- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
Tegnap voltunk Békásmegyeren a Kockafeszten. Pici kiállítás, és fent lehet legózni. Minden gyerek aki épít, kap valami pici néhány darabos lego ajándékot. A kiállított témáknál volt egy Jeruzsálem ostroma...
lányom bekattant - neki kell egy teve!!!!! Tud valaki észerű űron eladót? Esetleg a LEGO 7571-es (Prince of Persia ) készletet?ökör-tehenet már nem is említem...
[ Szerkesztve ]
-
bozig
tag
Mea culpa LEGO-éktól, bekerült a Servo Motor is
Azt viszont szeretném kérdezni, hogy esetleg valaki használta-e már az újonnan LDD-be bekerült PF Large Motort, Servo Motort, illetve az extension wire-t?
A két motor esetében nem látom, hogy megjelenne a hozzájuk tartozó csatlakozó, a kábel esetében pedig az összetartozást jelölő két kis színes háromszög.
[ Szerkesztve ]
Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
-
Gondwana
addikt
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ez is egy jó szempont! Kinek mi a Legozás igazi élvezete, ettől is ilyen szép ez!
Lehet a gyerekkorom miatt vagy nem tudom, de nekem a maximális élményt az jelentené ha kibontanék egy régi bontatlan készletet, megnézegetném a dobozát illetve a hátulján levő képeket, a katalógust mellé. Utána óvatosan kinyitnám a zacsikat és stb stb stb. Megvan nálunk ennek a varázsa itthon.
Persze régen ennek sokkal jobban megvolt adva a módja a gyönyörű képekkel, dobozzal, minőségi anyagokkal a dobozban stb stb. Az a baj most is nagyon drága a Lego az ember fizetéséhez képest, de legalább annak idején megvolt az ember prémiumérzete, hogy tényleg egy kis műalkotást kapsz a pénzedért. Most meg ezek a dobozok meg rajtuk a képek sajnos eléggé vicckategóriák. Persze ez csak az én véleményem.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
tvamos
nagyúr
válasz R3ĐßuŁŁ #7794 üzenetére
Engem a kiállításokon összerakott szettek, YT videók, neten talált (meg persze főleg a ti általatok csatolt) képek, leírások szoktak elcsábitani. Szóval tőlem lehetne barna, újra papír dobozban is. De tudom, hogy a boltban a doboz csábítja el a vevőt. Ez nem is kérdés.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Freddy76
addikt
Vettem egy Wall-E-t. Gyerek nyaggat a rajzfilm miatt, hétvégén megnézzük, ha tetszik neki, megépítjük. Ha nem tetszik, akkor megépítem egyedül .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Urak!
8275, leírással és 8285 dobozzal,leírással érdekel valakit? Akit igen, privátban jelezzen!
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz martin077 #7787 üzenetére
Hááát, ritkának ritka, mert jelen sorok írásakor a BrickLink szerint is csak kettő van belőle eladó az egész világon, DE!
Épp most adtak ki egy hasonló Deluxe vonatkészletet 10508 számon, amiben kábé közel kétszer annyi alkatrész van - és azt olcsóbb most megvenni a boltokban, mintha a te régi és ritka készletedet venné meg valaki. Vagyis közgazdaságilag nem éri meg, hacsak valaki nem pont azt keresi. Mondjuk gyűjteménybe.
2016. március 17-i állapotok:
2933 készlet:
75 db alkatrész; váltók, motor, adagoló, sorompó
használtan 24 ropi, újonnan 37 ropi (BL árak)10508 készlet:
131 alkatrész; bukkanós híd, csak tologatható, adagoló, daru
csak újra van ár - Retrotoysban akciósan 32.290,- ; Intersparban kereken 30 ropiSzóval ha az árképzésed alapját az adná, hogy mennyire ritka, azt kell mondjam, hogy az jelen esetben nem igazán számít, mert ha a most futó hasonló készletet vennék az emberek, olcsóbban kapnának közel kétszer annyi alkatrészmennyiséget, mint amennyire a régi készlet a használtpiacon be van árazva.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
martin077
csendes tag
Üdv!
Kérdésem lenne.
A 2933-as LEGO duplo szett 2000-ből mennyire számít ritkának?Válaszotokat előre is köszönöm.
Let's all laugh at an industry, that never learns anything te-he-he.
-
bozig
tag
válasz PR0JECTNR56 #7782 üzenetére
Ez tényleg rendkívül jó hír. Viszont az már kevésbé, hogy a 267 megába nem fért bele a PF Servo Motor, vagy csak én nem találom?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz DrojDtroll #7783 üzenetére
Szerintem a kezelhetőségével eddig sem volt gond, viszont még nem jártam körbe a programot, csak a képen látható Porsche vázat pakoltam gyorsan össze.
-
Freddy76
addikt
Budaörsi Auchanban a Tydirium 20e... Utolsó dobozt elhoztam
-
DrojDtroll
veterán
válasz PR0JECTNR56 #7782 üzenetére
Ez jó hír. A program kezelhetőségét tekintve van valami változás.
Remélem nem csak új elemek jöttek hanem a programon is javítottak.
-
PR0JECTNR56
addikt
Hosszú idő után hivatalos javító és bővítménycsomag a LEGO Digital Designer-hez, kijött az új 4.3.9-es verzió.
267Mb a frissítő csomag mérete, rengeteg 2016-os alkatrész került be, pl. a Speed Champions hozzávalók:[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
-
thomeef
őstag
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
LÁZ
Topikgazda
spoiler: birtak választani
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
bobafett
tag
A 1593-ban az a művészet, hogy találjon az ember egy olyat, amihez eredeti összerakási füzet vagy akár doboz is van. Ha ezekre nem kényes, egyszerűbb ha vesz egy 6880-as és egy 6929-es készletet és összerakja a kettő elemeit egy 1593-as hajóvá, olcsóbban kijön. A lego is ezt csinálta anno, ezért is van ez a 2 készlet a mosópor hátulján.
S mivel mindkét készlet minden elemét fel akarták anno használni, kicsit izzadságszagú is lett a végeredmény szerintem, főleg ami a kis bázist illeti, na az elég eklektikusan néz ki, a mai napig nem tudtam megbékélni vele.
-
NGA
addikt
Ezt vettem nemrég. Van benne egy ritkaság is!
1593 - ez nem került kereskedelmi forgalomba, csak a Persil mosóporokon található cimkével lehetett venni.
-
föccer
nagyúr
-
NGA
addikt
Itt tartok most (természetesen a fák, emberkék, fegyverek, vitorlák is megvannak).
És ez csak egy kis része az egésznek. Lassan rájöttem, hogy 2 fiú és 1 lány volt a családban. A lány kapta meg a paradisa készleteket, abból is a legnagyobbakat, a tengerparti házat, és a tengerparti kávézót. Mivel minden közepes és kis készlet duplán van, így két fiú volt, a a nagy készletekből van csak 1-1. Szóval amire azt hittem hogy 60-70 készlet, az lesz a végére kb 100 is.
-
bozig
tag
válasz DrojDtroll #7770 üzenetére
Nem, ez nem az én kreálmányom. A video bal alsó sarkában látható THE LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 DISCOVERY BOOK című kiadványban jelent meg, ami letölthető.
-
bozig
tag
válasz DrojDtroll #7765 üzenetére
Ennek a klasszikusnak a megfogója pont hasonlóképpen működik. Először összezáródik, majd elkezd emelni, és mindezt egy szervós megoldással.
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Ma nyomtatunk 2*4-es és 2*6-os elemet.
A nyomtatott elemek jól paszolnak, de az eredeti legótól már könnyen elválnak. A célnak most az is megfelel ha összeragasztom a nyomtatott elemeket a biztonság érdekében. Még az is lehet hogy amit építeni kellene (kisebb dobozok) egyben kinyomtatom.
-
DrojDtroll
veterán
Meg lehet-e azt csinálni, hogy egy kart összefele csukok, majd ha teljesen összeszorult, akkor megdöntsem a kart oldalra.
Egy motorral működnie kellene a dolognak.
-
LÁZ
Topikgazda
elvileg 7-22.éig dupla VIP pontok járnak
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
DrojDtroll
veterán
válasz Napfénysüti #7758 üzenetére
Igaz, motor mozgatást elég jól be lehet rajta gyakorolni.
-
bozig
tag
-
xedos
addikt
Ezt láttátok? [link]
Részben techic alkatrészekből épült... -
Hintalow
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #7748 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam, nem fantomcég, csak kicsit lassúak
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Freddy76
addikt
Jövő hét végén kockajáték Lego kiállításra az IBS-be jön valaki?
-
Djuree
félisten
van egy 7467-es készletem de nincsenek meg a matricák hozzá, ebayen van utángyártott 4000ft körül de ez nagyon sok nekem. nincs-e meg valakinek hozzá a matrica szett ami íven van? beszkennelhetné nekem nagy felbontásban én meg akkor ki tudnám magamnak nyomtatni.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Hintalow
senior tag
Hi!
a Brixcity.hu boltot (Debrecen) ismeri valaki? csütörtök este rendeltem tőlük, de azóta egy automata mail sem jött. Elméletileg működnek, vannak új kollekcióik, aktivitás facebookon, de ott pl. a véleményeknél egy db 2015-ös van, a többi régebbi.
Tegnap már írtam nekik levelet is, de semmi.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Djuree
félisten
igen gyógyszertár. 20 van egy tégelybe 500ft körül van. kb. 1 - 1,5 dl vízbe raktam és vanisht meg érzéssel, meglöttyintettem egy kicsit, a lényeg hogy nem sokat raktam bele, mondjuk egy tized dl, de sztem nem fontos annyira az arány.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
na kipróbáltam a fehérítési eljárást. [link] vettem hyperol tablettát (hidrogén-peroxidot nem tudtam kapni), ebből van a hidrogén-peroxid csak gyengébb lesz, a cikkben 30%-os töménységűt ír, én 20 tablettát oldottam fel de ez is csak pár % töménységű lett így. mondom próba cseresznye 500ft. vanish oxi volt itthon, meg víz is. sajna nap nem sütött így kitettem az erkélyre nappal meg kint volt este is...szart se ért. mondom maradjon még kint elfér, baja táncsak nem lesz. mondjuk csak 1 kis alkatrész volt teszt jelleggel. kisütött a nap és sütött egész nap, és láss csodát kifehéredett. nem tudom a nap hatott-e rá vagy a plusz egy nap kint hagyási idő, de jó lett. gondolom erősebb oldattal nem kell ennyi idő, meg ha erősen és melegen süt a nap. nyáron majd több alkatrésszel is kipróbálom. mostmár nem gond ha sárgult valami, legalább lehet alkudni.
befőttes üvegben volt kint amin tető meg cimke is volt, így gondolom az uv sugárzás nem érte annyira, egy fémtálca lenne az igazi, majd szerzek nyárra...
kémiából épp hogy csak kettes voltam, féltem nehogy vmi mérget csináljak mert elvileg nem szabad be se lélegezni, inkább az erkélyen kotyvasztottam.[ Szerkesztve ]
-
batmanéhes
tag
válasz DrojDtroll #7735 üzenetére
de figyelj, hogy ez meg nem kompatibilis a fogaskerekekkel egyátalán, más a fogazása.
esetleg opció lehet a sima kicsi lánctalp meg a lánc kombinációja. a lánctalp pont illeszkedik egy fejjel lefelé 3x1 brickbe, ki lehetne "feszíteni" egy teljes pályát vele. csak egy ötlet, érzem én is hogy elég erőltetett.
még azt is el tudom képzelni, hogy a láncot pár lánctalppal rá lehet illeszteni egy alaplapra, mert illeszkedik a studok közé is.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz DrojDtroll #7733 üzenetére
Hát, még egy ötletem van, a 32 bütyök hosszú egyenes monorail sin: 2671
Ennek végigmegy a középvonalán egy kétoldalas "fogasléc"...
Egy darab ára is az arany árával vetekszik.
QNX is cool!
-
Djuree
félisten
válasz batmanéhes #7729 üzenetére
jason allemann. van tőle pár megépítve nekem is és még tervezek tőle, pl. amit most csinált planetárium az is komoly nagyon, kelleni fog az is. nagyon ügyes és jókat talál ki.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz batmanéhes #7729 üzenetére
Nem fikáztam én le az építőt, hanem magát a készletet. Ez semmiképp nem egy szép készlet, ebbe megegyezhetünk remélem.
-
batmanéhes
tag
válasz R3ĐßuŁŁ #7722 üzenetére
azért nem biztos, hogy illik lefikázni az egyik legnagyobb építőt. mert amit eddig láttam, annak alapján ő az egyik, ha nem a legnagyobb arc. ez pedig jó móka, valódi ügyességi játék, praktikus haszonnal. ha csak a 2 platni van benne, akkor arra azt mondom, hogy hmmm.... lehetne mondjuk 3 legalább. de amúgy király.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Wall-e-val mi van? Nem látom sehol sem...
-
LÁZ
Topikgazda
válasz R3ĐßuŁŁ #7722 üzenetére
ezek voltak az akkori kosárban, legutóbb ugye meg azt jelentették be, hogy nem birtak választani 1et sem, az utána lévőkből, úgyhogy egyelőre ez lesz, ha teccik ha nem
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Hát őőő... Nem egy Birds kategória az biztos! Ennél az Ideas készletek közül csak a Minecraftos rémség lett szarabb szerintem. Nehezen tudom elképzelni, hogy népszerű legyen illetve dekorációként sem mutat túl jól.
Kell, mert minden Ideas kell, de látván a sok kiváló ötletet nem igazán értem hogy miért ezt kellett kiválasztaniuk.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Melyik a leghosszabb fogasléc?
-
LÁZ
Topikgazda
-
NGA
addikt
Megjött a busz :-)
-
lord.lakli
őstag
-
LÁZ
Topikgazda
18. széria
-
Tommpa
csendes tag
válasz batmanéhes #7706 üzenetére
köszi
-
batmanéhes
tag
4 dolog kell általában a távirányításhoz:
-motor (vagy lámpa)
-ir vezérlő (vagy külsős cég által gyártott sbrick bt vezérlő)
-elemtartó (aa, aaa, vagy li-ion)
-távirányító (két féle van, vagy a bt vezérlőhöz egy modernebb, bt 4.0 le-t támogató tablet, mobil)itt nézegethetsz árakat irányadóként
-
NGA
addikt
Szeretnék venni egy 10220-as VW T1-et. Kockavaros mennyire megbizható?
-
Tommpa
csendes tag
válasz LudiDOK #7667 üzenetére
Szuper gépek!
A fiam kapott szülinapjára ek készletet. A két gyári változatot már kiraktuk. Most jön a c model.
Nem tudnál abban segíteni, hogy a gyári (vagy akár a Te változataidat is) hogy illetve milyen alkatrészekkel lehet távirányítóssá tenni? Mi kell hozzá, illetve azokat hogyan kell beépíteni?
Püfölöm a netet, de csak videókat találok, leírásokat/képeket nem nagyon. Köszi előre is. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz Napfénysüti #7698 üzenetére
Lol. Kemények vagytok! Nagyon jók a jelmezek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest