- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
F1rstK1nq #59644 üzenetére
Szerintem ez a Kürbis +külön adapteres DAC nem a legjobb megoldás a tévéhez. Sokkal praktikusabb lenne akár egy LG NB 2540 hangprojektor, vagy bármilyen HDMI-s [link] , vagy optikai bemenetes hangrendszer: [link] Ez csak néhány példa volt, van ezekből többféle márka és típus, igény szerint. A legeslegjobb és végső megoldás pedig egy HM erősítő 2 hangfallal(akár használt is ), amit később akár 5.1-re is bővíteni lehet. Itt tudnak esetleg segíteni, akit ez a vonal érdekel, akár vásárlási tippekkel is: [link] Soundbar topik: [link]
-
huncutka1029
addikt
válasz
F1rstK1nq #59644 üzenetére
Ahogy Shingen kolléga is írta, a tv-n nincs rca kimenet, így csak DAC-val tudod csatlakoztatni.
Azaz tudod scart-RCA-val is, de ebben az esetben csak a tv tuner hangja megy ki hangfalra, a külső források (USB, DLNA) nem.
Van egy olcsóbb megoldás is, Veszel egy sztereó jack rca kábeltvagy átalakítót, és a füles kimeneten csatlakoztatod.Így minden forrás hangja kimegy, de a simplink, vagy univerzális távirányítás nem fog menni.
A hangfal hangerejét külön kell állítani a saját távjával.
Nem tudom milyen tv-d van, ha idei modell, akkor tudja a szimultán hang kimenetet is, így a hangfal, és a tv saját hangszórója is szólhat egyszerre. -
huncutka1029
addikt
válasz
Adebayor #59635 üzenetére
akkor lépésről lépésre a digitális csatornák hangolása.
Először is kábeles legyen a bemenet, ne az antenna jel.
szolgáltatóknál az egyéb legyen beállítva
hálózatnál a teljes keresést állítsd be ne a gyorsat.
A hangolásnál jelölheted a csak digitális adásokat, ilyenkor az analóg adást nem tárolja be.
A következő lépésre figyelj!!! A kódolt csatornák kihagyása, és a helytelen program átugrása VÉLETLENÜL SE LEGYEN KIJELÖLVE!!!
Az automatikus csatornarendezés se, mert utána akkor nem tudod szerkeszteni.
A keresés, így jóval hosszabb idő lesz, de tuti minden csatornát megtalál amit a szolgáltatód ad.
Ha analógot is szeretnél, azt a kábelen ugyanúgy megtalálja, mint a "légi" antenna módban.
Azonban, ha ebben a légi módban próbálsz keresni, max csak a mindig tv adásait hangolja be neked.
Ha ezzel a módszerrel sem találsz csatornát, akkor valószínűleg a szolgáltatód sak analóg jelet továbbít.... -
MrChris
nagyúr
Nem nagyon boldogul a család a magic remotetal a 690s tv-n. Gondoltam vennék hagyományos távkapcsot amilyet a használatiban is láttam. Kiderült hogy ennek a típusszáma Lg AN-CR400. Hol lehet és mennyiért kapni? Találtam távirányítós shoppokat, de ott sokkal hosszabb számok vannak meg van amelyik utángyártott, van amelyik 1-2 gomban eltér. Nem derül ki melyik hozzávaló.
-
F1rstK1nq
aktív tag
yvsmad és Beni2360 : Köszi akkor a tippeket a beállításokhoz, én elsőre a prohardveres linkelt sémát fogom megpróbálni, ha nem tetszik akkor még késöbb játszom majd vele.
(jövő héten jön csak a tvm)
A kérdésem az, hogy szemezek THONET-VANDER Kürbis hangszóró szettel a 47LB730V-hez. Látom, hogy RCA csatlakozóval lehet csak rákötni a tvre. Szerintetek hogyan tudom ezt majd megoldani? Esetleg van valakinek a Kürbis-szel tapasztalata ilyen téren? Jó kombó lehet ezzel a tvvel?
Köszi
-
Adebayor
aktív tag
nemtudom szerkeszti az elözőt. de elértem a szolgáltatót, és megodlottuk. köszi srácok az eddigi segitséget
-
-
Adebayor
aktív tag
kösz. várom a szolgáltató válaszát. aztán lesz valami...
de most gondolkodtam egy kicsit
a koax kábel nem csak analóg jelet ad?
de ha igen, akkor legalább irta volna oda, hogy mit csináljon a hülyegyerek hogy fogni tudja. nem az hogy van 4-5 adás digitálisan és annyi. állitsd be hülyegyerek(helyi, vidékii szolgáltató, még rendes oldala sincs... ilyen a falusi élet
)
-
Beni2360
félisten
-
cidalain
veterán
válasz
Adebayor #59635 üzenetére
pedig kellene találnia.
a tévé mindig minden digitális adást megtalál, és a bedugott kártyától függ hogy melyiket nézheted, melyiket nem. ha neked nem talál akor 3 eset lehet:
-rosszul keresel valahogy (-> tv manual/ ez a fórum)
-nincs a vonalon digitális adás (-> szolgáltató)
-tv hiba (-> szerviz) -
Adebayor
aktív tag
kösz a válaszokat. hát lefutattam egy auto hangolást de semmit nem talál a kábeles DTV résznél...
érdekes. pedig néhánynak lennie kéne. az auto hangolás gondolom végigmegy az egész frekvencián, tehát meg se kell kérdezni, mert ugyse találja.... pedig a tv-m tudja a dolgokat. 2014es..
(közben irtam egy mail-t a szolgáltatónak) -
kisgeee
tag
válasz
yvsmad #59528 üzenetére
Szia,
nálam úgy néz ki a dolog csatornakeresés után, hogy 7, 8, 9, 10, 13, 15, 16 ...stb Ezekre a számokra beteszi a talált csatornákat, előtte nincs semmi de nem is lehet áthelyezni a 7-est pl. az 1-re, mert nem tudok kiválasztani 1-est. Ugyanígy a 11, 12 pl nincs a listában, magától valahogy letiltja ezeket, gyári beállítás után is.
Egyelőre az lett a megoldás hogy külső programmal szerkeztem a csatornalistát, usb-re mentve / visszaállítva. Csak kíváncsi lennék hogy mi okozza ezt.
CI kártyát meg kell néznem, nem tudom hogy milyen van benne.Köszi, üdv!
g
-
robotkutya
tag
Köszi a válaszokat.
-
cidalain
veterán
válasz
Adebayor #59629 üzenetére
van automatikus frissítés a TV-ben. nekem valószínűleg be van kapcsolva, mert a július 1 utáni átrendeződés (királyi adók előre a kiosztásban) flottul lement úgy hogy semmit nem kellett csinálnom. azt vettem csak észre hogy ami eddig 27 volt az mondjuk 42 lett.
ebből mondjuk az is látszik, hogy én nem szerkesztem a csatornák sorrendjét, mint mások, mert nincs rá szükségem. nem szokott érdekelni hogy a csatornák egy általam szabott sorrendben kövessék egymást. a kapcsolgatás, hogy mit nézzek nálam már nem játszik mióta 20-nál több adó van, így a sorrend is tökmindegy, a programot guideból választom.
-
Adebayor
aktív tag
üdv.
kicsit off a téma, bocsi, de nem találtam megfellő fórumot. meg hát jobb ha olyan topicba írok, ami megyeget mostanság is
annyiba nem off, hogy lg tv-m van.a helyi kábeltv szolgáltatóm azt írta, hogy julius 7-től az m4 sport lesz a duna world helyén analógon. Digitálisan meg nekem kell beállítanom. Mivel hogy nem történt semmi, ugyhiszem az utóbbi játszik.
UPC-t használ a szolgáltatóm.Gondolom a kézi hangolásnál a kábeles DTV-t kéne választanom, és ott beállitani. De nem tudom a frekvenciát meg a symbol rate-t és a mobulációt.
nagyon nem vágom a témát, ezért bocs ha már a kérdésem is amatőr
-
Beerwolf
senior tag
balbekk12-éhez hasonló a kérdésem.
Hálószobába kéne TV. A keret 100 000 Ft. Nincs szükségem se smart funkciókra, se 3D-re, és az UHD nélkül is megvagyok. Az egyetlen fontos szempont, hogy .mkv fájlokat hibátlanul lejátsszon USB-ről. Természetesen minél nagyobb, annál jobb.
-
huncutka1029
addikt
válasz
robotkutya #59625 üzenetére
Nekem 2015-ös UHD-m van, azon néztem már 4K demót Youtubeon.
alpból viszont nálam is 720P-s videókat tölt be az alkalmazásból.
Ha böngészőből nyitom meg, akkor lehet magasabb felbontásra is állítani. -
cidalain
veterán
válasz
robotkutya #59625 üzenetére
nálam 2014-es FullHD-n WebOS alatt volt olyan live stream ami nem ment. ugyanaz tableten droid alól ment.
más streamet nem próbáltam. -
robotkutya
tag
Sziasztok, korábban már kérdeztem, de nem jött egyértelmű válasz, hátha most: 2014-es LG UHD tévén a beépített YouTube app tud 4K-ban streamelni?
Ha bekapcsolom az appon belüli info panelt, az minden videót 720p-nek mutat, a legrosszabb SD kontentet és a 4K-t is. Van ez a cikk, ami szerint a WebOS 2.0 modellek youtube appja tudja a 4K-t, de nem írnak a tavalyi modellekről.
Köszi!
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
SySt3m #59620 üzenetére
Szia! Dlna ljátszásnál nem tidsz bele tekerni csak léptetni illetve magic remote-tal belehúzni. Van még egy lehetőség felteszed ezt Lg Mobile Magic Remote
Ez magic remote helyet van. Én ezt használom mert kizárólag routerről nézek filmet. -
huncutka1029
addikt
válasz
huncutka1029 #59564 üzenetére
Hmm,
korábban írtam, hogy eltünt a menüből a csatorna usb-re mentés opcióm UF8517
most válaszolt az LG care center,
Azt mondják, tudnak a problémáról, sajna valóban eltünt pár modellről ez az opció.
Kérik hogy adjam meg a tv FW verzióját, és sorozatszámát.És kaptam egy technikusuk emailes elérhetőségét, aki segíteni fog megoldást keresni.
Ez azért pozitív a részükről. -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
A frissítés témakörben tennék hozzá egy kicsit.
Sajnos van abban valami, hogy nem mindig érdemes felrakni az újabb fw-t.
Nekem a 47LA7909-hez a mostani azt csinálja, hogy a smart share teljesen lehülyül.
A korábban játszott filmeknél gyakran elfelejti hol hagytam abba, az utoljára játszott lista sem telejesen működik megfelelően.Korábbi tapasztalat is azt mutatta, hogy érdemes várni vele egy kicsit.
Mindez az én személyes szubjektív véleményem.
-
SySt3m
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Egy kis segítséget/ötleteket kérnék az alábbiakban:
Adott egy LG 42LF652v típusú készülék, ami egy lokális hálózaton van egy laptoppal. A laptopon található filmeket ezidáig külső winchester segítségével játszottam le, ott minden rendben volt.
Gondoltam kényelmesebb, ha használok valami média szerveres alkalmazást, ezáltal a másolgatást, "dugdosástól" megkímélem magam (ténylegesen a TV dugdosástól akarom magam kizárólag kímélni).
Telepítettem a laptopra többek között a PLEX, illetve a SmartShare alkalmazást, (Természetesen egyszerre csak egy alkalmazás volt telepítve a laptopon) és mindegyiknél szépen megjelenik a TV-n található SmartShare alkalmazásban, el is indítja viszont pl.: nem tudok se előre, se hátra tekerni. (Külső winchesterről tökéletesen működik minden), a távirányító segítségével prbálom, azt írja ki a TV: "Ez a funkció nem támogatott".
Esetleg valaki találkozott már ezzel a dologgal?
Köszönöm szépen előre is a segítségeket.
-
balbekk12
tag
válasz
#94529552 #59603 üzenetére
Erről vélemény:
[ LG 43UF675V ]Szerintem 1,5 méterről kijön az UHD és a Full HD közötti különbség egy 43"-os TV-n is...
-
törölt tag
Inkább türelmesen magyarázó jellegű volt szerintem, mert valamiért nem értetted meg az írást, és félremagyaráztad a véleményemet. Semmit nem tartok kizártnak, ilyen dolgot megint csak nem írtam. Elmondtam részletesen, szóról-szóra, azt ahogy nálam működik, mindenki láthatja, csak vissza kell olvasni pár hsz-t. Netcast-ról nem tudok nyilatkozni, nincs olyanom. Üdv!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van valami friss infó arról hogy a tavalyi tévékre mikor jön ki a webos2? Nekem 42LB650V típusú készülékem van. -
*H*
aktív tag
válasz
#94529552 #59608 üzenetére
Nem kívánom folytatni ezt a felesleges offolást, főleg nem erre a kioktató stílusra válaszolgatva. Ezt a szakmaiatlan hibás FW, rosszul kezeled, meg hasonlókat inkább hagyjuk. Más is írta, hogy működik nála és még további 5 készüléken is így van amin én néztem. Az utolsó hivatalos FW van most a készüléken, de szinte az összeset használtam már. Amelyikben rendezem a csatornákat, mindegyikben így volt. Ha nálad mégsem, az nem azt jelenti, hogy másnál csakis úgy lehet, mert itt vannak a példák, hogy nem. Ahogy huncutka is írta, pl. a Netcast-nál sem így volt. Lehet van valami oka, de te kizártnak tartod, mert nálad nem úgy van. Ez közel sem szakmai hozzáállás. Részemről befejezve.
-
Beni2360
félisten
válasz
#94529552 #59610 üzenetére
Na kimásoltam és újból betöltöttem a ChanSort-ba és most már nyugodtabban rájöttem, hogyan csinálja meg benne. Vissza töltöttem a tv-re oszt most már jó.
Egyenlőre nem piszkálom a tv-n.
----------------------------------------------------
yvsmad: és F1rstK1nq. kitartás én már 17 napja finomítgatom az itteni tanácsok alapján.
Már négy variáció van elmentve. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #59609 üzenetére
ChanSort-os mentés van nálam is, de új hangolásnál is pont így megy. Így csinálom, konkrét példa (másként nem is lehet): Áthelyezésre klikk, kijelölöm a 18. Music FM-et, Áthelyezésre katt, és most beírom az 5-öst Bevitel, és beteszi az 5. JAZZY helyrére, ami tolódik tovább a 6. Bartok Radio helyére, így most 5. Music FM, 6. JAZZY, 7. Bartok Radio.
Szerk. Ilyen szerkesztést csak ritkán csinálok, ha mondjuk jön valamilyen új csatorna, ezzel egyszerűbb 1 db-ot átrakni, mint Penre, PC-re ki-be-oda-vissza. Nemrég jött az AMC, akkor volt utoljára ilyen. -
Beni2360
félisten
válasz
#94529552 #59608 üzenetére
Hát pedig sorba raktam új helyre pl ezeket
fil+
fil+2
stry4
story5
és akkor láttam később a filmcafét be akartam szúrni a story4 helyire (elé) és nem beszúrta hanem kicserélte.
Amíg nincs áthelyezett csati addig ok.
Nálam legalább is így van próbáld ki.
Lehet ha kimentem és újból betöltöm akkor már nem áthelyezett csatornának fogja érzékelni? -
törölt tag
Direkte idéztem a mondatot, amire írtam a választ, hogy így megy WebOs1-en, én nem tudom miért olyan nehéz értelmezni két mondatot? Arra vonatkozik a válasz, nem az egész huncutka leírásra. Az úgy nálad eléggé használhatatlan, vagy rosszul csinálsz valamit, nem tudhatom innen, talán reklamáld meg az LG-nél. Nincs 650V-m, azt nem is tudom tesztelni. 671V-nél jól működik. Esetleg hibás fw verziót használtok? Ettől függetlenül, egy éve 5-6 fw is volt fent a tévémen, és mindig is így működött nálam a szerkesztés: nem cserélte, hanem hátrébb tolta a csatornát. Most is így van.
Hogy jön ide a ChanSort? Elmagyarázom azt is: mert beszélgetünk, és említettem, hogy annál így is be lehet állítani, hogy csere legyen. Remélem érthető.
Beni2360 Az nagyon nem jó, így sorba sem lehet pakolni a csatornákat. Nálam jó. Majd később leírom folyamatában ha gondolod.
-
Beni2360
félisten
válasz
Idézném írásodat: Ez így működik, és nagyon érdekes lenne ha megcserélné a csatornákat, magyarul használhatatlan lenne az egész.
Most próbáltam meg én is újból és bizony ha egy áthelyezett csatorna számra szeretnék másik csatornát rakni, akkor bizony helyet cserélnek, (különben nem és lejjebb csúszik webos 1) és nem lejjebb csúszik a régi csatorna. Érdekes. Hogy ha közbe szeretnél szúrni a sorba egy újabb odaillő csatornát a már áthelyezettek közé kezdheted átrendezni . -
*H*
aktív tag
válasz
Valóban nem írtad a két ablakot, csak annyit, hogy "Így megy ez webOs1-nél is". Ez pedig azt jelenti, ha valaki elolvassa, hogy webOS1-nél is a leírtak szerint van. Ezen nincs mit másként értelmezni. Márpedig pl. egy LB650-nél nincs két ablak és nem beszúrja a csatornát, hanem kicseréli a kettőt. Ha a 10. helyen lévőt berakom az első helyre, a régi első a 10-re kerül.
Hogy jön ide a ChanSort opció? A készüléken való csatornarendezésről van szó, nem programmal a PC-n. -
huncutka1029
addikt
válasz
pedig a netcast pontosan ezt csinálja, ezért kellett a chansort, és a hotel mode hack.
a tv-ben szerkesztett programokat, ha új csatornaszámot adtál, mert nem grafikusan pakolta, akkor az ott lévő régi csatornára cseréli, nem közészúrja.
WebOs1 ről továbbra sem tudok nyilatkozni..... -
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
Köszi. Akkor neked is 730asod van?
Kérdésem az, hogy a beállításhoz (kalibráláshoz) simán használhatom a prohardveres tesztben lévő ideális beállításokat vagy más javaslat esetleg?
-
törölt tag
Valamit te nagyon benéztél, mert én nem írtam WebOs1-nél két ablakot, de többes kijelölést sem:
Ezt idéztem huncutka írásából: "Ha az előbbi példában szereplő 114-est a 4re dobom, akkor a 4-en lévő régi csatornát az 5-re tolja. Így elérhető mindaz, amit a chanshortban csináltunk. "
Ezt meg én válaszban. "Így megy ez webOs1-nél is,"
Már pedig most neked újra le teszteltem, és jól tudtam, jól írtam. Szóval áthelyezéskor itt is a 114-est beteszi a 4.-re, és a 4.-en lévőt hátrébb tolja az 5.re. Ez így működik, és nagyon érdekes lenne ha megcserélné a csatornákat, magyarul használhatatlan lenne az egész.
Amiről te beszélsz, az a ChanSortnál egy opció, ha úgy állítod be, és akkor valóban megcseréli neked.balbekk12 Biztos UHD-t akarsz? A 40" UHD-t kb. 80 cm-ről kellene nézni az ajánlások szerint, már ha jól emlékszem. Különben nincs nagyon értelme, 1,5 m-re 40-43" méretből Full HD-t érdemes.
F1rstK1nq Igazad lehet, kicsivel jobb, meg szebb a 730-as. abban az üzletben én megbíznék személy szerint. Ha jobban tetszik, azt vedd, nem olyan sok eltérés van mint 1 éve, amikor én vettem.
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59600 üzenetére
Helló!
Tudtommal MO.-n vásárolható UB850-ből 49-55-60"-os méretben volt elérhető, szerintem más méretben nem is gyártották.
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. TV vásárlás előtt állok. 47" vagy annál nagyobb TV-t tervezek venni.
Főként HD adásokat, azon belül is focimeccseket, full hd filmeket NAS-ról néznék. PS4en játszom elvétve.
Látom sokan ajánlottátok a 47LB670V-et, de nekem jobban tetszik a 47LB730V. Lehet képminőségre nem is láttam akkora különbséget (talán enyhén jobbnak éreztem a 730ast, az is lehet, hogy placebo), de kerete az nekem jobban bejön a 730asnak.
Ebben a boltban venném meg a 47LB730V-t. (bolt jó vagy rossz választás?)
Kérdésem, hogy ilyen árkategóriában (nem probléma ha fölé megy) esetleg tudtok jobb alternatívát. Idei modellt amit érdemes lenne? Ha nem akkor még egy olyan kérdés, hogy hülyeség részemről a 670 helyett a 730ast venni?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest