- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
London minibus ajándék aug1-től 17k felett
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
Aug 17-31ig lesz vip early access vmi ucs készletre, biztos a disney kastély ...
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
-
Jégkokó
veterán
Az a fehér sima felületű lap a leírás szerint is szerepel a tetőn a vezető fülke fölött?Csak mert a dobozon is ott van.Viszont az enyémen még csak hasonló sincs.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Throme
veterán
... emlékeztek még a filmre?
-
Throme
veterán
... aztán ezeket a VW-et is meg lehet építeni
-
Throme
veterán
Tegnap össze is raktam ezt a VW kisbuszt. Nagyon szép.
Ahogy itt meg is beszélgettük kicsit kocka, de azért látszik a törekvés az ívelt kialakítás irányéba. Az elejét kellett volna jobban domborítani.Gyereknek játszani azonban nem annyira jó. Tényleg van pár kocka, ami alig csatlakozik 1-2 bütyökkel. A tető meg érthetően levehető, hogy a belsejébe is be lehessen jobban látni, de egyúttal automatikusan ott fogja meg az ember, ha kézbe akarja venni és lejön.
Középen a tető emelő szerkezet is ingatag.
Ajtók csukása is meg-megakad a tetőben vagy az oldal oszlopban, ahogy a motortértető lecsukás végén.Jó vétel volt, cseppet se bánom, hogy megvettem, fentiek ellenére sem.
[ Szerkesztve ]
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
12V-hez tartozó sínek valakit érdekelnek? Dobozos az összes.
7854 bontatlan
7855 bontatlan3x 7855
4x 7854
1x 7850
1x 78511x 7864 Transzformátor
Csak komoly ajánlatokkal írjatok privátot légyszíves, köszönöm!
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
Throme
veterán
válasz Freddy76 #8882 üzenetére
Az F40-et is néztem. Csodálkoztam is hogy még kapható, mert hasonló korú szettek már csak 2x áron + postaköltség.
A motorja szép és igen kocka lett, de nem is annyira zavart volna. A Speed Champions sorozatot is szeretem és ott bizony a lapos széles autókat, sportkocsikat kicsit kockásan csinálták meg de legalább a jellegzetességüket sikerült többé-kevésbé átvinni.
A kisbuszban az tetszik hogy sok apró részlet van benne. Koromnál fogva én már nem játszom ezekkel, így a szétesés nem fenyeget.
Valóban lehetett volna ívesebb, valamint az oldalfalakat megoldhatták volna nagyobb elemekből is, mint pl egy technics esetében. Nem arról van szó, hogy lusta lennék a 2-3 bütykös kockákat rakosgatni, csak oldalról inkább várfal kinézete van mintsem - úgymond - fémlemez.
Összességében jó volt építeni. Szép, részletes, elégedett vagyok. Aki játszani szeretne vele, annak lehet probléma az egyes elemek leesése vagy az ajtók nem sima csukódása.
Igen, a mini a következő . Aztán év végére az új bogár.Technicsben várom legyen újra valami terepjáró, motor (utcai vagy cross), és egy sokhengeres sportkocsi (na a prsche-nál szoldiabb és lényegesen olcsóbb ).
Ez a négy lánctalpas izé, meg a quad, és a go-kart nem tudom kinek jött be. -
Freddy76
addikt
Nekem is ez volt a bajom vele: szétesős. Az ajtók, az oszlopok, első szélvédő könnyen leesik. A másik bajom az, hogy elég kocka a cucc, szemben pl. a Minivel, ahol jól kijöttek a gömbölyded formák.
Ha a három autót nézem: VW szétesős, kocka; Mini szétesős, szép gömbölyded; Ferrari F40 masszív, kocka .
Kinézetre a Mini a nyerő, építési élmény, játszhatóság szempontjából az F40.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Gondwana
addikt
Ez csak nekem újdonság? A 10-esnek számozott, nálam másodiknak mutatott képen jól látom, hogy Power Functions upgrade?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Throme
veterán
válasz Napfénysüti #8876 üzenetére
Szépen épül... Azonban pár helyen elég kevés kocka (bütyök) tart meg - igaz nem kulcsfontosságú - részeket.
Az A oszlop folytonosságának megszakadását se értem. Első ajtók csukódása se a legsimább.
Mindez nem szegi kedvem, mert nagyon baba kisbusz ez. Sok részlettel.Na még az ablak fólia matrica egy szívás, ha elsőre nem megy fel tökéletesen...
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
De asszem régebben tudható volt miből mennyit adnak ki a figuráknál is. Én is csak azért kérdezem, mert ha pl 200-250et dobnak ki akkor megér 40-50k-t, de ha rohadt sokat akkor 10-20 között lesz az ára. Remélem lesz még bővebb infó.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz R3ĐßuŁŁ #8874 üzenetére
itt van még némi info, gondolom annyi a készlet, amennyit az alatt a pár nap alatt kiszórnak belőle, 1000-1500at, ezek a figurák nem szoktak sorszámozottak lenni, csak a dobozos cuccok
-
Throme
veterán
Tegnap megjött a VW kisbusz (10220). Részletes, kellemes szett. Már pakolgatom is össze.
Nektek is megvan? Ha már páran rámozdultak az új VW bogárra...Vannak akik több variációban is elkészítették:
A minire is valószínűleg benevezek későbbiekben.
-
LÁZ
Topikgazda
idei SDCC készletek
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Az Isle lego játékboltnál elég jó akciós áron voltak Creator Expert készletek (10243 és 10246 - 37930Ft-ért) - igaz, sikerült számomra pénzt spórolniuk, mert mire rávettem volna magam a vásárlásra, már mindet eladták
Ilyen szintű akció szokott máshol is lenni? Jó lenne egy ilyen készletet beszerezni, de az official lego shop árát kicsit sokallom.
Illetve, ami mostanában nagyon tetszik, az a Mindstorm készlet (igaz ez is elég drága) - ilyet vett itt valaki? Az újdonság varázsa után mennyire használja? Tehát megmarad a motiváció új dolgokat építeni belőle, vagy nem? -
Mahrenburg
őstag
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
batmanéhes
tag
minimalista... ő is az elemtartót használja váznak. persze ez is szép pénz, 2 l + szervó moci, sbrick, halszálkák, sok rugó, kusztom gumi... de szép, letisztult.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Még mindig keresnék gyűjthető minifigurákat az összes sorozatból + olimpiai, movie - Simpsons. privátba írjatok nyugodtan, ha van esetleg felesleges amit eladnátok.
Illetve UCS R2 D2, ha van valakinek esetleg kizárólag dobozosan!
Gyűrűk ura és Hobbitos készletek is érdekelnek!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz r.levente75 #8864 üzenetére
Jól hangzik! Ez a 13-14k elég jóindulatú, lehet 10ért is alig megy majd el, de meg kell próbálni először magasabban hátha.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz r.levente75 #8862 üzenetére
Próbáld meg jófogásra feltenni 15-ért, hogy legyen tér alkudni de kb 13-4 körül érhet max.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz r.levente75 #8860 üzenetére
Sajnos nem ritkaság. Bontott vagy bontatlan? Doboz, leírás megvannak, matricák fel vannak ragasztva?
-
r.levente75
addikt
Sziasztok, van egy lego 8682 nitro intimidatorom, mennyire számít ritkaságnak?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz aboutterms #8856 üzenetére
Szép gyűjtemény, de ránézésre sok ez ennyiért.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz aboutterms #8856 üzenetére
van ott pár kocka , de sok a kisebb készlet, igy sztem kicsit sok érte az 1.8, gondolom a nagyobb készletek is össze vannak rakva mind, nem bontatlanok.
-
aboutterms
csendes tag
-
Mcray
senior tag
Bocsánat srácok! Csak most láttam, hogy milyen színeltérések vannak rajta. Így én sem venném meg...100-ért sem.
A sajátomra (csak doboza nincs) 160-res ajánlatot kaptam, de nem adtam oda. Hiányozna ha nem lenne.
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
-
Freddy76
addikt
Összeraktam a Tie Fightert. Érdekes készlet, amennyire bizalmatlan voltam, végül annyira tetszett... Különösen a szárny kialakítása és rögzítése, azt még másodszorra is élveztem. Azt hiszem előveszem az X-winget is.
-
Throme
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #8843 üzenetére
Hát ez a bajom, hogy felmegy az áruk. 2011 - 2013, talán még 2014 egész termékeny volt így visszanézve lego szettekből, amiket most beszereznék. Akkor más volt a prioritás. Szívhatom a fogam.
Tudom van bricklink meg hasonló oldalak, de egy akkor kb 15-20k-s szett most legolcsóbban is - új kondícióban - 40k lett szállítással, mindennel együtt... Nem mindegy... -
unclefucka
senior tag
válasz bobafett #8840 üzenetére
Azt, hogy mennyire sikerült kép alapján megépíteni csak úgy lehetett leellenőrizni, mint a "találja meg a különbséget a két kép között" játék esetében.
Ha ránézésre stimmelt, akkor sikerült.Ezeknél azért a LEGO vigyázott, hogy ne tegyen oda olyan megoldást, amit ne lehessen képről megépíteni.
Gondolok itt arra, hogy pl. asszimmetria miatti eltérés a két oldala közt nem volt benne, vagy rejtett alkatrész, ami nem egyértelmű, hogy ott van, stb.Én gyakorlatilag minden szettem minden alternatív építési módozatait megépítettem anno.
Most új elfoglaltság gyanánt ezeket fogom LDD -ben elkészíteni.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
batmanéhes
tag
válasz R3ĐßuŁŁ #8837 üzenetére
félre ne értsétek, de ez sok esetben már tisztán a pénzről szól, pontosabban a végtelen lehetőségekről.
érted, mennyivel bonyolultabb egy fél méteres hegyet megépíteni, mint ugyanazt a felületet egy 8x8 kis vignetteben? semennyivel. vagy egy méteres fehér épületet...
nem tudom hogy fejezzem ki okosan, de a méret semmit nem növel már az adott megoldás értékén. persze nem is csökkent, és ha valahol szép megoldások vannak, akkor az mérettől függetlenül elismerésre méltó. de az ilyen fél szobányi dzsungel 50 ugyanolyan 10-20 ezer pénzes fával, meg egyféle kialakítású felületek... remélem értitek mire gondolok.
-
bobafett
tag
válasz unclefucka #8838 üzenetére
-
Freddy76
addikt
Megérkezett az UCS Tie Fighter. Most a házak helyett egy Star Wars kiállítás lesz, Slave I, Red-5 X-wing, Tie Figher, Tydirium (ez utóbbi nem UCS, pedig nagyon tetszik az is, de nem láttam sehol).
-
unclefucka
senior tag
válasz R3ĐßuŁŁ #8837 üzenetére
Nézegetve egy-két emberke MOC -jait, egy kissé harmatosnak érzem magam.
Mindegy, élvezetből csinálom én is, úgyhogy nem fogok lehangolódni emiatt.Azt hiányolom a mostani szettekből, hogy a doboz hátulján nincsenek alternatív összerakási példák.
Azokhoz sosem volt útmutató, és így jó kis kihívás volt kép alapján megépíteni, el volt vele az ember egy darabig. És persze nem utolsó sorban inspiráló is volt.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz unclefucka #8836 üzenetére
Ez a srác nagyon kemény! Nagyon brutál diorámákat rakott már össze.
-
unclefucka
senior tag
Az ígéret földje.
Majd, ha egyszer nyerek a lottón...
És vannak emberek, akiknek ez simán van otthon.[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Talán még nem dobtuk be a témát, talán igen. A Gyűrűk ura témából ugyebár a 3. filmes készletek teljesen kimaradtak. Nem is értem miért, de remélem egyszer visszahozzák. Egy Grey Heavens-ös készletért mit nem adnék. Gyűjtötte valaki a témát? Egyik legkedvesebb téma a szívemnek, ezért is idegesít talán ez a dolog.
-
nagyúr
válasz batmanéhes #8833 üzenetére
Bocsánat, tényleg nincs. 10 meg 12-es van...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
Freddy76
addikt
válasz R3ĐßuŁŁ #8830 üzenetére
Halálcsillag? Az már volt kétszer, minek harmadik? Ráadásul egyik sem annyira menő, mint ez a Falcon...
LÁZ: el kellene terjeszteni, hogy jön, és akkor a sok készletet tartogató nepper gyorsan eladná olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
-
-
hszilard666
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #8820 üzenetére
Daaamn! grat!
Emlékszem kölökkoromban a déli PU mellet laktunk budán és hazafele mindig elmentem egy LEGO márkabolt mellet, ott volt a kirakatban egy ilyen, általában rátapadtam a kirakatra és gyönyörködtem benne.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Az ár nem publikus, bocsánat. Inkább azt mondom, nem ér ennyit egy készlet sem.
[ Szerkesztve ]
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Üdv a gyűjteményben. [link]
-
nagyúr
válasz batmanéhes #8818 üzenetére
Van 11-es tengely nem?! Szürke Szinben szerintem
."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
batmanéhes
tag
zsír, a trakeszgumi kicsivel nagyobb a mog guminál. meg az a 11-es tengely... nemrég vágtam le egy 12-est, mert már sehogyse lehetett megcsinálni a hátsó tengelyt a g mergában...
kicsit azért teli van a tököm, hogy évente 1-2 darabonként csepegtetik a tök alap, nyilvánvalóan hiányzó alkatrészeket. most spec nem a 11-es tengely marginális jelentőségére gondolok.
-
Peathee
senior tag
Én is most néztem meg a Class összerakási videot. Nagyon várom már, hogy meg tudjam venni
Ahogy elnéztem komolyan át kell majd építeni egy kis RC vezérléshez.
De nekem is nagyon tetszik, a színe a mérete, a funkciók minden.
Ja meg már írtam a LEGO-nak is, hogy a felniket és a gumikat tegyék elérhetővé a Pick a Brick-ben, mert a kisebb talajnyomás miatt dupla kerekesre kell szerelnem
Én is ráérősen rakom össze a LEGO-kat, mert az építése is öröm. A Mercit 11 óra alatt raktam össze, a Volvo-t tavaly még több idő alatt. Nem rohanok sehová sem olyankor. -
LÁZ
Topikgazda
válasz Freddy76 #8814 üzenetére
van aki ráérősbe tolja, van aki nem, pl én is az előbbi vagyok, csak semmi hirtelen mozdulat , ha szétválogatod rendesen lehet kevesebb, de a válogatás is idő ugye, a bányászgépbe meg azért van anyag ahogy látni.
-
LÁZ
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
Bréking......VIP Early Access a Bogárra
-
unclefucka
senior tag
Jól néz ki a pálya, de nálam ez tuti nem férne el.
A gokartok viszont tetszettek, így gyorsan csináltam belőlük .lxf -et.Mostanában ezt csináltam meg fekete-fehér színezésben.
Jól ezek a kis MOC-ok, ránézésre le lehet őket másolni.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Djuree
félisten
válasz Freddy76 #8805 üzenetére
"és betettem sütőbe 40 fokra"
na ilyet se hallottam még legóval kapcsolatban. kiteszed a napra pár óra alatt megszáradtak volna és nem tetted vna ki annak hogy esetleg bajuk lesz.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Freddy76
addikt
Nálunk elindul a házszétszedő projekt... Eddig a nappaliban ott volt a modular mozi, állatkereskedés, nyomozóiroda, párizsi étterem, és a bank. A párizsi éttermet 2014 karácsonyán raktuk össze, azóta ott volt. Rendszeresen töröltük, tisztának tűnt, de azért állt rajta a kosz rendesen...
Előtte szétszedtem a Fairground Mixert, amit a sok apró darabja miatt nehéz is volt letörölni, persze, hogy beette magát mindenhova a kosz. Enyhén mosószeres vízben áztattam, utána lepedőre kiterítettem, és kicsit meghajszárítóztam. Utána olvastam, hogy ezt nem szabad, a gyártó max. 40 fokot javasol, hát én érzésre melegebb vízbe tettem bele, de nem lett semmi bajuk. Ellenben a törölgetés és a szárítás kissé időigényes folyamat.
A párizsi éttermet már máshogy csináltam. Szétszedtem szintenként (a dobozban is 1-4 között vannak számozva a zacskók) és a szétválogatott elemeket beáztattam, utána lecsöpögtettem, lepedőre kiterítettem, nagyjából megtöröltem (azaz a kiterített elemekre törülközőt tettem, és kicsit megnyomkodtam), majd mentek az elemek tepsire, és betettem sütőbe 40 fokra... Megszáradtak, szépek lettek, szárazak, és nincs bajuk (előtte persze kipróbáltam egy ajándékba kapott kis creator roboton az eljárást).
A következő a nyomozóiroda lesz, ugyanígy. A kisállatkereskedést könnyebb törölgetni, nincs benne sok apró részlet, a bank és a mozi nem túl hosszú ideje vannak összerakva, szóval azt is törölgetni fogom.
Mennek szép lassan dobozba a házak.
-
LÁZ
Topikgazda
-
balint82
senior tag
Mammut Játékvárban Lego Ninjago 70732 19,9e Huf (2db-ot láttam).
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest