- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
mike1334 #77645 üzenetére
Igen, előfordul gyakran hogy trükköznek.
Hisz az olcsóbb eladja magát, a drágábbhoz néha kell egy kis segítség.(Nem csak tv-re vonatkozik, és nem feltétlen vizuálisan, sokszor elég a szó is
)
Leginkább akkor tudnád eldönteni egymás mellett a két típus közti különbséget, ha viszel vmi adathordozón (pl. pendrive) különböző tartalmakat (pl. bdrip, 720p, 1080p), mindkettőn belövöd kb azonosra a képbeállításokat, és belenézegetsz ezekbe a tartalmakba. Ezt általában egy MM-ben el tudod játszani.
Persze ha egy árban vannak, akkor az megint más. Akkor mérlegelni kell pl. hogy mik a fő műsorforrások amit nézni fogtok, vagy a csatlakozókat a tv-ken (nehogy később fájjon ha ez vagy az nincs)
ui: 43LH630V azért akad 120-125 körül is több helyen 2 év garral. pl. itt vagy euronics 130k
-
mike1334
veterán
válasz
#94529552 #77644 üzenetére
Köszi! Marad a 630V szerintem, csak ugye élőben az asszonynak is az UHD tetszett...de mondtam neki, hogy kezelje fenntartásokkal azt amit lát, nem létezik, hogy ilyen csúnya legyen egy fhd tv...a fényerő is le volt véve...42-43 col a max, már ez is alig fér el a polcon
140e-ért, akkor a 630V a legjobb választás, jól gondolom? Ja és még egy kérdés..számít, hogy 220volt vagy edigital? Kb 10e a difi, de a biztonság többet ér...
-
törölt tag
válasz
Indiant #77632 üzenetére
Valószínűleg azért lehet csak a bolti átvételkor megkötni a biztosítást, mert amúgy könnyen visszaélhetnének vele. Pl. a gyerek betöri a kijelzőt, erre megkötjük a biztit?
Bocs, de én az UH630V-t látom jobbnak az UH610 ellenében.Benéztem az MM-be, már a helyszínen se volt készlet 49UH5507 és 55UH8507, de ott is 2 hétre igérik a kuponos áron, épp ott rendelt valaki előbbiből 259k-20%. A médiában 319k az 55UH-s 7707 és 8507(itt egyedi szállítási h.idő van) is.
mike1334 Láttam, valami trükközés volt az biztos. Mintha 4k demó ment volna, rossz minőségben, vagy FHD alacsony bitrátával, azért kockázott. A fényerőt fel lehet tekerni, szólni kell az eladónak.
Az UH603 a leggyengébb UHD, és 3 méterre 65" UHD ajánlott, de nekem8. UHD-ből nagyobbat és jobbat érdemes. Szerintem. -
mike1334
veterán
Mikor már azt hittem, hogy sikerült kiválasztani a tv-t...bementünk a boltba
Eredetileg az LG 43LH630V-t néztük ki, de az nem volt, viszont volt egy hasonló csak az 500 valahanyas volt (talán 43LH570V, de nem biztos), de gondolom nincs nagy difi...szóval ott volt mellette az LG 43UH603V is, és annak sokkal szebb volt a képe. Az FHD nagyon pixelesnek tűnt (kb 1-1.5 méterről nézve), szvsz ennyire nem kellene annak lennie, és a színei is sokkal rosszabbak voltak, ja és sokkal sötétebb volt...most tényleg ennyivel jobb a másik, vagy egyszerűen trükköztek a boltban a beállításokkal? Lényegében a keretbe mind a kettő belefér, de az FHD A++-os, a másik meg csak A+.
Amúgy ismeri valaki ezt az UHD tv-t? Egyáltalán jó fajta?
Ja olyan 3-3.5 méterről néznénk, mozifilmek meg sima UPC tv adás a fő felhasználási terület és 140e a keret max.
Köszi! -
dave0825
őstag
Mit takar, hogy bemutató darab? Nem érdemes megvenni? Karcos lehet? Holnap tervezek menni az egyikért, már reggel.
2 év garancia ugyanúgy van rá, nem? Ott azt írják... Esetleg hiányos lehet? Talp, távirányító, ilyesmi?
(#77636) Indiant: Tehát nem igen ajánlott?
Már nagyon rágyógyultam, hogy holnap megyek érte a bolttól 60km-ről...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
middleaged #77631 üzenetére
Igen, plusz alatta ott van, hogy "Azonnal elvihető, Bemutató darab", és ott van, hogy hol.
(#77632) Indiant: Szerintem sokan hiányolták a hagyományos gombokat, ezért.
-
Indiant
addikt
válasz
sirály69 #77630 üzenetére
De az csak az elsőre igaz. A másik kettőt a vásárláskor kell megvenni.
"A Garancia Plusz Gold és Garancia Plusz Platina biztosítása csak áruházban vásárolt vagy online rendelt és áruházban átvett készülékekre köthető a vásárlással egy időben."
ui.: most olvasom, h. kiszállítást nem írnak. Viszont ha a boltban kapom meg, attól még a vásárlás nem ott történik meg. (pl. ha bankkártyával fizetem online)
Még egy kérdés: mekkora összegről beszélgetünk? (Garancia Plusz-t gondolom megkérdezted)
Vajon az első kettő után hogy lehetett eljutni a harmadikig, mint újítás: (???)
vond: ok, de a hanyattegér miért nem fönt van?!
-
Indiant
addikt
Azt tudja valaki, h. a MM-ben az extra garanciát miképp lehetne megvenni online a tv-vel?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
middleaged #77626 üzenetére
Van pofájuk a bemutató darabokat ennyiért adni, ráadásul joy napok alatt. Pfff...
-
Klara_
őstag
válasz
Outblast #77625 üzenetére
En erre a modellre nagyon ra voltam alva anno, 60Hz-es es a felkonvertalasa sem valami fenyes, mindenkeppen nezd meg vasarlas elott! Tavaji 7es szeriat neztem mellette, sokkal jobb volt. Ebben az arban a FHD jobb valasztas.
@#77626 middleaged
Azt is megnezted hol lehet kapni? Bemutato modell mind a 2 helyen. -
Outblast
tag
sziasztok,
új tv vásárláson töröm a buksim (106os samu plasmat cserélnék) ilyen TV-je van valakinek, esetleg tudtok róla mondani valamit? LG 40UH630V.
vagy hasonlót ebben az ár kategóriában.
3D nem lényeg, legyen 4k és smart. nem tudom az ilyeneken mennyire pixeles egy sima adás vagy éppen egy HD. Ha lehet ne "lagoljon", volt ahol olvastam hogy azt írták némelyik 4k-s TVhez hogy gyors mozgásnál mintha szellemképes lett volna a TV.
előre is köszi. -
TRob1
veterán
válasz
Klara_ #77621 üzenetére
Na abban nem sokat fogsz olvasni erről a szoftról.
Akkor inkább itt... hátha.
-
TRob1
veterán
válasz
Klara_ #77619 üzenetére
De egyébként a viccet és paranoiát félretéve, ha a hivatalos oldalon már elérhető/letölthető több napja/hete, szerintem nyugodtan felrakhatod (volt anno asszem egy olyan amit le is szedtek aznap vagy másnap).
szerk: Magyar és angol oldalon is ott van 11.02 óta. Nem hiszem hogy bármi gond lenne vele.
-
törölt tag
Sziasztok,
Új tv vásárlását tervezem és ebben szeretnék egy kis segítséget kérni, mert egyre csak gyűlnek a kérdések.
Főleg filmezésre, tv nézésre használnám. 48-50 col körüli méretben gondolkodom, árban 250e körül.
Kinéztem néhány típust:
- 4K LG: 49uh7707, 49uh7507, 49UH661V
de miután elbizonytalanodtam a 4K-t illetőleg, hogy megéri-e a FHD is szóba került: LG 49LH630VMilyen pro-kontra érveket tudok mondani ezekre a típusokra?
Megéri a 4K azt az 50-100 ezres felárt a FHD-hoz képest vagy egyenlőre tartalom hiányában FHD-t érdemes venni? Ti melyiket ajánlanátok és miért?
Esetleg van jobb alternatíva amit még érdemes megnézni?Köszönöm a segítséget.
-
TRob1
veterán
válasz
Klara_ #77616 üzenetére
Hát bizony ha felrakod, ha nem, akkor sem fogja hozni egy 5colos 8magos 3GB-os telefon sebességét.
Ha javítanak is vmit, megtáltosodni akkor sem fog. Amúgy sokszor volt már olyan frissítés a tv-khez ami minimálisát - vagy akár kicsit többet is - javított a sebességen.Én már nem javaslom addig a feltételt míg más, aki használja ugyanezt, fel nem tette és azt nem mondja hogy minden megmaradt ami eddig volt, minden működik ami eddig, semmi nem lett rosszabb...
Volt itt már kisebb vita a frissítésekkel kapcsolatban, ezért nem akarok nagyon belefolyni. Vki frissítés párti (én pl, mert általában javít a helyzeten és nem ront - ami persze előfordulhat, mivel emberek készítik) és van aki élből elveti még a gondolatát is (itt 2 féle ember van: aki "csak me' nem", vagy hallott valami szóbeszédet, illetve akinek már volt ténylegesen rossz tapasztalata)... meg vannak akik frissítenének de nem mernek míg többen fel nem teszik és áment mondanak rá.
Tehát ha nem kapsz konkrét megerősítést pont ezzel a típussal és pont ezzel a firmmel, akkor neked kell eldöntened.szerk: hoppá, jut eszembe, frissítenem kell az LB-m, mert nemrég jelezte vki hogy van új firm, és le is szedtem, csak elmaradt.
(De azért előbb belenézek az orosz oldalba, ki tudja... ott úgyis vannak jópáran akik feltették már)
-
Klara_
őstag
LH6047-re a 04.30.20 frissitest erdemes feltenni? Mert dog lassu a menu...
A changelog nem igazan arukodo.. -
dave0825
őstag
Üdv. Kinéztem egy LG 50LF652V tv-t, és érdeklődnék, hogy most is ajánljátok-e még, illetve mit érdemes tudni róla, milyen hibái fordulnak elő sűrűbben, billentyűzetet-egeret rá lehet kötni vezeték nélkülit? Csak a lényegesebbek érdekelnek, mert sürgős a vásárlás, tesztet nagyon nincs időm olvasni róla.
Annyira már rákerestem itt, hogy páran régebben írtátok, hogy jó, és jó áron is van.
-
Juhiii
csendes tag
Sziasztok! Segítség eteket kérném a választásban:
LG43UH610V vagy
LG43LH630V
Előny, hátrány, melyiket vennétek, ára ugyanannyi.
Köszönöm a válaszokat. -
Indiant
addikt
Sírva kérdezem, h. egy 4k-s tv-nél (LG 55UH8507) miért kell hátrafelé kivezetni a csatlakozókat???
-
sirály69
őstag
Esetleg, ha érdekel valakit csak ma eladó a 55UH950V tv-m. Többi privátban...!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest