- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen házat vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Surda-
üzenetére
tea...
bár nem vagyok annyira elmélyülve a témában, mint kávé témában, messze nem, de az én véleményem, ahogy én csinálom:cs szálas tea!
egy jó minőségű fekete teát simán ki lehet áztatni 2-3x, az oloongokat is ált 2x, roiboos is 2-3x...
sztem nem annyira lényeg a pontos arány! ha többet teszel bele, kevesebbet áztasd! ennyi!
egy teás eszköznél ezekre érdemes figyelni:
-sűrű lukú szűrő, pl a roiboos nagyon finom szemcséjű szokott lenni!
-hely a tealeveleknek a kinyíláshoz (a teatojás ezért nem jó)
-fedő, ami lehetőleg az egész edényt lefedi, de legalább a filter fölött! (ez utóbbi két tényező együtt sokkal egyenletesebb, tisztább kioldódáshoz, tisztább ízekhez vezet!)
-átlátszó edény, h láthasd a tealevelek nyílásátezeknek a feltételnek maradéktalanul megfelelnek a Kamjove kannák:
Kamjove TP-200és ennél az eszköznél a lehetőséged megvan, h elmenj a ún gung-fu teázás irányába! nagyon rövid áztatási idők, kb ugyanaz a mennyiségű tea, nem fél literhez 2-3x áztatással, hanem mondjuk cs 1-2 dl, viszont 5-10x 'forrázod le' és cs 10-20mp-ig! így nagyon friss, nagyon tiszta ízeket fogsz kapni! érdemes kipróbálni!
teljesen megbízható eladó, egy nagyon profi ebay-es teaház, ajánlom figyelmedbe, jó minőség!

ezt a méretet javaslom, 7köznapi használatra, ha meg a gung-fu vonalra szeretnél ráhasalni, akkor az egyel kisebbet! ennek, ami egy forrázással elérhető belőle, az olyan kb 2,5 dl, ha egyedül gung-fuzól akkor a kb 1dl-es méretet javaslom, ha mindig ketten akkor a 1,5-2dl az ideális méret!ilyeneket is használok (van fedele is!), de nem nagyon láttam ebből 3000alatt...

ez is megfelel minden kritériumnak, ez kicsit egyszerűbb, mert ezt teheted közvetlen az edénybe!
én ebből teázom leggyakrabban:
[link](átlátszó, hőálló, vastag üveg és a mérete is szimpatikus! a gung-fu sztem cs akkor jó, ha azt az időt rászánod, beszélgettek közbe, pl. de mondjuk munka, v 1film mellé inkább az a jó, ha ott van egy értelmesebb mennyiség!
)és mindenképp javaslom elmenni a Flying Bird-be és a Zhao Zhou-ba! más világ, más árak, más minőségi kategória, de mind2 nagyon magas minőség!

az előző inkább teabolt, ahol mindig lehet kóstolni, az utóbbi meg teázó, ahonnan tudsz haza IS vinni, és vannak eszközök IS!
a fehér, a zöld és oolong teák sokkal kényesebbek! nem mind1 a hőmérséklet és az ázási idő sem!
könnyen megkeseredik! érdemes beszerezz egy hőmérőt!
ez absz best buy, gyors és pontos! filterezéshez is nagyon jó! bele tudod lógatni a hosszú érzékelőjét a vízforralóba! v tejhőmérőnek latte-arthoz! 
sokat iszom pl ezt az arab keveréket:

(tudom, h nem akkora minőség, de a kardamomm miatt nagyon finom, és nagyon baráti az ára! 1500Ft/fél kg!)
ez olyan 'napi tea', amikor nem vmi különlegesre vágyom!de adok azért pár tippet a minőségibb kedvencekből is: Lapsang Souchong, Milky Oolong (tejgőzön (félig) fermentált, na ez nem lesz olcsó!
), Black Gunpowder
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Diablo IV
- VGA kibeszélő offtopik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hobby rádiós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

), Black Gunpowder