Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
batmanéhes #10486 üzenetére
Nos, énnekem is -részben- meg kell cáfolnom téged.
A Pin-ek esetében:
A 6562-es számún nekem sem sikerült megtalálnom a felirat(oka)t.
Ami nem azt jelenti, hogy nincs, csak én sem találom.
A 2780-ason viszont van minden.
A 2736-oson viszont egy számon kívül mást én sem találtam.A (Technic) tengelyeken van, néztem minden méretűt, régit-újat, rajta van.
Az antennából is megnéztem mindkét fajtát, azokon is rajta van.Sőt, a "Fénykard pengének" hívott vékony tengelyen is van felirat! A 3-as hosszúságún is.
Összegezve:
Tényleg elképzelhető, hogy nem minden LEGO alkatrészen szerepel a gyártó "logója".Elismerem, hogy a feliratok némelyike szabad szemmel nem, vagy csak nagyon-nagyon-nagyon nehezen látható, de ott van!
#10483 tvamos: Erwin Rommel -ről van mintázva a leányzó.
Nem mondom, hogy ellenszenves lennék a haditechnika iránt. Múltkor megjártam Kecelt is. Hááátőőő, jó volt, nem kicsit, nagyon, fantasztikus volt, lenyűgöző, fenomenális, gigantikus... Na jó befejeztem.El tudod képzelni.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
r.levente75 #10498 üzenetére
itthon valószinűleg árulják majd bontottan összerakatlanul egyben is, legónál sajnos csak darabban lehet, ami ugye random
-
pyxis
csendes tag
válasz
Lanash #10492 üzenetére
én tervezek rendelni egy Cseh boltból, rendeljünk együtt, olcsóbb lesz a posta
http://www.bricklink.com/store/home.page?p=legostock#/shop?o={"itemID":64722}
(sínben nem vagyok otthon, de ahogy néztem ez az ~540 Ft vállalható ár az egyenes sínre)Valaki nem szeretne még csatlakozni?
-
-
-
Lanash
senior tag
Meg is van a következő kérdésem.
60051 vonatot veszem meg következőleg, de a sínek biztosan kevesek lesznek.
Mit javasoltok honnan vegyek, milyet és mennyit?
bricklink.com -on csináltam kívánság listát, hogy megnézzem mi az, de nem nagyon értem a vásárlás és kiválasztás menetét. Érdemes amúgy innen venni? -
batmanéhes
tag
válasz
unclefucka #10471 üzenetére
ez így nem igaz (pin, tengely, antenna stb), de legalábbis valami szám a legtöbbön rajta van.
a sarieles book letölthető. nyilván nem szép, de gyak minden ilyen idea book letölthető.
-
balint82
senior tag
A BRENDON-ban Lego Duplo akció van.
-
tvamos
nagyúr
válasz
unclefucka #10462 üzenetére
-
Djuree
félisten
auchanba most 400ft-ok voltak a figurák, asszem a 15. meg a simpsons, a szörnyes meg valami 650 körül. simsonost vettem de csak 3 volt.
abból is kettő már megvan.
15. sorozat meg nem tetszik azt nem vettem... -
unclefucka
senior tag
válasz
Throme #10477 üzenetére
A bennem lévő gyerek azt mondja, hogy fegyverként van ott.
Végig gondolva viszont esélyesebb, hogy figyelembe véve a szett készítés idejét és az eszköz elhelyezését inkább egy űrkutatásra kifejlesztett Hasselblad lesz az.
Vagy GoPro, de az snassz. Egyébként a holdjárókon is volt "akciókamera" -
Pötyi
őstag
A Betmen-film gyűjthető emberke sorozata.
Mondták, hogy a rokker Betmenhez biztos a Batmetal adta az ötletet.
-
Throme
veterán
válasz
unclefucka #10469 üzenetére
Hát én nem gondoltam volna, hogy az kamera.
Namost, amit linkeltél azon a kis ürhajón elől a szürke bigyó ott kameraként, vagy fegyverként van ott? Már akkor divat volt Dániában az akciókamera?
mindig tanul az ember
-
Frenky89
addikt
A Sariel-féle Builder's Guide megvan valakinek?
-
Jim-X
őstag
válasz
unclefucka #10469 üzenetére
Neeeeem nem nem nem nem, az bizony ultrakomoly lezersugarveto es nehez keziagyu
Semmi koze holmi kamerahoz
-
cannibal
senior tag
Nektek van tippetek, hogy lehet könnyen megkülönböztetni az eredeti legót a hamisítványtól? Főleg a figuráknál mire kell figyelni?
-
unclefucka
senior tag
válasz
Throme #10468 üzenetére
Érdekes, hogy az az alkatrész alapvetően kamera akart lenni, de mindenki fegyverként használta.
Én is ultra-tuningolt aknavetőként használtam mindig.Ennek a szettnek a részeként van nekem egy szürkém.
Feketében még most is gyártják, úgyhogy nem régiben szerváltam is belőle egy párat.
Csak úgy a nosztalgia kedvéért. -
bobafett
tag
válasz
Lanash #10463 üzenetére
Nálam úgy kezdődött, hogy egy gyerekzsúrban, ahova a gyerekeim is hivatalosak voltak, megláttam egy ömlesztett lego kupac tetején egy 6880-ast. A készletet, amire egész gyerekkoromban vágytam, de persze sosem kaptam meg. Mint kiderült, a házigazda apuka gyerekkori készlete volt. Akkor tört el bennem valami, s azóta nem is sikerült kigyógyulnom...
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem ezt-azt Technic-el kapcsolatban. Eljutottam oda, hogy megvegyem, de megláttam a Téli vonatot. Elkapott a régi nagy Lego szerelem és megvettem, mellé még egy Mikulás műhelyét is.
Úgyhogy csatlakozom én is, lehet még zargatni foglak Titeket egy-két kérdéssel. -
unclefucka
senior tag
Itt az utolsó gyerekkori alkotásom.
Itt annyival volt egyszerűbb az LDD-be vitele, hogy itt megvolt az eredeti építmény. Csak iszonyú poros volt.
Szétszedve, elemről-elemre bevittem a programba.
Az eredeti járgányt teljesen feketére szerettem volna csinálni, persze ez nem volt lehetséges anno.
Az össz változtatás, amit eszközöltem a Járgányon, hogy helyettesítettem azon elemeket, melyek a festésük miatt nem voltak elérhetőek, vagy -nagyon- régi alkatrészeket, melyeket már nem használ a program.
A Színezését LDD-ben azért választottam fekete-fehérre, mert ez adja ki az alakját, illetve így látható lesz rajta a felépítése.
Az "eredeti modell" full-fekete, az IRL modell kb. 75%-ban volt fekete.És akkor a kép:
No meg a galéria az .lxf állománnyal.
Még van egy-két fényképem, meg emlékem a régi építményeimről, azokon még dolgozom.
#10456 tvamos: Az avatar -om sapkájára gondolsz?
-
unclefucka
senior tag
Mindenkinek köszönöm a dicséreteket.
Nem csodálom, hogy tetszik neki, hiszen ez tulajdonképpen egy gyermek alkotása (az akkori gyerek énemé).
Anno számítógépem sem volt, nemhogy LDD-m, így korlátozottal voltak a lehetőségeim, de az alapok így is jók lettek úgy érzem.#10455 R3ĐßuŁŁ:
Vannak még fényképek és az utolsó alkotásom egy-az-egyben került elő, így azt pontosan lemásoltam, nem is változtattam rajta, csak a színezésén. Azt is belinkelem ide.#10456 tvamos: Kisklambóként is hetekig építgettem emlékeim szerint az IRL gépet.
Most LDD-ben újra alkotni néhány fénykép alapján:
- Volt vagy két nap csak az alapkoncepció bevitele.
- Alapkoncepció finomítása egy nap.
- Új ötletek elkészítése, felvitele három nap volt.
- Színezés két nap (több verziót kellett kipróbálni)
- Egyéb szüttyögés és komplettírozás egy nap
Szumma 9 nap, persze elosztva. Júniusban posztoltam először akkor kb. a hónap közepe felé neki is kezdtem, most lett kész.#10457 Pötyi:
#10458 Jim-X: Az SR-71 -es is közrejátszott a dizájn kialakításában.
-
Jim-X
őstag
válasz
unclefucka #10453 üzenetére
A csupaszarny gepek engem mindig is elvarazsoltak
Mikor meg modellezo klubba jartam allandoan korrepulo modelleket epitettem (ha valakinek ez mond valamit) azon belul is a Combat (szalagvadaszat) volt a kedvencem, amikor is ket gep repult egyszerre es a hatul logo szalagot kellett levagmi. Na itt kizarolag a csaupaszarny gepek ervenyesultek csak
Csinaltam is par 2,5-10ccm modellt
-
Pötyi
őstag
válasz
Beni mit mondott, amikor meglátta? ŰRHAJÓ!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Ez marha jo! Mennyi ido volt megcsinalni?
... mostmar ertem a sapkat ... -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
Nekem bejön a gép!
-
xedos
addikt
válasz
Szerintem tök jól néz ki!!!
Fiamnak mutattam -kell a válasza :-) -
unclefucka
senior tag
Egészen bele jöttem a renderelgetésbe.
Megállapítás: A progi nem rendereli a modellt alulról! Ha szeretnél az aljáról képet készíteni meg kell forgatnod az egész modellt LDD-ben, csak így működik!Szóval mondom a sztorit:
A LEGO-zást kb. 14 évesen függesztettem fel, ez előtt viszont keményen toltam az ipart, persze az akkori szintemen. Pontosan nem tudom, hogy mikor építettem meg egy bizonyos vadászrepülő-űrhajó-romboló valamit, de készítettem róla anno -nem túl jó minőségű- képeket egy kezdetleges Kodak géppel. Nos ezeket a képeket tanulmányoztam mostanában és próbáltam újra alkotni LDD-ben a gyerekkori építményeim közül ezt a repülőt.Nem hagytam meg úgy, ahogy a képeken láttam, mert rengeteg részlet nem is látszott és az emlékek is megfakultak már. Úgy döntöttem, hogy az eredeti koncepció alapján egy tökig felfegyverzett repülőt készítek belőle.
Íme a végeredmény:
Teljes galéria részletekkel + .lxf állomány
Kemény és őszinte véleményeket várok, ha megtiszteltek ezzel.
-
unclefucka
senior tag
Ha már úgyis ott jártam osztottam néhány support -ot egy-két IDEAS -ra.
Böngészés közben egy gyöngyszemre bukkantam:Mythbusters szett
Nagyon eredeti és jól megkomponált cucc#10451 tvamos: Sajnos a szabályzat tiltja a már meglévő szettek átalakításán alapuló "új" szettek közzétételét. Ahogy azt már említettem.
Az .lxf -et szabadon letölthetitek. Ha szeretné valaki, feldobom a Google Drive -ra.
Én sem teljesen LDD-ben csináltam, a meglévő Toi-Toi WC-met farigcsáltam, aztán LDD-ben opimalizáltam, megvettem az alkatrészeket, majd ismét átalakítottam IRL és végül utána módosítottam az LDD-ben.
-
tvamos
nagyúr
válasz
unclefucka #10446 üzenetére
Tok jo!
Kar, hogy nem szivecskes ajto van rajta!..
Azert, ha felteszed, en voksolok ra.En is szeretnek ilyeneket csinalni, de nekem valahogy nem megy ez az LDD.
Boztos nincs terlatasom... -
unclefucka
senior tag
válasz
Djuree #10447 üzenetére
Bízisten kipróbálom!
Remélem az nem akadály, hogy egy létező szettből vettem a koncepciót."Don't submit projects requesting we re-release or “bring back” discontinued LEGO products or themes in their original form, and don’t submit projects that are “modifications,” “improvements,” or “expansion sets” to existing or past LEGO sets."
Elolvasva a szabályzatot, egyértelmű, hogy nem lehet IDEAS projekt.
A Tóparti Házikóm mellé építettem, mivel ez elmaradhatatlan része egy erdei faháznak.
-
Djuree
félisten
válasz
unclefucka #10446 üzenetére
nagyon menő ez az árnyékszék! fellökhetnéd ideas-ba is, hamar meglenne a 10.000 supporter.
sőt! elképzelem: árnyékszék ucs! lol! -
unclefucka
senior tag
Köszi, ezt mostantól én is használom majd.
Innen lehet letölteni.
JAVA-t kell telepíteni hozzá.
.lxf állományból készít .png képet. Alapból abba a könyvtárba menti, ahol az .lxf állomány van, de lehet tallózni.
Nagyon egyszerű a használata. Jól paraméterezhető.
Arra kell figyelni, hogy abban a látómezőben és látószögben fogja a kimeneti képet készíteni, ahogy az LDD-ben elmentetted. Ha forgatni szeretnél a látómezőn, akkor:
forgatás/zoom -> "apró" módosítás -> mentés -> apró módosítás visszacsinálása -> újra mentés -> renderelés
folyamatot kell végig csinálni annyiszor, ahány nézetet szeretnél.A zoomolás mértékét még tapasztalom, mert kis építmények esetén sok lett a levágandó, fölös rész.
Renderelt képek az árnyékszékemről:
-
Djuree
félisten
arra van vmi mód/program akármi hogy LDD fájlból valami képet készítsen, mintha össze lenne építve igaziból a legó? mert az LDD-ben elég "unreal" a kép.
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #10442 üzenetére
Én is, ha az árgép elsők közt dobja.
Ezekből a drága szettekből nem lehet több egynél és lehet találnak vevőt. Bár fene tudja. Ezt már csak gyűjtő veszi meg és annak van esze, ért hozzá, máshonnanszerzi be..
-
Throme
veterán
Nekem a dobozos originált, a bricklinkről, értékbiztosított küldeménnyel volt 20-22k.
Nem akartam ennyit adni érte, de kellett a gyűjteménybe...
Egyik legfaszább motor. Jobban tetszik, mint a zöld cross motor.Olyan 8-10k volt mikor még üzletben lehetett kapni.
(#10431) r.levente75
Másik a pick-up
A pick-up-ot (42029) idén sikerült beszerezni 26k huf-ért, máshonnan. Valószínűleg uccsó darab volt, máshol 31-36k huf-ért adták. Kifutó darab, de azért a 84k tényleg sok.
Ennél a boltnál korábban érdeklődtem, hogy egy bizonyos kifutott szettet be tudnának-e szerezni. Válaszoltak igennel, csak ott is egy elég húzós árat mondtak. Valszeg ők is ilyen helyről, mint a bricklink, vagy hasonló szerzik be és adják tovább...
csak tippelek, nem állítok... -
bozig
tag
Sziasztok!
Ez szerintetek jó ajánlat?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Napfénysüti #10429 üzenetére
Ketszaz a 9398!?.. Az faja! No ilyen se lesz akkor sose is!
-
r.levente75
addikt
válasz
lord.lakli #10432 üzenetére
Az nagyon szemtelen ár, én annó a müllerbe 42k-ért vettem. Ez majdnem az akkori ár ötszöröse.
-
batmanéhes
tag
válasz
+ itt technic.
ha lehetne kapni se esne nehezemre a döntés ez meg a fehér cargo plane közt. utóbbi most lett stoppolva karira a nagyobbik srácnak.
2017-ből valszeg hajó + konténeres + telehandler lesz potenciál...
-
lord.lakli
őstag
válasz
r.levente75 #10431 üzenetére
KockaShopban? Simán lehet. Minden új készlet megjelenéskor horror áron van, majd ha már kezd kifutni akkor még drágább. A kettő között van csak normális ára a terméknek náluk.
-
r.levente75
addikt
válasz
Az lehet, hogy a 9398-as 199,970 Ft???
-
válasz
-
Napfénysüti
nagyúr
Akit érdekel itt vannak képek az új 2017-es Technic szettekről: [link]
-
Hát kell valami az ünnepekre és megvettem az alkatrészeket...
A Mercedes kap egy pótkocsit. Jövőre meg a motorokat és a bulldózert is megveszem hozzá! -
Pötyi
őstag
Többen árulnak kis hazánkban Dimensions kiegészítő készleteket, pld. a Konzolvilág, meg a hazai neten is láttam már több helyen, én is ott vettem neppertől egy hónapja a Habcsókemberkémet.
Néztem a gonosz szörnyecskét is, semmi extra, megkapta a gyűjthető emberkék egyik sorozatából ismert faun kecskelábait.
Amire én személy szerint rá vagyok izgulva, az az E.T. és a Szupercsapatból Mr. T! Szerettem azt a sorozatot. Még a három kiló fux is rá van szitanyomva a nyakára!
-
pyxis
csendes tag
Szóval azt mondod, hogy jövő hét végén elvileg akció + ajándék hógömb is lesz a magyar shop-ból?
Teljesen ráfüggtem erre a hógömbre, és vennék is az amcsi shopban valamit érte, mert úgyis megyek ki 2 hónap múlva, de egyrészt hirtelen semmit nem találok ami kellene, másrészt meg a 290es USD nem annyira jó...Ha valakinek kell Dimensions az USA shop-ból szóljon, és február elején ha jövök haza elhozom szívesen.
(az árat úgy számoljátok, hogy a Lego Store árra megy még 8.25% sales tax)
-
LÁZ
Topikgazda
én inkább azt nem értem, hogy a dimensions sorozat miért nincs az eu-s shopban, annyi qrva jó figura van a kiegészitő pakkokban, sztem simán lenne rá kereslet itt is, sonic/slime/gremlins/habcsókember
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
acsjoci #10418 üzenetére
akkor úgy néz ki, megint megy a kivételezés, ahogy eddig is
, pedig vmi hivatalos, vagy annak látszó kommüniké volt, hogy idén eu-ban is lesz ilyen. ámerikában a hógömböt is most adják, de csak ezen a 7végén.
szóval úgy néz ki a naptár szerinti jövő7 péntek lesz az early shopping a brick friday-re, és a hógömböt is azon a 7végén adják csak ajcsiba..
ettől függetlenül szinte biztos, hogy itthon a store-ban is árulják majd külön is a hógömböt, mivel ajándék készlet révén a semmire 6-8k jó biznisz nekik...
-
unclefucka
senior tag
Két kérdés felmerült bennem:
- Ti mit csináltok, mire használjátok az egyes szettekben lévő extra alkatrészekkel(t)?
(Sisak rostély, 1x1-es lapok, csempék, kis bizbazok, stb.)- A 2017-es szettek képein van egy alkatrész, a legjobban a 60146 - Stunt Truck -on láthatóak, ezek pedig a sárhányók.
Én még ilyet nem láttam, ez egy új alkatrész lenne?
A 60144 -es repülő elülső motor burkolata is ebből van.
Látható még a 60137-es és a 60140-es rendőr-szettekben. -
acsjoci
csendes tag
Sziasztok !
Elvileg ma és holnap van az előrehozott Black Friday a Shop @ Home-nál, ami ugye dupla VIP pontot jelent és pár készletnél -20%-ot, de nekem nem mutat semmilyen akciós terméket (a sakk kivételével) és dupla pontokat sem hoz, pedig VIP-ként lépek be.
Működik valakinek?
Köszönöm szépen!
-
Novics
senior tag
válasz
R3ĐßuŁŁ #10411 üzenetére
A pár napja linkelt Store-os akciónál is néztem, hogy - ja, amúgy beorbogtam a Westendben a boltban, felkaptam a tengerparti házat, és robogtam a pénztárhoz. Még szerencse, hogy voltak előttem, és közben észrevettem a "téli sarkot", aztán azt, hogy nem is a változó évszakok készlet van nálam
- netről, talán a kockafutár vagy melyik cégnél 19-ből szállítással megvan a játékbolt, a Store-ban meg 20 volt. 25-ről, ami egy bő ezressel több a lego.com-os árnál, volt leolcsózva. Néztem még a Miki gyárat, mert az -30%-os volt, de nem... valahogyan az nem jön be, így végül, ami változó évszakoknak indult, és majdnem tengerparti ház lett, végül csak egy téli játékbolt lett.
A kollégáktól kapott búcsúajándék pénzt sikerült is elköltenem. De nem bánom.
Az egész lényege az, hogy bizony az itthoni akciók nem is olyan nagy akciók, ha az ember egy kicsit jobban utána néz a dolgoknak. (És akkor itt még nem is trükköztek azzal, hogy korábbi ár +x% - y% ~ korábbi ár típusú "leárazás" volt.)Bezzeg a Fuji X100T-re nem volt - 30% sehol.
-
Throme
veterán
jó, hát ez ilyen dolog. BF napján már kora reggel ráugranak az emberek.
Másrészt - szerintem - ezekből a tételekből nem lehet túl sok, csak ár darab.
BF-nek inkább reklám értéke van, mintsem megérné a cégeknek olcsóbban adni bármit is...
Ráadásul jelenős része a termékeknek minimális árengedményben részesül. Még az áfa mértékét se érik el.
Max a régóta beszorult árucikkek.Ez a lego csomag is 26k-ról esett 16-ra (ediginél), de alapból 19k-ért van olcsóbb helyeken...Ha előbbit nézem, akkor kb 40%, ha a valóságot, akkor kb 10% kedvezmény van most rajta....
-
Napfénysüti
nagyúr
Na tegnap vettem egy 60133-as adventi kalendárt. Metróban most 4930Ft volt, előtte mutattam páromnak azt mondta rá jópofa. Szóval megkaptam a jóváhagyást.
-
tvamos
nagyúr
válasz
unclefucka #10388 üzenetére
Igazán szépek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest