Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mutyi

senior tag

Azt veszem észre hogy egyre gyengébb kávékat tudok készíteni külsőre.
    Ízben nincs bajom velük, de a lefolyások legtöbbször és az eredmény külsőre egyáltalán nem vág földhöz.
    A probléma az, hogy gyakorlatilag minimális a crema, régen tök jó cremás volt minden kávém, rajta maradt a cukor 10-15 mp-ig. Ezzel szemben most 1 mp után szépen lesüllyed és tök vékony a crema vastagsága.

A Graef CM800 ki van tisztítva, a Gaggia Baby twin is mindig vissza van öblítva, ki van citromsavazva, a felső szűrő is tisztítva 2-3 havonta.

A jelenség hónapok óta fenn áll, de lehet hogy már 1 éve is.

Én személy szerint a darálóra kezdek gyanúzni, esetleg elkopott a kés? Bár tudtommal ezeknek sok száz kg darálást ki kell bírniuk, én pedig 3 éve használom, havi 1kg-ot darálok vele.

Mennyi egy Gaggia Baby twin vízhozama és hogyan kell számolni?

A másik kérdésem hogy a Gaggia Baby-nél akinek ilyen van általánosságban mit tapasztal, hány fokon érdemes használni a PID-et?
    Én eddig 95 fok körül használtam, mostanában levittem 89 fok körülire. Ízben mintha jobban kijönnének a csokis ízek és kevésbé érzem kesernyésnek, cserébe úgy látom hogy sokkal világosabb a lefolyás, azaz kevés neki a hőfok.

Új hozzászólás Aktív témák