- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #50197 üzenetére
Szerintem ezen a nem legó fan szülők gyerekei simán átsiklanak, mindenféle lelki sérülés nélkül
Akinek meg elvonási tünetei lennének betölt egy legó videójátékot , vagy előveszik a vödörnyi legót és építenek abból.Ettől az áremelkedéstől inkább itt a fórumlakók szenvednek mindössze.
Átértékelem a helyzetet és csak a "legszükségesebb" szetteket veszem majd meg.
Kisebb speed championt ha lesz és a téli winter village szettet, ha tetszeni fog.
Gondolkodtam a nagy BMW mocin, meg a Creator kalózhajón.... ezek pont benne vannak a 105-ös listában...Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a legónak csökkenne a bevétele.
Nézd meg egy könyvet is hogy elkapkodták, vagy a bricklinkes szetteket, pedig egyik se volt olcsó. -
Mahrenburg
őstag
válasz HUN_Sector #50198 üzenetére
Vagy a Thesztrál szaladt el velük...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
HUN_Sector
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
Még mindig pislogok a júniusi árakon. 40k alatt szinte nem nagyon van választék, legalább is ami tetszene. A legtöbb számomra megnyerő készlet ára 40 és 80k között van. Azért ez tényleg nem semmi infláció ide vagy oda. Lassan már nemcsak a szegényebb rétegek számára lesz luxus és elérhetetlen a Lego hanem a középréteg, legyen az alsó vagy felső számára is, ha egyáltalán nálunk létezik még ilyen. És ahogy korábban is nem magam sajnálom, mert én megértem és túlteszem magam rajt ha nem tudok egy készletet megvenni, vagy egyáltalán nem tudok legot venni, de sajnálom az azon szülőket akiknek ezt meg kell magyarázniuk a gyerekeiknek, és azokat a gyerekeket is akiknek el kell fogadniuk ezen tényeket.
-
zbundy
aktív tag
válasz HUN_Sector #50193 üzenetére
És ehhez mások véleményét kell elolvasni? Nem egyértelmű a dobozképből?🤔
-
HUN_Sector
őstag
válasz apholyon #50189 üzenetére
Kicsit behozok más korszakot is, de ez szigorúan magánvélemény:
Szerintem szoborból és figurából az alábbiak szuperek:
75255 Yoda
75532 Scout trooper (ez eszméletlen)
75112 General Grievous (a valaha készült legjobb figura)Sisakokból ezek nagyszerűek:
75277 Boba Fett sisak (szerencsére ez még mindig kapható az első hullámból)
75328 Mandalóri sisakDiorámából:
75330 Training on DagobahUCS épeszű méretben és designban jelenleg nincs emberi áron.
Abból a 10135 Vader advanced és a 75095 tie fighter, a klasszik 10240 X wing, a 10174 AT-ST és a 75181 Y-wing vitték a prímet.Más:
Egy 75306 imperial probe droid szerintem jól mutat és megfelelő kezdésnek, ha szereted a hoth hangulatot. Sok elemből áll, részletes, kapható, mégsem foglal nagy helyet.[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
érdekességképp: lego ellátási hiány russzija
[link] -
apholyon
aktív tag
válasz japunk #50186 üzenetére
Most építem R2D2-t, már fájnak az ujjaim rendesen...
Klasszikus Star Wars (ep. 4-5-6) készletekből melyek azok, amelyek jól mutatnak és nem hatalmasak? (AT-AT és Millenium Falcon nagyon tetszenek, de amellett, hogy drágák, túl nagyok is, nem tudnám hova tenni őket). Amiket eddig néztem: 75300, 75301, 75302, 75306 (ezekkel van valakinek tapasztalata?) és a 3 új dioráma (azok egyre jobban tetszenek). A sisakos téma annyira nem fogott meg, esetleg Darth Vader tetszene, de nem túl jó véleményeket olvastam róla. A technic SW figurák egyáltalán nem tetszenek.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Vale_46
csendes tag
Sziasztok,
Delorean-hez valaki tudja, hogy hol lehet valamilyen mutatós állványt rendelni?
Ilyesmire gondolok: [link] -
Throme
veterán
Tegnap kicsit szerelgettem a Stuntz motort. Egyik pillanatról a másikra felhangosodott a lendkerekes mechanizmus.
Kíváncsi voltam az okára.Nem a legjobb kép, belső fogak kicsit furik, okát nem értem. Elején jó hangja volt... mindenesetre működik a motor.
Szétszedésnél kissé határozottnak kell lenni, nem esik szét magától a csavar eltávolítása ellenére sem. -
-
RapaNui1
aktív tag
válasz kbalage2 #50173 üzenetére
Talán jobb is hogy nincs meg, mert ott lenne a dilemma, hogy eladjam-e vagy sem, ha igen akkor mikor és mennyiért, ha meg kirakom és az egegbe megy az ára verném a fejem a falba hogy miért nem adtam el, de akkor is ha rosszkor adnék túl rajt, vagy túl korán vagy túl későn, így legalább ez a gond nem nyomja a vállamat.
-
kbalage2
aktív tag
Hajrá, biztos tuti befektetés A 2019-esből 1db kelt el az előző 6 hónapban, laza 1 millióért
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
kbalage2
aktív tag
válasz balint82 #50167 üzenetére
Idézet a hivatalos leírásból: "egy botra húzott földönkívüli fej"
Hol volt a bolygóközi jogvédelem amikor ez megjelent?!Kicsit más - az idei szett ami 100% hogy nem lesz meg senkinek (Inside tour 2022 exkluzív):
-
balint82
senior tag
válasz Ereshkigal #50169 üzenetére
Vagy lufi? Bár nekem a karóba húzott UFO tűnik a legértelmesebb verziónak
Google Pixel 4a
-
Crus
őstag
Összeraktam végre teljesen a 71374 Nintendo gépet. Megosztanék pár észrevételt.
1. A leírás pár pontján lenne mit optimalizálni, mivel adott részre illene előbb feltenni xy elemet, mint később, amikor erőt fejtesz ki és eshet szét. Nem vészes, gyakorlott Legósoknak ez nem probléma, de szvsz ez hiba, nem gondolták át 1-2 ponton eléggé.
2. A warp zónás easter egg kondikból a gép belsejében egyszerűen pazar!
3. Az egész építése számomra végig rendkívül érdekes és szórakoztató volt, meg hát érzelmi alapon is hajtott előre, első igazi konzolom volt egy Famicom gép.
4. Nem tetszik a talpazat. Arra számítottam, hogy szépen össze lehet pattintani a tv-t a talppal, de csak rá lehet tenni és így nem igazán stabil.
5. Az egész ötlet, ahogy tekerve Mario mozog a háttér előtt, az annyira zseniális, hogy csak hajlongani tudok. Ehhez képest az alapgép kevésbé lelkesítő, noha a cartridge nyitó és záró mechanika jól működik. Kicsit fájó pont, hogy pl. szép hűtőbordák is vannak a gépben, de ezt csak az látja, aki összeépíti, nem egyszerű utána bontogatni és úgy mutogatni, hogy de a belseje is milyen ötletes.
6. Lego 71360 Mario Starter kell ahhoz, hogy a tv tetejére tett Mario reagáljon a történésekre. Gyak. itt arról van szó, hogy van a figura alján egy optikai szenzor, az pedig reagál az alatta elhaladó színes Lego darabokra. Remek ötlet, de az üzembe helyezése megőrjített.
Kezdjük azzal, hogy a leírását a 71360-as 17 ezres szettnek a netről kell bogarászni, az árba nem fért bele egy nyomorult leírás, csak egy vékony saláta quick guide, ami semmire se jó. Folytassuk azzal, hogy 5 percig kerestem Mario kék naciját, mert a leírás állította, hogy az 1-es csomagban van, a többit eltettem és hát egy JELÖLETLEN zacsiban volt végül, teljesen külön a testétől.
Elég olcsó húzás, hogy 2 db. nyavalyás AAA elemet nem voltak képesek a pakkba tenni. Ha ezt egy kisgyereknek adod, nem biztos, hogy ott és akkor pont lesz nálad két ilyen elem, ki se tudja próbálni.
A beüzemelésre netszerte panaszkodott más is és csak megerősíteni tudom, hogy kínkeserves. Egyrészt egy 1.5 GB-os app kell hozzá, akkor is, ha csak ehhez a NES géphez akarod használni. Amikor a Mario figurát bekapcsolod és összepárosítod a telefonoddal (már valamiért ez se megy elsőre), akkor utána elkezdi a figurát szoftver frissíteni. Ez relatív hamar megvan. Na utána jön a fekete leves, ugyanis állítja, hogy feltölti rá a "kalandokat". Majd nem történik semmi, nem mozdul a csík. Vártam 20 percet, a Mario ki is kapcsolt, tehát nem volt aktív adatátvitel. Megpróbáltam újra, dettó. Meg újra, akkor 50%-tól indult a csík, de megint nem történt aztán semmit. Végül valami ihlet megszállta, mert a cirka 5. ki és bekapcsolásnál végre valahára elkezdte rá LASSAN tölteni a "kalandokat".
Miután ez megvolt azt hittem, hogy kapcsolatban kell maradnia a Mariónak a telóval és nyomkodtam az appban mindent is. Hát nem. Egyszerűen utána csak le kell olvastatni a kódot a tv tetejéről, ELŐRE tenni teljesen Mariót, hogy rálásson a szenzor a színes Lego darabokra és végre működik. Na most én IT-ban úgy gondolom elég járatos vagyok, mert cirka 2+ évtizede ez a munkám, de rendesen elszenvedtem ezzel az egésszel.
Ettől függetlenül őrületesen jó az egész! Nálam 9/10 az összkép, még a gondok ellenére is.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
apholyon
aktív tag
válasz wolfcsibe84 #50161 üzenetére
Csak telefonon végig pörgettem, észre sem vettem, de wow. Lenyűgöző, nagyon komoly. Lego helyében alkalmaznám az embert ...
Így most már az SC változat nem is tetszik annyira. Persze azért a védelemben: az jóval kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
csigay2k
csendes tag
Mi a helyzet az emag újracsomagolt kóddal? Mint ha múlt héten lett volna. Az péntekenként él?
-
wolfcsibe84
csendes tag
válasz HUN_Sector #50159 üzenetére
Így van. Ráadásul a legjobb! Nem tudom, hogy túl lehet e szárnyalni azt a MOC-ot. Max Firas mester tudná önmagát. De eddig a 4 alternatívája közül nekem ez mindent visz.
-
apholyon
aktív tag
válasz wolfcsibe84 #50152 üzenetére
Nagyon jól mutatnak egymás mellett, kár, hogy az F40-et már nem kapni (újonnan). A Countach a legjobban sikerült az egész SC sorozatból, még talán a Ferrari 512 M, ami tetszik valamennyire...
Matricás témához még annyit, hogy a logisztika azért nem kvantumfizika és 2022-t írunk... az meg hogy félresikerül egy nyomtatás, az inkább minőségbiztosítási kérdéseket vet fel... De persze megértem, ha valaki jobban szereti a matricát, ahogy írtam korábban, ez teljesen szubjektív. Én kifejezetten kerülöm a matricás készleteket (persze nem teljesen kizáró ok).
Az említett Ecto1-nél tényleg kifejezetten jó, hogy nem kell felragasztani a rozsdát, sokkal jobb nélküle szerintem is, bár ezzel együtt szimplán el is hagyható lett volna. Talán ez a matrica egyetlen és elvitathatatlan előnye: több különböző lehetőséget ad bizonyos szituációkban.
-
japunk
aktív tag
Na végül behúztam a 76391-es HP szettet, nem tudtam neki ellenállni. Remélem az arany figurákat nem akarom majd összeszedni...
The owls are not what they seem.
-
azka79
aktív tag
Én az Ecto-1 re nem tettem fel a (rozsda) matricákat úgy jobban tetszik. Bajban lettem volna, ha printelt lenne.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz wolfcsibe84 #50154 üzenetére
Ohh ezért volt ismeretlen, mert mar kifutott készlet
-
RapaNui1
aktív tag
válasz wolfcsibe84 #50152 üzenetére
Jó az a ferrari, az miből készült?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz kbalage2 #50148 üzenetére
Ezen a matrica kérdésen már túltettem magam. Amikor van kedvem felragasztom, amikor meg nincs kihagyom. Egyetlen bajom vele, hogy nagyon nehéz annyira eltalálni a felrgasztását, hogy utána nekem is tetszen és ne legyen az az érzésem hogy elcsesztem, kicsit ferdén áll, nem pont középen van, kicsit balra sikerült van kicsit jobbra stb, szóval ez az egy problémám csak vele, és ha már ráragadt nagyon nehéz úgy leszedni, hogy az úgy tapadjon vissza, hogy ne látszódjon az hogy felszedted.
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #50148 üzenetére
Persze. Gyártásra rémálom lehet minden extra elem. Mi most a másik oldalról filozofáltunk de vélhetően ez senkit nem érdekel ott.
Szerintem már önmagában is a rengeteg elem+szín és a logisztika is necces, ha különböző helyről jönnek össze az alkatrészek. A Legonál azért ez eléggé az alapproblémák közé tartozhat. Más termékeknél szerintem ilyen szintű gyártási - stílszerűen - "összelegozás" a részegységekben a közelében sem lehet annak amit ők művelnek. -
kbalage2
aktív tag
Én pl Technic alkatrészekről ha be van borítva az ömlesztettbe akkor leszedem általában a matricákat, még akkor is ha esetleg vissza lesz építve a szett. Lehet venni utángyártottat, egyedit, sok a lehetőség
Egyébként van ahol kibukik hogy a "minden printelt legyen" se tuti megoldás, pl az új Ferrari nyomtatott UCS plakettjén így sokkal jobban látszik az elem "mintája", ami akár zavaróbb is lehet mint a matrica. A másik amikor a nyomtatás se sikerült perferktre (lásd Mustang), ott aztán nincs korrekciós lehetőség mint a matricánál
Gyártási és főleg logisztikai szempontból pedig nem túl költséghatékony megoldás hogy minden nyomtatott legyen, hiszen ahány féle minta, az mind külön elemnek számít. Pl egy Technic BMW esetében ez igencsak meg tudná tolni a költségeket...
-
sb
veterán
válasz apholyon #50145 üzenetére
A két felhasználásban teljesen mások a prioritások. Én arra tippelnék, hogy még mindig többen veszik építeni, gyerekeknek.
Ott a lehetőség megvan másra is,nem feltétlen ragasztják fel. Ill. ha sokat építenek/nyúzzák akkor a nyomtatás akár kophat is. Ez a hátrány még nem hangzott el.A matrica ilyen szempontból pótolhatóbb szvsz.
Bár én is kaptam már frászt 20-30db ragasztásakor...@Crus
Bp-i vagy? -
apholyon
aktív tag
válasz kbalage2 #50138 üzenetére
Egyfelől nem szeret vele az ember bíbelődni, minőségben sem ugyanaz, mint egy nyomtatott alkatrész és ahogy írtad is, leginkább dísznek lesz (nem lesz belőle más építve).
Másrészt persze gyerekek szívesen átépítik, de akkor a matrica sem megoldás, mivel azt vagy nem veszed le (és akkor már jobb a nyomtatott), vagy rá sem teszed / leveszed, de akkor meg minek van? Szerintem egyáltalán nincs előnye a matricának. Ez természetesen a saját, szubjektív véleményem...
-
Crus
őstag
Urak!
Szeretnék cserélni: Ideas 40533 Cosmic Cardboard Adventure - bontatlan-t, hasonló Ideas cuccra (Rapanui jóvoltából 40532 Vintage Taxink már van és Jane Goodall 40530 is), de beszámítás is érdekes lehet, ha van komolyabb szett, kipótlom utalással
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
válasz Dilikutya #50115 üzenetére
Igazad van. Ha nem az akkor is az... a fiam kezében is mindenből kilövő lesz (nem csak Legóból, mindenből ).
Szóval innen nézve is fail.A másikat meg én írtam, szóval azzal is egyetértek.
A mostani készleteknek is megvan a szépsége. Teljesen más komplexitás és építési technikák garmadája már egy Speed Champions is 300 elemmel a régi készletekhez képest.
A réginél viszont más jellegű kreativitásból kellett több. Néhol meg kevesebb... de épp azért volt kezelhető méretű a "probléma". -
Nono_ka
csendes tag
Barangoltam a neten, erre mit látok, hogy az Euronics is elkezdett Lego-t árulni
Igaz arany áron, de hátha lesz majd jó kiárúsítás ott is -
Throme
veterán
válasz japunk #50133 üzenetére
Ha az építmény annyira jó lesz, hogy felismerhető a verda, akkor nem lesz matrica... ha nem ismerhető fel, akkor lesz egy pár
#50138kbalage2
A Porsche 911 turbo/targa creator szettből épített lambo countach egyik hátsó paneljén ott a porsche embléma printelve... pont nem érdekel, mert annyira király lett az építmény.De nézzük másik irányból. Szerintem legtöbben felmatricázzák a leírásnak megfelelően. Később lehet épül belőle más, de a matricákat már nem veszed le, mert az eredetiről hiányozna, ha visszaépíted...Szóval a matricázás után úgy viselkedik az adott alkatrész, mintha printelve lenne...
-
kbalage2
aktív tag
válasz apholyon #50137 üzenetére
Sose értettem a matricaellenességet, pl a Ferrari 488 GTE-nél mi a túrót kezdenénk annyi speckó nyomtatott panellel utána? Semmi másra nem jó, csak arra a kocsira. Legalább egy kicsit maradjon meg a LEGO érzés és a lehetőség hogy valami mást is lehet belőle építeni, akkor is ha tuti csak polcdísz lesz belőle
-
apholyon
aktív tag
A matricák miatt nem vettem meg még a Monster Jam szériát, pedig egyébként nagyon bejönnek (és kellenek rá a minták), de én is hajlandó lennék rádobni 500-1000 Ft-ot készletenként a printelt alkatrészekre... Nagyobb Technic készleteknél pedig szvsz kifejezetten irritáló a matrica...
Egyébként sajnos (vagy inkább szerencsére... ) nálam a lakásban nem férnek el nagyobb készletek, így talán kisebb a sóvárgás, illetve jobban meggondolom, hogy mit veszek meg, mivel korlátozott a hely és nem tetszik, ha össze-vissza témákban vannak egymás mellett a szettek... Csak hát ugye több-féle is tetszik... nem könnyű... A vége az lesz szerintem, hogy vagy a 3 SW dioráma, vagy a 4 Monster Jam lesz megrendelve...
PS: Azt a Földgömböt sajnálom, hogy nem vettem meg 55k-ért... de az is magas egyébként, nem tudnám hova kiállítani
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz japunk #50135 üzenetére
ilyen 15-20 orat mondanak jo tempoju epitesre, de alapvetoen azt a setet erdemes nyugodt tempoban rakni ugy, hogy van idod gyonyorkodni a reszleteiben (ld Creator Expert, vagy 2020 utani Speed Champions, esetleg Architecture). ugy meg inkabb 30 ora.
draga set, de pl egy 10273nal annyival nem dragabb es szvsz jelenleg a Hogwarts az egyik legerdekesebb Lego set. kb az Creator vonalon, ami az 1:8as Chiron Technicben.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
japunk
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz japunk #50133 üzenetére
ha szereted a harry pottert es bejon a 10273, akkor Hogwarts remek elmeny lesz. a merete miatt gyakorlatilag egy tomorebb es kevesbe babahaz 10273
mi is egyebkent honapokig agyaltunk rajta, aztan csaladtag karacsonyra kapta meg vegul egy zsenialis huzassal . ilyen 7-8 honapig raktuk egyebkent, a 6000res elemszam nem viccel
-
japunk
aktív tag
válasz Throme #50128 üzenetére
Remélem a még idénre pletykált Camaroban nem lesz egy darab matrica sem.
proci985: na fene, egyszer talán beruházok rá én is, bár jelenleg elég out-of-budget nekem. Jelenleg így is vadászni kell a helyet a nappaliban az újabb szetteknek, a lego mellett sokat foglalnak még a társasjátékok, figurák, könyvek is.The owls are not what they seem.
-
Crus
őstag
Kocka.hu egészen elképesztő team!
Néztem pár apróbb készletet, de mondom milyen jó lenne már Sesame Street 21324 is mellé. Hát az nem volt náluk már jó ideje. Írtam nekik. 1.5 nap múlva jött az üzenet, hogy rendelhető. Ráadásul a hazai shopok gyak. legjobb árán.
-
Crus
őstag
válasz HUN_Sector #50130 üzenetére
Ezt készséggel elhiszem, de egyik kereskedő sem hülye, a forint gyengülését, az euro erősödését biztosan le fogják követni, így az 5% köddé válik
-
HUN_Sector
őstag
Info: játékboltos ismerősöm 5% Lego központi listaár csökkentésről kapott infot szeptembertől. Na most ezen igazodjon ki valaki :)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz japunk #50119 üzenetére
71043mat en megvedenem, eszmeletlen epitesre es teljesen mas hangulatra, reszben pont amiatt, mert mikrofigure.
gyakorlatilag a regi castle es az uj creator expert bestofja. kozepen egyebkent szet lehet szedni, csaladtagnal is ket reszben taroljuk a polc tetejen
[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
A Creator Expertekből vettem meg először a 911 Turbo-t utána pedig a Mustangot. Hát egy kicsit csalódás volt a Mustangban lévő pár matrica a Porsche után amiben egyetlen darab sem volt. Oké, korábbi készlet, de remélem megmarad a Legonál hogy az ezt követő autós Creator szettekben nem lesz egy darab matrica sem.
-
Crus
őstag
válasz japunk #50119 üzenetére
Sajna maga a kastély se volt olcsó, ahhoz képest a motoros kieg, nem vészes. Nálam is elsősorban dísz, de ha bárki érdeklődik, vagy éppen gyerkőcnek olyanja van, akkor lehet vele játszogatni :-)
A HP világát én is szeretem, cirka 8 szettem van belőle, de a Roxfot nem kellene... imádom az épületeket, de az irgalmatlan nagy, nem tudok ennyi mindent eltenni kulturáltan már a mancave-ben, főleg, hogy nem csak ez az egy hobbim van. És igen, egyetértek a belseje nekem se nagyon jön be.
Matricák... sigh... gyűlölöm. Amikor sok év (évtized!) kihagyás után úja belecsaptam a Lego témába, döbbentem is nagyokat, hogy a 100 ezres készletnél is matricáznak, ahelyett, hogy legyártanák. Utálom a matricákat, szerintem gagyi, ultragáz megoldás. Legyen drágább adott szett, de gyártsák már le azzal a festéssel könyörgöm.
-
Dilikutya
félisten
Nem is kicsi. És milyen ötletes, hordó és távcsövek.
Meglátszik, hogy nekem is kimaradt pár év, nem is tudtam, hogy ehhez a filmhez is volt készlet. Mondjuk a film nem volt nagy szám, ez a gőzmozdony viszont jól néz ki, szép részletgazdag.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Szada85
aktív tag
válasz apholyon #50093 üzenetére
Nyilván nem látunk rá minden országra, de azért ha bele-belenézünk a néha itt is linkelt német nyelvü LEGO-híroldalak alatti kommentekbe, akkor azért ott is egyre többen adnak hangot, hogy az árazás még pl. a német pénztárcát is meg tudja rángatni...
Hozzátéve, hogy itt is csendben drágul minden természetesen, és el tudom képzelni, hogy hamar át fog rendezödni a prioritás itt is.
-
japunk
aktív tag
Nekem is nagyon bejött a 10273-as szett, anno az Adventures vonalat amúgy is nagyon szerettem annak ellenére hogy sosem volt belőle egyetlen darab készletem sem, úgyhogy most ezzel a dög nagy kastéllyal sikerült kicsit bepótolni a dolgot. Néztem a motoros megoldást hogy a liftet lehessen vezérelni de elég drágának találtam az alkatrészeket hozzá, én amúgy is csak kiállítási darabnak használom, játszani nem tervezek vele.
Azért szemezek a 76391-es szettel mert nagyon szeretem a HP világát de nem találtam még olyan szettet ami teljesen elnyerte volna a tetszésemet. A 71043-as Roxfort nem rossz, de nem is jó szerintem. Kicsit drágának tartom ahhoz képest hogy teljesen logikátlan a belső elrendezése, tele van matricákkal és ezzel a mikro méretű aránnyal/figurákkal/ sem vagyok teljesen kibékülve.
-
Crus
őstag
válasz japunk #50116 üzenetére
Szép a 76391, főleg egy HP rajongónak, de, hogy a 10273-as Haunted House nagyobb show nálam, az nem is kérdés. Nekem pl. a motoros/appos upgrade is van hozzá, meg dolgozom a belső világításán... azért a Haunted House nem csak egy naaaagy bagoly, cikesz, bénácska pálca, szemüveg, csokibreki, meg pár fiola. Persze aki imádja a baglyokat, annak kötelező vétel :-)
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég csöppentem bele megint a LEGO témába, be is vásároltam a közelmúltban pár szettből, igaz nem befektetés, inkább szórakoztatás céljából. Mi a véleményetek a 76391-es Roxfort ikonok szettről? Most nagyon szemezek vele de sajnos 85e alatt nem igazán találtam eddig sehol. Ha hamarabb észreveszem ezt akkor inkább ezt vettem volna meg múlt héten a Haunted Castle helyett. Még az adás-vétel csoportokban is kb 81-ért adják, akkor meg már inkább gyűjtöm a pontjaimat a kockashopnál.
-
Dilikutya
félisten
Viszont ha van elég LEGO-d, nem érdekes, mi volt készen a készletben. 90-es évek, fegyver akkoriban csak a lovagos és kalózos készletekben volt. Hasonló formák voltak a space szettekben is, de ott nem egyértelmű, hogy fegyver, vagy valami műszer. Ellenben az ilyen elemekből, csapokból, rudakból, 1x1 hengerekből szinte minden fegyvert meg lehet csinálni, géppisztolyt, rakétavetőt, a 6642-re anno még Gatling ágyú is került.
A mai, spéci elemekkel telezsúfolt tematikus szettek korában gyakran elfelejtődik a múlt, amikor egy farmból is épülhetett Tigris tank.És ebben nagyon igaza volt annak, aki mondta, hogy nem volt az olyan rossz, mert valóban rá voltál kényszerülve a kreatív építésre, mert a 10 meglévő szettedből összesen volt 1500 elemed, és nem volt kész megoldás, neked kellett kitalálni, meg a katalógusban látott ötleteket nyúlni, és megvalósítani a rá nem is hasonlító alkatrészekkel.
Viszont felnőve nem okoz gondot összerakni az IKEA bútort.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
szombatitomi
senior tag
-
Lajti
tag
válasz ADAM1337 #50084 üzenetére
Önmagában nekem egyik szett se jött be, de így egymás mellett szépen kiállítva elég mutatósak lettek!
@hami: 80e, zsír, köszi az infót!
@szombatitomi: A heli nem rossz, szerintem beszerzem majd, ártól függ. A markoló olyan nyomi, az al- és felépítményben nem érződik az erő, a kanalas mozgó rész viszont nagyon király! Tutira jobb lesz, mint a merci kamion elcseszett, túl nehéz rudazata. És végre pneumatikus! Tényleg lesz, nem átverés? Úgy tűnt, ki akarják vezetni.[ Szerkesztve ]
-
Mindenfele harci cuccokat adnak ki, amik "nem igaziak". Lasd pl par ezer forintos sw halaloszto brigadok, urrepcsik tele fegyverekkel, optimus a bolygodezintegratorral, stb. Kar hogy kimarad a tank/repulo szeria.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
válasz Freddy76 #50082 üzenetére
Ez gyors volt.
Máskor vmi szimpla rádiót hallgass Lego review-k helyett, hátha segít.A többivel inkább nem poénkodom. Az tényleg nem túl szívderítő. Sajnos nálunk is itt állnak a városépítési ígéretek mert munka van. Vagy ha épp nincs full time akkor van más intézni való. Ezen kéne leginkább változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Throme #50106 üzenetére
Igen, én is írtam, hogy Mo nem prioritás, a HUF az egyéni szoc problémánk.
(És valljuk be van, lesz ennél nagyobb is igazából, még ez sem a top. Van amit pénzzel sem nagyon tudsz itthon megoldani... de ez már messzire vezet.)Szóval a lényeg, hogy a Legonak kb. tök mindegy egy magyar piac. Viszont szerintem ezt már a gazdagabb régiók is megérzik. Régi tapasztalatom nincs de a német kommentek szekciókban sincsenek elragadtatva és itt is ugyanúgy olvasni azokat a véleményeket, hogy "ezt így már inkább nem", ahogy pl. a chiphiány kapcsán hw-knél is ugyanúgy volt egy határ amit észérvekkel elég sokan nem léptek át.
Persze a gond, hogy még így is működhet. 1.5-2-3x profit szorzóknál ha eltűnik a vásárlók fele akkor sincs para.
Viszont most az infláció (eddig pénzöntés és egyszer talán a visszavétele), külön kiemelve az energiaárakat és a háború (meg még covid, de az már kihunyóban) okozta egyéb hatásokat, szerintem ez nyugatabbra is átrendezi majd a prioritásokat.Majd megtanulunk priorizálni
Hát ez a gond. Ez a csak azt veszem ami tetszik eddig nem jó. Túl sok tetszik.
Pedig még mindig úgy látom, hogy ami nem mozgat, SW, HP, Ninjago, stb... azok az igazán veszélyes témák.
(Bár már ez is repedezik. Az SW továbbra sem érdekel de a Dagobah dioráma így témától elvonatkoztatva is mesteri lett.)Fegyver téma:
Tök hülyeség amit a Lego csinál.
- Egyrészt gyerekeknél ez máshogy működik. Épp azzal tudnak egy rakás dolgot feldolgozni, hogy eljátsszák. Ehhez meg kell valami. Pont akkor marad bennük vmi ha nem tudják "kijátszani".
- Másrészt meg a gyereknek gőze nincs pl. az Osprey-t ki, hol és pontosan mire használja. Ellenben egy féllábú-félkezű kalózról meg egy 2 emelet méretű karddal/húsdarálóval pózoló hatemeletes harci robotról nem sokat kell neki mesélni, hogy miről szól. (És még ez sem gáz, goto 1. pont. )[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Mevan a Discovery is csak még nem volt rá idő.
A piros daru nem lesz eladó, mert azt elajándékoztam a gyerkőcnek, aztán vannak itt olyanok amik a páromé, illetve a gyerkőc párjáé, így azok tabunak számítanak.
Aztán van meg pár doboz, szóval ha lesz is drágulás unatkozni nem fogok a jövőben.
-
Throme
veterán
Szerintem ez az áremelés az eu-n belül megáll majd (ami nekünk nem nem jó persze).
Ha így lesz, akkor a Lego-nak nem fog nagyot ártani. Nikik az a fontos - szvsz - hogy ny-eu vásároljon, a másik fele annyira nem mérvadó.
Szóval a Lego-nak sokkal rosszabb nem lesz.Majd megtanulunk priorizálni
Ma este pl a Brickheadz Buzz Lightyear-t építettük fel.
Van pár régi legó, szóval kibekkeljük valahogy#50082Freddy76
Huh! Grat a vásárláshoz!
A 42125 ferka helyett egy ilyet el tudnék képzelni, természetesen 42125 szinten (1500 db, alapfunkciók) . Az 1:8 nekem már sok (db-ban és persze árban is)
Jó építést!#50083Szada85
Próbálom ezt az elvet követni, hogy kis szeletét nézem csak a Lego repertoárnak és nem mindent, csak ami tetszik ebből , azt veszem meg. Nem mindig sikerül.
Azt is meg kell fontolni, hogy egy nagyot (pl 1:8 technic), 2 kisebbet (Creator Expert), vagy több kicsit (Speed Champion) veszünk megAz itthoni befektetőket nem irígylem, mert itthon nem a legó lesz a prio, külföldre meg nem tudom mennyire egyszerű eladni, mikor nekik ott van a saját hazai piac, ami nem kicsi....
Mindegy, en nem az én gondom....#50100draco31
Megvan ez ügyesen ideologizálva...#50105kbalage2
... és akkor a kalózos szetteket nem is említjük, ami valódi, de már nem használt fegyvereket vonultat fel. Várasban is van közelharci, és távolsági fegyver is, igaz azok nem robbannak, meg nem puskaporosok.[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz draco31 #50100 üzenetére
Ki volt tárgyalva már sokszor, de nem csodálom hogy felmerül újra hiszen a LEGO érvelésének se füle se farka Az ő szemszögükből ami "valódi" fegyver az jujjuj, ami meg "képzeletbeli" azzal semmi gond. Az egy dolog hogy a Star Wars tele van fegyverekkel, de ott még rá lehet fogni hogy persze, sci-fi, képzeletbeli. Na de pl a Marvel filmekben is elég sok egészen valódinak tűnő fegyver van, ami ugyanúgy belekerül a szettekbe, de persze az is csak film szóval minden ok. Szegény Osprey ott bukta el hogy nem szerpelt egy Marvel filmben sem
-
Đusty
addikt
válasz magickonfig #50102 üzenetére
Sajnos úgy látszik pillanatnyilag a lego bármit megtehet ígyis-úgyis dől a lé. A ferraris könyvet nyugodtan kiadhatta volna 3-szor ekkora példányban kétszer ennyiért akkor is pillanatok alatt elfogyott volna. Visszavonja a már legyártott készletet mert neki ilyen elvei vannak stb.
Szóval rájuk férne egy kis válság, hogy észhez térjenek De legalább az elsők között vonultak ki Oroszországból.[ Szerkesztve ]
-
szombatitomi
senior tag
válasz draco31 #50100 üzenetére
Gondolom, hogy volt már róla szó, de pont ezen gondolkodtam én is valamelyik nap. Talán azzal lehet magyarázni, hogy az fikció, de én is érzem benne a kettősséget. Nem gondolnám, hogy egy csapatszállításra alkalmas légijármű jobban reprezentálná az erőszakot, mint egy felfegyverzett minifigura-hadsereg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest