Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
de jó..nekem meg digikábel van
-
Laca0
addikt
Milyen kábeltv csomagod van?
Kábeltv vs. Légi digitális (DVB-T) összefoglaló:
Az LG tv-k nem tudják ezt a 2 antennaforrást egyszerre kezelni.
Kábeltv és légi antenna közösítése csak abban az esetben megoldás, ha a kábeltv-s csatornák frekvenciái nem ütköznek a légi digitális frekvenciáival. "Antenna" forrásra kell állítani a tv-t, így behozza a légi digitális (DVB-T) és analóg, valamint a kábeles analóg adásokat. Ebben az esetben viszont le kell mondani a kábeles digitálisról, ugyanis DVB-C-t nem kezel antenna üzemmódban!Pl. hozzám Tokaj van közel, amely 810 és 850 MHz-en sugározza a DVB-T adást. Ezekre a frekvenciákra a helyi kábeltv szolgáltató 4 jó csatornát zsúfolt be, így zavarják egymást az adások. A digitális adás rendkívül érzékeny a zajokra. Ha pl. a legkisebb csomagom lenne, akkor ezek a frekik szabadok lennének, jöhetne a közösítés.
Akkor is ott lenne még a probléma, hogy le kellene mondanom az HBO-ról, ami DVB-C-n jön. -
Cocos
tag
válasz
Bernyó84 #6786 üzenetére
Akkor valszeg van set.boxod.Az meg scart-al van csatlakoztatva.Az jön az egyik bemeneti csatlakozón, a tető (szoba) antenna, meg a tv. antenna bemenetére.Ha a box nincs kapcsolva, akkor az alap ingyen foghatók jönnek be.Ha pluszba beteszel egy konax olvasót+kártyát akkor a teljes mindíg tv-t foghatod.
-
PLaci58
addikt
Szerintem nem érted a problémát.
Az LG külön kezeli az "antenna" és a "kábel" üzemmódot. Ha átvált az ember, akkor törli az addigi csatornalistát.
Az "antenna" módban lehet fogni az analóg csatornákat és a DVB-T adókat,
"kábel" módban pedig szintén az analóg csatornákat és a DVB-C csatornákat.
Az üzemmód váltás vezérli a tunert T vagy C módba. A samsungok le tudnak keresteni mindent egyszerre (analóg, DVB-T, DVB-C), az LG nem.
Te kábelről csak az analóg csatornákat veszed, ezért nálad mindegy, hogy melyik módban keresteted le. Ha viszont a DVB-T (mindig TV)-t is fogni akarod, akkor csak antenna módban működik a dolog. Más szolgáltató kábelén van digitális csatorna is, pl. Digi, UPC. -
edeleny
őstag
Köszönöm a kimerítő választ.
Sajnos nem 100%-os a dolog.Kábel tévén jönnek analóg adások, és papíron set-boxal digitálisok is.
Nos nekem is az F1 miatt kell az M1 HD.Szóval a kábeles digitális adások eléggé instabilak nem TV vevőre vannak hangolva, így vagy vannak vagy nincsenek.
Ha antennán kerestetem végig, akkor megtalálja a Mindig TV digitálisait, és az analóg kábeleket!
Viszont a kábeles digitálisból semmit.
Amíg kábeles M1 HD van addig nem erőltetem az antennát. -
vidap
tag
válasz
Bernyó84 #6786 üzenetére
Igen!
Nekem is ilyen tv-m van.
Kell egy digitális antenna, beltéri vagy kültéri a vételtől függ.
Ha rámész a mindigtv honlapjára, cím szerint kiadja milyen nálad a vétel.
A 7 ingyenes adáshoz nem kell semmi neked, a tv tudja.
Nálam elvileg tetőantenna kellene, de jó szobaantennával (erősítős) -
x64
aktív tag
A korábbi kérdésemet újragondolva:
32"-os LED TV-t szeretnék venni, 100k körül.
Ami fontos:
- szép színek
- jó látószög
- lehetőleg alacsony fogyasztásAmi nem érdekes:
- bemenetek száma (1 HDMI elég)
- médialejátszási képességekBestbuy tippek?
Köszi!
-
klevi1967
tag
Nekem LW650S-em van, két antenna bemenettel. Az egyik a műholdas, a másik a földi sugárzású adások vételére alkalmas. Szerintem ki kell húzni a kábel-tv-t, majd a beállításokban hozzáadni egy új csatornát, kézileg. De passz, megnézem. Amúgy meg a bizonyos két frekvenciát (amin jön a mindigtv) ki kell vágni a kábeltv-ből (frekvenciaszűrővel), majd közösíteni kell az antennás vétellel. Ez után kell rákeresni a teljes csatorna-rendszerre. Próba szerencse. Üdv!
-
Bernyó84
aktív tag
Nekem UPC előfizetésem van (Bronz csomag), amiben nincs HD adás... Viszont van egy 42LW5500-as TV-m. Itt is meg lehet csinálni, hogy kábel és antenna is rá legyen csatlakoztatva? Ha nincs mindigTV-m, akkor is tudom fogni antennával a M1-et HD-ben? M1 HD nekem is csak az F1 miatt kellene...
-
vidap
tag
válasz
edeleny #6776 üzenetére
Sziasztok!
Edelény, Laca, SanyabáEgyszerű!
Veszel egy "T" antennaelosztót és rádugod a kábelt és az antennát egyszerre!
Csatornakeresés (antennás és nem kábeles)
Megtalálta nekem az összes kábeles csatornát+a Hd adásokat (mindig tv).
A hd ill. digitális adásokat át lehet helyezni másik csatornára így késöbb nem akadnak össze! (különben 2-3 1-es csatorna 2-3 2-es csatorna lesz) analóg, digitális és rádió.
Nálam gyenge a vétel (mindig tv) ezért a többit utólag kézi kereséssel kerestem meg.
Megtalálta azokat is amelyikek kódoltak! (már csak egy kódkártya kellene)
Ha valakinél jó a vétel akkor lehet elég a tv-n beállítani az erősítőt és az antennán kikapcsolni és maradhat a kábellel együtt!
Ha nem elég erős a vétel, akkor kell az antenna erősítője, viszont akkor nem lehet együt bedugva a tv-be a kábel és az antenna, mert összeakad! (zavarja nagyon egymást)
Nekem csak a F1 miatt kellett a HD M1!
Így most 60-as catornánál vannak a rádiók, 70-től a Hd adások így nem zavarja a többi kábelest!Viszot ezek után csak a frissítés vagy a kézi beállítás lehetséges mert különben egy autómata keresés után elveszít mindent!
Remélem tudtam segíteni! Ha valami nem megy írjatok.
A UPC csak a saját médiaboxxával hajlandó adni a HD adást (+2050Ft/hó a médiabox)
+ 2000Ft a digitális adás.
Hát 4000Ft-al többet havonta nem fizetek nekik az biztos!
A filmeket tudom netről HD-ban nézni most már a F1-et is, a híradó meg jó analógban is!
Basszus 4 év alatt kifizetném a UPC-nek a tv árát!
Ennyit nem ért volna meg a F1! -
Bernyó84
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #6766 üzenetére
Szerintem ne aggódj. Én is észreveszem néha azokat a csíkokat. Nem hiszem ,hogy hiba lenne... Szerintem másoknál is van ilyen jelenség, csak nem veszik észre. Esetleg nem gondolják, hogy azokról a csíkokról beszélsz.
-
hallgatag_v
csendes tag
Sziasztok,
Letöltöttem az Lg remote- ot, de nem működik.
LW659S-em van, a támogatott listában az LW659* szerepel, gondolom, nem ez lehet a gond.
A hálózati konfig: "T" VDSL router, ennek WLANjára csatlakozik az iPhone.
a "T" router egyik LAN portjára csatlakozik egy switchen keresztül a TV.
WLAN-on csatlakozó laptop látja a TV-t.Az iPhone-on elindítom az LG remote-ot, keresi a TV-t, de nem találja. Tud valaki segíteni?
kösz
-
Bogyó bá'
nagyúr
A 32LV3400 sem 100Hz-es, sajnos. Nekünk az van, azt kapta a család karácsonyra.
Nem túl szépek a színei, ha picit is oldalról nézed. Pedig állítólag IPS-panelt tartalmaz.Samsung UE32D5000-et szerettünk volna (sokkal több csatlakozó, LAN, szebbek a színei, viszont az meg egy kicsit felhősödik) de elfogyott (vidéki kisváros), így lett az LG. Árban az is pont 100k lett volna...
-
Laca0
addikt
Wayteq HD95CX. Beépített conax modullal.
Nem mindigtv-s konstrukcióban vettem, de így is kaptam hozzá egy 6000 ft-os kupont mindigtv extra-ra.
Valószínűleg nem fogom kihasználni, mert már van annyi műsorforrás, hogy nem győzném nézni, ha csak ezzel foglalkoznék, akkor sem!
A smart-os 3D-t is beállítottam kb. 1 hónapja, de azóta sem volt időm nézegetni... a filmjeim is gyűlnek, de nem sokat láttam még belőle...
Egy csomó avi filmet töröltem a hétvégén, pedig még nem is láttam... ... mert elhozta a haver mkv-ban! -
gulyasa
őstag
válasz
GeneraL_XTX #6768 üzenetére
Épp most találtam rá a válaszra máshol.
Nyilván a megjelenítési technológiából kiindulva minimum feleződik.
De legalább nem vibrál, mint a Samuknál...Tudom, hogy csak a D7000től van full HD 3D - de ezt írtam is -, viszont az már nekem "megfizethetetlen" kategória.
-
gulyasa
őstag
TV vásárlást tervezek és még mielőtt feltenném a kérdésemet, előrebocsátanám, hogy nem vagyok elkötelezve sem az LG, sem a Samu irányába - még...
Az tudom, hogy 3D tekintetében Samuknál csak a D7xxx szériától lehet full HD felbontásról beszélni, az az alattiaknál "lerontott" képfelbontással megy a 3D filmnézés...
A szóba jöhető LG típusok közül egyelőre az LW4500 és az LW5500 a két jelölt.
Ezeknél az LG-knél megy full HD felbontással a 3D? -
GeneraL_XTX
veterán
Nah nagyon elbizonytalanodtam a csíkozódás témában, elmentem tehát a MédiaMarkt-ba megnézni egy másik példányt. Volt egy kiállított 55LW5590 megnyomtam az input gonbot aztán lám, ugyancsak csíkozódik.
Megnéztem utána egy 42LV5500-ast ugyancsak input gomb és ott ugyanezt már nem tapasztaltam. Megnéztem egy 579S-t is, ugyanúgy csíkos.
Szóval nyugodtan mondhatjuk hogy ez a különleges 3D panel mellékhatása, tehát nem rossz a TV. Megoldás? El kell tüntetnem az 1 méteres körzetemből olyan 2,5 méterre
-
RockCNC
őstag
válasz
Azurooandrew #6760 üzenetére
Ved meg amíg van ez a típus.
240-ért vettem a tavaly és nem bántam meg. -
beers
addikt
Sziasztok!
A 3400-asról milyen véleménnyel vagytok?
110körül lenne, egy crt-t váltana le! -
Laca0
addikt
válasz
Azurooandrew #6760 üzenetére
Továbbra is csak annyit tudok negatívumként említeni, hogy a 4:3-as analóg adásokat nem lehet kb arányosan kinagyítani. De a képminőség nagyon jó ezeknél az adásoknál is. 14:9-ben néztük, így nagyjából arányos volt a kép, de elég sok fekete sáv maradt 2 oldalt.
Meguntuk ezt a nézetet és vettünk egy dvb-t boxot. Most már legalább az a 6 csatorna normál méretű, amit fogni lehet vele.
Viszont így 1-el több távirányítóval kell bajlódni
Tudtok esetleg egy olyan univerzális távirányítót ajánlani, amivel megy a tv fullosan, meg menne a Wayteq dvb-t box és a Thomson házimozi is? -
Azurooandrew
tag
Szia Laca0,
Jóidig én is úgy tapasztaltam hogy sehol nem írtak negatívat az 42LW5590-re. Sőt jelenleg is 95 %-ban pozitívak a vélemények; ám pont itt a fórumon láttam hogy bizony volt akinek pixelhibás és felhős a tv-je. Kicsit elbizonytalanodtam, pedig a jelenlegi 211 ezres ár nekem is elfogadható lenne.
Nagyon megérett hogy lecseréljem a jelenlegi sima lcd Sony Bravia S3000 32"-et, egy nagyobb és szebb LED tv-re...bár meg kell mondjam hihetetlenül jól bánik az analóg és digitális Digikábel adásokkal, parázok is hogy az új LED a nagyobb méret és a nagyobb felbontás miatt mennyire lesz visszalépés (én 280-290 cm-ről fogom nézni a tv-t) Ugyanakkor a 1080-as filmek megjelenítésében pedig végre méltó társat kapna az AC Ryan mini.
Ha a fentiekkel kapcsolatban bárkinek van véleménye, érve vagy tapasztalata hogy kb. mire számítsak, kérem reagáljon ,) Köszönöm
A teszteket összegyűjtő oldalakon amúgy elég pozitív az eredmény:
-
Tomix24
addikt
Olyat ami elég hosszú, hogy a két eszközt összekösse. Aranyozott nem hátrány, a korrodáció miatt. Ha régi a VGA karid, akkor elég az 1.3a de ha nincs difi, 1.4a javasolt. 1.3a is átviszi a 3D-t, kivéve a BluRay3D-t, oda kell a nagyobb sávszél. Tehát minden film megy 3D-ben simán 1.3-as is(Half Tab/SBs). Ennyi...
-
vadi3
csendes tag
Illetve, amit még kifelejtettem az előbbi hsz-ből:
- Mi a különbség a linkelt a kábelek között?
- Szombathelyen esetleg tudtok-e ajánlani boltot, ahol ezeket normális áron meg lehet venni, értenek hozzá stb.
- Én ezt a boltot találtam itt helyben, akik árulnak HDMI kábelt is: http://www.direktdigital.eu/hu/csatlakozok/osszekoto-kabelek.html
- Van velük tapasztalatotok?
- A linkelt kábelek megfelelőek lehetnek számomra? Sajnos elég hiányos a leírás, a kép sem árul el sokat. -
vadi3
csendes tag
Sziasztok!
A ti véleményeiteknek is köszönhetően egy LG 42LV4500 vásárlása mellett döntöttem. Főként az asztali gépemről néznék full HD filmeket HDMI-HDMI kapcsolattal. (A videokártyám egy ATI Radeon HD 5400-as sorozat, a specifikációja szerint 1.3-as HDMI csatlakozóval.)
Viszont minél többet olvasok a HDMI kábelekről, annál inkább elbizonytalanodom, hogy milyet kellene vennem. Ezért kérem a segítségeteket: Az alábbi pár megjegyzésemet ellenőrizzétek le légy szíves, hogy helyes-e, illetve ajánljatok egy optimális ár/érték arányú kábelt!- Ha 1.3-as a videokártyám HDMI csatlakozója, akkor értelemszerűen felesleges 1.4-es kábelt vennem. Azért is, mivel az már főleg csak a 3D-s filmek átvitelére szolgál, ami nálam nem jön szóba.
- 5 m-es kábel neccesen lenne elég, ezért 10 m-eset vennék. Ha jó minőségű a kábel, akkor lényegtelen a hossz, nem fog attól gyengébb lenni a jel.
- A google segítségével ezt a boltot találtam: http://www.hdmishop.hu/HDMI-HDMI-kabelek.html
Van tapasztalatotok velük, érdemes tőlük vásárolni?
- 10 m-es kategóriában ezeket a kábeleket találtam:
http://www.hdmishop.hu/HDMI-HDMI-kabelek/HDMI-1.3-as-kabel-10m-HDMI-dugo-HDMI-dugo-aranyozott.html
http://www.hdmishop.hu/HDMI-HDMI-kabelek/HDMI-kabel-10m-HDMI-dugo-HDMI-dugo-HQ.html
(Illetve egy magasabb árkategóriájút, amiből 5 m-es a max: http://www.hdmishop.hu/HDMI-HDMI-kabelek/HDMI-kabel-5m-HDMI-dugo-HDMI-dugo-High-End.html?keyword=homecinema)Szóval a kérdésem összefoglalva: Milyen HDMI kábelt vegyek?
Köszönettel:
vadi
-
PLaci58
addikt
válasz
warren29 #6748 üzenetére
Nem tudom SSD-ről, HDD-ről megy-e a frissítés. Alapból pendrive-ot írnak.
Minden USB-s eszköznek van egy PID/VID azonosítója és a fájlrendszernek is van egy kódja.
Valamikor sokat szívtunk a PNA-knál, mert az SD kártya FAT32 fájlrendszernek az XP utáni oprendszerek más azonosítót adtak. Az is FAT32 volt, de nem az amit a frissítő szoftver keresett, így aztán nem ismerte fel és nem is frissített. Ezért lehet pl, hogy az LG nem minden oprendszert ad meg a frissítéshez.
A kulcsszó a PNA-knál az volt, hogy Win XP-vel kell megformázni az SD-t FAT32-re -
proly01
őstag
És miért jó ez a 05.10.05 frim?
Nem írja mi van benne vagy min változtat? -
Mészyke
csendes tag
Letöltöttem az Lg honlapról a 5.10.05-s firm-t.. pendrájvon LG mappa elkészít és bele másol a firm... a TV egyből felismerte.. frissítés... és 99%-nál megállt.... és áll már 5 perce... szerintetek??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest