-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nem teljesen értem amit írsz. Mindkettő létezik, de a "normál" irány az, hogy az eladó oldatja fel. A bank oldaláról indított az extrém esetekre kellhet amikor az eladó fél nem engedi el.
Hogy itt melyik történt, nem tudni, bankonként is változik hány nap a limit amikor végül automatikusan feloldják. A 19 nap már elég hossz idő. Talán a Revolut írja is pl, hogy mennyi idő múlva oldják fel ha nem véglegesíti a zárolást az eladó.Azt viszont biztosra veszem, hogy nem egy időben indította a Lego sem a feloldásokat. Ez szinte kizárt, ehhez rendszer kellene, tuti kézzel nyomkodják végig, minden rendelésből süt, hogy ez történik. A státuszok is hetekkel elcsúszva változtak régi BDP rendeléseknél is, korábbi körben volt akinek rég visszajeleztek, nekem még 3 hét telt el mire rájöttek, hogy mégsem kapok készletet és törölték az egészet... kb. rendeléstől 1-1.5 hónapra.
Az pedig egy külön dolog, hogy ha az eladó feloldotta akkor természetesen bankon belül is van egy átfutási idő. Itt is pl. egy magyar bank 3-4-5 (munka)napig is ül akár rajta, Revolutnál pedig pl. simán van, hogy péntek este 22-kor indul egy refund és szombat nap közben már vissza is ér a számlára.
Revo, Gránit pl. tud olyat is, hogy jelzi mikor indította a refundot a partner és utána 1-x nap múlva jön a következő amikor valóban meg is történik.
Én amúgy beraktam 2 minifiget és egy vip gwp-t a BDP-s rendelésembe. Mikor 2-3 nap múlva elindult a DPD csomag akkor visszajött a teljes BDP-s összeg és beterhelték a két minifig árát.
-
RapaNui1
aktív tag
Én sem értem ezt az egészet. Az Otp nekem is feloldotta a zárolást kb másfél-2 hét elteltével, de a Cetelem a mai napig sem. Hogy ez most a Lego sara, vagy a banké, vagy mindenkinek benne van a keze ki tudja. Minden esetre én meg a 60 napot kell hogy megvárjam, ha addig sem oldják fel a zárolást akkor kezdek megint újra telefonálni, először a legonak aztán meg a banknak.
Egyébként a legjobb megoldás szerintem az lenne hogy az első 3000 rendelőnél befoglalnák az összeget majd ha elérte a legyártási mennyiséget akkor a többiektől már automatikusan levonásra kerülne az összeg és a korábbi 3000 megrendelőnél is a foglalás vásárlásba menne át és akkor nem lenne ez a szarakodás.
-
edgR
őstag
Az én feb. 7-i rendelésem ellenértékét 19 nap múlva, 26-án oldották fel (ERSTE). Ha nem a bankon múlik (vagy azon is), akkor ez hogy lehetséges?
"Ha vásárolok és zárolja az eladó az összeget akkor mennyire logikus, hogy én/bank random feloldhatjuk a zárolást. Akkor mitől zárolás ha megvettem majd visszavonom a fizetést. Mit csinál aki eladta, feladta közben, stb?"
Szerintem az van, hogy a LEGO (eladó) kérésére oldhatja fel a bank. Ha a LEGO minden banknak egy időpontban szólt, akkor simán előfordulhat, hogy a bankok változó átfutási ideje a meghatározó, és valóban a bank a "hibás", vagy már rég náluk pattog a labda. -
sb
veterán
válasz
Djuree #78687 üzenetére
F**ság az egész.
Amit LÁZ is leírt, elvi szinten is ellentmondás amit a Lego próbál beadni. Ha vásárolok és zárolja az eladó az összeget akkor mennyire logikus, hogy én/bank random feloldhatjuk a zárolást. Akkor mitől zárolás ha megvettem majd visszavonom a fizetést. Mit csinál aki eladta, feladta közben, stb?Van egy time limit nyilván mert az sem járja, hogy ha nem engedi el akkor úgy marad az idők végezetéig, de alapeset, hogy ő oldja fel.
És amit neked mondtak az a legjobb.
Az ÖSSZES későbbi készletezésű vásárlást úgy intézik, hogy feloldják a zárolásokat. Direktben, aktívan, jól láthatóan.
Bármit rendelsz amit több adagban szállítanak, pl. van készleten valami, másik szett utánrendelés, vagy PaB kétféle szállítási idős rendelések: Zárolják a teljes összeget, majd az első szállításnál feloldják és beterhelik azt amit küldtek... utána pedig a többit tételesen, ahogy szállítanak.Pl. 100-at rendeltél (20+30+50), elküldik az első, 20-as csomagot: 100 felold, 20 terhel... majd utána 30 és 50-es terhelés amikor később azokat szállítják.
Namost ebbe elvi szinten nem illik bele az, hogy zárolják megjelenésig.
"Technikailag" illeszkedhet, mert első szállításig visszatartják... és itt augusztusban lesz az első szállítás.
De a BDP meg egy külön történet, ott soha nem ez történt, mindig feloldották normálisan a terheléseket. -
RapaNui1
aktív tag
No el is vitték a 2 ajándék gwp szettem 30 plusz postáért, így végül a 6 db minifigura ajándékban volt és az Ornithopter kijött 46 ezerre. Ez már nekem így teljesen jó.
-
szombatitomi
senior tag
válasz
RapaNui1 #78689 üzenetére
Így van. Nekem sem oldották még fel, OTP. Vicc az egész. Kivárom én is a pénteket, de a Winter Chalet rendelésnél ugyanez volt, ott is 30 nap elteltével oldották fel, amikor rájöttek, hogy ja elfogyott és mégsem kapom meg. Legalább idén ezzel nem lesz baj.
Azt már csak külön teszem hozzá, hogy tavaly nyáron egy görög autókölcsönző játszotta el ugyanezt, ők is a bankra mutogattak, majd miután megfenyegettem őket, mégis sikerült jelezni a banknak, hogy legyenek kedvesek feloldani, érdekes módon utána az is egyből feloldásra került…
-
hami85
tag
Itt is megjött a pepitas Eldorado.. mivel nekem összerakás lesz mindegy a doboz, de azért mutatom aki innen rendelne 😀
-
RapaNui1
aktív tag
Én most beszéltem a Cetelemmel, ők is azt mondták hogy a Legonak kéne intézkednie a foglalás feloldása miatt, de ha ezt nem teszik meg akkor külföldi rendelés esetén a cetelem bank esetében minimum 60 nap után oldja fel a bank az összeget.
Megjött ma a csomagom a legotól. Egyetlen értékes figura sem volt a 6db között amit rendeltem. Hárpia, gombalány, kutyafodrász, sportoló, triceratopsz gyerek, vonatos fiú, de legalább nincs 2 egyforma
-
formula01
senior tag
30 napot én is kivárom aztán jövő héten elkezdem én is boldogítani az ügyfélszolgálatot, meg a bankot is.
Egyébként különösebb gondom azzal se lett volna, ha előre ki kellett volna fizetni fixen, de egyrészt nem ezt írták a vásárláskor kiküldött mailben, másrészt meg nem szeretnék abba belefutni, hogy cseszik feloldani, nyáron meg majd újra levonják.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
formula01 #78681 üzenetére
igen, nálam is ez van, mbh, gondoltam az esélytelenek nyugalmával felhívom az supportot, hogy próbálkozzannak kicsit összeszedni magukat, mert ismerősnek pl már 3nap múlva feloldották a pénzt.
De csak a szokásos volt, bankra mutogatás, ők erről nem tehetnek, aztán finoman jeleztem Krisztinának, hogy pont van minimál rálátásom erre, és az ilyen zárolásokat mindig a kereskedő állítja be (5nap-10nap-akármennyi nap), a banknak semmi köze hozzá, max 30nap után automatikusan feloldják. Illetve ha a bank kap bármilyen emailt a másik féltől, hogy ők ezt a pénzt most nem kérik, akkor szívesen feloldják kb azonnal is. Persze ilyet a lego nem tud és nem tud küldeni, mert a bankok...Aztán azt is jeleztem (már kevésbé finoman), hogy ezt már 1-2 éve pont eljátszottuk, és a lego küldött egy emailt, hogy az a pénz nekik nem kell, amin kb 3 hónapig ültek, mert dupla terhelés volt, és ha én nem vergődök, maguktól semmit se csináltak volna, és ez csak az én 80k-m volt, akkor mi lehet eu viszonylatban, mennyi pénzen ülhetnek így....mind1 is.
Azzal engedtem el őket, hogy ha 30nap után se lesz semmi változás, akkor az illetékes hatóságoknál fogom jelezni az egészet, mert bármennyire is szeretek legózni, de nagyon rájukférne már egy tockos...
ps. a 30nap pénteken fog lejárni, hát kiváncsi leszek....
ps2. de még annyi se volt bennük, hogy pl a telefonálás után 1-2 nappal szóljanak a banknak, hogy nem kérik a pénzt, 1 qrva email....pont lesz@rták, hogy mi a szenvedésem
-
Dilikutya
félisten
Napi jó ajánlat
-
Llew
senior tag
válasz
Melezor #78680 üzenetére
Igen. Sajnos megugrottak az árak.
Stonewars frissítette az őszi PaB minifigura cikkét benne vannak a régi meg új árak is. Ott látszik, hogy torzók 0,3-0,5 euroval dragultak. -
sb
veterán
válasz
Melezor #78680 üzenetére
Biztosan épp javulnak a repedező karok.
LEGO Pick a Brick price increases have made army building that much trickierStore-ban a dobozos árak és a minifigeg is drágultak, ill. PaB-on a torzókról írnak.
Mondjuk én tök más elemeket is látok megint többféle ID-val többféle olcsóbb/drágább áron, szóval sztem kb. folyamatosan drágul ez-az.(Sajnos a külön elem beszerzés ilyen. Én is gyártom a listát BL+PaB, csak pár spec. alkatrész volt benne 1.5 hónapja, kb. 3x3k, azt néztem inkább, hogy hogy lesz meg a rendelés/megéri-e ilyen keveset rendelni. Azóta kb. 6x10k-nál járok. Épp csak ami jó lenne, ha lenne itthon... közben meg kijön belőle egy akciós modular.
)
Fura egyébként pár BL bolt, nem tudom hova tenni mikor mondjuk 400Ft az elvárt avg lot úgy, hogy a fele alkatrész amit kosárba raktam abból a maxot hoznám el a boltból, tehát ha akarnék se tudok 100-150Ft-os lot árak fölé menni. A maradékkal meg 400-ra felhúzni az átlagot...
ott is van ahol nem aprózom. Kisebb alkatrészből bekerül mondjuk 100db... de még az is sokszor csak 4-500Ft értékig megy el ilyen darabszámmal. Nem tudom ipari mennyiségben hányan viszik ezeket, ha nagy darabszámmal, a fentiek szerint nem 10-20k-s, hanem bőven (párszor) 50k+ rendelésekkel is esélytelen vásárolnom ilyen helyen.
Úgy, hogy nagy részéből nincs is elég mennyiség a boltban és eleve viszonylag kicsi a kapható elemtípus is. -
formula01
senior tag
Van akinek még mindig nem oldották fel a BL designer programos rendelése után a zárolt összeget?
Nekem még mindig zárolva van “folyamatban” státuszban. (Raiffeisen)
-
Melezor
csendes tag
PAB-on újra vannak viking figek (láb-torzó), gondoltam pár lábat veszek meg extra pajzsot, semmi extra egyből 30...
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Sundesz #78667 üzenetére
Ez az idei engem sem igazán győzött meg, igazi középszer lett a szememben, hiába a slick abroncs, problémáin vannak a kinézetével. Láttam 1-2 összehasonlító videót a McLarennel, nekem szívfájdalom, mert nagyon vártam, de legalább nem kell pénzt kiadnom rá (elteszem a rávalót a supercar-ra
). A kis pullback viszont pofás darab lett!
@csaabz: +1.Szeretek Kockavilágéknál vásárolni, egy csoda az a bolt
-
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector #78670 üzenetére
Nekem egy ilyenem van, még 89-ben kaptam karácsonyra. Egy valag sínem is van.
Lusta voltam előszedni a konkrét példányomat, de az is ilyen.
1-2 ütköző hiányzik róla, a záró vagon bódéja pedig ragasztott, az akkor 3 éves hugom rögtön az első összerakáskor már karácsonykor felrúgta.
-
Tony21
tag
válasz
HUN_Sector #78674 üzenetére
Jó, hát az a porosz G 7.1 idegenben
Modellragasztód van? Nekem a Nohab-ról sikerült lekotornom a csatlásfejet, de nyom nélkül vissza tudtam ragasztani. -
Vettem egy ilyen minifig display caset, hogy azért megadjam a módját ennek a pár figurás kis gyűlyteménynek. Kicsit talán drágább mint kéne de tetszik ez a cucc, mert ki is vannak rakva meg el is vannak rakva biztonságba.
Ja és ugyan itt. Ha valakit érdrkel, van egy extra triceratopsom. Ha ráér nyárig akkor hazaviszem és majd ott postázom.
-
sb
veterán
válasz
Beugratós kérdés?
-
Tony21
tag
válasz
Piko G 7.1?
Újra modellvasút?
Amúgy ha így jött, az nem oké ... -
csaabz
őstag
kockavilag.hu -n jó árban vannak a 2024-es SC szettek.
-
HUN_Sector
őstag
Egy kis off, ha már játékok.
Szerintetek velem van a baj, hogy egy 70000 ft-os készletnél nekem ez az érkezési állapot törött állapotnak számít?
(letört szeneskocsi létra)
-
Djuree
félisten
válasz
Major Lion #78664 üzenetére
csináltam mindhez átlátszó elemekből.
ilyenekből: [link]
meg kisebbekből 2x4 meg 2x2-ből.
oszlopszerüen elrendezve hogy stabil legyen. -
adalbert1
veterán
Köszi, tényleg ott van
HUN_Sector: mivel én csak magáncélra vásárolok, így szerencsére annyira nem aggaszt a dolog, hogy ha földbeáll a lego piac (illetve hátha lesznek még jobb akciók is, ha már a lego is kevesebbet tud értékesíteni).
Most már teljesen ráálltam saját célra a nagyobb készletek vásárlására (főleg modularok, és az azokhoz hasonló építmények), igaz ezeket még nehezebb tárolni, mint több kisebb készletet. -
Segal
veterán
Azért ezen most egy kicsit lehidaltam
2024-es F1-es Ferrrari Lego MOC Videó -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Djuree #78661 üzenetére
Egyrészt nem biztos, hogy itt mindenkinek anyagi problémát jelent egy ilyen display megvásárlása, másrészt lehet valakinek olcsóbb egy ilyen megoldás mint időt szánni rá és legyártani, mert lehet annyi idő alatt ő 3x annyit keres mintha megveszi, harmadrészt a Titanic esetében én is elgondolkodtam rajt hiába kerül egy vagyonba, mert tapasztalatból tudom mennyire bénán vágom a plexit. Én személy szerint örülök hogy megosztotta a tapasztalatait és a véleményét, ráadásul cégnevekkel együtt és ennyi, én nem akarom más irányba terelni, ha neki ez tetszik és volt rá pénze miért is ne.
-
Djuree
félisten
válasz
Major Lion #78660 üzenetére
hát most ha mindegyik készletemhez vennék, akkor...uhh, inkább nem számolom. ha csak a repülni képes cuccokat nézem az is vagy 15...
-
Major Lion
senior tag
válasz
Djuree #78655 üzenetére
Nem tudom, szerintem egy szines vagy nem szines akar atlatszo elemekbol epitett alvany se lesz olyan jo mint egy plexi, legalabbis az en szememnek
Teny hogy tularazottak , de nem mindenkinek van 3d nyomtatoja, vagy epp ideje meregetni vagdosni, szoval nem irnam le teljesen ezeket a megoldasokat.
Az ember elkolt tobb szazezret ezekre a darabokra, aztan ha szepen kiakarja rakni akkor maris sok lesz 20e forint -
ripla
addikt
Én pár hónapja a plasztik vitrineknél dobtam egy hátast. Sima plexi doboz, a sarkain csavarozva, meg egy fekete talapzattal, amire az egész rá van ültetve.... külföldi webshopból és hazai plexi gyártótól is ilyen 80.000 forint környékére jön ki az ár... úgyhogy ilyenem se lesz.
-
Djuree
félisten
20k ft...hát...sosem éreztem hogy állványt kéne vennem, pláne nem ennyiért.
szinte minden szetthez van moc állványhoz leírás ami nem sok darabból áll, akár otthoni ömlesztettből is össze lehet szedni de ha meg kell venni se kerül sokba.
de én szinte minden szettemhez magamtól csináltam állványt, az biztos olyan amilyet akarok, bárhogy állhat rajta az adott szett.
de végső esetben itthon is tudnak 3d nyomtatóval csinálni bármilyet szerintem.
amúgy jól néz ki, de ennyiért nézzen is ki jól.
az x-wing tényleg nem jó, nem jó a pozíciója... -
alite
senior tag
Két állványokat gyártó céggel kapcsolatban írnék pár sort az eddigi tapasztalataimról.
76161 Batwing állvány - Wicked Brick. Angliából postáznak, 6-8 hét a szállítás. Érdemes több darabot rendelni, mert drágább a postaköltség+VAT mint egy állvány ára. Tökéletes minőség és kidolgozás. Már-már túl szorosan is illeszkednek a darabok, szerintem atom stabil a végeredmény. A talp egy részből áll, amelyre stud-okkal kerülnek fel a kiegészítők. Papír leírás a dobozban és némelyik állványhoz Youtube videó.
75355 X-Wing állvány - Bricksplay. Ausztriából postáznak, 1 hét a szállítás. Maga a 75355 alapból egy kényes kiállítási darab, viszont ez az állvány kritikán aluli. A sorját még lehet javítani, de az elemek szinte táncolnak a helyükön. Instabilabb mint a gyári megoldás. A talp két részből áll és csak egymás mellé vannak csúsztatva, míg a plakettet "rá kellett dönteni". Nem rakétatudomány összerakni, de leírást sem csatolnak és a honlapról sem elérhető.
A két cég közt közel 2x különbség van árban, de osztrákokat hanyagolni fogom a jövőben. A Batwing-nél szerintem mind megjelenésben mind minőségben pozitív lépés volt az állvány, viszont az X-Wing-nél ennek az ellenkezőjét érzem.
-
Sundesz
addikt
Alza+ már csak az ingyen szállitás miatt is megéri ha valaki többször rendel. Az sosem volt ingyenes.
-
HellGreg
őstag
válasz
Mauzes #78646 üzenetére
Nekem mindenképp, elég sokat használom az Alzát, az az évi 6 ezer meg szinte semmi. De számomra akkor is elég pofátlannak tűnik, hogy ezzel gyakorlatilag fizetünk az akcióért, fizetünk az Alza saját boltjában történő átvételért, sőt még azért is fizetünk, hogy fizethessünk (átvételkor a boltban mondjuk). Mi lesz a következő lépcsőfok? Dobozolási díj +500ft, amit majd kivált az Alza++?
Azért ez milyen pofátlan már, hogy egyetlenegy Alza boltban sem lehet már ingyen átvenni az árut, Alza+ nélkül? Korábban legalább a RK körúton ingyen át lehetett venni.
-
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #78638 üzenetére
Írtam én is hasonlót a hsz végére de aztán kitöröltem, unalmas lehet már tőlem, de nincsenek jó kilátások.
@Djuree
Eurós eszközbe ofc. Önmagában a deviza kevésszer jó befektetés de hozam mindenhol van. Mondjuk ami most megy az a kilátások és tervek alapján simán lehet török út, annak a grafikonját nézheted a Legohoz is eszköz nélkül... ha ilyen spirálba kerül(t)ünk és még hozzá jön egy külső sokk - ami szintén lóg a levegőben a lufik és geopolitika kapcsán is - akkor itt ingatlanba sem fektetnék. (Eleve gáz sztem az itthoni ingatlan=jóság alapvetés, aztán ott van még a "világbajnok" lufink benne az utóbbi évekből, és a hosszú távú kilátásaink se túl jók sztem, de ez már egyéni meglátás) Persze ez erősen worst case de hát nem állunk jól. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Én nem is befektetésként gondolok a legora. Volt idő amikor akként is gondoltam rá, de az már régen elmúlt. Én csak azt mondtam, akinek nincsenek meg a most akciós szettek és szerette volna megvenni azért hogy saját részre összerakja, jatszon egy jót és betegye a vitrinbe, akkor most egész jó áron vannak.
Egyébként biztos nehéz idők jönnek és én sem számítok semmi jóra, de nem szeretném ha mindig ez határozná meg a mindennapjaimat, szóval csak azért nem legózni mert azon aggódok hogy mit hoz a jövő. Ha azt mondjátok hogy a pénz se ér majd semmit akkor inkább legózok amíg még megtehetem.
-
maross
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz
euróba?
számolatlanul nyomtatják a pénzt, dollárt, eurót is, fedezet nincs mögötte. semmit nem fog érni a pénz, amibe fektetni kell az az ingatlan/föld. a legó sem fog semmit érni, mert megenni nem lehet, most még jó biznisz, de pár év múlva nagyobb gondok lesznek, addig ki kell belöle szedni amit lehet. de pénzbe fektetni a legnagyobb marhaság az biztos... -
Crus
őstag
válasz
+1
-
HUN_Sector
őstag
válasz
RapaNui1 #78634 üzenetére
Bennfentes forrásból értesülve lesz itt kaka a gazdaságban a 2. félévben. Szóval nem bölcs dolog most a legoba fektetni. Euroba a jelen árfolyamon is várhatóan jobb döntés. Eladni sem nagyon lesz kinek, mivel a német gazdaság leült, mi meg keményen ki vagyunk nekik szolgáltatva. Az autóiparban mennek az elbocsátások. Ahonnan eljöttem láttam, ahova jöttem, látom. (vagyok olyan munkakörben, hogy lássam a létszámadat változásokat)
Sőt, a munkanélküliség is beszédes: van olyan hazai megye, ahol 10% fölé nőtt a munkanélküliség! -
Llew
senior tag
válasz
adalbert1 #78636 üzenetére
Kint van ez is főoldalon: 15% kedvezmény a megjelölt LEGO® készletekre AlzaPlus+
Annyira nem kapkodós:
A Kampány 2024. március 04. 09:00 órától 2024. március 25. 23:59 óráig tart.
bár ki tudja meddig tartanak a készletek -
adalbert1
veterán
válasz
maross #78614 üzenetére
Ezekre az akciókra rá lehet valahogy értelmesen szűrni az alza oldalán vagy az appban? Mert nekem csak valami mega kiárusítást dob ki, ezeket az alzaplusos akciókat csak akkor látom, ha elkezdem böngészni a kategóriákat, de ott se látok ilyen szűrési lehetőséget (meg azt se, hogy meddig tart az akció).
-
RapaNui1
aktív tag
Valóban nem rossz árak ezek, sőt, de én nem panaszkodom, mert ezek nagy részét közel ennyiért vagy olcsóbban vásároltam meg, így ha összességében nézem akkor árban ott vagyok mintha most venném meg, csak ezen készletek nagy többségét már rég összeraktam vagy már el is adtam.
AT-AT 200k ha jól emlékszem de lehet olcsóbban vettem eladva 180-ért
Vespa 30k, Corvette 50k eladva 40 ért, Deffender 70k eladva 60-ért, Resszkessetek betörök ház 80k, Hokusai 30k, Világítótorony talán 95k és eladva emlékeim szerint 80-ért, Kísértetkastély talán 60-65k eladva 70-ért bontatlanul, másik UCS nem is érdekelt es most jön a Düne szett a Lego oldaláról 2 ajandékkal ha azok elmennek 10-10 ezerért akkor 47 ezerre jött ki.
Gringotts bank 125kmég nem tudom eladom-e, Nagy zongora 85k.Tavaly kicsit sajnáltam a Riwendell szettet mert 170k-ért szereztem be utána meg ugye akcióban kijött 150-re az ára ajándék szettel, de aztán nem sokat bánkódtam rajt, mert annyira jó és annyira tetszett, hogy nem bántam hogykicsoit elhamarkodottan vettem meg.
Ettől függetlenül ezek valóban nagyon jó és kihagyhatatlan árak, aki ezekkel várt idáig és még nincs meg neki én nem sokat gondolkodnék rajta.
Lehet később is el lehet majd csípni őket egy akcióban vahy 1-2 ezer forinttal olcsóbban vagy drágábban de azon akkor már nem kell agyalogni meg bánkódni.
Én elbírom azt is képzelni hogy nem magyar cégként ez valami szürke gazdaságos akció, vagy el sem bírom képzelni a haszon kulcsok mértékét.
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden #78631 üzenetére
Magyarországon számolok.
A többibe bele se menjünk, onnan nézve ez a 30% diszkont kerekítési különbözet. -
-
-
sb
veterán
Engem nem kell győzködni...
@RapaNui1
Ehhez kapcsolódva nem reagáltam mikor az árakról írtál. Én ilyen szempontból még rosszabb vagyok, németeknél szinte alap a 30% kedvezmény, szinte induláskor, de ha akkor nem is, "csak" mondjuk -20-25%-on indít valami, akkor is eléri szinte biztosan. Onnan jönnek még csak az extra akciós szintek.
Ehhez jön az itthoni listaár 420-425 vs korábbi 380-as EUR árfolyam előny.
Én ebből indulok ki - nyilván kissé torz módon, de emiatt bármilyen nagyobb készletre rosszul esik -30%-nál, de leginkább -40%-nál (-30%+EUR árf különbözet) magasabb árat fizetni.Aztán most azért a HUF elindult, sokkal jobb nem is várható, szóval vélhetően csökken majd a gap, de -30% akkor is maradhat ökölszabályként.
-
apholyon
aktív tag
Kemény... hullámvasút...
-
Túl nagy szerepe nem volt a 2.részben. RPG-vel simán leszedhető
Szerintem a 2000.es Dűne jobb sztoriban, kicsit részletesebb. De minden más borzalmas, ruhák, járművek. Vicces az akkori Ornithopter is, nem vitték túlzásba.
Baromság az egész, csillagközi utazásra képes civilizáció kardozik. Nincs drón, de gyilkos repülő tőr van. Hopp, ilyet már láttunk az SW-ban is meg a füttyös srácnál a Galaxis őrzőjében -
RapaNui1
aktív tag
Igen valóban, ha ilyen akciók lesznek alza plusz tagsággal akkor elgondolkodtató a csatlakozás. Reméljük ez nem csak egy beugratós csatlakozz gyorsan egyedi mézes madzag akció
Egyrészt én a májusi Star Wars napokat várom, ha lesz jó akció, jó gwp akkor nem kérdés a Lego.com-os rendelés, egyéb esetben osztom mások véleményét és jó lesz az 30%-al olcsóbbam is, de én is beszerzem mind az 5 készletet.
-
ripla
addikt
Na megjött a csomag másik fele.
-
RapaNui1
aktív tag
Na igen lassan a Nyíregyházi eladók nem fognak tudni labdába rúgni ezekkel az árakkal, vagy csak a bricklinken keresztül külföldre tudják eladni az árút, vagy át kell gondolniuk a haszonkulcs rátájukat. Ezért ragaszkodom én ahhoz, ha másod kézből veszek valamit, hogy a Lego hivatalos lista árához képest legalább 25-30%-al olcsóbban jussak hozzá, ha ilyen akciókat látok egyrészt ne fájjon a szívem, másrészt ha eladok ne bukjak rajt annyit vagy semmit sem.
Másik dolog ha a Lego oldaláról vásárolok mint jelen esetben is legyen legalább 1 drágább vagy több jó áron eladható ajándék készlet mellé, hogy a drága készlet végül annyira jöjjön ki vagy olcsóbban mint most a Düne készlet az alzánál akcióban. -
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Djuree #78602 üzenetére
Akkor lehet rosszul fogalmaztam. Inkább nevezném stabil, pontos illeszkedésűnek őket, mint szorosnak, mivel nem egyszer találkoztam már olyan alaplappal és elemekkel amelyek szinte maguktól leestek a helyükről vagy olyan lazán illeszkedtek, hogy simán leemelhetőek voltak.
Persze mindenbe bele lehet kötni, mert valakinek az jó ha nem szoros, valakinek meg az ha igen, valaki gyengének találja a minőséget valaki meg megfelelőnek.
Én személy szerint azt mondom, hogy ez a szett jól sikerült, mind kinézetében, mind színeiben anyaghasználatban, illeszkedési és egyéb minőségében is.
Nem azt mondom, hogy sokkal jobb mint a többi, mert én még szar minőségű legoval nem hinném hogy találkoztam volna, csak szerintem mintha egy picivel jobb lenne mint más társai.
Egyetlen dolog viszont egyértelműen jobb, az alaplap, illetve a sarkok öntési metódusa, a sarkok megerősítése, szóval itt szerintem látható és észrevehető a Lego azon törekvése, hogy meghallgassa a panaszokat és a folyamatos fejlődésre törekedjen.
-
Gubbba
tag
Ha már retro és gyerekkor.
-
Djuree
félisten
válasz
RapaNui1 #78601 üzenetére
ez jó hír, a nagy lapok sokszor hintáznak a közepükön.
viszont sajnos a nagyon szoros illeszkedés pont nem a minőség jelképe, pont az a lego egyik irányelve hogy aránylag könnyen szétszedhető legyen. a gyengébb minőségű kínaiak szoktak nagyon szorosak lenni, ami nekem jó mert mind dísznek megy és nem szedem szét, de az elsődleges célcsoportnak a gyerekeknek már nem lenne jó... -
RapaNui1
aktív tag
Nem tudom a Gringotts készletet vagy annak elemeit hol gyártottak, de már a barlangrendszer építésekor is érződött a minőség, de az alaplap felrakta az i-re a pontot. Találkoztam egy számomra új csempével, de ami a lényeg, hogy minden csempe, minden apró elem olyan pontosan és szorosan illeszkedik az alaplapra, hogy kétszer is megnéztem az építésit minden egyes elem felrakása előtt nehogy elrontsam nehogy szét kelljen szedni. Az alaplap alsó 4 sarka számomra új öntési módszerrel készült ami azt a stabilitást eredményezi, hogy az alaplap sarkai nem hajlanak meg és nem emelkednek meg felfelé, ezáltal teljesen egyenes marad az alaplap az eddigi építés során. De a minőség szerintem nemcsak az alaplapban és az elemek szoros illeszkedésében érhető tetten, hanem magukban az elemekben, azok színeiben, egyszóval mindenben. Az eredeti árát nézve nem egy olcsó készlet, de itt minden téren odatette magát a Lego. Szóval aki eddig esetleg a minőségre panaszkodott ajánlom, hogy próbálkozzon meg ezzel a készlettel, garantáltan nem fog csalódni benne, persze matrica az van benne bőven
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest