Új hozzászólás Aktív témák

  • roBEEsz

    csendes tag

    Számít bármit is az, hogy mikor kiütöm a pogácsát nem szépen egyben, hanem az esetek többségében törve jön ki? Ettől függetlenül mikor kávé készítés után leveszem a kart, mindig szoktam csekkolni a pogácsa felszínét, hogy látok-e rajta esetleg lyukakat, de minden esetben szép sima, lyukmentes felületet kapok... Naked alatt is minimális "külön-folyás" után összeáll 1 pontba a kávém, ami szintén azt mutatja, hogy talán nem csatornásodik..

    VISZONT,

    Éppen azért érdekes most ez a kérdés, mivel nem vagyok elégedett a pressommal és nem tudom, hogy hiába bohóckodok-e az őrlőmmel, mert amúgy nem is a beállításom a gond, hanem szimplán csatornásodik..

    A napokban 18g-ből 35-36g folyt le, kb 30-32mp-vel, ez az élvezhetőnél jóval keserűbb volt, így gondoltam hogy ma durvább beállításokkal megyek, így 25mp körül jött le, viszont ebben az esetben pedig savanyúnak éreztem... Az "A" opció, hogy a kettő beállítás között megtalálom amit keresek.. vagy "B" és amúgy csak a csatornásodás játszik velem..

    Folyamat a következő:

    Single dose őrlés (18g)
    WDT
    Pár ütés a pultra
    Maroktamper

Új hozzászólás Aktív témák