Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

Cégnél megy a vita, ki mit szeret/nem szeret. Saeco odea giro az eszköz, és kétféle cucc szokott bele kerülni. Az egyik a kifejezetten sötétre, fényes olajosra túlpörkölt, lefőzve risztrettósan röviden is kesernyés beütésű, a határozottságot mármár túlzásba vivő tchibo sicilia. A másik pedig egy kellemes meglepetés számomra, a többség számára nem, pontosan még nem beazonosítható, újhullámos, kifejezetten citrusos, világos, matt pörkölésű friss anyag. Automata géphez képest kiadós cremával és kellemes ízzel.
    Majd az admin.dir.-t megkérdezem, mert azt mondják ő szokta ezt venni és inni. Viszont ahhoz, amit a többiek isznak, a 2-3 eszpresszónyi "hosszúkávé" tejporral, cukorral, ahhoz kétségtelenül jobb a sicilia. Ilyen felhasználási móddal ez a másik nem tud mit kezdeni. Viszont a sicilia-t önmagában már én is alig bírom meginni, ez viszont simán eszpresszóképes.

Azt nem tudom, hogy a gép adagolóján mi a fenének a tömérdek mennyiségi fokozat (rövid és hosszú között)? [link]
    Ugyanis a normál eszpresszó mennyiség az a bal legszélétől nem egészen egy osztásnyira jobbra állítva kapható, a második osztás már dupla mennyiség. És ha jól hallom, nincs megkerülő vezeték, vagyis a 2-8 adagot is mind a pogácsán nyomja keresztül.
    Nem is értik a többiek, hogy a "hosszítottat" miért egy közepes adag eszpresszó mennyiségből, és forralt víz beleöntéséből csinálom, még a sicilia általam is tejporozott cukrozott fogyasztása esetén is. Majd lassan kiművelem őket, hogy a pogácsán áztatni hosszan nem túl tetszetős. De amíg a sicilia jobban ízlik nekik, mint a másik, addig nehéz is belekezdenem.

És mire ezt megírtam, leért az új, hát enyhén szólva is jobban felpörgetett, mint a másik bármikor. :)

Új hozzászólás Aktív témák