- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- PLC programozás
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz
OldMike #66681 üzenetére
Kezdem látni a kérdést (DAC).
A Dolby zavar onnan volt, hogy olvastam a D03K nem boldogul vele, csak a PCM kimenettel, a TV-n meg olyan nincs (a menüben ilyen néven).
Meginterjúvoltam az LG supportot és azt írták semmi gond, az "Automatikus" beállítást kell választani.
Látom Neked is ilyen van, kell még valamit tudni róla, vagy nyugodtan megvehetem? -
vargalex
félisten
válasz
MrBazsi #67047 üzenetére
Szia!
Szerintem még mindig te kevered. A Simplink és az optikai kimenet két egymástól független dolog. Nekem pl. egy 37LH3000-em van, nem tud HDMI ARC-ot. Ellenben Simplinken vezérli a HDMI-n csatlakoztatott Raspberry PI-t (ami ugye itt a TV számára egy bemenet) ugyanakkor optikai kimeneten megy ki a hang az erősítőre. De mehetne akár a fejhallgató kimeneten is... Azaz semmi kapcsolat nincs közöttük, csak a hang megy ki optikán.
De használhatom úgy is, hogy PI HDMI-n az erősítőbe, majd erősítőből HDMI a TV-be. Ekkor a TV Simplinken vezérli az erősítő hangerejét is. -
MrBazsi
senior tag
-
Beni2360
félisten
válasz
GEPESZ66 #67039 üzenetére
Szerintem beállítási hiba lesz a tv-nél.
Először hozd át a fiadtól a stb és tedd rá a tiedre, nézd meg, hogy akkor milyen lesz a kép.Ha ott van fekete csík a beállítás a rossz. A közelítésnél a széléből levág.
Ha tévedek majd megírják a jó választ.
Az analóg csatornák megszűnnek pár hónapon belül tehát így is úgy is rá leszel kényszerítve a digitális adásokra, azért a 600 Ft bőven megéri. De majd látni fogod amikor áthozod a stb a fiad szobájából.
Nekem a másik Tv a kisszobában csak analógot fog és nincs fekete sáv. -
olasz69
senior tag
A SimpLink az LG csatlakoztatási technológiája, amely lehetővé teszi a kompatibilis eszközök egyszerű kommunikációját egy HDMI-kábelen keresztül.
(#67043) yvsmad
-
direwolf
őstag
válasz
OldMike #67032 üzenetére
Nincs itt semmi mellébeszélés, sajtóhiba vagy ilyesmi. A SimpLink HDMI-n keresztül működik, mivel a HDMI-CEC szabványt valósítja meg. Csak és kizárólag a vezérlésre értendő, teljesen független a hang és video jeltől. Ennyi.
Ha még mindig kételye lenne valakinek, itt a HELP
-
GEPESZ66
veterán
válasz
petya2012 #67036 üzenetére
A fiam szobájában van az egyik LCD TV,a kapott set top box-al.
A hálóba vettük most ezt a TV-t,mert a korábbi 37cm-es képcsöves tévé megadta magát.
Nekünk elég lenne az 52 analóg csatorna.
Akogy írtam,ha a képarányt a közelítésre állítom,akkor kitölti a kép a teljes képernyőt.
Ezt nyugodtan megtehetem ugye?
A nappaliban régi 100Hz-es képcsöves tévé van,ott nem volt ajánlott egyikről a másikra tartósan váltani,ha jól emlékszem. -
The DJ
addikt
válasz
szapeboy #67028 üzenetére
Pont nemrég kérdeztem meg ugyanezt (pár hozzászólással feletted). Nálam "License get failed. error: failed because an unspecified error occured." hibaüzenet van.
Ma írtam egy üzenetet a HBO ügyfélszolgálatának, elvileg továbbították a problémát a technikai részleg felé. Remélem lesz is belőle valami.
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #66997 üzenetére
Sajnos sehol nincs ilyen beállítás pedig tényleg mindent megnéztem... Egyedül ha a "fekete szint"-et alacsony alapértelmezettről magasra viszem akkor megszűnik a jelenség, viszont olyan lesz a kép, mintha valami fehér fátyol kerülne elé és kicsit fakóbb lesz minden tőle. "Kábel" bemenetnél automatán van és ott sose tapasztaltam ezt az elsötétedő jelenséget, csak HDMI bemeneteken. De ott nem tudom automatára állítani.
-
OldMike
őstag
válasz
MrBazsi #67020 üzenetére
Szerintem elbeszélgettek egymás mellett. A Simplink funkció két - HDMI kábellel összekötött - LG eszköz (például házimozi és tévé) összehangolt vezérlését teszi lehetővé. Amennyiben a tévé és a házimozi is tudja a HDMI ARC (audio-return-channel) funkciót, és a HDMI kábel a megfelelő aljzatokhoz kapcsolódik, akkor a tévé hangja (bármilyen forrásból) a házimozin fog szólni.
Amennyiben mondjuk a házimozi nem ismeri a HDMI ARC funkciót (de a Simplinket igen), akkor kell optikai kábellel (persze ha van bemenet a házimozin) összekötni a két eszközt. Ekkor is ugyanúgy a fentebb leírtak szerint fog működni, csak egy plusz kábellel, mert a HDMI kábel is kell (ahhoz is, ha a házimozi a lejátszó, és a tévé csak megjelenítő).
-
petya2012
őstag
sziasztok
ennél a webos 2.0-nál hogy működik a csatornák keresése,hangolása(Invitel kábel van CA modullal)??és lehet sorrendbe szedni a csatornákat??
köszi a segítséget
-
olasz69
senior tag
válasz
MrBazsi #67014 üzenetére
Magyar wiki,hdmi
Tudom,hogy tudod! Csak az előzőm nem tudtam szerkeszteni!(#67027) direwolf Ha azt a 2 betűt elvesszük,ami lehetne sajtó hiba!
Akkor már igaz! ?"A SimpLink az LG csatlakoztatási technológiája, amely lehetővé teszi a kompatibilis LG eszközök egyszerű kommunikációját egy HDMI-kábelen keresztül."
-
szapeboy
tag
Sziasztok!
Nektek működik a HBO GO alkalmazás?
Hiába jelentkezek be, vagy csak az ingyenes tartalmakat indítom, csak bufferelést ír ki, semmi több. Ha a beállításoknál ellenőrzöm a kapcsolatot, akkor mindent rendben talál.
Letöröltem, újratelepítettem, kijelentkeztem, bejelentkeztem, de a probléma maradt. Ötlet?
-
direwolf
őstag
válasz
MrBazsi #67020 üzenetére
De az LG szerint sincs
"LG SimpLink™
A SimpLink az LG csatlakoztatási technológiája, amely lehetővé teszi a kompatibilis LG eszközök egyszerű kommunikációját egy HDMI-kábelen keresztül."Megjegyzem ez sem igaz, mert a HDMI-CEC eléggé univerzális.
-
-
whoever70
tag
szeretném megkérdezni, hogy a 32LF650V tv-hez az AN-MR600-as távirányító használható? a leírás alapján a kompatibilis eszközök között nem szerepel, az LG ügyfélszolgálat meg azt mondta, hogy jó?
időközben beszereztem a tv-hez egy LAS550H hangprojektort, szerintem nagyon jó hozzá, szépen szól, minden funkció, BT, USB, HDMI/ARC. elégedett vagyok vele
-
Gtaati
őstag
Helló!
Tegnap kérdezősködtem a 42lf652-ról és jókat olvastam róla, aztán van egy másik variáció is a 43uf680, erről nem sok mindent találtam, melyiket ajánlanátok jobban?
Köszönöm!
-
GEPESZ66
veterán
Vettünk egy 32LF632V LED TV-t.
Ezen a televízión csak analóg Inviteles csatornák vannak.
Így egyes csatornákon alul-felül van csík.
Ha a közelítés képarányt választom,akkor szinte ez egész képernyőt kitölti a kép.
Analóg csatornák esetén milyen képarányt célszerű választani? -
szmore86
csendes tag
-
-
Beni2360
félisten
válasz
szasanyi #66995 üzenetére
Hát válaszolok (ha szabad hozzá szólnom?) én Júniusban egy 6 éves LG HD Plazmát cseréltem le ami minden hiba nélkül működött, (mellesleg most is a gyerekeknél kifogástalanul működik), mertem ezen típus mellet maradni remélve, hogy hosszú életű lesz. Remélem nem lesz kárász életű a TV ami napi szinten kb 12h megy, mert akkor szomorú leszek.
-
The DJ
addikt
válasz
freeknight #66974 üzenetére
Újraindítottam már csomószor, de mindig ugyanaz: "License get failed. error: failed because an unspecified error occured."
Tehát még a hibaüzenet se túl beszédes. Pedig szerettem volna a TV-n nézni a filmeket/sorozatokat, de hét ez álom marad úgy néz ki.
-
szmore86
csendes tag
Kedves Mindenki!
Kérlek segítsetek, mert már falnak megyek az idegességtől!
Ismerősöm 49LF540V típusszámú tévét vett, legfőképp azért, mert USB-ről tudja nézni a HD filmeket.. Ez mind szép és jó, kép van, hang is, DE külső hangot az Istennek se tudtuk beállítani erősítőre...
Próbálkoztunk mindennel, HDMI nem ad hangot, Komponens nem ad hangot, optikai meg nincs a TV-n...
Beállításoknál nincs olyan, vagy legalábbis nem találtunk olyat, hogy külső hangszóróra irányítás... Van egy olyan, hogy Hangszóró, de arra meg nem tudtunk rámenni, mert halványan volt írva, mintha az le lenne valamiért tiltva...
Vagy ez a TV nem támogatja a külső hangszórót?
PLS HELP!
Köszönjük előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest