Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nimda

    addikt

    válasz WiZARD #73578 üzenetére

    Én mikor betévedek egy kávézóba, mindig cukor nélkül kóstolok. Általában sosem jó a produktum, csak keresem az ízeket, de nem találom. Jó, persze nyilván nem jó helyen keresem, vagy nekem más a nyelvszerkezetem, csak reménykedem, hogy hátha most végre érzem azt, amitől mások elalélnak. Aztán megy bele egy pici cukor, valóban pici, meg egy kevéske meleg tej. Ez utóbbi csak azért, hogy elnyomja a savasságát, illetve kiemeljen bizonyos ízeket. Egyszer az életben talán eljutok oda, kóstolok olyan kávét, amihez valóban nem kell semmi "adalék", bár az igaz, hogy nem mindenkinek jelenti ugyanazt a kávé íze. Otthon simán megelégszem egy brikkás la piazza-val. Viszont ha beülök valahová, akkor már magasabb a léc. Gondolkoztam is, hogy akkor vajon mi a fenének akarok én presszót inni? Elmondom hogyan is néz ez ki: A magamfajta nyitott ízkeresők, először beülnek egy közeli costaba, gondolván mert ezt mindenki ismeri, nagy baj nem érhet. Majd szomorúan tapasztaljuk, hogy a csinos barista lányok minden igyekezetük ellenére nem főznek jobb kávét a szomszéd néni kilötyögős omniájánál. De legalább szélvész gyorsak. Na jó egyszer úgy véletlenül megcsapta az orromat valami gyümölcsillat féleség, de azóta sem. Körbe is néztem, nem e rágicsál valaki banánt. És itt meg is áll a történet, vagy ha még elég szomjas valaki, átmehet a starbucksba, ahol méginkább csalódni fog. Nem tudom hol rontják el, de mindig valami keserű ristrettót adtak crema nélkül, magas árcédulával. Innentől fogva feladjuk (már aki nem olvassa a topikot ugye). Marad az otthoni leves, és egyeseknek a három cukros történet, biztos ami biztos alapon. Majd örömmel könyvelem, el, hogy otthon jobbat főzök a kotyogósommal. Legalábbis mást biztosan. Szerencsére azt már megtanultam, hogy nem dőlök be a plázás reklámoknak. Maradt még jónéhány kávézó amit még ki fogok próbálni (cukor nélkül).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák