Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvelstadt
veterán
Lehet volt már itt szó róla, (nem mindig olvasom vissza mikor kitermeltek ilyen 200+ hsz-eket pár nap alatt) vagy nem tudom mennyire van átfedés az itteni és az otthoni lego store akciók között, de gondoltam felnézek mert úgysem tudnak meglepni, erre a lego azt mondta "hold my beer kedves krisztián.. "
Betolták a Ford mustangot meg a meg a Carp z28at is 149ről 105 fontra.
Itt jöttem rá hogy mikor a múltkor azt mondtam hogy engem ezek nem érdekelnek mert nem technic, valójában az volt a bajom hogy annyiért nem érdekelnek.
A Mustangon még gondolkodom, de a Camarora úgy nyomtam rá mintha nem lenne holnap.. 😅Ja és Zbundy
Atyaég mi az az asztal.. Én meg örülök ha 60as polcra kirakok 3 technicet.. 😅[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
apholyon
aktív tag
válasz zbundy #75798 üzenetére
De örülnék egy ilyennek... De a kifutott másfél-kétszeres (többszörös?) áras készletekre már keresztet vetettem... Ellenben az érdekelne, hogy a körhinta melyik készlet? Nagyon bejön... Gyerkőc feszt az ilyeneken körözik a vásárban...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
zbundy
aktív tag
Karácsony előtt csak összeépíteni volt időm az aktuális winter village készleteket. 2 Winter Chalet tulajdonképpen😅 most az ünnepek után próbálnám beépíteni valahogy a terepasztalba, de kezd túlzsúfolt lenni. A Harry Potteres “karácsonyi/téli” épületeket már ki is kellett vennem, hogy elférjek. Azt hiszem nagyobb asztalra lesz szükségem
Egyszerűen ezt nem lehet már rendesen lefotózni, hogy átadja a valóságot.
-
Fifaisshit
őstag
Tudom nem újdonság senkinek de azt kell mondjam ennyire jó megoldásokat rég láttam mint a Deloreannel
Élveztem minden percét , talan utoljára a Titanic volt nekem ennyire jó építési élmény
-
sb
veterán
válasz Throme #75559 üzenetére
Már régi.
Készletből nincs olyan sok benne de ki lett egészítve egy BL/sah alkatrész rendeléssel, hogy 4-5-6 modellt meg tudjunk építeni. (Ez volt ugye a nagy terv és több mint 1 évig tartott is komolyabb Technic készlet vásárlása nélkül, egészen az Alza akciókig. Nomeg az Audiig, de az kellett.)
Itt azért van némi eltérés az eredetihez képest, de amúgy a leírás szerint épült. Ami hiányzik: némi korlát a fülke oldaláról, ill. a billentő aktuátorból nem vettem meg a hosszabbat (elég drágák), a rövidebbek vannak megtoldva kicsit. Ezen kívül "gyári"
Volt már építve Buggy, meg egy motorizált Defender 90%-ban, ott meghalt egy motor és a végén nem lett befejezve. Hátra van még: 911, Extreme Adventure, Claas Xerion.
-
alite
senior tag
75335 BD-1 készletek is megfogyatkoztak, ÁK-n meg is ugrott 43k-ra, pár hete még 30k alatt lehetett kapni. Mondjuk úgy tudom, hogy ez a készlet most decemberben vonul vissza.
Btw, aki még ki akarja fogni 30k körül, annak érdemes tenni rá Alza-n egy termékfigyelőt, ma reggel is visszakerült náluk 2db, de hamar elvitték.
[ Szerkesztve ]
-
-
sb
veterán
Nálunk is hasonló a felállás, de végül maradt a GT.
Gyerkőc kapta a GT-t, én kaptam volna a Batmobilt... és közös ajándék/építés a WV Alpesi házikó+gwp lett volna. Aztán felsőbb erők úgy döntöttek, hogy ez így sok lesz Legóból. Maradt a GT+WV. Batman eltéve későbbre.Azóta ezek szépen meg is épültek. Kicsit fordított felállásban amit más írt. Nálunk a gyerkőc (9) szépen összerakta a GT-t. Én egy helyen nyúltam volna bele amikor megunta a felénél. Miután pár perc manual nézegetés után 3-4 dolgot mondtam neki, hogy mit ronthatott el, majd elmagyarázta, hogy apa hülyén nézi és minden oké... építettem pár sort, majd visszatértem a nekem való egyszerűbb házhoz.
(Ez a fekete-sötétkék színkombináció elég halálos. Meg hát az izometrikus nézetben volt jó pár hely ami úgy nézett ki mintha... visszalapozva látszott csak, hogy valóban máshogy áll mint a képről látszódna.) -
HellGreg
őstag
Van benne valami, nem hiszem, hogy józan kereskedő ilyen elmebeteg árakat lőne be, hogy mindenki meneküljön tőlük. De azért időnként vethetnének rá egy pillantást, mert nagyon gáz.
A kifutott szetteknél ott van, hogy 20 nap a beszerzési idő, és valami agyament ár megadva. Ezek szerint nepperektől szerzik be jófogáson ezeket?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Lego.hu-n van pár jobb akció ha vkit érdekel, pl. Chevrolet Camaro Z28 47943 Ft.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
sb
veterán
válasz HellGreg #75775 üzenetére
Náluk (is) szerintem valami automata áraz, nem hiszem, hogy napi szinten folyamatosan kézzel átáraznának. Korábban is jellemző volt, hogy ahogy elfogy ÁK-ról egy készlet vagy akár csak megfogyatkozik és mondjuk 2-3-4db bolt marad csak árulni akkor egyből felkúszik az ár, bőven forgalomban lévő készleteknél is és szinte mindennél. Így volt pl. anno a Countach SC-nél is, amikor 1.5 hétig épp megfogyatkozott a bolti készlet akkor ők egyből 10-15k között adták. Stb...
Most meg lehet, hogy kicsit meghülyült a rendszerük.Amúgy a kocka.hu-n is írtam korábban, hogy vmi automata árazhat. Többször látni, hogy éjfél után 1-1 készlet átárazódik. Akár fordítva is: nap közben heteken át X Ft, éjjel pedig olcsóbb 1-2 óráig, akár több este is. Aztán reggelre újra X-ért van kirakva.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz HUN_Sector #75745 üzenetére
Úgy, hogy ÁK aktuális legjobb árhoz viszonyít az oldal mindig, tehát az aktuális piacihoz, nem az oldalon szereplő áthúzott árhoz (ami sokszor nem mond sokat). Ez az esetek 95%-ban szuper dolog, amikor viszont készlethiányos készletek nepperboltok áraihoz viszonyítok akkor meg gáz. Sokszor inkább kitörlöm az árakat, de most amikor felvettem, akkor figyelmetlen voltam érdemes lett volna itt kivételt tenni. Javítottam, köszönöm, hogy szóltál!
[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
HellGreg
őstag
válasz Throme #75780 üzenetére
Én sok mindennek nem értem az árazását mostanában, képesek 2000 db-os szetteket közel 100K-ért árulni... pl. a Hókuszpókusz ház, ami egyébként tetszene, de nem ennyiért. Persze a kovácsműhelyt anno 50-ért vettem (pont a kockashopban), és az a hasonlítási alapom.
Viszont a Camaro és a Mustang most 48K a lego.com-on.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz HellGreg #75775 üzenetére
.. azt éppen tegnap én is néztem
... mondom mi van???
Amúgy annak a szettnek nem értem az árazását, mert nagyon tartja a 60-63k huf árat.
... és ami fura, hogy csak kb 3 üzletet hoz fel az ár összehasonlító oldal is.Ha nem kezdik el akciózni, akkor nem fogják megvenni és kb 1 évesen ki is vonhatják a forgalomból legóék...
-
balint82
senior tag
Jó durva a s@h, tegnap reggel rendeltem, ma meg már úton van a csomag.
Google Pixel 4a
-
GALARDO
addikt
válasz Balesz1899 #75773 üzenetére
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
Balesz1899
aktív tag
válasz Diesel38 #75774 üzenetére
Igen, nagyjából ott ment félre náluk valami. Olyan, mintha sértettségből duplázták volna az árakat. Hozzászólni persze nem lehet, mert azonnal gyomlálnak. Pedig régebben vásároltam náluk párszor, de egy ideje csak jobb alternatíva van a piacon
Mondjuk amíg az árukeresőn napi hatszáz olyan értékelést kapnak, hogy "jó ár", meg a "legolcsóbbak", addig valószínűleg nem érdekli őket, hogy nem náluk költöm a pénzem... -
HellGreg
őstag
Corvette 153 ezer
-
Diesel38
tag
Miután csináltak egy olyan fekete pénteki akciót ahol konkrétan drágábbak voltak a termékek mint az előző nap vagy csak simán centre ugyan annyi. Egy darab sem volt akciós, de még egy minifig se, én nem lepődők meg tőlük semmitől. Facebookon meg csak szorgosan törölték a kommenteket aki rákérdezett, hogy netán valami gond van az oldallal vagy mi van.
[ Szerkesztve ]
-
Balesz1899
aktív tag
A Kockashopnál elgurult a gyógyszer mostanában? Concorde 155e (Lego.com 80e), de minden kb duplája, mint máshol. Marvel minifigura 7 ezer (1700 helyett), régebben nem voltak ilyen elmebajos árazásaik...
-
Throme
veterán
válasz Dilikutya #75771 üzenetére
Nekem eddig minden megjött onnan, előre fizetéssel.
Visszanézve az email-eket, 2016 óta vásárolok a Kockavárostól.Korábban a Kockabolygótól is rendeltem már párszor, 2020 óta, legutóbb idén júniusban.
Szerintem, ha nem kell visszaküldözgetni (nekem egyszer se kellett), akkor nincs gond. Legutóbb a fórumban a visszaküldéskor jöttek a problémák. -
Dilikutya
félisten
Kockavárosról mit lehet tudni? Milyen bolt? Nem ez az, aminek köze van a Kockabolygóhoz? Merjek rendelni előrefizetéssel? Automatába máshogy nem enged.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
crocy
tag
válasz Mauzes #75765 üzenetére
ha mar a visszabontasnal tartunk. a gyari szamozott zacskokat van ertelme megtartani?
en biztos nem raknam azokba vissza az elemeket - bar lehet vmi hokezelo cuccal vissza lehet zarni - csak a tovabbertekesitesnel szamithat a fetisisztaknak .karacsonykor nem birtam ellenallni, kiraktam a lombhazat. gyonyoru set, imadom.
de eldontottem, nalam egyszerre egy set lesz kirakva, par honap mulva bontom szet es epp en is filoztam rajta, hogy lenne erdemes szetbontani.egyelore arra gondoltam veszek ilyen simitozaras tasakokat es abba pakolnam vissza.
meg az is megfordult a fejemben, hogy nem teljesen szednem szet, hanem ilyen nagyobb darabokban raknam vissza a dobozaba.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz TheProb #75762 üzenetére
Útmutatót hátulról visszafelé nézed. Ha szerencséd van és olyan a szett, akkor a szakaszhatárok oldalai alapján egyértelmű, hogy meddig kell lebontani adott zacskóhoz. Ha nincs szerencséd, akkor lényegében lapozgatva tudsz csak haladni visszafelé, hogy semmi ne maradjon ki. (Jellemzően azért ritka, hogy tényleg laponként kell haladni, mert ilyen esetekben is nagyobb részegységeket kell több oldalon át építeni.)
-
Tony21
tag
válasz HUN_Sector #75763 üzenetére
Boldog szülinapot neki
-
HUN_Sector
őstag
-
TheProb
veterán
válasz Mauzes #75761 üzenetére
és #75759Dilikutya: Én is forma/típus alapján próbáltam szortírozni, de leginkább a kevés tál miatt nem tudtam eléggé szétszortírozni. Az apró elemeknél volt szopás leginkább. Azokat egy IKEA-s tálcára szórtam, de egy agyrém volt kikeresni, amit kellett. Aztán ami még eszemet szopás volt, hogy a papír alapú építési mútatón baromi nehéz volt megkülönöztetni a Venator 2 fajta szürkéjét, ezáltal sokszor rossz szín lett beépítve, így többször vissza kellett bontani 1-2 modult. Ebben mondjuk a telefonos app segítség volt, ott azért egyértelműbben látni lehet, hogy melyik színre is gondolt a költő.
A számozás szerint visszazacskózást amúgy hogy oldod meg? Honnan tudod, hogy hányasban mik voltak?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Mauzes
addikt
válasz TheProb #75757 üzenetére
Persze, két megoldás van. Ha egyben kapod meg, akkor szétbonthatod számozás szerint visszafelé haladva. Elég pepecselős, de utána gyári összerakási élményed lesz.
A másik az előszortírozás. Ekkor az egy nagy kupacra való szétbontás viszonylag egyszerű, nem kell figyelni és gondolkodni. Utána viszont a kis kupacokra való szortírozás szintén pepecselős. Ekkora készletnél a legjobb elem típusonként (és nem színenként) csinálni. Az hogy hány felé érdemes, azt a szett, idő, tárolási lehetőségek adják meg. Szerintem legalább 30 kis kupacra simán reális egy ekkora szettnél, és még így is lesz majd néhány ritka elemnél hosszabb keresgélés. -
Dilikutya
félisten
válasz TheProb #75757 üzenetére
A számozott csomagos szortírozás segítség, de az nem legózóknak való. Van, aki szín szerint szortíroz, szerintem a forma alapján célravezetőbb, könnyebb a keresett színt kivenni az azonos formák közül, mint egy 2x2 fekete kockát kikeresni egy nagy tál feketéből.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TheProb
veterán
válasz RapaNui1 #75731 üzenetére
Használtan most vettem először és szerintem utoljára életemben, pont a Venator "személyében". Hát ha 6x nem kaptam idegösszeomlást és 10x nem rage-eltem, akkor 1x sem... Mikor 20 percig keresek 1 kiszabott darabot, akkor agyvérzést tudok kapni...
Vagy van esetleg bevált módszere valakinek a rebuild-ekre? Egyáltalán ilyen elemszámú set-eknél lehet őgy szortírozni, hogy ne legyen eszement szopás az újraépítés? Most jöttem rá, hogy mekkora segítség a számozott, kis csomagos szortírozás.
Falcon ráadásul ~ezerrel több darabbol áll, mint a venator.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Melezor
csendes tag
Soroksáriban is épp átárazták, a fenséges tigris 31129 9990,- ami látványosan megérte (én csak gyerekruhát vettem ), ez a teljesség ígénye nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Szolnok: néhány teljes árú, van amin ugyanúgy -30% van, mint az ünnepek előtt. 50%-os is van, de jellemzően kevésbé érdekes szettek. 41734 Friends mentőhajó 17-ért jó vétel, nekünk nem kellett, van 3 Friends hajónk már, duplatestű is akad.
Harry Potter kviddics láda volt féláron, a Pán Péter Big Ben 13k. De alapvetően ki is van fosztva a szolnoki bolt. Roxmorts téli falu 26k 30%-al, azt mondjuk 50%-ban vittem volna.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
pn4hvq
senior tag
-
Djuree
félisten
válasz HUN_Sector #75749 üzenetére
itt Barcikán sok volt még, itt kevés a pénz Borsodban, nem nagyon fogy a lego még ilyen 50%-os akcióknál se. most ez vagy jó vagy nem, nekem jó mert marad nekem is, de most a dark trooper attackot amiböl 4 kellett volna moc-hoz nem tudtam megvenni csak 1-et.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Dilikutya
félisten
Euronics az ünnepek alatt nem kapkod. 20-án rendelt kísértetház még mindig csomagolás alatt.
-
Djuree
félisten
-
MODERÁTOR
43232 Disney - Pán Péter / Big Ben (Vecsési) Tesco-ban CC-dal 19k, neten 25k-t láttam legalacsonyabb árnak. Össze is raktuk, gyors, fájdalommentes, ment a mini Disney kastély mellé, érkezik majd hozzájuk az arab mini Disney kastély (SAH-ban akciós).
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
addikt
Nahh végre ide is eljutok, Jó volt nézni, hogy mennyi mindenki épített így a karácsonyi időszakban, nagyon szuper képek készültek. Én tegnap fejeztem be a Micimackós készletet /még az alzás jóárasított verzió/. Hát ez megint olyan készlet, ami nekem abszolút csak pozitívumokat hordoz magában. Kellően részletes, remek megoldásokkal /a méhkaptár körül a méhek pl, vagy a függöny a házban, de mondhatnám a kéményt is/ az összkép pedig minden képzeletet felülmúl. 3.5 éves fiamnak odaadva úgy látom, hogy újraéli a mesét aminek egy részét már látta rajzfilm formájában, illetve olvastuk neki mesében. Tegnap miután végeztem az összerakással, cirka másfél órán át játszott vele, és csak az esti fürdés miatt vált meg tőle (: 1 szó, mint 100 aki szereti az ilyen aprólékosan részletes mese készletet, illetve van kisgyerek otthon, annak csak ajánlani tudom.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
balint82
senior tag
válasz Fifaisshit #75736 üzenetére
Én tudom miről beszél Vistaboy, van az építésnek egy olyan része ahol inverted slope-okra kell rátenni jó hosszú plate-eket keresztben, na az minden csak nem stabil.
A végeredmény tényleg atomstabil, bár az elején alul nekem még továbbra sem 100as.Google Pixel 4a
-
Kvelstadt
veterán
válasz manokaj #75729 üzenetére
Nagyon jól néz ki!
Tetszik hogy a cseresznyefán virágok vannak, ugyanis én arra jöttem rá hogy a legonak a megoldását a levelekre és ez alatt azt a három levelü darabot értem ami ott is van jobbra a bambuszon, na hát én azt gyülölöm.
Ilyen levelekkel volt tele két fa az A-frame sett melett és akáthogz próbáltam levenni a tetőt mindig hullottak a kurva falvelelek és végül le is bontottam a fákat inkább.
majd ha egyszer fix helyen lesz üveg mögött akkor visszakapja de addig így marad.Ja és tök jó volt végignézegetni a setteket amiket mostanában az ünnepek környékén raktatok össze!
Én semmit nem építettem mert családoztam meg velük puuzzle-oztam, aztán egyedül is puzzle-oztam, és így 6 sett összerakása után a közelmultban, kicsit most pihen a legozás.[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
ZsZso
Közösségépítő
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
Fifaisshit
őstag
-
balint82
senior tag
Ha valakinek megjött a kedve a zongorához, Alzán most elég jó áron van :
Google Pixel 4a
-
Dilikutya
félisten
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz TheProb #75723 üzenetére
Üdv. Igen az elemszám növelő taktika mostanában bevett szokás a legonál.
Másik kérdésedre a válasz, hogy használtan jófogáson 180-200k körül adják, néha ki lehet fogni akár jobb áron is, de sajnos idén év elején volt egy jelentősebb áremelkedés, valamint a Lego 420ft-os áron váltja az eurot ezért a 220-230 ezres ár jelenleg jónak mondható. Az elmúlt 1 év során köszönhetően az inflációnak is a Lego ára is az egekben van.
Nincs konkrét akció figyelő oldal, árúkereső és társai, illetve itt a fórumon mindig megosztják az akciókat is.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Elkészültem a Titanic középső részével, már csak a tat van hátra, azt majd holnap fejezem be, mert mára még van egy családi program. Ahhoz képest, hogy az elejét viszonylag hamar meg tudtam volna építeni, és csak azért fogtam vissza magam, nehogy túl korán kész legyek, elég sokáig sikerült elhúznom.
Az építési élmény eddig nagyon jó, egyedül az ablakok unalmasak picit, amikor több tucatnyi egyforma apró építményt kell öszerakni, mielőtt a helyére pakoljuk, de ez legyen a legnagyobb gond vele. Hibának talán egyedül azt lehetne felhozni, hogy az orr alsó részén lévő két elem viszonylag könnyen lejön, nagyon óvatosan kell bánni vele, de hát, végül is, nem fogjuk állandóan oda-vissza pakolászni.
A belső része elég üreges néhol, mondjuk ez érthető, mert akkor jóval több elem kellene, viszont pár nagyobb üres résznél jobban is megerősíthették volna. Az építési szakaszoknál a hajó-részek egyik fele betonbiztos volt, annyi elem fogja össze, míg a másik oldalon csak 1-2 pötty megtámasztás jutott az ottani nagy kereszt-tartó elemek alá... Oké, kiállítási darab, úgysem lesz mozgatva, de építéskor ez néha kellemetlen volt, oda kellett figyelni, nehogy erősen nyomjak rá valamit, mert akkor könnyen lejött a többi elem is róla.
Összességében nagyon frankó lesz, az most látszik, egyelőre átmeneti helyen lesz kiállítva, sebtében tettem mögé egy LED-szalagot, de majd ha megjön a szekrény, jobban fog kinézni.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
szombatitomi
senior tag
válasz Fifaisshit #75726 üzenetére
Itt is megépült a ház. Lightailing világítást kapott, lesznek majd jobb képek is. Az építés nagyon jó volt, a világítás beépítése már kevésbé. Megint megfogadtam, hogy soha többet. Viszont nagyon jól néz ki.
-
Llew
senior tag
válasz TheProb #75723 üzenetére
Igen, mondhatni bevett, hogy sokszor több elemmel oldják meg amit kevesebbel is meglehetne.
240-250 körül, vagy alatt már jó ár manapság
@vader108
Ha rakeresel itt a topikban találsz linket korabbról, mert többször felmerült már a kérdés. Viszont arra készülj, jogy egy jobb akril doboz arban közel van a készlet eredeti árahoz.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Fifaisshit
őstag
Na végre végeztem én is
Bele is vezettem ebbe is a 990 forintos világítást , ebbe megjobban lehetett építés közben mint a Titanicba utólag .
Jöhet a Delorean
-
vader108
tag
Én is végeztem a karácsonyi legozással.
Esetleg valaki tudna ajánlani display case-t hozzá (linkkel)? Ebben még nem vagyok járatos, de valamilyen pormentes plexi/akril/üveg dobozba betenném.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
2004 után most LEGO-ztam újra, beruháztam egy UCS Venator-ba. Az építés közben többször felmerült bennem, hogy néhány helyen elég érdekes megoldásokat alkalmaztak. Van ahol statikailag éreztem érthetetlen kivitelezésnek a dolgokat, sírt a konstrukció egy logikusabb, erősebb kivitelezésért. De mégtöbb helyen erős gyanúm volt, hogy azért lett úgy megoldva a design ahogy, hogy több legyen az elemszáma a készletnek. Ez bevett szokás lego-éknál? Mert semmilyen logikus magyarázatot nem tudok arra, hogy ahol pl 2x1-es sima elemekkel zárja a felső réteget, oda miért nem lehetett egy db 2-eset tenni és ebből elég sok volt.
Másik téma: 75192-es falconra szerintetek milyen ár mondható jónak/akciósnak? 220-230e már jónak számít vagy ki lehet fogni jobb napokon jobb deal-eket is? Van olyan oldal, ahol esetleg nyomon követitek az esetleges akciókat?
-
-
kbalage2
aktív tag
válasz Gubu0101 #75719 üzenetére
Az alapvető különbség valahol ott van hogy egy LEGO szetthez nem kell egy darab új alkatrészt se venned hogy egy csomó minden mást ki tudj belőle hozni, lásd pl. Audi alternatív építései.
Az RC világban is rengeteg lehetőség van a módosításra, viszont a TRX-4-ből (ha nem veszel hozzá alkatrészt) nem nagyon tudsz mást kihozni. Nekem is van egy TRX-4 Bronco-m, csak ha a kasztnit cserélném pl. egy (szintén TRX-4) F150-re, már egy kalap alkatrész kell hozzá mert más a tengelytáv, mások a rögzítési pontok, nem illeszkedik a lökhárító stb. Cserébe persze RC fronton az irányítás/hatótáv összehasonlíthatatlanul jobb, strapabíró, nagyságrendekkel erősebb, vízálló az elektronika stb.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
-
-
Throme
veterán
válasz Maximo88HUN #75709 üzenetére
Az a traxxas izé, más kategória, még ha RC is.
RC-re kihegyezett cucc, szerintem felesleges legóval összehasonlítani.Ha valakinek igazi RC élmény kell, akkor nem biztos, hogy a legó jut neki először eszébe.
szvsz -
Throme
veterán
válasz HellGreg #75705 üzenetére
Nem rontottad el, de kérdés, hogy mihez képest lassú?
Nekünk megvan a 42065 lánctalpas, ami nagyon lassú, de nem versenyzésre találták ki.
Még PF-es.Aztán a buggy is megvan 42124, ez meg megy mint a golyó,saját, eredeti PU-val, ezt az audit simán veri.
Mondjuk a mobiltelós irányítással nem is olyan jó, ha nagyon gyors a járgány.
#75708 RapaNui1
Szerintem is jó volt látni az építésekről szóló hsz-eket.
Jöhet még....[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Maximo88HUN #75709 üzenetére
Nekem van itthon rendes rc elektronikám, agyaltam rajta, hogy egy feles szettet belerakok (semmi durvulás, csak egy kefés szettet 35t motorral vagy 55t-vel), de szerintem nem bírná, csapágyak nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Maximo88HUN
csendes tag
válasz HellGreg #75705 üzenetére
Én is ezt kaptam karácsonyra. Az a helyzet, hogy hiába a 2darab L-es motor, nehéz az egész jármű. Nézd meg Balázs RacingBrickes YouTube videóit. Elég részletesen végig járta a témát. A Traxxas Slash-hez képest sehol sincs, de nem is célja.
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
RapaNui1
aktív tag
válasz legopingvin #75707 üzenetére
Először is garatulálok mindenki új szerzeményének és minden építőnek aki vette a fáradtságot és megosztotta velünk építési élmenyeit és örömeit. Külön most nem sorolnám fel de számos építést láthattunk az utóbbi bő 1 hétben.
Igen a Titanic az egyik legszebb, legimpozánsabb készlet az utóbbi időben, ráadásul anno a 180 ezer körüli vételi árával és a majdnem 10 ezres darabszámával ár érték arányban is egészen jónak mondható szerintem.Csak így tovább mindenkinek.
-
legopingvin
kezdő
Elkészült nálam is végre a tutaj. Szép dísze lesz a nappalinak. Majd lesz hozzá világítás is, de egyelőre örülök hogy idáig eljutottam vele. Építési élmény nagyon jó volt, amikor nem kapkodtam...A végefelé sajnos többször már siettem és jöttek a bosszantó hibák, ami miatt kellett visszabontani is így azért 1-2x kihozott a sodromból. De a végeredmény nem semmi na
-
ADAM1337
nagyúr
Úgyfest az alza elengedte a fehér fólia pukkantós csomagolást, ma már csak meggyürt dobozra futotta.
A 20k-s Horizon készletet ma vettem át, napokba kirakom már régóta várom ennek a kirakását, jó pár megfordult nálam eladásra. -
Nono_ka
csendes tag
Mi is építettünk egy igazi kis finomságot:
Hát nagyon élevezetes, de azért sokmindenben nem elég méretarányos és nem minden működik tökéletesen, de nagyon látványos[ Szerkesztve ]
-
Kissj3232
újonc
Két karácsonyi legos sztori,
+:a kukára kirakott valaki 60315 dobozban bontatlan 3as 4es zacsit.Fura.
-: 60381 adventiben a 23-as napnál is 3-as volt.Ciki. -
Throme
veterán
Valahogy sosem szólt a legózás az időről, mármint számomra. Sosem néztem, hogy valaki x óra alatt megépít valamit, amit én 2x, vagy 3x alatt.
De fordítsuk meg a dolgot. Az a fickó csak 6 órát tölthetett építéssel, annyi élvezetet nyújtott számára ez a szett, neked meg kétszer annyit
Én meg a 42160 Audival végeztem tegnap. Nem is számoltam mennyi időm ment el rá. Az biztos, hogy hibáztam 1-2 helyen. Közben másfelé is figyeltem
Eszembe nem jutott utánanézni mások mennyi idő alatt végeztek vele .Nálam a BMW motor váltójának 1-2 fokozatában már nehézkesen megy a gép, de jellemzően kiállítási darab... ezért se folytatom ezt a vonalat (most ugye yamaha), mert kiállításnak ott vannak a kisebb motorok. Jövőre jön a kawasaki
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Van néhány csettintésre méltó ár, pl lombház 68000ft
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest