Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz Dilikutya #76597 üzenetére
jaja, nagy batár dög.
én is anno bl-ről raktam össze, ami nagyon drága az a 6 árbóc rész, darabja 15-20k körül van, azokat 1 magas hengerekből raktam össze, ugyanúgy néz ki lényegében csak nem 1 részből van 1 árbóc, hanem 12 kis hengerből.
így kb. 80k körül kijött...ennek már vagy 5-6 éve, most már nem jönne ki ennyiből...
már megvették volna, de csak az árbóc miatt nem vették meg.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
HUN_Sector
őstag
Müller: tegnap meg ma 20% off a játékokra. 1600 helyett 1280-ért más egy annyira nem jó figura fekvése is
-
RapaNui1
aktív tag
Még mindig jókat vidulok ezen a minifigura mizérián. Talán a jófogáson láttam a múltkor valakit aki 20 ezer forintért hirdetett egy teljes sort akár bontatlanul is vagy a pontos beazonosítás végett kibontva, ami 1666ft, ra jött ki darabja. Én is azt mondom hogy aki veszi a fáradtságot a rengeteg időt és utánjárást 1hogy ezeket kiválogassa és összegyűjtögesse megérdemli hogy a másik okos tóni meg megvegye tőle 4-5 ezer forintért. Tuti ha ilyen üzletben dolgoznék én is kiválogatnám a készletet.
-
-
Djuree
félisten
Az is volt igen moc, de volt fent imperial flagship is az meg nem moc.
vettem tegnap egy figet csak úgy random és a kecskés ürge volt benne.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Dilikutya
félisten
válasz balint82 #76589 üzenetére
Attól még közönséges lengyel piaci nepper. Saját bevallása szerint közösségi munkát végez, beszerzi, így neked nem kell a boltban kutatnod a keresett figura után. Igaz, a boltba ki sem kerül, már a tavalyi orkos szériának is nagyon rossz volt a bolti ellátottsága, főleg a vége fele lehetett jobban kapni, meg a Disney 100-at is. De pl. a Marvel folyamatosan hiány volt a 3 hónapja alatt offline.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
apholyon
aktív tag
Egyébként ebben a sorozatban egész sok jó figura van. Van olyan online áruház, ahol fixen egy teljes sort lehet venni?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Llew
senior tag
válasz Dilikutya #76587 üzenetére
Kíváncsi lettem így visszanéztem. Ha jól számolom 19-20 hétköznapi állat moldot csináltak a CM sorozatokhoz (spéci lények pl. Simpsons vagy HP sorozathoz nem számítva). A kecskét nem számoltam bele, mert ha változott is, de nem új forma.
Ebből 3 kutyát (terrier, francia buldog, tacskó) csak későbbi sorozatban, vagy LEGO Sore-os Build-A-Minifigure építésben lehetett elérni más színben, 4 (tukán, flamingo, koala, kobra), illetve a vadonatúj agár nem jelent meg máshol.
Az összes többi legalább egy másmilyen készletben megjelent, amik között van altémás készlet, modular épület, vagy advent calendar is, de pl. a csivava 6 készletben is benne van.
Szóval én reménykedem, hogy nem csak egy figura miatt hoztak vissza egy ennyire "kultikus" állatot és használják még majd. Akkor pedig majd röhögök a fenti képes őrülteken, hogy feleslegesen küzdöttek érte.
Persze bármi lehet, mert nem csak a CM-es állatokkal, de a sima készletekhez létrehozottakkal is - látszólag - kiszámíthatatlanul bánnak és van, hogy csak 1-1 készletben használják őket. Pl. a nemrég megjelent borjú.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
balint82
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz Balesz1899 #76584 üzenetére
Ez egy farok, ismerem a nevét legós piacos csoportokból.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Ahogy figyeltem, akadnak egyedi állatok a gyűjthetős sorozatban, amik PB-ra se kerültek ki, meg másik készletbe se, pl. a tukán, a koala, nem biztos, hogy a kecske visszatér.
-
Llew
senior tag
válasz Balesz1899 #76584 üzenetére
Ja, hogy ráadásul hazai. Pazar. Mondjuk ez gondolom valamelyik boltban van leválogatva kikerülés előtt. Mintha nem lenne elég a nepperekkel versenyezni.
Na mindegy. Ha lesz középkori falu és benne esetleg visszatér a kecske, akkor úgy is ott lesz a pab-on is majd.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
balint82
senior tag
Nah ez a no komment, most jött szembe fb-n:
Google Pixel 4a
-
Gubu0101
veterán
Nekem meg ez jott,mar csak erre futja Figura miatt behuztam,kell majd a gyujtemenybe
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
tocsek18
senior tag
Bricklinken hogy lehet visszaállítani hogy huf-ba és ne dollárba mutassa azt amire keresek? Pár hete mutat dollárt huf helyett.
-
RapaNui1
aktív tag
Na megvolt az első visszabontásom. Egy ici-pici figyelmetlenség és már meg is lett az eredménye. A gém nem akart a helyére menni, mire rájöttem hogy a forgózsámoly feletti részt fejtetőn kellett összerakni és miután megfordítva a helyére került figyelmetlenségből nem úgy raktam a helyére ahogy kellett volna és a hiba csak később derült ki. Szerencsére pár lépes visszafelé és egy kis fizikai erő megoldotta a dolgot, de így sem volt egy egyszerű menet. Ettől függetlenül még mindig élvezetes építeni. Állítólag a kábelezés lesz a legszívósabb része már előre tartok tőle kicsit.
-
Melezor
csendes tag
-
addikt
Én elrakom, van amit bent, van amit padlás, és igyekszem csak dobozos cuccokat venni, ha nem is patika, de értelmes állapotú dobozzal. /leírással/
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
umek
tag
válasz apholyon #76560 üzenetére
Igen, én is így vagyok vele, ez pedig vélhetően azoknak számít igazán, akik továbbértékesítés céljából szerzik be az adott szetteket.
Ti egyébként elrakjátok a dobozokat, vagy kidobjátok? Én bevallom őszintén, a garázsban őrzöm a gyerekek legóinak a dobozait, az állapotuk nem hibátlan, és tulajdonképpen nem is tudom megmagyarázni, hogy miért őrizgetem (ha majd egyszer esetleg el akarnak adni belőle valamit??), de amíg van hely, addig nem fáj.
Légy korrekt.
-
Djuree
félisten
jofogásról törlik az eredeti LEGO hirdetésem mert nem engedélyezett termék!!!
eközben: [link]
mi a f@sz van?!LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #76538 üzenetére
Nem nagyon nézem (igazából nagyon nem) és nem azért mert bármi bajom lenne vele, hanem azért, mert ahogy írtam Technic témában nem nagyon utazunk. Fiamnak, meg nekem is fontosabb a kreativitás, küllem, játszhatóság, fun factor, mint az, hogy ott az a fogaskerék 8 másikat is meghajt. Megértem ennek a szépségét is, de mi mások vagyunk.
Elvitted magad felé az egész beszélgetést, pedig rólad nem mondhatok véleményt azon kívül, hogy egészséges fenntartásom van dettó, mint minden Lego nagykövet felé. Ehhez meg nyilván jogom van.
A közösség véleményét lehet, hogy te képviseled a Lego felé, de, hogy a másik YTer nem abban biztos vagyok. Ez amúgy nálad úgy megy, hogy a legtöbb like-ot kapott kérdező kérdését, észrevételét továbbítod a Lego felé? Valamiért kétlem, hogy így lenne. Akkor mivel képviselitek a közösség véleményét a Lego felé? Ez most nagyon elkezdett érdekelni, mert számos esetben nagyon jó lenne a Lego felé közvetíteni 1-2 észrevételt és nem a support sablon szövegét olvasni, aminél a CGPT is jobbat ír.
Akkor megértesz: Nem bírom azokat a szitukat, amikor egy kvázi vadkapitalista piacvezető cég hülyének nézi a vásárlóit. Lassan eljutunk oda - amitől rettegek -, hogy nem lesz manual és tabletről, meg telefonról nézd. Akkor fogom az összes Legómat felgyújtani és közvetíteni a YT-on. Azt érzem ugyanis, hogy a spórolás rajtunk egyre nagyobb, miközben a minőséggel gondok vannak, az árak meg egyre értelmezhetetlenebbek. Akkor is, ha a Lego hangzatos szövegekben mást állít.
Jang és mindenki, aki saját pénzen vesz Legókat és mutat be, az instant sub és like hegyek. Ott az elfogultság és az érdek árnyéka sem vetülhet fel. Ami jó arról elmondja, hogy csodás, ami meg problémás arról meg azt.
A tárgyalt csatin is korábban jóval kritikusabb mondatok is elhangzottak, amikor saját pénzen vette a srác a készletet. Mióta kapja, azóta szépen ki van csinosítva a rivjú.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
apholyon
aktív tag
Én csak a gyereknek és magamnak veszek Legot, éppen ezért egyáltalán nem érdekel a doboz állapota. Szépek ezek a dobozok, de végső soron tárolásra, védelemre szolgálnak. Azt megértem, ha valaki egy kutya szájából kivett, szétcincált dobozra azt mondja, hogy kössz, nem, de mikor karcolások miatt megy a hiszti... Ezeken mindig jót nevetek.
-
sb
veterán
válasz apholyon #76557 üzenetére
Az árszint is számít. Lehet olyan helyzet amikor rábólintasz. Egy figura áránál, hogy 1.5k helyett 3k lesz az nem vág földhöz ha nem sorozatban ez megy. És pl. a gyerek azzal nyúz... ott az elvet azért talán félre lehet tenni ennyi pénzért ha nem tucatjával veszed így.
Egy 150-200k-s készletnél már fel sem merül bennem, hogy megvegyem csak azért mert 10 éves és ennyi az annyi. Akkor az sajnos olyan mintha nem lenne.
A begyűjtésnél meg pont erről írtunk korábban is. Elvisz vki egy 20k-s Tallneck-et befektetésnek, közben meg ott van hetekig ugyanennyiért, bárki megveheti, meg még 20 boltban kapható... nincs probléma.
Ha felszippantja és soha nem jutsz hozzá, vagy csak a félárú akciósakat viszik ugyanígy, nem 1db-ot hanem 20-at és tényleg nem jut, még utánajárással sem az már elég gáz.@umek
Alzából amiket behúztam bontottként, van ami jobban néz ki. Nem bontott, nincs benyomva, a hibája a picit pöttyös festékhiba a dobozon, kb. egy ilyen asztalon elhúzás nyomai. Cserébe igen jó áron. Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy tényleg meddig érdemes nézni a doboz állapotot. És végiggondolni, hogy ezért vitték vissza vélhetően. -
umek
tag
Egyébként még ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy túlságosan érzékenyek ezek a dobozok, tehát kb lefújsz róla egy szöszt és megkarcolódik meg beszakad. Hogy átcsúsztasd az asztal egyik oldaláról a másikra? Isten ments!
Szóval a makulátlanság nem tudom meddig tartható, ha nincs körbebubizva a gyári csomagolás lezárásának pillanatában.Légy korrekt.
-
apholyon
aktív tag
Ez az emberek hibája is, nem tudják elengedi a dolgokat... Ha nem venné meg senki 2.5x áron a nepperektől, akkor olcsóbban lennének kénytelenek adni, végső esetben pedig ha már konfettiért menne másodpiacon, akkor senki nem lenne arra ösztönözve, hogy kiválogassa. De hát ez kell nekünk... Nekem akármennyire is tetszik egy figura vagy készlet, nem veszem meg az eredeti ár többszöröséért, még ha kifutott akkor sem. Akkor inkább nem kell.
Félreértés ne essék, 5-6 (vagy több) éves kifutott készletnél természetes, hogy megy fel az értéke és nekem is van 2-3 ami nagyon a szívem vágya, de ésszerű keretek között maradok. Van akinek ez befektetés, tárolja évekig aztán reménykedik, hogy elmegy a kért áron, lelke rajta. De az egyenesen hányinger, mikor például a gyűjthető figuráknál egyesek felporszívózzák a készleteket mindenki más elől, csak hogy nyerészkedjenek rajta...
-
sb
veterán
válasz Dilikutya #76548 üzenetére
Az a vicc, hogy ez a kecske nem a régi kecske. Festésre. Tehát a régi az igazi kuriózum továbbra is.
És lehet, hogy jövőre benne lesz az újból 2-3db egy City 10k-s készletben is akár.
Mondjuk biztos lehúz róla 1-2 bőrt még a Lego, pl. a középkori, drága készletbe teszi be legközelebb, nem olcsóba. De nepper oldalról ez így is az előreszaladás kategóriája. Halandónak meg nem jut. -
sb
veterán
válasz kbalage2 #76546 üzenetére
Ez is gyanús. Meg ma már mindenki, az is aki nem.
Valahol a lényege szerintem az - amit fentebb próbáltam megfogalmazni, de nem biztos, hogy sikerült - hogy kettős a dolog. A két tényezőre leegyszerűsítve:
- Gyártói oldalról sokaknál nincs egyensúly és elbillennek valamerre. De ez miért kizárólag a támogatástól függne csak? A Jangos példát megfordítva: ha valaki saját maga veszi akkor mindig a tutit mondja? Nem lehet elfogult? Hozzá nem értő? Hülye? Kétlem, hogy nehéz lenne bárkinek ellenpéldát felhozni youtube-ról...
- És, hogy szubjektív a téma. Készítői és befogadói oldalról is. Vajon felismerem, hogy ki billent el? Vagy a saját preferenciáimnak megfelelőt tartom a leghitelesebbnek? Én pl. próbálok ezen átlépni és talán sikerül is. Ha el tudunk fogadni érveket amik nekünk személyesen nem számítanak az jó jel erre. De ez is k* nehéz sok embernek. Lásd itteni ajánló topicok: 10-ből 8-an nem tudnak kitörni abból, hogy olyat ajánljon amire neki nincs szüksége.
Ha ezt látod akkor az is belőhető többségében, ha vki nem részrehajló hanem csak más szempontokat súlyoz, más a nézőpont. És akkor rögtön nem mindenki fizetett/hülye/stb... -
sb
veterán
válasz Dilikutya #76551 üzenetére
Körbeszalad pár boltban, esetleg van infója. Nem hiszem, hogy aki így viszi az 2 hónapot beletesz és gyűjti/próbálkozik minden nap.
Ahogy Throme írta, tuti, hogy már a boltból sem kerül ki sok helyen. Lásd kockavilág. Ez az ügyeskedés(céges lopás is, ez mondjuk még határeset, bár bennfentesnek mindenképp az ha ebben a formában megy) itthon hagyomány a tűzőgépig visszamenőleg.A nyíregyi dolgozók kedvezménye is téma szokott lenni, hogy fizetés mellé "jár". Arra is azt mondom, hogy fizetést kéne adni, totál tévút ezt kiegként kezelni. Az más kérdés, hogy fura lenne ha nem kapna, de elméleti alapon szebb hely lenne a világ ha teljes áron is megvehetné a fizetéséből amit szeretne... vagy mást, ha mást szeretne.
@umek
Sajnos a gyárból is ki tud így kerülni szvsz. Nekem s@h rendelésből a Creator Porschém doboza volt átlyukasztva érintetlen külső doboznál. Azt kicseréltettem. Viszont most vettem észre, hogy a 1.5 éve bontatlanul álló s@h-os Mustangé is ki van szakadva a hátoldalon. Nekem nem gond, de így kerek a kép ha már a webshopokat, fuvarozókat szidjuk sokszor. -
Djuree
félisten
válasz Dilikutya #76551 üzenetére
persze, nyilván ez úgy jó ha 1-2 helyen meg tudja venni, nem kell a város összes tesco/auchan/müller stb. boltját összejárni, meg ha 1-2 vevő megveszi mindet, pár darabonként nem érdemes eladogatni...
[ Szerkesztve ]
-
umek
tag
Megjött a Ferrari, kis szépséghibával.
Postán maradó csomagként érkezett, a külső dobozon semmilyen nyoma nincs ennek a képen látható kis szakadásnak.
Légy korrekt.
-
Dilikutya
félisten
válasz Djuree #76549 üzenetére
Ezeket össze is kell vadászni, aztán postázni. Ez tipikusan az, amikor ennyi bele fektetett munkával akár már pénzt is lehet keresni. Mint amikor a jó képességű a nyári kánikulában szétveri a gátoldalban a beton aknafedelet azért a kis vasért, miközben azt a pénzt a jóval kényelmesebb mezőgazdasági napszámmal is megkeresné, és még kárt sem okoz azzal.
-
Prendergast
csendes tag
válasz Dilikutya #76548 üzenetére
A kecskepásztorból nem, de a kecskéből van értelme "sereget" (nyájat) építeni.
Ráadásul pont erről lehetett a legbiztosabban tudni, hogy mindenkinek kelleni fog (a kecske miatt).
"We're really sorry, Prendergast. We tried and tried but could not fit your fucking name on the cake!"
-
Dilikutya
félisten
válasz Prendergast #76547 üzenetére
Kecskepásztorból nincs seregépítő, első naptól fogva 4000-ért van fent a marketplace-en a boltban 1600-ért kapható figura.
Amúgy nem is értem a piacot, ha a nepperek mindet összeszedik, és úgyis a piacon köt ki, nem kéne az árat annak lenyomnia? Vagy már csakazértse, mert az elsődleges helyről, a boltból úgyse tudod beszerezni. Amúgy meg pitiánerség, mert csak zsebpénznyi hasznot hoz.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Prendergast
csendes tag
Szintén Müller, szintén kis kódos dobozok random kiválasztva:
4 hárpia
2 triceratops jelmezes
1 vonatos fiú
1 fitneszedzőA hárpiáknak örülök, a vonatos és triceratops jó volt a gyerekeknek, de utóbbiból már nem kellett volna még egy... A fitneszedző helyett jobban örültem volna a kutyásnak.
Aminek viszont nem örülök, hogy eljutottunk oda, hogy a lovagot, barbárt, kecskepásztort kb. lehetetlen lesz elsődleges piacról beszerezni (legalábbis nagyobb tétel rendelése nélkül - azt is olyan helyről, ahol nem válogatják le).
Azt nem értem, hogy ha "a LEGO nem hülye", illetve vannak, akik "a cég felé képviselik a közösség véleményét", akkor miért tartunk még itt, illetve miért lesz a minifigurák hozzáférhetősége egyre nehezebb.
Lehet azt mondani, hogy nepperek, meg seregépítők, de
1. már a megjelenés előtt egy laikus is megmondja, hogy mely figurák lesznek a népszerűek, nemhogy egy LEGO "szakértő"
2. a cég az, aki érdemi lépéseket tudna tenni a külső körülmények ellenére is az ellátás megoldása érdekében (ha akarna).Valószínűleg emlékeztek még azokra a korábbi szériákra, ahol a figurák nem egyforma elosztásban szerepeltek a dobozokban, volt, amelyikből csak három volt, volt, amelyikből öt. Szerintem ezzel a módszerrel lehetne a legjobban kiküszöbölni a kereslet-kínálat aránytalanságát. A népszerűbb, illetve a "seregépítős" figurákból arányaiban többet gyártani és többet rakni egy dobozba, a kevésbé vonzó figurákból elég egy kisebb mennyiség.
A zsákbamacskajelleg megint egy másik kérdés. Én azt mondanám, hogy a fenti korrekció után megmaradhatna a beazonosítás lehetősége (kitapogathatóság - zacsik, kódok, stb.), de ha nem, akkor semmilyen módszerrel ne lehessen kideríteni, mi van a dobozban.
"We're really sorry, Prendergast. We tried and tried but could not fit your fucking name on the cake!"
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #76542 üzenetére
Valóban, nem azt akartam mondani A "független, kiegyensúlyozott" review hangsúlyozása manapság egy bevett marketing fogás. Én bírom Jang-ot, bár nem értek vele mindig egyet, de nagy általánosságban valóban kiegyensúlyozott a tartalom. Ami nem tetszik az a szembe helyezkedés másokkal és amit ez a promó sugall, ha ő a független, akkor más biztos hogy nem az.
Én elég sok tech review-t nézek, és elvből nem kattintok olyanra ami szükségesnek érzi hangoztatni a függetlenségét. Pár éves rutinnal pontosan tudom ki hogy áll hozzá a dolgokhoz, van akitől fair összehasonlítást várok, mástól inkább egy szórakoztató prezentációt.
Egy bizonyos szint felett a gyártói forrás egy eszköz, és nem "ajándék kötelezettségekkel". Akkor van hírértéke egy review-nak bármilyen műfajban ha az elsők között van, és ehhez így lehet a legegyszerűbben hozzájutni. Az mindenkinek a saját felelőssége hogy milyen stílusú és minőségű tartalmat gyárt belőle.
A brandet elhagyó tartalomgyártók sztereotípiája is érdekes téma, belülről azért általában jobban látszanak az okok. Nyilván ha valakitől megvonnak valamit az nem lesz boldog és megpróbál tőkét kovácsolni belőle, a közönség szimpátiájára és a gonosz elnyomó multi illúziójára építeni általában kifizetődő stratégia.
Ez már rettenetesen offtopic, lassan jön LÁZ és kigyomlálja az egészet Ha bárkit érdekel a véleményem a továbbiakban akkor PM.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
addikt
Nyilván minden vlogger számára a nézettség a fontos. De ő azért lett ilyen nézett, mert őszinte és jó tartalmat gyàrt. Az ő esetében szerintem teljesen rentábilis, hogy vállaltan saját pénzén veszi a szetteket és így kötetlenül írhat őszinte véleményt, ha egy szett elnagyolt, átgondolatlan, túlárazott, stb. Ettől szerintem még nő is a nézettsége. Lego szett őszinte review igényem esetén én mindig őt nézem. Miért lenne baj az, hogy profi tartalomgyártóként YT fizetésből építi a Jang city-t,.meg vesz Lego szettet?? Szerintem Te is megdolgozol a saját pénzedért. Egy bizonyos nézőszám felett nem hiszem, hogy egy vloggerek gondot jelentene LEGOt venni sponsorship/partnership nélkül. És még egy clickbait Jang videót sem láttam. Korrekt a csávó.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
sb
veterán
válasz Throme #76542 üzenetére
Jól beröffent a téma. Szerintem sok mondat lett rosszul megfogalmazva.
- Hogy általánosságban elfogultság van, főleg támogatott termékeknél, ez igaz szvsz.
Ha ez így hangzik el itt, pl: a legtöbb review-er, influenszer részrehajló, főleg támogatásnál - ez szerintem helytálló.
Mindenkire ráhúzva pedig elhiszem, hogy sértő. (Az M1 meg annyira durva, hogy még nekem is az volt a review-erek helyett ). Sőt, 1000%, hogy van akire nem igaz, erre a kalapom rátenném.Szóval lehet, hogy így működik sok dolog, akár a legtöbb ilyen. De nem mind.
Ill. fordítva is működik ami szintén érintve lett: 0.0 támogatással is a legtöbb ember elfogult, jobb esetben csak nem tud kitörni a buborékából, de nézzük még pozitívabban: egyszerűen szubjektív. Más nézőpont, mást lát. Más a fontos.
A legjobb példa az, amit kbalage2 írt szvsz, hogy van egy és ugyanazon review, ami mindkét tábornak szar. Ez elég gyakori aki olvasott már kommenteket, tudja.Szóval amit le tudok szűrni a fentiből és valós hiba az szerintem a mindenkire ráhúzás, ill. maga a tény, hogy ez csak így működhet. És az abszolút érték keresése egy szubjektív témában. Talán utóbbi a legrosszabb.
Nekem felforr az agyvizem a mai trendi relativizálástól, volt-e holdra szállás, van-e tudományos igazság, mert mivanhamásvancsakúgy, ne zárjuk ki a gyíkembereket se!?! Van amiben nincs több igazság, nem is lehet. De ez szvsz nem az a témakör... ez egy szubjektív műfaj. -
sb
veterán
válasz Dilikutya #76541 üzenetére
@Dilikutya, Fifaisshit
Akkor a kis kódban tévedtem.
A nagy kód alapján a hárpián felül volt kutyás, triceratops, futó és más is bőven, gombával viszont szintén nem találkoztam nagy kódosban.Ezekből egyébként nálunk is lesz, a különleges állatos cuccok nálunk alapból jönnek sokszor, a beöltözött állatfigurák, különösen a dínók alap itt. És a gomba is. Vannak már hasonlóak.
Nekem ezek a járműves beöltözött figurák viszont nem jönnek be. -
Throme
veterán
"véletlenül se merülhet fel a kétely hogy olyan tartalmat gyárt ami a nézőknek tetszik"
ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy a nézői nem szeretik a legót és Jang kiszolgálja az igényüket a pénzért?Más témában, az adott brand-et elhagyó nagykövetek kritikusabb hangot ütnek meg, nem sértettségből. Egyszerűen őszintébbek tudnak lenni.
Biztos van különbség, ha valaki kapja a terméket bemutatásra és ha veszi a megkeresett pénzéből. Nem könnyű ezt észrevennie magán az embernek.
Jang se utálja a legót, nem csak a videói miatt veszi.Te is el szoktad mondani, ha valami nem lett túl jó, vagy ha már az x-edik rókabőrt húzzák le egy megoldásról. Szerintem nincs itt probléma.
Itt a fórumon azért fogod a Lego pártját látható módon és lehet felmerül valakiben, hogy, ha vennéd a bemutatott szettet, akkor esetleg árnyaltabb lenne a véleményed.Ha valaki nagykövet, azért erős a sztereotípia, hogy az adott gyártó szószólója, szükséges a munkája az érdeklődés fenntartásához és újak bevonzásához.
"A LEGO felé képviseljük a közösség véleményét"
De valahogy úgy tűnik, hogy inkább nekünk készíted a videót, hozzánk szólsz, nem egy Lego fejesnek tartasz kiselőadást... de lehet rosszul gondolom... -
Dilikutya
félisten
Müller, kis kódos, így random találat:
1 barbár
1 gomba
1 agaras
2 PistoriusVégülis nem rosszak, a barbár alap, a kutya új, egyedi, a gomba jó lesz farsangra, Pistorius meg esetleg ha rendeznénk olimpiát, sose lehet tudni.
-
kbalage2
aktív tag
Először nem vágtam ezt a "100-ból 100x" dolgot, de aztán rájöttem hogy nem a videóimról beszélsz, hiszen azokat ezek szerint nem nagyon nézed... Valóban, itt általában akkor szólok hozzá a pusztítóan negatív kommentekhez ha úgy érzem hogy valakinél totál lecsukódott a szemellenző és nem látja a fától az erdőt.
Ha esetleg szánnál időt a videókra, akkor láthatnád hogy általában igyekszem több szemszögből is vizsgálni az adott szettet, pro és kontra, mire gondolhatott a költő, ehhez képest mit vár a közönség, ki lehetett a célcsoport, mit kapunk a pénzünkért, kinek éri meg az adott szett és kinek nem, vagy hogy épp hol rúgott öngólt a cég.
Nem kötelességem semmit se tenni a LEGO felé. Sokan összekeverik a dolgot, a LEGO nagykövetség nem "brand ambassador", nem promóter mint sokan gondolják, ez egy elbaltázott név. A LEGO felé képviseljük a közösség véleményét, erről szól a sztori. Ha látnád hogy hány negatív krititkát írtam én már nekik direktben... Itt egyszerűen nem bírom azokat a szitukat amikor valaki csak és kizárólag a saját nézőpontját hajlandó figyelembe venni és kicsit se gondol bele hogy egy adott termék nem csak és kizárólag neki készült, vagy hogy nem a tervező a szerencsétlen béna akinél bármilyen 15 éves Rebrickable-huszár jobbat csinált volna.
#76536 Memmaao érdekes módon Jang csak az utóbbi években kezdte ezt a nagy ívű marketinget. Tisztelettel teszem fel a kérdést, honnan jön az a "saját pénz"? Csak nem a nézőktől? Patreon, Youtube? Tehát ugyebár az ő esetében véletlenül se merülhet fel a kétely hogy olyan tartalmat gyárt ami a nézőknek tetszik hiszen az hozza a konyhára a pénzt, csak a LEGO-hoz akarhat bárki igazodni...
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #76516 üzenetére
Kinek nem inge...
Egyébként ha feljön valakitől egy negatív észrevétel egy készlet kapcsán, 100-ból 100x a usert hozod ki hibásnak és véletlenül se a Lego tehet semmiről. Nekem ennyi bőven elég ahhoz, hogy a Lego nagykövetek videóit mindig egészséges fenntartásokkal kezeljem, pont, mint az M1-et. Ki ezt promotálja, ki meg amazt...
Ettől még lehet a videó minősége és belbecse kiváló, de a teljes igazság hiánya a tárgyalt YT-ernél néha zavaró. (Nálad nem tudom, nem vagyok Technic fanatic, csak ritkán csábulok el.)Mindenhol így működik a világ. Ahol egy céget őszinte negatív kritikák érik - egy teszter által -, az a teszter nem sokáig fogja a támogatásukat élvezni. Ez persze valahol érthető. Ki pártolna olyasvalakit, aki arról is beszél, hogy mi a rossz termékem kapcsán, amikor találok bőven olyanokat, akik elinfluenszerkednek hurrápozitívan mosolyogva.
De az a gond, hogy ez a mentalitás soha nem vitte még előbbre az emberiséget, se az adott terméket. Ha nem beszélünk a problémákról, hanem az azt közlőket elnémítjuk, kizárjuk, akkor nincs fejlődés, csak a legjobb esetben egy helyben toporgás, rosszabb esetben pedig visszafejlődés.
Sajnos reggelig tudnék én is mesélni arról, hogy az elmúlt cirka 30 évben hány témában, hány helyről tapasztaltam/tunk "finom erőszakot", legyen az szolgáltatás, termék, gaming, IT téma, stb.
Teljesen megértem, hogy neked is kötelességed és kvázi dolgod kiállni a Lego mellett.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
draco31
veterán
Szerintem ( mostanában nem nézek meg minden videóját, így nem tudom ) azért is lehetnek ezek az új bevételi formák amiket írsz, mert lehet már nem dolgozik mellette pluszban. Korábban ugye mondta párszor, hogy heti pár nap dolgozik valamit, nem emlékszem.
Van egy csatorna, gyakori a 3D nyomi, lézergravírozó, stb. Na ott viszont minden is el van mondva. Mint pl. ebben a bemutatóban. minden negatívum, pozitívum. Ha olyan a cucc, akkor szétszedi, megmutogatja belülről, ha valakit az érdekel.
Biztosan van még több ilyen csatorna is.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #76525 üzenetére
Vagy csak visszaviszi. Kód mellett felbontani sem kell, berendelsz 400db-ot és elállsz tőle ami kód alapján nem tetszik. Nem hiszem, hogy ne csinálnák.
@Fifaisshit
Müller, Árkád, ma:
Lescanneltem kb. a harmadát (és még voltak kis QR kódos dobozok amikben úgy tudom nincs a top figurákból).
Pásztor, batlord, barbár találati arány: 0.00000%.3-4db hárpiába talán belefutottam.
Jó ez a QR kód... a "gyűjtőknek". A kifelé rakott kódok rácsos tartóban is nagyban segítik a munkát.
[ Szerkesztve ]
-
Fifaisshit
őstag
válasz HUN_Sector #76529 üzenetére
Triceratops bocs
-
HUN_Sector
őstag
válasz Fifaisshit #76528 üzenetére
t rex nem is volt ebben a sorozatban, szóval tényleg belenyúltál
-
addikt
válasz kbalage2 #76524 üzenetére
Én nagyon szeretem a videóid.
Zolival sincs bajom, de ő már nekem is kicsit bazári/porszívóügynök.
A te videóid sokkal részletesebbek, alaposabbak, jobban összerakottak számomra. Nem tudom, hogy a stílusból fakad-e de a véleményed sokkal relevánsabb számomra, mint pl. Zolié.Go Gunners!
-
Melezor
csendes tag
mielőtt bitte danke lenne 😂 megjött a sah-ról rendelt 10 db gyüjthető de ezzel most pont átbasztak volt 2 e sportoló, 2 műlábas futó.. ami jó volt 2 barbár (ami remek vikingnek is amúgy) , 1 nyomozó (már vettem), 2 hárpia ( már vettem) , 1 kutyakozmetikus (ez mondjuk elfér) , az es sportoló meg a futó helyett bármi másnak tudtam volna örülni, eladni ezeket esélytelen, na meg felhasználni is.. marad a vadászás
-
HUN_Sector
őstag
alza felbontott. WTF? Kibontja, nem a jó fig van bennne, visszaadja?
-
kbalage2
aktív tag
Én alapvetően nem Zolit védem, nekem a totális általánosításokkal van bajom. Ha te láttál olyan youtubert aki az ingyen cuccra hajt és ezért mindent csodaszépnek állít be, attól még nem biztos hogy mindenki 100% így működik.
Igen, vannak minden műfajban olyanok (3d nyomtatás, LEGO, telefon, bármi) akiket elvarázsol hogy kaptak valamit "ingyen" az nagy gyártótól, akár megjelenés előtt, és nem mernek csak szépet és jót mondani a termékről. Mindenki ilyen? Nem. Érdemes általánosítani? Nem.
Az hogy jót vagy rosszat mondasz bármilyen szettről teljesen relatív. Nekem több olyan videóm is van ahol mind a 2 tábortól kapom a kritikát, ugyanarra a tartalomra - van aki szerint túl szépeket mondok, van aki szerint meg túl sok negatívat. Nem lehet olyan tartalmat előállítani ami mindenkinek tetszik, de nem is ez vele a cél.
#76522HellGreg - nem ismertem a srácot, de szerintem nem a LEGO-tól jönnek azok a szettek, megveszi magának. Egyébként a dolog úgy működik hogy először jön a tartalomgyártás saját forrásból, aztán ha fel tudsz már mutatni pár év működést, egy stabil követőtábort és érdekes tartalmat, akkor lehet jelentkezni.
-
HellGreg
őstag
Ha már youtuberekről van szó, a minap felugrott egy Fabton nevű magyar srác, aki mostanában kezdett aktívan speed buildeket és unboxingokat streamelni. Csak az érdekelne ennek kapcsán, hogy ez hogy működik? Gondol egyet, és ír a Legonak hogy ő most streamer lesz, és a Lego küld neki egy rahedli szettet? Gondolom, nem így. Azt a rahedli mennyiséget amit kapott, biztosan nem ingyen küldte neki a Lego arra az 1-2 ezres táborra, ami van neki jelenleg, vagy? De mindenesetre nekem szimpatikus egyelőre.
-
Segal
veterán
válasz kbalage2 #76519 üzenetére
Nem erről van szó. Arról van szó hogy tudja nagyon jól hogy ha fullba az igazat mondaná akkor minimum esne a népszerűsége a gyártónál az adott youtubernek és az ugye azzal járna hogy eleve vagy nem kapna vagy csak később kapna ingyen terméket, hisz a gyártónak is kimondva-kimondtalanul az a megfelelőbb partner aki jobban tolja a szekerét.
A youtubernek meg a megtartható ingyen termék miatt érdeke szépíteni a dolgokat.
Főleg ha kedvezménykupon is jár a termékkel...
Ezzel nem jelentem ki hogy az összes és azt sem hogy minden esetben, de azt igen hogy elég sokszor.
Viszont azt kihangsúlyoznám hogy én ezt a Zoli esetében nem hoztam fel, nekem inkább olyan problémáim vannak vele hogy míg eleinte tényleg egy egyszerű kis feltörekvő youtubernek indult, manapság látszik hogy kezd elüzletesedni nála a dolog, meg a (nálam) szokásos youtuber hátrányok. Kötelezően megjelenő rgb háttérfények, belőtt frizura, szolizott csillogó homlok, egyre több erőlködés, megjelenő reklámok, csatornatagság, webshop, szponzorok és ezek mellett még kéregetés mert csak akkor tud fejlődni a csatorna... Majd a következő videóban magyarázkodás hogy ő nem úgy gondolta a kéregetést csak hogy életben maradjon a téma...
Persze ez nem mind vonatkozik rá, de tény hogy köszönőviszonyban sincs már az ő csatornája sem a régi önmagával.
Ettől függetlenül téged is megértelek hogy véded. Istenigazából az lenne a fura ha te hoznál fel ellene valamit.
Én viszont itt zárnám is a magam részéről ezt a témát.[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
tocsek18
senior tag
válasz Balesz1899 #76518 üzenetére
csak x hónapra volt tiltva az biztos
talán fél év de lehet kevesebb arra már nem emlékszem pontosan
de az biztos, hogy már lejárt róla a ban -
kbalage2
aktív tag
Értem, szóval azért mert valaki így csinálja, ebből automatikusan következik hogy mindenki így csinálja? Csak a kamu lehet pozitív? Csak az igaz ami totál negatív?
Egyértelmű hogy pl. MKBHD is rettegve, tojáshéjakon lépdelve csak jókat fog mondani a Samsung S24-ről, nehogy csúnyán nézzenek rá legközelebb...
A percre pontosan megjelenő cikkek varázsa elég egyszerű - aki tesztelhette idő előtt a készüléket az egy adott embargohoz igazodik, és ha már belerakta az időt és energiát a tartalomkészítésbe akkor ott akar lenni az első sorban.[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz kbalage2 #76508 üzenetére
Millió hazai példát lehetne felsorolni a hazai youtuberekből amikor ingyen kapnak valamit (pl roller, napelemes akksi, ekütyük stb.) és csak áradoznak róluk...
Akkor is ha egy másik alternatíva olcsóbb vagy ugyanazon áron többet ad!
1-2 esetleg megemlít 1-1 apró hibát, de gyorsan bagatelizálja is a dolgot, ha meg szóvá teszed a hozzászólásoknál akkor egyből támad hogy csak irígy vagy, neki más szempont jön be stb....
Sőt még ennyire sem kell messzire menni maradhatunk akár itt a mobilaréna résznél is. Tökéletes példa a mai Samsung S24 bemutató. Simán fogadni mernék nagyobb összegben is hogy percre pontosan kint lesz a cikk a telefonokról az első percben amint lehetséges, míg egy Xiaomi bemutató rendre csak másnap vagy minimum órákkal később kerül ki az oldalra. Vajon miért? (költői kérdés volt)"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kbalage2
aktív tag
Ezt írtad konkrétan: "Lego nagykövet. Ingyen kapja a készleteket. Innentől pontosan annyira hiteles bármi onnan, mint az M1-nél".
Ezzel tehát nem csak az ő szavahihetőségét kérdőjelezted meg, hanem az enyémet is, és mindenkiét aki valamilyen módon a LEGO-tól kapja a review szetteket. Örülök hogy dolgoztál a gaming iparban, ettől még megeshet hogy nem mindenhol működik így a világ.
Ha hiszed, ha nem, A LEGO nem szól bele a tartalomba, semmilyen szinten. Küldik a szettet, legyen tartalom belőle, ennyi. Ezt természetesen nem kell elhinni, de ha az összes ilyen review "annyira hiteles mint az M1", akkor az interneten fellelhető kütyü- és autó bemutatók elsöprő többsége is hasonlóan hiteles ugyebár.
Erre írtam én, hogy szerintem elsősorban a tartalomkészítőn, és nem a szett forrásán múlik a hitelesség. A LEGO még senkit se rakott ki a review programból azért, mert értelmes konstruktív kritikával mert illetni szetteket. Az agyatlan fikázás teljesen más tészta, de aki ezzel akar kitűnni annak valóban felesleges is itt próbálkozni. Ez is egy népszerű műfaj manapság, sokan űzik, látszik sokan elhiszik hogy csak a negativitásnak van valóságtartalma.
Írtam volna még sok mindent a témáról de kicsit úgy érzem hogy felesleges időt és energiát rakni a pötyögésbe, ha érdekel majd egyszer IRL kifejtem.
-
Crus
őstag
válasz balint82 #76512 üzenetére
Sőt, érzem, hogy jobb lett, amikor potyog szét a gyerek kezében is. És qrvára nem érti a Lego, hogy ez miért nagy baj! A fiamon látom a csalódottságot, sőt xy témában inkább már más brand játékát preferálja, ami nem esik szét attól, ha rágondol. Pedig nagyon lelkiismeretesen bánik a cuccokkal, nagyon bele lett nevelve.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Gubbba
tag
Én azért azt is el tudom képzelni, hogy az ami neked hiba, az mást pont nem érdekel, urambocsá fel sem tűnik neki. Nem vagyunk egyformák. Persze könnyebb azt feltételezni, hogy a gonosz multi (aki akkor is rommá keresi magát ha egy magyar nyelvű youtuber leszól ezt-azt) szájkosarat rak mindenkire. Nem vagyok nagykövet, de a logika mégis inkább azt diktálja, hogy az előbbi lehetőség áll közelebb a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #76508 üzenetére
Azt pls. idézd, hogy hol írtam olyat, hogy neki megmondják mit és hogyan kell csinálni. Nem ezt írtam ugyanis. Azt írtam, hogy "rettentően meg kell válogatnia a mondókáját".
Nyilván nincs lepapírozva, hogy mit mondhat, hiszen az ha nyilvánosságára kerülne egy nagykövet által, az komoly presztízsvesztés lenne a Legónak. Helyette az van, hogyha nem tetszik a tartalom nekik (túl kritikus a hangvétel).Egy időben dolgoztam ilyen "nagyokkal", gaming témában. Dettó nem volt kikötés, hogy mit lehet mondani és mit nem, de seperc alatt kívül találta magát az, aki elmondta, hogy ezt nem kellett volna, vagy nem így kellett volna és ez az értékelésén is meglátszott. (Egy min. kritika kell is, hogy ne legyen túl átlátszó.) Ez így ment 25 éve, 15 éve és 2 éve is. A legutóbbi helyről azért menekültem el, mert ott viszont kerek perec közölve lett: nincs 6.5/10 alatti értékelés különben a kiadó hátat fordít.
De az egyik legnagyobb hazai brancsnál anno ez is elhangzott fentről: Magyar fejlesztésű játékról nincs negatív kritika. Pont.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
Ezzel továbbra sem válaszoltad meg a kérdésemet. Ugyanonnan kapjuk a szetteket, miből gondolod hogy neki megmondják mit és hogyan lehet csinálni, nekem meg nem?
Szerk: mármint én tudom hogy nekem nem mondanak meg semmit, gyanítom hogy neki sem, persze ettől még én is lehetek nálad vagy másnál a maszatoló fanboy kalapban....[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #76506 üzenetére
Ó hát ez rém egyszerű, ráadásul már írtam is: Nézd meg az évekkel korábbi videókat, meg nézd meg a tavalyikat. A régiekben sokkal több a kritikus hangvétele, ami számunkra, vevők számára nagy érték.
A másik pedig, hogy nem egyszer jelzik neki, hogy adott szettnél miért nem beszélt erről, vagy arról a negatívumról és ezeket nyilván rendre ignorálja, vagy elkeni...Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
Érdekel ez a teória részleteiben is, hogy van az hogy Zolinak meg kell válogatnia hogy mit mond, én meg mondhatok amit akarok? Nem lehetséges hogy a tartalomnak meg a stílusnak még sincs semmi köze ahhoz a tényhez hogy honnan jönnek a szettek?
-
apholyon
aktív tag
Ez szerintem teljesen szubjektív, hogy kinek milyen előadásmód, részletesség, stb. jön be. Én kevés videót láttam akár tőle, akár mástól, de nekem egyáltalán nem tűnt részrehajlónak, sőt... mindig megmondta, ha valami bénaságot követett el a Lego... Legalábbis azokban a videókban, amit láttam, ez nem csak ilyen tessék-lássék volt, hogy legyen negatívum is.
Összességében én ha megnézek egy ilyen videót, azt azért teszem, mert agyalok rajta, hogy kell-e nekem az adott készlet, ezért szükségem van egy általános bemutatásra. Arra tökéletes. Annyi, hogy én mondjuk Technic vonalon nem mozgok, arról nem tudok véleményt alkotni, mivel a videókat sem láttam.Fejlődött sokat egyébként, ezt látni a régi videókhoz képest, nyilván emellé automatikusan társul egy kis önbizalom, de nem úgy tűnik számomra, mint aki nagyon el van szállva...
-
formula01
senior tag
válasz Diesel38 #76502 üzenetére
Ennek nem is lenne semmi értelme. Mi van ha valaki 1 hónap múlva nézi meg a videót, vagy fél év múlva, vagy egy év múlva, stb? Folyamatosan változnak az árak, folyamatosan változik, mi hol éri meg legjobban. Erre ott az árukereső.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
alite
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.