Hirdetés
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #85156 üzenetére
Összeraktam a Peugeotot. Tök jó megoldások voltak benne amiket még nem láttam pedig összeraktam már pár technic autót. De mondjuk hogy jól laktam technicel és most megint relaxálnék inkább. Mikor az A-frame erdei házat építettem az full relax volt.
A világító torony használtan már normálisabb áron van, vagy ami még tetszik ezekből az épületekből az a Jazz club.
Meg persze az is tök jó amit te raksz most de azért annyit most nem adok."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #85151 üzenetére
Baromi hangulatos ez a sett. Imádom ezeket a miniatür részleteket ahogy megoldják már jól ismert elemekből.
Kérdés hozzád meg a többiekhez is. A világitótornyot épitette már valaki? Érdekelne mit gondoltok róla meg az épitési élményről, részlezeiről?
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
(Szerencsére) Idén nem nagyon jelent meg olyan készlet ami nagyon érdekelne, tálán csak a zeldás de arra meg vátok egy jobb árat. Szóva fenn állt a veszélye hogy nem is veszek semmit, ami megintcsak nem lett volna akkora baj mert még vannak bontatlan legok itthon.
Viszont van pár olyan régebbi szett ami a "tetszik de nem vagyok biztos benne" kategóriában vannak. Mint korábban már kiderült, ha kapnak egy megfelelő akciót, át is billennek a "na ennyit simán adok érte" kategóriába.
Ilyen a 42165-os Peugeot Le Mans 24-es technic.
Nem vagyok egy kocsi guru a le mans-nak se vagyok se értője se rajongója, csak simán tetszett ez a készlet mint technic, de kicsit sokalltam az árát. Lehet volt már akciós, lehet még lesz is, de most elérte azt az árat amire már rámozdultam azaz 169 angol font helyett most csak 119font volt, és most láttam hogy járt rá még kedvezmény szóval 111font lett a vége. A Smyths-ben vásároltam egyébként.
RapaNui1.
Nem vagyok túl aktív a topikban, de szoktam olvasgatni, és figyeltem a Defender-Mercedes beszámolódat. Nekrm megvan a defender és nem győzött meg a merci a jobb belsővel sem de jó volt így olvasni két hasonló setről egyszerre összehadonlítva.
Lehet a merci is majd megtetszik jobb áron, ki tudja..
Viszont +1 tőlem is, mert nagyon jó volt olvasni a beszámolóidat!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz kbalage2 #84017 üzenetére
Viszont úgy látom ezt a tetőn kell kormányozni. Ez persze kényelmesebb de én aki nem játszik velük csak kipróbálja a funkciókat, jobban tetszik mikor a kormány kormányoz.
Szerintem nekem ez, a defrnder után túl sok újat nem nyújt.
Köszi a választ mindkettőtöknek!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Srácok ez a 42177es merci terepjáró hogy szerepel a köztudatban? Csak mert most a smyths beakciózta 219£ról 152£ra ami jól hangzik ki de gyanús is.
Egyébként mit tud ez amit a techic defender nem?"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Vettem egy ilyen minifig display caset, hogy azért megadjam a módját ennek a pár figurás kis gyűlyteménynek. Kicsit talán drágább mint kéne de tetszik ez a cucc, mert ki is vannak rakva meg el is vannak rakva biztonságba.
Ja és ugyan itt. Ha valakit érdrkel, van egy extra triceratopsom. Ha ráér nyárig akkor hazaviszem és majd ott postázom.
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
Srácok, régen hogy ment ez a minifig buli? Csak azért kérdezem mert most vettem párat régebbi szériából és úgy kaptam meg hogy még a gyári zacskójában volt bontatlanul.
Ebből arra gondoltam hogy egyesek ki tudták tapogatni mi van benne, és így kibontás nélkül a megfelelőt vették meg. Aztán az jutott eszembe hogy pont erre volt válasz az hogy mostmár kis papír dobozkában van."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Na összeraktam ezt a.. nem is tudom mi a neve space valamit.
Amilyen egyszerű olyan nagyszerű. Nagyon relax volt az építése. Egyszerre éreztem hogy ez mennyire sima lego élmény és mégis milyen kis ötletes megoldásokkal vannak megoldva a formák, és nagyon el vannak találva a színek is.
Szóval imádom, és több ilyen egyszerűbb settet fogok venni mert bár szeretem a technicet de az az igazi lego melo, ezek meg full de full relax.Ja és szétnéztem lego minifigben és pár régebbi darabot megvettem ebayen ami tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kvelstadt
veterán
Voltam ma órát nézni, de nem volt már ott sz az órabolt ami kerestem.
Viszont volt lego bolt, és akkor már csak be kéme nézni ha már ott vagyok nem? Valszeg nem veszek semmit de azért szétnézek.Itt a semmi amit nem vettem:
A jobb alsó kis technic megy ajándékba egy kissrácnak.Ja és asszem elkövettem egy hibát. Vettem két minifigurát hogy kipróbáljam, de engem ez amúgy nemnagyon vonz...
Az gyikben ez volt, és ez olyan cuki hogy nemigaz!
A másikban a vonatos ember ami viszont nekem elég fura hogy atrcába csap a füst és élvezi.. Azt is nekiadom kissrácnak, ő úgyis szereti a vonatokat."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz manokaj #77873 üzenetére
Összeraktam már néhány technic settet, és köztük nagyokat is mint az R9800, de nekem eddig ez a kedvenc settem.
Árához képpest kellően komplex és sok funkciója van, és tök jók azok a funkciók.
Annyi hogy én csak a kapcsolókhoz raktam fel a matricákat, de nekem úgy is baromira tetszik."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
-
Kvelstadt
veterán
válasz Neurotoxin #77512 üzenetére
Én is tökre egyet értek, de most rájöttem valamire!
Amikor hibás az útmutató és a digitálist kell használnod, azzal szép lassan szoktatnak a digitálishoz.
Mondjuk mikor a digitális is hibás, azt még nem tudom azzal mi a céljuk."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
-
Kvelstadt
veterán
válasz Dilikutya #77417 üzenetére
Ránéztem ebayen a D11 buldozerre merthogy az most kifutott év végén ugye. Na hát már van aki szerint ez már megér 900fontot bontatlanul, a másik eladó szerint meg 500at.
Majd biztosan beáll az ára idővel a kettő között valahol, és azt is értem hogy rápróbál és max elviszi valaki, de szerintem akkor is jobb lenne valami reális magas ár.."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Bocs srácok de ezt muszály.
-
Kvelstadt
veterán
válasz kbalage2 #77274 üzenetére
Oké köszi a választ! Igen a másik F1nél nem volt odaírva hogy 1:8 és az zavarhatott meg.
Egyébként mint F1hez totál nem értő nekem tetszik ez a F1 gép nagyon.
Meg ugye arra vagyok rohadtul kivámcsi hogy mi lesz az idei 1:8as meg hogy mi lesz a nagy technic gép."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Srácok egy pár lehet hülye kérdés de biztosra akarom tudni.
Ez az 1:8as F1es kocsi lesz az új 1:8as? Szóval ezen kívül nem jön másik ami utcai sportkocsi mint az eddigiek? A másik kérdésem az ára. Mert oké nem a darabszám határozza meg de ha egy 1600dbos 1:8as rendes 1:8as áron lesz az elég erős lesz."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz szombatitomi #77148 üzenetére
Köszi a beszámolót! Nem gondoltam hogy ilyen jó a belseje ennek a settnek.
-
-
Kvelstadt
veterán
Megtudjátok mondani hol tudnám megnézni azokat a moc setteket amekyek elérték a 10000szavazatot?
Videón láttam, de nem volt link a leirásban, és szívesrn megnézném inkább valami weboldalon."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
-
Kvelstadt
veterán
Nagyon hálás és köszöni szépen!
@Láz
Egész pontosan úgy van, hogy vett egy ilyen keményfedeles legos könyvet amiben van pár egyszerübb dínóhoz összerakási útmutató. Viszont darablista nincs, és még a könyv weboldalán sincs sokkal több infó, csak ki van listázva hogy a könyvben mennyi darab lego kell dínókhoz meg kép a darabokról, de név se darab azonosító szám."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Valaki meg tudja mondani hogy a következő darabnak mi a neve vagy a száma?
Havernak kéne aki full nem lego szaki és a gyereknek akar összerendelni egy moc-ot.
-
Kvelstadt
veterán
Még pár szó az építsd fel csatihoz. Szóval azért kezdtem el nézegetni, mert bemutat sok settet ami nem is érdekel megvételre, de ha ott van youtubeon és fel is dobja akkor már csak megnézem hogy amúgy mit tud.
A másik dolog meg az hogy olyan setteket is látok így amiről lemaradtam, mert egyáltalán nem követtem a lego megjelenéseket.
Például ott volt a 89es nagy batmobil. Fú azt de sajnálom hogy lemaradtam róla.
Mondjuk ez a rosszabbik eset, mikor olyat látok ami érdekelt volna anno."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Igen ezt éreztem, hogy biztos tolják neki a setteket és meg van mondva hogy mit mondhat. Közben meg a hulk busteres iron man settnél meg tökre nem tetszettek neki a megoldások és ezt el is mondta. Vagy azokat meri bántani amiket nem úgy kap meg?
-
Kvelstadt
veterán
válasz Balesz1899 #76486 üzenetére
Nekem megvan a daytona és tudom róla amit tudni érdemes, épp ezért volt ez fura. Más videóiban meg el szokta mondani ami nem tetszik neki. Vagyis lehet akkor régebbieket láttam, mert csak úgy nézem őt hogy feldobálja a yt és rányomok ami érdekel.
-
Kvelstadt
veterán
Szoktam nézni youtubeon ezt az Építsd fel nevü csatornát, és tegnap pont feldobta a 1:8as Daytona ferrari videót amiben eléggé megdícsérgette etb, de ami fura volt, hogy egy kúrva szót nem szólt arról hogy hibás az építési útmutató.
-
Kvelstadt
veterán
-
Kvelstadt
veterán
válasz Djuree #76179 üzenetére
Engem meg megmérgeztél azokkal a moc várakkal.
Ezeket a legósokat inkáb játszani valónak tartom, én meg már nem játszom ezekkel, csak összerakom és kirakom polcra. És itt erős amit mutattál, mert oké hogy csak nézni lehet de annyira jól néz ki hogy nekem ez lett a léc amit el kell érni másoknak hogy odafigyeljek."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Adam_Shepard #75998 üzenetére
Először is; Meg se ismertelek az új hajaddal.
Másodszor; menekülj innen, még kérdezni se maradj! Nem biztonságos!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz balint82 #75953 üzenetére
El tudom képzelni de az a feltünően betyáros, ez meg ilyen szolíd ezzel a sötétebb bordóvql, és nekem most ez adja nagyon.
Amúgy a Daytona ferrarit láttam úgy hogy a kaszni volt fekete és a seggén a fekete csíkok meg citromsárga és az úgy jobban tetszett mint a piros fekete.
-
Kvelstadt
veterán
Én még anno az egyik boltba csináltattam a kártyát, vagyishogy megkérdezték van e, mire mondtam hogy nincs, erre elkezdte hadarni hogy de hogy az jó meg kell nekem meg pontok meg 1perc az egész (több volt) mire mondtam hogy ok nyugi, csinájjad' akkor.
Na és most mikor felmentem a lego oldalra ésln is pislogtam mi ez az insider, de aztán megtaláltam a kártyaszámom ami a vip kártyámon van és így rájöttem én is ja hogy az az."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
A hátsó lögháritóra nem emlékszem hogy laza lett volna de lehet az volt, az ablakkeret rész viszont igen. Az nagyon rosszul volt megoldva. Én majd lehef veszek hozzá m9c-ot és megépítem inkább azt. Néztem videót, az eleje nem nyitható fel de a többi része sokkal jobbnak tűnik.
-
Kvelstadt
veterán
Lehet volt már itt szó róla, (nem mindig olvasom vissza mikor kitermeltek ilyen 200+ hsz-eket pár nap alatt) vagy nem tudom mennyire van átfedés az itteni és az otthoni lego store akciók között, de gondoltam felnézek mert úgysem tudnak meglepni, erre a lego azt mondta "hold my beer kedves krisztián.. "
Betolták a Ford mustangot meg a meg a Carp z28at is 149ről 105 fontra.
Itt jöttem rá hogy mikor a múltkor azt mondtam hogy engem ezek nem érdekelnek mert nem technic, valójában az volt a bajom hogy annyiért nem érdekelnek.
A Mustangon még gondolkodom, de a Camarora úgy nyomtam rá mintha nem lenne holnap.. 😅Ja és Zbundy
Atyaég mi az az asztal.. Én meg örülök ha 60as polcra kirakok 3 technicet.. 😅[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz manokaj #75729 üzenetére
Nagyon jól néz ki!
Tetszik hogy a cseresznyefán virágok vannak, ugyanis én arra jöttem rá hogy a legonak a megoldását a levelekre és ez alatt azt a három levelü darabot értem ami ott is van jobbra a bambuszon, na hát én azt gyülölöm.
Ilyen levelekkel volt tele két fa az A-frame sett melett és akáthogz próbáltam levenni a tetőt mindig hullottak a kurva falvelelek és végül le is bontottam a fákat inkább.
majd ha egyszer fix helyen lesz üveg mögött akkor visszakapja de addig így marad.Ja és tök jó volt végignézegetni a setteket amiket mostanában az ünnepek környékén raktatok össze!
Én semmit nem építettem mert családoztam meg velük puuzzle-oztam, aztán egyedül is puzzle-oztam, és így 6 sett összerakása után a közelmultban, kicsit most pihen a legozás.[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz szombatitomi #75324 üzenetére
Ja oké. Azért kérdeztem mert a legtöbben itt többet tudtok a lwgoval kapcsolatba mint én, és érdekelt mit tudsz ezzel a settel kapcsolatban.
De ez h nem pontos a kocsi a dobozon lévő névhez képpest, nekem nem olyan fontos amennyi közöm van az F1-hez.
Ha csak annyit lenne a neve hogy Lego Technic F1 car, nekem az is elég lenne."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz szombatitomi #75316 üzenetére
Hibái? Mire gondolsz?
-
Kvelstadt
veterán
válasz Djuree #75106 üzenetére
Nem tudom hogy van e valami küön neve ennek a stilusnak de ez már az. Nemrég még az tetszett hogy van pár elem a faoban aminek tégla mintája van, de most hogy láttam ezt a teljesen beburkolt falat, ez most nagyon megmart és akarok egy ilyet. Ha találsz valakit aki árul ilyenhez moc útmutatót szólj!
-
Kvelstadt
veterán
válasz Djuree #75086 üzenetére
Ú ez is derohadtjó! Mire keressek hogy ilyeneket dobjon?
Egyébként most kinéztem én is egy moc-ot aminek a témája egy nagyon szerezett játékból van.
A pdf-et már megvettem, de pár dolgot módosítok rajta és majd úgy rendelem meg hozzá a darabokat.
Ez a [Wind Waker sett] az amúgy."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Gubu0101 #75030 üzenetére
Nemrég estem vissza legozásba, szóval nem tudom mennyikért ment, de mikor megtudtam hogy év végével kimegy, inkább megvettem még most, a legjobb áron azok közül amiket találtam, és az is 360font volt, ami ott körül van amit te is írtál forintban.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Vistaboy #74849 üzenetére
Amúgy ezt a marrige processt nem értem, mármint azt hogy ez a nagy hűha ebben a szettben. Megépítem a motor részt meg ami körülötte van meg aztán a hátsó részt, majd a kettőt egyesítem. És? Így csináltam a Defendert, anno a fehér porschét, talán még most a a ford gt-t is.
Szóval azt nem értem hogy ez ilyen nagy hűhának hangzik, közben meg láttam máshol is ezt a megoldást.
Vagy lehet mikor ez kijött akkor még csak a bugatti tudta ezt, azóta meg a többi sett is, és én nem abban a sorrendben találkoztam velük?"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Összehasonlítottam a ferrari füzeteit, az aplikációs útmutatót meg az oldalt ami felsorolja a hibákat, és kb az van hogy már javított füzezem van, de nem minden van javítva, és ami nincs az az aplikációba is még mindig hibás.
Azt még értem hogya füzet ki van nyomtatva, szóval az úgy járt, de az aplikációt miből tartana kijavítani?"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Vistaboy #74797 üzenetére
Nekem az lenne hogy tv-n nézném mert arra van kötve a pc, de kényepmesebb nekem is a füzet meg tv-n inkább myomatnék valami videót akármit a háttérben. Szóval lopom megoldásod és én is csak a hibás lépéseket fogom netről nézni.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74793 üzenetére
Majd összehasonlítom, de ez eszembe sem jutott hogy esetleg későbbi gyártásban is javították a füzetet.
Most még összeraktam az Up-scaled lego embert és egyrész nagyon cuki ez a sett, másrészt oké szeretem a technicet meg az is szórakozás, de tök relax egy ilyen sima legot kirakini.
Lehet így kéne hogy technicek között egy egy ilyen simát rakni."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74787 üzenetére
Kiskoromba én is örültem bárminek ami lego de technicet nem nagyon láttam. Most viszont hogy magamnak veszem ez vonz leginkább.
Amúgy nem ismerem a ferrarikat de a jelenlegi 1:8asok közül ez húzott be.
Ja igen, ennek a netes utmutatója az már jó ugye?
Mert úgy tudom hogy a füzetébe van valami hiba."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Elkészült, befejeztem a Liebherr R9800at.
A két utolsó zacskó már vegyesen volt még némi épiteni való és kozmetikai dolgok.
Külön lőttem képeket a félkész fülkéről, mert gondoltam hogy be lesz fedve mindkét oldala, és nem lehet majd rendesen belátni:
nem kerestem rá hogy néz ez ki a gép valóságnan, de ha ilyenek az arányok akkor a fülkéből kb el lehet képzelni hogy szép nagy jószág lehet.
Tudom hogy neten is meg lehet nézni a méreteit de azért lőttem pár valami mellé rakva képet viszonyítasnak.
Ja és szerzek majd bele egy lego embert külön, mert ahogy pont bele tudna ülni egy abba a székbe.
Amit viszont tényleg nem lehet átadni sehogy, az az mikor egy ilyen gépet hiába láttál ezerszer a neten képeken meg videókon, de aztán ott van veled igazából életnagyságban.
Nem tudom hogy mondhatom e hogy mindenkinek meg kéne ezt építenie egyszer, hisz sokfélék vagyunk és van aki egyáltalán nem gerjed a technicre (érthetetlen ).
Technicesek meg ha építették már a [Bucket wheel excavatort] akkor a lánctalp rész nagyin ismerős lesz, de ennek ellenére is egy baromi jó technic sett amit olyan jó volt összerakni és jó birtokolni, mint amilyennek gondoltam, mikor még csak szemeztem vele a neten.Másik dolog hogy megjött a Daytona Ferrari. A képen látható nagyon igémyes kitömött karton csomagoláson kívül be volt ketkerve vagy 2m buborékos fóliába és az még belerakva egy nagyobb kartondobozba.
Örülök hogy ők is úgy gondolták hogy azért egy ilyen settnek a doboza is egy szép igényes darab, és jól becsomaholták hogy meg ne sérüljön. Nem tudom mikor kerül sorra, de legalább már megvan.Szerintem most egy időre ki is fujtam a lego vásárlással, de idénre biztos (azaz még 23napig tutira, jó kemény vagyok.. XD)
-
Kvelstadt
veterán
Végeztem a 3.zacskóval és ugyan a markoló még hiányzik de már életre lehet kelteni, és baromi jó mozgás közben.
Elkészült és feljekerült a markoló kar, és az végső véleményem erről a részről hogy hiába kissebb mint az eddigi két másik rész, építési élményben és volt olyan jó mint azok együtt.
-
Kvelstadt
veterán
Tegnap haladtam kicsit Lady Liebherrel. A markoló kar volt soron, és bár nem készült el de amennyit haladtam az hozta az élményt. Kellemes meglepetés is volt hogy ebbe az eddigihekhez sokkal kisebb keskenyebb részben is milyen érdekes épitési megoldások vannak. Azt meg gondoltam hogy a maradék 3 motor a markoló kar különböző részeit fogja mozgatni, de azt hogy ezek motorok is bekerülnek a karba azt nem.
Elég hosszú kábelük van és azt hittem minden motor a gép testébe kerül.
Ami még tetszik, hogy a kábeleket motoronként azonos színü csipeszekre kell csíptetni és így a végén mikor rákötöm az elemes egységre, nem kell nézni melyik kábel hova tartozik mert a rajz mutatja hogy ide dugd a zöldet én meg látom melyik kábelt fogja zöld csipesz.
Most nem fényképeztem túl sokat, mert nem került fel a gépre a kar de azért lőttem párat építés közben.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Neurotoxin #74668 üzenetére
És ott a tojás!
Na látod ezzel könnyebb dolgom van mint az ilyen bevándorló túrista gyümölcsökkel."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz kbalage2 #74656 üzenetére
Vr jani rakta abban a lego streamben mikor pusti meg a bugattit. (17es vagy 18as stream talán) Nem. Néztem fullba mert én is legoztam, de volt egy olyan rész mikor valami külön keretet épített a porsche már meglévő alsó része mellett aztán ezt a keretet rakta rá arra. Jó a kaszni lehet nem volt rajta telibe, mondom fél szemmel néztem csak, de gyári sett volt mert ők olyanból szoktak választani legozásra.
Vistaboy.
Én ha ilyet vennék lebontanám hogy én is megépítsem. De vacilálnék rajta, vagyis vaciláltam is hogy így megvegyem, és valszeg ezért is buktam amit ebayen találtam ferrarit."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Maximo88HUN #74651 üzenetére
Nem maga az autó tetszik annyira hanem hogy megépült az alja meg a bele, majd a kadzni külön megépült és úgy ment rá egyben.
Mert álltalában ugye hátulról előre haladva kerül fel a kaszni a vázra darabokban, ennél a sárga porschenél meg máshogy bolt és ez tetszik.
De egyébként valszeg ma elhozok egy Daytonát. Multkori ebayesről lemaradtam és úgy döntöttem első 1:8asom lesz és akkor megadom a módját legyen vacsi új és én bontsam ki.
Meg ugye tudjuk milyen ezeknél a külső és a belső doboz dizájn és hát elég pornó."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #74648 üzenetére
Na én most a D11el vagyok úgy hogy bontatlan és el is adhatnám majd így, de valszeg ki fogom bontani mert nekem azután nagyon viszketne a hiányérzet hogy nem építettem meg.
A narancs porschét meg ne is emlegessük. Nem nagyon akarok régebbi lefokra vadászni, de az 1:8asok közül az az ami baromira tetszik összerakás szempontjából, de szerencsére brutál ára van, így le tudom magam beszélni róla.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Neurotoxin #74638 üzenetére
Azért írtam a tojást mert én vagyok az az ember aki ha valamit nem feltétlen kell ismerni akkor én azt általában nem is ismerem.
Alma, barack, szilva stb ok. Datolya szilva? Na az vajon milehet?Korábbi képen látszik hogy van egy nagy körpálya a géptest alatt, és amit bekarikáztál az fut rajta körbe mikor fordul a felső rész. Van két oldalt meg hátul is csak azok nem látszanak.
És igen a lánctalpaknál is használja ezt az alkatrészt.Vistaboy
Alapból ha supercar akkor én lambo-s vagyok de a bugatti is gyönyörű, viszont itt technicben valahogy annak a ferrarinak sikerült megfognia de nagyon."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Haladtam tovább a az R 9800al.
Felépült a gép testének egy része meg a burkolat és ezzel vége is az első füzetnek. Eddig azt mondom hogy könnyebb mint gondoltam, én a defender fogaskerék rendszerében jobban elvesztem, de ráfogom arra hogy ez motoros elemes, és így nem kell kivezetni a dolgokat a gépen kivülre hogy tudjam csavargatni majd.
Ami még tetszik hogy az elemtartók hozzáférhetőek tehát cserélhető lesz az elem. Nekem ez új dolog mert volt olyan settem aminél az elemes modul teljesen körbe lett építve.
Azért meg hogy nem olyan bonyolult a belseje mint gondoltam, kárpótol az hogy baromi jó a design és az összeszerelési megoldások.
Egyébként észrevettem egy furcsaságot a füzetben ami néha előrelapozásra késztetett.
A matricákat ugye felragadztotta a volt tulaj, ésa füzetben néha sz első lépés hogy matrivázd fel, néha meg ráépíttet egy halom dolgot majd csak az után mutatja hogy matrica. Na olyankor előre lapoztam hogy hogy fog állni az elem, nehogy fejjel lefelé legyen majd a felirat.
És akkor a többit mondják el a képek:
[Segge]Ismeritek a mondást? Nagy kofferrel jó utazni, de én ezzel simán beállnék a tesco parkolóba.
[Egyik oldal] távolabbról.
[Ugyan az az oldal közelebről. na ez baromira tetszik mikor nem szimetrikus és a túloldalt nem ugyanazt kell építeni csak tükörképben. Az a két kis ajtó csukható, de így be lehet nézni hogy ott nagyon szerkezetek vannak.
[Felülről] jó ötlet ez a színkódos csipesz meg az elemtartón is a színes legok ami segitett betályolni higy rakjam bele, meg amikir valami felkerült, a szines darabokhoz könnyű volt viszonyítani hogy az most melyik oldalra megy fel. Egy szóval hülyebiztos.
[Másik oldal] itt csak hűtőrács design van, nem nyitható de épült elé egy ilyen keret amitől sokkal vagányabb lett ez a rész is."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Neurotoxin #74628 üzenetére
Tennél légyszives egy átlagos méretü tojást a datolya szilva mellé hogy megtudjam ahhoz képpest mekkora a datolya szílva és ahhoz képpest a doboz?
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #74621 üzenetére
Elhiszem de nekem (szerencsére) nem csípődött be. Meg annak árát meg a lotr nyomja meg. De vannak dolgok amikre máshogy reagálnék ha bizonyos dolgok máshogy lennének. Pl ha több helyrm lenne, lehet jobban gerjednék az ioyen hosszú settekre, vagy a magasabbakra mint a liebherr daru.
Sinu
Ezt valamennyire néztem csak meg mert nincs instám és így nem engedte rendesen, de a lényeget láttam és ja, barón néz ki."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74617 üzenetére
Mondjuk szerintem is túl szűrkék, meg egyiket sem találom elég érdekesnek ahhoz hogy meg akarjam építeni plusz megnyomja az árát az hogy sw.
De gyűrűk ura fan pl vagyok és nem igazán húz a rivendell sem. Egy orthanc vagy Barad dur talán érdekes lenne."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74615 üzenetére
Azt azért nem gondolom mert vonatot már rakott, és nagyrészt azért szerintem megegfyezik az epítése. Sw űrhalyókra azt mista túl sok a szürke bennük, pl az eifel toronyba meg túl sok az egyforma modul. Szóval én tartom a D11et de a rivendell se lepne meg.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74612 üzenetére
Most hogy így képbe kerültem mik mennek és próbálom kitalálni mit fog rakni pisti. Tippre, ha technic akkor a D11 buldozer vagy a Liebherr darut, elvégre ő is elég nagy technic fan.
Ha meg nem technic akkor is valami ismertebb témát mint pl a Rivendell vagy esetleg avengers toronyház, de ha egyet lehet mondani én a D11-et mondanám."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Szerintem nem kell off-ba raknod amit írsz, elvégre a legovtopicba legozásról beszélgetünk.
Ha lenne elég asztalom akkor ez a leválogatott módszer is tetszene amit az eladó csinált, csak más kritériumokkal és mégjobban szétválogatva.
Az üléssel az a másik gond, hogy van egy játszós karos székem ami wgy kicsit lejt hátra, és ps-hez meg filmezéshez baromi kényelmes, de lwgohoz ahol előre kell dőlni, hát ott eléggé elkezdem érezni a derekam egy idő után, tehát a limites méretü asztal mellett ez is gond volt.
Vr lego streamet hallgattam válogatás közben, meg előző legozások közben is. Nem vagyok nagy fan de a lego streamjeik nem rosszak. Vagy egyéb podcast is alkalmas.
Van egy válogatásom 40es 50es évek amerikai zenéiből, amit imádok és töléletes a karácsonyi legózáshoz is."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Ha már élménybeszámoló, az összerakás elkezdését megelőzte egy elég hosszú előkészítési folyamat.
Az az egy problémám van a legozással hogy nincs nagy asztalom a födön pedig nem bírnék annyit ülni amennyit egyszerre legóznék.
Szóval ez ugye egy használt lego szett, és az eladó persze nem csomagolta úgy vissza ahogy az útmutatóban van (én megcsinálnám, de mástól nem várom el) viszont szétválogatta a gyárliag 6 zacskónyi tartalmat 20zacskóra szín méret és forma szerint. Szóval volt egy amiben pl a fehér egyenesek voltak 7 lyukastól 15 lyukasig, vagy volt egy amiben az öszes fekete kék piros pöcök és minden más ami 1pötty nagyságú.
Kettő gond lett volna ezzel. Az egyik hogy nincs elég hely az asztalomon hogy 20 zacskó nyitva legyen és még az épülő részek is. A másik hogy egy adott formából is alkora mennyiség volt egy zacskóban, hogy remdesen idő megtalálni mondjuk egy 9lyukast a sok 11, 7 és 13 lyukas között, és ezzel nem azt mondom hogy a legó épitést úgy kell csonálni hogy pörögjön, de amikor 3db lego keresése többször annyi időt visz el mint ugyanannak a 3darabnak az összerakása, az már nem az a minőségi legózás élmény nekem.
Szóval gondoltam egy merészet, (vagyis nem ismerem a társaságot, de nem gondolom hogy ezt bárki végigcsinálná) kinyitottam az összes zacskót, elővettem az utmutató első füzetét, 2 üres zacskót(egyet a nagyobb daraboknak és egyet a kis pöcköknek) majd végimentem az útmutatón és minden oldalnál kivettem a zacskóból amit az oldalak írtak és elkezdtem beledobálni egy üres zacskókba, majd mikor a füzet írta hogy nyissam ki a zacskót akkor elővettem egy második üres zacskót és így folytattam. A végeredmény ugye az lett hogy visszakaptam a 6 csomag zacskót (mindegyikbe ugye egy kisseb zacskóval a kissebb alkatrészekne) ahogy az gyárilag volt. Na hát 4000darabos settnél ez azért melós volt, viszont megérte mert egyrészt megkapom a gyári lego élményt, plusz a helyhiány miatt egy átlátható és kezelhető mennyiségű legoval kell csak foglalkoznom egyszerre.Nektek van valami bevett szokás és vagy előkészületi procedúra legózásra?
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #74571 üzenetére
Jó néz ki! Jók a részletek, kedvencem a jegyzetes tábla amin össze vannak kötve az infók.
Nemtom meddig lesz még kapható de ebben a témakörben a jazz club nálam teli találat.Ja meg arra jöttem rá hogy nálam jó nagy vakfolt van a korábban megjelent/futott legókból.
Ugye nekem a technic a kedvenc téma és ott visszanéztem sok évre visszamenőleg, de semmi másból semmit ami régebbi. Szóval a nem technic settekből csak azokat ismerem amik jelenleg is futnak.
Meg is lepődtem mikor vr pistiék lego streamjében megláttam hogy volt olyan hogy stranger things.
Viszont lehet ezt a hiányos ismeretem így is hagyom és nem nézem meg miről maradtam le más lego témakörökben, vagyis a technicre eléggé bepótoltam a pénzköltést úgy érzem. ."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Na eljutottam odáig hogy kész az alja, benne van 3 motor, és lenne is kérdésem.
Ez az első ilyen app kontrolos legom és bár csatlakozott a lego simán, meg frissített meg minden, de amikor a teszthez értem ahogy a füzet is javasolta, 2mozgást lehetett volna tesztelni de meg se moccant. 12zsír új duracel van benne, az elemes rész villog, végig megy a csík is, szóval nem. Ilyen konnect error van.
Amikor ezen a screenen vagyok hogy teszteljem, nem mozdul.
Ha forgatom a fogadkerekeket megy a lánctalp szőval azzal nincs gond hogy valamir rosdzul raktam, plusz nagyon jól átlátható volt az űtmutstó is..Egyébként eddig ennyi van kész:
-
-
Kvelstadt
veterán
Megérkezett a 40649es Saled-Up lego minifigure. Valszeg nem behéz összerakni, de nekem baromira tetszik az ötlet hogy lego embert nagyban megépíteni legoból.
-
Kvelstadt
veterán
Ha az idei nagy technic vagy esetleg az 1:8as olyan lesz amit akarok, akkor én nem is bánom ha a többi nem tetszik.
Ja meg egy kis update.
Megjött az R9800, és oké hogy nwten láttam hogy hogy néz ez ki meg kb mekkoea lesz, de mégis durva látni a zacskóba a rengeteg testrészt meg a csontjait.[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #74327 üzenetére
Brutál nagy egy dög lett! De én nem vagyok eléggé fan, és így engem max az építése érdekekne, de amúgy különösebben nem tetszik, meg nem jók szerintem ezek a minden szürke sw gépek űrhajók.
Meg is néztem amúgy hogy van e bármi sw témában ami érdekelhet és egyedül a Luke Landspeedere amit akár még meg is vennék.#74323 Crus. Eddig nekem csak azon akadt meg a, szemem.
De amúgy én most vagyok itt először mikor jönnek az új settek és tök izgi."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Tyler Durden #74258 üzenetére
A Cabinnál maga a cabin tetszett meg de nagyon, és onnan indult az hogy ki kéne próbálni egy nem technicet.
Nézelődtem még hogy ebben a kategóriában mi érdekelhetne, és ha ilyet veszek akkor fontos hogy tetszen a téma is. A jazz club ami még bejön.
Igen ez lez az első 1:8as és bár ajánlották itt a bugattit hogy jobb és elmény amit el is hiszek, de ez az élmény mellett ez rohadtul tetszik is.Legopingvin
Néztem azt is, nem rosz. Majd meglátom. De amúgy ezek a fa elemek nekem annyira nem tetszenek, de úgy voltam hogy megépitem és maxajd lebontom ha úgy érzem.[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
Lenne még egy dolog srácok. Nem fogolak titeket fárasztani mindennel amit találok (mondjuk ez után ha viszem, meg is álllok idénre) de ezt azért még megkérdezném.
Szóval mikor a Defendert meg más dolgokat nézegettem ebayen használtan, pár settre ami érdekelt rányomtam egy figyelőt.
Már csak egy volt így bejelölve. Az eladó csak személyes átvétellel árulja és összerakva, viszont itt van a városban nem messze. 220ért árulta de mivel figyelőn vagyok adott egy ajánlatot ami 190font. Próbálok még egyet alkudni, de úgy gondolom ez is elég jó deal.
Szóval egy Ferrari Daytona 42143-ról lenne szó és jó állapotban van a doboz is. Itt egy kép róla.
-
Kvelstadt
veterán
Meg kell mondjam alábecsültem én ezt a nem technik legozást mind élményben, mind nehézségben.
Ugye itt nem nagyon vannak fogaskerék rendszerek és hasonlók. Jó tudom itt is vannak forgó mozgó alkatrészek de én most nem azokról a, settekről beszélek.
Összeraktam ezt az A-Frame Cabint és egyrészt hibáztam párszor (mondjuk szerencsére itt a visszabontás könnyű) másrészt baromi jó volt megépíteni.
2000darabos de nem gondoltam hogy eddig kitart.
'majd pakolom egymásra a lego kockákat oszt kész lesz hamar, elvégre ez csak egy épület, és annyi..' Aha nem..
A jó hír az ami a rossz is. Mostmár nyitott vagyok a technicen kivüli legokra is bizonyos témákban, és ez ugye baj mert az még több legóra költést jelenthet.. 😅Nagyon tetszik ez a Cabin. Az egész tök hangulatos, nagyonntetszenek a barna és zöld színek aamiket használ a set és nagyon cuki minden kis bigyó amit a házba be kellett építeni.
Annyi hogy én fogok módosítani pár dolgon mert pl a ház előt a korlát és a hintaszék között nincs egy legoember kockalábnyi hely sem szóval nem tud odamenni leülni, vagy a házban a lépcső oldala és a fotel között nincs hely odamenni a lépcsőhöz, és engem az ilyenek zavarnakDe amúgy imádom ezt a settet. Vagy ezt már mindtam? Gyönyörű és egyszerüen jó ránézni is.
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz Tygryss002 #74216 üzenetére
Ebay de ott is csak az uk only, mert az unioból nekem nem annyira buli, mint ahogy nektek sem a nem unioból.
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #74196 üzenetére
Nemtom, nekem van az a monoton folyamat amit így tudok csinálni sokáig, meg van az amitől vagy kifutok a világból vagy hibázok mert lankad a figyelmem. Videójátékban, és még régebben gyári munkában is megvolt mindegyik.
Itt legoban eddig elvagyok az ilyenekkel, csak azt nem szeretem mikor az utolsó lapon szól hogy na ezt 4x."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74188 üzenetére
Köszi a sok infót, akkor jól gondoltam. Meg amúgy így h9gy tudom jópofa ez is, csak tudod mikor rakom össze már gondolkodom hogy ez mi a set témájának a szempontjából és így leburkoltam és, ja hát úgy semmi.
Legopingvin és Crus
Valahol ezt nektek meg a többi topiklakónak köszönhetem, mert egyrészt még sokat kell tanulnom a lego árak mozgásáról, setek értékéről, másrészt én ha eladok valamit az kifogástalan állapotú és ezt is várnám el.
Viszont az érveitek, nézőpontjaitok és a tescos szatyor megyőzött arról hogy ez tényleg egy jó deal.Ja és még egy, de aztán igérem abbahagyoma rácsodálkozást.
Ez volt az első mintás darab amit a házikós setből megláttam a zacskóban.
Az egy pöttynyi legóra nyomtatott makk. Kész, ettől végem volt! XD
-
Kvelstadt
veterán
válasz Djuree #74179 üzenetére
Igen, és én ezt mondtam is az elején mikir bejöttem ide, hogy nekem itt még minden újdonság.
De amúgy ha itt ilyen pötty elemekre makkit meg órát nyomtatnak akkor technicnél miért kell azokat a csöves matricákat ragasztgatni?
Ott is nyomtatni kéne minden ilyen alkatrészt, külön zacsiba rakni a mintásakat és szólna a füzet hogy abból a zacsiból vedd ki azt a mintás alkatrészt.Még egy dolog.
Mi értelme annak mikor a füzet építet velem valamit amit aztán úgy be kell fedni higy soha nem fog látszani?
Gondolok itt a képen látható piros fehér zöld mintára és a jobbra mellette látható fura alaku kis részre.
Én arra gondoltam hogy ez afféle aláírás attól aki ezt a setet kitalálta vagy ilyesmi.Ja meg annyi fejlemény van a gyűrött dobozos liebherr r9800al kapcsolatban, hogy sikerült lemennem 280fontig, és ott megegyeztem az eladóval.
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
Rakok most egy ilyen nem technic lego házat és ez ugye full más világ. Az ahogy megoldják a darabokból hogy kiadjon valamit, és valami kurvacuki. Egy példa mikre gondolok;
Szóval egy kis pötty meg egy henger alakú és kész a tüzifa rönk. Imádom."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik