolvadnak a nagy téglalapba. Nem az alja, nem az oldala, az egész. Ha kevesebb vagy több az értékük, akkor láthatóan villogni fognak továbbra is a nagy téglalapban. Próbáld ki, hogy vagy jól leveszed, vagy megemeled a színtelítettség értékét, akkor nagyon láthatóvá. Az a jó érték, amikor a legkevésbé látszik a villogás.
De ezt leginkább a fehéregyensúly beállítása után érdemes csak megcsinálni, mert amig az nem jó, addig hiába próbáljuk ezt beállítani.
A másik pedig, hogy ez csak a színek 100%-os értékeinek a beállítását csinálja, arról kapunk információt. A köztes színtelítettségi pontokat is változtatja, s az egyáltalán nem biztos, hogy más értékeknél is emelni kellene a színtelítettséget.
Azért írtam csak bele a leírásba, mert minden leírásban szerepel, de én nem igazán ajánlom ezt piszkálni. A színárnyalatot megint nem. Ezeket műszeres méréssel lehet pontosan beállítani.
Az 54-es érték is lehet jó, az még talán határeset, de 60 közeli érték már szerintem túl sok.
Miről adtad a mintákat? Illetve milyen tévé, milyen képmód használata?
Ha a minta a Youtube-ről van használva, akkor az egész beállítás csak az appok használatára lesz érvényes. Ki kellene próbálni vagy külső lejátszóról küldeni, vagy a belső lejátszóját használni a minta küldésére.
Egyébként is célszerű legalább a belső lejátszót használni a minták küldésére, ha a tévé tunerje is használva van, meg persze a belső lejátszót is használod.
Ha látod a 2,5%-os sávot is, akkor az jó beállítás. Ha csak az utalás látszik, akkor az rossz beállítás. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
M_ToMMy #97895 üzenetére
A VA-nak nem csak a feketéje jobb, hanem a kontrasztja is többszöröse az IP-shez képest. Mondjuk egy IPS natív kontrasztja 1:800, vagy 1:1000, a VA-nak meg 1:3000, 1:5000.
Én az 50-eset venném, ha nem egy nagyobb család nézi a nappaliban különböző helyekről.
Én konkrétan az 50UM7450 és az 50UM7600 között vacillálok, mert az utóbbiban is VA panel van. A 70-80 inches verziók már túl drágák, a többi meg IPS.
-
Flowtation
őstag
válasz
junior19 #97744 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ezek alapján beállítottam, úgy érzem jobb lett. Viszont az egyik teszttel nem jutottam rendesen dűlőre. Ennél a tesztnél a két szélső téglalapnak az alját kell figyelni? Tehát nem a bennük villogót ugye? Mert azzal nem tudtam beállítani, de az alsókkal igen. Aztán ebből kifolyólag a színtelítettség nekem inkább több lett, pontosabban 54, ami a leírás szerint akkor jobb ha kevesebb. Ezzel lehet valamit kezdeni? A többi beállítás jó, annyi még, hogy a képaránynál nekem csak 3 opció volt, nincs 16:9, csak eredeti, teljes, meg egy harmadik. Az eredeti illetve teljes módban látszódik a 2,5%-os vonal, pont kitölti a képet, gondolom akkor ez jó így? -
M_ToMMy
csendes tag
Sziasztok!
LG 43UM7450PLA és 50UM7450PLA között vacillálok mert van 3.000 Ft különbség köztük igazából, de a paneljuk más előbbi IPS utóbbi VA. Filmnézésre és konzollal lenne használva leginkább, van valami számottevő különbség ami a hétköznapokban észrevehető vagy melyiket ajánlanátok inkább az előbb leírt felhasználásra? Olvastam, hogy a VA esetén a betekintési szög kisebb de a fekete árnyalatok szebbek de nem tudom még mi lehet az eltérés.
Köszönöm
-
Tigerclaw
nagyúr
Ok, de az csak nem árnövelő tényező, főleg hogy gondolom festett, nem pedig szálcsiszolt alumínium. Valószínűleg csak az extra HDMI port a különbség. Nekem ez nem kiemelten fontos, de akinek rá kell kötni több játékkonzolt, annak ez fontos lehet.
Ha jobb átgondolom, nálam is van egy Blu-ray lejátszó, egy Nintendo switch, egy XBOX 360 amit valószínűleg követ majd 1-2 másik konzol pár éven belül. Van Steam Link-is, bár azt másik TV-n használnám. meg előbb, utóbb jó jönne egy Apple TV-t, mert az Airplay még mindig nem 4k-s.
Ezek szerint nekem is az UM75xx/76xx az ideális.
-
ultio
aktív tag
-
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! 55UM7450 PLA tipusnál mik lehetnek az ideális/ajánlott képbeállítások? Olvasott erről valaki valahol? Köszi.
-
Tigerclaw
nagyúr
Még mindig azon gondolkozok, hogy mi a különbség az UM7450 és az UM7600 között.
Ami biztos az a +1 HDMI port.
A 7600-ban 80 inch felett Alpha 7-es processzor, de az a kisebbeknél nem játszik.
Egyik helyen olvastam olyat, hogy Adaptiv Sound Control-t tud a 7600, de egyrészt nem tuti, másrészt ez valami kamu marketing mozaikszó, jó eséllyel tartalom nélkül.
Szintén hasonló összehasonlító oldalon az szerepel, hogy a 7450-hez kell a magic remote a google assistens szolgálatáshoz, a másiknak meg nem...de egyrészt alapból jár mindkettőhöz ez a távirányító, másrészt ennél sem lehet tudni, hogy "mire gondolt a költő". -
ultio
aktív tag
válasz
#52931072 #97884 üzenetére
Én nem használok klienst. A routerre van kötve egy HDD-t, ami média szerverként működik és megjelenítette a TV a források között a frissítésig. Most már nem jelenítti meg
.
Illetve ha újraindítom a routert, akkor egy kis ideig megjeleneíti, aztán eltűnik.Az LG a tv alaphelyzetbe állítását javasolja, de akkor elvész minden.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
mitibi #97886 üzenetére
A méretre nem tudok mit mondani, de az tuti, hogy a 32-es tévéknek borzalmas szokol rádió hangja van és ezt még a nyugdíjas szüleim is szóvá tették.
UM7100 alatt nincs magic remote támogatás.Ez az 4k/UHD tévékre érvényes.
Megnéztem és ahhoz is jó a magic remote:
Kompatibilis FullHD modellek:
2018: LK62xx, LK61xx 2019: LM63xxA tunerje kb. ugyanaz mindegyiknek, szóval attól, hogy 4k, koaxon kaphat kábeltévésektől jelet, vagy szobaantennáról mindig TV-s adást vagy másik bemeneten szintén koaxon műholdas vételre is képes. Ha meg set-top boxon jön a kábel TV, IP TV, sat TV, az meg HDMI bemeneten jön be. Az SD és HD csatornákat felskálázza gond nélkül 4k-ra.
Ha meg pl. youtube-on megnézel egy 4k-s promo videót, leesik az állad, hogy mire képes.(pedig az a youtube még ront is a minőségen)
-
-
-
ultio
aktív tag
válasz
cherubion08 #97878 üzenetére
Régebben más eszközzel jártam így. Átírtam a wifi jelszót a routerben és jó lett.
Pixo, szerintem nincs jól az a kártya a tévében.
-
törölt tag
válasz
cherubion08 #97878 üzenetére
Nekem hasonló bajom volt vele, nem találta a tv a szervert, se WiFi-n, se vezetéken.
Én a tv hálózati beállításainál kikapcsoltam az IPv6 opciót, azóta megint stabil a kapcsolat.
Ez az opció azelőtt szerintem nem volt ott, legalábbis nem rémlik, hogy találkoztam volna vele. -
-
ultio
aktív tag
válasz
cherubion08 #97875 üzenetére
Indítsd újra a routert!
Az én tévém a média szervert nem látta. Újraindítottam a routert és most már újra látja.Azért túl jól nem sikerült ez az új FW az LG részéről
.
Pixo
A kártyát érzékeli a tévé? Lehet menüből ellenőrizni.
Nekem nagyon erősen kellett bedugni, kicsit mozgatni, mire érzékelte. -
Lg7450 van, tegnap frissített, ma nem csatlakozik a wifihez. Mindent áramtalanítottam, tv vissza raktam alap állapotba stb. Tv látja a hálózatot, de a beírt helyes kódot a Wifihez nem fogadja el, telon nincs gond a wifivel, próbaképp többször is leválasztottam, majd kód megadásával csatlakoztam. Telon megosztva a netet a tv nincs gond. Van valakinek ötlete?
-
Remiel
őstag
válasz
gubisadam #97859 üzenetére
erre is gondoltam, nekem tölthető aksi van benne, ki is cseréltem egy fullra hátha az a gond, de nem
ma reggel bekapcsolás után jó volt, meg is döbbentem, azután dolgoztam kicsit és bekapcsolt a képernyővédő, amikor onnan visszahoztam, már megint csak a kurzorral lehet léptetni
-
törölt tag
Sziasztok!
Eddig a digitalis csatornak boxrol mentek viszont most cserelve lett egy ca modulra. Bedugtam helyesen a card slotba viszont nem jelez semmit. Ilyenkor csatorna hangolast kell vegezni?
-
tutyinéni
csendes tag
LG-TV ÁRZUHANÁS A MM-BEN !
MIT JELENTHET???
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Lazika #97860 üzenetére
Jelentsd be az LG honlapján online, vagy telefonon, hogy az a dátum legyen az érvényes.
Az online bejelentés esetén talán te is kapsz róla valami hibajegyet, míg telefonnál az LG-n múlik, hogy felveszik-e a beszélgetést. Talán ez jó link: [link]Esetleg ha helyi boltban vetted, ott is bejelentheted.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
mitibi #97854 üzenetére
Hát ez a két tévé elég sok tekintetben más kategória. A Samsung egy kis tévé, 32 inches és "csak" Full HD felbontású, az LG meg 43 inches 4k felbontású. Nem ismerem a Samsung TV-it, de lehet hogy ez a kisebb FHD modell nem ugyanazt a smart TV-s hardvert, OS-t kapja mint a 4k-s modelljei.
Ha elfér a nagyobb, egyértelműen az LG-t javasolnám. Az ráadásul már kompatibilis a magic remote távirányítóval, vagyis utólag vehetsz olyat hozzá, ami nagyban megkönnyíti a smart funkciók kezelését. Még egy fontos dolog: Szinte az összes 32 inches tévének borzalmas hangja van (csak magas, nulla közép és nulla mély), ami miatt utólag venned kell minimum egy aktív hangfalat, ami plusz pénz, extra elromlani való, extra fogyasztó és még helyet is foglal.
-
ultio
aktív tag
Frissített a tv, 7450-es széria.
Egyelőre annyit tapasztaltam, hogy a források közül eltűnt a média szerver és nem is tudom, hogy lehet visszarakni.
Valaki tapasztalt ilyet? -
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG 49UJ634V tvm. Pár nap múlva jár le a garanciája. Mostanában azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom, akkor fekete a képernyő és nem jön be rajta semmi sem. Kb harmadszorra negyedszerre kapcsol be rendesen. Ez mitől lehet? Találkozott már valaki hasonlóval? Köszi
-
Remiel
őstag
sziasztok
adott egy LG49SK8100PLA Tv magát igen okosnak tartott távirányítóval, aminek a működése meglehetősen rapszodiukus
van, hogy a ki-be kapcsoláson kívül semmit sem tudok vele csinálni, azután vagy magától, vagy dühömben össze vissza nyomkodástól feléled és megy egy darabig
de a legújabb csodája az eddig hibátlanul menő Netflix, ahol a fel-le-jobbra-balra gombokra egyszer csak nem reagált, kizárólag akkor tudok benne lépkedni, ha a kurzort előhozom ami elég macerás és ráadásul egyes funkciókra hiába klikkelek akkor sem hajlandó oda lépni
természetesen újrapárosítottam, de mint halottnak a csók...
esetleg valakinek van ötlete mi a szar lehet vele, vagy ki kell cseréltetnem a szervizzel?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Benito #97843 üzenetére
Pár egyszerűbb fajta HDR formátumot tud értelmezni, de a megjelenítés oldalán kb. semmit sem tud ami a HDR-hez jó lenne. Ha fontos a HDR, SM8500 alá nem érdemes menni. Esetleg fapados HDR-hez nézni kell valami VA paneles verziót, aminek magasabb a kontrasztja, de sajnos azok nagyobb méretűek idén. A Samsung TV-k többsége (vagy az összes) VA paneles és támogatják a Samsung féle HDR10+ -is.
Úgy rémlik, hogy a 24p-hez nem igazán ideális a 60Hz-es panel. Nem hiszem, hogy átállítja magát 48Hz-re ilyen jel esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BorosPoH!ár
- Autós topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest