- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #33395 üzenetére
570R beépített lejátszója neked sem bírja ha egy filmben sok a "rángás"? Amikor olyan pörgősebb jelenetek vannak, amikor az egész képernyő mozog pl. a 22 évente sötétség-nél nekem sűrűn volt az hogy kisebb szaggatás után begyorsította a képet hogy szinkronba hozza a hanggal.
-
Greeny81
csendes tag
Sziasztok!
Végre okos tv-tulaj lettem. És persze nem minden klappol.
42LA640s készüléken szeretnék csatlakozni a házban lévő wifire.
Látja is a wifi-t, de mikor beírom a jelszót, azt írja, hogy a hálózat nincs csatlakoztatva.
A jelet 4 csíkból 2 csíknyi erősségűnek látja, így nem értem mi a gond.előre is köszönöm a segítséget.
-
lovka
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az LG TV Remote app-al milyen módon lehet telefonon nézni a Tv-ben menő műsort? Itt a fórumon olvastam korábban, hogy lehet. Elképzelhető, hogy én vagyok a tudatlan, de az app-ban nem látok én ilyen lehetőséget.
Köszi, Lovka
-
huncutka1029
addikt
válasz
#85538048 #33393 üzenetére
Szia,
Időközben hazaértem, és lecsekkoltam neked a rögzítés közbeni váltást
Szóval LN570R tévével, felvétel közben lehet más bemeneti forrásra váltani, sőt az internet böngésző is működik közben.
Szóval, kereshetsz külső set top boxot, hogy tudj felvétel közben másik műsort nézni.
Szép estét! -
huncutka1029
addikt
válasz
#85538048 #33393 üzenetére
Szívesen.
Ne értsd félre a digit sem, ahhoz, hogy két tévén tudj két különböző adást nézni, valóban kétkártyás boxra van szükség.
Nekem is van ilyen, régebben tányérostévéztem.
De nálad most arról van szó, hogy a DVB-C tuneren behangolt adást rögzítenéd, és közben egy a tv-től független eszközről nézhetnél másik tévé csatornát.Ezt úgy is elérheted, hogy (mivel a digi kódolatlanul adja a HD csatornákat is) egy Másik eszközt kell beépítened a rendszerbe, ami tudja dekódolni az adást.
A legjobb, ha ilyen synapsys boxot tudsz venni ezek kifejezetten ajánlottak kábeltévéhez, ahol a digi szolgáltat.
És ez is tud Rögzíteni HDD-re, ráadásul az ezen rögzített adás pc-n szerkeszthető, lemezre kiírható.Ha nem akarsz ennyit költeni, akkor marad a DVB-T vevő egység, amit Szintén HDMI-vel kötsz a tv-re.
És ha működiik a bementi forrás váltás felvétel közben, akkor ezen a Dvb-t tuneren például
nézheted a jóban rosszabbant, vagy a bariközt! -
törölt tag
válasz
huncutka1029 #33391 üzenetére
huncutka, nagyon köszönöm a segítségedet!!!
Nem szeretném, hogy megveszek valamit, aztán még sem fog működni az, amire veszem.
A diginél azt mondták, hogy csak két tuneres box-al fog működni, azok pedig elég drágák. -
huncutka1029
addikt
válasz
#85538048 #33378 üzenetére
A mindig tv box jó lesz, ha van tetőantennád, illetve szobaantenna, ha közel laksz valamelyik adótoronyhoz.
Akkor egy alap 5-6000ft-os dekóder is elég, hogy a 7 szabadon fogható csatornát nézni tudd rajtuk
M1, M2, Duna, Duna world, Tv2, Rtlklub,meg egy hír csatorna. ezek HDMI kimenetesek, és a biztonság kedvéért este lecsekkolom, hgy megy e a bemeneti forrás váltás felvételkor LN570R-en, de nekem úgy rémlik igen.
Nem nagyon van rá szükségem, mert ha felveszek valamit az egyiken, átmegyek a másikhoz, és ott nézem ha a gyerkőc, nem nézi.
Ha nézi akkor marad a pc monitor Tv, a kábeles alap csomaggal. -
zikosz
újonc
válasz
huncutka1029 #33317 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, minden képen feljegyzem. Egyébként idő közben sikerült egy megoldást találnom legalább is arra, hogy a hiányzó csatorna is meglegyen:
az összes digitális csatorna adatát felírtam (frekvencia, moduláció, symbol). Ezt követően a beállítások menün belül a digitális csatornák beállításában van lehetőség szolgáltatót váltani (ezen a típuson UPC van és Egyéb szolgáltatók). Mivel nekem az Egyéb van beállítva, ezért átállítottam UPC-re, ekkor kiírta, hogy törli az összes csatornát. Ekkor megpróbáltam kézi hangolással beállítani a hiányzó csatorna frekvenciáját és meg is találta az ezen sugárzott két adót, viszont a többit nem. Eljátszottam ugyan ezt fordítva (UPC-ről vissza Egyébre, csatornák törlése) és kézi hangolással beállítottam az összes csatornát (auto hangolással így sem találta meg). Most már minden sugárzott adót tudom fogni.
Az ország beállításra viszont felírom amit javasoltál és ha szükséges lesz kipróbálom.Még egyszer köszönöm!
-
Gem Geza
csendes tag
Hali,
47La691S Vs RapooE2700/LogitecK400r problémám van és ebben szeretnék kérni segítséget.
Mindkét termék esetében ua. a hibám, így hajlok rá hogy a TV nem szereti, de mint ha azt olvastam volna korábban, hogy ilyennel használja valaki itt a fórumban.
Szóval a gondom az, hogy amikor gépelnék pl böngészőben, csak nagy nehezen érzékeli a billentyű lenyomásokat, sok esetben kihagy karaktereket; illetve a touch pad-en művelt mozgásokat szinte nem is lehet érzékelni, olyan bizonytalan és/vagy meg sem moccan.
Szóval az a helyzet, hogy vettem két cumót, amit nem sikerült használatra bírnom. A fentiek miatt én még arra is gyanakszom, hogy valamit elb*szarintottam, bár mivel miután behelyeztem az USB-s vevőket (akár a rapoo-ét akár a logi-ét), a TV azonnal megjeleníti, hogy mit lát és aztán már nem lehet rajta mit állítani, így ezt kis mértékben tudom elképzelni...
Szóval mielőtt a Zasszony kiadná az utamat, jó volna ha valaki lenne olyan kedves és fel tudna homályosítana, hogy neki miként sikerült használatra bírni a fenti eszközök közül akármelyiket.
Segítségeteket előre is köszönöm
Egy nemsokára HomeLess fórumozó!
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #33377 üzenetére
Szia Huncutka!
Köszönöm szépen a válaszodat!
A Digit felhívtam, potom 32 ezererért vehetnék tőlük set-top-box-ot.Ez a mindig tv box jó lesz ehhez a tévéhez? Van esetleg konkrét típus, amit ajánlanál?
Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de lány vagyok, nem vagyok egy műszaki zseni.Ezt az ütemezési beállítást tudom, arra rájöttem, azzal nincs is gond, csak ezzel van bajom, hogy nem tudok felvétel alatt másik csatornát nézni.
-
huncutka1029
addikt
válasz
#85538048 #33376 üzenetére
Szia
Sajna a tv nem tud egy időben másik csatornát megjeleníteni,. mint amit felvesz.
A 2013-as modelleknél azonban már van arra lehetőség, hogy a felvétel alatt, másik bementi forrásra kapcsolj.
Tehát ha van egy mindig tv boxod, ami HDMI-val csatlakozik,vagy akár scart-tal.
akkor az azon behangolt csatornákat tudod nézni ha átáltasz, miközben a tv tovább veszi a beállított műsort.Ha csaúszás van, akkor az ütemezési listában van lehetőség megváltoztatni a felvétel befejési illetve kezdési időpontját is.
Amikor kiválasztod a műsort a programkalauzból, bead egy ablakot amiben a kezdő. és befejyeő idő van.
Ha a kezdő időre kattintasz, akkor beírhatod mikor induljon.
Az alap beállítás szerint 2 órát vesz fel, így ha előre hozod a kezdő időpontot, akkor a befejező időpont is előrébb kerül, ezt is módosítani kell.
Utána leokézod, és minden rendben.
Az 1 perces figyelmeztetés nem törölhető, az mindenképpen meg fog jelenni, és ha jóváhagyod, akkor át is kapcsol.
Ha nem hagyod jóvá, törli a felvételi időzítést. -
vzozo
senior tag
válasz
#85538048 #33368 üzenetére
A tuner az az eszköz, ami ráhangol egy adott csatornára. Egy tuner esetén értelemszerűen egyidőben csak egy csatornára hangolhatsz. Meg kell nézni a TV leírását, hogy a tied milyen.
Pl. ezen hír szerint a Panasonicnak van ilyen TV-je.
-
Watt25
veterán
válasz
#85538048 #33368 üzenetére
Digitális csatornák esetén elvileg lehetne rá lehetőség, hogy ha ugyanabban a MUX-ban van a csatorna, amit néznél, akkor átkapcsoljon a tévé felvétel közben (tehát vzozo-nak nem volt teljesen igaza), de ezt a tévék általában nem engedik meg. Szóval, röviden a lényeg, hogy nem lehet megoldani.
Ha nagyon sokszor szükséged van erre a funkcióra, akkor kell venned egy megfelelő Set-Top-Box-ot. -
törölt tag
Lány vagyok és szőke, szóval egy kicsit egyszerűbben légyszi!
Gondolom nincs az a tuner, amit kérdezel, bár azt se tudom, hogy az mi.
Csak az antenna kábel van a tv-be dugva, illetve a merevlemezt dugtam rá az usb-re. Ezen kívül akkor ezek szerint még kell hozzá valami? -
vzozo
senior tag
válasz
#85538048 #33364 üzenetére
Az első kérdésedre: pl. a T-Home IPTV-nél ezt paddingnek hívják, nem tudom, hogy LG-nél állítható-e, de gyors webes keresés nem hozott releváns találatokat.
Második: több tunerre lenne szükség, hiszen mégis hogy gondolod, hogy egy tunerrel nézel egy adott csatornát, miközben a felvevő a háttérben nyilván nem tud másik csatornára hangolni... Van abban a készülékben több tuner?
-
Woodslave
félisten
válasz
superTibcsi #33359 üzenetére
szerintem meg ez is kezd hitvitába torkolni. Ugyan én még csak passzívot láttam nem bolti körülmények között, de semmi csíkozódást nem láttam, az meg hogy lehet messze ültem és nem HD volt megmondom őszintén nem tűnt fel. (biztos nem jó a szemem)
Mérlegelni kell mit akarsz, és főleg mire van lehetőséged. Mivel van egy 4 és 2 éves gyerekem, egyértelmű volt a passzív 3D már csak a szemüvegek amortizációja miatt.
Aki aktív hívő (vagy látja a különbséget) annak a passzív nem HD-ja és csíkozódása a hangsúlyos, a másik oldalnak meg a villódzás és a fél óra után fejfájás és hányinger. Aztán lehet rád egyik se lesz igaz, de az is lehet hogy igen
off-ba teszem mert tök laikus vélemény
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Huncutkának láttam a tévéről egy részletesebb leírását és lehet, hogy erről már volt szó, de annyi hozzászólás van, hogy nem tudtam végig olvasni mindet, ezért elnézést, ha erről volt már szó.
Szóval a problémám:
Vettem egy LG 32LN570 R Smart tv-t, ami nagyon szuper kis készülék. Mivel sokszor szoktam a tévéből műsort felvenni (eddig videóval vettem), vettem hozzá egy külső merevlemezt. Maxell 500 GB USB 2.0-t.
A felvételt be lehet állítani úgy, hogy konkrétan a műsorújság szerint vegyen fel valamit, de ugye általában csúszni szoktak az adások, ezért ez nem megbízható, mert lemaradhat a film vége, így az ütemezés beállítással állítottam be a felvétel időtartamát tól-ig.
Nézem pl. az RTL-t, de én a TV2-ről akarok egyidőben valamit felvenni, akkor azt csinálja, hogy felugrik egy ablak, hogy 1 perc múlva kezdődik a felvétel, folytatom-e? Igen-re nyomok, 1 perc múlva el is kezdi a felvételt, csakhogy átugrik arra a csatornára, ahonnan felvesz és ez idő alatt semmilyen más csatornára nem enged menni.
Van erre valami megoldás vagy ez a tv adás rögzítési funkciója így működik?Köszönöm a segítséget előre is.
-
farkas-j
őstag
válasz
#46372352 #33355 üzenetére
Scrollozni az infra táv OK gomb körüli nyilakkal lehet, konkrétan a fel le nyilakkal, és tényleg gyors. Ha lenyomva tartom aktor végigpörgeti a listát. Ha jól emlékszem (mert nem vagyok otthon) a csatornaléptetővel meg lista oldalakat lehet ugrani ill. pörgetni, ami még gyorsabb lapozást tesz lehetővé. Ha konkrét csatornára akarok ugrani, pl a 82-esre, csak beütöm a 8 2-őt és odaugrik. Magic-kal vagy odatekergetek a görgővel, vagy behívom a virtuális numpadot és ott "elmutogatom" kattintgatom a számot majd leokézom. Nekem ez túl macerás és "odafigyelést" igényel. A távszabályzókról szerintem kár vitatkozni, mert mindenkinek más az ízlése. Mindenki használja azt ami jobban kézre áll neki és amit megszeretett
-
Zirowe
nagyúr
válasz
LiteCross91 #33360 üzenetére
Mert hdmi-nél nem megy.
Tv adás, meg elvileg scsrt/rca-nál mükszik, amiket fel lehet venni. -
Zirowe
nagyúr
válasz
superTibcsi #33359 üzenetére
Megfelelő forrással (fhd half ou) nem nagyon vettem ezt észre.
Viszont szerintem a 42" kicsi.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
superTibcsi #33357 üzenetére
Most én mit mondjak, amikor 1.8m-re nézem az 55"-t.
-
Dave567
addikt
válasz
superTibcsi #33354 üzenetére
Értem, igen de sajnos nem tudom, szerintem látszani fog, mert mindig távolabb kell ülni a tv-től a csíkok miatt, az az addig kell messzebb menni, amíg teljesen el nem tűnik.
-
farkas-j
őstag
válasz
#46372352 #33350 üzenetére
Egy példa. Ha csatornát szeretnék váltani (a 152-ből) a csatornalistát lekérem, végig scrollozom a listát, (közben látom kiírva melyiken milyen műsor megy) kiválasztom a nekem tetszőt. (Nálunk január 6-tól megváltozott a csatornakiosztás) A lista menüt infrán egy gombnyomásra meghívom, még a magikot megrázom, lekormányzom a sarokba, kiválasztom a lista menüt. És még van pár dolog ami infrán lényegesen egyszerűbb és gyorsabb mint a magic-kal, legalábbis nekem és a családnak, A smarthoz viszont sokkal jobb a magic, bár a RAPO billentyűzet se kutya
De ezek egyéni dolgok, mindenki mást szeret. Én pl az autóknál utálom ha a műszerfal műszerei nem előttem, hanem középen vannak, ráadásul én hagyományos mutatóst szeretem. A kollégám meg esküszik a Citroen lőréses műszerfalára, ami szerintem randa. Izlések és pofonok.
-
Dave567
addikt
válasz
superTibcsi #33351 üzenetére
160cm
-
superTibcsi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest