Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
de jó..nekem meg digikábel van
-
Laca0
addikt
Milyen kábeltv csomagod van?
Kábeltv vs. Légi digitális (DVB-T) összefoglaló:
Az LG tv-k nem tudják ezt a 2 antennaforrást egyszerre kezelni.
Kábeltv és légi antenna közösítése csak abban az esetben megoldás, ha a kábeltv-s csatornák frekvenciái nem ütköznek a légi digitális frekvenciáival. "Antenna" forrásra kell állítani a tv-t, így behozza a légi digitális (DVB-T) és analóg, valamint a kábeles analóg adásokat. Ebben az esetben viszont le kell mondani a kábeles digitálisról, ugyanis DVB-C-t nem kezel antenna üzemmódban!Pl. hozzám Tokaj van közel, amely 810 és 850 MHz-en sugározza a DVB-T adást. Ezekre a frekvenciákra a helyi kábeltv szolgáltató 4 jó csatornát zsúfolt be, így zavarják egymást az adások. A digitális adás rendkívül érzékeny a zajokra. Ha pl. a legkisebb csomagom lenne, akkor ezek a frekik szabadok lennének, jöhetne a közösítés.
Akkor is ott lenne még a probléma, hogy le kellene mondanom az HBO-ról, ami DVB-C-n jön. -
Cocos
tag
válasz
Bernyó84 #6786 üzenetére
Akkor valszeg van set.boxod.Az meg scart-al van csatlakoztatva.Az jön az egyik bemeneti csatlakozón, a tető (szoba) antenna, meg a tv. antenna bemenetére.Ha a box nincs kapcsolva, akkor az alap ingyen foghatók jönnek be.Ha pluszba beteszel egy konax olvasót+kártyát akkor a teljes mindíg tv-t foghatod.
-
PLaci58
addikt
Szerintem nem érted a problémát.
Az LG külön kezeli az "antenna" és a "kábel" üzemmódot. Ha átvált az ember, akkor törli az addigi csatornalistát.
Az "antenna" módban lehet fogni az analóg csatornákat és a DVB-T adókat,
"kábel" módban pedig szintén az analóg csatornákat és a DVB-C csatornákat.
Az üzemmód váltás vezérli a tunert T vagy C módba. A samsungok le tudnak keresteni mindent egyszerre (analóg, DVB-T, DVB-C), az LG nem.
Te kábelről csak az analóg csatornákat veszed, ezért nálad mindegy, hogy melyik módban keresteted le. Ha viszont a DVB-T (mindig TV)-t is fogni akarod, akkor csak antenna módban működik a dolog. Más szolgáltató kábelén van digitális csatorna is, pl. Digi, UPC. -
edeleny
őstag
Köszönöm a kimerítő választ.
Sajnos nem 100%-os a dolog.Kábel tévén jönnek analóg adások, és papíron set-boxal digitálisok is.
Nos nekem is az F1 miatt kell az M1 HD.Szóval a kábeles digitális adások eléggé instabilak nem TV vevőre vannak hangolva, így vagy vannak vagy nincsenek.
Ha antennán kerestetem végig, akkor megtalálja a Mindig TV digitálisait, és az analóg kábeleket!
Viszont a kábeles digitálisból semmit.
Amíg kábeles M1 HD van addig nem erőltetem az antennát. -
vidap
tag
válasz
Bernyó84 #6786 üzenetére
Igen!
Nekem is ilyen tv-m van.
Kell egy digitális antenna, beltéri vagy kültéri a vételtől függ.
Ha rámész a mindigtv honlapjára, cím szerint kiadja milyen nálad a vétel.
A 7 ingyenes adáshoz nem kell semmi neked, a tv tudja.
Nálam elvileg tetőantenna kellene, de jó szobaantennával (erősítős) -
x64
aktív tag
A korábbi kérdésemet újragondolva:
32"-os LED TV-t szeretnék venni, 100k körül.
Ami fontos:
- szép színek
- jó látószög
- lehetőleg alacsony fogyasztásAmi nem érdekes:
- bemenetek száma (1 HDMI elég)
- médialejátszási képességekBestbuy tippek?
Köszi!
-
klevi1967
tag
Nekem LW650S-em van, két antenna bemenettel. Az egyik a műholdas, a másik a földi sugárzású adások vételére alkalmas. Szerintem ki kell húzni a kábel-tv-t, majd a beállításokban hozzáadni egy új csatornát, kézileg. De passz, megnézem. Amúgy meg a bizonyos két frekvenciát (amin jön a mindigtv) ki kell vágni a kábeltv-ből (frekvenciaszűrővel), majd közösíteni kell az antennás vétellel. Ez után kell rákeresni a teljes csatorna-rendszerre. Próba szerencse. Üdv!
-
Bernyó84
aktív tag
Nekem UPC előfizetésem van (Bronz csomag), amiben nincs HD adás... Viszont van egy 42LW5500-as TV-m. Itt is meg lehet csinálni, hogy kábel és antenna is rá legyen csatlakoztatva? Ha nincs mindigTV-m, akkor is tudom fogni antennával a M1-et HD-ben? M1 HD nekem is csak az F1 miatt kellene...
-
vidap
tag
válasz
edeleny #6776 üzenetére
Sziasztok!
Edelény, Laca, SanyabáEgyszerű!
Veszel egy "T" antennaelosztót és rádugod a kábelt és az antennát egyszerre!
Csatornakeresés (antennás és nem kábeles)
Megtalálta nekem az összes kábeles csatornát+a Hd adásokat (mindig tv).
A hd ill. digitális adásokat át lehet helyezni másik csatornára így késöbb nem akadnak össze! (különben 2-3 1-es csatorna 2-3 2-es csatorna lesz) analóg, digitális és rádió.
Nálam gyenge a vétel (mindig tv) ezért a többit utólag kézi kereséssel kerestem meg.
Megtalálta azokat is amelyikek kódoltak! (már csak egy kódkártya kellene)
Ha valakinél jó a vétel akkor lehet elég a tv-n beállítani az erősítőt és az antennán kikapcsolni és maradhat a kábellel együtt!
Ha nem elég erős a vétel, akkor kell az antenna erősítője, viszont akkor nem lehet együt bedugva a tv-be a kábel és az antenna, mert összeakad! (zavarja nagyon egymást)
Nekem csak a F1 miatt kellett a HD M1!
Így most 60-as catornánál vannak a rádiók, 70-től a Hd adások így nem zavarja a többi kábelest!Viszot ezek után csak a frissítés vagy a kézi beállítás lehetséges mert különben egy autómata keresés után elveszít mindent!
Remélem tudtam segíteni! Ha valami nem megy írjatok.
A UPC csak a saját médiaboxxával hajlandó adni a HD adást (+2050Ft/hó a médiabox)
+ 2000Ft a digitális adás.
Hát 4000Ft-al többet havonta nem fizetek nekik az biztos!
A filmeket tudom netről HD-ban nézni most már a F1-et is, a híradó meg jó analógban is!
Basszus 4 év alatt kifizetném a UPC-nek a tv árát!
Ennyit nem ért volna meg a F1!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest