Új hozzászólás Aktív témák

  • Laby

    őstag

    Inkább off-ra raktam, mert nem a Ti szintetek a kérdés, de azért remélem segít valaki. :)

    Tegnap sikerrel megtettem a kávézós szett beszerzés körutamat.

    sz.zs kollégától van egy Graef cm702 őrlőm, vettem hozzá egy Bialetti Moka Express 4-et, indukciós átalakítóval (direkt nem az indukciós verziót vettem, hogy esetleg kempingezésnél is tudjam gázról használni).

    Tegnap késő este megcsináltam a tisztítós 3 lefőzést, ma délután pedig elkezdeném a kávézós karrieremet. :D

    Kérhetek esetleg egy útbaigazítást, hogy érdemes nekilátnom?

    Nem szeretem az 1 korty kávékat, inkább a hosszabb a nyerő (nem az amerikai bögrés). Barátnőmmel isszuk, Ő is hasonlóan mennyiséget, úgyhogy nagyjából a szelepig töltött víz mennyiségét meg is isszuk majd, vagy talán majd egy kicsit kevesebbet.

    sz.zs adott pár tippet az őrléshez. Őrlemény/víz arányról lehet tudni-olvasni valami okosat?
    Elkészítéshez tipp? Vízforralós meleg vízzel kezdeni, őrleményt nem belenyomkodni csak szétteríteni, és ahogy meghallom a kotyogást vegyem le?

    :R

Új hozzászólás Aktív témák