- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Dilikutya #52295 üzenetére
Jó kis készlet, össze is raktam gyorsan.
Legoba nem volt erezett különálló pálmalevél , a négyes egybeöntött volt erezett. De az anyagán is látszik hogy nem lego. Ez ilyen inkább [link]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
apholyon
aktív tag
válasz xcvbxcvb #52290 üzenetére
Pedig Lego... És szerintem is jobbak voltak, de ez szubjektív.
A múltkor az asszony gyerekkori Legoit válogattam és építgettem össze pár hétig, voltak neki komoly cuccok (amikre csorgattam a nyálam gyerekként, kalózos meg castle készletek is, rengeteg ResQ meg City). Lényeg a lényeg, hogy egyszer hirtelen felindulásból én is csináltam a kalózhajó mellé egy ilyen "Skull Island Wannabe Wish Version" cuccot. Mentségemre szóljon, hogy csak szegényes maradék alkatrészek álltak rendelkezésre... (A sok virág és egyéb vegetáció egy ilyen csajos szettből vannak) - De a pálmafát megvédendő, itt van néhány kép (a poros szekrény tetejéről )
@Tímár88: ez megint király lett, sok sikert!
@Pötyi Te meg nem válaszolsz PM-re
@RapaNui1: hasonló indíttatásból tervezem beszerezni a Muppet figurákat meg a Sesame Street-et. Annyira vidám és jó ránézni, ráadásul nem méregdrága.
PS: a múltkorihoz azt már meg sem említem, hogy egyik csoportban hirdettek kalóz figurákat (régieket és újakat egyaránt), relatíve jó áron, 1 órán belül írtam a srácra, de már eladta őket... Állítása szerint kb. A 15. érdeklődő voltam... Asszem szép lassan elengedem ezt a vonalat...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem a következő építés a Crator Városi tésztázó lesz. Mivel megvan a Tengerparti ház szőrfösöknek jól fog mellé mutatni. Imádom ezeket a kis darabszámú, színes vidám készleteket, ráadásul ezek árban is elérhetőek. Nagyon jók. Nemcsan a nagy darabszámú méregdrága készletek léteznek, szóval fel a fejjel nincs még minden veszve.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz timar88 #52277 üzenetére
Először is ez tényleg nagyon jó lett. Szép és ötletes ráadásul nagyon tetszetős is. Gratula hozzá.
Másodsorban én is elkezdtem összerakni a 76217 I am Groot készletet.
Nagyon tetszik a doboza, igazán jóleltalálták színeket és a hangulatát az egésznek.
A dobozban összesen 3 csomag található, na meg az építési világoskék háttérrel. Süt róla a vidámság.Ami szembetűnt hogy hiányzik a szétszedőke, de ez nem gond mert van itthon bőven belőle, gondolom egy ekkora darabszámú készlethez nem jár.
A magnókazetta egyszerűen fenomenális, magasságra szélességre stb szinte olyan mint az igazi, hihetetlen hogy mit nem lehet legoból megépíteni.
Még csak az első tasakot építettem össze, ami Groot törzse, de megint csak hihetetlen hogy sok-sok alkatrészből hogy áll össze a masszív tömzsi kis teste.
A matricaív nagy része elfogyott az 1 tasak összeépítése során. Nem sok matrica van, gondolidtam hogy felragasszam-e, de az tényleg kell az igazi hatás eléréséhez.
Ráadásul talán a játéknet oldalán ma akciósan is láttam, ez tényleg nem egy drága készlet és nekem aki imádom a Galaxis Őrzőit kötelező darab.
-
ADAM1337
nagyúr
Ma bövült kicsit a sw szettjeim száma:
A megoldásai nem rosszak nekem az építés tetszett, kicsit feldobta, hogy a full unalmas iker szárny építésnél variálták a lépéseket a tükör rakásnál, valamint a pilota fülke mögötti gömb csatlakozó is körbe igen masszív lett.Az összkép egy rögtönzött állvánnyal:
-
törölt tag
válasz Dilikutya #52287 üzenetére
ha megnezed az uj elemeket (legyen szo kb barmirol), amik a regiek helyett vannak, akkor a lego igyekszik elmenni abba az iranyba, hogy egy valami tobb mindenre is hasznalhato legyen. ennek a fanak pl a torzse masra nem jo, ahogy a levelei is gagyibbak, mint a mostansag kaphato [ez]
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
A legolcsóbb Darth Vader-t tartalmazó készlet jelenleg: 75334 Obi-Wan Kenobi™ vs. Darth Vader™
És ez minden erénye, elég fantáziátlan.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
timar88
tag
válasz Throme #52283 üzenetére
Köszi! Aug 4ig ülnek rajta. :)
xcvbxcvb:
Nem lett a legjobb a megvilágítás, de a falak fehérek, csak kicsit piszkosak:D A sziklák színétől azért elüt.
[ Szerkesztve ]
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
timar88
tag
Köszi mindenkinek! :)
Bricklink studioval csináltam. Az épületnek nincs csak egy-egy szürke kockája, a szürke elemek az a szikla/hegy, amire épült a bástya.
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz timar88 #52277 üzenetére
Ez jó lett. Gratulálok. Valami progival csináltad? Esetleg az épület szürke falait fehérből megcsinálni, az jobban hajazna a klasszik kalózos színösszeállításra.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
addikt
-
timar88
tag
Újabb verseny, újabb kreálmány. Ezúttal kalózok volt a téma. Egy kis szigetet álmodtam meg a császári seregeknek, elmozdítható sziklával a csónak eltüntetéséhez, levehető tetőkkel, eldugott kinccsel. Szurkoljatok! :)
[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
válasz joe-ker #52275 üzenetére
Köszi, a rebrickable-et eddig csak alt buildek miatt néztem, nem tudtam hogy tud ilyet is. A szett keresőt megköszönöm, eddig úgy próbáltam kihámozni a dolgokat hogy előszedtem pár különlegesebb darabot és az alapján kerestem szetteket.
The owls are not what they seem.
-
joe-ker
senior tag
válasz japunk #52273 üzenetére
Rebrickable
Valamint van egy szett kereső, ami pár alkatrészből kiírja,hogy melyik szettekben volt.
Azt privátban át tudom küldeni ha érdekel. -
Throme
veterán
Itt vannak "Castle in the Forest" tulajok?
Most nézegettem róla videót (már korábban láttam, csak beindult itt a vár téma).Nem emlékszem, hogy nagyon lett volna itt élménybeszámoló közkincsé téve...
Nincs meg nekem, mert eléggé drágák a BL szettek. -
japunk
aktív tag
Létezik olyan weboldal/app ami meg tudja mondani a darabjaim alapján hogy miket tudok belőle összeépíteni? Csinálnék egy inventoryt a meglévő darabjaimról és hasznos lenne ha lenne esetleg valami adatbázis ami ez alapján tudna javasolni szetteket.
The owls are not what they seem.
-
-
Bazsi1987
őstag
Azt szeretném kérdezni hogy a lego technic batmobile a 42127 set ára megy fel majd most az augusztusi szeptemberi áremelkedéskor?
-
addikt
Nálunk nem hiszem, hogy asszony rákattana erre a fajta /technic, creator/ vonalra, így ügyesen kell beillesztenem a költségvetésbe, illetve árukapcsolást kell alkalmazni /ő is kapjon vmit/. Az igazán durva áru szeteknél meg mindenképpen vmi a valóságtól eltérő, kedvezményes árat kell füllentenem..
Megtartás/eladás kérdéskör: totál megértem aki már régóta hódol ennek a hobbinak és van egy rakat készlete, hogy nem mindent rak össze, és aminek időközben felmegy az ára, azt eladja. Nálam mivel még nem rendelkezem nagy készlettel, illetve limitáltabb az irány, esélytelen, hogy ne bontsam ki/építsem össze. Viszont ezután simán benne van a pakliban, hogy ha nem nő a szívemhez, akkor eladom."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Angelina87 #52234 üzenetére
legonal is vannak kulonbozo setek. csaladtaggal mi pl ugy epitettuk a nagy harry potter kastelyt, hogy en annyira nem vagyok rajongo .
ideas es icons seteknel azert boven vannak erdekes cuccok kulonbozo erdeklodesi korokhoz. egyebkent agyalunk a kozepkori kovacson is pl, hogy abbol remek Witcher dioramat lehetne atepiteni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz apholyon #52250 üzenetére
Akkor eri meg, kis egy nagy tetelben egyarant, ha nem plusz energia kepben lenni a jo veteli arakkal, es azzal, hogy kb minek mekkora lesz a huzatja. Egyeb esetben magaval konnyen magaval hozhatja a tobb extra evnyi tarolast, es a veteli ar kornyeki eladast.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
válasz Sundesz #52255 üzenetére
Csatlakozom zbundy-hoz.
Én is úgy nepperkedek, hogy ÁK ár feléért eladva is 80% hasznom van rajta. Mindehhez nem is kell évekre eltárolni a szetteket, mert 2 hónap alatt megvan a 80% hozam.
Az egész beszerzésben is 5 perc, nem kell a boltokat járni akciók után kutatva mert az emag ír, hogy mikor küldené nekem 60%-os leértékeléssel kifutó szettekből az utolsó 2db-ot. Mellé általában 10%-os kuponnal.
Így azzal együtt, hogy eladásnál az ár mellé még szabadidőt is utalnak át nekem, egész vállalhatóan kijövök. Havi 1-200k befolyik, mindez 3-4 doboznál nem több, így a tárolás is lazán megvan.(Egyedül a csomagoló dobozzal van gond, ha nincs itthon megfelelő méretű, de ezt mostanában úgy szoktam, hogy előre bekérem Foxposton a vevőtől. Így már ez is OK!)
@apholyon
A változást úgy értette, hogy más preferenciái voltak amikor mondjuk összerakta a gyűjteményt, mint X év után amikor már el akarja adni.
Simán lehet, hogy teljesen más lesz az ok amiért eladja mint amiért megvette. Mert változott.Én meg hozzátenném, hogy változás nélkül is simán elképzelhető az amit írsz. Mint kb. minden ez is irracionális, érzelmi alapú döntések sora. Miért ne lehetne, hogy vki nem tud dönteni mit akar megvenni, többet vesz meg, túlfut a limitjén, majd utólag elér arra a szintre, hogy mégis eladna belőle. És ha eljutott ide akkor miért ne lehetne, hogy el akarja/kell adnia de mégis nehezen válik meg tőle mert amúgy szívesen meg is tartaná?
Sőt, az miért ne lehetne, hogy befektetni vette elsősorban de végül ennek ellenére is nehezen válik meg tőle? Merthogy egyébként alapból szereti a Legot, mint itt mindenki. Így hiába volt befektetés, simán lehet, hogy ott motoszkál az emberben, hogy nem kellene elengedni a már beszerezhetetlen készletet.
Pár példa ami talán érthető, de összegezve a lényeg az érzelmi alap.(Itt inkább megvan mint pl. egy Apple részvénynél. Ha már itt tartunk a befektetés és mit kell érte tenni, mennyi idő/hely feláldozása témakörnél akkor a legegyszerűbb talán a klasszikussal összevetni.)
[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
válasz zbundy #52260 üzenetére
Nem tartozok a nepper kategóriába az is biztos, én a magam nevében beszéltem. Ha most hirtelen kellene nekem sok pénz, akkor azt az elvileg sokat érő LEGO-készletekből nehéz lenne előszedni rövid időn belül, mert megvenni itthon annál kevesebben fogják (kufutott készletekről beszélek). Persze beszerzési áron biztos elmenne, de akkor meg nem volt értelme elrakni sok évre.
Hörcsög Powa'
-
zbundy
aktív tag
válasz Throme #52259 üzenetére
Mondjuk a sok "okos" úgy árulja a legoját hogy árukereső ár minusz egy ezres. Hár brávó kifutott készleteket árultam árukereső ár feléért és így is dupla hasznom volt azokon a készleteken ne ebből akarjatok meggazdagodni és akkor jó kis pénzeket lehet keresni a legoval. A közönség is mindig megvan rá. Az hogy ez a jövőben is megmarad e, majd a világ alakulása eldönti.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Szerintem meg meg kell próbálni eladni egyben, aztán esetleg kisebb csomagokban témák, vagy sorozatok szerint és egyesével is. Nem kis melo lesz de mivel nem lehet tudni melyik a befutó mind meg kell próbálni.
Viszonylag sok készletem van nekem is. Mivel későn álltam neki legozni rengeteg régebbi nekem tetsző készletet kellett beszerezni viszonylag rövid idő alatt, hogy nagyjábó utól érjem magam. Így is van jó pár készlet amit nem sikerült beszerezni de az ára miatt már feltehetően nem is lesznek meg pl Old fishing store, régebbi hullámvasút, ghostbuster firehouse, régi modulárok, régi winter készletek.
Mivel rövid idő alatt sok készletet szereztem be legozni pedig egyre kevesebb időm jut, így csak állnak a készletek, de mivel soknak időközben felmegy az ára nem ragaszkodom hozzájuk túlzottan, miért ne adnám el. Ettől még nem hiszem hogy nepper lennék, csak a józan ész ezt diktálja, hisz mindig jön ki újabb lészlet amit kiraknék, soha nem fogom utól érni magam, akkor meg ha mar van rá lehetőség miért ne keresnék egy kis pénzt vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Segal
veterán
válasz Sundesz #52255 üzenetére
1 percces néma csend a neppereknek
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Sundesz
őstag
válasz zbundy #52254 üzenetére
Oké, látom felhúztad magad. Egy dolog árulni, a másik dolog eladni. Ha van mondjuk 20 készletben 200 ezer forintod és azt egyenként tudod eladni akkor szerinted nem energia 20x intézni a csomagfeladást, csomagolást, üzenetekre válaszolni, stb... Semmi sem fekete-fehér. Az időről nem is beszélve, óránként le lehetne vonni a haszonból az órabéred.
Eladsz egy ingatlant akkor keresel annyit, mint 100 db nagy készleten.
Hörcsög Powa'
-
zbundy
aktív tag
válasz Sundesz #52252 üzenetére
Jah k*rva nagy energiabefektetés otthon lerakni egy sarokba a legot, tárolni, később pedig fb csoportba feltölteni egy képet és kiírni az árát, majd amikor valaki lecsap rá akkor elballagni postára vagy foxpost automatába. De futárcégek még házhoz is mennek a csomagért. Soha ennél nagyobb energiát ne kelljen plusz pénzbe tenned soha
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz Angelina87 #52242 üzenetére
Ezek után nem marad neki
-
apholyon
aktív tag
Hát én pont a napokban beszélgettem erről egyik barátommal: Kb. mindenhol minden második ember a "féltve őrzött saját gyűjteményéből" árul ki készleteket... mind bontatlan, az eredeti ár többszöröséért. Nah most ilyenkor felmerül bennem néhány kérdés:
1. Minek vesz valaki "magának" Lego-t, ha ki sem bontja, nem rakja össze, nem állítja ki? Nonszensz, a birtoklási vágyat sem egyszerű elfogadni magyarázatként, ha úgyis továbbad rajta...
2. Állítólag senki nem nepper, de akkor minek vesz valaki több százezer, vagy millió Ft. értékű Legot, majd adja el sokkal drágábban pár év múlva?
3. Szégyen felvállalni, hogy valaki nyerészkedik rajta?
4. Tényleg megéri a befektetett pénzt és energiát? Kis tételben biztosan nem... Nagy tételnél meg kérdés, hogy mennyi idő, mire elmegy... és addig mennyi idő / ráfordítás (tárolás, stb.) ment el rá? És akkor még ott a rizikó, hogy rajta marad, mert nem "menő" készletekbe fektet valaki... (Igaz, általában bukni nem fog rajta, mivel nagyon tartja az árát - ez köztudott).Persze senki fölött nem szeretnék pálcát törni vagy beszólni, csak (nyilván saját tudatlanságomból fakadóan) nem értem ezt a helyzetet... Nehéz rámondani, hogy befektetési céllal vesz valaki Legot? Nézegettem az utóbbi hónapokban a nagyobb netes oldalakat és gyakran látom, hogy ugyanazok a hirdetések jönnek szembe hétről hétre, hónapról hónapra...
Persze mindenki azt tesz, amit szeretne, engem nem zavar, csak próbálom megérteni ezt a jelenséget...
@wrrs: Ezt általánosságban írom, csak most épp a Te hozzászólásodra reagálva, kérlek ne vedd személyeskedésnek!
-
törölt tag
nem sajnálod az ilyet?
nekem is van ket készletem (tobb is, de ezek úgymond ekkovek ) , ami évek ota porosodik (Ninjago docks es az airjitzu templom). jóval többet er mindkettő, mint amennyiért vettem őket es szívem szerint el is adnám, de azért picit sajnálom.
persze ott a tudat, hogy oke örüljek enyém is volt, de most mar ideje megszabadulni tőlük es ha eddig nem bontottam ki, valszeg ezután se fogom.
na meg persze aż összes sw készletemmel is hasonló módon vagyok. nem is ertem azokat minek vettem meg...
[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
Az RB max árat nem is etalonnak tekintem, de tény, hogy ha a BL-t nézem (a rossz forint erősen beavatkozik persze), akkor is van olyan készletem, amit már nem fogok kibontani (2-3 év után, mert egyszerűen nem volt rá érkezésem, volt más, stb.), mert pl. 43-ért vettem, most meg 129 a legolcsóbb ára. Ilyenkor már nem szeretek a pénzzel játszani.
Engem a nyomott ár sem zavarna ha visszajönne az amit rájuk költöttem. Bár nem az ilyen ész nélküli örömnepper ajánlatokra gondolok... Azonban igen, marad az, ami eddig is, hogy néha 1-2 készlet elmegy, sokszor bődületes haszonnal. Csak eljátszok a gondolattal, hogy hátha. -
Llew
senior tag
Szerintem nagyjából esélytelen, hacsak valaki pont nem olyan gyűjtemenyre vagyik, mint a tied. A rebrickable által kalkulált ár alapján meg azért ne legyenek téves illúzióid. Ha találsz is olyat aki egybe elvinné az biztos nem max áron tenné.
Szerintem vagy megprobalod kiarulni es akkor készletenként lehet jobb áron elmegy, vagy kis esellyel talalsz olyat aki egybe viszi, de akkor az nyomott áron.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
wrrs
tag
Volt már itt arra példa, vagy tud valaki olyanról, hogy valakinek sikerült egyben eladni a gyűjteményét? 129 készletem van (2015-től), Rebrickable alapján 5,9M-t ér, és mivel nagy része bontatlan és helyem sincs, így megválnék tőlük, azonban kényelmi okok miatt egyben, megegyezés alapján.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Azt honnan lehet tudni, ha egy LEGO rare?
-
Angelina87
tag
válasz apholyon #52236 üzenetére
OKÉ!
#52239Tony21 Ha ezek után még telik legóra, azt hátha az asszony is megérti majd, mi?
#52241Scholes9 - Mondom én, hogy működik a dolog...., Közös hobbi a jó alapköve a dolognak
Persze értem én, különbözőek vagyunk és nem egyformán tolerálunk dolgokat, de ezt mindenkinek magának kell tudni, hogy mi a kulcs a megoldáshoz :-)) Biztosan van, csak keresni kell
" A világon vendég vagyok."
-
Scholes9
nagyúr
Én is bevontam az asszonyt a Legoba, együtt rakjuk, élvezzük
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
apholyon
aktív tag
Megadom a feleségem számát, beszélj már vele kérlek...
-
Angelina87
tag
Úgy érjük el azt, hogy ne legyen családromboló...!!!, hogy a nőnél is elérjük, hogy gyakorolja ezt a hobbit... és máris együtt költötök szívesen!
Mondom ezt nőként, nálunk bevált
Egy ..drága.. hobbinál (mert azt hiszem ez a lényeg)a boltosok csak néztek, hogy ők is ilyen támogató feleséget akarnak de azonnal" A világon vendég vagyok."
-
wrrs
tag
válasz Major Lion #52230 üzenetére
Egy asszonynak mi nem családromboló amire az ura költ?
-
RapaNui1
aktív tag
Nem vitatkozom. Egyebként nem állítottam azt hogy régen jobb volt, és azt sem hogy a mai digitális világnak csak hátrányai lennének.
Természetesen mint mindenben a legoban is meg kell találnia mindenkinek az arany közép utat.
A legtöbb embernek ez sikerül is, ha meg nem az tényleg tud családromboló lenni, mint sok minden más. -
Major Lion
senior tag
válasz RapaNui1 #52214 üzenetére
Jo, de ugye erzed hogy ezt a lego-ra is ra lehet huzni? Azt hiszem tobbszor elhangzott mar itt hogy neha nem egyszeru megmagyarazni az asszonynak hogy mar megint miert basztal ki 100ezret legora a honapban, ha ez nem csaladrombolo akkor mi?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Throme
veterán
Ez is egy MOC a 31120 várhoz, 3 db egybeépítve.
Volt már itt hasonlóan 3 szettből épített verzió (ha jól emlékszem RapaNui1 gondozásában is bemutatva).
Most itt egy másik[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #52222 üzenetére
Hagyjuk már ezt az álszent "régen minden jobb és normálisabb volt"
Tudod miért?
Mert akkor nem léteztek, vagy nem voltak elérhetők azok a technikai vívmányok, amiket felsoroltál. Ha lettek volna mi is ilyenek lennénk. Nehogy azt hidd az idősebbek jobbak.
Más világ más hatásokkal bír.#52223Mozaart
Fényképező terén tartom a frontot#52219Segal
Tiszta sor, én csak a limitre vagyok kíváncsi, ahonnan elengedik a témát a fanok. Lehet ithon ez a 150k.
De ahogy írtam, lehet a mostani helyzet beszűkíti a lehetőségeket....[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz RapaNui1 #52225 üzenetére
Wow. Nem tudtam hogy konkréten létezik film már erről, hogy tényleg lesznek robot klónjaid, pl tehetősebbeknek akik otthon biztonságban lehetnek. Én ennyire nem mentem előre, csak mint az Én a robotban, emberre hasonlító robotok. Köszi!
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Mozaart
aktív tag
PH! LEGO klub: cserebereadokveszek
3 új kategória bekerült, lehet őket használni.
BrickLink Designer Program
Employee gift (aka dolgozói készletek)
Seasonal (pl. karácsonyi, valantin napi, húsvéti szettek)AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Mozaart
aktív tag
válasz RapaNui1 #52222 üzenetére
Én is voltam ilyen állásponton, mára belenyugodtam. Nem tudunk ezen változtatni. A mai felnőtt generációk, szociális érintkezése majdnem digitális, legalábbis egy túlnyomó része.
Nekik ez a természetes állapot..A baj, ott lesz majd ha elfelejtenek beszélni, mosolyogni pl egy férfi egy másik nőre / megnézni (Londonban ugye mostantól ez zaklatásnak minősül.. nettó baromság). Az emberi tényező egyre jobban kifog szorulni és elfog tünni.
Idő után elhalkul a világ, néma csend. Úgyis fellehet fogni, hogy telepátia lesz csak lásd Transzcendens film. Minden a nettel belesz kötve, mint lásd most az emberek zombi agya a mobillal, csak majd belesz ültetve valami és üres szemeket látsz amikor nem itt van, hanem a virtuális térben és a valóságban az ember le lesz fagyva.
A mérték lenne a kulcsszó. De sok ember lemegy zombi módba és görgeti a hülyeségeket. Felesleges + inputok az agynak, és nem születnek új egyedi gondolatok.Ami nekem mégjobban fáj, hogy egyre több tárgy hal meg. Lásd egy fényképezőgép (tudom még ma is használnak, de csak a profi fotósok inkább) vagy majd egyszer a kormány egy autóban, minden ami az emberrel kapcsolatban van elfog tünni, legalábbis összemegy. Mint a mobil, ami nagyon sok mindent megevett.
Nettó baromságnak tünhetnek ezek még most, de aki kicsit sci-fi beállítottságú, az világosan látja az evolúció következő lépcsőfokát, márha ezt annak lehet nevezni..és ez már nyomokban de itt van.
+a robotika kérdésköre, robotjogok egyszer Asimov Alapítvány sorozata.. egyre kevesebb fiatal akar kétkezi munkát végezni, lásd pénztáros is lassan hiányszakma.. nevetséges..
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
RapaNui1
aktív tag
válasz kbalage2 #52218 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy baj, hogy még van, csak az utóbbi időket alapul véve tényleg csodaszámba megy, hogy hetek óta elő lehet rendelni. Egyébként ez már tényleg lehet hogy az az árfekvés, amit az emberek kétszer is meggondolnak, hogy mi a fontosabb.
Throme sajnos régen szükség volt az emberi kapcsolatokra és érintkezésre ha a másikkal meg akartál valamit osztani vagy beszélni. A mai fiatalok többsége a digitális térben éli a mindennapjait és tartja a kapcsolatot. Igen azt mondom, hogy átok a mobil, átok a számítógép és az internet is, mert az emberek nagy rész nem tudja helyesen használni és nem arra használja amire kell, sőt túl sokat használja, ami az emberi kapcsolatok rovására megy, de ez az én véleményem, nem kell hogy egyet értsünk.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy a digitalizációnak nincsenek pozitív oldalai, haladni kell a korral és nem visszafejlődni, de az embereket tanítani kéne a helyes használatra.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Tyler Durden #52220 üzenetére
Ilyen ez a popszakma egyszer fenn egyszer lenn...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
addikt
válasz Throme #52217 üzenetére
Technic Ferrarik hirdetéseit néztem az elmúlt időben, sok kirakták már 130k magasságában és ott se megy el instant. Jelenlegi helyzetben a 100+ lego olyanoknak is bemozog a luxus kategóriába, akik eddig megengedhették maguknak.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Segal
veterán
válasz Throme #52217 üzenetére
Amíg veszik az emberek mint a cukrot hülyék lennének Legóék árat csökkenteni. Letesztelik meddig lehet elmenni és ha már kevesebb lesz a bevétel a nagyobb haszonkulcs végett mert alig fogják venni akkor láss csodát csökkenteni fogják az árakat.
Viszont tegye fel a kezét aki ne így tenne a saját vállalkozásánál. Ha el tudsz adni valamit x forintért mert égeti az emberek zsebét a pénz, hülye lennél x-1 vagy x-2 áron adni..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #52214 üzenetére
A műanyag mint környezeti terhelés szintén egy átok, ami nélkül nem tudunk meglenni.
Ha a mobil átok, akkor a számítógép is az, meg minden más ami függőséget okoz.
Ezeket emberek használják, akikben kialakul a függőség.... Szóval az emberiség az átok a FöldönAmi a várat illeti, meg most már a Technic ferrárit, kíváncsi vagyok, hogy itthon mi az az árszint, amikor a nagy többség legó fan elengedi a témát.... lehet hogy megérkezett...
Vagy csak a mostani viszonyok közt kezdtek kicsit tudatosabban gondolkodni az emberek, nem biztos, hogy a 150k huf játék a legfontosabb... -
Tony21
tag
válasz Major Lion #52212 üzenetére
Nekem a Lego egy eszköz, arra, hogy szórakozzak :)
-
RapaNui1
aktív tag
Az lehet hogy jelent valamit hogy pl az Oroszlánlovagok kastélya előjegyzésben nem fogyott még el a kocka.hu oldalán, pedig szerintem lehetnek jó páran akik előrendelték, szóval most vagy van belőle dögivel, vagy nem tudom mi lehet.
A telefon sok embernek valóban egy eszköz, valóban vannak jó oldalai, de sok esetben egy átok is az emberiségre nézve. Nem is mennék ebbe jobban bele. Inkább csak arra utaltam hogy ebben a fogyasztói társadalomban sokszor felesleges dolgokat is megveszünk ( sok eber számára ilyen lehet a Lego is ), akkor miért pont erre sajnáljam a pénzt. Azon kívül hogy műanyagból van a telefonnal ellentétben inkább összehozza az embereket és a családokat, míg a telefon inkább rombolja az emberi kapcsolatokat. Ezt ne vegye mindneki magára, de nagyon sok ember nem tudja hogyan és mire is kéne használni a telefont.
-
törölt tag
válasz Major Lion #52212 üzenetére
neked... de nem csak te vagy ugyebár. igy ha nem értetted a fenti hasonlatot, amit a kollega irt, az nem feltétlen azért volt, mert hülyeséget mondott volna.
-
törölt tag
válasz Major Lion #52206 üzenetére
ugy hogy kit mi köt le szabadidejében. aki a legora csak úgy tekint mint egy valamire amit "fuzetbol össze lehet rakni", annak tényleg nem nagy szórakozás. nekem pl a telefon az utóbbi időben nem szol másról mint nyelvtanulásról (ez a duolingo veszélyes cucc ). amúgy a kezembe se vennem.
-
sb
veterán
válasz Throme #52208 üzenetére
Hova süllyed a topic?!?! Nekem kell tippeket adnom?
Ha emelkedik az ára akkor annál többet spórolsz, minél többet veszel MOST AZONNAL!
De pl. amennyiben a rezsiszámla sem szalad meg olyan mértékben mint ahogy belengette a "biztosúr", úgy most azt az összeget is nagy nyugalommal át lehet csatornázni Legora.ON: Érdekes a lista. Minden 2-3 hétben jön egy új csavar a történetben. Mondjuk fura is, hogy kivezetnek esetleg készleteket amik relatíve rövid ideig éltek, mármint amikor kaphatóak is voltak valóban. Persze az új mindig több érdeklődést generál hiszen senkinek nincs meg. De egész biztos, hogy drágább így a gyártás (tervezés). Logikusan adná magát, hogy ha rövid/hiányos életű jó pár szett, van rá kereslet, akkor hadd fusson tovább. Lehet, hogy ez a fordulat már egy kis defenzív készülődés kereslet visszaesés esetére. ?
-
Throme
veterán
válasz magickonfig #52196 üzenetére
"Poche 911 2024ig lesz"
Ez jó hír, mert még mindig van MOC, amit megépítenék, csak sajnos ezzel együtt rajta van az emeléssel sújtott szettek listáján...
-
-
addikt
válasz RapaNui1 #52203 üzenetére
Engem a kalózos cucc most is izgat gyerekkoromban, meg a váras/űrös dolog is ment. De jelenleg annyit fejlődött a lego, hogy a 16-18-as cuccok amikkel én órákat tudok kikapcsolódni, emellett ezek a régi témák nem férnek bele, ill nem is mozgatnak.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz HUN_Sector #52202 üzenetére
Azért ezt így nem merném kijelenteni. Ma akadt a kezembe először a következő féléves katalógus, erre vidéken nem igen adnak az ilyenre, nem a Lego körül forog a világ, de elnézve a katalógust nagy része Duplo, Friends, disney, city, szóval látszik rajta hogy még mindig a gyerekeknek szól a Lego, illetve hogy a felnőttek sokkal tájékozottabbak ezen a téren, már akit érdekel egyáltalán.
A készletek nagy része megfizethető árkategóriát képvisel, pl a nagy hullámvasút, sanctum stb nincs is benne. A kalózos meg vár téma mindig is népszerű volt főleg a fiúk és férfiak tekintetében legyen az Lego vagy sem, de igazán sikeres tényleg csak úgy tudsz lenni ha minden embert, minden korosztályt meg tudsz szólítani nemtől, kortól, identitástól függetlenül és szerintem többek közt pont ez a jó a Legoban és ezért olyan sikeres. -
Đusty
addikt
válasz RapaNui1 #52200 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ha látja a lego, hogy egy kivezetett készlet után mekkora hype van és egekbe ment az ára miért nem vezeti vissza úgy, hogy neki is megérje nyilván a vásárlóknak is jóval olcsóbb lenne. pl.porsche gt, bugatti (bár ez még kapható hivatalosan is) stb. Biztos meg van minden szükséges dolog az újra gyártáshoz. Az apollo V is visszajött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest