- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemorino
tag
Ez a Medieval Town Squre szerintem nagyon jó lett. Az eredeti 10193 boldog tulajdonosaként számomra kihagyhatatlan. Talán rájött a Lego, hogy Castle témában a várak mellett a civil készletek kerülnek legnagyobb eséllyel kultstátuszba.
-
sb
veterán
válasz
balint82 #77690 üzenetére
Akkor nem értettem a ziróniát.
Gwp-t amúgy sem lehet venni. Viszont venni kell hozzá, az eleve más tészta.
A többi meg mennyiségnél egyértelmű, egyenkéntinél már véleményes szerintem a szándék szerint. Na mindegy, túlfilozofáltam...Megyek is a gyerek/babacuccokkal nepperkedni. Van kiságy, használt... de sztem akad olyan cucc is ami nem használt, tán még a vétel pillanatában is tudtam tudat alatt, hogy soha nem lesz használva.
-
sb
veterán
válasz
balint82 #77686 üzenetére
Mi a nepper?
Pl. amit én írtam az nepperminta vagy nem?Tényleg érdekel mert nem látom, hogy viszonylag tisztán hogy nem különül el az Auchanból 6 akciós doboz kitolása valami ilyesmi, fent vázolt dologtól.
Persze egy készletet is belehet úgy rendelni, hogy eszed ágában sincs összerakni, csak tuti eladásra megy. Az mennyiségtől függetlenül ugyanaz nyilván.@Tyler Durden
A "tuti nem veszek semmit" az rég elveszett itt. Ez alap sajnos. -
balint82
senior tag
Btw valószínűleg Auchanos pontgyűjtős Lego-ban tudok nektek segíteni (korlátozottan), elég sokat járunk Auchanba, így gyűlik a pont.
Budakalászon tudom átadni vagy küldeni is tudom.Természetesen beszerzési áron.
Értelmes mennyiségekben kb.
-
balint82
senior tag
válasz
Tyler Durden #77685 üzenetére
1. Itt a fórumban senki sem nepper.
2. Ha a profitot Lego-ba tolod vissza, az se nepper.3. Te leszel a párom.
-
-
balint82
senior tag
válasz
flashpointer #77681 üzenetére
Erre gondolsz? Ez valóban elég kókány munka.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
xcvbxcvb #77675 üzenetére
oszt gyaníthatóan nem te vagy a choosen one ezügyben, biztos más is járt így a világban, kérdés, hogy ezt megint hogy sikerült összehozniuk úgy, hogy 2-3 órán keresztül (vagy mennyi ideig) még simán lehetett rendelni belőle, szóval nem 10perc alatt pörgött ki az a 30k darab...
-
xcvbxcvb
aktív tag
Hát úgy néz ki én lemaradtam a várról. Többször rendeltem be, de egyiket sem látja a rendszerük, de nálam látszanak a rendelések . Nem tudom milyen informatikai rendszer ami két különböző állapotot mutat.
De ez a lego ügyfélszolgálat is mennyire inkompetens. Kb semmit nem tudott mondani. Ráadásul úgy éreztem kicsit flegma is volt az úr. A két hölgyön legalább éreztem hogy próbálnak segíteni.
-
kbalage2
aktív tag
A tervező hangsúlyozottan mást akart belőle kihozni, mint a többi (már megjelent) fás szett, mint pl. a Bonsai vagy a Micimackó készlet. Megvan a művészi koncepciója, más kérdés hogy a családfa témához szerintem se illik.
Az egész szett meglehetősen zavaros, a Dots/Friends-szerű alappal, rengeteg színben nem igazán passzoló virággal, aztán a fekete/narancs fával és a töklámpás hangulatú fényképtartókkal. Lehet hogy van akinek tetszik, de ebben az esetben biztosan nem a többséget célozták meg. Halloween-kor még lehet hogy jól fog fogyni -
apholyon
aktív tag
válasz
se4ever2 #77654 üzenetére
Nah... nem hosszú a "fix-buy" listám, de 3 is szereppel az akcióban... Igaz, hogy Auchan-ban 2 évente egyszer járok, de remélem megint rájuk marad és ugyanannyiért lesz online később, pontok nélkül is...
Gondoltam, hogy felpezsdül a fórum a BDP-re, engem egyik sem fogott meg, befektetésnek meg még mindig nem veszek Legot... Így ebből a körből bátran kimaradtam, bár ahogy olvastam, jön valami hajó meg kalóz sziget... meg sem merem nézni... -
Crus
őstag
-
backdraft81
csendes tag
Én ezúttal és korábban sem vettem semmit. A büfékocsi kicsit tetszett, de ha belegondolok, hogy ennek az áran is mennyivel SZÁMOMRA jobb, érdekesebb klasszikusabb készlet vehető, inkább hagyom ezeket: nem nekem szólnak. (Itt arra gondolok, hogy milyen jó stud-os Technicet,vagy régi Basic készletet lehet venni 17-18 ezer körül, inkább hagyom. Számomra azok sokkal érdekesebbek.)
Kereskedni meg azért nincs kedvem, mert ahhoz hogy megérje, sokáig állna benne a pénz, és még az sem biztos hogy kifizetődő lenne őrizni. Inkább nem. -
Llew
senior tag
válasz
Mauzes #77656 üzenetére
Ha tervező oldalról nezzük anyagi vonatkozasban, akkor erdemesebb a BDP vonalra menni, mint Ideasra. Itt ahogy nezem kevesebb a dzűrő. Nincs 10000 szavazatos eloszűres meg lego review eselyes visszautasitassal. Egy jo keszletet kell feldobni, ket het alatt lefut a szavazas aztan az elorendeles kb tuti összejön. Ha a legolcsobb arsavot nezem 50 dollaros keszletből is leesik koltsegek utan 50-60 ezer dollár.
A 4. Szeriaban van olyan, ami mar megjarta az ideast.
#Crus
Hat, szerintem egy csaladfahoz passzol az elmulasos hangulat. Egy rikító vidam színösszeallitassal lenne fura. -
Crus
őstag
El tudná nekem valaki magyarázni, hogy ez miért ilyen... nos... ronda? Miért nem lehetett ez egy barna törzs + zöld levelekkel megáldott fa, amit instant vennék? Most vegyek hozzá 424234 db. alkatrészt, hogy normális legyen? Ezzel a fekete törzzsel abszolút negatív hangulatot áraszt magából a fa és ezen a bordó őszi - az elmúlás feelinget csúcsra járató - levelek se segítenek egy kicsit se.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #77642 üzenetére
Árban hozzáigazították a mostani Lego áraknak.
Annyira nem is vészesek, de ez keveset számít ha a referencia listaár eleve baromi drága.Minőségre valóban talán gyengébbek, de ez szubjektív. Abszolút értelemben gyengének nem mondanám őket, de nem is annyira erősek és az előző kör pl. az volt. Azért régi árban, pl. 60 körül a vonatos is szimpatikusabb.
-
sb
veterán
Kérdezzük meg ki vett 16-ot.
Megszólítva érzem magam, én 1 várat rendeltem. Inkább ez a majdjóleszvalamire cél.
Már biztos unalmas és sokszor írtam de szerintem van különbség az esetek között. Akciók lesöprése, másnaknemjut, háztartási mennyiség, stb...Nekem az előző körből kettő van, még dobozban de azokat is úgy vettem mint sima gyáriakat is: ami nekem is kell(ene). A vár is ilyen, egy kéne, több nem, 1db Creator van dobozban, azon is megy oda-vissza az agyalás, legyen-e 3-5db, vagy akkor már kijön belőle a nagyobb vár, most jön a DnD...
Szóval ez nálam pl. forog időben, ha jön jobb/2x lesz az ára/nem fér már a tárolóba/vissza kéne venni mert túllőtted... akkor elgondolkodik az ember. De mindig abból indul ki, hogy magamnak is megtartanám és nem tömeges mennyiségben. Max utólag változik a preferencia, vagy az sem. Olyan is van ami azóta kifutott, drágább lett, fel sincs bontva, mégsem fordul meg a fejemben az eladása.
És ritka, de van olyan szettem is amit vásárláskor tudtam, hogy el fogok adni. Viszont garantáltan csak építés után, használtként.
szerk: Gwp-m előre megfontolt szándékú eladási vásárlás is volt. Megvettem ami tetszett és gwp-t eladva olcsóbb volt. A gwp is elég speciális jószág, azt simán lerabolni azért nem lehet.Aztán lehet, hogy álszent önnyugtatás az egész. De szerintem ha így jut el az ember eladásig és nem tömeges kisker, az eléggé más.
-
Dilikutya
félisten
válasz
se4ever2 #77654 üzenetére
A Speed Champions Mercedes csomag a Tesco-ban clubcarddal olcsóbb, 11990, ha jól emlékszem. Szolnokon a felújítás miatt kuponnal további -5% lejön a végösszegből. Ez is volt már tavaly is pontokért, utána meg nagyon sokáig 13990 volt, karácsony előtt ment vissza 18990-re.
-
-
beamen
tag
Régóta vártam valami western témára, így abból vettem egyet saját célra.
-
balint82
senior tag
Lassan elfogy a remiz is és utána már csak a western meg az utca marad. Azért erre a sorozatra tényleg igaz, hogy aki akarta, az be tudta húzni.
-
LÁZ
Topikgazda
én úgy voltam vele, hogy a vár tetszik, de a sok kintlévőség miatt nem fogom tudni megreckírozni, aztán váratlanul sikerült megoldani a pénzt a lóvéra, így mivel a pénz 2 hét múlva úgy is visszamegy oda ahonnan jött, júliusig el tudom dönteni, hogy mi legyen.
max törölve lesz a rendelés, de ha az egyik eladása csak a másik felét fedezi, már jól jártam
.
ps. a következő körből viszont a kalózsziget biztos, hogy kelleni fog
-
Mauzes
addikt
válasz
kbalage2 #77616 üzenetére
Jópofa a Lego, hogy BL programban 5%-ot ad, Ideas-nél meg 1%-ot. Értem, hogy itt limitált a darabszám, csak pont ez mutatja, hogy a Lego ezt egy cash szempontú patikamérlegen méri: "Hm Ideasből sokat eladhatunk, akkor ott adjunk 1%-ot, nehogy túl sokat kapjon a designer. A BL programot limitáltuk, ott mehet 5% is..."
-
Djuree
félisten
válasz
balint82 #77645 üzenetére
ó, az jó ár volt nagyon, kár hogy arről lecsúsztam.
Llew: szerintem nincs, vagy nagyon kevesen, itt nagyon megy az álszenteskedés, én vállalom hogy ha jó ár van valahol amin lehet keresni (nem 1-2 ezer forintot persze) felvásárlok mindent is.
az a hülye aki nem.
a régi szép idők, mikor a creator kalózhajókat toltuk ki a tescoból 15k-ért. -
se4ever2
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
Nagyon félrement már itt valami. Már szinte hülyén éreztem magam tavaly, amikor áron alul vettem egy bontatlan szettet (BL legalsó ára majdnem duplája mint amennyiért vettem, kb. pár éves újkori listaáron juthattam hozzá), majd összeraktuk, a doboz meg ment a szemetesbe, ahogy a többi doboz is.
Képregény hasonló téma. Itthon is felütötte a fejét az, hogy vannak limitált kiadások, vagy eleve kis példányszámúak, és ha elfogy a kiadónál, utána rögtön van elég ajánlat a másod piacon dupla árról indulva. Szinte már hülyén érzem magam, hogy megvettem valamit borítóáron, most érhetné a dupláját, én meg belelapoztam, rendeltetésszerűen végigolvastam, ahelyett, hogy befóliáznám, esetleg tanúsítványos állagmegőrző CGC tokba rakatnám.
-
Prendergast
csendes tag
Én nem vettem semmit, de örülök annak, hogy a várat gyorsan elkapkodták. Újabb üzenet a Lego felé, hogy a Castle témának jelentős rajongótábora van, így hátha elgondolkodnak egy rendes éves sorozat kiadásán.
-
Llew
senior tag
Van olyan itt, aki nem eladásra vette, hanem tényleg magának valamelyiket?
Nem bantás, csak mindig megy a nepper duma, meg ne csak akciókról szóljon a tema szöveg, erre mikor itt van par exkluzív keszlet, akkor úgy tűnik az is csak erre fut ki. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
balint82 #77648 üzenetére
Igen vettem pár szettet. Az utolsó pillanatban úgy alakult, hogy bejött egy jól fizető munka, ami miatt megengedhettem magamnak ezt a luxust, de kizárólag eladási szándékkal vettem meg őket, aztán majd meglátjuk. A kontaktjaim is úgy vannak mint én ha épp dolgoznak valami nagyobb projekten akkor nincs idejük erre. Már én is letettem róla mert azt hittem reggel 8-kor kezdődik aztán megnéztem és láttam hogy nem, majd este miután hazaértem és ránéztem a fórumra akkor láttam hogy közben már ezerrel mennek a rendelések, szóval bekapcsolódtam és elköltöttem egy kis pénzt, de ez is pusztán a véletlennek köszönhető nem volt tudatos és tervezett az utolsó pillanatig képlékeny volt a dolog és hezitáltam rajta.
-
balint82
senior tag
válasz
RapaNui1 #77646 üzenetére
Akkor végülis te is vásároltál?
A kontaktjaid nem ismerik az Internetet, hogy nem tudják maguknak előrendelni?
Így van, vagy eladod rögtön, vagy nyomhatod le a piaci árat.
Nekem is jól sikerült a téli ház és obszervatórium kombó, meg anno a kék hajó / vár is.
A zöld papagájt meg megtartottam.Viszont ezeknél nem érzem a hype-t, meg a kihagyhatatlan lehetőséget (anno a vár 70e volt - ott rendeléskor is látszódtak már a dollárjelek most meg már jól beárazta a Lego is + 2x/30000 db is, úgyhogy nálam ezek miatt kimaradt).
-
RapaNui1
aktív tag
Én meg azt remélem, hogy a Train Engine a mai napon kifut és utána rápörögnek a Western készletre és a hétvégén az is elkel és marad a Párizsi utca. Annál pedig azt remélem hogy csak 15k fogy el belőle és akkor majd meglepetésre lehet másod piacon az lesz a legdrágább a darabszámok miatt. Én így gondolkodom, de minden esetre minél előbb solf out az 5 ből legalább 4 nekem annál jobb mert már írok is a kontaktjaimnak és teszem fel előrendelésbe foglalóval.
-
balint82
senior tag
válasz
Azért szerintem jópofa szettek ezek, de nekem egyik sem jön be kifejezetten.
Ráadásul a x2 & 30000 meg is teszi majd a hatását a másodpiacon. -
Djuree
félisten
válasz
az mennyi volt anno nem emlékszel?
-
balint82
senior tag
5/2 lett eddig sold out, a vár Ható volt
, de a kicsi lakókocsira azért én nem számoltam.
-
sb
veterán
A 2. körös pályaudvar és a 3. körös csokigyár szettet ugyanaz az alkotó készítette. Ott lesz igazi kaszálás.
A korábbi BDP-s oldalakat (alkotókkal, sold out infókkal) csak én nem találom, vagy eltüntették az oldalról?
Jó lett szvsz a középkori készlet, ha 230 EUR-ról indul az 100k alatt lesz, talán 65-70-ig lemehet. 3300db+kecske ennyiért egész jónak tűnik.
Kicsit az állatokat hiányolom belőle, a 12k-s akciós City farm erősen ráver úgy látom, lovat sem láttam pedig az is elfért volna. De elég korrektnek, részletesnek tűnnek az épületek. -
sb
veterán
A Store-oknál most mi lett végül a felállás?
- Kockastore-ban (és kocka.hu-n) gyanúsan nincs semmilyen ajándék kiírva, csak a webshopos szív jelent meg nemrég.
- A régi 3 Store-ban pedig elvileg futnak a s@h-os (redukált) gwp-k. ? (De megszűnt a 10% Telekom kedvezmény ha jól emlékszem.)Ha így néz ki akkor ugrott a gwp+10% és/vagy kocka.hu-n: gwp+jó ár lehetőség?
@Throme
Az alábbi képen 8 apró eltérést helyeztünk el, vajon megtalálja őket?
-
draco31
veterán
Épp elkezdtem összerakni a 42153-as Nascar szekeret.
Olyan fura puhának érződnek az alkatrészek, lett valami változtatás a műanyagban? -
RapaNui1
aktív tag
Én úgy gondolom, hogy minden eladható, csak normális árat kell érte kérni. Aki nem meggazdagodni akar, vagy hajlandó egy kis kompromisszumra annak még nem maradt a nyakán készlet. Elnézem azért a jófogáson milyen árat kérnek páran egy-egy készletért, vagy nem akarok senkit megbántani de néha megnézem az itteni excellt is és jókat derülök, hát nem csodálkozzunk ha nem megy el. Aki korrekt árat mond attól nem sajnálom a pénzem, keressen ő is, de jól járok én is, de aki madárnak akar nézni az korábban kelljen fel.
-
sb
veterán
Az 5% elég jó bevétel. Persze a munka is brutál, ill. ha nem az akkor nincs esély. Vannak itt azért gyengébb alkotások is szép számmal a top5 kiválasztás előtt, de nyilván egy rakás minőségi is van amiben ugyanúgy benne van a munka és nem lesz eredménye. Onnan már szerencse faktor is kell.
@yahagyma
25% körülire van belőve a profit hosszú távon, rosszabb években volt gyengébb is, a covid óta pedig ez felkúszott 30%-ra. És ami durva, hogy közben a bevétel is brutálisan meglódult, 20-30%-os éves növekedések voltak az utóbbi 3 évben.
Linkeltem anno az éves kis összefoglaló táblákat ide, vissza lehet keresni. -
sb
veterán
Félelmetesen szar a Lego IT rendszere. Az egész oldal lehalt, semmi nem ment. Nem is akartam venni semmit, ott se voltam... és mégis levonta.
Egy várat behúztam biztos ami biztos alapon. Max eladom ha mégsem kell... de ezek után azon se csodálkoznék ha ez lenne az első szett ami végül beker át alatt megy majd.
A többire ahogy írtam majd biztos rápróbálok egy BL-t, ezeknél nem éreztem a csít, train shed-et anno már raktunk össze, bár nyilván közel sem ilyet, de ez elég jó saját moc téma szvsz. Házból meg bármi. A vár az egyedüli ami határeset, de az is erős versenyben van a többi gyári cuccal szerintem és a 30k-s limitet még mindig nagyon soknak tartom drágább szettnél. De majd meglátjuk...
Sorrendre ilyesmit vártam, a vonatost és a várat fej-fej mellett, de utóbbit első helyen. A shack-ről fogalmam sem volt, nem is nagyon néztem, de valszeg az ára miatt megy. Store középen, jó de a téma szvsz elég idegen.
A párizsi utcára meg amennyire én lelkes voltam az tiszta volt, hogy épülettel elfogult vagyok. Szvsz jó, de nincs benne semmi extra/kiemelkedő elölről sem. Hátul meg olyan amilyen. -
Szerintem a kisebbekben még 100 munkaóra sincs. Elképzeli, összerakja virtuálisan, csiszol rajta, lehet megépíti élőben is, megint csiszol rajta, kész. Esetleg odaadja haveroknak kicsit tesztelni. Manulat kell még összerakni, és kész.
#Mozaart: több oldal, mert bénábbak a userek. Régen tényleg több lépés ment egyben. Most meg egy 2x1 slope lerakása is külön lépés akár. Röhejes néha. -
Mozaart
aktív tag
Ezt még enged meg LÁZ, csak most tudtam belekapcsolódni.
1. E-ink tablet, tudom még mindig marha drága technológia, de olvasható, jegyzeted felhőbe megy stb stb. van színes verzió szintén nem olcsón
2. Felnő most már egy generáció teljesen digitálisan, nekik a papír nem lételem (logikailag, nincs erről közvetlen TP-m)
3. Csak képzeljétek el mennyi plusz papír kell, az egyre vastagabb és egyre több szett számhoz. Igen tudom van Forest certficate pl PEFC, de attól még lábnyom, azt a sok fát más értelmesebb dologra is fellehetne használniOFFba is tettem magam.
-
zsuha
aktív tag
válasz
HUN_Sector #77626 üzenetére
Igen, azt azért tegyük hozzá, hogy szerintem minden designernek többszáz órája van a szettje elkészítésében. Van akinek bejön az élet (5 kiválasztott szett), van akinek nem.
Biztos van, aki kompetens egy kicsit: mi munka és elhivatottság egy ilyen minőségi fan szettet összerakni? Ami eséllyel indul egy ilyen programon?
-
Mozaart
aktív tag
Csere érdekel Vonatos Kölök cserébe Basil The Bat Lord-ért. Tehát Vonatos Kölköt tudok adni.
Gondosan picit megvágva, dobozból ki nem szedve.
ps.: párom poénból megkért mérjem meg a súlyát és tényleg 22 gramm volt..
márcsak pici mérleg beszerzése kell
-
HUN_Sector
őstag
If you were apprehensive on applying for the BrickLink Designer Program, the fan designer for the Mountain Fortress just made about $580,000 in three hours of sales. If you put in the work, it could potentially pay off so why not give it a shot.
via: thebrickfan
-
zsuha
aktív tag
Igen, a tervező 5%-ot kap, valahol itt számolgattak is egy kicsit: [link]
A váras csávónak akkor kb 4-500k USD is ütheti a markát.
A szett nettó árából kell kiindulni, ha jól olvasom. -
RapaNui1
aktív tag
Amíg mindenki Iphonnal szaladgál addig mire számítottatok?
Ehyébként az meglep hogy a general store csak a 4. helyen kullog.
Gondoltam hogy a hegyi erőd el fog fogyni, a hot dog árusra is számítottam hogy az ára miatt majd viszik, de hogy az old train station beelőzi a general store-t arra nem gondoltam.
Remélem holnapra sold out lesz mind.
-
wolfcsibe84
csendes tag
A várat bevették!
-
Lajti
tag
Hegyi erőd 1 perc és off.
Második legnépszerűbb a shack. Szerintem nem egy nagy cucc, valszeg az ára miatt vállalják be sokan.
Harmadik a remíz vagy mifene magyarul.
Az erőd kb. három óra alatt fogyott el, így a 30e-s limittel ezek most nagyjából annyira népszerűek, mint tavaly, bár szerintem akkor sokkal ütősebbek voltak a készletek. Ez most 3.6, not great, not terrible. -
balint82
senior tag
válasz
yahagyma #77599 üzenetére
Tavalyi forgalmuk 8.7 mrd EUR volt, a mai napon csak ez a kör megközelítőleg 32 m EUR, kicsit jobb mint egy átlagos nap, de azért szerintem a bf-et /karácsonyi időszakot nem előzi.
Ráadásul még várból is van egy hangyafxsznyi, a többi meg messze még, így elég messze van még az a 31m EUR.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest